Dodaj do ulubionych

a co z byłym kinem??

23.05.05, 08:27
jak przechodze kolo byłego kina przy gdańskiej to mnie trzęsie zrobili tam
jakis pseudosklep....qrde czy to miasto naprawde nie ma pomysłu na
odpowiednie wykorzystanie tego miejsca??? a może ktoś z Was ma pomysł co
zrobić by miejsce to było nadal częscią kulrtury tego miasta...
czekam na propozycje
Obserwuj wątek
    • Gość: bart Re: a co z byłym kinem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 08:34
      Pomorzanin dawniej nazywal sie chyba "Palast", ale nie dam glowy. Gdyby tam
      wrocilo kino bylbym bardzo zadowolony - lecz wymaga to odpowiedniej
      modernizaji; do tej pory szlag mnie trafia, jak widze sklep z majtkami, bo
      przeciez dla mnie i moich znajomych pomorzanin to od malego byla duza radocha!
      jesli nie kino, to (wybaczcie moje sanacyjne zapedy) elegancki lokal w stylu
      lat 30. z orkiestra, ktora co wieczor na zywo przygrywa jazz, swing itd. bylbym
      zapewne stalym klientem... nie wolno zapominac oczywsicie o dobrym jedzonku,
      mniam!
      • mamejka Re: a co z byłym kinem?? 23.05.05, 08:54
        mysłam własnie o czyms w tym stylu......to miasto potrzebuje duszy....każdy
        mógłby znaleźć cos dla siebie.....
      • ethanak Jest to niezależne od miasta.. 23.05.05, 08:56
        Obecnie właścicielem Pomorzanina jest spółka Capital Park z Warszawy która
        niedawno odkupiła od samorządu województwa pomorskiego spółkę Neptun Film w
        której posiadaniu był m.in.Pomorzanin , małe kina w Trójmieście ,
        Toruniu.Spółka nie informowała czy zamierza utrzymać funkcje obiektów ani co
        zamierza z nimi zrobić.Moim zdaniem najlepiej by było gdyby ktoś jednak
        zainwestował i pozostawił tam kino - patrząc po kolejkach w Multikinie nawet po
        powstaniu Cinema City w Focus Parku takie kino miało by rację bytu zwłaszcza
        jeśli prezentowałoby ambitniejszy repertuar - przeglądy kina narodowego ,
        konkretnych reżyserów...Jest zapotrzebowanie na coś takiego w Bydgoszczy...
        • mylady1 Re: Jest to niezależne od miasta.. 23.05.05, 10:28
          A moze kolejny market?
          • ethanak Re: Jest to niezależne od miasta.. 23.05.05, 10:30
            To byłby średni pomysł zwłaszcza że obok powstaje Astoria...
        • Gość: balum Re: Jest to niezależne od miasta.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 12:41
          to było by dobre miejsce na teatr dziecięcy lub muzyczny w sumie mogły by
          działać razem
    • Gość: maciej Re: a co z byłym kinem?? IP: 62.244.137.* 23.05.05, 11:20
      Mogłaby tutaj być scena dla małych form artystycznych.
      • mamejka Re: a co z byłym kinem?? 23.05.05, 12:00
        to byłoby coś....nawet wielkie coś....
        • Gość: Damian Re: a co z byłym kinem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 13:02
          Mysle, ze swietnie odnalazlby sie tam nasz klub "MOZG". Swietna sceneria do
          koncertow, wystaw, projekcji i innych form znanych z dotychczasowej
          dzialalnosci tego klubu. Ja bym tak chcial, ale jak ma sie do tego ekonomia....
          • Gość: bart Ja wole lokal w stylu lat 30. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 09:20
            muzyka na zywo, dobre jedzonko, lata 20., lata 30. to byly czasy!!! wiem to od
            dziadkow... przeciez brakuje w bydzi lokali na poziomie!!! coz, moj kolejny sen
            o bydgoszczy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka