Gość: Pelagia IP: *.tvgawex.pl 15.04.05, 22:15 Te dyskusje są absurdalne kto bardziej lub mniej lubi miasto Toruń - Bydgoszcz Och jakie byłoby to miłe jakby kazdy pomyślał o kazdy mieście w Polsce życzliwie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotruś Re: Bydgoszcz -Toruń IP: *.tvgawex.pl 15.04.05, 22:19 Masz racje Pelu i bardzo ciebie ciepło pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x y z Re: Bydgoszcz -Toruń IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.05, 23:04 jak miło - myślimy podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dejmon Mylisz się. IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 16.04.05, 11:53 Nie uważam, żeby te dyskusje były asurdalne, wręcz przeciwnie. Być może poprostu źle mnie zrozumiałaś. W Polsce (poza naszym województwem) generalnie każdy odnosi się życzliwie zarówno do Torunia, jak i do Bydgoszczy - problemem jest zawzięta i zaciekła nienawiść i wzajemna niechęć tych miast między sobą. Jest to zjawisko moim zdaniem całkowicie szkodliwe, bezsensowne a dla mnie osobiście przykre. W związku z tym pozwolę sobie sprecyzować, co miałem na myśli, poruszając ten temat: 1. Czy zjawisko wzajemnej niechęci Bydgoszczy i Torunia jest wrodzone, wpisane w geny i nigdy nie zaniknie? 2. Czy są jakieś racjonalne, uzasadnione przyczyny tej niechęci? Jeśli tak, to czy możnaby te przyczyny jakoś wytłumaczyć, ewentualnie w miarę możliwości wyeliminować? 3. Czy istnieją jakieś pomysły na to, żeby te bydgosko-toruńskie animozje jakoś zmniejszyć, czy nawet zlikwidować? 4. Czy istnieje szansa na przyjaźń między Bydgoszczą i Toruniem? Odpowiedz Link Zgłoś