Gość: :)) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 16:21 W poniedziałek będę w Bydgoszczy jakim tramwajem dojechać na osiedle Błonie,dzieki za info :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
empucy Re: Osiedle Błonie 26.05.02, 17:34 Blonie nie ma polaczenia tramwajowego. Jesli jedziesz z Wawy pociagiem, to mozesz dojechac az do stacji Bygoszcz Glowna i masz tam spod dworca jadacy na Blonie autobus 62. Mozesz tez wysiasc o jedna stacje wczesniej: na stacji Bydgoszcz Lesna. Tam odjezdza autobus 52 (polecam bardziej). Jesli przyjedziesz autobusem dalekobieznym to musisz od dworca przejsc ok. 300 metrow na zachod - do Rond Jagiellonow, i tam znalezc przystanek tegoz autobusu 52. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Osiedle Błonie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 19:38 Dzięki skorzystam z drugiej opcji tej bardziej polecanej :)pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kz Re: Osiedle Błonie IP: *.studio.net.pl 27.05.02, 15:41 Gość portalu: :)) napisał(a): > W poniedziałek będę w Bydgoszczy jakim tramwajem dojechać na osiedle > Błonie,dzieki za info :)) Niestety, żadnym. Linię tramwajową na Błonie wprawdzie już raz zaczęto budować, ale że był to czas debilnej centralizacji ułożono ją z rozstawem 1435mm, po czym po paru latach zwinięto zamiast przekuć na 1000mm. Swoją drogą, niedawno przeszedłem sporą część trasy wzdłuż Pięknej i Solskiego. Ten tramwaj nadal można by wybudować, wystarczy tylko chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: Osiedle Błonie 27.05.02, 16:31 Gość portalu: kz napisał(a): > Gość portalu: :)) napisał(a): > > > W poniedziałek będę w Bydgoszczy jakim tramwajem > dojechać na osiedle > > Błonie,dzieki za info :)) > > Niestety, żadnym. Linię tramwajową na Błonie wprawdzie > już raz zaczęto budować, ale że był to czas debilnej > centralizacji ułożono ją z rozstawem 1435mm, po czym po > paru latach zwinięto zamiast przekuć na 1000mm. > > Swoją drogą, niedawno przeszedłem sporą część trasy > wzdłuż Pięknej i Solskiego. Ten tramwaj nadal można by > wybudować, wystarczy tylko chcieć. A najbardziej interesujace jest to, ze tory ukladano w czynie spolecznym, a rozbierano za konkretne pieniadze!!! Dla tego osiedla tramwaj nie jest potrzebny, lepiej zrobic do Fordonu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kz Re: Osiedle Błonie IP: *.studio.net.pl 28.05.02, 12:50 misiu11 napisał(a): > A najbardziej interesujace jest to, ze tory ukladano w czynie spolecznym, a > rozbierano za konkretne pieniadze!!! Dla tego osiedla tramwaj nie jest potrzebn > y, > lepiej zrobic do Fordonu!!! > Wiesz, ja myślę o układzie komunikacyjnym, kwestię pieniędzy spychając chwilowo na drugi plan :) Pewnie, że najpotrzebniejszy jest do Fordonu. Ale i do dworca PKP i na Błonie też jest potrzebny, może w drugiej kolejności ale zawsze. Zauważ, ile linii autobusowych jeździ Szubińską. Odpowiedz Link Zgłoś