Gość: sr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 08:01 Czy jak forum nie jest na pierwszej stronie, to nawet Ci nieliczni, którzy uczęszczali do szkoły na Pl. Wolności wyginęli jak dinozaury? S. R matura 1963 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tajemnicza Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: 212.122.214.* 21.09.04, 14:28 ja jestem z 1 LO na placu wolnosci ale dopiero teraz zaczelam tam sie uczyc wiec tu napewno nie pomoge:) a te osoby co chodzily z Toba do szkolki napewno nie wyginely bo wiekszosc, ktora sie uczyla w 1 teraz tam uczy...no ale nie wazne. pozdrawiam P.S jak wspominasz ta szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SR Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 09:28 Witaj "Tajemnicza" Miło mi, że odpisałaś. Gdybym źle wspominał szkołę, nie pisałbym na tym forum. Mimo, że daleko odjechałem od Bydgoszczy podkreślam, ukończyłem I Liceum Ogólnokształcące (wtedy jeszcze) im. Ludwika Waryńskiego w Bydgoszczy, a "dulce et decorum ist pro patria mori" mam przed oczami. Życzę Ci sukcesów w nauce. SR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tajemnicza:) Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: 212.122.214.* 25.09.04, 00:09 ha, ha ten nick to tak jakos przypadkowo wyszedl:) wiem, ze jest zabawny mnie tez smieszy. Szkola jest super :) Naprawde wszystkim polecam.Niestety ostatnio slysze coraz wiecej opin zazdrosnych nauczycieli z innych szkol, ktorzy obrazaja "jedyneczke" do uczniow i to wszystkich zniecheca do nas uczniw jedynki, ze niby snoby jestesmy. Co prawda to prawda jedynka jest dosc snobistyczna szkola ale nie wszyscy, ktorzy ja konczyli lub teraz sie w niej ucza tacy sa! Ciesze sie, ze moglam kogos poznac, kto tam sie uczyl. A kto zna pania prof. Kazimierczak? albo szanownego pana "Pazura"? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ool Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 21:43 Czy chodzi panią prof. Kazimierczak od fizyki? :-))) Do dziś słyszę jej piekkny passus: 'Bo wy myslicie że ja jestem głupia, a ja wcale nie jestem głupia". :-)))) to już będzie ponad 15 lat temu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajemnicza Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: 212.122.214.* 08.11.04, 12:16 prof. Kazimierczak wtedy tez tak mowila? teraz tez nam tak mowi - Ja glupia nie jestem, wy sobie nie myslcie- i przy tym tak smiesznie palec podnosi do gory:) A Ładzie Ł. kto zna? od maty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luc. M. Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: 212.122.214.* 21.09.04, 18:30 Byliśmy XI-tą c i do dzisiaj ta nazwa została przy grupie konkretnych ludzi. Czy matura była w 63 r nie pamiętam a do dokumentów docierać jest mi w tej chwili dość leniwie ale chyba było to dla XIc nieco później. Pamiętam te majowe kasztany, pachnący wiosną park przed szkołą i słońce ogrzewające parkowe ławki. Na tych ławkach siadywaliśmy jeszcze w ostatnich dniach przed rozstaniem. Tu spotykaliśmy się z naszymi sercami, uwolnionymi nagle od stresujacego je w maturalne dni drżenia. Stawało się ono teraz przeznaczone jeszcze żywiej dla otaczajacego nas piękna bo przecież i tak w tym wieku było przeznaczone zawsze dla kogoś. A cóż w maju jest piękniejsze niż ONA obok na parkowej ławce. Przypuszczam, że tak rozpoczęło się wiele życiowych historii, wszystko jedno jak dalej się one toczyły i jak jeszcze toczą. Nawet jeśli dzielą nas setki, żeby nie powiedzieć tysiace kilometrów, to tamten dzień pozostał w pamięci na zawsze. I dlatego pozdrawiam wszystkich wstrząśnietych tym, że wszystko już za nami. A może by tak jeszcze raz, przecież my istniejemy. Gdzie te prywatki ? Wszystko to jest w naszych rękach. Nadal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatso Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 22.09.04, 03:01 Klasa XI D(lacinska), matura 1965. Wlasnie niedawno znalazlem Gazete Pomorska z owego roku a tam moje zdjecie. Pod zdjeciem podpis,ze taki a taki otrzymuje wlasnie z rak Towarzysza legitymacje kandydacka Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Kto by sie dzis do czegos takiego przyznal? Chyba ja tylko bo mam klerykalna i czarnosecinna Bydgoszcz w dupie. Chcialbym jeno zameldowac cieniom Towarzysza od Legitymacji partyjnej, ze nie wyszlo. Szkoda, przepraszam. Jakos tak sie zlozylo, ze prasnalem nia o stol na zebraniu partyjnym akademii wojskowej w trzy lata pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sr Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 08:47 Witaj Fatso Ta legitymacja i partia musi mieć dla Ciebie jednak duże znaczenie, że do tej pory zachowałeś fotografie. Z tym praśnięciem legitymacją w akademii też wydaje się, że przsadzasz. Lekarzem zostałem w komunistycznym PRL-ui a nie w Anglii. A jeśli chodzi o klerykalną Bydgoszcz to zapewniam Cię, że Londyn jest drobnomieszczańskim grajdołem Pozdrawiam SR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatso Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 12.10.04, 08:35 Nie sadze moj nieznany przyjacielu abym cos przesadzil. 15 miesiecy wiezien PRLu to chyba nie jakas mityczna Czarna Manka co mi spedza sen z oczu. Tym niemniej fakt, ze w ub.tygodniu kupilem az DWA samochody na raz, dla zony i pasierbicy, podczas gdy ty, zapewne, niedokradasz w lokalnym zdrowotnym geszefcie, cos o sobie swiadcza, Byeeee!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: 217.153.62.* 14.11.04, 21:32 Słuchaj koleś w kraju zostało wielu ludzi którzy odsiedzieli znacznie większe wyroki od Ciebie , ale jakie to ma znaczenie ,dla Ciebie liczą się dobra materialne. Miernikiem ile sobie możesz kupić samochodów po prostu delikatnie mówiąc jesteś bufonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 08:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia Re: Witam i o zdrowie pytam! IP: *.nyc.rr.com 14.11.04, 18:05 Czesc tutaj Andzia z 4B rocznik 1994.Chcialabym sie dowiedziec co sie stalo z nasza klasa?Co u Was slychac?Czy nadal mieszkacie w Bydgoszczy?Czy sa spotkania klasowe?Prosze odpiszcie-steskniona Andzia-podrozniczka z bardzo daleka.Powodzenia, no i moze do szybkiego zobaczenia, pa, pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sr Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 14:30 Fatso, mam nadzieję, że przeczytałeś co napisał "gość zdegustowany". Na publicznym forum nie chcę pisać, ale ani "kombatanctwem" ani samochodaami nie mi zaimponujesz. Zapewniam, że doszedłem do tego uczciwą pracą dla w Polsce i dla Polski, nie używając wazeliny i nie chwaląc się wkoło swoją dzałalnością. Pozdrawiam Ciebie i "Gościa Zdegustowanego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatso Re: I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 17.11.04, 11:33 No i ja pozdrawiam, lubie sobie tu zajrzec w ramach higieny psychicznej. Osobnika o ksywie "zgegustowany" nie pozdrawiam, ja go po prostu uzylem jako medium dla wlasnego catharsis. Tak sie wlasnie drazni malpe kijem w klatce. Malpa skacze i wygraza piachami, my sie bierzemy za boki na chwile po czym czas spuscic wode w toalecie, pojsc w swoja wlasna droge. N.B. w sumie to wyszly mi trzy samochody ale jeden z nich stoi w proszku w garazu. Za to moja duma i slawa- 4 rowery w tym jeden z Rometu, tzw "rzech" Rulewskiego, skurczyly sie do dwoch jedynie. Wywiozlem pozostale do mego palazzo na francuskiej Rivierze. Kiedys jezdzilem takim po Bydgoszczy a wiec zal okrutny. Odpowiedz Link Zgłoś