trond 30.08.04, 20:30 coś ciekawego - może ktoś chciałby się podzielić co kolekcjonuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miły Re: kolekcja IP: 5.1.* / *.nltree.nl 30.08.04, 20:41 ja zbieram bilety.......Narodowego Banku Polskiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: kolekcja 30.08.04, 20:44 ja zbieram muszle.mam kilka ciekawych okazów.niektóre są zadziwiające. Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: kolekcja 30.08.04, 20:47 trond napisał: > ja zbieram muszle.mam kilka ciekawych okazów.niektóre są zadziwiające. ja zbieram śmieci...a raczej same się zbierają wokół mego biurka Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: kolekcja 30.08.04, 21:14 Ale nie znajdujesz ich chyba nad Bałtykiem? Musisz podróżować po świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: kolekcja 30.08.04, 21:51 koszalek_opalek napisał: > Ale nie znajdujesz ich chyba nad Bałtykiem? Musisz podróżować po świecie? tak.a najbardziej mi się podoba muszla wyrwana kucharzowi dosłownie spod noża.bardzo się zdziwił widząc intruza w kuchni i z wrażenia wzbogacił mnie o kilka pięknych okazów muszli z między innymi ostryg...z każdą zdobytą muszlą wiąże się historia...p.s.dziękuję za Wasze piękne posty Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: kolekcja 30.08.04, 20:52 Jak byłem mały, to zbierałem "Donaldy". Pamiętacie? Takie historyjki obrazkowe z gumy do żucia. Odpowiedz Link Zgłoś
milongaa Re: kolekcja 30.08.04, 21:07 nie pamietam chyba bylam za mala zeby zbierac ale pamietam ze byly i smak gumy do zucia pamietam do dzis :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: kolekcja 30.08.04, 21:11 Tak:) była rewelacyjna! I robiło się z niej wspaniałe balony :))) Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: kolekcja 30.08.04, 20:59 A jeżeli nie pamiętacie to zobaczcie sobie: www.polskaludowa.com/codzienne/jpg/donald_01.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl lata 80 30.08.04, 21:12 piękna strona! wracaja wspomnienia i łezka sie kreci.... www.polskaludowa.com/codzienne/jpg/jogurt_owocowy.jpg pamietam ten smak :) Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: lata 80 30.08.04, 21:16 Prawda? Ale zaraz znajdę Ci coś jeszcze lepszego, poczekaj chwilkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: lata 80 30.08.04, 21:18 Zobacz sobie to:) www.prl.bydzia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: lata 80 30.08.04, 21:22 www.mcz.art.pl/turbo2.php?seria=51&PHPSESSID=e71e1412975672197558d7c2ea07e001 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: lata 80 30.08.04, 21:27 :)))))) Jeszce były takie czekolady z pojazdami na opakowaniu. Cała seria Hobby Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: kolekcja 30.08.04, 21:07 A jak byłem trochę większy... ale niewiele, bo krasnoludki są z natury malutkie:), zbierałem puszki po piwie. To były czasy, miałem taką kolekcję, że dostałbym za nią dzisiaj na skupie ze cztery złote :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: kolekcja 30.08.04, 21:08 koszalek_opalek napisał: > A jak byłem trochę większy... ale niewiele, bo krasnoludki są z natury > malutkie:), zbierałem puszki po piwie. To były czasy, miałem taką kolekcję, że > dostałbym za nią dzisiaj na skupie ze cztery złote :))))) jakbyś je piaskiem wypełnił ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: kolekcja 30.08.04, 21:10 :))) Nie, na prawdę miałem tych puszek chyba z dwieście. Ustawione były w piramidke na wszystkich meblach w moim pokoju, ku rozpaczy rodziców:) Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: kolekcja 30.08.04, 21:19 koszalek_opalek napisał: > :))) Nie, na prawdę miałem tych puszek chyba z dwieście. Ustawione były w > piramidke na wszystkich meblach w moim pokoju, ku rozpaczy rodziców:) też ich troche miałem... pamiętam, że klasykiem była biała puszka z niebiskiemi napisami HANSA (czy jakoś tak) Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: kolekcja 30.08.04, 21:20 W tych czasach były do zdobycia tylko w Pewexie:) Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: kolekcja 30.08.04, 21:23 koszalek_opalek napisał: > W tych czasach były do zdobycia tylko w Pewexie:) nieco później był szał na gumy Turbo... Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: kolekcja 30.08.04, 21:18 głównie wspomnienia ;) zdjęcia pamiątki z podróży Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek ADRESY !!!!! 30.08.04, 21:34 Zbierało sie adresy zachodnich firm, do których można było wysyłać kartki pocztowe, a one przysyłały różne prospekty i czasami naklejki. Niezłe naklejki przysyłało Esso. Pamiętam do dzisiaj treść takiej prośby o przesłanie reklamówek:) PLEASE SEND ME FREE COLOUR BROCHURE AND LEPY :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: ADRESY !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 21:38 tylko taki pacan jak ty żebrał o ten zachodni syf. Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: ADRESY !!!!! 30.08.04, 21:41 ff! Mongole:) Gdzie się podziewałeś? Brakowało mi Ciebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: ADRESY !!!!! 30.08.04, 21:38 koszalek_opalek napisał: > Zbierało sie adresy zachodnich firm, do których można było wysyłać kartki > pocztowe, a one przysyłały różne prospekty i czasami naklejki. Niezłe naklejki > przysyłało Esso. Pamiętam do dzisiaj treść takiej prośby o przesłanie > reklamówek:) > PLEASE SEND ME FREE COLOUR BROCHURE AND LEPY :)))) ja wysyłałem do św. Mikołaja w Rovaniemi ;-) to było w 5 klasie podstawówki gdy chodziłem na angieslki do MDK3 Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: ADRESY !!!!! 30.08.04, 21:39 santiago78 napisał: > koszalek_opalek napisał: > > > Zbierało sie adresy zachodnich firm, do których można było wysyłać kartki > > > pocztowe, a one przysyłały różne prospekty i czasami naklejki. Niezłe > naklejki > > przysyłało Esso. Pamiętam do dzisiaj treść takiej prośby o przesłanie > > reklamówek:) > > PLEASE SEND ME FREE COLOUR BROCHURE AND LEPY :)))) > > ja wysyłałem do św. Mikołaja w Rovaniemi ;-) to było w 5 klasie podstawówki gdy > > chodziłem na angieslki do MDK3 > > zamiast renifera dostałem katalog co mogę kupić u NIEGO ;-(((( aaaaaa dziecięca wiara prysła prysła ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: ADRESY !!!!! 30.08.04, 21:42 TYLKO MI NIE MÓWCIE, ŻE MIESZKALIŚCIE KIEDYS NA BŁONIU :))) Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: ADRESY !!!!! 30.08.04, 21:43 koszalek_opalek napisał: > TYLKO MI NIE MÓWCIE, ŻE MIESZKALIŚCIE KIEDYS NA BŁONIU :))) ponad 10 lat......... Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: ADRESY !!!!! 30.08.04, 21:45 :)))))))))) ja prawie 20. uczyłem się w SP 62 Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: ADRESY !!!!! 30.08.04, 21:48 koszalek_opalek napisał: > :)))))))))) ja prawie 20. uczyłem się w SP 62 a ja jestem absolwentem SP48 Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: ADRESY !!!!! 30.08.04, 21:46 moze lepiej zapytac kto nie mieszkal na błoniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: ADRESY !!!!! 30.08.04, 21:49 O właśnie:))) Na razie uciekam, czytam córce H Pottera:) Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: ADRESY !!!!! 30.08.04, 21:49 madziara_pl napisała: > moze lepiej zapytac kto nie mieszkal na błoniu :) w końcu znamy się z różnych pozycji w 79... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: ADRESY !!!!! 30.08.04, 21:51 santiago78 napisał: > madziara_pl napisała: > > > moze lepiej zapytac kto nie mieszkal na błoniu :) > > w końcu znamy się z różnych pozycji w 79... ;-) > raz na górze raz z górki :) Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: ADRESY !!!!! 30.08.04, 21:52 madziara_pl napisała: > santiago78 napisał: > > > madziara_pl napisała: > > > > > moze lepiej zapytac kto nie mieszkal na błoniu :) > > > > w końcu znamy się z różnych pozycji w 79... ;-) > > > > > raz na górze > raz z górki :) a czasem i pod górkę choć najlepiej było zapaść się w dolinie... Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: ADRESY !!!!! 30.08.04, 21:54 santiago78 napisał: > > raz na górze > > raz z górki :) > > a czasem i pod górkę > choć najlepiej było zapaść się w dolinie... > Rozłogi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: ADRESY !!!!! 30.08.04, 21:57 madziara_pl napisała: > santiago78 napisał: > > > > > raz na górze > > > raz z górki :) > > > > a czasem i pod górkę > > choć najlepiej było zapaść się w dolinie... > > > > Rozłogi ;) > Przyjazna (ta Rozłogi) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: ADRESY !!!!! 30.08.04, 22:27 a ja kiedys zbieralam: naklejki, kasety, ksiazki, nuty, takie broszki z nazwami zespolow, ktore mozna bylo kupic np w music boxie, czasopisma muzyczne :)) i przez jakis czas znaczki - tyz gdzies mi sie jeszczepaletaja, za 100 lat beda warte fortune, o ile mi ich swinka morska nie dorwala ;))) ps fajny watek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
milongaa Re: ADRESY !!!!! 30.08.04, 21:38 ja pamietam jak bylam w podstawowcr to zbieralo sie karteczki z notesow z roznymui obrazkami. mam swoja kolekcje gdzies do dzis. a teraz zbieram monety z calego swiata :-) troche juz tego jest ale tez nie za duzo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: kolekcja 31.08.04, 09:55 Zbieram mikroprocesory, na niewielką skalę. Moje najcenniejsze eksponaty to dwa transputery, w tym jeden to oryginalny Inmos! Mam też National Semiconductor NS32008 (chyba - jest w piwnicy w "komputerze"). Odpowiedz Link Zgłoś
zinekk Re: kolekcja 31.08.04, 10:01 Zbieram czarno-białe filmy fabularne, historię X muzy. Mam całą kolekcje filmów na VHS. Nieme, gangsterskie z lat 40, aż do "Pi" Aronofsky'ego, na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: kolekcja IP: 217.153.197.* 31.08.04, 10:08 brat zbiera piłkarzy z ja gołe baby jeśli gdzieś zauważę ---szary płaszcz---- Odpowiedz Link Zgłoś