Dodaj do ulubionych

KARIERA MLODEGO POLITYKA - jak zaczac?

07.06.05, 10:54
W jaki sposob czlowiek zaczynajacy swoja kariere polityczna moze sie do niej przygotwac. Niektore
dane finansowe sa tajne, nie wiadomo jak i gdzie wyplywaja pieniadze. Jak wiec przekonac
wyborcow, ze wie sie jak z nich kozystac dla dobra wspolnego? Jak dowiedziec sie tych wszystkich
rzeczy dla dobra ogolu? Z drugiej strony jednak, wszelkie rozliczenia finansowe sa na tyle
skomlikowane, ze niejeden finansista moze sie w nich pogubic. Czy w zwiazku z tym nowi politycy
blefuja stajac do wyborow? Czy w rzeczywistosci nie do konca wiedza na czym stoja i czym
dysponuja? Czy, dajmy na to, Kaczynski wie dosc na temat zarzadzania krajem, ze chce startowac w
wyborach prezydenckich? Obecny prezydent Warszawy chce zarzadac calym krajem... czyli jednostka
o kilkanascie razy wieksza niz zarzadza obecnie. Czy jest mozliwa taka zmiana skali od tak.. z dnia
na dzien? Nawet jesli uwazacie, ze nie, ze jest to niemozliwe to jednak mysle, ze prezydentura
Warszawy jest dobrym wstepem do prezydentury calego kraju. Kwestja czy, w przypadku wygranej,
kredyt zaufania zostanie dobrze wykozystany przez Kaczyskiego. Te watpliwosc pozostawiam
wyborcom.

P.S. Osobiscie nie jestem za Kaczynskim, jeszcze nie znam jego programu zeby sie zadeklarowac.
Obserwuj wątek
    • Gość: `QVQ Re: KARIERA MLODEGO POLITYKA - jak zaczac? IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 07.06.05, 10:58
      zacznij jako kieszonkowiec
      to naprawde da ci duzo praktyki
      • bydgosc Re: KARIERA MLODEGO POLITYKA - jak zaczac? 07.06.05, 11:02
        kretynstwa opowiadasz..
        Czy twoim zdaniem politycy siedza w sejmie tylko po to aby krasc?
        Czesc z nich to ludzie, ktorzy chca cos zrobic dla kraju!
        • wielokrotny_recydywista Re: KARIERA MLODEGO POLITYKA - jak zaczac? 07.06.05, 11:40
          bydgosc napisał:

> kretynstwa opowiadasz..
          > Czy twoim zdaniem politycy siedza w sejmie tylko po to aby krasc?
          > Czesc z nich to ludzie, ktorzy chca cos zrobic dla kraju!

proszę o nazwiska,którzy politycy chcą coś zrobić?
          owszem chcą dobrze zrobić sobie

karierę przyszły polityk powinien zaczynać od pracy w samorządzie szkolnym,
          studenckim,samorządzie lokalnym,organizacjach pozarządowych,spróbować pracy na
          własny rachunek,odnieść osobisty sukces.
          jakie osiągnięcia mają:maciarewicz,kaczyńscy,giertych,rokita,oleksy....?

• bydgosc Re: KARIERA MLODEGO POLITYKA - jak zaczac? 07.06.05, 11:44
            czyli, sugerujesz, ze zostanie politykiem w celu rzadzenia krajem powinno byc uzaleznione od tego czy
            ktos byl czy nie w samorzadzie szkolnym???
            troche przesadzasz.... jaki masz zawod ? wiedziales, ze bedziesz tym kim jestes jak miales 7 lat?
            • wielokrotny_recydywista Re: KARIERA MLODEGO POLITYKA - jak zaczac? 07.06.05, 12:14

bydgosc napisał:

> czyli, sugerujesz, ze zostanie politykiem w celu rzadzenia krajem powinno byc
              > uzaleznione od tego czy
              > ktos byl czy nie w samorzadzie szkolnym???
              rozumiem,że nie byłeś w samorządzie przedszkola a chcesz zostać poplitykiem?
              możesz nim zostać...
              nic nie sugeruję i o żadnym uzależnieniu nie ma mowy,ja tylko opisałem
              ścieżkę,która pozwala zdobyć
              odpowiednią wiedzę i doświadczenie do pracy pro publico bono,aby uniknąć
              sytuacji,że nieudacznicy i ludzie,którym się nie powiodło w życiu i w pracy,idą
              do polityki.
              > troche przesadzasz.... jaki masz zawod ? wiedziales, ze bedziesz tym kim
              >jestes
              > jak miałeś 7 lat

nie,nie wiedziałem,ale to kim jestem jest funkcją tego co robiłem przez
              wcześniejsze lata...
              • bydgosc Re: KARIERA MLODEGO POLITYKA - jak zaczac? 07.06.05, 12:21
                bynajmniej - nie zamierzam zostac politykiem, pytam tylko na forum jaka jest ku temu droga i ze nie
                powinna oba byc tak latwa jak jest obecnie - tu sie zgadzam z toba

to co robie obecnie daje mi zbyt duzo satysfakcji zeby sie mieszac w polityke
                • wielokrotny_recydywista Re: KARIERA MLODEGO POLITYKA - jak zaczac? 07.06.05, 12:33
                  > to co robie obecnie daje mi zbyt duzo satysfakcji zeby sie mieszac w polityke

a to szkoda,że nie chcesz zostać politykiem bo dobre pytania zadajesz
                  • bydgosc Re: KARIERA MLODEGO POLITYKA - jak zaczac? 07.06.05, 12:37
                    a dzieki za to... ale jeszcze chyba poczekam az demokracja sie ustabilizuje, mam jeszcze sporo
                    czasu...
    • Gość: ER ZAKUMPLUJ SIE Z GRZEŚKOWIAKIEM Z TVB, NIECH CIĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 12:17
      ZAKUMPLUJ SIE Z GRZEŚKOWIAKIEM Z TVB, NIECH CIĘ LANSUJE
      • bydgosc Re: ZAKUMPLUJ SIE Z GRZEŚKOWIAKIEM Z TVB, NIECH C 07.06.05, 12:22
        ty mysliesz, ze jak ktos o to pyta to tylko po to zeby sie wylansowac i zostac politykiem - jakie to
        krotkowroczne...

• Gość: aaa Re: ZAKUMPLUJ SIE Z GRZEŚKOWIAKIEM Z TVB, NIECH C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 15:45
          Re: ZAKUMPLUJ SIE Z GRZEŚKOWIAKIEM Z TVB

to nie takie proste
          • bydgosc Re: ZAKUMPLUJ SIE Z GRZEŚKOWIAKIEM Z TVB, NIECH C 07.06.05, 16:12
            bo co? bo bez Grzeskowiaka to nie dam rady? poza tym nie chce byc politykiem - juz pisalem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka