Dodaj do ulubionych

Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej ksi...

24.01.13, 17:31
Cieszy taka postawa. Ale czy z tej mąki będzie chleb? Czy znowy toruńscy politycy ograją bydgoskich. Jednak dzięki takiemu wspólnemu frontowi, łącznie z SMB, jest szansa na zablokowanie tych niedemokratycznych zapisów. Jadnak jest to tylko maleńki krok ku normalności. Chociaż dobre i to.
Obserwuj wątek
    • walburga Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej ksi... 24.01.13, 17:33
      a gdzie reszta ?? gdzie te orły naszej Bydgoszczy ???
    • 12komar Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej ksi... 24.01.13, 17:35
      No, nieźle to się rozwija - najpierw radni, potem Prezydent, Stowarzyszenie Metropolia Bydgoska, teraz dołączyli posłowie. Gdyby taka jednomyślność była w innych ważnych sprawach, Bydgoszcz byłaby dużo dalej.
    • ababyd Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej ksi... 24.01.13, 17:51
      Klucz do bydgoskich spraw - jak zawsze - tkwi w Bydgoszczy. Jest nadzieja.
      ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
      Andrzej Adamski
      • bydofan Re: Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej k 24.01.13, 18:01
        ababyd napisał:

> Klucz do bydgoskich spraw - jak zawsze - tkwi w Bydgoszczy. Jest nadzieja.
        > ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
        > Andrzej Adamski

ababyd użyłeś opcji "kopiuj-wklej"?
        • ababyd Re: Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej k 24.01.13, 19:24
          Nie potrafisz poradzić sobie z odpowiedzią na swoje pytanie? Sprawdź.
          Oby poruszenie bydgoskiego salonu białą księgą nie skończyło się klasycznie.
          ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
          AA
          • jurand22 Re: Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej k 24.01.13, 21:27
            dopiero teraz sie wszyscy budzą,a te 14 lat to najgorsze w dziejach bydgoszczy , grudziądza,inowrocławia,włocławka,no ale lepiej pózno niz wcale,jeszcze jest szansa wyprowadzic to województwo na prostą i odbic sie od dna.NIKOMU NIE WOLNO RÓWNAC 360 TYS (8 miasto w polsce)do 190 torunia(17 miejsce w polsce) nie ta liga,

• jedrek95 Re: Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej k 24.01.13, 21:40
              te 14 lat to najgorsze w dziejach bydgoszczy , grudziądza,inowrocławia,włocławka, - Bydgoszczy to może tak bo w końcu też musi się starać żeby coś dostać ale pozostałe miasta ?
              • irizar statystyki bezrobocia nie kłamią 24.01.13, 23:05
                jedrek95 napisał:

> te 14 lat to najgorsze w dziejach bydgoszczy , grudziądza,inowrocławia,włocławk
                > a, - Bydgoszczy to może tak bo w końcu też musi się starać żeby coś dostać ale
                > pozostałe miasta ?

Bezrobocie w Grudziądzu i Włocławku na poziomie ~21 % daje im miejsca na pudle w całej Polsce spośród miast na prawach powiatu w tej niechlubnej kategorii.
                Inowrocław nie jest w niej klasyfikowany, bo miasto nie jest na prawach powiatu, ale bezrobocie nie jest tam mniejsze. Wynosi na obecnie 22,7%
                www.wup.torun.pl/statystyka/stopa.php
                Jeżeli chcesz szukać jakiś innych beneficjentów obecnego układu niż Toruń, to musisz się bardziej wysilić. Inowrocław, Grudziądz i Włocławek zmagają się z ogromną skalą bezrobocia.
                Trzeba być naprawdę wyalienowanym, żeby nie widzieć skali tych ludzkich dramatów.
                150 tys ludzi w województwie jest bez pracy. 150 tysięcy ludzkich dramatów, rodzin bez środków do życia. Gorsze wskaźniki bezrobocia są tylko na Warmii i Mazurach. Pobudka.
              • bydofan Re: Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej k 25.01.13, 16:11
                jedrek95 napisał:

> te 14 lat to najgorsze w dziejach bydgoszczy , grudziądza,inowrocławia,włocławk
                > a, - Bydgoszczy to może tak bo w końcu też musi się starać żeby coś dostać ale
                > pozostałe miasta ?

Może i uszczypnąłeś nas ale treść tego co napisałeś kompletnie mija się z prawdą. Co zrobić przecież Wy nie chcecie obiektywnej prawdy o Bydgoszczy
      • terrek Adamski, ogarnij się wreszcie! 24.01.13, 19:31
        ababyd napisał:

> Klucz do bydgoskich spraw - jak zawsze - tkwi w Bydgoszczy. Jest nadzieja.
        > ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
        > Andrzej Adamski

Ale bzdury wypisujesz. Twoje ogólniki aż rażą w oczy! Jeśli chcesz naprawdę coś sensownego wnosić w dyskusje na tym forum, to zacznij wreszcie "grać na tej samej nucie" co my wszyscy. Czyli, bez zacietrzewienia argumentując i przedstawiając swoje racje w każdej sprawie, w której zabierasz głos!
        Bo jak na razie to tylko wciąż wtrącasz co pewien czas swoje nadęte filozofie nie z tego świata.

• ababyd Re: Adamski, ogarnij się wreszcie! 24.01.13, 20:55
          Powtórzę, jak kropla spadająca na skałę, nadzieja na bydgoską normalność będzie wówczas, gdy bydgoscy Wybrańcy będą mówili jednym głosem na zewnątrz. Czy tutaj jest nadzieja?
          Ja wierzę w cuda.
          ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
          AA
          p.s.
          Uważaj "terrek" abyś nie dostał porażenia, szczególnie od Twych "sensownych nut".
          • terrek Re: Adamski, ogarnij się wreszcie! 24.01.13, 21:17
            ababyd napisał:

> Powtórzę, jak kropla spadająca na skałę,<

Nie sil się już, jesteś niereformowalny, więc nawet tej swojej przenośni nie jesteś w stanie zrozumieć. Ona cię przerasta.

>nadzieja na bydgoską normalność będzie wówczas, gdy bydgoscy Wybrańcy będą mówili jednym głosem na zewnątrz.<

Nigdzie i nigdy w historii nie było takiego zjawiska, aby wszyscy mówili jednym głosem.
            To nastąpiło dopiero wtedy, gdy ok 20 lat temu nastało Radio Maryja, bo wówczas rzeczywiście ten "jeden jedyny słuszny głos" wam wszystkim zamieszał w głowach. Aż do tego stopnia, że obecnie już nie jesteście w stanie odróżnić normalności od tej "toruńskiej prawdy", która ma się nijak do prawdziwej religii. A ty właśnie jesteś widomym przykładem jej toksycznego oddziaływania.
            Bo wiesz chłopie, czym my się od siebie różnimy, jako dwaj katolicy? Ty znalazłeś Boga w Toruniu, a ja go nadal widzę w niebie.
            Mamy więc dwie różne prawdy - tylko ta twoja jest "lepsza", bo bardziej... wrzaskliwa!

> Ja wierzę w cuda.<

Nie wygłupiaj się, bo to 60-latkowi nie przystoi.

> ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ<

Tak, NAS łączy, ale ciebie już nie.

• ababyd Re: Adamski, ogarnij się wreszcie! 24.01.13, 21:31
              Gdybyś zechciał przeczytać swoje "sensowne nuty" oraz wątek, w którym zabierasz głos. Może masz rację chowając się za "terrek"?
              Na koniec życzę odwagi, AA.
              • szczam.napis Więc korzystając z okazji,że wspomniałeś o odwadze 24.01.13, 21:35
                zdobędziesz się w końcu na odwagę podzielania się na forum okolicznościami, w jakich zdobyłeś posadę?
              • terrek Re: Adamski, ogarnij się wreszcie! 24.01.13, 21:49
                ababyd napisał:

> Gdybyś zechciał przeczytać swoje "sensowne nuty" oraz wątek, w którym zabierasz
                > głos. Może masz rację chowając się za "terrek"?<

Paradoksalnie to nie my wszyscy chowamy się za swoimi nickami, przybranymi oczywiście jedynie na użytek tego forum, ale to ty "ukrywasz się" za swoją prawdziwą tożsamością, aby uwiarygodniać swoje argumenty i stanowiska we wszystkich sprawach, w których zabierasz głos. Jednakże, właśnie TO jest twoim najsłabszym punktem! Bo niestety, ale prezentujesz typ człowieka z totalnie wypranym mózgiem.
                Bowiem, tak praktycznie rzecz biorąc, jeszcze nigdy nie napisałeś tutaj nic odkrywczego. Twoje głosy w dyskusji są zawsze i niezmiennie nacechowane "bogoojczyźnianym" stosunkiem do otoczenia, ale z tego naprawdę nic dobrego nie wynika! Zwłaszcza że - powtórzę jeszcze raz - ty swojego Boga odnalazłeś w Toruniu, gdy tymczasem On nadal jest tam, gdzie być powinien.
                Ależ jesteś biedny. Czy ty tego naprawdę nie dostrzegasz?!

> Na koniec życzę odwagi, AA.<

Mnie nie musisz, bo ją mam. Życz tego sobie samemu.
                • ababyd Re: Adamski, ogarnij się wreszcie! 24.01.13, 21:57
                  No tak, no tak - dobrze, że to był koniec.
                  AA
                  p.s.
                  Schlebia mi ocena jako"bogoojczyźniany". Dzięki.
          • szczam.napis Gdybyś nie zauważył-moje pytania o twoją posadę 24.01.13, 21:39
            mają na celu wydrążenie w skale twojej pychy rysy, przez którą PRAWDA ujrzy światło dzienne. Bo zawsze jest nadzieja......
            • terrek Re: Gdybyś nie zauważył-moje pytania o twoją posa 24.01.13, 21:55
              szczam.napis napisał:

> mają na celu wydrążenie w skale twojej pychy rysy, przez którą PRAWDA ujrzy świ
              > atło dzienne. Bo zawsze jest nadzieja......<

Zostaw już tego biedaka, bo jemu nic już nie pomoże. Nie kop leżącego, to nieładnie.

• szczam.napis Re: Gdybyś nie zauważył-moje pytania o twoją posa 24.01.13, 22:22
                Pan - jak to ładnie określiłeś leżący (choć ja skłaniałbym się raczej do określenia klęczący) przyjął taktykę ignorowania moich pytań licząc na to, że się znudzę. Udaje że ich nie widzi, ale czyta je z coraz większą pianą. Jednakże lekceważenie rozmówcy nie jest raczej zgodne z zasadami wiary, którą rzekomo Adamski wyznaje (bo tak naprawdę wierzy w toruńskiego Belzebuba) i obnosi się z nią jak ekshibicjonista z genitaliami w parku, więc postanowiłem wyprostować mu trochę kręgosłup. Tym bardziej będę mu prostował - im bardziej będzie pierdział o etyce, odwadze, normalności, kominiarkach czy innych częściach ubioru.
                Uważam, że bardziej nieładne jest nawoływanie do oszczędności - kiedy pełną garścią czerpie się ze środków publicznych.
                Bo zawsze jest nadzieja...... :)
    • stapor1 Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej ksi... 24.01.13, 18:02
      Moje miasto BYDGOSZCZ , budzi sie z upiornego snu ,
      cieszy to , dodaje sil i odwagi .
      TO SIE NAZYWA SPOLECZENSTWO OBYWATELSKIE .
    • 1a40 Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej ksi... 24.01.13, 19:23
      Artykul napisany jest nie wiadomo przez kogo,a wiec anonimowy. Nie uwzglednia protestow mieszkancow Bydgoszczy, juz od wielu lat, w aspekcie wspolpracy bydgosko-torunskiej, albo na odwrot. Jezeli to jest ten red.o ktorym mysle, to nie jest to zaskoczeniem.
      Nie wierze bydgoskim polityka , sami sobie na to zasluzayli. Nie wierze, ze cokolwiek zrobia dla ratowania Bydgoszczy i wprowadzenia normalnosci w Polsce. Nie interesowali sie miastem Bydgoszcz, o ktore, od wielu lat walcza z uporem mieszkancy mojego miasta.
      Tylko poprzez czyny, tak Pan Prezydent Bruski, jak i inni politycy wybrani przez mieszkancow, moga odzyskac twarz. Nie ma na to zadnej szansy. Pisanie pism, pod publiczke, nie przynosi mojemu miastu NIC.
      • bwddd Re: Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej k 24.01.13, 19:44
        Brawo! Oby cos sie ruszylo.
        • terrek Re: Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej k 24.01.13, 20:15
          bwddd napisał:

> Brawo! Oby cos sie ruszylo.<

Mimo wszystko ja też mam nadzieję!
          Napisałem "mimo wszystko", bo ostatnio mam ogromne wątpliwości co do poglądów panów Sikorskiego i Bruskiego w sprawie przyszłego losu naszego miasta. A to dlatego, że ich przynależność partyjna może im nakazywać lojalność wobec celów swojego politycznego ugrupowania, przy jednoczesnym zlekceważeniu interesów ich "małej Ojczyzny", z której się wywodzą.
          Tak, bo niestety ostatnio nasz prezydent dał kilka dowodów nadrzędności interesów PO ponad tymi, które bezwzględnie powinny być jego priorytetem, stąd więc mój sceptycyzm.
          Może więc pan Bruski się wreszcie obudził, dokonując "odkrycia", że toruńska smycz, na której go panowie C i L od dwóch lat wodzą, jednak trochę uwiera? Albo nawet boli?
          Ech, gdzie te czasy, kiedy marynarze byli ze stali?
          • naubyd Re: Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej k 24.01.13, 20:27
            ten interes ze spalarnią to nie partyjny kolego :)
    • buttheadslayer A gdzie jednoręki i Piotrowska, wielcy budowniczy 24.01.13, 22:52
      S5? Jakoś ich nie zauważyłem w tym pospolitym ruszeniu posłłów z Bydgoszczy? Kerbelowi to się nawet specjalnie nie dziwię bo ta nacja jak nie widzi bezpośrednich korzyści dla siebie to się nie wychyla ale Tereska? Przecież wg niej budowa S5 już trwa więc czas zająć się miastem dzięki któremy żre sietę poselskąm nieprawda?
    • ababyd Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej ksi... 24.01.13, 23:01
      Dobrze, że Redaktor zaktualizował kilkanaście minut temu swą nierzetelność, dodając do "listy obecności" posłów Latosa i Kownackiego. Jak rozumieć manewr ominięcia szefa zespołu?
      Redaktorze, jaki przyświecał Panu cel? Złe myśli przychodzą mi do głowy.
      AA
      • tlss Re: Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej k 24.01.13, 23:18
        Poseł Olszewski nieobecny - pewnie lobbował w tym czasie w sprawie S5.
        • semeon Re: Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej k 24.01.13, 23:51
          Dobry ruch, ale to tylko skromniutki początek wielkiej drogi do normalności jaką muszą pokonać bydgoszczanie.

dziwnabydgoszcz.blogspot.com
      • szczam.napis Jakie cele przyświecają twojemu milczeniu na temat 25.01.13, 00:19
        twojej pracy za publiczne pieniądze? Moherze - jaki przyświeca tobie cel w tym milczeniu? Złe myśli przychodzą mi do głowy - czyżbyś chciał coś ukryć? Czy nie jest tak, że twoje milczenie potwierdza nieprawidłowości?
      • tylko_fakty Re: Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej k 25.01.13, 08:10
        ababyd napisał:

> Redaktorze, jaki przyświecał Panu cel? Złe myśli przychodzą mi do głowy.
        > AA

idź się wyspowiadaj, zle mysli to GRZECH

zamiast pisac te bzdury to zacznij szukać nowego Pana bo Hartwich jak widac juz ciebie nie chce,i z roboty w Toruniu wyleciałeś, byłeś za zdolny czy był inny powód
      • clarissa.vaughan Re: Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej k 25.01.13, 10:06
        ababyd napisał:
        > Redaktorze, jaki przyświecał Panu cel? Złe myśli przychodzą mi do głowy.
        > AA

Jako pracownikowi otrzymującemu wynagrodzenie od marszałka Całbeckiego te złe myśli przychodzą ?
        • ababyd Re: Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej k 25.01.13, 13:13
          "clarissa....", po co Tobie to? Nie zastanawia Ciebie wprowadzenie czytelników w błąd? Dobrze, że przyszło olśnienie, ale co narobiła nierzetelność dziennikarska, to narobiła.
          Nie dawaj się tym co sieją nieprawdę, także w moich sprawach.
          Cytujesz Kaczyńskiego, ale w tym przypadku zaryzykuję coś dla Ciebie "wiem wiele ale nie wiem" co piszę w powyższym wpisie.
          Czy ja Tobie - niektórym na tym forum - coś złego uczyniłem? Masz do mnie jakiś uraz to omiń mnie - po co się popisywać, oczerniać kogoś? Gdybym wiedział kogo i za co przeprosiłbym Ciebie? Nie rób drugiemu co Tobie niemiłe.
          ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
          Z serdecznością - spróbuj uwierzyć - AA.
          • clarissa.vaughan Re: Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej k 25.01.13, 15:19
            ababyd napisał:

> "clarissa....", po co Tobie to? Nie zastanawia Ciebie wprowadzenie czytelników
            > w błąd? Dobrze, że przyszło olśnienie, ale co narobiła nierzetelność dziennikar
            > ska, to narobiła.
            > Nie dawaj się tym co sieją nieprawdę, także w moich sprawach.
            > Cytujesz Kaczyńskiego, ale w tym przypadku zaryzykuję coś dla Ciebie "wiem wiel
            > e ale nie wiem" co piszę w powyższym wpisie.
            > Czy ja Tobie - niektórym na tym forum - coś złego uczyniłem? Masz do mnie jakiś
            > uraz to omiń mnie - po co się popisywać, oczerniać kogoś? Gdybym wiedział kogo
            > i za co przeprosiłbym Ciebie? Nie rób drugiemu co Tobie niemiłe.
            > ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
            > Z serdecznością - spróbuj uwierzyć - AA.

Sam piszesz,że łączy nas Bydgoszcz. Mnie z Całbeckim nic nie łączy.
          • szczam.napis Kilkadziesiąt razy dostałeś szansę, aby PRAWDĘ 25.01.13, 19:19
            siać w odpowiedzi na moje pytania. W związku z unikaniem odpowiedzi - ponawiam zapytanie: jak to było z twoją posadką?
            Obnosisz się niepytany wyznaniem, nazwiskiem, "zasługami" - ale dziwnie milczysz pytany o okoliczności twojego zatrudnienia - masz kolejną możliwość zadać kłam "nieprawdzie". Jeżeli nie odpowiesz-jesteś obrzydliwym, obłudnym kłamcą.
            • buttheadslayer Re: Kilkadziesiąt razy dostałeś szansę, aby PRAWD 25.01.13, 19:28
              szczam.napis napisał:

> siać w odpowiedzi na moje pytania. W związku z unikaniem odpowiedzi - ponawiam
              > zapytanie: jak to było z twoją posadką?
              > Obnosisz się niepytany wyznaniem, nazwiskiem, "zasługami" - ale dziwnie milczys
              > z pytany o okoliczności twojego zatrudnienia - masz kolejną możliwość zadać kł
              > am "nieprawdzie". Jeżeli nie odpowiesz-jesteś obrzydliwym, obłudnym kłamcą.

