Dodaj do ulubionych

Bydgoszcz -Toruń

IP: *.tvgawex.pl 15.04.05, 22:15
Te dyskusje są absurdalne kto bardziej lub mniej lubi miasto Toruń - Bydgoszcz
Och jakie byłoby to miłe jakby kazdy pomyślał o kazdy mieście w Polsce życzliwie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotruś Re: Bydgoszcz -Toruń IP: *.tvgawex.pl 15.04.05, 22:19
      Masz racje Pelu i bardzo ciebie ciepło pozdrawiam .
      • Gość: x y z Re: Bydgoszcz -Toruń IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.05, 23:04
        jak miło - myślimy podobnie.
    • Gość: Dejmon Mylisz się. IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 16.04.05, 11:53
      Nie uważam, żeby te dyskusje były asurdalne, wręcz przeciwnie. Być może poprostu źle mnie zrozumiałaś.
      W Polsce (poza naszym województwem) generalnie każdy odnosi się życzliwie zarówno do Torunia, jak i do Bydgoszczy - problemem jest zawzięta i zaciekła nienawiść i wzajemna niechęć tych miast między sobą. Jest to zjawisko moim zdaniem całkowicie szkodliwe, bezsensowne a dla mnie osobiście przykre.
      W związku z tym pozwolę sobie sprecyzować, co miałem na myśli, poruszając ten temat:
      1. Czy zjawisko wzajemnej niechęci Bydgoszczy i Torunia jest wrodzone, wpisane w geny i nigdy nie zaniknie?
      2. Czy są jakieś racjonalne, uzasadnione przyczyny tej niechęci? Jeśli tak, to czy możnaby te przyczyny jakoś wytłumaczyć, ewentualnie w miarę możliwości wyeliminować?
      3. Czy istnieją jakieś pomysły na to, żeby te bydgosko-toruńskie animozje jakoś zmniejszyć, czy nawet zlikwidować?
      4. Czy istnieje szansa na przyjaźń między Bydgoszczą i Toruniem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka