Dodaj do ulubionych

Bo prześladował Kościół

IP: *.telsten.com / *.telsten.com 01.06.05, 20:41
Pozniej byl prezesem spoldzielni mieszkaniowej Zrzeszeni.To on wlasciwie ja
uruchomil,zdobyl tereny pod budowe,"zalatwil"gazociag na Osowa Gore itd
itdjeszcze wiele innych spraw.To dzieki niemu w wieku ponad 50 lat dostalem
swoje pierwsze w zyciu wlasne mieszkanie i na starosc mam gdzie mieszkac.Dla
mnie on jest zasluzonym dzialaczem i dlatego powinien zostac honorowym
obywatelem Bydgoszczy i wypiac sie na Inowroclaw.Gdyby nie on to dopiero
teraz moglbym sobie kupic mieszkanie,bo przedtem nie mialem szans jako
samotny czlowiek.
Obserwuj wątek
    • jakub_lauder Re: Bo prześladował Kościół 01.06.05, 22:26
      Posluchaj Emerycie - wlasnie przez takich panow z PZPR przez tyle lat
      egzystowal w tym kraju taki gowniany ustroj w ktorym czekalo sie 25 lat
      na mieszkanie, 15 lat na telefon, a UBecja mordowala nawet uczniow
      w liceach. Honorowe Obywatelstwo moze byc nadane tylko tym, ktorzy
      zyli HONOROWO. A czy mozna bylo byc kacykiem PZROwskim i miec honor?
      Moim zdaniem nie!
    • Gość: gosc Re: Bo prześladował Kościół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:28
      no no
      • Gość: bromberg Re: Bo prześladował Kościół IP: *.netpoint.pl 01.06.05, 23:00
        za to teraz mażna mieć...
    • Gość: mcbride te.... niewolniku emerycie..... IP: 212.122.214.* 01.06.05, 23:59
      a sobie to nic w życiu nie zawdzięczasz?
      • Gość: Emeryt Re: te.... niewolniku emerycie..... IP: *.telsten.com / *.telsten.com 02.06.05, 21:03
        Nie zgadzam sie z Toba.Sa takie rzeczy,ktorych nie mozna zdobyc samemu.Mam na
        mysli mieszkanie.Przepisy nie pozwalaly i juz.Widac,ze jestes mlody i nie wiesz
        jak wtedy bylo.Rzeczywiscie czekalem na nie wiecej niz 20 lat.Nie czuje sie
        niewolnikiem.Bylem zwyklym,przecietnym czlowiekiem.
    • Gość: Jan Re: Bo prześladował Kościół IP: *.man.bydgoszcz.pl 02.06.05, 09:29
      Za czasów jego rządów Bydgoszcz wypiękniała (m.in.fontanny)i poprawiła się
      komunikacja. Gdyby przynajmniej rok dłużej był Prezydentem Bydgoszczy Błonie
      miałoby linię tramwajową (o ile mniej byłoby spalin). Przypomnę, że na Błoniu
      położone były tory tramwajowe lecz za jego mądrych następców zostały rozebrane.
      Czli ON już szybciej myślał o ekonomii.
      • Gość: pasdre13 Re: Bo prześladował Kościół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 09:51
        Róbmy swoje... - to teraz za to stawiamy pomniki???
    • Gość: ricky Re: Bo prześladował Kościół IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 02.06.05, 12:47
      całe szczęscie, że w galerii zasłuzonych nie bedzie również miejsca
      dla "szczurka" Brejzy. Bo on dla miasta nie zrobił nic
      • Gość: inowroclawianie Re: Bo prześladował Kościół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 12:58
        Brejza, który nie potrafi porządnie wybudować chodnika, unosi się honorem i
        rozlicza przeszłość według swojej miarki, kosztem rozwoju miasta. Ale nie
        martwcie się drodzy mieszkańcy. Już nie długo koniec tej propagandy bylego
        posla AWS.
    • Gość: Bustaw Był członkiem egzekutywy KC PZPR? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 02.06.05, 22:38
      Co za dureń redagował tę notkę biograficzną? Z pewnością nie ma pojęcia czym
      była ta egzekutywa. Józef, niechlujstwo Twojego suplementu do "GW" ma charakter
      notoryczny.
    • Gość: cziw Proszę o opamiętanie IP: *.tvgawex.pl 02.06.05, 23:01
      Co to znaczy wybudował, zdobył tereny, za jego kadencji zrobiono to i to? To on
      budował? To jego zasługi? Ten człowiek jak i wszyscy na stanowiskach w tamtych
      czasach wykonywali polecenia komunistycznej władzy i nie mieli nic do gadania.
      Decyzje zapadały nie w gabinecie przewodniczacego. Można ewentualnie mówić, że
      za jego kadencji zrobiono to czy tamto. Takie chwalenie gościa,że coś niby
      zrobił dla miasta to błędne pojmowanie tego co w tych czasach miało miejsce. To
      co było robione to ochłapy. To minimum, by naród sie nie wkurzył.
      • Gość: bydgoszczanin Re: Proszę o opamiętanie IP: 212.122.214.* 02.06.05, 23:29
        nie zgodze się z Toba nie znam Domisza choc słyszałem pochlebne opinie o nim!
        Ale mogę ci powiedzieć jedno gdyby porównać dwóch gości którzy startuja na
        przykład jako prezydenci Bydgoszczy z tej samej pozycji / na przykład
        Dombrowicz i Jasiakiewicz / to zapewniam cię że przy tym samy budżecie efekty
        końcowe rozniłby się znacznie /wcale nie jestem apologletą Jasiakiewicza / to
        różnicę widać na odległość. Szef miasta musi miec ikrę musi być zdecydowany!
        Musi miec wizję!
        • Gość: realista Nie mieszać epok! Domisz był marionetką PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 02:59
          Słusznie ktoś zauważył, że Domisz był prezydentem za czasów PRL - spolegliwą
          marionetką centralistycznych planów. Nawet gdyby małpa była wtedy na tym
          stanowisku i nie sprzeciwiała się partyjnym władzom działoby się w mieście
          dokładnie to samo! Plany budowy osiedli były rozgrywane centralnie przez
          Ministerstwo Budownictwa - prezydent nie miał nic do tego! Może miał jedynie
          pomysł na koszmarne fontanny i to wszystko... no może jeszcze zainspirował
          budowę KASKADY.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka