Gość: [B]B IP: *.eranet.pl 08.09.04, 15:51 ...ticket to the Moon" stawiam kogo wyslemy? BzW Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gall Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 16:48 największego wielonickowca i co najważniejsze, poprzez wystrzelenie z armaty. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
millutki Re: "One ticket... 08.09.04, 23:11 one way ticket for gall znanym też jako stara pierdoła lub nudziarz pierwszej kategorii,czyli jednym słowem fiutek;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: "One ticket... IP: 217.97.147.* 09.09.04, 08:24 Jak to dobrze, że mogę na Ciebie liczyć Milutki. Nadając sens istnienia Twoim foroomowym odwiedzinom, czuję się jak lekarz pomagający potrzebującemu, dzięki. A ogólnie, to jak załatwisz bilety Ojro i Deja vu, to chętnie do nich dołączę. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 20:41 > A ogólnie, to jak załatwisz bilety Ojro i Deja vu, to chętnie do nich dołączę. Gall, sam? Z tlumem kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 07:40 Większość starych foroomowych bywalców - panów zaangażowanych jest w kolejne odcinki wiadomego, parabrazylijskiego serialu, a sporo niestety zrezygnowało. Sam też rzadziej nas odwiedzasz, to wiesz jako to jest. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:18 bo to jest tak: praca w wolnej chwili praca a wieczorem, dla odmiany praca Czau na zebranie mysli brak, aby o powazniejszych kwestyjach dysputy toczyc. BzT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:23 A dla mnie wizyty to taki przerywnik w pracy, by szare komórki skierować na inne tory, odświeżyć, no i z powrotem do pracy. Tak jak w tej chwili. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: "One ticket... IP: *.rccdsb.edu.on.ca / 199.71.136.* 10.09.04, 10:59 ty nie masz szarych komórek;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:54 Jakie milutkie IP. Koniecznie wpisz się na następny seans, musimy mieć nadzieję. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: "One ticket... IP: *.rccdsb.edu.on.ca / 199.71.136.* 10.09.04, 12:02 coraz lepiej ci idzie; jeszcze troche i wyciągne cię z dołka;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 12:06 Jeśli ma to Ci pomoc, to proszę bardzo. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 19:14 Gall, masz adoratora. I to ONEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 10:59 Pacjenta, ale jak zacznie poważniej flirtować, to jednak będę musiał mu jasno złożyć oświadczenie, co do mojej orientacji, bo może tę informację przeoczył. Trudno może spotka go zawód, ale w pewnych sprawach jestem niereformowalny. A moze Miły to tak naprawde Milutka, tylko odrobinę nieśmiała. No cóż i tutaj też mam konserwatywne poglądy i Pani Gallowa pozostanie jedyną kobietą, która jest mą towarzyszką życia. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 11:38 Miluśki jesteś bardzo zdyscyplinowanym i systematycznym pacjentem, co dobrze rokuje na przyszłość (choć szczerze mówiąc nie mogę powiedzieć, że rychłą przyszłość). Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uro Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 11:41 Gall napisal: > A ogólnie, to jak załatwisz bilety Ojro i Deja vu, to chętnie do nich > dołączę.< Oj, mile towarzystwo :-) [B]B napisał: > Gall, sam? > Z tlumem kobiet? < Czy dwie kobiety to tlum kobiet? [B]B, rozdajesz jeszcze te bilety? Ja mam one way ticket z kwietnia tego roku, dostalam za darmo, wiem, ze ma moc waznosci, ale nie wiem, czy az na ksiezyc? :-) Ile masz tych biletow? Jakie trzeba spelniac warunki? Jaki srodek transportu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: "One ticket... IP: *.eranet.pl 22.09.04, 22:26 > Czy dwie kobiety to tlum kobiet? Tak.Dwie kobiety to tlum.Podroz z jedna to i tak wyczyn.Z dwiema - samobojstwo. BzT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uro Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 23:18 Gość portalu: [B]B napisał: > > Czy dwie kobiety to tlum kobiet? > > Tak.Dwie kobiety to tlum.Podroz z jedna to i tak wyczyn.Z dwiema - samobojstwo. > > BzT No, no, no, Panie Mizoginisto? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: "One ticket... IP: *.eranet.pl 22.09.04, 23:38 > No, no, no, Panie Mizoginisto? > ;-) ze niby, przepraszam, jakoby ja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uro Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 23:44 Gość portalu: [B]B napisał(a): > > No, no, no, Panie Mizoginisto? > > ;-) > > ze niby, przepraszam, jakoby ja? A co, prosze, ze niby nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjà vu Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 23:45 Gość portalu: €uro napisał(a): > Gość portalu: [B]B napisał: > > > > Czy dwie kobiety to tlum kobiet? > > > > Tak.Dwie kobiety to tlum.Podroz z jedna to i tak wyczyn.Z dwiema - > samobojstwo. > > > > BzT > > No, no, no, Panie Mizoginisto? > ;-) ano tak, Panie Mizoginisto? chyba tak ;) skoro powyzej Az Tak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: "One ticket... IP: *.eranet.pl 22.09.04, 23:54 Drogie Panie, ja do kobiet z szacunkiem a i niecheci u siebie zadnej, do plci pieknej nie dostrzegam. Tylko tloku nie lubie BzW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uro Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 23:57 Gość portalu: [B]B napisał: > Drogie Panie, > ja do kobiet z szacunkiem a i niecheci u siebie zadnej, do plci pieknej nie > dostrzegam. > Tylko tloku nie lubie > > BzW Wielce Szanowny Panie [B]B, to ja juz sie usuwam, dobrej nocy zyczac i za natrectwo przepraszajac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: "One ticket... IP: *.eranet.pl 23.09.04, 00:01 > Wielce Szanowny Panie [B]B, to ja juz sie usuwam, > dobrej nocy zyczac i za natrectwo przepraszajac > :-) toczyc rozmowy w towarzystwie takim, to prawdziwa przyjemnosc ps. szychte w fabryce swoja toczyc musze, bo akordu wyrobic nie zdolam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uro Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 00:09 Gość portalu: [B]B napisał: > > Wielce Szanowny Panie [B]B, to ja juz sie usuwam, > > dobrej nocy zyczac i za natrectwo przepraszajac > > :-) > > toczyc rozmowy w towarzystwie takim, to prawdziwa przyjemnosc < jasne! ;-) > ps. > szychte w fabryce swoja toczyc musze, bo akordu wyrobic nie zdolam < To Ty se rob te robote, a ja klade sie i czytac sobie bede, myslac, ze ktos tam wyrabia akord, a wtedy jeszcze lepiej bedzie mi sie czytac ;-P DzT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uro Re: "One ticket... IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.04, 23:46 Gość portalu: [B]B napisał: > ...ticket to the Moon" > > stawiam > > kogo wyslemy? < Mnie, mnie! ... zreszta, one way ticket juz dostalam, jakis czas temu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjà vu Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 00:14 Gość portalu: €uro napisał(a): > Mnie, mnie! w sumie why not? tez poprosze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: "One ticket... IP: 217.97.147.* 09.09.04, 08:53 Pozdrawiam, pozdrawiam. Mimo znacznego ubytku starych foroomowiczów robi się coraz ciaśniej na tym foroom, prawda ? Szkoda. W jednym z postów przygotowałem dla Ciebie zagadkę, odnalazłaś ? A ogólnie, jak prace nad Twoim projektem ja ustawicznie posuwam je do przodu, a jego losy rozstrzygną sięzapewne za ok. m-c. A potem coś mnie walnęło i znowu zaczynam się uczyć (to chyba jakieś skrzywienie, lub nadrabianie wcześniejszego lenistwa i opieprzania się w szkołach). Aha, Ojro odpowiedz mi proszę, dlaczego niemcy trzymają auta przed garażami, zamiast w środku. całkiem fajne bryki stoją nawet wówczas, gdy własciciele nie mają zamiaru z nich korzystać, a i prawdopodobnie garaże są wolne? To taka pokazówka ? Ponadto proszę podpowiedz mi, jakie niemieckie biuro podróży jest godne uwagi . Takie co w miarę zapewnia optimum przy połączeniu jakości i ceny. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: "One ticket... IP: *.man.bydgoszcz.pl 09.09.04, 15:07 a mnie ojro do plecaka.. ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:15 Tylko zdjecia? Moze i Pani dolaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uro Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 11:07 Gość portalu: zonc napisał: > a mnie ojro do plecaka.. ?? < Zonc, masz sklonnosc niezaprzeczalna do pisania takich zdan, hmm... , powiedzialabym, niejednoznacznych ;-)) To kto komu, czy kogo kto do tego plecaka, he? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uro Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 10:58 Gość portalu: Gall napisał: > W jednym z postów przygotowałem dla Ciebie zagadkę, odnalazłaś ? < Dla mnie ta zagadka, Gall? Mnie dosc dlugo nie bylo, nie czytalam watkow, a do tego wrocilam, bo pamietalam, ze sie wpisalam. > A ogólnie, jak prace nad Twoim projektem ja ustawicznie posuwam je do przodu, a jego losy rozstrzygną się zapewne za ok. m-c. A potem coś mnie walnęło i znowu zaczynam się uczyć (to chyba jakieś skrzywienie, lub nadrabianie wcześniejszego lenistwa i opieprzania się w szkołach).< Ciesze sie, ze jestes "sukcesywny" w swoim pisaniu, moje prace utknely, co nie znaczy, ze poszly w kat; wroce do nich na pewno. Gall, tylko nie "walnelo"! ;-)) - znajac Ciebie z forum, nie wyobrazam sobie, bys zadowolil sie intelektualnym trwaniem, i takie mobilizujace szturchniecie jest rzecza normalna, ....ale tylko u ludzi madrych ..., nie?, no! :-) > Aha, Ojro odpowiedz mi proszę, dlaczego niemcy trzymają auta przed garażami, > zamiast w środku. całkiem fajne bryki stoją nawet wówczas, gdy własciciele nie mają zamiaru z nich korzystać, a i prawdopodobnie garaże są wolne? To taka > pokazówka ? < Nie sadze, by chodzilo o pokazowke, wydaje mi sie, ze chyba najczestszym powodem jest po prostu czyste lenistwo. My tez mamy garaz, a przed nim dwa miejsca do parkowania i nasze samochody bardzo rzadko stoja w garazu, bo nie chce nam sie wjezdzac, ale zima wjezdzamy, owszem, bo nie chce nam sie skrobac szyb :-) Gall, mam pytanie: ile kosztuja nowe opony do autka, 205 (szerokosc), chyba? > Ponadto proszę podpowiedz mi, jakie niemieckie biuro podróży jest godne uwagi .Takie co w miarę zapewnia optimum przy połączeniu jakości i ceny.< Gall, zadales mi trudne pytanie :-) Ja tylko raz korzystalam z biura podrozy, zazwyczaj wynajmowalismy po prostu dom lub mieszkanie. Najbardziej znanym biurem w Niemczech jest TUI, jednak by polecic Tobie cos solidnego, popytam znajomych i dam znac. > > Pozdrawiam > Gall odwzajemniajac pozdrawiam Ojro P.S. Jeszcze jedno: chcialabym jechac na kilka dni nad nasze morze, moze znasz jakas cicha, uspiona, zabita dechami miejscowosc, gdzie mozna odpoczac, spacerowac, czytac i widziec, ze gdzies zycie toczy sie leniwie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 11:29 Cieszę się, że odwiedziłaś foroom. Co do zagadki, to dotyczyła nazwy bardzo urokliwego miejsca, które odwiedziłem w Twoim bliższym sąsiedztwie (choć relatywizmy uczy, by pojęcia: "dalsze" i "bliższe" traktować ostrożnie). Ponieważ nie moze być zbyt łatwo, to tylko jednym zdaniem: w miejscowości tej wejścia do portu "strzegą" lew i soasiadująca z nim latarnia. I jak ????? Z U. wyszło znakomicie, gratuluję. Co do prac, to rezultat jeszcze nie jest znany. Lenistwo powiadasz, hm o tym nie pomyślałem. Ale z drugiej strony, to auto się kurzy i trzeba częściej je myć. Ten aspekt sprawy powodowałby u mnie raczej dążność do wprowadzenia auta do garażu, by nie musiał odwiedzać myjni. Co do cen opon, to przynam, że to nie moja materia. Wiem, że za swoje płaciłem ok. 2 tys (zimówki), ale są one pewno większe od Twoich. W Bydgoszczy jest kilku dostawców, być może mają swoje strony www. Ich nazwy to: Carman, Oponlan (Landowscy), PointS. W bezpośredniej rozmowie uzyskasz informacje o typach i cenach. Przede wszystkim o jakie opony chodzi - zimówki czy letnie ? Potem jaki bieżnik może być: zwykły lub z bajerem (na mokre nawierzchnie) itp itp. Istnieją duże różnice w cenach uzależnione od marki. Wiadomo, że Pirelli będą znacznie droższe od polskiego Cormorana (choć polskie opony, to już przeszłość bo producenci już zostali przejęci przez zachodnie koncerny m.in. przez Michelin). Tak, TUI ma swoją renomę, także finansową :-(. W Polsce coraz częściej mówi się o wylotach z Niemiec, bo oferta tamtejszych biur jest znacznie bardziej atrakcyjna. A w przypadku Bydgoszczan, to wyjazd do W-wy, czy Berlina to prawie to samo. Miejsce nad Morzem, hm jest parę takich co nie polecam (np. Jastrzębia Góra), ale myślę że warto udać się do Jarosławca, choć nie wiem jak tam będzie w październiku z wyżywieniem. We wrześniu jest tam spokojnie i miło, dwie dobre smażalnie, a nawet miejsce nad samym brzegiem (z podkreśleniem nad), gdzie dobrego drineczka również można zaliczyć. Jeden minus, ale dla Ciebie nieistotny - sporo Bydgoszczan (na szczęscie w większosci w sezonie). I życie toczy się tam leniwie i spokojnie (czasami tylko odezwie się płacz dziecka, bo to dobra pora na wyjzad z brzdącami, tak samo w czerwcu). Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uro Re: "One ticket... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 20:30 Gość portalu: Gall napisał: > Cieszę się, że odwiedziłaś foroom. < Ciesze sie, ze jeszcze "walczysz" na forum ;-) > Co do zagadki, to dotyczyła nazwy bardzo urokliwego miejsca, które odwiedziłem w Twoim bliższym sąsiedztwie (choć relatywizmy uczy, by pojęcia: "dalsze" i "bliższe" traktować ostrożnie). Ponieważ nie moze być zbyt łatwo, to tylko jednym zdaniem: > w miejscowości tej wejścia do portu "strzegą" lew i sasiadująca z nim > latarnia. > I jak ????? Z U. wyszło znakomicie, gratuluję. < Wiesz, ja mam z Monachium do Bydgoszczy 1100 km, wiec pojecie blískosci jest dla mnie troche "rozciagniete", dodam, ze w jednym miejscu udalo mi sie mieszkac z 2, 3 lata, czasami, bardzo rzadko byl to zenit zadomowienia sie i wyszlo 5 lat. W Bawarii mieszkalam 2 lata i, wbrew wszystkim znakom na niebie i ziemi, powroce tam. Pisze to, by wytlumaczyc sie z nieznajomosci wiekszosci miast tego regionu i profilaktycznie wypracowac sobie dogodna, troche usprawiedliwiajaca mnie pozycje sromotnej przegranej ;-) Mowisz o miescie w Bawarii? Symbolem Bawarii jest lew, a kolorem narodowym blekit, hmmm.... strzelam: Landshut? I, zaraz tez poprosze o lagodne potraktowanie mnie, i o mala podpowiedz, bede oczywiscie probowac dalej :-) > Co do cen opon, to przynam, że to nie moja materia. Wiem, że za swoje płaciłem ok. 2 tys (zimówki), ale są one pewno większe od Twoich. W Bydgoszczy jest kilku dostawców, być może mają swoje strony www. Ich nazwy to: Carman, Oponlan (Landowscy), PointS. < > > W bezpośredniej rozmowie uzyskasz informacje o typach i cenach. Przede > wszystkim o jakie opony chodzi - zimówki czy letnie ? Potem jaki bieżnik może > być: zwykły lub z bajerem (na mokre nawierzchnie) itp itp. Istnieją duże > różnice w cenach uzależnione od marki. Wiadomo, że Pirelli będą znacznie > droższe od polskiego Cormorana (choć polskie opony, to już przeszłość bo > producenci już zostali przejęci przez zachodnie koncerny m.in. przez Michelin). < Dzieki za namiary. Ja potrzebuje 2 letnie opony, a jaki bieznik, to nie wiem, pojade autem, to zobacza jaki mam na przednich kolach. (jedna tylna opona jest nacieta, na cos ostrego musialam wjechac, a okazalo sie to przy przegladzie auta przed wyjazdem z M., i do B. jechalam na kole zapasowym, co powodowalo tez koniecznosc ograniczenia szybkosci do 140 km/h, ale zajechalam, po 10 godzinach) A w ogole, to w Polsce trzeba sie nauczyc jezdzic :-) Wybralam sie na wycieczke do Chelmna, wracalam jak bylo juz ciemno i co kawalek ktos sie krecil przy szosie, jacys werdownicy, pijani rowerzysci - horror! W Niemczech nikt nie chodzi na takich drogach! Nie mowiac o wyprzedzaniu, a raczej wymuszaniu miejsca na drodze, spychaniu na pobocze, robieniu z jezdni dwupasmowej, czteropasmowej ;-) Po prostu w Polsce jezdzi sie troche inaczej... > Tak, TUI ma swoją renomę, także finansową :-(. W Polsce coraz częściej mówi się o wylotach z Niemiec, bo oferta tamtejszych biur jest znacznie bardziej > atrakcyjna. A w przypadku Bydgoszczan, to wyjazd do W-wy, czy Berlina to prawie to samo. < Tak, masz racje. My jezdzilismy do Francji (np.) i wynajmowalismy mieszkanie bezposrednio we Francji, bo ceny byly nizsze od tych w Niemczech (bo zarabia posrednik).Moze wychodzi na to, ze lepiej wynajmowac w krajach docelowych? Zapytam, rozejrze sie wsrod znajomych i napisze Tobie. Aha, niedawno bylam na lotnisku w Monachium, ot, tak sobie, mialam gosci i oni chcieli obejrzec, bo tam nawet calkiem milo i ladnie, jakby osobne miasteczko, zreszta z bardzo dobra restauracja (pycha, choc ceny bbb.wysokie), i zauwazylam, ze jest bezposrednie polaczenie Monachium-Poznan! > Miejsce nad Morzem, hm jest parę takich co nie polecam (np. Jastrzębia Góra), > ale myślę że warto udać się do Jarosławca, choć nie wiem jak tam będzie w > październiku z wyżywieniem. < Jak to! Korzonki mam jesc? Przeciez tam mieszkaja ludzie, to tez cos jedza, mam na mysli tubylcow? Nie cierpie mieszkania w jakims hotelu lub osrodku wypoczynkowym, ja bym chciala pokoik, gdzies prywatnie, moze uda mi sie cos znalezc z wyzywieniem, jak nie to zjem jakas bule i starczy ;-) pozdrowki Ojro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc w pierwszych slowach mojego listu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 21:35 niech bedzie pochwalony jezus chrystus (poczta nawala? ;)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: w pierwszych slowach mojego listu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 09:24 Stary Pierdoło to Ty ? Jeśli tak, to już dawno nie było widać twego nicka na foroom. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uro Re: w pierwszych slowach mojego listu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 09:29 Gość portalu: Gall napisał(a): > Stary Pierdoło to Ty ? > Jeśli tak, to już dawno nie było widać twego nicka na foroom. > Pozdrawiam > Gall Ha,ha, Gall, to nie jest Stary Pierdola, to ktos z "okolic" ;-) A co z zagadka? Zgadywalam, chyba nie trafilam, podpowiedz cos, nie badz taki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: w pierwszych slowach mojego listu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 09:32 Widzę, że jednocześnie weszliśmy do tego samego wątku. A co Starego, to zakładam, że umie sięprzemieszczać. pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall takie tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 09:31 Zagadka cd (mogą uczestniczyć również inni foroomowicze). Miejscowość na literę "L". Jej większa część leży na lądzie, a ta mniejsza, bardziej urokliwa - na wyspie. Bawaria - o.k. Bardzo ładnie utrzymana Starówka, która zajmuje praktycznie całą wysepkę. U wejścia do portu latarnia, a po drugiej stronie posąg - lew. Stosunkowo blisko pasą sięfioletowe krowy ;-) _________________________________________ Co do Bawarii to zachwyciłem się tym regionem i mam zamiar kiedyś spędzić tam tydzień, codziennie w innym miasteczku. _________________________________________ 140 km/h na autostradzie, to faktycznie musi boleć. Co do polskich dróg, to uważam, że polscy kierowcy nieźle sobie radzą na tym badziewiu. Reszta rzeczywiście musi się uczyć, zwłaszcza jeśli noga trochę cięższa. _________________________________________ jarosławiec to właśnie takie w miarę ciche (po sezonie) miejsce, w którym można wynająć fajny pokoik, a nawet za całkiem przyzwoite pieniądze cały domek (niestety nie mam napiarów). Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uro Re: takie tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 10:08 Gość portalu: Gall napisał: > Zagadka cd (mogą uczestniczyć również inni foroomowicze). > Miejscowość na literę "L". > Jej większa część leży na lądzie, a ta mniejsza, bardziej urokliwa - na wyspie. > Bawaria - o.k. > Bardzo ładnie utrzymana Starówka, która zajmuje praktycznie całą wysepkę. > U wejścia do portu latarnia, a po drugiej stronie posąg - lew. > Stosunkowo blisko pasą sięfioletowe krowy ;-) < > _________________________________________ Hm, to moze byc tylko jakas miejscowosc polozona nad jeziorem, np. nad tzw. morzem Bawarii, czyli Chiemsee, albo nad Starnberger See....., moze Lindau? :-) > Co do Bawarii to zachwyciłem się tym regionem i mam zamiar kiedyś spędzić tam > tydzień, codziennie w innym miasteczku. < Polecam! Bawaria jest na pewno warta zwiedzenia. >Widzę, że jednocześnie weszliśmy do tego samego wątku. A co Starego, to zakładam, że umie sięprzemieszczać. < Gall, nie strasz ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 10:25 Zagadka rozwiązana (L.). Gratuluję i pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uro Re: Brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 10:34 Gość portalu: Gall napisał: > Zagadka rozwiązana (L.). > Gratuluję > i pozdrawiam > Gall Oj, ale sie ciesze :-)) pozdrawiam z kilku ulic dalej Ojro Odpowiedz Link Zgłoś
zinekk ticket 23.09.04, 00:09 Przyłączam się do grupy posiadającej bilet w jedną stronę. Mało tutaj bywam. Ostatnio nie ma mnie w kujawsko-pomorskiem, bywam za granicą. Jak człowiek pojedzie do Pepiczków, czy innych malczików, dopiero widzi jak śwetnie postrzegany jest nasz kraj, inaczej zupełnie, niż przez rodaków. Ale miało byc o bilecie. Sam przyznałem sobie bilet w jedną stronę już dawno temu , ale miło Was wszystkich znów poczytać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uro Re: ticket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 00:13 Zinekk, cwiczymy symultanizm? ;-PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: ticket IP: *.eranet.pl 23.09.04, 00:16 no to mamy komplet: Euro, Gall Deja vu, zinekk :-) poczatek nowej, zdecydowanie najlepszej cywilizacji Odpowiedz Link Zgłoś
zinekk ticket 23.09.04, 00:25 No na to wyglada Euro ze ćwiczymy :PP Pozdrawiam serdecznie. [B]B masz rację. Cywilizacja Kompletna. Odpowiedz Link Zgłoś