Dodaj do ulubionych

ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:)))))

IP: *.mpn.pl / 82.146.227.* 14.04.05, 12:56
Ogłaszam wszem i wobec, że Akademia zwana Bydgoską przeistoczy sie w
uniwersytet:)))) Jest to jedna z najzabawniejszych informacji ostatnich
miesięcy. Lansująca ostatnie miejsca w rankingach szkół wyższych AB będzie
uniwerkiem:))))) Ciekawe co to zmieni:) I tak wszyscy wiedzą, że AB to
uczelnia dla...nie powiem kogo, bo nie wypada:) Aż trudno oprzeć się
wrażeniu, że ów tytuł "uniwersytet" został wręcz wyżebrany:)))Wstyd dla
miasta!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: BR594 Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 13:34
      Uniwersytet w Bydgoszczy nie wyżebrany, a wywalczony, mimo kłód ze strony
      zawistnego i zakompleksionego małego torunia czy czegos tam pod Lubiczem.
      Lepszy taki niz darowany przez komunę. Boicie się, nie . Ilosć studentów
      spadnie, w rankingach polecicie w dół. Tu Was boli. Zaraz posypia się posty o
      aferach , których w toruniu jakoś ostatnio całkiem nie mało. Edku gdzie będzie
      śmiech na sali to zobaczymy. Ale nie płacz, idź juz nie długo do tego
      wyczekanego multikina / nie ważne , że w wielu innych miastach nawet mniejszych
      niz toruń już dawno jest/ Spójż na Wisłę i pomarz o drugim moście. Jak będziesz
      mieć trochę czasu bo bezrobocie u Was wysokie to skoś trawę na waszy jak to
      nazywacie lotnisku, żeby chociaż dwóch turystów awionetką przez pomyłkę
      wylądowało
      • Gość: TZGBTŚ Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:24
        BR594=burak z byraczanej wsi pod Brzozą

AB uniwerkiem buhaha UMK aż się trzesie. Zacznij myslec pajacyku
        • Gość: balum Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:29
          Parę tysięcy studnetów stracicie w ciagu paru lat w związku z otwieraniem
          nowych kierunków - i zobaczymy kto się będzie śmiał
          • Gość: TZGBTŚ Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:35
            lecz kilka następnych tysiączków przybędzie, a w bydzi? kto tam będzie chciał
            studiować-pewno wiesniaki z bydzi, bo napewno nik ambitny z kraju
            • Gość: balum Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:37
              No cóż ty z pewnością nie bo nie stać cię na dojazdy. Biedaku jesteś
              ograniczony tylko do swojego grajdołu.
              • Gość: TZGBTŚ Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:40
                przy tobie to kazdy jest biedakiem kulczyk to również biedak przy "balum-ie".
                Może się pochwal ile zarobiłeś netto za 2004 rok-możemy porownać
                • Gość: balum Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:45
                  Nie narzekam i na owsiaka też starzy i na ochojską i na opóźnionych umysłowo
                  • Gość: TZGBTŚ Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:54
                    gadać to kazdy potrafi
                    • Gość: TZGBTŚ Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:55
                      20 groszy też datek
                      • Gość: maniek Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.brda.net 14.04.05, 18:36
                        balum cie zmiazdzyl idioto...nie widzisz tego??? ale z ciebie duren jest
                        stary...
                      • Gość: BR594 Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 23:32
                        Burakim sam jesteś tzgbtś /celowo z malej litery pisze aby wyrazić brak
                        szcunku/ mały wiejski biedaku z toruńskigo PGR-u /jedyny który pozostał w
                        kraju/. Obśmiewaliście afery na AB, teraz jedna po drugiej wyskakuja na UMK, a
                        może poprostu były wyciszane , bo tak wygodniej.
                        Możecie sobie powoływać kierunki techniczne, tylko po co i tak ATR nie
                        przeskoczycie. Żałośni jesteście. Szybko fuzja z AM, bo czuliscie ,że powołanie
                        w Bydgoszczy uniwerka jest praktycznie nie do uniknięcia. Ty już nic nie
                        zrozumiesz, czyżbyś studiował / wielkie słowo/ ale niech Ci będzie na UMK
                        • Gość: TZGBTŚ Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 12:15
                          Burku z bydzi (BR594)-ciekawy nick!?
                          Afery na AB to norma a na UMK jakie afery?
                          Jeszcze jedno na UMK powstają wydziały tech. ATR napewno na tym straci ponieważ
                          przyszłemu żakowi będzie chodziło o prestiżową uczelnię, a nie jakieś pseudo
                          uniwerki lub techniczne w pokomunistycznym grajdole.
                          Przerwałem twój sen na jawie!?
                          • Gość: maciej Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: 62.244.137.* 15.04.05, 12:16
                            Na pewno inteligencie babbik pisze sie oddzielnie!!!
                          • Gość: BR594 Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 13:38
                            Chory z nienawiści i zawiści baranie, zobaczymay już za lat kilka. Żerujecie
                            tylko na innych, sami nie jesteście w stanie niczego zbudować i osiągnąć. Już
                            Ci mówiłem,że zawsze będziesz żałosnym małym toruńczykiem. Jeśli chodzi o nick
                            to za głupi jesteś aby go rozszyfrować, natomiast twój mówi tylko czego można
                            się po twoich wypocinach spodziewać. Wcale się nie wysilałeś prawda. Zawsze
                            będziecie knuć i podkopywać. Już nie długo ilość studentów wam spadnie i wtedy
                            pogadamy o prestiżu , renomie. Piszesz,że ATR straci . Stuknij się w ten pusty
                            łeb. Który żak wybierze nowopowstający wydział bez wykwalifikowanej kadry, jak
                            wszystko to jest na cenionym ATR. Nie chciałem ci już odpisywać, bo śmiejemy
                            się z ciebie ostro , ale co mi tam. Ty i tak nic nie zrozumiesz buraku z 18
                            torunia koło 8 Bydgoszczy. Ciekawe tylko jak ozywiają się pirdniki jak tylko
                            ukaże się informacja, że w Bydgoszczy coś nowego powstaje.Odrazu szału dostają.
                            dziwne tylko,że jak w T. mówi się o budowie mostu, albo czegos tam innego, /co
                            nie ma byc budowane kosztem Bydgoszczy/ to Bydgoszczanie się nie wtrącają. Co
                            tym razem wami wstrząśnie? Tworzenie w Bydgoszczy teatru muzycznego?, Ośrodka
                            szkolenia NATO? Nowe połaczenia lotnicze? Coś napewno, no nie? To ewenement w
                            skali kraju jak taka mała mieścina podskakuje dużemu miastu. To chore jest. Na
                            Śląsku jest kilka miast wiekszych od toruniewa i żadne nie jest tak zaborczo
                            nastawione wobec Katowic, miasta mniejszego od Bydgoszczy.
            • Gość: semeon Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:10
              Chłopie z Brzozy, jak chcesz się wypowiadać o uniwersytecie to najpierw naucz
              się pisać po polsku. Co tutaj z takim dyskutować, jak on nie zna podstaw
              ortografii. Też mi poziom. A do założyciela wątku. Proponuję pośmiać sie
              trochę z uniwersytetów w Zielonej Górze, Koszalinie, Olsztynie, Rzeszowie,
              Opolu, Białymstoku i jeszcze paru innych. Bydgoski i to już po paru latach, NA
              PEWNO nie będzie od nich gorszy, a może nawet będzie lepszy od niektórych tych
              bardziej zacnych. Tutaj jest taki potencjał i taka autentyczna potrzeba.
              Tylko złej woli wielu ludzi /nazwiska znamy/ jeszcze ten uniwersytet nie
              powstał.
            • Gość: maciej Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 14.04.05, 21:53
              Uczony człowieku "na pewno" piszemy oddzielnie, jak tacy koncza lub studiuja na
              UMK to moj Boże strach myśleć co to będzie dalej!
      • Gość: edek Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.mpn.pl / 82.146.227.* 14.04.05, 18:11
        Ależ ja jestem z Bydgoszczy Buraku:))) I wstyd za tę uczelnię, bo cóż innego
        można czuć!!Ciekawe kto sie przeniesie z UMK na AB- sory UKW (prwie jak WKU:) )
        Chyba pies z kulawą nogą. Nadal pozostaniecie burakami!!!
        • Gość: maniek Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.brda.net 14.04.05, 18:37
          jestes z bydgoszczy i nazywasz siebie burakiem??? dziwne..
          • Gość: edek Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.mpn.pl / 82.146.227.* 14.04.05, 18:39
            Jestem,ale nie studiuję na AB- akademii buraków
        • Gość: maciej Poczytajcie co mowia przyszli studenci! IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 14.04.05, 22:02
          Edek to takie prymitywne imie. Kojarze z Gierkiem. Świetnie, że nadaleś sobie
          taki nick. Poczytaj synku co mówia przyszli studenci. To początek!!
          miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,2655712.html
          • Gość: edek Re: Poczytajcie co mowia przyszli studenci! IP: *.mpn.pl / 82.146.227.* 14.04.05, 22:10
            Ojej! A to argument na początek:))) Jakiś tam jednostkowy artykuł;))) Proszę z
            czego się cieszą studenci AB- jak coś innego prócz afer napiszą po długim
            czasie o AB gazety:) Imię? Czy to jest dla Ciebie kryterium oceny człowieka??
            Na AB Cię tego nauczyli??:) Współczucia...
            • Gość: maciej Re: Poczytajcie co mowia przyszli studenci! IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 14.04.05, 22:13
              Nie na Grudziądzkiej w Toruniu. Poczytaj sobie taka książeczke o imionach, dużo
              znaczą!
              • Gość: edek Re: Poczytajcie co mowia przyszli studenci! IP: *.mpn.pl / 82.146.227.* 14.04.05, 22:16
                Haha!! A to profeta! Wspaniale. A co jeśli to jest mój nick, a imię mam inne?
                Też są jakieś poradniki?? Może AB wydaje coś takiego??
    • Gość: Jerzy 2 Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.petrus.com.pl 14.04.05, 15:58
      Uniwersytet dla buraków w przemysłowej mieścinie.HAHAHAHA
      Postawcie na zawodówki robotnikochłopki
    • Gość: edek again Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.mpn.pl / 82.146.227.* 14.04.05, 18:20
      Niektórzy studenci zacnej AB wierzą (jak na buraków przystało),że zmiana nazwy
      rozwiąże problem zacofania na uczelni. Niestety, tak nie będzie. I to, że AB
      stanie się uniwersytetm przez małe "u", nie zmieni faktu, że ludzie ambitni
      będą omijać to przedszkole z daleka;))) Żal mi tych ślepo wierzących
      studentów;) Ale niech się czymś pocieszają....tylko tyle im zostało:))))))
      • Gość: aniusia Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.iweb.pl 14.04.05, 18:37
        mi tez wstyd za tych co tak bardzo pragna uniwerku... jak juz mowilam stancie
        sie najpierw solidna akademia potem dopiero miejcie aspiracje do uniwerku...
        wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd... bydgoszcz bedzie posmiewiskiem =( niestety =(
    • torunianin1 UMK: 14.04.05, 19:15
      UMK:
      - 42.000 studentow - największy i najlepszy w północnej Polsce
      - Cztery tysiące pracowników, w tym 250 profesorów tytularnych,
      - wielu uczonych o światowej renomie!
      - Czternaście wydziałów, 48 kierunków studiów,
      - nowoczesny kampus na Bielanach,
      - dwa miliony książek w bielańskiej bibliotece,
      - kontakty z całym światem,
      - sto tysięcy absolwentów.

Wymieniać dalej? Chyba nie trzeba.
      • Gość: torunianka Re: UMK: IP: *.petrus.com.pl 14.04.05, 19:25
        Pierwsze - pycha!
        • Gość: sisi Re: torunianka IP: *.mpn.pl / 82.146.227.* 14.04.05, 20:03
          Pycha... ale jak tu się inaczej bronić przed studentami przyszłej tzw. UKW:))
          (od końca WKU) <lol>
    • Gość: pomidor Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:34
      Cóż.. chyba trochę przesadziłeś z tą krytyczną oceną AB. Czy AB "lansuje"
      ostatnie miejsca w rankingach? - i tak i nie. Oczywiście, kiedy porównasz całą
      uczelnię z innymi, mającymi często wielowiekowe tradycje wówczas AB wygląda
      dosyć skromnie. Ale uważam, że bardziej wartościowe jest porównywanie
      poszczególnych kierunków zwłaszcza tych cieszących sie zainteresowaniem
      studentów. A w tym względzie, chciałem Cię zapewnić, że nie "lansuje" ostatnich
      miejsc. Wystarczy spojrzeć na ostatni ranking "Polityki" i na notowania
      politologii, pedagogiki i psychologii. Może wówczas zauważysz, że poziom tej
      uczelni nie jest tak zły jak się wydaje i może dostrzeżesz, że np. psychologię
      na Ab pod względem tzw. potencjału kadrowego wyprzedza jedynie psychologia UW.
      Oczywiście nie twierdze, że jest to uczelnia rewelacyjna, ale przekształcenie w
      UKW może być dodatkowym impulsem do poprawy jakości kształcenia i do poprawy
      poziomu naukowego.
      • Gość: edek Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.mpn.pl / 82.146.227.* 14.04.05, 22:13
        Wybacz,ale jak studenci mogą być wykształceni, jeśli na trzecim roku na AB, na
        psychologii właśnie zajęcia odbywaja się dwa razy w tygodniu po 1,5h.(!!!). To
        chyba nie jest normalne?? Bądźmy poważni!!
        • Gość: pomidor Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 22:35
          Wybacz, ale informacje, które masz na temat liczby godzin w tygodniu na 3 roku
          psychologii są delikatnie mówiąc mało wiarygodne i po prostu nieprawdziwe
          (czyżby zasłyszane w autobusie??). A jeśli tak nie jest to udowodnij mi, że to
          ja się mylę. Może przeliczysz sobie liczbę godzin w oparciu o
          www.ab.edu.pl/zdj/ftp/siatka_st.htm
          więc bądź(my) poważny(ni)
          pewnie napiszesz, że nie wszystkie zajęcia się odbywają - pewnie będziesz miał
          rację, ale zapewniam Cię, że rzadko które się nie odbywają.
          • Gość: edek Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.mpn.pl / 82.146.227.* 14.04.05, 22:37
            Rzadko?:) A jak Ci powiem,ze tam studiowałem i wiem jak tam jest, to co?
            • Gość: pomidor Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 22:48
              A jak Ci powiem, że ja również tam studiowałem i 3 rok miałem zawalony
              zajęciami (i zapewniam, że "zawalony" nie oznacza 3 godz/tygodniowo), to czy
              nadal będziesz używał nieprawdziwych argumentów???
    • Gość: zdumiony:)) Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: 69.158.120.* 15.04.05, 00:15
      >>Śmiech na sali:)))))

ja tam raczej slysze zgrzytanie zebow. :)) Mam cicha nadzieje, ze
      zgrzyta "absolwent' torunskiej zawodowki a nie szacownego UMK (choc nigdy nic
      nie wiadomo). :))
      • Gość: pol Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 02:19
        Po przeczytaniu tych wypowiedzi nasówa mi się jedno - PRZESTAŃCIE SRAĆ WE
        WŁASNE GNIAZDO!!!! WIĘCEJ SZACUNKU DLA AB I BYDGOSZCZY OD BYDGOSZCZAN tyle
        • Gość: maciej Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: 193.26.211.* 15.04.05, 07:49
          Oni sr... w cudze!!!taki styl.
          ps. szczekaja i szcekaja i nic to zupelnie nie da!!!To jest dla nich wkurzajace!
          • Gość: KW Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.ab.edu.pl 15.04.05, 16:15

polityka.onet.pl/uczelnie2004/poli/
            polityka.onet.pl/uczelnie2004/ped/
            polityka.onet.pl/uczelnie2004/psych/
            do poczytania i porównania :-))
            Jeżeli AB to dno, to co jest poniżej tego dna?
            KW
            PS
            paręnaście innych, z tradycjami, uniwersytetów
            • Gość: x y z AB uniwersytetem . Czemu nie ? IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.05, 22:46
              Piszę z Torunia i A.B. życzę powodzenia w staraniach o Uniwersytet.Mając po
              sąsiedzku UMK nowa uczelnia będzie miała trudny start; oby UKW nie poszło w
              stronę Rzeszowa, Zielonej Góry czy Białegostoku , gdzie są uniwersytety ale o
              ich poziomie lepiej nie piszmy.UMK jest uczelnią dobrą , ma wyrobioną "markę" i
              myślę że Bydgoszczanie też mogą być z tego dumni - jesteśmy przecież w jednym
              województwie.
    • Gość: AB = tragedia! AB = tragedia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 19:25
      AB = tragedia!
      • siradz Re: AB = tragedia! 17.04.05, 19:59
        zapewne jest to tragednia dla ciebie, ale prosze nie uciekaj sie do
        ostatecznosci, popelniac bledy ludzka rzecz :-)
    • Gość: zaba Re: ab uniwersytetem:)))Śmiech na sali:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 08:26
      eeeetam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka