Dodaj do ulubionych

watek przyjaciol Torunia

• Gość: Jack Re: watek przyjaciol Torunia IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 01:08
      Wnioskuje o stanowisko sekretarza dla Ciebie - gratuluję. To chba mamy juz
      komplecik? Warto jutro/dzis to oficjalnie podsumować.
    • Gość: jack Re: watek przyjaciol Torunia IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 01:51
      Zaproponowalem honorowe czlonkowstwo kol.z Gdanska: cmd26 i Beast - z jednej
      strony za aktywne uczestnictwo i wartosc merytoryczna postow dot. B-szczy, a
      takze za umiejetnosc dialogu i pojednania. Niech taka forma dialogu bedzie
      przykladem . Generalnie ZA SYMPATIE :)) Pozdrawiam!
    • krotoss Re: watek przyjaciol Torunia 02.08.01, 11:58
      Tak tak jak obiecalem (jako v-ce prezes) podsomowanie bedzie dzisiaj ale wobec
      stale rosnacej liczby czlonkow(witamy szczegolnie tych no wlasnie nie moge
      napisac czlonkow ;) to moze tak "towarzyszy" płci żenskiej) oficjalna lista
      zostanie ogloszona dzis o godzinie 13.00(jak utrafie rowno :)).

Pozdrawiam

KroTosS

Ps.Od dzis tak jak kolega radca zaczynam sie podpisywac na koncu bo denerwuje
      mnie to ze u gazety w adresie nie mozna uzywac duzych liter i przez to jestem
      pisany z malej a jak widzicie ja mam az trzy duze literki ;).
    • krotoss Re: watek przyjaciol Torunia 02.08.01, 12:57
      A nikt nie doszedl a liczylem ze przed trzynasta grono sie powiekszy wiec
      przesune date opublikowania listy czlonkow na 15.00 aby ktos mogl jeszcze sie
      dolaczyc i byc wymieniony na pierwszej liscie.

Pozdrawiam

KroTosS
    • krotoss Re: watek przyjaciol Torunia 02.08.01, 14:56
      Kurcze niech sie ktos dopisze bo zaraz bede publikowal liste a mam na niej
      pechowa liczbe 13 osob.Jack proponowales honorowe czlonkowstwo kolegom z
      Gdanska:cmd26 i Beast ale oni tego nie potwierdzili zapisujac sie w niniejszym
      watku wiec prosze o interwencje.

KroTosS
    • krotoss Re: watek przyjaciol Torunia 02.08.01, 15:04
      No wiec obiecana lista(niestety a moze stety 13 osob).
      Podaje w kolejnosci zapisywania sie:

1.Yanko(załozyciel i prezes)
      2.KroTosS(v-ce prezes z siedziba w Bydzi)
      3.Samsel
      4.Radca(rzecznik)
      5.jack(skarbnik)
      6.Gorg
      7.Chewie
      8.PIT
      9.Thomek
      10.Rhemek
      11.Krzyżak
      12.Dubler
      13.Sonia(sekretaz i jak narazie jedyna kobieta).
    • Gość: Krzyżak Re: watek przyjaciol Torunia IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 16:10
      KroToss!

Chyba wielu z nas jeszcze pracuje. Ja w tej chwili znalazłem sekundę aby rzucić
      okiem na forum.Wieczorem wdepnę znowu.
      Nara.
      • krotoss Re: watek przyjaciol Torunia 02.08.01, 16:47
        Tak wiem ale liczylem ze duzo osob laczy sie z pracy.

KroTosS
    • Gość: ulan Re: watek przyjaciol Torunia IP: 10.10.70.* 02.08.01, 16:29
      Mam zasade, ze nie wstepuje do towarzystw, gdzie mowia na mnie per "czlonek". Jednak macie moje 100 %
      poparcie, bo to faktycznie chore, zeby przez kilku pojeb.. powstawaly takie konflikty. Ja Torun bardzo lubie z jego
      Browarna, ulica Szeroka i calym tym klimatem starego miasta. Pozdrawiam braci z krainy mlekiem i piernikiem
      plynacej.
    • Gość: xyz Re: watek przyjaciol Torunia IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 16:30
      krotoss napisał(a):

> Kurcze niech sie ktos dopisze bo zaraz bede publikowal liste a mam na niej
      > pechowa liczbe 13 osob.Jack proponowales honorowe czlonkowstwo kolegom z
      > Gdanska:cmd26 i Beast ale oni tego nie potwierdzili zapisujac sie w niniejszym
      > watku wiec prosze o interwencje.
      >
      > KroTosS

Proszę o dopisanie mnie na listę.Mogę byc czternasty
      pozdrawiam z wysunietej placówki "Fordon"
      xyz

• krotoss Re: watek przyjaciol Torunia 02.08.01, 16:49
      Tak wysunieta i blisko Torunia a i ja tam mam swoja siedzibe(Nad Wisłą).
      Pozdrawiam nowego towarzysza, czlonka lub niech ktos poda inna nazwe zeby nam
      sie nie obrazano-patrz nizej.

KroTosS
    • radca Re: watek przyjaciol Torunia 02.08.01, 16:55
      Witam Was przyjaciele.

Ulan ma racje, slowo "towarzysze" zle sie kojarzy.Moze dlatego powiedziane
      zostalo;towarzysze od slowa -"stowarzyszenie".

Lecz my trzymajmy sie slowa "CZLONKOWIE stowarzyszenia ".Oczywiscie narazie
      jestesmy kandydatami.Jesli uzbiera sie 15 osöb-bedzie mozna dalej realizowac
      plany.To bedzie cos PONAD PODZIALAMI.Oczywiscie potrzebna bedzie nazwa.

Proponuje röwniez o podawanie pomyslöw.

1.pomysl radcy : "PONAD PODZIALAMI" .

Kto ma jeszcze pomysl na nazwe ?

pozdrawiam
      radca
    • Gość: ULAN Re: watek przyjaciol Torunia IP: 10.10.70.* 02.08.01, 16:57
      Krotoss- ja sie w ogole nie obrazam. Bo za co i po co? pzdr
      • krotoss Re: watek przyjaciol Torunia 02.08.01, 17:07
        No tak moze za ostro powiedzialem ale zal mi ze nie chcesz z tak blachego
        powodu do nas sie zapisac ale jezeli taka wola to sie zgadzam.

KroTosS
    • Gość: Yanko Re: watek przyjaciol Torunia IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 16:59
      Drodzy Forumowicze!
      Nie spodziewalem sie az takiego odzewu na moja skromna inicjatywe, ale skoro
      sie powiedzialo B, trzeba powiedziec T. Dzieki za poparcie. Ciesze sie, ze az
      tak wielu z nas nie pala zadza krwi ani nie planuje krucjat na miasto B. lub T.

Rzecznik proponuje (z duza energia i znajomoscia rzeczy) przejscie ze swiata
      wirtualnego do konkretnych form dzialania w swiecie realnym. Przyznam, ze ja
      wole dzialanie na rzecz przyjazni bydgosko-torunskiej (kolejnosc alfabetyczna)
      w swiecie wirtualnym. Mysle, ze w realu istnieje calkiem wiele instytucji,
      ktore dzialaja na rzecz zblizenia obu miast. Nasze stowarzyszenie, gdyby
      powaznie potraktowac chec nadania mu osobowosci prawnej, nie byloby chyba zbyt
      potrzebne (pomijajac juz nawet trudna kwestie finansowania). Lepiej celowi
      zblizenia sie obu miast sluza konkretne przyklady pozytywnej wspolpracy
      regionalnej: politycznej, naukowej, kulturalnej, biznesowej. Wolalbym, aby
      nasze samozwancze stowarzyszenie istnialo tylko w sieci: bedziemy bardziej
      skuteczni, jesli w ten sposob propagowac bedziemy idee regionalna. Pokazemy w
      ten sposob, ze lepiej byc razem (mimo nie zawsze wspolnych interesow) niz
      osobno.

PIT: Bardzo podoba mi sie Twoj regulamin i zawolanie. Proponuje dopisywac
      kolejne punkty, ktore Sonia (jako sekretarz:-) - jesli sie zgodzi - moze co
      jakis czas podsumowywac i publikowac w kolejnych postach.

I jeszcze jedno: mamy w regionie jeszcze trzecie eks-stoleczne miasto, czyli
      Wloclawek. Proponuje zaprosic do wspolpracy rowniez wloclawian oraz
      grudziadzan, inowroclawian i mieszkancow innych miast.

Pozdrawiam Was wszystkich
      Dziekuje za odzew

Yanko
      (tak jak wiceprezes zaczne sie chyba podpisywac na koncu kazdego posta :-)
    • Gość: ulan Re: watek przyjaciol Torunia IP: 10.10.65.* 02.08.01, 17:12
      krotoss napisał(a):

> No tak moze za ostro powiedzialem ale zal mi ze nie chcesz z tak blachego
      > powodu do nas sie zapisac ale jezeli taka wola to sie zgadzam.
      >
      > KroTosS
      hmmm...
      Po krotkim zastanowieniu, stwierdzam, ze w tym jednym przypadku moge odejsc od zasady. To gdzie sie mozna
      zapisac? :)

• radca Re: watek przyjaciol Torunia 02.08.01, 17:20
      To co Yanko pisze,nie jest takie bez sensu.Moze byc wymyslone lub tylko
      wirtualne "stowarzyszenie".Lecz to moze sie zmywac z czasem,no bo jak mozna
      zabierac glos publicznie jako organizacja ? -napewno nie.Mozna oczywiscie
      potraktowac to jako zabawe lub test.Tez,dobrze.Lecz mozna rzeczywiscie cos
      zdzialac-lecz tylko RAZEM i w JEDNOSCI.jesli myslimy,ze istnieje juz wiele
      STOWARZYSZEN-to prawda.Istnieje wiele,a nawet bardzo wiele-i co?-czy jest tak
      dobrze ? Czy zyje sie w ogölnym zadowoleniu ? Otöz nie,zbyt dobrze widzimy ,ze
      nie jest dobrze.Dlatego moim zdaniem-kazda INICJATYWA zmierzajäca ku TWORZENIU
      DOBRA -powinna byc zawsze mile widziana i BLOGOSLAWIONA.

Mozna röwniez tworzyc w pözniejszym czasie ZWIÄZKI STOWARZYSZEN-czyli läczyc
      sie z innymi zwiäzkami-ktörych IDEA I DZIALALNOSC bedzie zbie
      zna z naszym celem.

Podoba mi sie pomysl zaproszenia do wspölpracy inne miasta.Ogloscie do NASZYCH
      miast z REGIONU i dzialajmy.

Ze skladkami sie nie böjmy.Jakos damy rade,chocby po pare groszy.
      Wydatköw nie bedziemy mieli,az takich.Lecz moze bedziemy mogli KOMUS POMÖC ?
      By napewno bedziemy LÄCZYC-NIE DZIELIC.

pozdrawiam
      radca
    • Gość: Yanko Re: watek przyjaciol Torunia IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 17:21
      Widze, ze wzieliscie sie do roboty. Dzieki PIT, ze uruchomiles watek, co sie
      podoba bydgoszczakom w Toruniu. Czekamy na nastepne Torun-friendly watki na
      Forum. WD! :-)))
      Yanko
    • Gość: Essex Re: watek przyjaciol Torunia IP: *.com.pl 02.08.01, 17:29
      Przylanczam sie do grupy :)

Bydgoszcz-Fordon
      Pozdrawiam
    • chewie Re: watek przyjaciol Torunia 02.08.01, 17:41
      Jestem za pozostaniem stowarzyszenia w VR. Jako Internauci tez mozemy wiele zdzialac - dzialalnosc na forach
      roznych portali, akcje emailowe czy mailbobming ;-)
      Proponuje glosowanie co do charakteru stowarzyszenia, przy czym, by wykluczyc podwojne glosy, glosujacy
      powinni byc zalogowani - to wyklucza podszywanie czy rozdwojenie jazni ;-)

Jesli stowarzyszenie pozostanie w rzeczywistosci wirualnej to proponuje �komputerowa� nazwe, ktora nasuwa
      sie sama: Bydgoszcz I Torun (kol. alfab.) czyli BIT

Pozdrawiam wszystkich czlonkow
      • yanko Re: watek przyjaciol Torunia 02.08.01, 17:58
        Super! Pomysl z logowaniem niezly, ale proponuje nie wymagac logowania jako
        warunku glosowania.
        Jako Prezes ;-) glosuje za wirtualnym charakterem Towarzystwa. Mozemy umawiac
        sie na jakies konkretne akcje internetowe (byle uczciwe, spamowanie jakiejs
        instytucji raczej wykluczalbym).

Zajrzyjcie na forum torunskie - Jack zalozyl podobny watek jak PIT u nas.

Pozdrawiam
    • Gość: PIT Re: watek przyjaciol Torunia IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 18:35
      Moim zdaniem działalność naszego stowarzyszenia powinna skupić się na
      promowaniu przyjaźni B.-T. w przestrzeni wirtualnej. W Polsce jesteśmy
      postrzegani RAZEM Bydgoszcz z Toruniem. Tylko współpraca obu miast ma
      przyszłość.
      Śmiem nawet twierdzić – choć to dosyć odważne -, że tylko bydgoszczanie
      dogłębnie znają i rozumieją Toruń i na odwót.
      Pozwolę sobie nieco rozwinąć moje 3 pierwsze punktu statutu:

1. Czuć się jak U SIEBIE w Toruniu i w Bydgoszczy

Toruń jest na tyle ciekawym miastem, że my bydgoszczanie bywamy tam często. Tam
      otrzymujemy to, czego brakuje nam w naszym mieście np. ciekawe zabytki,
      uzupełniające się z naszymi rozrywki kulturalne, knajpy itp. Z kolei torunianie
      jeżdzą do B. w sprawach biznesowych, uczestniczą w imprezach muzycznych
      (Filharmonia, Opera) itd. Marzy mi się, aby mieszkańcy obu miast nie czuli się
      w sąsiednim mieście jak obcy między wilkami, ale żeby czuli, że są u siebie.
      Dobre perspektywy na przyszłość ma myślenie integracyjne, nie chodzi tu o
      łączenie obu miast, lecz o wzmożoną wzajemną wsółpracę i kontakty (podobnie jak
      w Unii promowana jest Europa Ojczyzn)

2. Ignorować oszołomów z obu miast

Niestety takich osób nie brak, chociaż więcej jest ludzi normalnych, nie
      żyjących emocjami. W razie dyskusji z takimi osobami proponuję nie
      zacietrzewiać się. Jeśli w grę wchodzą emocje i tak nie przekonamy oponenta,
      utwierdzimy go tylko w uprzedzeniach. W razie postów obrażających radzę nie
      odpowiadać. Co do dyskusji typu: „które miasto ma więcej zabytków,
      mieszkańców, firm, itp.” – dyskusja jest bezprzedmiotowa. Każde miasto ma swoje
      zalety i wady. Takie dyskusje tylko utwierdzaja ludzi w stereotypach. W
      przypadku T. i B. – jak ktoś z poprzednich forumowiczów stwierdził oba miasta
      wspaniale uzupełniają się.

3. Popierać patriotyzm lokalny, tępić „nacjonalizm” miejski

Bydgoszcz i Toruń oddzielnie nie mają dostatecznej siły, aby jednostronnie
      zdominować drugie miasto. Nie ma więc szans powodzenia traktowanie drugiego
      niasta z pozycji siły. Tylko współpraca ma przyszłość. Może to twierdzenie
      wielu oszołomów wykpić w swoich postach, ale nikt z nich nie zmieni biegu
      historii. Współpraca wcale nie przeszkadza temu, żeby kochać bardziej SWOJE
      miasto. Chodzi jedynie o to by szanować sąsiadów i wiedzieć że oni również
      kochają swoje miasto.

Co do propozycji dołączenia do stowarzyszenia Włocławka, Grudziądza,
      Inowrocławia – dobry pomysł, ale najpierw skupmy się na relacjach B.-T., gdyż
      tu jest najwięcej do zrobienia.

Bydgoszcz bez Torunia to nowa Orunia !

• Gość: Coolek Re: watek przyjaciol Torunia IP: *.mega.bydgoszcz.pl 02.08.01, 18:40
      Wow, ale długi ten wątek.
    • Gość: samsel Re: watek przyjaciol Torunia IP: *.mega.bydgoszcz.pl 02.08.01, 19:37
      Nie bądź taki dowcipny, tylko wstąp do naszego stowarzyszenia. Każda osoba jest
      tu mile widziana. Zapraszamy serdecznie. Wystarczy wyrazić chęć wstąpienia na
      Forum.

Lord_Samsel
      • Gość: coolek Re: watek przyjaciol Torunia IP: *.mega.bydgoszcz.pl 02.08.01, 19:38
        Wyrażam chęć:)

Sir Coolek
    • Gość: Jack Re: watek przyjaciol Torunia IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 19:38
      Krotoss ty sie sprawami czlonkow/tow. zajmujesz. Informowalem juz, powtorze, ze
      jako czlonek zarzadu -Zaproponowalem honorowe czlonkowstwo kol.z Gdanska: cmd26
      i Beast - z jednej strony za aktywne uczestnictwo i wartosc merytoryczna postow
      dot. B-szczy, a takze za umiejetnosc dialogu i pojednania (wczorajsza zadymka).
      Niech taka forma dialogu bedzie przykladem . Generalnie ZA SYMPATIE :))
      Pozdrawiam!
      • chewie Re: watek przyjaciol Torunia 02.08.01, 20:00
        Kolejna propozycja co do nazwy �Bydgoszcz I Torun (Kolejnosc Alfabetyczna)� = BITKA ;-D
      • krotoss Re: watek przyjaciol Torunia 02.08.01, 20:10
        Tak tak mam wszystko pod kontrola po prostu mnie nie bylo ze dwie godziny.Na
        teraz mamy juz siedemnastu stowarzyszonych :).Co do kolegow z Gdanska to nie
        licze ich ale jako honorowi moga wystepowac na nastepnej liscie ktora
        opublikuje chyba jutro-zeby byla jak najdluzsza :))).

KroTosS
    • Gość: samsel Re: watek przyjaciol Torunia IP: *.mega.bydgoszcz.pl 02.08.01, 19:47
      Cieszymy się niezmiernie, iż Jego Wysokość Sir Coolek przystąpił do naszego
      stowarzyszenia. Zapraszamy do aktywnej w nim działalności.
      Jednocześnie zawiadamiamy, iż stał się Pan członkiem elitarnego
      klubu "Obywateli bydgosko-toruńskich" (kolejność alfabetyczna).

Lord_Samsel

Do zarządu:
      Pozwoliłem sobie w imieniu nas wszystkich przyjąć nowego członka jest nim:
      Coolek
    • krotoss Re: watek przyjaciol Torunia 02.08.01, 20:02
      To juz sie zapisale przyjalem zgloszeni ;).

KroTosS
    • krotoss Re: watek przyjaciol Torunia 02.08.01, 20:13
      A i co do nazwy to BIT jest fajny ale w zwiazku z internetowym charakterem
      proponuje "NETBIT" ale ocene pozostawiam czlonkom(korcze mosze tego zwrotu
      uzywac ale chyba tak juz siewszyscy przyzwyczaili).

KroTosS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka