unsatisfied6 21.07.04, 16:52 dobre nie wystarczy , choć przysłowie mowi "lepsze jest wrogiem dobrego " . dobitniej powiem , bo do kretynów nie dociera: "miodu w dupie nie znajdziesz" . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zinekk Re: ma być "lepsze" 21.07.04, 17:03 :)) "Lepsze".. Kojarzy mi sie posiłek poza Bydgoszczą. Nagle do mojego stolika podchodzi kompletny cham, taki opój w garniturze, patrzy mi w talerz i rzecze: " Mmm.. Lepsze.." Co miało znaczyc , ze jem coś smakowitego, lub jem posiłek wysublimowany. Słowem "Lepsze" próbuje robic sie cuda. Wystarczy powiedziec "lepsze" i wszyscy uspokojeni. W słowotoku "lepsze" brzmi uspokajajaco. Powtórzone parokrotnie zapada w pamiec. Wszyscy uspokojeni. Lepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: ma być "lepsze" 21.07.04, 21:34 genuine44 napisał: > Czy "Lepsze" moze byc lepsze? oczywiscie , że nie . ale kretyni tego nie rozumieją . musi być najpierw dobre . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: ma być "lepsze" 21.07.04, 21:33 zinekk napisał: > :)) "Lepsze".. Kojarzy mi sie posiłek poza Bydgoszczą. Nagle do mojego stolika > > podchodzi kompletny cham, taki opój w garniturze, patrzy mi w talerz i > rzecze: " Mmm.. Lepsze.." Co miało znaczyc , ze jem coś smakowitego, lub jem > posiłek wysublimowany. > > > Słowem "Lepsze" próbuje robic sie cuda. Wystarczy powiedziec "lepsze" i wszyscy > > uspokojeni. W słowotoku "lepsze" brzmi uspokajajaco. Powtórzone parokrotnie > zapada w pamiec. Wszyscy uspokojeni. Lepsze... gorzej , to "lepsze" bywa usprawiedliwieniem na to , że się nic nie robi , bo mozna "podumać" i "lepiej" zrobić" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjà vu znajdziesz...(wedkarze nazywaja to zaneta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 00:09 > dobitniej powiem , bo do kretynów nie dociera: > "miodu w dupie nie znajdziesz" ...jesli wprzody tam go wetkniesz to i owszem, znajdziesz ;) co w sumie, jak tak sie spojrzy wokol, jest praktyka nader czesto uprawiana a dla lizacych wspomniana czesc stwarza dodatkowa ulude upewniajac o slusznosci wyboru lepszego dobra, zla mniejszego... tylko co z dobrem najwyzszym i zlem koniecznym? w tym przypadku oba maja ten sam smak. smak miodu ;) sztucznego? moze raczej sztucznie umiejscowionego. ale, tak czy siak, wetkniecie spelnia swe zadanie w 100%. zaneca niezdecydowanych i stwarza miraze co bardziej wrazliwym. pozdrawiam, niewrazliwa na lepy wszelakie Déjà vu Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: znajdziesz...(wedkarze nazywaja to zaneta) 22.07.04, 13:11 Gość portalu: Déjà vu napisał(a): > > dobitniej powiem , bo do kretynów nie dociera: > > "miodu w dupie nie znajdziesz" > > ...jesli wprzody tam go wetkniesz to i owszem, znajdziesz ;) nawet jeśli ------beeeeeee - niesmaczny Odpowiedz Link Zgłoś