Zacytuję Boba Dylana: "The answer my friend is blown in the wind...". A tak poważnie to obaj wiemy, że czekasz na przysłowiowego Godota. Wg tego abrakadabry i jemu podobnych pis-dzielców prawdą jest tylko ich prawda. Inne prawdy, o ile nie są bardziej "mojsze", nie istnieją (dla nich) albo nie mają racji bytu.
              • szczam.napis Jednakże miło jest punktować obłudnika, prawda? 25.01.13, 19:39
                Naczelny talib tego forum może w końcu zamiast pierdzieć półsłówkami i cmokać nad Hartwichem zacznie zajmować się wnukami, choć nie wiem czy zasłużyły na taką karę.
                • buttheadslayer Re: Jednakże miło jest punktować obłudnika, prawd 25.01.13, 19:53
                  szczam.napis napisał:

> Naczelny talib tego forum może w końcu zamiast pierdzieć półsłówkami i cmokać n
                  > ad Hartwichem zacznie zajmować się wnukami, choć nie wiem czy zasłużyły na taką
                  > karę.

Czy oni (zaczadzeni kadzidłem) kiedykolwiek mówią inaczej niż via nawijanie makaronu na uszy? Bezpośredni są tylko wtedy gdy chodzi im o kasę. Wtedy walą prosto z mostu. W innych przypadkach kryją sią za niedopowiedzeniami, sekretami, wyższymi siłami, generalnie kryją swoją jałowość i zorientowanie na materialny byt i wyrywanie jak najwięcej się da za rzekomym faktem bycia depozytariuszami jakiejś wiedzy tajemnej, niedostępnej dla zwykłych śmiertelników. A na koniec dnia okazuje się, że lubią się nażreć, nachlać, przelecieć jakąś babeczkę (a i 3 x częściej niż średnia krajowa chłopczyka). Problem tylko, że ich credo życiowe oparte jest na tym, że chcieliby to robić na koszt "ciemnego ludu" wciskając mu wszelki możliwy kit. Dokładnie jak czarownicy u Majów czy szamani w Afryce, mając np. podstawową wiedzę z astronomii wciskali gawiedzi, że to oni są sprawcami tych wydarzeń, wymuszali posłuch u prostaczków co jest identycznym mechanizmem u katoabsolwentów wielu Hogwarthów rozsianych gęsto po naszym pięknym kraju.
    • tylko_fakty poselski bilans 25.01.13, 08:18
      Bilans co ta grupa może osiągnąć pozytywnego dla Bydgoszczy, moja ocena
      Radosław Sikorski, gdyby mu się chciało to ++ ale ,ze nie ma czasu to +/- czyli = 0
      Jarosław Katulski, +
      Krzysztof Brejza, --
      Iwona Kozłowska,+/- = 0
      Anna Bańkowska, ++
      Eugeniusz Kłopotek, ---
      Tomasz Latos, ++
      Bartosz Kownacki,
    • mf.eu Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej ksi... 25.01.13, 08:59
      Nie wiem z czego się cieszycie:
      "Posłowie wszystkich opcji zadeklarowali, że będą szukać możliwych, kompromisowych koncepcji."
      Czyli nie tydzień na tydzień, a dwa tygodnie Bydgoszcz, tydzień Toruń. Ale kasa dzielona tylko wtedy, gdy zarządza ten ostatni.
      To oczywiście sarkazm. Ale historia uczy nas, że jeszcze nikogo niczego nie nauczyła...
      • syn_biskupa Kiedy koniec komuny? 25.01.13, 09:09
        Mały rządzi większym
    • buraczyk Nasi posłowie się jednoczą przeciwko białej ksi... 25.01.13, 10:36
      A pani poseł Tereska i pan poseł Paweł to w sen zimowy zapadli. Tacy to mają dobrze co cztery lata gruszek na wierzbie naobiecują ciemny lud to kupi a potem cztery lata luksusowych wakacji na koszt podatnika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka