Gość: fin IP: *.atr.bydgoszcz.pl 24.08.01, 10:46 W dzisiejszej Wyborczej napisali, że znacznie wzrosły szanse Torunia na siedzibę oddziału NSA. Byłaby to kolejna klęska naszych posłów i samorządowców. Kurde, jakich my mamy nieudaczników. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
.tomcio. Re: NSA jednak w Toruniu ??? 24.08.01, 14:00 Co to znaczy że wzrosły szanse? Szkoda by było gdyby nasi miejscowi politycy znów się dali wy..... Aż mi czasami żal, że mieszkam w Bydgoszczy. Tomcio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: NSA jednak w Toruniu ??? IP: *.UNI-MUENSTER.DE 24.08.01, 14:07 Tu popieram, nie dlugo oddamy tez reszte. W Toruniu wiedza jak sie to robi. Zaluje ze jestesmy z nimi razem w wojewodztwie. Ciekawe jak by sobie radzili w z Gdanskiem! Wtedy by zalowali bo by gowno dostali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: NSA jednak w Toruniu ??? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 24.08.01, 14:26 Gość portalu: kowal napisał(a): > Zaluje ze jestesmy z nimi razem w wojewodztwie. Ciekawe > jak by sobie radzili w z Gdanskiem! Wiesz co kowal, nie spodziewałem się, że to powiem, ale w pełni się z tobą zgadzam. Razem z Włocławkiem województwo byłoby znacznie lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: NSA jednak w Toruniu ??? IP: *.UNI-MUENSTER.DE 24.08.01, 14:38 ciesze sie ze ktos tu sie ze mna w czyms zgadza! A z tym Wloclawkiem to bysmy se sami poradzili, mali , biedni ale nie byloby kur... zadnych klutni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: NSA jednak w Toruniu ??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 14:51 kłótni nie klutni !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torun Re: NSA jednak w Toruniu ??? IP: 198.138.227.* 24.08.01, 15:43 Nie samowite ze w czyms Torun wyciupal Bydgoszcz zawszemyslalem ze to Wy nas ze wszystkiego ciupacie. jestem mile zaskoczony! Ju zmyslalem ze my Torunczycy to skonczone gamonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomek Re: NSA jednak w Toruniu ??? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 24.08.01, 14:10 Kiedyś autostrada a teraz NSA. Czy wBydgoszczy nie ma jakiś kompetentych osób? Co na to zarząd misasta? Oczywiście ciszaaa. Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: NSA jednak w Toruniu ??? 24.08.01, 14:13 Troche se jaja robia uwazam choc nic do Torunia nie mam ale do tej bandy bydgoskich nieudacznikow ktorzy nic dla nas nie potrafia zalatwic :((( KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EdekL. Re: NSA jednak w Toruniu ??? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 24.08.01, 15:38 krotoss napisał(a): > Troche se jaja robia uwazam choc nic do Torunia nie mam ale do tej bandy > bydgoskich nieudacznikow ktorzy nic dla nas nie potrafia zalatwic :((( A Gruszka jeszcze niedawno twierdził, że sprawa jest załatwiona. Nieźle załatwił jak widać. Jak lewica wygra wybory, to Wenderlich do spółki z Ciemniakową załatwią nas na cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: NSA jednak w Toruniu ??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 15:48 Zróbmy NSA we Włocławku. Wilk syty i owca cała ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EdekL. Re: NSA jednak w Toruniu ??? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 24.08.01, 15:51 Gość portalu: atomski napisał(a): > Zróbmy NSA we Włocławku. Wilk syty i owca cała ! Co ty gadasz. Tu nie chodzi o to, kto NIE będzie miał NSA, tylko kto go BĘDZIE miał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: NSA jednak w Toruniu ??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 15:55 Włocławek nie ma. To on będzie go miał,a nie nie miał. Jutro ma nastąpić przyjacielskie spotkanie w Przysieku. Już niewiele brakuje. Nie psujcie tego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d-k Re: NSA jednak w Toruniu ??? IP: 217.96.43.* 24.08.01, 21:47 Jesli juz sa te dwie stolice ,to wydaje sie ,ze B-szcz ma tak i tak wiecej urzedow. Dlaczego nie chcecie tego zauwazyc.Prosze uwierzyc ,ze pisze to bez zadnych zlosliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: NSA jednak w Toruniu ??? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 25.08.01, 08:37 Gość portalu: d-k napisał(a): > Jesli juz sa te dwie stolice ,to wydaje sie ,ze B-szcz ma tak i tak wiecej > urzedow. Dlaczego nie chcecie tego zauwazyc. A wy z Torunia nie chcecie zauważyć, że po to, by zachować takie same proporcje ''uurzędowienia" to w Bydgoszcz, jako prawie 2 razy większej powinno być prawie 2 razy więcej urzędów. Ale nie w tym rzecz. NSA jest nie dla ludzi tylko głównie dla firm. Bydgoszcz jest miastem przemysłowym, i większosć spraw w oddziale NSA będzie pochodziła z Bydgoszczy. Urzędy powinny być dla obywateli i powstawać tam, gdzie jest na to większe zapotrzebowanie, a nie tam, gdzie chcą tego urzędnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d-k Re: NSA jednak w Toruniu ??? IP: 217.96.43.* 25.08.01, 10:04 Wielkosc nie ma tu nic do rzeczy. Zauwaz fin ,ze wszystkie urzedy federalne znajduja sie w malych miastach np: Waszyngton,Canberra,Berno itd.Torun jest centralnie polozony w wojewodztwie , nie wspomne o zapleczu w postaci mocnego prawa na UMK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: NSA jednak w Toruniu ??? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 25.08.01, 10:24 Gość portalu: d-k napisał(a): > nie wspomne o zapleczu w postaci mocnego > prawa na UMK. Owszem, prawo rzeczywiscie macei bardzo mocne, ale wraca pytanie, czy NSA ma być tam, skąd będzie więcej spraw (w więc korzystne dla gospodarki)- w takim razie lepsza Bydgoszcz, czy tam, gdzie będzie to lepsze dla urzędników (bliskosć "zaplecza") w takim razie lepszy Toruń. Ja jestem za tym pierwszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: NSA jednak w Toruniu . Do Fina IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.08.01, 12:26 Drogi Finie! Myślę ,że jeżeli tak się już stanie i w T. bedzie NSA to Ty złozysz nam szczer gratulacje.Jeżeli będzie odwrotnie to ja to zrobię.OK ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: NSA jednak w Toruniu . Do Krzyżaka IP: *.atr.bydgoszcz.pl 27.08.01, 08:34 Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > Drogi Finie! > Myślę ,że jeżeli tak się już stanie i w T. bedzie NSA to Ty złozysz nam szczer > gratulacje.Jeżeli będzie odwrotnie to ja to zrobię.OK ? Pewnie, że pogratuluję. Toruń cenię za nieustępliwosć w walce o swoje interesy. Zobacz zreszą moje poprzednie posty. Nie mam pretensji do Torunia, tylko do naszych, bydgoskich posłów za to, że tylko dużo gadaję a mało co potrafią zrobić. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIT Re: NSA jednak w Toruniu ??? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 09:34 W sprawie NSA od początku stawiam na Toruń, chociaż wolałbym żeby był w Bydgoszczy. Za Toruniem przemawia przede wszystkim silny wydział prawa i w konsekwencji lobbing ze strony środowiska sędziowskiego. Bydgoszcz mogłaby przebić Toruń jedynie atrakcyjniejszą lokalizacją. Coż z tego skoro Zarząd Miasta po kretyńsku uparcie lansuje kamienicę przy Jana Kazimierza już na początku nie zaakceptowaną przez Hausera na siedzibę NSA. Torunianie byli mądrzejsi - zaproponowali nową atrakcyjniejszą nieruchomość po ZUS-ie. W przypadku Bydgoszczy reprezentacyjną siedzibą NSA mogłaby być nieruchomość tego rzędu co np Zespół Szkół Mechanicznych w sąsiedztwie ZUS-u. Nie chcę się narażać absolwentom ZSzM, ale taki budynek mogłby raczej służyć wyższym celom. Odpowiedz Link Zgłoś