Dodaj do ulubionych

Znowu dentysta

28.10.13, 23:47
Jeszcze niedawno chwaliłam tu pewnego stomatologa niestety po 3 miesiącach ( a nawet wcześniej) zmieniłam zdanie. Córce , 4 lata, powypadały wszystkie plomby ( z trzech ząbków) byliśmy już u kilku innych dentystów ale młoda jest już tak anty nastawiona że nawet nie chce wejść do gabinetu. Trzęsie się ze strachu. Błagam pomóżcie, szukam gabinetu w którym ktoś ma podejście do dziecka. Z góry skreślam remedium na gdańskiej, krainę uśmiechu - wyciągnęli kasę a pomocy zero.
Obserwuj wątek
    • deria1 Re: Znowu dentysta 01.11.13, 21:58
      Polecam stomatologa Filip Janiak - rewelacyjne podejście do dzieci, syn ma ładną kolorową plombę od ok. 2 lat i nic się nie dzieje - a byliśmy w Krainie Uśmiechu... (może byłaś tam u innego stomatologa). Teraz dr Filip Janiak przyjmuje również w prywatnej przychodni na Powstańców WLKP, nie pamiętam niestety nazwy. Wyrywałam skomplikowaną ósemkę i płaciłam ok. 200 zł!!! Sporo taniej niż w Krainie... Spróbuj
      • anta1981 Re: Znowu dentysta 01.11.13, 23:15
        No właśnie doktor janiak "obsługiwał" młodą na pierwszej wizycie w krainie uśmiechu ( wtedy jeszcze tak się nie bała jak teraz) albo miał gorszy dzień albo jego podejście do dzieci jest przereklamowane bo z córką nic nie zdziałał a skasował za to nic 70zł
        • 3bydgoszczanin Re: Znowu dentysta 25.11.13, 16:39
          Szanowna Użytkowniczko Anta1981.

"Moja córcia jest ciężkim przypadkiem. Nie pozwala sobie nawet włożyć lusterka żeby obejrzeć zęby. W KU na pierwszej wizycie byliśmy u pana dr. Filipa Janiaka(jeśli dobrze pamiętam) za to że postraszył młodą wiertłem zapłaciliśmy 70zł"
          -Sama Pani pisze, że jest Pani córka jest ciężkim przypadkiem. Skoro nie pozwala sobie włożyć lusterka, aby wykonać przegląd to proszę nie pisać, iż stomatolog (w tym przypadku ja) straszył dziecko wierłem. Bo problemem jest dentofobia u Pani córki i tu najczęściej stomatolog nie jest przyczyna) ,a nie gorszy dzień u stomatologa.
          "Jeszcze niedawno chwaliłam tu pewnego stomatologa niestety po 3 miesiącach ( a nawet wcześniej) zmieniłam zdanie. Córce , 4 lata, powypadały wszystkie plomby ( z trzech ząbków) byliśmy już u kilku innych dentystów ale młoda jest już tak anty nastawiona że nawet nie chce wejść do gabinetu" - Może warto by pomyśleć,ze nie zawsze winny jest lekarz stomatolog?
          A tak z ciekawości.. Kiedy pierwszy raz była Pani z dzieckiem u stomatologa? w wieku 2 lat? na przeglądzie, aby "zaprzyjaznic" się z dentystą czy jak trzeba było coś zrobić (opracować ubytek)?

Pozdrawiam i mam nadzieje,ze znajdzie Pani odpowiedniego stomatologa dla swojej córki
          FJ
          • anta1981 Re: Znowu dentysta 25.11.13, 19:57
            Tak pierwszy raz byłam z córką u stomatologa jak miała 2 latka na przeglądzie, miał zrobioną impregnację i nie było innych problemów. Nie bała się i chętnie otwierała buzię. Na kolejnej wizycie po kilku miesiącach było już zupełnie inaczej. Nie wiem dlaczego tak młoda się boi ale z dentystą była zaznajamiana już dość wcześnie.
          • anta1981 Re: Znowu dentysta 25.11.13, 20:03
            A po za tym był Pan polecany jako fachowiec od dzieci, zresztą jak cała KU, ale cierpliwości i podejścia do małego pacjenta nie ma Pan za grosz. To Pan jako specjalista powinien wiedzieć jak zaopiekować się takim trudnym pacjentem a nie przekazywać "zgniłe jajo" dalej.
    • ciotka.aka Re: Znowu dentysta 14.11.13, 18:20
      dr Adam Kotlarek, przyjmuje na Królowej Jadwigi - dziś właśnie jesteśmy po wizycie z 6. latkiem i 3. latkiem. Obawy w przypadku juniora były ogromne bo za pierwszym razem inny lekarz potraktował go ogólnie mówiąc mało delikatnie. Dziś cud miód i maliny. Serdecznie polecam. Lakowanie czterech szóstek, plus naprawdę dokładny przegląd uzębienia u młodszego syna 200 zł.
      • anta1981 Re: Znowu dentysta 14.11.13, 23:10
        Coś mi się wydaje że kilka lat temu ten pan robił mi skomplikowany zabieg na zębie rzeczywiście był bardzo miły chyba u niego zawitam ponownie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka