Dodaj do ulubionych

TYLKO GADAMY A NIC NIE ROBIMY

28.01.05, 10:19
mam takie odczycie że tylko gadamy a nic nie robimy, moz enaprawde nalezy wystosować petycje do prezydenta , radnych, rad osiedli w sprawach które nas bola, jeżeli to nie pomoze zawsze można przeciez podejść pod okna pana prezydenta i zrobic malutka demonstracyjke. samym gadaniem na forum nic nie zrobimy bo jezeli jeszcze tego nie zauwarzyiscie, forum to czytają stale ci sami ludzie i jakos powątpiewam że prezydent trudzi sie by to przeczytać.
jak narzie to zauwarzyłem kilka stale przewijajacych sie watków:
1) tramwaj do fordonu ( rozwiązanie mailing do prezydenta, rady osiedla fordon , zdmikp)
2) przebudowa rond
3) komunikacja autobusowa szczególnie linie 93 i 77 ( kierunek zdmikp)
4) przedłużenie lini 301 (pks i zdmikp)
to naprawde nie wymaga az takiego wysiłku by sensownie coś napisac wystawić na forum i pozwolic ludziom to wysyłać , gdzies juz nawet wystawiłem link do strony gdzie mozna taka petycje wystawić wystarczy wtedy podpisac sie i wysyłasz www.petitiononline.com
Obserwuj wątek
    • Gość: JAC Re: TYLKO GADAMY A NIC NIE ROBIMY IP: *.tvgawex.pl 28.01.05, 10:48
      Jak sama nazwa wskazuje ,Forum to miejsce wyrażania opinii.Dlaczego mam się zajmować i angażować sprawami, za które inni ludzie pobierają wysoką kasę, a ich ''zakichanym'' obowiazkiem jest służyć ludziom, skoro się tego podjeli- Wiem tylko co zrobię, przy okazji następnych wyborów naszych władz miejskich!!?i to wszystko, najwłaściwszą karą dla obecnych samorządowców będzie brak akceptacji wyborców.Szkoda że,jeszcze tak długo muszą pracować na obecnych stanowiskach?!
      • zytomeen Re: TYLKO GADAMY A NIC NIE ROBIMY 28.01.05, 11:00
        Masz troche racji, ale tu nie chodzi oto że my mamy za nich zrobic przetarg czy sami budować torowisko, naszym prawem jako mieszkańców bydgoszcy oraz prawem wyborców jest wymagać od mładz wywiazania sie z obietnic i porpawy warunków życia w miescie. naciski na włądze uzmysłowiły by im jaka jest skala niezadowololenia w mieście z ich poczynań. A idac twym torem myslowym mozna powiedzieć tak poco był zeryw solidarnosci przecież to władza brała pieniądze by nam sie żyło dobrze, poniewaz władza nie umiała sie dostosować do oczekiwać ludzi powstał zryw społeczny który zmianił to co mu sie nie podobało. i ocos takiego mi chodzi, chodzi mi o nacisk by im pokazać że nie umieją robić dobrze.
        • ethanak Re: TYLKO GADAMY A NIC NIE ROBIMY 28.01.05, 11:36
          Zgadzam się z Tobą w zupełności - mailami czasem można wiele osiągnąć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka