Dodaj do ulubionych

Multikino- czy potrzebne?

IP: 10.10.70.* 23.08.01, 12:32
Dosc czesto chodze do kina i bardzo rzadko zdaza sie tak, ze sala ma ponad 80 % miejsc zajetych.
Czy warto wiec budowac u nas taki multipleks?
I jeszcze jedno. Gdy juz zostanie wybudowane, czy bedziecie tam zostawiac kase, czy jednak
bedziecie wspierac nasze "stare", bydgoskie, polskie kina?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Multikino- czy potrzebne? IP: *.studio.net.pl 23.08.01, 12:38
      ...dla mnie to dylemat... obserwuje oferte kinowa innych miast, ktore posiadaja
      multikina.. podoba mi sie to, ze do tej pory grane sa tam premiery z poczatku
      roku.. a w naszych malych kinach niestety film jest grany 1-2 tygodnie (z
      malymi wyjatkami) i po tem nie ma szans go zobaczyc... wiec w tym wypadku
      jestem za... oprocz tego komfort bydgoskich kin (z wyjatkiem Orla) jest ponizej
      wszelkiej krytyki.. i tak zwany (szumnie) dzwiek przestrzenny... lepiej nie
      mowic tragedia... zwracam szczegolna uwage na muzyke w filmach i strasznie mi
      to przeszkadza.. sprzet naglasniajacy w multikinach jest o wiele lepszej
      jakosci i na to czekam z niecierpliwoscia... ale nasze kina tez lubie pomimo
      ich wszystkich wad i niedoskonalosci na pewno ich nie zaniedbam.. nie wyobrazam
      sobie ogladania np "Billi Eliota" gdzies indziej niz w Adri... prawie cala sala
      szlachala.. nostalgia jest.. :-)))
    • Gość: jola Re: Multikino- czy potrzebne? IP: 10.10.70.* 23.08.01, 12:41
      Ulan! Mamy rynek, czy nie! Każdy dziś może założyć kino. Tego nie da się regulować z góry. Ludzie nogami
      rozstrzygną czy multikino jest potrzebne.
      • Gość: kowal Re: Multikino- czy potrzebne? IP: *.UNI-MUENSTER.DE 23.08.01, 12:57
        A slyszeliscie po ile maja byc bilety do tego
        multiplexu?
        Ja slyszalem: 20 zl dla wszystkich. To lekka przesada.
        W Niemczech wejscie do zajebistego kina na pearl
        harbour kosztuje 8DM pzdr
        • Gość: atomski Re: Multikino- czy potrzebne? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 13:04
          Multikino podnosi rangę miasta. Poza tym skoro wyliczyli,że w tym mieście się
          opłaca, to znaczy,że będzie się opłacać. Chyba,że nie...

Sam budynek jest ciekawy i potrzebny do zasłonięcia oficyn ul.
          Jackowskiego.Rejon Ronda Grunwaldzkiego na pewno zyska na wielkomiejskim
          wyglądzie.
        • Gość: Thomek Re: Multikino- czy potrzebne? IP: *.cps.pl 23.08.01, 13:04
          16zł

Gość portalu: kowal napisał(a):

> A slyszeliscie po ile maja byc bilety do tego
          > multiplexu?
          > Ja slyszalem: 20 zl dla wszystkich. To lekka przesada.
          > W Niemczech wejscie do zajebistego kina na pearl
          > harbour kosztuje 8DM pzdr

• Gość: Thomek Re: Multikino- czy potrzebne? IP: *.cps.pl 23.08.01, 13:02
        Pewnie, że potrzebne.
        Byłem ostatnio w Gdańsku. Odwiedziełem tamtejsze multikino 4 razy. Film
        zupełnie inaczej się ogląda. Lepszy obraz, dzwięk dosłownie Cię otacza, wygodne
        fotele. Bardzo ważne jest też to,że filmy są co kilka godzin i mogę sobie iść
        do kina wtedy, gdy mam ochotę a nie wtedy, gdy akurat komuś się spodoba puścić
        go o 19. Ja wtedy nie mam czasu!
        Ja będę chodzic do multikina.

Co do małych kin w Bydgoszczy to one już niedługo będą polskie- polecam artykuł
        w dzisejszej Wyborczej.

Ps.
        W kinie nie musi być 80% widowni. W multikinie były 4 osoby na sali a i tak
        film puścili. :)))))))))
        • Gość: kowal Re: Multikino- czy potrzebne? IP: *.UNI-MUENSTER.DE 23.08.01, 13:10
          >niech jak najszybciej otwieraja. Troche ameryka u nas
          zaswieci!
          • Gość: atomski Re: Multikino- czy potrzebne? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 13:13
            Czyli jednak potrzebne ! ! ! ! !
            To dobrze.Szkoda byłoby dręczyć inwestora.I tak nieźle się naużerał z
            urzędasami .Jakby się jeszcze teraz,że brak poparcia społeczeństwa...
          • Gość: XXX Re: Multikino- czy potrzebne? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 16:33
            Gość portalu: kowal napisał(a):

> >niech jak najszybciej otwieraja. Troche ameryka u nas
            > zaswieci!

Czy to ten sam Kowal?
            Czy może ten post został odchudzony przez Admina?

• krotoss Re: Multikino- czy potrzebne? 26.08.01, 17:07
              czemu koleg/kolezanko boisz sie pisac pod wlasnym nickiem-czyzby strach
              przed "łacińską" zemsta kowala????Dla spokoju powiem iz juz zostal zbanowany i
              nie bedzie nas wiecej meczyl-chyba ze komus z bydgoskim URL znow przyjdzie na
              mysla sie pod niego podszywac,choc to juz bylo tylko w strone kowala wymiezone-
              wiec nie ma sie czego obawiac.

KroTosS
              • Gość: XXX Re: Multikino- czy potrzebne? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 18:08
                krotoss napisał(a):

> czemu koleg/kolezanko boisz sie pisac pod wlasnym nickiem-czyzby strach
                > przed "łacińską" zemsta kowala????Dla spokoju powiem iz juz zostal zbanowany i
                > nie bedzie nas wiecej meczyl-chyba ze komus z bydgoskim URL znow przyjdzie na
                > mysla sie pod niego podszywac,choc to juz bylo tylko w strone kowala wymiezone-
                > wiec nie ma sie czego obawiac.
                >
                > KroTosS

Dokładnie wyczułeś moje obawy.Coś mi się obiło o jakimś Kowalu na moim
                osiedlu.Nie wiem, czy to ten sam.
        • Gość: miroslaw Re: Multikino- czy potrzebne? IP: 212.160.164.* 23.08.01, 17:10
          Gość portalu: Thomek napisał(a):

> Pewnie, że potrzebne.
          > Byłem ostatnio w Gdańsku. Odwiedziełem tamtejsze multikino 4 razy. Film
          > zupełnie inaczej się ogląda. Lepszy obraz, dzwięk dosłownie Cię otacza.....

Nie zawsze wiecej znaczy lepiej . Tak sie sklada , ze jestem kiniarzem z Gdanska
          i znam dobrze reguly rzadzace budowa multipleksow . Multikino gdanskie jest
          jednum z gorzej wyposazonych obiektow . Szczegolnie dzwiek pozostawia wiele do
          zyczenia . Brak glosnikow na tylnej scianie kina sprawia , ze nie mozna w pelni
          odbierac dzwieku filmow w wersji od dolby digital w gore . Wielkosc ekranu
          prowadzi do okreslonych problemow zwiazanych z jakoscia obrazu i dzwieku .
          Strategia budowy multipleksow to jak najwiecej sal za jak najmniwj pieniedzy i
          jak najwiecej pieniedzy z bufetow . Generalnie tego typu obiekty na calym swiecie
          powstaja na ogol za miastem , co pozwala przetrwac kinom tradycyjnym .
          • Gość: Thomek Re: Multikino- czy potrzebne? IP: *.cps.pl 23.08.01, 17:54
            Dla mnie dzwięk był ok (kino nr.5). Co prawda Silver Screen jest lepszy, ale nie
            o tym teraz rozmawiamy.
            Co do bufetów to się zgadzam. Ceny mają tam zawrotne.

Gość portalu: miroslaw napisał(a):

> Gość portalu: Thomek napisał(a):
            >
            > > Pewnie, że potrzebne.
            > > Byłem ostatnio w Gdańsku. Odwiedziełem tamtejsze multikino 4 razy. Film
            > > zupełnie inaczej się ogląda. Lepszy obraz, dzwięk dosłownie Cię otacza....
            > .
            >
            > Nie zawsze wiecej znaczy lepiej . Tak sie sklada , ze jestem kiniarzem z Gdans
            > ka
            > i znam dobrze reguly rzadzace budowa multipleksow . Multikino gdanskie jest
            > jednum z gorzej wyposazonych obiektow . Szczegolnie dzwiek pozostawia wiele do
            > zyczenia . Brak glosnikow na tylnej scianie kina sprawia , ze nie mozna w pelni
            >
            > odbierac dzwieku filmow w wersji od dolby digital w gore . Wielkosc ekranu
            > prowadzi do okreslonych problemow zwiazanych z jakoscia obrazu i dzwieku .
            > Strategia budowy multipleksow to jak najwiecej sal za jak najmniwj pieniedzy i
            > jak najwiecej pieniedzy z bufetow . Generalnie tego typu obiekty na calym swiec
            > ie
            > powstaja na ogol za miastem , co pozwala przetrwac kinom tradycyjnym .

• Gość: ulan Re: Multikino- czy potrzebne? IP: 10.10.70.* 23.08.01, 14:40
        Gość portalu: jola napisał(a):

> Ulan! Mamy rynek, czy nie! Każdy dziś może założyć kino. Tego nie da się regulo
        > wać z góry. Ludzie nogami
        > rozstrzygną czy multikino jest potrzebne.

Jola! Spoko, spoko. Masz racje, jest wolny rynek i ja tego nie neguje! Nie naklaniam rowniez do pikiet czy
        bojkotow. Ciekawi mnie poprostu wasze zdanie na ten temat i tyle.
    • Gość: fin Re: Multikino- czy potrzebne? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 23.08.01, 13:58
      Gość portalu: ulan napisał(a):
      > Dosc czesto chodze do kina i bardzo rzadko zdaza sie tak, ze sala ma ponad 8 0 % miejsc zajetych.
      > Czy warto wiec budowac u nas taki multipleks?

Pewnie że warto. Także często chodze do kina. A że mam gust prymitywnego technokraty, to ostatnio jestem
      zmuszony chodzić prawie wyłącznie do Adrii (tylko tam takie filmy grają ostatnio). I za każdym razem mało mnie krew
      nie zalewa. Dzwięk fatalny (nazwalbym to raczej hałasem a nie dzwiękiem), ciasno niemilosiernie (ostatnio wykręcili
      częsć foteli, chyba po to, żeby było więcej miejsca na nogi).

> I jeszcze jedno. Gdy juz zostanie wybudowane, czy bedziecie tam zostawiac ka se, czy jednak
      > bedziecie wspierac nasze "stare", bydgoskie, polskie kina?

Co to znaczy bydgoskie? Polonia, Pomorzanin i Orzeł należą do firmy z Gdańska. Multikino bądzie tak samo bydgoskie
      jak i one. Będę chodzić tam, gdzie będzie cos wartego obejrzenia.

• Gość: Mario Re: Multikino- czy potrzebne? IP: *.ic.net.pl 23.08.01, 14:25
        Mam pytanie do osób, które już były w multi...
        Czy można tam jeść na sali?
        Jeżeli nie (a taką mam nadzieję)to na pewno będę tam chodził, nawet wtedy gdy
        będą tam droższe bilety. Nosi mnie gdy jakiś palant w chwili gdy na sali panuje
        kompletna cisza otwiera kolejną paczkę czipsów. Jak jest głodny to niech idzie
        do baru.
        • Gość: .tomcio. Re: Multikino- czy potrzebne? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 14:39
          Multikino na pewno sie przyda w Bydgoszczy. Jeżeli już mam iść do kina i
          obejżeć film to chcę to robić w komportowych warunkach. Niestety Bydgoskie kina
          tego jeszcze nie zapewniają. Poza tym potrzebny jest bardzo dobry dzwięk i
          obraz. W końcu po to się chodzi do kina? Po efekty. Poza tym latem klima to
          jest dopiero coś, a w naszych dusznych kinach to się nie da wytrzymać. Za takie
          udogodnienia jestem gotów zapłacić ok 15-20 zł.

Tomcio
        • chewie Re: Multikino- czy potrzebne? 23.08.01, 16:42
          chlopie! tam to dopiero jest wpieprzanie!!! wszyscy cos jedza, zuja, mlaszcza... a na dodatek prawie
          oddychasz popcornem - tak gesto od tego zapachu w powietrzu...
          • Gość: Thomek Re: Multikino- czy potrzebne? IP: *.cps.pl 23.08.01, 17:56
            Nie jest tak źle.
            Ja nie zauważyłem by ktoś mlaskał, itp. Popcorn czuć, ale w normie.
            :)
            • Gość: ochman Re: Multikino- czy potrzebne? IP: 194.203.162.* 23.08.01, 18:02
              jak mozna isc do kina i nie kupic popcornu???
              (musze chyba go dopisac w watku o USA w hitach i kitach) ;-))
              • Gość: Anka Re: Multikino- czy potrzebne? IP: 10.20.0.* / 195.205.6.* 26.08.01, 17:14
                Gość portalu: ochman napisał(a):

> jak mozna isc do kina i nie kupic popcornu???
                > (musze chyba go dopisac w watku o USA w hitach i kitach) ;-))
                Wiem, że na jedzeniu kino dużo zarobi, ale dziwię się ludziom, że przy oglądaniu
                filmu muszą coś przeżuwać. Nie wyobrażam sobie chrupania, mlaskania i innych
                odgłosów na filmach np. Jarmuscha czy Almodovara - to by było dopiero chamstwo.
                Ale mam nadzieję, że ludzie, którzy idą do kina najeść się będą wybierali inny
                rodzaj kina - tzn. super, hiper hity amerykańskie.

• Gość: luj Re: Multikino- czy potrzebne? IP: 10.10.70.* 23.08.01, 18:12
              Niestety chewie ma rację. Największą przycinkę Multikina mają na fastfoodach.
              Dlatego proponują te wszystkie chipsy, prażoną kukurudzę, lizaki, batony, colę
              w puszkach i inne gówna w nieograniczonych ilościach. Niestety jak powiedzał
              Kopernik "pieniądz słabszy wypiera silniejszy" i dlatego te amerykańskie normy
              trafiły już również do tradycyjnych kin - w tym wszystkich bydgoskich.
              Ostatnim bastionem gdzie oglądaniu filmu nie towarzyszą odgłosy mlaskania,
              szeleszczenia papierków i smród a''la mcdonald są DKFy.
              Do odwiedznia których zachęcam wszystkich prawdziwych kinomanów!
              • .weronika. Re: Multikino- czy potrzebne? 23.08.01, 21:55
                Dekaefy dekaefami, ale tam puszczaja film tylko raz i nie zawsze czlowiekowi
                pasuje. Wielkim plusem Multikina jest to, ze w koncu bede zdazala, zeby
                obejrzec to, co chce. O.
                • krotoss Re: Multikino- czy potrzebne? 26.08.01, 14:43
                  ja tez sie ciesze z Multikina.Bedzie w koncu dobry dwiek duzy ekran i wygodne
                  fotele.Mlaskania nie znosze ale coz trzeba znosic przyzwyczajenia wiekszosci w
                  koncu zyjemy w spoleczenstwie a nie w lesie.Bardzo cieszy mnie rowniez dlugi
                  czas wyswietlania filmow gdyz jest to o wiele wygodniejsze dla wielu ludzi.Mam
                  nadzieje tylko ze bilety beda po 16 jak ktos napisal a nie po 20.

KroTosS

Ps.Dlaczego pisal ktos iz w "normalnych kinach" musi byc 80% widowni zeby
                  puscili film.Ja osobiscie bylem na wielu filmach gdzie widowni z pewnoscia nie
                  starczalo nawet na 50% miejsc.
        • Gość: Oke Re: Multikino- czy potrzebne? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.01, 01:52
          bywam w M-kinie w Gdąńsku i owszem przed seansem można zakupić mnóstwo
          prowiantu za dwukrotnie większą kasę niż w wielu lepszych knajpach (proponuję
          robić zakupy w sklepie za rogiem - ze cztery razy taniej), a co do szelestu w
          trakcie projekcji to go nie słychać bo dźwięk jest tak głośno nastawiony że nie
          słychać nawet własnych przemyśleń i opinii w trakcie filmu - polecam jakieś
          tłumiki do uszu kupić zawczasu
          pozdr z Gda
          ps.oczywiście przyjadę sprawdzić Wasze M-kino jak wybudują
    • Gość: PIT Re: Multikino- czy potrzebne? IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 27.08.01, 22:20
      To, czy Multikino będzie potrzebne to problem inwestora. Podobnie z
      supermarketami, to czy się utrzymają zależy od nich, od tego czy są
      konkurencyjne. Dla mnie może być w Bydgoszczy nawet 10 multikin, byle klient
      był zadowolony, a miastu przybędzie okazałych obiektów, fragmenty dróg zostaną
      zmodernizowane.
    • Gość: isiu Re: Multikino- czy potrzebne? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 21:58
      Jeżeli nie będzie potrzebne to zbankrutuje....
      • th0mas Re: Multikino- czy potrzebne? 30.08.01, 16:41
        potrzebne i to jak najszybciej. teraz jak jestem w weekend w bydgoszczy, to nie
        ma na co pojsc - do wyboru 4 filmy (czasem mniej). naglosnienie, obraz - to
        zupelnie inna historia niz w tradycyjnym kinie. obraz na calej scianie, os
        sufitu po podloge, dzwiek dookola i co najwazniejsze (jak dlamnie) - jest co
        zrobic z nogami! oczywiscie przeszkadza wszechobeny zapach popcornu, ale jak
        sie odpowiednio wybiera seanse i filmy, to mozna tez dobrze trafic.
        a jesli chodzi o ceny, to w poznaniu (i w warszawie tez) jest tak: 16 zł w
        tygodniu (do 17-tej), 20 w weekend i w tygodniu po 17-tej, 14 dla studentow od
        pn do czw, 12 ulgowe dla dzieci i ludzi po szescdziesiatce i 10 zl na poranki
        filmowe w weekendy (dla wszystkich). w innych multiplexach (np. ster century
        jest podobnie). swoja drogą w sterze jest lepszy dzwiek.

pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka