Gość: torunianka IP: *.petrus.com.pl 24.10.04, 23:17 Bydgoszcz - 2000 zl a Torun? - 3200;) czy place te zaleza od kwalifikacji? praca.gazeta.pl/praca/1,59545,2348650.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: znwu Re: place dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 06:41 To te Torun 3200, a Bydgoszcztylko 2000 to nie ma zanczenia. Tun chodzi o generalna slabosc Polski w porownaniu z UE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: place dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 07:48 Gość portalu: torunianka napisał(a): > Bydgoszcz - 2000 zl a Torun? - 3200;) > czy place te zaleza od kwalifikacji? > to co nizsze kwalifikacje w Bydzi, czy wyborcza przeciw nam? Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: place dziennikarzy 25.10.04, 10:31 dwa tysiace hahaha to chyba zastepca naczelnego hahaha no, chyba, ze podane jest tu brutto niezle ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: place dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 14:17 jestem dziennikarka z bydgoszczy i marze, zeby taka kase zarabiac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: place dziennikarzy IP: *.petrus.com.pl 25.10.04, 14:21 faktycznie tak Was zle traktuja w Redakcji???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cas Re: place dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 14:28 a dla czego w Bydgoszczy sa nizsze płace? gorzej pracujemy czy wyzsze bezrobocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: place dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 14:58 za taka prace, jaka wykonujemy, to ciagle bieganie za materialem, powinnismy dostawac minimum 3200! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cas Re: place dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 16:25 ja mysle ze place beda rosly z czasem... w UE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: place dziennikarzy IP: *.petrus.com.pl 25.10.04, 17:23 tak, w UE, czyli u nas. Muszą rosnąć bo inaczej dziennikarze pouciekają w dalsze regiony wspolnej Europy, czyli tam, gdzie już płacą w Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hym Re: place dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 17:56 juz uciekaja nie tylko dziennikarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin Re: place dziennikarzy IP: 212.122.214.* 25.10.04, 22:42 jeżeli chodzi o exodus to on trwa na całego, na przykład ponad 50 procent absolwentów am może juz collegium medicum pakuje walizki i wyjeżdża prosto na zachód! to samo robią pielegniarki i inni absolwenci. każdy kto nie boi sie podjąć ryzyka próbuje a przynajmniej marzy o tym. ot na przykład ktoś kończy u nas politologię i wyjeżdża do irlandii. pracuuje w firmie pod dublinem na wózku widłowym dostaje 2000 euro i juz nie ma ochoty wracac mimo że wziął najgorsza pracę na tamte warunki! do nas będą trafiac ludzie ze wschodu bo nasz poziom życia jest dla nich rajem! ostatnio ogladałem wywiad z ambasadorem francji w polsce. zapytany przez dziennikarkę kiedy polacy osiągną poziom życia na zachodzie odpowiedział z brutalną szczerością za 60 - 70 lat przy utrzymaniu obecnego poziomu rozwoju / około 4 procebt rocznie!/. to co jeszcze moje wnuki mają walczyc o wyrównanie poziomu zycia? kto będzie chciał tak długo czekać, tym bardziej że juz sie "reformujemy" od 15 lat - reform z okresu prl nie liczę! a jeżeli chodzi o wysokość pensji to prawda jest banalnie prosta - taka jest pensja na jaką wyrazi zgodę pracodawca. żyjemy w kapitaliźmie a to niesie określone konsekwencje! Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: place dziennikarzy 25.10.04, 23:30 ci z wyborczej i tak dostaja za duzo ;)) podobno az 1.5 nareke hyhyhy ;)) (wliczajac wierszowke;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbych Re: place dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 06:52 wg mnie za duzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: place dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 10:56 Powiedziala vviosna, osoba, ktora przyznaje sie do tego, ze wywalili ja na zbyty pysk z Gazety Pomorskiej. Pracowala niecaly miesiac i nie opublikowala zadnego tekstu, z czego wynika, ze nawet wierszowki nie dostala. Ot znajomosc branzy. Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: place dziennikarzy 26.10.04, 11:14 od kiedy to 1>3? i 0>??? kilkadziesiat :)) Odpowiedz Link Zgłoś