Dodaj do ulubionych

ZIT Bydgoszcz Toruń

03.01.14, 09:35
Rozpoczynam wątek o przyszłości naszego Zita. Niech to będzie próba powrotu do dyskusji na argumenty na obu forach. Skoro ma powstać Zit, to jak Waszym zdaniem powinien wyglądać i jakie wspólne projekty zrealizować? Ciekawe czy będą podobne pomysły w Toruniu jak i u nas.
Obserwuj wątek
    • frych47 Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 09:47
      Skoro to musi być z Toruniem to mnie już proszę o nic nie pytać.
      • pan_ziutek Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 10:58
        Czy w ogóle jest znane stanowisko SMB w sprawie ZIT-u?
    • johnyflaszka Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 09:57
      Znowu o nas bez nas, władza wie najlepiej
      bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,15216863,Prezydent_jedzie_do_Torunia_bronic_naszych_interesow.html#LokBydTxt
      • jasnygwint1 Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 10:11
        Właśnie wspomniany przez Ciebie artykuł zainspirował mnie do tego wątku.
      • wchodzi Pewnie czytaliście ten artykuł 04.01.14, 18:18
        bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,15222384,Pierwsze_starcie_o_ZIT__Torun_nie_chce_nam_oddac_siedziby.html
    • syn_biskupa Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 10:09
      W regionie powinny powstać dwa ZITy wschodni i zachodni.
      • jasnygwint1 Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 10:46
        Obawiam się, że gdy my będziemy negować sens zitu z Toruniem to oni zdążą podzielić kasę wprost nieproporcjonalnie do liczby mieszkańców. Dlatego wolę już się pogodzić z sztucznym połączeniem i zacząć dyskutować na co pójdą te miliony. Żeby nie było jak z s5, my kłótnie o przebiegu a teraz inni mają eski a my nadal stoimy na światłach w Borownie
        • pan_ziutek Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 10:54
          jasnygwint1 napisał:
          Ż
          > eby nie było jak z s5, my kłótnie o przebiegu a teraz inni mają eski a my nadal
          > stoimy na światłach w Borownie

A jak myślisz kto powinien o nią zabiegać marszałek czy SMB albo o lotnisko regionalne już lepiej tego tematu nie zaczynaj.
    • tupolej154 Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 10:22
      Na czele ZITu ma być Prezydent Bydgoszczy to mi coś przypomina jak na czele regionu wojewoda bydgoski.
      • pan_ziutek Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 12:52
        Prezes Kaczyński nie pojechał jeszcze nigdy do Prezydenta Komorowskiego a nasz prezydent pojechał do Torunia, moze tam złapie jakąś dobrą fuchę.
        • tupolej154 Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 12:55
          Jurand też musiał jechać po córkę do Malborka.
    • stapor1 Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 13:18
      Już zgoda na ZIT z Toruniem jest klęską i porażką dla Pana
      Prezydenta największego miasta w woj. Kuj-Pom.
      Miasto, które jest napędem gospodarki w województwie
      jest uzależnione od mniejszego, zadłużonego po uszy ale za to
      bogatego w inwestycje (dzięki toruńskiemu marszałkowi) Torunia.
      Zamiast tworzyć ZIT z zaprzyjażnionymi powiatami i gminami
      z zachodnich terenów województwa, oddaje BYDGOSZCZ w nienasycone
      wciąż "gęby"toruńskich uzurpatorów.
      Po co pojechał P.Bruski do Torunia ,prosić czy żądać ?
      Kogo reprezentuje,struktury partyjne PO czy mieszkańców BYDGOSZCZY ?
      Pojechał w zgrzebnej koszulinie i z powrozem na szyi błagać o ochłapy ?
      Czy będzie prosił o jałmużnę na kolanach czy tylko zgięty w pół ?
      A może tylko pojechał wysłuchać poleceń partyjnych Panów Lenza i Całbeckiego ?
      Czy swoją wizytą zmarginalizuje całkowicie i upokorzy miasto BYDGOSZCZ ?
      Pytań jest wiele odpowiedż jedna;
      Pozory "walki" o BYDGOSZCZ to tylko gra wyborcza Pana Bruskiego i PO.
      To co "wywalczy" albo na co pozwoli mu Lenz i Całbecki , ogłosi jako
      zwycięstwo i sukces,w "glorii i chwale" przyjedzie do BYDGOSZCZY .
      Czy my będziemy witać go jako Prezydenta "bohatera" czy jako posłusznego
      członka partii PO ?

Dla zainteresowanych;
      Nie jestem zwolennikiem żadnej partii.
      Jestem zwolennikiem DEMOKRACJI SAMORZĄDOWEJ
      i SPOŁECZEŃSTWA OBYWATELSKIEGO.
      • jasnygwint1 Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 13:49
        Tak..., czyli nikt nie ma nic do zaproponowania dla rozwoju, czyli znów GDN będzie sie rozwijać, może nawet Białystok stworzy Zit a my będziemy narzekać kto komu w du... wchodzi i kto kogo okrada. Najważniejsze wydarzenie 25-lecia Bydgoszczy w wolnej Polsce to zanik zdrowego rozsądku.
        • frych47 Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 14:04
          Co wy chcecie od Bydgoszczy róbcie sobie zit z Lubiczem
          • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 14:12
            Frych,no przeciez nie wypada w ten sposob zaczynać wszystkiego znów od poczatku. Wyciągnijmy rekę, porozmawiajmy, moze jakies negocjacje....
            • frych47 Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 14:23
              bydgoszczanin_z_wyzyn napisał:

> . Wyciągnijmy rekę, porozmawiajmy, moze jakies negocjacje....

Negocjować to moze Kłopotek z Marszałkiem o gęsiach bo u nas przede wszystkim powinno byc referendum razem czy osobno bo jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach. Mało już zostaliśmy wydymani no ile można.
            • hassleader Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 04.01.14, 05:15

> Frych,no przeciez nie wypada w ten sposob zaczynać wszystkiego znów od poczatku
              > . Wyciągnijmy rekę, porozmawiajmy, moze jakies negocjacje....

No to wyciągaj rękę do swoich ziomków i zacznij negocjacje z krzyżakami. Jak ugrasz coś u ziomali sensownego, to i my, bydgoszczanie się przyłączymy. Bo na razie tylko próbujesz nas, bydgoszczan, oszukać w stylu toruńskim. Mamy to od 15 lat, więc nie nabierzesz nas już więcej, najbardziej lubiany, toruński przedstawicielu szanowanego wszędzie marszałka.
      • wchodzi Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 15:33
        stapor1 napisał:
        > Pytań jest wiele odpowiedź jedna;

Żadnych uzgodnień bo nas wyrolują.

> Czy my będziemy witać go jako Prezydenta "bohatera" czy jako posłusznego
        > członka partii PO ?

W cuda nie wierzę i bohaterem to na pewno nie będzie,a to co uzgodni pogrąży Bydgoszcz na całe dziesięciolecia-strach pomyśleć.Historia lubi się powtarzać i tak jak dawniej będziemy największym miastem powiatowym w Polsce.

• dziwny22 Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 15:20
      Dla bydgoszczan jedyną racją stanu jest zerwanie wszelakich powiązań administracyjnych z torunianami. Żadnych wspólnych inwestycji, żadnego wspólnego dzielenia kasy, żadnych wspólnych uczelni, spalarni i tak dalej. Jak pokazała ponad 14 letnia praktyka na tych "wspólnych" działaniach zyskuja tylko torunianie, a bydgoszczanie permannetnie tracą , traca i tracą. Patrz AMB, lotnisko, S5, Sąd Apelacyjny, brak obwodnic, trzykrotnie mniejsze środki z UE licząc na jednego mieszkańca i tak można wymieniać bez końca.

Jaki jest sens dla bydgoszczan dalsze trwanie w takim chorym ukladzie?

A SMB jest oczywiście za ZIT-em samodzielnym, bydgoskim bez Torunia.
      • wchodzi Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 16:05
        dziwny22 napisał

>bydgoszczanie permannetnie tracą , traca i tracą. Patrz AMB, lotnisko, S5, Sąd A
        > pelacyjny

Jak wszystkim wiadomo z wrogiem można wygrać walcząc tą samą bronią, dlatego tak jak przy Sądzie Apelacyjnym oni postawili sprawę jasno ,jak nie u nas,to u was nigdy. Powiedzmy też jasno i otwarcie ZIT. należy do nas, a jak nie, to walcie się.
        • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 17:28
          wchodzi napisał:

> dziwny22 napisał
          >
          >. Powiedzmy też jasno i otwarcie ZIT. należy do nas, a jak nie, to walc
          > ie się.

No, dobra,a jak pani premier pokaże nam z BLISKA serdeczny palec?
          Przeciez juz raz nasi wyszli na osłów ( jasiak i cyprys) kiedy na sesji zjechali ją jak kosiarka trawę? Takie rzeczy się pamięta !

ja osobiscie jestem za porozumieniem, rozmoowami bo zgoda buduje !
          • dziwny22 Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 17:59
            Ty toruński trollu możesz być za czym chcesz. A kogo to w Bydgoszczy obchodzi? NIKOGO
            • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 03.01.14, 18:51
              Mam dwa pytania.
              1.Dlaczego mnie obrażasz bazując na halucynacjach bamboosa? Na takich ludzi jak on, w życiu nie powinieneś polegać ! Wiadomo kim on był......
              2.Myślisz,ze takich inteligentów myślących jak ty i bamboos jest dużo więcej w naszym mieście?
              • ramboost Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 04.01.14, 02:02

> Mam dwa pytania.
                > 1.Dlaczego mnie obrażasz bazując na halucynacjach bamboosa? Na takich ludzi jak
                > on, w życiu nie powinieneś polegać ! Wiadomo kim on był......

No, kim byłem? Nie wiesz. Natomiast wiadomo, kim ty jesteś, toruński prowokatorze. Co, skończyło się podszywanie pod hajmatowca? Teraz zajmę się ustalaniem, czy na pewno ty, to znany nam przodownik. Tak dla pewności, bo lubię tępić trolle.

> 2.Myślisz,ze takich inteligentów myślących jak ty i bamboos jest dużo więcej w
                > naszym mieście?

W Toruniu? Obawiam się, że więcej, oszczaninie_z_tortoru_jacentego.
                • hassleader Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 04.01.14, 05:20
                  > W Toruniu? Obawiam się, że więcej, oszczaninie_z_tortoru_jacentego.

No nie, przecież to najbardziej szanowany przez trolluńskiego marszałka wielogłos forumowy. Trzeba się wsłuchać w to, co gada. I zanotowac sobie w notesach, jak wygląda najbardziej kretyńska propaganda pełowskiego marszala podlubickiego w najgorszym możliwym wydaniu.
                • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 04.01.14, 20:10
                  No, kim byłem? Nie wiesz. Natomiast wiadomo, kim ty jesteś, toruński prowokator
                  > ze. Co, skończyło się podszywanie pod hajmatowca? Teraz zajmę się ustalaniem, c
                  > zy na pewno ty, to znany nam przodownik. Tak dla pewności, bo lubię tępić troll
                  > e.

Na twoim miejscu bamboos, zamknąłbym "buzię" chyba nie chcesz,zeby to poadło publicznie,co?

W Toruniu? Obawiam się, że więcej, oszczaninie_z_tortoru_jacentego.

Gdyby głupota miała skrzydła, latałbyś koleś wysoko w obłokach, że też tata nie powiesił cię w gumie na balkonie tylko ..... :))))))))))))))))))))))))))))) ech ......
                  • ramboost Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 05.01.14, 02:04

> Na twoim miejscu bamboos, zamknąłbym "buzię" chyba nie chcesz,zeby to poadło pu
                    > blicznie,co?

Boisz się czegoś, oszczanin_z_trollunia? Dowiem się w końcu, kim jesteś.

> Gdyby głupota miała skrzydła, latałbyś koleś wysoko w obłokach, że też tata nie
                    > powiesił cię w gumie na balkonie tylko ..... :))))))))))))))))))))))))))))) ec
                    > h ......

Czy ty też archiwizujesz posty? Bo jak ja twoje zbiorę do kupki, to się w końcu spotkamy.
                    • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 05.01.14, 12:43
                      ramboost napisał:

> bydgoszczanin_z_wyzyn napisał:
                      >
                      > > Na twoim miejscu bamboos, zamknąłbym "buzię" chyba nie chcesz,zeby to poa
                      > dło pu
                      > > blicznie,co?
                      >
                      > Boisz się czegoś, oszczanin_z_trollunia? Dowiem się w końcu, kim jesteś.
                      >
                      >
                      > > Gdyby głupota miała skrzydła, latałbyś koleś wysoko w obłokach, że też ta
                      > ta nie
                      > > powiesił cię w gumie na balkonie tylko ..... :)))))))))))))))))))))))))))
                      > )) ec
                      > > h ......
                      >
                      >
                      > Czy ty też archiwizujesz posty? Bo jak ja twoje zbiorę do kupki, to się w końcu
                      > spotkamy.

Widze ,ze masz pracę wyłącznie w nocy. Jestes stróżem w Biedronce,koleś?
                      Wybacz,ale nie rozmawiam i tym bardziej nie spotykam sie z takimi obłakanymi mózgolami jak ty.
                      Ponadto koleś, twoje 5 minut właśnie minęło, przestaję zwracać na ciebie jakąkolwiek uwagę.
                      Goń sie biedaku !
                      • ramboost Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 05.01.14, 13:31

> ramboost napisał:

> Widze ,ze masz pracę wyłącznie w nocy. Jestes stróżem w Biedronce,koleś?
                        > Wybacz,ale nie rozmawiam i tym bardziej nie spotykam sie z takimi obłakanymi mó
                        > zgolami jak ty.
                        > Ponadto koleś, twoje 5 minut właśnie minęło, przestaję zwracać na ciebie jakąko
                        > lwiek uwagę.
                        > Goń sie biedaku !

Jak będziesz tak podskakiwał, oszczanin, to się w końcu spotkamy, czy tego będziesz chciał, czy nie. A posty czytasz i się wściekasz, aż cię skręca. A swoje 5 minut sam wyznaczam i nic ci do tego, biedna, samotna kreaturo.
    • johnyflaszka Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 04.01.14, 07:44
      W Toruniu negocjują podział kasy unijnej a kto wynegocjował, że w ZIT Bydgoszcz musi być z Toruniem, Tusk czy Bieńkowska? Bo nigdzie nie mogę się doczytać.
      • syn_biskupa Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 04.01.14, 10:30
        Nigdzie nie mogę się dowiedzieć czy Zielona Góra z Gorzowem też muszą razem ZITować a Unia daje kasę wg ilości mieszkańców a u nas zawsze coś trzeba poprzekręcać.
        • jasnygwint1 Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 04.01.14, 10:45
          Oni tworzą dwa oddzielne zity. Czytalem nawet propozycje na co wydadzą kasę i jest to porażka. Przypomina rozrzutność Zaleskiego
          • wchodzi A ten artykuł 04.01.14, 18:25
            images63.fotosik.pl/521/f0873985b3d4ef20med.jpg
            Wiedziałem ze tak będzie,przecież to jest cyrk. Jak może nasz prezydent Bruski w czymś takim uczestniczyć.Jak to jest że my musimy o coś prosić? to oni mają dużo do stracenia. Muszą się z nami dogadać,przecież jak nie dojdą do porozumienia, to środki unijne przejdą im koło nosa z ich winy,nie naszej. Tak to powinno wyglądać,mamy asa w rękawie.Panie Bruski nie spieprz tego! następne pokolenia bydgoszczan ci tego nie wybaczą.
            • pan_ziutek Re: A ten artykuł 04.01.14, 19:30
              wchodzi napisał:

> Wiedziałem ze tak będzie,przecież to jest cyrk. Jak może nasz prezydent Bruski
              > w czymś takim uczestniczyć.Jak to jest że my musimy o coś prosić? to oni mają d
              > użo do stracenia. Muszą się z nami dogadać,przecież jak nie dojdą do porozumien
              > ia, to środki unijne przejdą im koło nosa z ich winy,nie naszej. Tak to powinno
              > wyglądać,mamy asa w rękawie.Panie Bruski nie spieprz tego! następne pokolenia
              > bydgoszczan ci tego nie wybaczą.

Łatwo się mówi a jak nie wpiszą pana prezydenta naszego na kolejne listy wyborcze to co wtedy?
              • johnyflaszka Re: A ten artykuł 04.01.14, 19:41
                pan_ziutek napisał:

> Łatwo się mówi a jak nie wpiszą pana prezydenta naszego na kolejne listy wyborc
                > ze to co wtedy?

I jak PO nie zrobi panu prezydentowi przychylnej kampanii wyborczej i odpowiedniej reklamy to juz całkiem klapa z kolejną kadencją.
              • wchodzi Re: A ten artykuł 04.01.14, 20:30
                Właściwie to chciałem wykazać jak różnie przedstawiają wczorajszą wizytę dwie nasze lokalne gazety. Gdy w Wyborczej czytamy że jest wszystko dogadane to w Ekspresie wyraźnie cała sprawa przedstawiona jest odwrotnie. Toruń dokłada jeszcze inne swoje obszary do ZIT-u. Facet ma duży kłopot.
                Zauważyłem ze skan jest mało czytelny to może tutaj będzie lepiej:drive.google.com/file/d/0Bxx-VIy9agNedEhYVGNSWTN1Vnc/edit?usp=sharing
    • stapor1 Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 04.01.14, 22:23
      Kto z kolegów z Forum bydgoskiego odpowie mi na pytanie ?

-kto upoważnił Pana Prezydenta Bruskiego do negocjacji z Toruniem
      w sprawie ZIT ??
      - czy Rada Miasta musiała wyrazić zgode na te negocjacje , skoro
      podjęto już decyzję o budowaniu ZIT w powiązaniu z sąsiednimi
      gminami.??
      -kogo i czyje interesy reprezentował P.Bruski w Toruniu ??
      • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 04.01.14, 22:29
        stapor1 napisał:

> Kto z kolegów z Forum bydgoskiego odpowie mi na pytanie ?
        >
        > -kto upoważnił Pana Prezydenta Bruskiego do negocjacji z Toruniem
        > w sprawie ZIT ??
        > - czy Rada Miasta musiała wyrazić zgode na te negocjacje , skoro
        > podjęto już decyzję o budowaniu ZIT w powiązaniu z sąsiednimi
        > gminami.??
        > -kogo i czyje interesy reprezentował P.Bruski w Toruniu ??
        >
        ja odpowiem jednym zdaniem. prezydent Bruski MYSLI ,dlatego pojechał do Torunia. Gdyby odmówil, Bydgoszcz byłaby w jeszcze większej dupie niż dotychczas, czego wielu z was nie chce przyjąć do wiadomości.
        Brawo p.Bruski !
        Zgoda buduje, niezgoda rujnuje ! Amen !
        • naubyd Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 04.01.14, 22:45
          hahahahahahahahahahahahahah
        • stapor1 Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 04.01.14, 22:50
          Do tego .....z wyzyn !
          Nie czytasz dokładnie , te pytania zadałem kolegom
          z BYDGOSKIEGO FORUM nie toruńskiego.
          Twoje wpisy ignoruję.
          • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 04.01.14, 22:58
            stapor1 napisał:

> Do tego .....z wyzyn !
            > Nie czytasz dokładnie , te pytania zadałem kolegom
            > z BYDGOSKIEGO FORUM nie toruńskiego.
            > Twoje wpisy ignoruję.

Ale jam stad ! Nie słuchaj podszeptów ludzi anormalnych. Nie kazdy kto mysli inaczej jak ta banda głupców musi byc zaraz z miasta aniołów !
            • wchodzi Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 04.01.14, 23:17

> Ale jam stad ! Nie słuchaj podszeptów ludzi anormalnych. Nie kazdy kto mysli in
              > aczej jak ta banda głupców musi byc zaraz z miasta aniołów !

Głupcami są ci bydgoszczanie którzy nie widza tego co widać "gołym okiem".
      • wchodzi Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 04.01.14, 23:00
        No przecież partia,a tak dla ścisłości przewodniczący kuj.pom. PO, ten od pacyfikacji bydgoszczan
      • wchodzi Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 04.01.14, 23:11
        stapor1 napisał:

> - czy Rada Miasta musiała wyrazić zgode na te negocjacje , skoro
        > podjęto już decyzję o budowaniu ZIT w powiązaniu z sąsiednimi
        > gminami.??

Przecież nie mogła bo już uchwaliła że Bydgoszcz buduje ZIT z sąsiadującymi gminami

> -kogo i czyje interesy reprezentował P.Bruski w Toruniu ??

Mam nadzieję że bydgoszczan,bo jak nie to powinien przeprowadzić się do miasta obok.

• johnyflaszka Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 05.01.14, 06:29
        stapor1 napisał:

> -kto upoważnił Pana Prezydenta Bruskiego do negocjacji z Toruniem
        > w sprawie ZIT ??

Odpowiedź jest prosta Platforma Obywatelska Lenz i spółka.
    • johnyflaszka Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 05.01.14, 06:34
      Bruski to Dombrowicz bis.
    • wchodzi Tak dla przypomnienia 05.01.14, 13:44
      "ZIT to narzędzie, które po raz pierwszy pojawiło się w przedstawionych przez Komisję Europejską aktach prawnych na nową perspektywę. Przy pomocy tego instrumentu, partnerstwa jednostek samorządu terytorialnego (JST) miast i obszarów powiązanych z nimi funkcjonalnie (miasto i samorządy znajdujące się w jego oddziaływaniu) mogą realizować wspólne przedsięwzięcia, łączące działania finansowane z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego i Europejskiego Funduszu Społecznego. ZIT to także wyjście poza sztywne granice administracyjne JST i większe możliwości oddziaływania projektów unijnych"

Kto na siłę chce przyłączenia gminy Bydgoszcz do gminy Toruń pomijając obszar granic gminy Dąbrowa Chełmińska z którą bezpośrednio graniczy nasza gmina?. Wszyscy wiemy, marszałek i prezydent Torunia bo chce naszej kasy.Jak widać nasi" pożal się Boże" wybrańcy dają im przyzwolenie
    • wchodzi No co jest? przegapiliście rozmowę dnia w tvp.Bydg 18.01.14, 13:28
      www.tvp.pl/bydgoszcz/publicystyka/rozmowa-dnia/wideo/16012014/13672374
      To jest jawna kpina z Prezydenta Bydgoszczy z nas wszystkich.A już stwierdzenie że rząd tylko sugeruje i torunianie nie muszą się tym sugestią podporządkować zdradza strategię koalicji toruńskiej.Prosta zasada że tylko my mamy rację,tylko my wiemy jak należy żyć bardzo mnie rozczarowała. Pocieszające jest tylko to że Prezydent i Bydgoszczanie o tym wiedzą.Tylko walka tą sama bronią da nam zwycięstwo.
      • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: No co jest? przegapiliście rozmowę dnia w tvp 18.01.14, 13:36
        Do broni ! na Toruń !!!!!
        • wchodzi Re: No co jest? przegapiliście rozmowę dnia w tvp 18.01.14, 13:43
          No to- Pa! Bronia
        • johnyflaszka Re: No co jest? przegapiliście rozmowę dnia w tvp 18.01.14, 13:47
          Nie rozumiem po co znowu jakieś kombinacje po prostu ilu mieszkańców tyle pieniędzy dac ośmiu miastom od 300tyś w górę i kropka, malutkim na landrynki i do widzenia.
          • wchodzi Re: No co jest? przegapiliście rozmowę dnia w tvp 18.01.14, 13:58
            Kombinują bo chcą nas oszukać, 15 lat to robili,teraz mamy do czynienia z zawodowcami.
            • syn_biskupa Re: No co jest? przegapiliście rozmowę dnia w tvp 18.01.14, 14:05
              wchodzi napisał:

> Kombinują bo chcą nas oszukać, 15 lat to robili,teraz mamy do czynienia z zawod
              > owcami.

Ale to jest grzech a to jest przecież najbardziej pobożne miasto w Polsce z katolickim głosem na antenie.
        • johnyflaszka Re: No co jest? przegapiliście rozmowę dnia w tvp 18.01.14, 13:49

> Do broni ! na Toruń !!!!!

Nie na T. tylko na Bruksele, T dostanie tyle ile B będzie uważała.
      • lancer77 Re: No co jest? przegapiliście rozmowę dnia w tvp 18.01.14, 18:19
        Rotacyjność władz B-TOM to jakieś nieporozumienie. Już chyba lepiej żeby Solec Kujawski był stolicą tego obszaru...
        • torunianin_z_rubinkowa Re: No co jest? przegapiliście rozmowę dnia w tvp 18.01.14, 18:22
          lancer77 napisał:

> Rotacyjność władz B-TOM to jakieś nieporozumienie. Już chyba lepiej żeby Solec
          > Kujawski był stolicą tego obszaru...

nie, to prezydent mial na myśli, że ojca dyrektora tak przenosić rotacyjnie
    • pan_ziutek Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 18.01.14, 13:52
      Kto by tam szedł do broni na małego biednego i zadłużonego.
      • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Ja sie zgadzam ! 18.01.14, 14:07
        Zasadniczo poza małymi, nieistotnymi poprawkami, zgadzam sie z Prezydentem Zaleskim, że nie ilośc mieszkanców bedzie decydować o tym kto bedzie wazniejszy.
        Jestem przekonany ,ze przy wsparciu Urzedu Marszałkowskiego, Marszałka i jego Zastępcy uda sie doprowadzic do oczekiwanego porozumienia na zasadach rzadowych.
        Uwazam,ze wszystko bedzie po naszej myśli ku radości mieszkańcow obydwóch miast.
        Zgoda buduje!
        • wchodzi Re: Ja sie zgadzam ! 18.01.14, 14:40

> Zasadniczo poza małymi, nieistotnymi poprawkami, zgadzam sie z Prezydentem Zale
          > skim, że nie ilośc mieszkanców bedzie decydować o tym kto bedzie wazniejszy.

Tak,Tak my o tym wiemy. Decyzje będą podejmowane Urzędzie Marszałkowskim w Toruniu

> Zastępcy uda sie doprowadzic do oczekiwanego porozumienia na zasadach rzadowych.

nie zasadach a tylko propozycjach rządowych na które my też nie musimy przystać.

> Uwazam,ze wszystko bedzie po naszej myśli ku radości mieszkańcow obydwóch miast

właśnie,chyba że będzie po naszej myśli ku uciesze wszystkich.

> Zgoda buduje!

Tak,Tak zgoda

• bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Ja sie zgadzam ! 18.01.14, 14:51
            wchodzi napisał:

> > Zgoda buduje!
            >
            > Tak,Tak zgoda
            >

Podoba mi sie , że masz takie pojednawcze podejście .
            • tupolej154 Re: Ja sie zgadzam ! 18.01.14, 16:23

> wchodzi napisał:
              >
              >
              > > > Zgoda buduje!
              > >
              > > Tak,Tak zgoda
              > >
              >
              > Podoba mi sie , że masz takie pojednawcze podejście .

Powiedz to Tuskowi i Kaczyńskiemu, czyli POPISowi.
            • wchodzi Re: Ja sie zgadzam ! 18.01.14, 17:10

> Podoba mi sie , że masz takie pojednawcze podejście .

Zawsze miałem, tym bardziej teraz gdy zgadzasz się z naszymi warunkami. Bydgoszczanie każdego przyjmują z otwartymi ramionami.
              • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Ja sie zgadzam ! 18.01.14, 17:21
                wchodzi napisał:

> bydgoszczanin_z_wyzyn napisał:
                >
                > > Podoba mi sie , że masz takie pojednawcze podejście .
                >
                > Zawsze miałem, tym bardziej teraz gdy zgadzasz się z naszymi warunkami. Bydgosz
                > czanie każdego przyjmują z otwartymi ramionami.

Dobrze,że mi to powiedziałeś ,- a ja jestem łatwowierny- bo sam nie wpadłbym na to :)
                Nawiasem mówiąc fruwa mi kto tu rzadzi, wazne dla mnie jest ,zeby ten ktos mial olej w głowie,a nie pustkę.Dlatego jak czytam kandydatury naszych kolegów z forum cyprysa i tego drugiego barana ,- romka, to chce mi sie klnąc,a szwecem nie jestem.
                Jak mozna takie bzdury "sypac" ?
                • hassleader Re: Ja sie zgadzam ! 19.01.14, 02:24

> jak czytam kandydatury naszych kolegów z fo
                  > rum cyprysa i tego drugiego barana ,- romka, to chce mi sie klnąc,a szwecem nie
                  > jestem.
                  > Jak mozna takie bzdury "sypac" ?

Tupnął nóżką torunianin i poszedł sobie popłakać w kącie, że Bydgoszcz nie chce się zgodzić na dalsze okradanie.
        • tupolej154 Re: Ja sie zgadzam ! 18.01.14, 16:18

> Zasadniczo poza małymi, nieistotnymi poprawkami, zgadzam sie z Prezydentem Zale
          > skim, że nie ilośc mieszkanców bedzie decydować o tym kto bedzie wazniejszy.

Unia powinna dać na Sahare albo na biegun kasę bo tam wcale nie ma ludzi mogą dzielić od ilości piasku albo lodu.
          • jasnygwint1 Re: Ja sie zgadzam ! 18.01.14, 17:27
            Gdańsk i Gdynia dogadały się w sprawie zitu. Gdn jako największe miasto będzie rządzić. I tak powinno być w każdym zitie ;-)
            • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Ja sie zgadzam ! 18.01.14, 17:35
              jasnygwint1 napisał:

> Gdańsk i Gdynia dogadały się w sprawie zitu. Gdn jako największe miasto będzie
              > rządzić. I tak powinno być w każdym zitie ;
              Moim zdaniem większy nie zawsze jest madrzejszy . co widac na codzien !
              • torunianin_z_rubinkowa Re: Ja sie zgadzam ! 18.01.14, 18:13

> Moim zdaniem większy nie zawsze jest madrzejszy . co widac na codzien !

Ale większy zawsze rządzi zobacz czy Rosją ktoś rządzi albo Chinami.
                Zaleski nie będzie ustawiał Bruskiego i stawiał mu jakieś warunki na to nie licz nawet twój marszałek ani żaden ojciec ci nie pomoże.
              • stapor1 Re: Ja sie zgadzam ! 18.01.14, 18:17
                ten..........z wyzyn napisał;
                Moim zdaniem większy nie zawsze jest madrzejszy . co widac na codzien !

I w tym wypadku masz, wyjątkowo rację,
                wszak uważam, że jesteś największy na tym forum !!!!!!!!!!!!!!!!

• torunianin_z_rubinkowa Re: Ja sie zgadzam ! 18.01.14, 18:20
                  stapor1 napisał:

> ten..........z wyzyn napisał;
                  > Moim zdaniem większy nie zawsze jest madrzejszy . co widac na codzien !
                  >
                  > I w tym wypadku masz, wyjątkowo rację,
                  > wszak uważam, że jesteś największy na tym forum !!!!!!!!!!!!!!!!
                  >
                  >
                  I w tym wypadku mój kolega z Wyżyn strzelił sobie w stopę.
    • lancer77 Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 18.01.14, 18:17
      NIE dla łączenia Bydgoszczy z Toruniem! Wszystko w temacie.
      • torunianin_z_rubinkowa Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 18.01.14, 18:24
        ZIT to znaczy Zła Wieś i Toruń mają się integrować.
    • torunianin_z_rubinkowa Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 18.01.14, 18:18
      Zaleski znowu cos nadaje o dwóch równorzędnych miastach nie on gada do Lipna a nie do dwa razy większej metropolii.
      • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 18.01.14, 18:25
        torunianin_z_rubinkowa napisał(a):

> Zaleski znowu cos nadaje o dwóch równorzędnych miastach nie on gada do Lipna a
        > nie do dwa razy większej metropolii.
        >

facet, co to ma do rzeczy,ze cos jest 1,5 raza wieksze lub 5 x mniejsze ? Liczy sie ten któóry tym kieruje, a nie grupa pustych zakutych łbów,prawda?
        • torunianin_z_rubinkowa Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 18.01.14, 18:28

> facet, co to ma do rzeczy,ze cos jest 1,5 raza wieksze lub 5 x mniejsze ? Liczy
          > sie ten któóry tym kieruje, a nie grupa pustych zakutych łbów,prawda?

Jak ty się wyrażasz o swoich wybrańcach bo my w Toruniu to ich chwalimy.
    • lokalny_patriota1 Gdynia mądrzejsza od Torunia 18.01.14, 20:26
      Gdynia porozumiała się z Gdańskiem w sprawie ZIT uznając zwierzchnictwo większego brata. A Toruń cały czas swoje. Jeżeli Bruski ulegnie będzie świadczyć o jego małości jako prezydenta i człowieka i udowodni że mieszkańców ma głęboko w .............

wyborcza.biz/biznes/1,100896,15293916,Koniec_sporu_gdansko_gdynskiego__Mamy_porozumienie.html?biznes=bydgoszcz#BoxBizTxt
      • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Gdynia mądrzejsza od Torunia ??? 18.01.14, 20:35
        lokalny_patriota1 napisał:

> Gdynia porozumiała się z Gdańskiem w sprawie ZIT uznając zwierzchnictwo większe
        > go brata. A Toruń cały czas swoje. Jeżeli Bruski ulegnie będzie świadczyć o jeg
        > o małości jako prezydenta i człowieka i udowodni że mieszkańców ma głęboko w ..
        > ...........
        >
        > wyborcza.biz/biznes/1,100896,15293916,Koniec_sporu_gdansko_gdynskiego__Mamy_porozumienie.html?biznes=bydgoszcz#BoxBizTxt

Słyszałem,ze Gdnia nigdy nie byla tak dymana przez Gdansk jak Torun przez Bydgoszcz. Nie znam sie na tym.Takie opinie slyszy sie tu i ówdzie.
        • lokalny_patriota1 Re: Gdynia mądrzejsza od Torunia ??? 18.01.14, 20:43

> lokalny_patriota1 napisał:
          >
          > > Gdynia porozumiała się z Gdańskiem w sprawie ZIT uznając zwierzchnictwo w
          > iększe
          > > go brata. A Toruń cały czas swoje. Jeżeli Bruski ulegnie będzie świadczyć
          > o jeg
          > > o małości jako prezydenta i człowieka i udowodni że mieszkańców ma głębok
          > o w ..
          > > ...........
          > >
          > > wyborcza.biz/biznes/1,100896,15293916,Koniec_sporu_gdansko_gdynskiego__Mamy_porozumienie.html?biznes=bydgoszcz#BoxBizTxt
          >
          > Słyszałem,ze Gdnia nigdy nie byla tak dymana przez Gdansk jak Torun przez Bydgo
          > szcz. Nie znam sie na tym.Takie opinie slyszy sie tu i ówdzie.

Przyszywany matołku. Kto kogo dyma? Dymana jest Bydgoszcz i reszta byłego bydgoskiego i włocławskiego. Toruń i byłe toruńskie jest od wielu lat dotowane przez toruńskiego marszałka i Ty dobrze o tym wiesz.
          • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Gdynia mądrzejsza od Torunia ??? 18.01.14, 20:54
            lokalny_patriota1 napisał:

> Przyszywany matołku. Kto kogo dyma? Dymana jest Bydgoszcz i reszta byłego bydgo
            > skiego i włocławskiego. Toruń i byłe toruńskie jest od wielu lat dotowane przez
            > toruńskiego marszałka i Ty dobrze o tym wiesz.

Przyszywany ,a niby skad mam o tym wiedzieć ? Nie jestem tym szczegolnie zainteresowany.
            • semeon Re: Gdynia mądrzejsza od Torunia ??? 19.01.14, 00:35
              Nikt tutaj, w tym wątku, nie dyskutuje o faktach, ale wszyscy piszą o swoich o emocjach, a już szczególnie ten łatany bydgoszczanin. Jaki to ma sens? Przecież to województwo nie ma żadnej przyszłości niezależnie od tego co kto na tym forum napisze. Cały ten "region" to jedna wielka fikcja, a ten planowany ZIT to jeszcze większa fikcja. Torunianie, póki dzierżą chwilowo władzę, nikomu mnie ustąpią. To po co cały ten cyrk?

dziwnabydgoszcz.blogspot.com/2014/01/protest-w-sprawie-s5.html
              • stapor1 Re: Gdynia mądrzejsza od Torunia ??? 19.01.14, 13:02
                semeon napisał:

> Nikt tutaj, w tym wątku, nie dyskutuje o faktach, ale wszyscy piszą o swoich o
                > emocjach, a już szczególnie ten łatany bydgoszczanin. Jaki to ma sens? Przeci
                > eż to województwo nie ma żadnej przyszłości niezależnie od tego co kto na tym f
                > orum napisze. Cały ten "region" to jedna wielka fikcja, a ten planowany ZIT t
                > o jeszcze większa fikcja. Torunianie, póki dzierżą chwilowo władzę, nikomu mni
                > e ustąpią. To po co cały ten cyrk?

Wpadłeś w depresję, semeonie ? czy to tylko chwila "słabości" i zwątpienia ?
                Dziwna jest TA Bydgoszcz ale jeszcze dziwniejsi jej mieszkańcy.
                POZDRAWIAM.

• bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Gdynia mądrzejsza od Torunia ??? Nigdy! :) 19.01.14, 15:56
                  Przeciez widzisz stapor ,że kolega semek tłucze w klawiaturę z uporem maniaka myśląc , że to cos da.
                  Koledzy z tego co wiem, kilka decyzji już zapadło. Ta dotycząca ZIT to pikuś o czym się niedługo dowiecie. Założe się , że niktórym "pójda" zwieracze :)
                  Proponuję uzbroić się w cierpliwość !
                  :)))))))))))))))
                • torunianin_z_rubinkowa Re: Gdynia mądrzejsza od Torunia ??? 19.01.14, 16:11
                  stapor1 napisał:

> Wpadłeś w depresję, semeonie ? czy to tylko chwila "słabości" i zwątpienia ?
                  > Dziwna jest TA Bydgoszcz ale jeszcze dziwniejsi jej mieszkańcy.
                  > POZDRAWIAM.
                  >

Mr Adams też wpadł w depresję
    • frych47 Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 19.01.14, 16:30
      Ładnie sobie zbudowaliście motoarenkę, autostradę, ładny mostek sobie zbudowaliście a czemu zita nie mozecie sobie sami zbudować ani mentropolii?
      • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: ZIT Bydgoszcz Toruń 19.01.14, 16:49
        frych47 napisał:

> Ładnie sobie zbudowaliście motoarenkę, autostradę, ładny mostek sobie zbudowali
        > ście a czemu zita nie mozecie sobie sami zbudować ani mentropolii?
        >

Frychu, co Ty piszesz? Przecież jak oni sobie "zbudują" ZIT, a nie jest to wcale niemożliwe biorąc pod uwagę,ze niektórzy idioci ze SMB opluli premier Bieńkowską,- to staniemy się wychodkiem tego regionu. Ciekawe co wtedy zrobisz jak nas Toruń po łyknie bez pytanie o zgodę?
        Czekam niecierpliwie na Twoją odpowiedz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka