Dodaj do ulubionych

place dziennikarzy

IP: *.petrus.com.pl 24.10.04, 23:17
Bydgoszcz - 2000 zl a Torun? - 3200;)
czy place te zaleza od kwalifikacji?

praca.gazeta.pl/praca/1,59545,2348650.html
Obserwuj wątek
    • Gość: znwu Re: place dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 06:41
      To te Torun 3200, a Bydgoszcztylko 2000 to nie ma zanczenia.
      Tun chodzi o generalna slabosc Polski w porownaniu z UE
    • Gość: magda Re: place dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 07:48
      Gość portalu: torunianka napisał(a):

> Bydgoszcz - 2000 zl a Torun? - 3200;)
      > czy place te zaleza od kwalifikacji?
      >

to co nizsze kwalifikacje w Bydzi, czy wyborcza przeciw nam?
    • vviosna Re: place dziennikarzy 25.10.04, 10:31
      dwa tysiace hahaha
      to chyba zastepca naczelnego hahaha
      no, chyba, ze podane jest tu brutto
      niezle ;))
    • Gość: ja Re: place dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 14:17
      jestem dziennikarka z bydgoszczy i marze, zeby taka kase zarabiac!!!
      • Gość: torunianka Re: place dziennikarzy IP: *.petrus.com.pl 25.10.04, 14:21
        faktycznie tak Was zle traktuja w Redakcji????
        • Gość: cas Re: place dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 14:28
          a dla czego w Bydgoszczy sa nizsze płace? gorzej pracujemy czy wyzsze
          bezrobocie?
        • Gość: ja Re: place dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 14:58
          za taka prace, jaka wykonujemy, to ciagle bieganie za materialem, powinnismy
          dostawac minimum 3200!
          • Gość: cas Re: place dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 16:25
            ja mysle ze place beda rosly z czasem... w UE
            • Gość: torunianka Re: place dziennikarzy IP: *.petrus.com.pl 25.10.04, 17:23
              tak, w UE, czyli u nas. Muszą rosnąć bo inaczej dziennikarze pouciekają w
              dalsze regiony wspolnej Europy, czyli tam, gdzie już płacą w Euro.
              • Gość: hym Re: place dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 17:56
                juz uciekaja nie tylko dziennikarze
    • brathless Re: place dziennikarzy 25.10.04, 19:59
      rzeczywiscie smutne
      • brathless Re: place dziennikarzy 25.10.04, 22:24
        ze uciekaja :-(
        • Gość: bydgoszczanin Re: place dziennikarzy IP: 212.122.214.* 25.10.04, 22:42
          jeżeli chodzi o exodus to on trwa na całego, na przykład ponad 50 procent
          absolwentów am może juz collegium medicum pakuje walizki i wyjeżdża prosto na
          zachód! to samo robią pielegniarki i inni absolwenci. każdy kto nie boi sie
          podjąć ryzyka próbuje a przynajmniej marzy o tym. ot na przykład ktoś kończy u
          nas politologię i wyjeżdża do irlandii. pracuuje w firmie pod dublinem na wózku
          widłowym dostaje 2000 euro i juz nie ma ochoty wracac mimo że wziął najgorsza
          pracę na tamte warunki! do nas będą trafiac ludzie ze wschodu bo nasz poziom
          życia jest dla nich rajem! ostatnio ogladałem wywiad z ambasadorem francji w
          polsce. zapytany przez dziennikarkę kiedy polacy osiągną poziom życia na
          zachodzie odpowiedział z brutalną szczerością za 60 - 70 lat przy utrzymaniu
          obecnego poziomu rozwoju / około 4 procebt rocznie!/. to co jeszcze moje wnuki
          mają walczyc o wyrównanie poziomu zycia? kto będzie chciał tak długo czekać,
          tym bardziej że juz sie "reformujemy" od 15 lat - reform z okresu prl nie liczę!
          a jeżeli chodzi o wysokość pensji to prawda jest banalnie prosta - taka jest
          pensja na jaką wyrazi zgodę pracodawca. żyjemy w kapitaliźmie a to niesie
          określone konsekwencje!
          • vviosna Re: place dziennikarzy 25.10.04, 23:30
            ci z wyborczej i tak dostaja za duzo ;)) podobno az 1.5 nareke hyhyhy ;))
            (wliczajac wierszowke;))
            • Gość: zbych Re: place dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 06:52
              wg mnie za duzo
              • vviosna Re: place dziennikarzy 26.10.04, 10:41
                noo... duzo za duzo ;))
            • Gość: ex Re: place dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 10:56
              Powiedziala vviosna, osoba, ktora przyznaje sie do tego, ze wywalili ja na
              zbyty pysk z Gazety Pomorskiej.
              Pracowala niecaly miesiac i nie opublikowala zadnego tekstu, z czego wynika, ze
              nawet wierszowki nie dostala.
              Ot znajomosc branzy.
              • vviosna Re: place dziennikarzy 26.10.04, 11:14
                od kiedy to 1>3?
                i 0>??? kilkadziesiat :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka