Dodaj do ulubionych

I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 08:01
Czy jak forum nie jest na pierwszej stronie, to nawet Ci nieliczni, którzy
uczęszczali do szkoły na Pl. Wolności wyginęli jak dinozaury?
S. R matura 1963
Obserwuj wątek
    • Gość: tajemnicza Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: 212.122.214.* 21.09.04, 14:28
      ja jestem z 1 LO na placu wolnosci ale dopiero teraz zaczelam tam sie uczyc
      wiec tu napewno nie pomoge:)
      a te osoby co chodzily z Toba do szkolki napewno nie wyginely bo wiekszosc,
      ktora sie uczyla w 1 teraz tam uczy...no ale nie wazne. pozdrawiam
      P.S jak wspominasz ta szkole?
      • Gość: SR Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 09:28
        Witaj "Tajemnicza"
        Miło mi, że odpisałaś. Gdybym źle wspominał szkołę, nie pisałbym na tym forum.
        Mimo, że daleko odjechałem od Bydgoszczy podkreślam, ukończyłem I Liceum
        Ogólnokształcące (wtedy jeszcze) im. Ludwika Waryńskiego w Bydgoszczy, a "dulce
        et decorum ist pro patria mori" mam przed oczami.
        Życzę Ci sukcesów w nauce.
        SR
        • Gość: Tajemnicza:) Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: 212.122.214.* 25.09.04, 00:09
          ha, ha ten nick to tak jakos przypadkowo wyszedl:) wiem, ze jest zabawny mnie
          tez smieszy.
          Szkola jest super :) Naprawde wszystkim polecam.Niestety ostatnio slysze coraz
          wiecej opin zazdrosnych nauczycieli z innych szkol, ktorzy
          obrazaja "jedyneczke" do uczniow i to wszystkich zniecheca do nas uczniw
          jedynki, ze niby snoby jestesmy. Co prawda to prawda jedynka jest dosc
          snobistyczna szkola ale nie wszyscy, ktorzy ja konczyli lub teraz sie w niej
          ucza tacy sa!
          Ciesze sie, ze moglam kogos poznac, kto tam sie uczyl. A kto zna pania prof.
          Kazimierczak? albo szanownego pana "Pazura"?
          pozdrawiam
          • Gość: ool Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 21:43
            Czy chodzi panią prof. Kazimierczak od fizyki? :-)))
            Do dziś słyszę jej piekkny passus: 'Bo wy myslicie że ja jestem głupia, a ja
            wcale nie jestem głupia". :-))))
            to już będzie ponad 15 lat temu :-(
            • Gość: tajemnicza Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: 212.122.214.* 08.11.04, 12:16
              prof. Kazimierczak wtedy tez tak mowila? teraz tez nam tak mowi - Ja glupia nie
              jestem, wy sobie nie myslcie- i przy tym tak smiesznie palec podnosi do gory:)

A Ładzie Ł. kto zna? od maty?
    • Gość: Luc. M. Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: 212.122.214.* 21.09.04, 18:30
      Byliśmy XI-tą c i do dzisiaj ta nazwa została przy grupie konkretnych ludzi.
      Czy matura była w 63 r nie pamiętam a do dokumentów docierać jest mi w tej
      chwili dość leniwie ale chyba było to dla XIc nieco później. Pamiętam te majowe
      kasztany, pachnący wiosną park przed szkołą i słońce ogrzewające parkowe ławki.
      Na tych ławkach siadywaliśmy jeszcze w ostatnich dniach przed rozstaniem. Tu
      spotykaliśmy się z naszymi sercami, uwolnionymi nagle od stresujacego je w
      maturalne dni drżenia. Stawało się ono teraz przeznaczone jeszcze żywiej dla
      otaczajacego nas piękna bo przecież i tak w tym wieku było przeznaczone zawsze
      dla kogoś. A cóż w maju jest piękniejsze niż ONA obok na parkowej ławce.
      Przypuszczam, że tak rozpoczęło się wiele życiowych historii, wszystko jedno
      jak dalej się one toczyły i jak jeszcze toczą. Nawet jeśli dzielą nas setki,
      żeby nie powiedzieć tysiace kilometrów, to tamten dzień pozostał w pamięci na
      zawsze. I dlatego pozdrawiam wszystkich wstrząśnietych tym, że wszystko już za
      nami. A może by tak jeszcze raz, przecież my istniejemy. Gdzie te prywatki ?
      Wszystko to jest w naszych rękach. Nadal...
      • Gość: fatso Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 22.09.04, 03:01
        Klasa XI D(lacinska), matura 1965.
        Wlasnie niedawno znalazlem Gazete Pomorska z owego roku a tam moje zdjecie.
        Pod zdjeciem podpis,ze taki a taki otrzymuje wlasnie z rak Towarzysza legitymacje
        kandydacka Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Kto by sie dzis do czegos
        takiego przyznal? Chyba ja tylko bo mam klerykalna i czarnosecinna Bydgoszcz w
        dupie. Chcialbym jeno zameldowac cieniom Towarzysza od Legitymacji partyjnej, ze
        nie wyszlo. Szkoda, przepraszam. Jakos tak sie zlozylo, ze prasnalem nia o stol
        na zebraniu partyjnym akademii wojskowej w trzy lata pozniej.
        • Gość: sr Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 08:47
          Witaj Fatso
          Ta legitymacja i partia musi mieć dla Ciebie jednak duże znaczenie, że do tej
          pory zachowałeś fotografie. Z tym praśnięciem legitymacją w akademii też wydaje
          się, że przsadzasz. Lekarzem zostałem w komunistycznym PRL-ui a nie w Anglii. A
          jeśli chodzi o klerykalną Bydgoszcz to zapewniam Cię, że Londyn jest
          drobnomieszczańskim grajdołem
          Pozdrawiam
          SR
          • Gość: fatso Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 12.10.04, 08:35
            Nie sadze moj nieznany przyjacielu abym cos przesadzil.
            15 miesiecy wiezien PRLu to chyba nie jakas mityczna Czarna Manka co mi spedza
            sen z oczu.
            Tym niemniej fakt, ze w ub.tygodniu kupilem az DWA samochody na raz, dla zony i
            pasierbicy, podczas gdy ty, zapewne, niedokradasz w lokalnym zdrowotnym
            geszefcie, cos o sobie swiadcza, Byeeee!!!!
            • Gość: zdegustowany Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: 217.153.62.* 14.11.04, 21:32
              Słuchaj koleś w kraju zostało wielu ludzi którzy odsiedzieli znacznie większe
              wyroki od Ciebie , ale jakie to ma znaczenie ,dla Ciebie liczą się dobra
              materialne. Miernikiem ile sobie możesz kupić samochodów po prostu delikatnie
              mówiąc jesteś bufonem.
    • Gość: absolwent Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 08:00
    • Gość: Andzia Witam i IP: *.nyc.rr.com 14.11.04, 18:01
      • Gość: Andzia Re: Witam i o zdrowie pytam! IP: *.nyc.rr.com 14.11.04, 18:05
        Czesc tutaj Andzia z 4B rocznik 1994.Chcialabym sie dowiedziec co sie stalo z
        nasza klasa?Co u Was slychac?Czy nadal mieszkacie w Bydgoszczy?Czy sa spotkania
        klasowe?Prosze odpiszcie-steskniona Andzia-podrozniczka z bardzo
        daleka.Powodzenia, no i moze do szybkiego zobaczenia, pa, pa
    • Gość: sr Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 14:30
      Fatso,
      mam nadzieję, że przeczytałeś co napisał "gość zdegustowany". Na publicznym
      forum nie chcę pisać, ale ani "kombatanctwem" ani samochodaami nie mi
      zaimponujesz. Zapewniam, że doszedłem do tego uczciwą pracą dla w Polsce i dla
      Polski, nie używając wazeliny i nie chwaląc się wkoło swoją dzałalnością.
      Pozdrawiam Ciebie i "Gościa Zdegustowanego"
      • Gość: fatso Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 17.11.04, 11:33
        No i ja pozdrawiam, lubie sobie tu zajrzec w ramach higieny psychicznej.
        Osobnika o ksywie "zgegustowany" nie pozdrawiam, ja go po prostu uzylem
        jako medium dla wlasnego catharsis. Tak sie wlasnie drazni malpe kijem w klatce.
        Malpa skacze i wygraza piachami, my sie bierzemy za boki na chwile po czym
        czas spuscic wode w toalecie, pojsc w swoja wlasna droge.
        N.B. w sumie to wyszly mi trzy samochody ale jeden z nich stoi w proszku w garazu.
        Za to moja duma i slawa- 4 rowery w tym jeden z Rometu, tzw "rzech" Rulewskiego,
        skurczyly sie do dwoch jedynie. Wywiozlem pozostale do mego palazzo na
        francuskiej Rivierze. Kiedys jezdzilem takim po Bydgoszczy a wiec zal okrutny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka