Dodaj do ulubionych

"One ticket...

IP: *.eranet.pl 08.09.04, 15:51
...ticket to the Moon"

stawiam

kogo wyslemy?

BzW
Obserwuj wątek
    • Gość: Gall Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 16:48
      największego wielonickowca i co najważniejsze, poprzez wystrzelenie z armaty.
      Pozdrawiam
      Gall
      • millutki Re: "One ticket... 08.09.04, 23:11
        one way ticket for gall znanym też jako stara pierdoła lub nudziarz pierwszej
        kategorii,czyli jednym słowem fiutek;)
        • Gość: Gall Re: "One ticket... IP: 217.97.147.* 09.09.04, 08:24
          Jak to dobrze, że mogę na Ciebie liczyć Milutki.
          Nadając sens istnienia Twoim foroomowym odwiedzinom, czuję się jak lekarz
          pomagający potrzebującemu, dzięki.

A ogólnie, to jak załatwisz bilety Ojro i Deja vu, to chętnie do nich dołączę.

Pozdrawiam
          Gall
          • Gość: [B]B Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 20:41
            > A ogólnie, to jak załatwisz bilety Ojro i Deja vu, to chętnie do nich dołączę.

Gall, sam?
            Z tlumem kobiet?
            • Gość: Gall Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 07:40
              Większość starych foroomowych bywalców - panów zaangażowanych jest w kolejne
              odcinki wiadomego, parabrazylijskiego serialu, a sporo niestety zrezygnowało.
              Sam też rzadziej nas odwiedzasz, to wiesz jako to jest.
              Pozdrawiam
              Gall
              • Gość: [B]B Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:18
                bo to jest tak:
                praca
                w wolnej chwili praca
                a wieczorem, dla odmiany praca
                Czau na zebranie mysli brak, aby o powazniejszych kwestyjach dysputy toczyc.
                BzT
                • Gość: Gall Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:23
                  A dla mnie wizyty to taki przerywnik w pracy, by szare komórki skierować na
                  inne tory, odświeżyć, no i z powrotem do pracy. Tak jak w tej chwili.
                  Pozdrawiam
                  Gall
                  • Gość: miły Re: "One ticket... IP: *.rccdsb.edu.on.ca / 199.71.136.* 10.09.04, 10:59
                    ty nie masz szarych komórek;)
                    • Gość: Gall Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:54
                      Jakie milutkie IP.

Koniecznie wpisz się na następny seans, musimy mieć nadzieję.

Pozdrawiam
                      Gall
                      • Gość: miły Re: "One ticket... IP: *.rccdsb.edu.on.ca / 199.71.136.* 10.09.04, 12:02
                        coraz lepiej ci idzie;
                        jeszcze troche i wyciągne cię z dołka;)
                        • Gość: Gall Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 12:06
                          Jeśli ma to Ci pomoc, to proszę bardzo.
                          Pozdrawiam
                          Gall
                          • Gość: [B]B Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 19:14
                            Gall,
                            masz adoratora.
                            I to ONEGO.
                            • Gość: Gall Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 10:59
                              Pacjenta, ale jak zacznie poważniej flirtować, to jednak będę musiał mu jasno
                              złożyć oświadczenie, co do mojej orientacji, bo może tę informację przeoczył.
                              Trudno może spotka go zawód, ale w pewnych sprawach jestem niereformowalny.

A moze Miły to tak naprawde Milutka, tylko odrobinę nieśmiała. No cóż i tutaj
                              też mam konserwatywne poglądy i Pani Gallowa pozostanie jedyną kobietą, która
                              jest mą towarzyszką życia.

Pozdrawiam
                              Gall
                              • Gość: miły Re: "One ticket... IP: 203.200.212.* 22.09.04, 11:22
                                nudny błazen !
                                • Gość: Gall Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 11:38
                                  Miluśki jesteś bardzo zdyscyplinowanym i systematycznym pacjentem, co dobrze
                                  rokuje na przyszłość (choć szczerze mówiąc nie mogę powiedzieć, że rychłą
                                  przyszłość).
                                  Pozdrawiam
                                  Gall
            • Gość: €uro Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 11:41
              Gall napisal:

> A ogólnie, to jak załatwisz bilety Ojro i Deja vu, to chętnie do nich
              > dołączę.<

Oj, mile towarzystwo :-)

[B]B napisał:
              > Gall, sam?
              > Z tlumem kobiet? <

Czy dwie kobiety to tlum kobiet?

[B]B, rozdajesz jeszcze te bilety?
              Ja mam one way ticket z kwietnia tego roku,
              dostalam za darmo, wiem, ze ma moc waznosci,
              ale nie wiem, czy az na ksiezyc? :-)
              Ile masz tych biletow? Jakie trzeba spelniac
              warunki? Jaki srodek transportu?

• Gość: [B]B Re: "One ticket... IP: *.eranet.pl 22.09.04, 22:26
                > Czy dwie kobiety to tlum kobiet?

Tak.Dwie kobiety to tlum.Podroz z jedna to i tak wyczyn.Z dwiema - samobojstwo.

BzT
                • Gość: €uro Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 23:18
                  Gość portalu: [B]B napisał:

> > Czy dwie kobiety to tlum kobiet?
                  >
                  > Tak.Dwie kobiety to tlum.Podroz z jedna to i tak wyczyn.Z dwiema -
                  samobojstwo.
                  >
                  > BzT

No, no, no, Panie Mizoginisto?
                  ;-)
                  • Gość: [B]B Re: "One ticket... IP: *.eranet.pl 22.09.04, 23:38
                    > No, no, no, Panie Mizoginisto?
                    > ;-)

ze niby, przepraszam, jakoby ja?
                    • Gość: €uro Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 23:44
                      Gość portalu: [B]B napisał(a):

> > No, no, no, Panie Mizoginisto?
                      > > ;-)
                      >
                      > ze niby, przepraszam, jakoby ja?

A co, prosze, ze niby nie?
                  • Gość: Déjà vu Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 23:45
                    Gość portalu: €uro napisał(a):

> Gość portalu: [B]B napisał:
                    >
                    > > > Czy dwie kobiety to tlum kobiet?
                    > >
                    > > Tak.Dwie kobiety to tlum.Podroz z jedna to i tak wyczyn.Z dwiema -
                    > samobojstwo.
                    > >
                    > > BzT
                    >
                    > No, no, no, Panie Mizoginisto?
                    > ;-)

ano tak, Panie Mizoginisto?
                    chyba tak ;)
                    skoro powyzej Az Tak ;)
                    • Gość: [B]B Re: "One ticket... IP: *.eranet.pl 22.09.04, 23:54
                      Drogie Panie,
                      ja do kobiet z szacunkiem a i niecheci u siebie zadnej, do plci pieknej nie
                      dostrzegam.
                      Tylko tloku nie lubie

BzW
                      • Gość: €uro Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 23:57

> Drogie Panie,
                        > ja do kobiet z szacunkiem a i niecheci u siebie zadnej, do plci pieknej nie
                        > dostrzegam.
                        > Tylko tloku nie lubie
                        >
                        > BzW

Wielce Szanowny Panie [B]B, to ja juz sie usuwam,
                        dobrej nocy zyczac i za natrectwo przepraszajac
                        :-)
                        • Gość: [B]B Re: "One ticket... IP: *.eranet.pl 23.09.04, 00:01
                          > Wielce Szanowny Panie [B]B, to ja juz sie usuwam,
                          > dobrej nocy zyczac i za natrectwo przepraszajac
                          > :-)

toczyc rozmowy w towarzystwie takim, to prawdziwa przyjemnosc

ps.
                          szychte w fabryce swoja toczyc musze, bo akordu wyrobic nie zdolam
                          • Gość: €uro Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 00:09

> > Wielce Szanowny Panie [B]B, to ja juz sie usuwam,
                            > > dobrej nocy zyczac i za natrectwo przepraszajac
                            > > :-)
                            >
                            > toczyc rozmowy w towarzystwie takim, to prawdziwa przyjemnosc <

jasne! ;-)

> ps.
                            > szychte w fabryce swoja toczyc musze, bo akordu wyrobic nie zdolam <

To Ty se rob te robote, a ja klade sie i czytac sobie bede,
                            myslac, ze ktos tam wyrabia akord, a wtedy jeszcze lepiej
                            bedzie mi sie czytac ;-P
                            DzT
    • Gość: €uro Re: "One ticket... IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.04, 23:46

> ...ticket to the Moon"
      >
      > stawiam
      >
      > kogo wyslemy? <

Mnie, mnie!
      ... zreszta, one way ticket juz dostalam,
      jakis czas temu ;-)

• Gość: Déjà vu Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 00:14
        Gość portalu: €uro napisał(a):
        > Mnie, mnie!

w sumie why not?
        tez poprosze!
      • Gość: Gall Re: "One ticket... IP: 217.97.147.* 09.09.04, 08:53
        Pozdrawiam, pozdrawiam.

Mimo znacznego ubytku starych foroomowiczów robi się coraz ciaśniej na tym
        foroom, prawda ? Szkoda.

W jednym z postów przygotowałem dla Ciebie zagadkę, odnalazłaś ?

A ogólnie, jak prace nad Twoim projektem ja ustawicznie posuwam je do przodu, a
        jego losy rozstrzygną sięzapewne za ok. m-c. A potem coś mnie walnęło i znowu
        zaczynam się uczyć (to chyba jakieś skrzywienie, lub nadrabianie wcześniejszego
        lenistwa i opieprzania się w szkołach).

Aha, Ojro odpowiedz mi proszę, dlaczego niemcy trzymają auta przed garażami,
        zamiast w środku. całkiem fajne bryki stoją nawet wówczas, gdy własciciele nie
        mają zamiaru z nich korzystać, a i prawdopodobnie garaże są wolne? To taka
        pokazówka ?

Ponadto proszę podpowiedz mi, jakie niemieckie biuro podróży jest godne uwagi .
        Takie co w miarę zapewnia optimum przy połączeniu jakości i ceny.

Pozdrawiam
        Gall

• Gość: zonc Re: "One ticket... IP: *.man.bydgoszcz.pl 09.09.04, 15:07
          a mnie ojro do plecaka.. ??
          • nortia Re: "One ticket... 09.09.04, 15:42
            To ja poprosze zdjecia z podrozy ;)
            • Gość: [B]B Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:15
              Tylko zdjecia?
              Moze i Pani dolaczy?
          • Gość: €uro Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 11:07
            Gość portalu: zonc napisał:

> a mnie ojro do plecaka.. ?? <

Zonc, masz sklonnosc niezaprzeczalna do pisania
            takich zdan, hmm... , powiedzialabym, niejednoznacznych ;-))
            To kto komu, czy kogo kto do tego plecaka, he?
        • Gość: €uro Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 10:58
          Gość portalu: Gall napisał:

> W jednym z postów przygotowałem dla Ciebie zagadkę, odnalazłaś ? <

Dla mnie ta zagadka, Gall?
          Mnie dosc dlugo nie bylo, nie czytalam watkow, a do tego
          wrocilam, bo pamietalam, ze sie wpisalam.

> A ogólnie, jak prace nad Twoim projektem ja ustawicznie posuwam je do przodu,
          a jego losy rozstrzygną się zapewne za ok. m-c. A potem coś mnie walnęło i
          znowu zaczynam się uczyć (to chyba jakieś skrzywienie, lub nadrabianie
          wcześniejszego lenistwa i opieprzania się w szkołach).<

Ciesze sie, ze jestes "sukcesywny" w swoim pisaniu,
          moje prace utknely, co nie znaczy, ze poszly w kat;
          wroce do nich na pewno.
          Gall, tylko nie "walnelo"! ;-)) - znajac Ciebie z forum,
          nie wyobrazam sobie, bys zadowolil sie intelektualnym
          trwaniem, i takie mobilizujace szturchniecie jest rzecza
          normalna, ....ale tylko u ludzi madrych ..., nie?, no! :-)

> Aha, Ojro odpowiedz mi proszę, dlaczego niemcy trzymają auta przed garażami,
          > zamiast w środku. całkiem fajne bryki stoją nawet wówczas, gdy własciciele
          nie mają zamiaru z nich korzystać, a i prawdopodobnie garaże są wolne? To taka
          > pokazówka ? <

Nie sadze, by chodzilo o pokazowke, wydaje mi sie, ze chyba
          najczestszym powodem jest po prostu czyste lenistwo.
          My tez mamy garaz, a przed nim dwa miejsca do parkowania
          i nasze samochody bardzo rzadko stoja w garazu, bo nie chce
          nam sie wjezdzac, ale zima wjezdzamy, owszem, bo nie chce nam
          sie skrobac szyb :-)
          Gall, mam pytanie: ile kosztuja nowe opony do autka,
          205 (szerokosc), chyba?

> Ponadto proszę podpowiedz mi, jakie niemieckie biuro podróży jest godne
          uwagi .Takie co w miarę zapewnia optimum przy połączeniu jakości i ceny.<

Gall, zadales mi trudne pytanie :-)
          Ja tylko raz korzystalam z biura podrozy, zazwyczaj
          wynajmowalismy po prostu dom lub mieszkanie.
          Najbardziej znanym biurem w Niemczech jest TUI,
          jednak by polecic Tobie cos solidnego, popytam
          znajomych i dam znac.
          >
          > Pozdrawiam
          > Gall

odwzajemniajac pozdrawiam
          Ojro

P.S. Jeszcze jedno: chcialabym jechac na kilka
          dni nad nasze morze, moze znasz jakas cicha,
          uspiona, zabita dechami miejscowosc, gdzie mozna
          odpoczac, spacerowac, czytac i widziec, ze gdzies
          zycie toczy sie leniwie :-)
          • Gość: Gall Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 11:29
            Cieszę się, że odwiedziłaś foroom.

Co do zagadki, to dotyczyła nazwy bardzo urokliwego miejsca, które odwiedziłem
            w Twoim bliższym sąsiedztwie (choć relatywizmy uczy, by pojęcia: "dalsze"
            i "bliższe" traktować ostrożnie). Ponieważ nie moze być zbyt łatwo, to tylko
            jednym zdaniem:
            w miejscowości tej wejścia do portu "strzegą" lew i soasiadująca z nim
            latarnia.
            I jak ????? Z U. wyszło znakomicie, gratuluję.

Co do prac, to rezultat jeszcze nie jest znany.

Lenistwo powiadasz, hm o tym nie pomyślałem. Ale z drugiej strony, to auto się
            kurzy i trzeba częściej je myć. Ten aspekt sprawy powodowałby u mnie raczej
            dążność do wprowadzenia auta do garażu, by nie musiał odwiedzać myjni.

Co do cen opon, to przynam, że to nie moja materia. Wiem, że za swoje płaciłem
            ok. 2 tys (zimówki), ale są one pewno większe od Twoich. W Bydgoszczy jest
            kilku dostawców, być może mają swoje strony www. Ich nazwy to: Carman, Oponlan
            (Landowscy), PointS.

W bezpośredniej rozmowie uzyskasz informacje o typach i cenach. Przede
            wszystkim o jakie opony chodzi - zimówki czy letnie ? Potem jaki bieżnik może
            być: zwykły lub z bajerem (na mokre nawierzchnie) itp itp. Istnieją duże
            różnice w cenach uzależnione od marki. Wiadomo, że Pirelli będą znacznie
            droższe od polskiego Cormorana (choć polskie opony, to już przeszłość bo
            producenci już zostali przejęci przez zachodnie koncerny m.in. przez Michelin).

Tak, TUI ma swoją renomę, także finansową :-(. W Polsce coraz częściej mówi się
            o wylotach z Niemiec, bo oferta tamtejszych biur jest znacznie bardziej
            atrakcyjna. A w przypadku Bydgoszczan, to wyjazd do W-wy, czy Berlina to prawie
            to samo.

Miejsce nad Morzem, hm jest parę takich co nie polecam (np. Jastrzębia Góra),
            ale myślę że warto udać się do Jarosławca, choć nie wiem jak tam będzie w
            październiku z wyżywieniem. We wrześniu jest tam spokojnie i miło, dwie dobre
            smażalnie, a nawet miejsce nad samym brzegiem (z podkreśleniem nad), gdzie
            dobrego drineczka również można zaliczyć. Jeden minus, ale dla Ciebie
            nieistotny - sporo Bydgoszczan (na szczęscie w większosci w sezonie). I życie
            toczy się tam leniwie i spokojnie (czasami tylko odezwie się płacz dziecka, bo
            to dobra pora na wyjzad z brzdącami, tak samo w czerwcu).

Pozdrawiam
            Gall
            • Gość: €uro Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 20:30

> Cieszę się, że odwiedziłaś foroom. <

Ciesze sie, ze jeszcze "walczysz" na forum ;-)

> Co do zagadki, to dotyczyła nazwy bardzo urokliwego miejsca, które
              odwiedziłem w Twoim bliższym sąsiedztwie (choć relatywizmy uczy, by
              pojęcia: "dalsze" i "bliższe" traktować ostrożnie). Ponieważ nie moze być zbyt
              łatwo, to tylko jednym zdaniem:
              > w miejscowości tej wejścia do portu "strzegą" lew i sasiadująca z nim
              > latarnia.
              > I jak ????? Z U. wyszło znakomicie, gratuluję. <

Wiesz, ja mam z Monachium do Bydgoszczy 1100 km,
              wiec pojecie blískosci jest dla mnie troche "rozciagniete",
              dodam, ze w jednym miejscu udalo mi sie mieszkac z 2, 3 lata,
              czasami, bardzo rzadko byl to zenit zadomowienia sie i wyszlo
              5 lat. W Bawarii mieszkalam 2 lata i, wbrew wszystkim znakom
              na niebie i ziemi, powroce tam. Pisze to, by wytlumaczyc sie
              z nieznajomosci wiekszosci miast tego regionu i profilaktycznie
              wypracowac sobie dogodna, troche usprawiedliwiajaca mnie pozycje
              sromotnej przegranej ;-)
              Mowisz o miescie w Bawarii? Symbolem Bawarii jest lew, a kolorem
              narodowym blekit, hmmm.... strzelam: Landshut?
              I, zaraz tez poprosze o lagodne potraktowanie mnie,
              i o mala podpowiedz, bede oczywiscie probowac dalej :-)

> Co do cen opon, to przynam, że to nie moja materia. Wiem, że za swoje
              płaciłem ok. 2 tys (zimówki), ale są one pewno większe od Twoich. W Bydgoszczy
              jest kilku dostawców, być może mają swoje strony www. Ich nazwy to: Carman,
              Oponlan (Landowscy), PointS. <
              >
              > W bezpośredniej rozmowie uzyskasz informacje o typach i cenach. Przede
              > wszystkim o jakie opony chodzi - zimówki czy letnie ? Potem jaki bieżnik może
              > być: zwykły lub z bajerem (na mokre nawierzchnie) itp itp. Istnieją duże
              > różnice w cenach uzależnione od marki. Wiadomo, że Pirelli będą znacznie
              > droższe od polskiego Cormorana (choć polskie opony, to już przeszłość bo
              > producenci już zostali przejęci przez zachodnie koncerny m.in. przez
              Michelin). <

Dzieki za namiary. Ja potrzebuje 2 letnie opony, a jaki bieznik,
              to nie wiem, pojade autem, to zobacza jaki mam na przednich kolach.
              (jedna tylna opona jest nacieta, na cos ostrego musialam wjechac,
              a okazalo sie to przy przegladzie auta przed wyjazdem z M., i do B.
              jechalam na kole zapasowym, co powodowalo tez koniecznosc ograniczenia
              szybkosci do 140 km/h, ale zajechalam, po 10 godzinach)
              A w ogole, to w Polsce trzeba sie nauczyc jezdzic :-)
              Wybralam sie na wycieczke do Chelmna, wracalam jak bylo juz ciemno
              i co kawalek ktos sie krecil przy szosie, jacys werdownicy, pijani
              rowerzysci - horror! W Niemczech nikt nie chodzi na takich drogach!
              Nie mowiac o wyprzedzaniu, a raczej wymuszaniu miejsca na drodze,
              spychaniu na pobocze, robieniu z jezdni dwupasmowej, czteropasmowej ;-)
              Po prostu w Polsce jezdzi sie troche inaczej...

> Tak, TUI ma swoją renomę, także finansową :-(. W Polsce coraz częściej mówi
              się o wylotach z Niemiec, bo oferta tamtejszych biur jest znacznie bardziej
              > atrakcyjna. A w przypadku Bydgoszczan, to wyjazd do W-wy, czy Berlina to
              prawie to samo. <

Tak, masz racje. My jezdzilismy do Francji (np.) i wynajmowalismy
              mieszkanie bezposrednio we Francji, bo ceny byly nizsze od tych
              w Niemczech (bo zarabia posrednik).Moze wychodzi na to, ze lepiej
              wynajmowac w krajach docelowych?
              Zapytam, rozejrze sie wsrod znajomych i napisze Tobie.
              Aha, niedawno bylam na lotnisku w Monachium, ot, tak sobie,
              mialam gosci i oni chcieli obejrzec, bo tam nawet calkiem milo
              i ladnie, jakby osobne miasteczko, zreszta z bardzo dobra
              restauracja (pycha, choc ceny bbb.wysokie), i zauwazylam, ze jest
              bezposrednie polaczenie Monachium-Poznan!

> Miejsce nad Morzem, hm jest parę takich co nie polecam (np. Jastrzębia Góra),
              > ale myślę że warto udać się do Jarosławca, choć nie wiem jak tam będzie w
              > październiku z wyżywieniem. <

Jak to! Korzonki mam jesc? Przeciez tam mieszkaja ludzie, to tez
              cos jedza, mam na mysli tubylcow?
              Nie cierpie mieszkania w jakims hotelu lub osrodku wypoczynkowym,
              ja bym chciala pokoik, gdzies prywatnie, moze uda mi sie cos
              znalezc z wyzywieniem, jak nie to zjem jakas bule i starczy ;-)

pozdrowki
              Ojro
              • Gość: gosc w pierwszych slowach mojego listu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 21:35

niech bedzie pochwalony jezus chrystus

(poczta nawala? ;))))))))))))
                • Gość: Gall Re: w pierwszych slowach mojego listu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 09:24
                  Stary Pierdoło to Ty ?
                  Jeśli tak, to już dawno nie było widać twego nicka na foroom.
                  Pozdrawiam
                  Gall
                  • Gość: €uro Re: w pierwszych slowach mojego listu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 09:29
                    Gość portalu: Gall napisał(a):

> Stary Pierdoło to Ty ?
                    > Jeśli tak, to już dawno nie było widać twego nicka na foroom.
                    > Pozdrawiam
                    > Gall

Ha,ha, Gall, to nie jest Stary Pierdola, to ktos z "okolic" ;-)
                    A co z zagadka? Zgadywalam, chyba nie trafilam,
                    podpowiedz cos, nie badz taki :-)
                    • Gość: Gall Re: w pierwszych slowach mojego listu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 09:32
                      Widzę, że jednocześnie weszliśmy do tego samego wątku.
                      A co Starego, to zakładam, że umie sięprzemieszczać.
                      pozdrawiam
                      Gall
              • Gość: Gall takie tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 09:31
                Zagadka cd (mogą uczestniczyć również inni foroomowicze).
                Miejscowość na literę "L".
                Jej większa część leży na lądzie, a ta mniejsza, bardziej urokliwa - na wyspie.
                Bawaria - o.k.
                Bardzo ładnie utrzymana Starówka, która zajmuje praktycznie całą wysepkę.
                U wejścia do portu latarnia, a po drugiej stronie posąg - lew.
                Stosunkowo blisko pasą sięfioletowe krowy ;-)

Co do Bawarii to zachwyciłem się tym regionem i mam zamiar kiedyś spędzić tam
                tydzień, codziennie w innym miasteczku.

jarosławiec to właśnie takie w miarę ciche (po sezonie) miejsce, w którym można
                wynająć fajny pokoik, a nawet za całkiem przyzwoite pieniądze cały domek
                (niestety nie mam napiarów).

Pozdrawiam
                Gall
                • Gość: €uro Re: takie tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 10:08

> Zagadka cd (mogą uczestniczyć również inni foroomowicze).
                  > Miejscowość na literę "L".
                  > Jej większa część leży na lądzie, a ta mniejsza, bardziej urokliwa - na
                  wyspie.
                  > Bawaria - o.k.
                  > Bardzo ładnie utrzymana Starówka, która zajmuje praktycznie całą wysepkę.
                  > U wejścia do portu latarnia, a po drugiej stronie posąg - lew.
                  > Stosunkowo blisko pasą sięfioletowe krowy ;-) <
                  > _________________________________________

Hm, to moze byc tylko jakas miejscowosc polozona nad
                  jeziorem, np. nad tzw. morzem Bawarii, czyli Chiemsee,
                  albo nad Starnberger See....., moze Lindau? :-)

> Co do Bawarii to zachwyciłem się tym regionem i mam zamiar kiedyś spędzić tam
                  > tydzień, codziennie w innym miasteczku. <

Polecam! Bawaria jest na pewno warta zwiedzenia.

>Widzę, że jednocześnie weszliśmy do tego samego wątku.
                  A co Starego, to zakładam, że umie sięprzemieszczać. <

Gall, nie strasz ;-))
                  • Gość: Gall Brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 10:25
                    Zagadka rozwiązana (L.).
                    Gratuluję
                    i pozdrawiam
                    Gall
                    • Gość: €uro Re: Brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 10:34

> Zagadka rozwiązana (L.).
                      > Gratuluję
                      > i pozdrawiam
                      > Gall

Oj, ale sie ciesze :-))
                      pozdrawiam z kilku ulic dalej
                      Ojro
                      • zinekk ticket 23.09.04, 00:09
                        Przyłączam się do grupy posiadającej bilet w jedną stronę. Mało tutaj bywam.
                        Ostatnio nie ma mnie w kujawsko-pomorskiem, bywam za granicą. Jak człowiek
                        pojedzie do Pepiczków, czy innych malczików, dopiero widzi jak śwetnie
                        postrzegany jest nasz kraj, inaczej zupełnie, niż przez rodaków. Ale miało byc
                        o bilecie.

Sam przyznałem sobie bilet w jedną stronę już dawno temu , ale miło Was
                        wszystkich znów poczytać. Pozdrawiam.
                        • Gość: €uro Re: ticket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 00:13
                          Zinekk, cwiczymy symultanizm? ;-PP
                        • Gość: [B]B Re: ticket IP: *.eranet.pl 23.09.04, 00:16
                          no to mamy komplet:
                          Euro, Gall
                          Deja vu, zinekk

:-)

poczatek nowej, zdecydowanie najlepszej cywilizacji
                          • zinekk ticket 23.09.04, 00:25
                            No na to wyglada Euro ze ćwiczymy :PP Pozdrawiam serdecznie.

[B]B masz rację. Cywilizacja Kompletna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka