zdzicha 12.05.02, 22:38 Czy jest w Bydgoszczy ulica albo plac im. Jana Pawła II? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mysza Re: ul. Jana Pawła II IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 23:14 jak znam zycie to jest napewno pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Re: ul. Jana Pawła II IP: *.psi-net.pl 12.05.02, 23:38 Ano jest...... Jedna z wazniejszych ulic - "wylotowka" na Inowroclaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LilSnake Re: ul. Jana Pawła II IP: *.auc.dk / *.i4.auc.dk 13.05.02, 15:32 Po wizycie papieza pare lat temu przemianowali koncowa czesc Kujawskiej wlasnie na JPII, nie wiadomo po co? Jego to na pewno ani ziebi ani grzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: ul. Jana Pawła II 13.05.02, 23:09 Gość portalu: LilSnake napisał(a): > Po wizycie papieza pare lat temu przemianowali koncowa czesc Kujawskiej wlasnie > > na JPII, nie wiadomo po co? Jego to na pewno ani ziebi ani grzeje. Oczywiście, że go nie rusza. Ale wielkim dyshonorem byłoby nie nazwac chociaz krótkiego odcinka ulicy tym Wapaniałym Imieniem, nieprawdaż? zdrv zdzicha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Re: ul. Jana Pawła II IP: 213.17.216.* 03.07.02, 15:48 Gość portalu: LilSnake napisał(a): > Po wizycie papieza pare lat temu przemianowali koncowa czesc Kujawskiej wlasnie > na JPII, nie wiadomo po co? Jego to na pewno ani ziebi ani grzeje. Nie jestem teraz pewien, ale cosik mnie sie zdaje, ze sie mylisz..... Ulica Kujawska POZOSTALA ulica Kujawska, zas miano ulicy, a raczej Alei Jana Pawla II otrzymala droga prowadzaca "jarem" OD Ronda Torunskiego DO Kujawskiej.... To tak gwoli wyjasnienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: ul. Jana Pawła II IP: *.pl / 10.0.1.* 03.07.02, 21:17 Gość portalu: Baton napisał(a): > Gość portalu: LilSnake napisał(a): > > Po wizycie papieza pare lat temu przemianowali koncowa czesc Kujawskiej wl > asnie > > na JPII, nie wiadomo po co? Jego to na pewno ani ziebi ani grzeje. > > Nie jestem teraz pewien, ale cosik mnie sie zdaje, ze sie mylisz..... > Ulica Kujawska POZOSTALA ulica Kujawska, zas miano ulicy, a raczej > Alei Jana Pawla II otrzymala droga prowadzaca "jarem" > OD Ronda Torunskiego DO Kujawskiej.... To tak gwoli wyjasnienia.... O ile dobrze pamietam to poprzednio (chociażby część) ulica ta nazywała się Niziny. Czy mam rację?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: ul. Jana Pawła II IP: 213.77.40.* 03.07.02, 21:24 Gość portalu: Baton napisał(a): > Ulica Kujawska POZOSTALA ulica Kujawska, zas miano ulicy, a raczej > Alei Jana Pawla II otrzymala droga prowadzaca "jarem" > OD Ronda Torunskiego DO Kujawskiej.... To tak gwoli wyjasnienia.... Ulica Jana Pawła II zaczyna sie już od skrzyżowania z obwodnicą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LilSnake Re: ul. Jana Pawła II IP: *.plan.auc.dk / *.i4.auc.dk 04.07.02, 21:57 Gość portalu: Baton napisał(a): > Nie jestem teraz pewien, ale cosik mnie sie zdaje, ze sie mylisz..... > Ulica Kujawska POZOSTALA ulica Kujawska, zas miano ulicy, a raczej > Alei Jana Pawla II otrzymala droga prowadzaca "jarem" > OD Ronda Torunskiego DO Kujawskiej.... To tak gwoli wyjasnienia.... otoz nie. makro Cash & carry znajduje sie teraz na ulicy JPII- wysoka numeracja taka jak byla na Kujawskiej pozostala. Od kosciola przy makro w dol do ronda bernardynskiego ulica nazywa sie nadal Kujawska, a ulica Niziny pozostaje dalej nizinami az do ronda torunskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Re: ul. Jana Pawła II IP: 213.17.216.* 05.07.02, 11:28 Aaaa..... To przepraszam.... Jednak mi sie pomylilo... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: ul. Jana Pawła II IP: 213.77.40.* 03.07.02, 15:25 zdzicha napisał(a): > Czy jest w Bydgoszczy ulica albo plac im. Jana Pawła II? CO TY DO CHOLERY WIESZ O SWOIM WŁASNYM MIEŚCIE SKORO NAWET NIE ZNASZ NAZW CHOCIAŻBY NAJWAŻNIEJSZYCH PRZELOTOWYCH ULIC ?????!!!!!! sorry, ale taka niewiedza jest dla mnie po prostu obużająca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goran Re: ul. Jana Pawła II IP: *.telia.com 03.07.02, 17:57 a mnie oburza,jak sie ktos obuza....slowniki ostatnio stanialy, wiesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: ul. Jana Pawła II IP: 213.77.40.* 03.07.02, 21:29 Gość portalu: goran napisał(a): > a mnie oburza,jak sie ktos obuza....slowniki ostatnio stanialy, wiesz?? Co się ku...wa czepiasz jakiś nie ważnych szczegółów??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: ul. Jana Pawła II IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 23:16 Mógłbym powiedziec to samo misiu :"Co się ku...wa czepiasz jakiś nie ważnych szczegółów??!!" Ale miły ze mnie gośc i tak nie powiem :)))))))) Wydaję mi się ,ze Zdzicha nie jest z Bydgoszczy . Odpowiedz Link Zgłoś
wamal Re: ul. Jana Pawła II 04.07.02, 12:42 Kontynuując wątek: nie ma rzeczy "nie ważnych", są za to "nieważne". Słowniki są naprawdę tanie, istnieją również słowniki internetowe, a korzystanie z nich naprawdę nie boli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: ul. Jana Pawła II IP: 213.77.40.* 04.07.02, 16:12 wamal napisał(a): > Kontynuując wątek: nie ma rzeczy "nie ważnych", są za to "nieważne". > Słowniki są naprawdę tanie, istnieją również słowniki internetowe, > a korzystanie z nich naprawdę nie boli... Gdybym wiedział że tu pisują takie wykształcone i mądre osoby (serio) to bym się bardziej postarał. pewnie znowu jakiś błąd... Odpowiedz Link Zgłoś
wamal Re: ul. Jana Pawła II 05.07.02, 16:36 Bez urazy, ale chyba denerwujące może być czytanie tekstu i odgadywanie treści (niemal, jak w wypowiedziach LechaW). Do niedawna nie sądziłem, że można "popełnić" pięć błędów w jednym (jednosylabowym) wyrazie, aż trafiłem na "fzhut"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: ul. Jana Pawła II IP: 213.77.40.* 04.07.02, 16:03 Gość portalu: atomski napisał(a): > Wydaję mi się ,ze Zdzicha nie jest z Bydgoszczy . Tego nie przewidziałem... Jeśli tak jest to ją/go bardzo przepraszam i zwracam honor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: ul. Jana Pawła II IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 12:58 gwoli scislosci: ta ul. to al. biegnie od rogatek miasta (nie od obwodnicy-bydgoszcz konczy sie kilka km wczesniej) do skrzyzowania z torunska i laczy sie z aleja wyszynskiego tak bylo jeszcze wczoraj- sprawdzalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: ul. Jana Pawła II IP: 213.77.40.* 04.07.02, 16:07 Gość portalu: Ted® napisał(a): > gwoli scislosci: > ta ul. to al. > biegnie od rogatek miasta (nie od obwodnicy-bydgoszcz konczy sie kilka km > wczesniej) do skrzyzowania z torunska i laczy sie z aleja wyszynskiego > > tak bylo jeszcze wczoraj- sprawdzalem To widocznie mylili się księża którzy to kiedyś mówili w ogłoszeniach duszpasterskich w parafii przy ul.Glinki. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe_bydg Re: ul. Jana Pawła II 05.07.02, 10:21 Ted ma rację! Tak właśnie jest. Ponadto Al. JPII nie była ul. Kujawską, która nadal zachowuje swą nazwę. al. JPII to dawna ul. Niziny,( której fragmenty jeszcze się uchowały zresztą.), dochodzi do ronda Toruńskiego , gdzie zaczyna się ul. Stefana kardynała Wyszyńskiego( dawna ul. Szeroka i dawna ul. Stepowa - za Puławskiego ). Al. JPII została nadana przed wizytą JPII w Bydzi w 1999). Odpowiedz Link Zgłoś
kicikoci Re: ul. Jana Pawła II 08.07.02, 18:06 zoe_bydg napisał(a): > Ted ma rację! Tak właśnie jest. > Ponadto Al. JPII nie była ul. Kujawską, która nadal zachowuje swą nazwę. > al. JPII to dawna ul. Niziny,( której fragmenty jeszcze się uchowały zresztą.), Alez to wlasnie Ted wykazal (tez slusznie zreszta), ze Al. JP II w polowie BYLA ulicą Kujawską. To Kujawska jest dzis kujawska tylko w polowie dawnej dlugosci - od ronda Bernardynskiego przez r. Kujawskie do skrzyżowania z Brzozowa (z prawej) i z Aleja JP II (z lewej). Dalszy ciag Kujawskiej nosi juz nazwe JP II. Ktos wyzej wykazal rzekomy blad ksiezy mowiacy o czyms w parafii przy ul. Glinki. To zupelnie inny kosciol! Sa swiatynie i przy Glinkach, i przy JP II (to kosciol z seminarium misyjnym sw. Ducha). > dochodzi do ronda Toruńskiego , gdzie zaczyna się ul. Stefana kardynała > Wyszyńskiego( dawna ul. Szeroka i dawna ul. Stepowa - za Puławskiego ). Zoe - ul. Pułaskiego :-) nazwisko naszego bohatera w USA nie pochodzi od Puław :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zoe_bydg Re: ul. Jana Pawła II 08.07.02, 21:31 witaj kicikoci; kope lat!:-))) masz rację, Pułaski nie Puławski-kajam się i w piers uderzam!( to taka literówka) Odpowiedz Link Zgłoś