Dodaj do ulubionych

Co uważacie o dojeżdżaniu na UMK z Bydgoszczy?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 19:17
Od pażdziernika będę studiował prawo na umk i moi rodzice zastanawiają się
czy mógłbym codziennie dojezdżać samochodem. Nie jest mi to na rękę i proszę
o racjonalne argumenty przeciwko temu pomysłowi. Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: kama Re: Co uważacie o dojeżdżaniu na UMK z Bydgoszczy IP: *.tvgawex.pl 11.07.04, 19:31
      ja mieszkalam w toruniu studiujac.czasami mozesz miec spore okienka miedzy
      zajeciami i wtedy bedziesz wloczyc sie kilka godzin po wydziale co jest bez
      sensu.co to zreszta za studiowanie jak sie dojezdza:)
    • #kasia Re: Co uważacie o dojeżdżaniu na UMK z Bydgoszczy 11.07.04, 19:35
      nie wiem czy koszty benzyny miesieczne nei beda zblizone kosztom wynajecia
      pokoju
      [btw. jakbys szukala pokoju to moze sie zglosic do jednego forumowicza na forum
      torunskim, wynajmuje mieszkanie studentom, zaloz osobny watek z pewnoscia
      odpowie]
      po za tym bedac studentka masz znizke na przejazdy komunikacja
      miejska/panstwowa..

co do okienek to swieta racja, strasznie nuzace i zniechecajace do powrotu na
      zajecia, po za tym wiecej kolegow i kolezanek bedzie w toruniu na miejscu co z
      pewnoscia ulatwia komunikacje i nauke [ewentualna wymiane notatek, wspolne
      uczenie sie]
      no i przez te kilka lat mozesz sobie skutecznie obrzydzic dalsze studiowanie..

po za tym gratulacje
      • Gość: :)) Re: Co uważacie o dojeżdżaniu na UMK z Bydgoszczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 19:39

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=14103588
        • #kasia Re: Co uważacie o dojeżdżaniu na UMK z Bydgoszczy 11.07.04, 19:42
          dac to sie pewnie da..
          mozna i nie narzekac, bo po co..

mam kolezanke, ktora codziennie z miedzynia do piernikow dojezdzala.. i zyje
          studia skonczyla
          • Gość: Bromberg Re: Co uważacie o dojeżdżaniu na UMK z Bydgoszczy IP: *.hipernet.ras.pl 12.07.04, 00:20
            Mój kolega właśnie z Miedzynia dojeżdża codziennie autobusem na UMK :)
    • madziara_pl ciekawostka 11.07.04, 19:46
      studiowalam z laska która bedac w zaawansowanej ciąży dojeżdzała do Bydzi
      z ...Władysławowa ;)
      w sobote po zajeciach jechala do domu i w niedziele wracała
      no comments!
      • Gość: Yaraz Prawo;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 21:27
        Lepiej mieszkać;)Można sobie iść w nocy w poniedziałek do Imperiala,wtorek
        Miś,środa Latino,czwartek Hipnoza a w piątek rano wracać do Bydzi:p
        Na 1 roku prawa nie ma dużo zajęć-nawet wf teraz chyba jest od 2:p
        • vvi0sna Re: Prawo;) 11.07.04, 22:10
          Aniu,czy jesteś transwestytą?
          To dopiero temat na dobry wątek.
          • michutor Re: Prawo;) 12.07.04, 13:27
            jakbys studiowala medycyna to jak najbardziej:P

• Gość: student AM w Bydg. Co uważacie o dojeżdżaniu na UMK z Bydgoszczy IP: *.proxyplus.cz / *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.07.04, 15:51
      Gdyby (co nie daj Boże) doszło do wchonięcia AM przez UMK to przenoszę się do
      Gdańska. Nie mogę wynajmować dwóch pokoi: w Bydgoszczy na zajęcia w bydgoskie i
      Toruniu na toruńskie (podobno teoretyczne mają się tam odbywać)!!!
    • Gość: doradca Co uważacie? Wcale nie jeździć do UMK! IP: *.proxyplus.cz / *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.07.04, 16:53
      W Toruniu nie akceptują obcych! Ludność, która osiedliła sie tutaj po wojnie -
      choćby sprowadzeni naukowcy z Wilna, jako fundament UMK - charakteryzuje się
      tym, że prześladują ich fobie. Mają stałe poczucie zagrożenia - targają nimi
      lęki, że ktoś im chce coś zabrać, przepędzić. Nie akceptują innych - nawet tych
      którzy teraz osiedlają się w Toruniu. Widoczne jest to na UMK: każdy nowy
      naukowiec przybywający tutaj z innego ośrodka jest izolowany i traktowany
      nieprzyjaźnie. Z tymi obawami wiąże się chęć atakowania innych, co czynią
      permanentnie w stosunku do Bydgoszczy. Musi minąć kilka pokoleń, aż się wyciszą
      i upewnią, że za miedzą nie muszą mieszkać wrogowie, że nikt im nic nie
      zabierze. Myślę, że starsi ludzie w Toruniu rodem z Wilna do dzisiaj suszą
      bułki na wypadek nieszczęścia - znam osobiście taki przypadek!!!
      • Gość: an Re: Co uważacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 17:35
        1. Ile naukowiec musiał mieć lat minimum w 1939, zeby zostać chociaż magistrem?
        2. Ile lat minęło od 1939 roku?
        3. Kiedy idzie się w Polsce na emeryturę?

Jak odpowiesz na te pytania, zrozumiesz, że kadra UMK i żadnej innnej uczelni w
        Polsce nie ma już teraz nic wspólnego z Wlnem i II RP!

A na UMK są ludzie z charakterami jak wszędzie. Wyższy potencjał uczelni to co
        innego, a charaktery lepsze lub gorsze są wszedzie. Nie tylko na uczelniach w
        regionie...
    • trond Re: Co uważacie o dojeżdżaniu na UMK z Bydgoszczy 12.07.04, 19:23
      Gość portalu: Ania napisał(a):

> Od pażdziernika będę studiował prawo na umk i moi rodzice zastanawiają się
      > czy mógłbym codziennie dojezdżać samochodem. Nie jest mi to na rękę i proszę
      > o racjonalne argumenty przeciwko temu pomysłowi. Z góry dzięki

gdybyś nie musiał prowadzić sam,tylko jeździłbyś busem-to nie jest to
      astronomiczna odległość.busa obsługuje zawodowy kierowca,który nie ma na głowie
      kolokwium,ewentualnych stresów osobistych + lub -,bolącego zęba,a na zajęcia
      trzeba itp.gdyby jeszcze ten bus doznał cudownego rozmnożenia i
      startował+kończył bieg w różnych dzielnicach Bydgoszczy,a dobijałby w Toruniu
      do portu Rektorat UMK, ew. stołówka, a w Bydgoszczy do powiedzmy odpowiednich
      uczelni- to jesteś wygrany.p.s.a jak byłby wygrany przewoźnik,który uzyskałby
      zgodę na taką działalnośc.a jak wygrane byłyby oba zainteresowane miasta,gdyby
      to była ich wspólna inwestycja wyścibolona z obu kas fifty fifty i zysk też
      fifty fifty.a wiara by obu prezydentów po rękach i nogach całowała.i nikt by
      nie mruczał:"a my co, tylko banany i banany...to znaczy tylko czekamy i
      czekamy.ja osobiście najlepiej wspominam moją pierwszą podróż do Torunia rzeką
      Wisłą,stateczkiem,z akordeonem w tle.a jak.to było w zeszłym
      tysiącleciu.dzisiaj szarpnąłbym się na wodolot dla żaków.ale po pierwsze nie
      jestem Davidem C.,po drugie nawet nie umiem chodzić po wodzie.
      • Gość: student Co uważacie o dojeżdżaniu z Torunia do Bydgoszczy? IP: *.proxyplus.cz / *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.07.04, 21:06
        Z Torunia bardzo wiele osób dojeżdża do pracy i do uczelni bydgoskich.
        Komunikacja między tymi miastami jest sprawna - nie narzekają!
        • trond Re: Co uważacie o dojeżdżaniu z Torunia do Bydgos 12.07.04, 22:05
          Gość portalu: student napisał(a):

> Z Torunia bardzo wiele osób dojeżdża do pracy i do uczelni bydgoskich.
          > Komunikacja między tymi miastami jest sprawna - nie narzekają!

to pięknie.ja wypowiedziałem się o dojazdach z Bydgoszczy.trzeba jakoś dotrzeć
          na dworzec pks,czy pkp.trochę to jednak przypomina serial zmiennicy,albo film
          co mi zrobisz jak mnie złapiesz.a ile osób wyraża opinię-nie potrafię dla
          poparcia swojej wypowiedzi użyć uogólnienia.uznałem,że dojazd busem byłby
          bezpiecziejszy,wygodniejszy i jednak mniej byłoby pojazdów na trasie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka