Dodaj do ulubionych

W Toruniu będą dwa multikina

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 20:45
W Toruniu będą dwa multikina - Zanosi się na wojnę kiniarzy o toruńskiego
widza. Już nie jedno, a dwa multikina mają powstać w Toruniu

Jeszcze przy Czerwonej Drodze nie stanęły ściany pierwszego z zapowiadanych
multikin - 12-salowego obiektu izraelskiej sieci "Cinema City" - a o
pozwolenie na budowę stara się następny inwestor: spółka "Helios". Chce
postawić gmach przy ul. Sobieskiego, na dawnym placu ćwiczeń szkoły
oficerskiej. Obiekt ma mieć 2355 m kw. powierzchni i sześć sal. Dwie
pomieszczą po 136 widzów każda, dwie inne następne po 203 osoby, a w każdej z
dwóch największych zmieści się 399 kinomanów.

W magistracie leży już wniosek o pozwolenie na budowę dla drugiego
multikina. - Dokumenty są sprawdzane, decyzja zostanie podjęta prawdopodobnie
w przyszłym tygodniu - mówi Elżbieta Jankowska z wydziału architektury i
budownictwa Urzędu Miasta.

Jeżeli "Helios" pozwolenie dostanie, najprawdopodobniej już późną wiosną 2005
r. włączy się do walki o łaskę toruńskich kinomanów.

Aby jednak inwestycja doszła do skutku, firma będzie musiała wyłożyć
pieniądze na przebudowę ul. Podchorążych oraz ul. Sobieskiego od "garbatego
mostka" do ronda na pl. Pokoju Toruńskiego. Na skrzyżowaniu obu ulic wyrośnie
sygnalizacja świetlna. Koszt tych robót wstępnie oszacowano na 2 mln zł.
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: W Toruniu będą dwa multikina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 20:52
      Torun od dawna miał najwieksza ogladalnosc kinowa, tzn. ilosc osób na jednym
      seansie. Wieksza Bydgoszcz ma inna strukture wieku, inną ilośc młodych
      mieszkańców, inną ilośc studentów - stąd brak multikina w Toruniu oznaczał
      obłożenie w 50% multikina bydgoskiego - przez Torunian. Wystarczyło popatrzec
      na rejestrację.

Teraz sytuacja wróci do normy. Miasto mające jeden z najwiekszych
      współczynników oglądalnosci kinowej w Polsce, z 3 festiwalami filmowymi, z 40-
      tysiecznym uniwersytetem i kolejnymi 30-tysiacami studentów innych uczelni
      zasługuje na dwa takie obiekty.

Tylko te dwie dwupasmówki (Sobieskiego i Chrobrego) powinny w tej sytuacji stac
      sie jednokierunkowe - juz teraz jest tam duzy ruch, a jak otworza to drugie
      multikino - bedzie nieprzejezdne.

Niestety dla Bydgoszczy oznacza to mniejsze obłożenie ich multikina i znacznie
      większe problemy jedynego uchowanego kina prywatnego - Adrii.
      • Gość: Ja Re: W Toruniu będą dwa multikina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 21:04
        Ja nie wiem co wy tam jecie w tym toruniu ale to na pewno jest juz
        przeterminowane...
      • Gość: maciej Re: W Toruniu będą dwa multikina IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 09.10.04, 18:04
        Czyms trzeba zyc, tylko dlaczego byc takim toruniewem?
    • Gość: Ja JAKBY KOGOS TO OBCHODZILO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 21:16
      I co z tego? Przykro mi to mowic ale wasze torunskie posty sa denne. Jest sobie
      forum Bydgoszcz jest sobie forum Torun i zalozenie bylo takie, ze ludzie beda
      laczyc sie z netem, wchodzic na forum gazeta.pl i opisywac swoja sytuacje,
      codzienne radosci, doswiadczenia, rozterki, klopoty. Nikt nikogo nie bluzga.
      Wszystko jest ql. Ale rzeczywistosc jest inna. Mieszkancy Torunia po kolejnej
      nieprzespanej nocy (koszmary z cyklu "A moze znow cos nowego wybuduja w
      Bydgoszczy, cos, czego u nas nie ma?") wstaja i myk do netu. Wchodza na
      bydgoskie forum i lubudu, a co tam to nic nie kosztuje. I potem ludzie normalni
      dziwia sie czemu pojawiaja sie posty w stylu "Kocham Britney, bo jest madra i
      piekna", "u nas jest cos czego u was nie ma!" i inne infantylne zaczepki rodem
      z piaskownicy, puknijcie sie w glowe. And Shut You Mounth!!!
      • Gość: Ja JO? Mam racje, jo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 21:17
      • Gość: max gdzie masz w moim poście "koszmary, denność i bluz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 21:22
        ależ drogi JA, gdzie masz w moim poście "koszmary, denność i bluzganie"?
        Ja własnie pisze o moich radosciach, doświadczeniach, kłopotach - czyli robię
        to co Ty preferujesz.
        • Gość: bydgoszczanin Re: gdzie masz w moim poście "koszmary, denność i IP: 212.122.214.* 08.10.04, 22:20
          no ale po co ten temat na stronie bydgoszczy? macie to budujcie w porzadku ale
          bydgoszcz zyje swoimi problemami i za przeproszeniem budowa multina czy
          multikin w toruniu jest tak samo ważna jak zeszłoroczny snieg! mysle że jakos
          sobie multikino poradzi szczegolnie że jest tylko jedno i chyba to jedno
          wystarczy!
      • vviosna Re: JAKBY KOGOS TO OBCHODZILO 10.10.04, 10:49
        Gość portalu: Ja napisał(a):

> I co z tego? Przykro mi to mowic ale wasze torunskie posty sa denne. Jest sobie
        >
        > forum Bydgoszcz jest sobie forum Torun i zalozenie bylo takie, ze ludzie beda
        > laczyc sie z netem, wchodzic na forum gazeta.pl i opisywac swoja sytuacje,
        > codzienne radosci, doswiadczenia, rozterki, klopoty. Nikt nikogo nie bluzga.
        > Wszystko jest ql. Ale rzeczywistosc jest inna. Mieszkancy Torunia po kolejnej
        > nieprzespanej nocy (koszmary z cyklu "A moze znow cos nowego wybuduja w
        > Bydgoszczy, cos, czego u nas nie ma?") wstaja i myk do netu. Wchodza na
        > bydgoskie forum i lubudu, a co tam to nic nie kosztuje. I potem ludzie normalni
        >
        > dziwia sie czemu pojawiaja sie posty w stylu "Kocham Britney, bo jest madra i
        > piekna", "u nas jest cos czego u was nie ma!" i inne infantylne zaczepki rodem
        > z piaskownicy, puknijcie sie w glowe. And Shut You Mounth!!!

ekhem... moze tez podpowiesz koledze, gdzie ow 'mounth' posiada? a moze to taki
        skrot myslowy, by swoj krzyk munchowy schowal?
    • Gość: semeon Re: W Toruniu będą dwa multikina IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.04, 00:28
      ŻYcze Wam 15 multikin, ale kogo to obchodzi. Dajcie sobie siana.
      • Gość: Ja Rydzyk buduje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 09:42
        Znajomy mnie pytał ostatnio czy te multikino buduje Rydzyk???
    • Gość: wilhelm zdobywca Re: W Toruniu będą dwa multikina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 10:26
      zupełnie im sie w głowach popier..liło.
    • Gość: Ja Re: W Toruniu będą dwa multikina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 13:27
      Posluchajcie mojej rady Krzyzako-Wilnusy: SHUT YOUR MOUTH!!!
      • Gość: torunianin Re: W Toruniu będą dwa multikina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 17:48
        alez miłe argumenty!
    • Gość: kafka Re: W Toruniu będą dwa multikina IP: 195.85.209.* 09.10.04, 19:41
      jezeli to prawda to chyba ktos ma cos z głowa. po co w 200-tysiecznym toruniu
      az 2 multipleksy.... jedno na torun w zupelnosci wystarczy
      • Gość: caca Re: W Toruniu będą dwa multikina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 20:59
        w Toruniu na samym UMK jest obecnie (na 14 wydziałach) 40.000 studentów, na
        innych uczelniach panstwowych i prywatnych jeszcze 30.000, a maja byc tworzone:
        - szkola teatralna Wicza
        - filia ASP z Łodzi (w zasadzie juz jest - od 30.października)

Poza tym Torun tez ma młodych ludzi? Spójrz na dziesiatki festiwali, wszedzie
        tłumy. Poza tym sam Torun jest miastem mlodych ludzi, obejrzyj sobie demografię.
        Wskaźniki demograficzne nie kłamią.... te pare sal beda pelne bez wiekszego
        problemu
        • Gość: PIT Re: W Toruniu będą dwa multikina IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 10.10.04, 00:54
          Czyli co ?
          Podobno 40 tyś. studentów na UMK, 30 tys. na innych państwowych uczelniach
          (ciekawe jakich) i prywatnych (coś niecoś słychać tylko o WSBankowej).
          Czyli wychodzi, że co trzeci mieszkaniec Torunia jest studentem (wliczając
          noworodki i niemowlaki) ?
          Naprawdę toruniakom się w głowach poprzewracało. Most obiecali, TV3, multikina
          i już czujemy się metropolią ?
          Gigantomania na całego.

Nic mnie tak nie wkurza jak podawanie wymyślonych danych.

Sprawdziłem, wyczytałem w danych statystycznych, że Toruń ma wszystkich
          studentów ok. 34 tyś., a ... Bydgoszcz 38 tyś.

sp.stat.gov.pl/urzedy/bydgosz/index.htm
          www.stat.gov.pl/serwis/miasta_woj_nr3/22_T11.rtf

• Gość: navy Re: W Toruniu będą dwa multikina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:29
            1. cos jest nie tak, jesli wieksza niby Bydgoszcz ma tyle samo studentów do
            Torun?
            2. Strona Torunia ma stare dane
            - teraz do studentow UMK nalezy dodawac AM
            - od Bydgoszczy odejmowac AM
            - do Torunia dodac filię ASP Łódź, które rusza z koncem października
            • Gość: nemo Re: W Toruniu będą dwa multikina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:43
              ech, navy .. nie ma co manipulowac statystyka. studenci AM pozostana w
              bydgoszczy bo tam jest infrastuktura do ich ksztalcenia. w tym sensie ma racje
              koles z bydzi, ktory pisze o gigantomanii co poniektorych. mnie zreszta tez
              smiesza te liczby podawane oceniajace liczbe studentow w toruniu na
              kilkadziesiat tysiecy - jezeli odliczy sie zaocznych przyjezdzajacych na
              weekendy to pozostanie nam realnie ok. 20 - 25 tysiecy. co jest sporo jak na
              takie miasto jak torun. nigdzie indziej w Polsce odsetek studentow
              stacjonarnych studiow dziennych nie jest tak wysoki jak w toruniu - w
              odniesieniu do ilosci mieszkancow. i z tego trzeba byc dumnym , a nie z jakichs
              wirtualnych wskaznikow .. a co do multikina - chyba jedno wystarczy. wole aby
              przetrwaly w toruniu mniejsze ambitniejsze kina typu orzel albo kopernik, gdzie
              nie bedzie puszczac sie na okraglo ostatnich holywoodzkich hitow - do tego 1
              multikino wystarczy, ale tak w ogole - to nie moje pieniadze, niech sobie
              buduja co chca ..
              • vviosna Re: W Toruniu będą dwa multikina 10.10.04, 11:05
                Gość portalu: nemo napisał(a):

> ech, navy .. nie ma co manipulowac statystyka. studenci AM pozostana w
                > bydgoszczy bo tam jest infrastuktura do ich ksztalcenia. w tym sensie ma racje
                > koles z bydzi, ktory pisze o gigantomanii co poniektorych. mnie zreszta tez
                > smiesza te liczby podawane oceniajace liczbe studentow w toruniu na
                > kilkadziesiat tysiecy - jezeli odliczy sie zaocznych przyjezdzajacych na
                > weekendy to pozostanie nam realnie ok. 20 - 25 tysiecy. co jest sporo jak na
                > takie miasto jak torun. nigdzie indziej w Polsce odsetek studentow
                > stacjonarnych studiow dziennych nie jest tak wysoki jak w toruniu - w
                > odniesieniu do ilosci mieszkancow. i z tego trzeba byc dumnym , a nie z jakichs
                >
                > wirtualnych wskaznikow .. a co do multikina - chyba jedno wystarczy. wole aby
                > przetrwaly w toruniu mniejsze ambitniejsze kina typu orzel albo kopernik, gdzie
                >
                > nie bedzie puszczac sie na okraglo ostatnich holywoodzkich hitow - do tego 1
                > multikino wystarczy, ale tak w ogole - to nie moje pieniadze, niech sobie
                > buduja co chca ..

z pietnascie lat temu moja mala siostrzyczka (teraz jest wieksza ode mnie, ale
                nadal mala:) przyszla do mnie pochwalic sie, ze dostala od mamy dwa jabluszka,
                podczas gdy ja - tylko jedno. na poczatku bylam bardzo zazdrosna przez ta
                decyzje mamy, ale w koncu zrozumialam, ze podjela ja dlatego, ze siostra byla
                glodniejsza. teraz sie usmiecham na to wspomnienie - maly brzdac paletajacy sie
                pod nogami, dumny ze swej 'lepszosci' od starszej siostry
                • Gość: torun Re: W Toruniu będą dwa multikina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 07:34
                  vviosna napisała:
                  > z pietnascie lat temu moja mala siostrzyczka (teraz jest wieksza ode mnie, ale
                  > nadal mala:) przyszla do mnie pochwalic sie, ze dostala od mamy dwa jabluszka,
                  > podczas gdy ja - tylko jedno. na poczatku bylam bardzo zazdrosna przez ta
                  > decyzje mamy, ale w koncu zrozumialam, ze podjela ja dlatego, ze siostra byla
                  > glodniejsza. teraz sie usmiecham na to wspomnienie - maly brzdac paletajacy si
                  > e
                  > pod nogami, dumny ze swej 'lepszosci' od starszej siostry

to u wos byla taka bida, ze matka na jablka nie miala?
                  kompleksy ci zostaly

• vviosna Re: W Toruniu będą dwa multikina 11.10.04, 07:43
                    Gość portalu: torun napisał(a):

> vviosna napisała:
                    > > z pietnascie lat temu moja mala siostrzyczka (teraz jest wieksza ode mnie
                    > , ale
                    > > nadal mala:) przyszla do mnie pochwalic sie, ze dostala od mamy dwa jablu
                    > szka,
                    > > podczas gdy ja - tylko jedno. na poczatku bylam bardzo zazdrosna przez ta
                    > > decyzje mamy, ale w koncu zrozumialam, ze podjela ja dlatego, ze siostra
                    > byla
                    > > glodniejsza. teraz sie usmiecham na to wspomnienie - maly brzdac paletaja
                    > cy si
                    > > e
                    > > pod nogami, dumny ze swej 'lepszosci' od starszej siostry
                    >
                    >
                    > to u wos byla taka bida, ze matka na jablka nie miala?
                    > kompleksy ci zostaly
                    >

a wiesz, co to metafora?
                    widac matka cie nie nauczyla
                    • Gość: torun Re: W Toruniu będą dwa multikina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 08:17

a wiesz, co to metafora?
                      > widac matka cie nie nauczyla

tak, Torun to miasto ludzi Kultury glodnych,
                      ktora niekoniecznie zaspakaja sie w multikinie,
                      ale akurat TAKA metafora swiadczy o kompleksach, patologicznej zazdrosci,
                      etc.
                      etc.
      • vviosna Re: W Toruniu będą dwa multikina 10.10.04, 10:51
        Gość portalu: kafka napisał(a):

> jezeli to prawda to chyba ktos ma cos z głowa. po co w 200-tysiecznym toruniu
        > az 2 multipleksy.... jedno na torun w zupelnosci wystarczy

wydaje mi sie, ze izraelska siec multikin, a dokladniej jej specjalisci ds
        rozwoju, lepiej wiedza, niz ty, ile multikin zbudowac mozna
        • Gość: torun Re: W Toruniu będą dwa multikina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 07:31
          vviosna napisała:

> Gość portalu: kafka napisał(a):
          >
          > > jezeli to prawda to chyba ktos ma cos z głowa. po co w 200-tysiecznym tor
          > uniu
          > > az 2 multipleksy.... jedno na torun w zupelnosci wystarczy
          >
          > wydaje mi sie, ze izraelska siec multikin, a dokladniej jej specjalisci ds
          > rozwoju, lepiej wiedza, niz ty, ile multikin zbudowac mozna

no idiotka, KOMPLETNA IDIOTKA
          • vviosna Re: W Toruniu będą dwa multikina 11.10.04, 07:42
            Gość portalu: torun napisał(a):

> vviosna napisała:
            >
            > > Gość portalu: kafka napisał(a):
            > >
            > > > jezeli to prawda to chyba ktos ma cos z głowa. po co w 200-tysieczn
            > ym tor
            > > uniu
            > > > az 2 multipleksy.... jedno na torun w zupelnosci wystarczy
            > >
            > > wydaje mi sie, ze izraelska siec multikin, a dokladniej jej specjalisci d
            > s
            > > rozwoju, lepiej wiedza, niz ty, ile multikin zbudowac mozna
            >
            > no idiotka, KOMPLETNA IDIOTKA

hyhy
            mam nadzieje, ze podobna idiotka jak ci od decyzji d/s stawiania multikina hyhy
            • Gość: torun Re: W Toruniu będą dwa multikina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 08:19
              > mam nadzieje, ze podobna idiotka jak ci od decyzji d/s stawiania multikina
              hyhy

o tak
              niedlugo specjalisci od stawiania domow beda decydowac komu ile metrow potrzeba,
              • Gość: nemo Re: do faceta podpisujacego sie " torun " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 10:28
                tak sledze twoje wypowiedzi i zauwazam , ze sa kompletnie bez sensu..po prostu
                jestes kompletnym idiota ( cytat z komplementu jakim obdarzyles swoja
                interlokutorke ); sadze, ze nie dyskutuje z toba , bo po prostu zeszla ci z
                drogi - a dlaczego, to wyjasnia w swoim podpisie :-)).. i mam tylko do ciebie
                jedna prosbe polglowku - wymysl sobie jakis inny nick, bo swoja pisanina
                obrazasz moje miasto - no chyba, ze wlasnie na tym ci zalezy - wowczas
                rozumiem ..
                • Gość: Ja b& ecirc;te comme un pied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 17:28
                  quel grand bêta!
                • vviosna Re: do faceta podpisujacego sie " torun " 11.10.04, 20:30
                  nemo - w samo sedno trafiles ;)
    • sant.ander Re: W Toruniu będą dwa multikina 09.10.04, 19:56
      Co tu mowic rewelacja. Idzie sie posikac, nie? I nie wychodzi ze mnie zadna
      zazdrosc, bo w mojej wsi nawet basenu nie ma, nie liczac tych przy domach ;-)

Pozdrawiam
    • Gość: ziom tak to prawda IP: *.telsten.com / *.telsten.com 11.10.04, 01:53
      ja slyszalem ze 7 buduja
      Racjonalny plan wlodarzy z Torunia zklada wybudowanie 7 malych multikin zwanych
      dalej kinem zamias 1 kina z drzewem w srodku . Ochrona przyrody to podstawowe
      motto wladz miasta. 7 sal powinno wystarczyc na torunskim rynku rozrywki (jest
      fontanna ktora sie popsula i znudzila ).
      Centralnym obiektem jest mieszkanie Aliny Gawronskiej jej pokoj zostal
      przerobiony na wpelni klimatizowane kino z panoramicznym telewizorem BellStar
      cali 15" w ktorym moga pomiescic sie 4 osoby !!
      Podobne multikina powstana w kazdej dzielnicy torunia . Inwestorow stac tylko na
      jedna duza sale ktora pomiesci 4 osby . Inne oddzialy bede 2 i 3 osobowe .
      Bilety w cenie 2 nagich mieczy : ))))

Zapraszamy na premiere ,,Krzyzakow" :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka