radca 05.08.02, 10:05 Prosze o zgloszenia,kto chcialby wlaczyc sie w rejestracje STOWARZYSZENIA ? pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ted® Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 10:16 jaki jest cel tego stowarzyszenia (krotko)? czy sa wakaty w zarzadzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: *.ic.net.pl 05.08.02, 12:00 Gość portalu: Ted® napisał(a): > jaki jest cel tego stowarzyszenia (krotko)? > czy sa wakaty w zarzadzie? Jak będziesz się starał to masz szanse w przyszłości na v-ce wojewodę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: 194.204.138.* 05.08.02, 11:25 mam kilka pytan: My- to znaczy kto? jaki jest cel dzialania stowarzyszenia? gdzie bedzie zarejestrowane /pod jakim adresem/? cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? 05.08.02, 12:14 jest juz kilka osob w realu chetnych do stowarzyszenia,bardzo prosze o zglaszanie sie :))) pozdrawiam serdecznie radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fore Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 12:20 Drogi Radco czy mógłbyś odpowiedzieć na powyższe pytania (chociaż w cześci) Z serdecznymi pozdrowieniami Fore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: 194.204.138.* 05.08.02, 12:21 nie odpowiedziales na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyżak Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 12:54 radco,jestem za.Zapisz mnie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaskółka Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 13:06 Wiem z autopsji, że rejestracja Stowarzyszenia do bardzo żmudny, dłogotrwały i trudny proces. Na początek trzeba mieć statut i jasno sprecyzowane cele, poza tym Stowarzyszenie to działalność gospodarcza- kto miałby tym zarządzać? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: *.ic.net.pl 05.08.02, 13:31 Wszyscy pytający ! Nie oczekujcie jasnych odpowiedzi na temat celów Netbitu . Polecam : www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=341&w=331674 No chyba że teraz są inne cele.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaskółka Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 13:33 Adek, pytanie brzmi "kto jest chętny", a nie "kto jest NIEchętny"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisiczka Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: *.dostep.pl 05.08.02, 13:59 Zobaczymy, gdy padną odpowiedzi Pozdrawiam @ll Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: WIZJA Krotossa (archiwum) 05.08.02, 16:58 Ja NETBiT najchetniej widze jako organizacje skupiajaca sympatykow obu miast ktorzy beda starali sie o poprawe miedzymiastowych stosunkow co tu na forum udalo sie juz chyba osiagnac.Mysle ze tez szczegolnie jezeli uda sie nam zarejestrowac bedziemy mogli wplywac na losy regionu-bo jako osobowosc prawna mielibysmy do tego prawo.Mysle ze z czasem moglibysmy sie stac znaczaca sila nacisku na politykow z obu miast w sprawie palacych spraw dla obu miast, z ktora gdy bedzie nas duzo beda sie musieli troche jednak liczyc. KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: WIZJA radcy (archiwum) 05.08.02, 17:00 Ja oczywiscie pragne uzupelnic -jak ja sobie to wyobrazam. Tak jak KroToss, mysle podobnie. Pragnälbym do STOWARZYSZENIA zaprosic kazdego,komu drogie jest wspölne dzialanie dla poprawy i dobrych stosunköw miedzy obu miastami-BYDGOSZCZÄ i TORUNIEM tak jak TORUNIEM i BYDGOSZCZÄ. Dzialanie dla wspölnych celöw zadawalajäcych oba miasta-bedzie DZIALANIEM DLA DOBRA NASZEGO REGIONU; Regionu KUJAWSKO-POMORSKIEGO. Jesli dokonamy rejestracji Stowarzyszenia to bedziemy mogli poszukiwac wszelkiej wspölpracy z innymi Stowarzyszeniami.Bedziemy mogli poszukiwac wspölpracy z Towarzystwami np. z TOWARZYSTWEM MILOSNIKÖW FORDONU czy tp. Organizacjami dzialajäcymi na rzecz swojego miasta. Ja osobiscie bardzo pragnälbym, zaprosic do wspölpracy osoby zamieszkujäce czasowo poza granicami Kraju (POLONIE) - ktörzy pochodzä z naszych miast i okolic. Tak jak pisze KroToss moglibysmy miec PRAWO do WYPOWIADANIA sie w sprawach publicznych-lecz najpierw musimy ISTNIEC jako zarejestrowane Stowarzyszenie. Z tego co widac na FORUM,zalezy nam na tej wspölpracy i zwolenniköw ciägle przybywa. To dopiero poczätek. pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: WIZJA radcy (archiwum) 05.08.02, 17:01 Caly czas przewija sie problem; czy pozostajemy tak jak,jest ? czy postanawiamy sie zarejestrowac ? Jako STOWARZYSZENIE. Mam prosbe,aby zwolennicy zarejestrowania STOWARZYSZENIA realnego-zglosili sie. Prosze na poczätek podac tylko swoje nicki. powtörze cyt.z TWORZENIA STOWARZYSZEN. art.9. Osoby w liczbie co najmniej 15 (pietnastu),pragnäce zalozyc stowarzyszenie, uchwalajä statut stowarzyszenia i wybierajä komitet zalozycielski. Z uwagi na to,ze jedni sie opowiadajä za zarejestrowaniem inni nie sä tego zwolennikami-proponuje o dokonanie zgloszenia; KTO JEST ZA ZAREJESTROWANIEM SIE? 1. radca (kolejnosc przypadkowa) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: WIZJA Debeta (archiwum) 05.08.02, 17:03 2. debet. Chyba tylko w ten sposób możemy coś zdziałać. Poza tym zarejestrowanie podniesie rangę naszego stowarzyszenia, a co za tym idzie, wiele osób publicznych będzie musiało się z nami liczyć. Obawiam się, że jako stowarzyszenie niezarejestrowane, czyli inaczej niezalegalizowane, będziemy odbierani tak, jak na przykład antyglobaliści. Tego bym nie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: WIZJA Grona (archiwum) 05.08.02, 17:05 3.qron. no ładnie załapałem się na pudło. Myślę, że po czwartkowej publikacji w Wyborczej sporo ludzi zainteresuje się naszym stowarzyszeniem. Mam podobne stanowisko jak radca - żeby coś zrobić trzeba się zarejestrować. To nic nie kosztuje oprócz chęci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: WIZJA Krotossa (archiwum) 05.08.02, 17:09 No piekne slowa spieszyc sie nie ma co.Ale w takim razie zapraszamy do naszego stowarzyszenia-moze wkrotce sie zarejestrujemy :) Pozdrawiam KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: WIZJA Krotossa (archiwum) 05.08.02, 17:10 Wizja NETBiT''u moim zdaniem miedzy innymi nie powinna zawierac tworzenia partii najwyzej mozna starac sie o wprowadzenie przedstawiciela do rady miejskiej, jak to bylo w artykule GW. KroTosS Ps.Caly czas czekam na pomysly i materialy do strony www NETBiT''u (e-mail) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: WIZJA radcy (archiwum) 05.08.02, 17:12 Oczywiscie,ja röwniez podzielam zdanie KroTossa.NETBiT w zadnym wypadku nie powinien stac sie partiä politycznä.To ma byc STOWARZYSZENIE ponad PODZIALAMI. Takie byly pierwotne mysli i taki cel przyswiecal wszystkim zwolennikom. To dlatego chyba postalo takie ogromne zainteresowanie i zaangazowanie. Do STOWARZYSZENIA zaprosimy kazdego,kazdä organizacje-ktöra bedzie chciala podejmowac wspölprace-dla poglebiania przyjazni i wspanialych kontaktöw miedzy dwoma miastami.Rozszerzanie kontaktöw w REGIONIE,oraz poszukiwanie mozliwosci wspölpracy.Napewno problemöw do rozwiäzywania, nie bedzie brakowalo. Pomysl KroTossa,aby wprowadzic do Rady Miasta - czlonka NETBiT,uwazam za warty zastanowienia.Bylaby to osoba apolityczna- reprezentujäca pewnä grupe spolecznä. Bylaby to osoba,ktöra podlegala by pewnej obserwacji i kontroli. Taki czlowiek nie bylby sam w sobie-musial by röwniez uczciwie i rzetelnie zdawac relacje ze swej dzialalnosci.Bylaby to osoba oceniana röwniez w NETBiT. Taka osoba podlegala by röwniez w kazdej chwili ocenie w INTERNECIE na Forum. To by napewno nie byla - "ciepla posadka". Zapraszam wszystkich chetnych do zalozenia takiego Stowarzyszenia. pozdrawiam serdecznie radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: WIZJA Krotossa (archiwum) 05.08.02, 17:14 Pragne jedynie powiedziec ze pomysl nie jest moj tylko zdaje sie Jacka ktorego cytowala GW ale sam tez o tym myslalem i mysle ze warto by bylo. KroTosS Ps.Szkoda tylko ze Radco w Austrii mieszkasz bo... Ps.2Jedna uwaga w Austrii tez jest GW tylko ze w glownych miastach i mozna tez prenumerate zagraniczna zalozyc-to tak na marginesie. Ps.3 Zajrzyj sobie na www.fordonet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: jeden z celow 05.08.02, 17:22 Ciekawy jestem czy NetBiT podjal jakas AKCJE na DZIEN DZIECKA ? pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: nastepna propozycja 05.08.02, 17:24 Kto jest za tym,aby NetBiT wlaczyl sie aktywnie w promowanie OCHRONY SRODOWISKA ? Moze jakies ciekawe pomysly ? pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: WIZJA Krotossa (archiwum) 05.08.02, 17:31 Gazeta.pl > Forum > Regionalne > Kujawsko-pomorskie > Toruń Poniedziałek, 5 sierpnia 2002 NetBiT Troche przemyslen na koniec tego postu... (do Adka glownie) Autor: krotoss@NOSPAM.poczta.gazeta.pl Data: 04-10-2001 16:42 + dodaj do ulubionych wątków Adku zapisuje wszystkich a dla czego nie przeciez nawet jak mowia iz nie przyjada to moze kiedys zmienia zdanie a zapisac sie chca przeciez nie dla samego faktu tylko moze cos chca zdzialac rzucic pomysla itd. wiem jak z tym jest ale jak bedzie nas np. 100 to znajdzie sie kilka pomyslow. A zreszta lista ma harakter wirtualny i jak wczoraj zaczalem nad nia pracowac zauwazylem iz okolo 65% w ogole nie kojarze coz smutne... ale coz na to poradze. Co do tego iz sa to moje slowa dotyczace nastolatkow itp. to fakt iz sa to moje slowa ale oczywiscie powodowane tym iz wywnioskowalem z Twoich slow iz nie odpowiada Ci to jak tak nie jest to sorry. O rejestracj popierales Radce tak mi sie przynajmniez zdawalo a on pisal o tym wlasnie zreszta piszac do Ciebie mailem na uwadze wlasnie najbardziej Twoje odniesienie sie do postu Radcy-miej to na uwadze bede wtedy pewnie lepiej zrozumiany.A obrazac sie nie mam zamiaru szczegolnie na krytyke w takiej formie nic z tych rzeczy :-))) az taki obrazalski nie jestem i bardzo mnie cieszy cos konstruktywnego a nie mowienie o kupowaniu wody jako NetBiT... ale liczy sie ze Radca wlasnie jako jeden z nielicznych rzuca jakies pomysly choc sie nie przyjmoja ale coz... Ok teraz przemyslenia [te z tytulu postu ;-)]:co do celu itd. to sprawa ma sie podobnie(jak pisalem wyzej o pomyslach Radcy) mialem swoje pomysly jakby sie zorganizowac od strony technicznej bo wtedy mozna zaczac cos ustalac tworzyc wymyslac i formalizowac lub po prostu podjac jakies dzialanie... no ale pozostalo to bez echa ale taka specyfika forum ze ciezko sie tu cos konkretnie ustala w tym miejscu odpowiadam Ci rowniez na to co napisales: "Jaki jest odzew na pytanie postawione w tym wątku ??? Popatrz tylko Krotos." Patrze i widze ale tak jest(choc zaczynalo sie dobrze) na forum iz czest malo wspolnego ma temat watku z tym co sie pisze w postach... i mam wrazenie z miedzy innymi z tym walczy bryndzo( i pewnie ze splycaniem niektorych spraw co mnie takze strasznie wpieprza) jak sie myle to mea culpa. Drugie przemyslonko to pewna sprawa (pewnie dostane za to po glowie) to kiedy organizowalo sie pierwsze spotkanie(to ktore nie wypalilo) a pozniej drugie jako juz NetBiT zaczalem odzywac sie dopiero przy drugim bo obawialem sie iz polaczy sie spotkanie forumianinow z NetBiT'owcami(ale trzeba bylo bo inaczej moglo by w ogole nie dojsc do zadnego...) ale coz tak sie stalo choc wiekszosc z pryjezdzajacych jest w NetBiT ale niektorzy pewnie zapisali sie wlasnie ze wzgledu na te spotkania...(oj dostanie mi sie na pewno). Ale stwierdzam iz nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo i zapewniam iz pomimo tego szkielet naszych rozmow stanowi NetBiT nie "gorale" :-) i moze przez to osoby ktore wczesniej de facto(czy jak to sie tam pisze) nie byly zainteresowane tym tematem dadza sie wciagnac... Trzecia sprawa to cele i tu powiem iz cholernie trudno mi jest cos wymyslic poeniewaz glowny cel czyli zanik antagonizmow zostal osiagniety i (chyba) kazdy czlonek NetBiT'u juz inaczej patrzy na sasiednie maisto. A innych na sile nie bedziemy do tego przeciez zmuszac czy przekonywac jakos usilnie bo niby jak w kazdym razie jak znalaz by sie jakis konkretny i skuteczny sposob to tak ale na razie widze tylko forum gdzie ludzie moga poznac to co sie tu stalo i przystapic do nas lub zaczac troche inaczej patrzec na miasta obok... Pozdrawiam KroTosS ps.A i prosze nie wytykac nam ognisk, piwa i kielbasek NetBiT sklada sie z ludzi nie ascetow wiec... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: WIZJA Atomskiego (archiwum) 05.08.02, 17:53 Radco ,sypałeś pomysłami jak z rękawa.Zechciałbyś może zebrać je do kupy i jeszcze raz tu napisać ? Inne pomysły: 1.Pomysł SDB na wzajemne poznawanie naszych miast.Pokazywanie ciekawych zakątków miasta(Jak się skończą to się pora roku skończy i nie poznamy tych samych miejsc :)))))). Ten pomysł to dla mnie bomba. 2.Mój pomysł jest trudniejszy do realizacji: Zauważyłem,ze nasze miasta są postrzegane jako bardzo daleko od siebie położone. Przeciętnie wydaje się Polakom ,ze między naszymi miastami jest 150 km. Jest to wynik znajomości konfliktu między naszymi grodami i przez ten konflikt sugerowania,ze dzielą nas mury .Jak ktoś się oddziela od czegoś to z czasem dystans rośnie. W tej chwili urósł właśnie z ok 40km(tej prawdziwej odległości) do 150 km (bywało,że ludziska myślały,że więcej !!). Trzeba zmienić wryte w ludzi przeświadczenie,ze tak wiele nas dzieli. Najlepszy i ostateczny skutek miałoby np: zorganizowanie jakichś Mistrzostw na obiektach Torunia i Bydgoszczy np: Młodzieżowe Mistrzostwa Europy Bydgoszcz - Toruń 2002 ? Tylko ,że to jako inicjatywa nas przerasta raczej... Zacznijmy od spraw maluczkich: Może np : informacje na forum toruńskim o ciekawych imprezach w Bydgoszczy i odwrotnie. Mnie bardzo cieszą informacje,które od czasu do czasu się pojawiają. Są dużo trwalsze od tych w gazetach !!! To tylko na dobry początek... Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: nastepna propozycja (archiwum) 05.08.02, 17:56 Witam sympatykow NetBiT-u. Dzisiaj nasunela mi sie taka mysl-odnosnie spotkan w realu.To moze byc wspaniale,lecz takie spotkania nalezy jakos okreslic.Cos mi podpowiada,ze moglo by sie to nazywac np: BIESIADY KUJAWSKO-POMORSKIE.Takie biesiady organizowane bylyby wlasnie przez NetBiT.Przychodzili by na nie sympatycy i czlonkowie NetBiT-ale i rowniez inni chetni.Tutaj oczywiscie mozna byloby starac sie to jakos zorganizowac.Piosenki,ballady,ciekawostki,zgaduj-zgadule.Dobrze rowniez byloby zapraszac na takie spotkania tzw.Bajarzy ludowych.Jakies ciekawe SKECZE.Troche moze FOLKLORU LUDOWEGO ? Moze jakies PROMOCJE artystow ludowych ? Oczywiscie na poczatek z okolic TORUNIA i BYDGOSZCZY.Starac sie PROMOWAC caly REGION KUJAWSKO-POMORSKI za pomoca OBU MIAST;TORUNIA i BYDGOSZCZY. Takie BIESIADY KUJAWSKO-POMORSKIE moglyby byc bardzo interesujace.Napewno mozna by ukazac rowniez TWORCOW LUDOWYCH-ATRYSTOW.Bylaby to wspaniala PROMOCJA naszego REGIONU przed wejsciem POLSKI do UNI EUROPEJSKIEJ. pozdrawiam serdecznie radca ps.oczywiscie to tylko,tak skrotowo.Pomyslow mam jeszcze bardzo wiele. Ja daje tylko tematy,dobrze by bylo-gdyby jeszcze bardziej,je uzupelniono. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: nastepna propozycja (archiwum) 05.08.02, 17:58 Dodatkowo do tych BIESIAD KUJAWSKO-POMORSKICH. Na takie BIESIADY zapraszano by rowniez ciekawe osoby.Mam na mysli np.BURMISTRZA,PREZYDENTA MIASTA,SOLTYSA,KOMENDANTA STRAZY POZARNEJ,JAKIEGOS LOKALNEGO BOHATERA,moze WETERANA Lub DZIALACZA SPOLECZNEGO,jakies bardzo ciekawe i niespotykane OSOBY,PROBOSZCZA,KOMENDANTA POLICJI itd.itd. Takie fajne spotkania sa organizowane w karajach zachodnich,lecz i nawet w KRAKOWIE np."SPOTKANIE Z BALLADA". My NetBiTowcy organizowalibysmy BIESIADY KUJAWSKO-POMORSKIE.Mysle,ze rowniez i SPONSORZY by sie z czasem znalezli oraz AKCJE CHARYTATYWNE nie bylyby przy tym obce. Czyli; DLA KAZDEGO COS MILEGO. pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: nastepna propozycja (archiwum) 05.08.02, 17:59 Rowniez sugerowalbym zarejestrowanie sie jako STOWARZYSZENIE.Nie musi byc to obowiazek dla NetBiTowcow.Lecz cos w realnym swiecie powinno istniec. Przynajmniej do zalatwiania niektorych spraw.Mysle,ze takie zarejestrowanie sie mogloby byc pomocne. pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: nastepna propozycja (archiwum) 05.08.02, 18:01 Wracajac jeszcze do BIESIAD (na razie tak to okreslam,moze bedzie inna nazwa?). Niewazne ile bedzie osob,czy to bedzie np.10-czy 20.Lecz powinna byc juz nazwa np. ta BIESIADA.Z kazdej takiej BIESIADY KUJAWSKO-POMORSKIEJ powinien byc jakis zapis.Jakis felieton z pewnymi cytatami oraz kilka zdiec.Cos w rodzaju KRONIKI. W pierwszym okresie,to moze niby nic nie znaczyc.Lecz nigdy nie wiadomo co dalej moze powstac ? Po latach wraca sie do pierwszych wydarzen i co wtedy ? Rowniez jest to pewna historia czegos co istnialo lub nadal istnieje. Byc moze,jak bedzie to bardzo interesujace-to i GAZETA o tym napisze ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: reakcja Atomskiego (archiwum) 05.08.02, 18:05 NetBiT Re: Prośba do radcy. Autor: Gość: atomski IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl Data: 14-11-2001 21:19 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- Brawo radco ! Mnie się podoba (zobaczymy jak innym),by z naszych spotkań uczynic Biesiady Kujawsko-Pomorskie. Do tego program artystyczny mający na celu przybliżenie i lepsze poznanie naszego regionu... ...pełen zachwyt ! Co do rejestracji,to poprosiłbym może o bliższe przybliżenie problemu: -gdzie bedzie siedziba Towarzystwa, -skąd wziąc pieniądze na utrzymanie siedziby -wkład członków (przychody towarzystwa )i tego typu prawno-finansowe historie. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: nastepna propozycja (archiwum) 05.08.02, 18:06 Podzielilem sie rowniez z pomyslem BIESIADY -poza forum. Pomysl sie spodobal.Proponowano,ze rowniez na taka BIESIADE KUJAWSKO-POMORSKA powinien byc zaproszony WOJEWODA.Oczywiscie,jak mogloby byc inaczej. Za kazdym razem BIESIADA taka, bylaby organizowana w innej miejscowosci. Bylyby przyjmowane zgloszenia od chetnych miast.Bylaby to rowniez forma PROMOCJI danego miasta-jego walorow i trakcyjnosci.Byloby to ponad podzialami politycznymi.NetBiT bylby swietnym przykladem ZGODY I WSPOLPRACY W REGIONIE. radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: nastepna propozycja (archiwum) 05.08.02, 18:08 Gość portalu: atomski napisał(a): > Co do rejestracji,to poprosiłbym może o bliższe przybliżenie problemu: > -gdzie bedzie siedziba Towarzystwa, > -skąd wziąc pieniądze na utrzymanie siedziby > -wkład członków (przychody towarzystwa )i tego typu prawno-finansowe historie. > > Pozdrawiam ! Dobrze,gdyby najpierw zostalo zarejestrowane.Nie musi byc jakies pomieszczenie,lub lokal.Mozna wskazac adres do rejestracji-lecz to nie jest zadne biuro.To nie byloby potrzebne w tak poczatkujacym okresie.Lecz jesli bedzie to dzialalnosc pozyteczna i owocna-to mysle,ze mozna bedzie liczyc na pomoc miasta. W tak duzym miescie jak Torun i Bydgoszcz-zawsze jakies pomieszczonko moze sie znalesc.Nawet takie do remontu,jest nowy WOJEWODA i napewno rowniez pochwali POZYTECZNA INICJATYWE. To moze odpowiedz na pierwsze dwa pytania. Jesli chodzi o adres na korespondencje ? Nie wszyscy przeciez posiadaja komputer oraz dostep do INTERNETU.Adres na korespondencje mozna podac ;skrytke pocztowa. czyli tzw.BOX. Oczywiscie dzialalnosc taka jest dobrowolna i spoleczna.Kiedys ukazalem na ten temat informacje o STOWARZYSZENIACH.W kazdej chwili moge te sprawy odszukac. Napewno dobrze byloby wprowadzic pewne drobne skladki czlonkowskie,przynajmniej na pewne drobne sprawy.Korespondencje prowadzone bylyby poprzez internet. Mozna nawet prowadzic tzw. konferencje przy uzyciu kamery komputerowej. Mozna rowniez przesylac FAXY oraz poprzez SCANER.Dalsze potrzebne sprawy bylyby uzupelniane w razie potrzeby. Mysle,ze moze rowniez zainteresuja sie nasi RODACY przebywajacy za granica- a pochodzacy wlasnie z naszych stron.Z NASZEGO REGIONU. pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: nastepna propozycja (archiwum) 05.08.02, 18:09 Witam NetBiT. Rowniez mozna byloby rozciagnac NetBiT na caly REGION.Zaprosic chetnych do wspolpracy z innych miast naszego REGIONU.Powstal NetBiT,lecz moze to byc przyklad wspanialego polaczenia dla innych miast. Tutaj mozna by bylo podejmowac wspolprace w rozwiazywaniu PROBLEMOW SPOLECZNYCH.Czyli nastepny cel NetBiT-u -dzialanosc dla SPOLECZENSTWA REGIONU KUJAWSKO-POMORSKIEGO.Rozwiazywanie PROBLEMOW ? Oczywiscie sam NetBit moze nie miec,az takich wplywow-lecz napewno moglby starac sie POMAGAC.Pomagac mozna juz poprzez naglasnianie wielu spraw.Dokonywanie wspolnych ANALIZ SYTUACJI. Udzielanie WSPARCIA MORALNEGO,poszukiwanie MOZLIWOSCI POMOCY -POTRZEBUJACYM. Czesto zdarza sie,ze czlowiek pozostaje OSAMOTNIONY ze swa TRAGEDIA. Znajduje sie na krawedzi "PRZEPASCI".Tragedie rodza dalsze tragedie.Tutaj NetBiT moglby czasami POMOC.Niekoniecznie musi to byc pomoc finansowa. POMOC MORALNA oraz DORADZTWO - moze dac wspanialy efekt. radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: nastepna propozycja (archiwum) 05.08.02, 18:10 -------------------------------------------------------------------------------- Nastepny cel ? NetBiT dziala rowniez w celu RATOWANIA ZYCIA LUDZKIEGO.Mozna byloby rozpoczac AKCJE pozyskiwania Funduszu na KARETKE REANIMACYJNA.Oczywiscie taka KARETKA bylaby opisana,ze jest to; " DAR MIESZKANCOW REGIONU z udzialem NetBiT " ------------------------------------------- NetBit moglby zajac sie wspoltworzeniem KURSOW RATOWNICTWA MEDYCZNEGO. NetBit moglby rozpoczac IDEE wprowadzenia do Stacji Pogotowia ratunkowego- chetnych na dyzury ;jako SANITARIUSZE.Tak jest w krajach zachodnich,znam osobiscie wiele takich mlodych ludzi.Sa to tzw. "noszowi" oraz kierowcy. Dyzury swe biora w wolnym czasie oraz nie pobieraja za to pieniedzy. Traktuja to jako swoista POZYTECZNA PRZYGODE I SATYSFAKCJE.Otrzymuja tylko picie i kanapki.Korzysi sa dwustronne -nawet nie tylko.Stacja pogotowia zaoszczedza w ten sposob pieniadze (nie musi placic podwojnie za soboty i niedziele). Mlodzi ludzie maja jak wspomnialem-SATYSFAKCJE.Chlubia sie tym,ze przyczynili sie do URATOWANIA ZYCIA LUDZKIEGO.Jak Oni o tym opowiadaja ! Nie sa sztywni i WULGARNI lub OPRYSKLIWI -jak niestety sie zdarza wsrod "zawodowych" sanitariuszy i pielegniarzy.Sa cierpliwi,bardzo dobrze wplywaja na SAMOPOCZUCIE chorych i cierpiacych.Przy takich OCHOTNIKACH z PRZEKONANIA -napewno "zawodowi" w pogotowiach ratunkowych -NIE BEDA PIC ALKOHOLU NA DYZURACH.W ten sposob mozna WYELIMINOWAC PIJANSTWO W POGOTOWIACH RATUNKOWYCH.Takie osoby musialyby odejsc z tej PRACY. Dzieki temu i NetBiT-owi niejedno ZYCIE LUDZKIE BYLOBY PRZEDLUZONE. Tutaj widzialbym ogromna role NetBiT-u.Kazdy chetny WOLONTARIUSZ nosilby znaczek NetBiT. radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: nastepna propozycja (archiwum) 05.08.02, 18:12 -------------------------------------------------------------------------------- NetBiT moglby podejmowac wspolprace z WYDZIALEM SPRAW OBYWATELSKICH - URZEDU WOJEWODZKIEGO. Byc moze moglby stac sie MEDIATOREM pomiedzy zwasnionymi stronami- problemow spolecznych nie brakuje. Moze rowniez starac sie wprowadzic czlonka NetBit do RADY MIASTA ? Dzieki temu mozna byloby miec rozeznanie-jakie istnieja PROBLEMY ? Byc blizej PROBLEMOW - TO BYC BLIZEJ NAS-MIESZKANCOW. radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: nastepna propozycja (archiwum) 05.08.02, 18:13 Oczywiscie pochwalam pomysl PROMOWANIA OSIEDLI.JUz tutaj,ktos wspominal o tym. Mozna byloby w ramach NetBiT-u ukazywac ciekawostki z zycia osiedli. Wspominac dawne czasy jak i ukazywac wszelkie aktualnosci.Ukazywac pozytywne sprawy,jak i te negatywne.Lecz zawsze z troska o ich poprawe na lepsze. Dodatkowo ciekawe zdiecia.To wszystko byloby dobrze,gdyby tworzylo sie cos w rodzaju ; KRONIKA OSIEDLA ... radca Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss odpoweidz na rozne 'podsmi....k.i' (live!) 05.08.02, 18:15 tak na wstepie Radco dziekuje ze nie musze nic tu pisac w materii problemu he he ;o) A teraz do reczy: Ted® "czy sa wakaty w zarzadzie?" wiesz szkoda, ze nie ma na swiecie bankow jadu (a przynajmniej nie słyszałem)- byłbys z pewnoscia pożadanym brylantem przez nich. Natomiast słyszałem ze sa przybytki gdzie lecza ciezkie przypadki odchyłow spowodowanych frustracja, zawiedzeniem, ukrywanym żalem itp itd zaleznie co komu tam dolega. (taka luzna uwaga bo wiesz nawet moze pacjent z tym wytrzymywac w zyciu ale otoczenie czasami ma dosc...) #kasia "gdzie bedzie zarejestrowane /pod jakim adresem/?" a taka jedna z malowniczych ulic w Fordonie pasuje? Na twoj i teda CDN osobiscie nie czekam bo i tak oboje dobrze wiemy ze nie jestescie chetni z "pewnych" pobudek personalnych. Wiec po co bruzdzicie? No chyba ze to cos co kilka linijek (w wersji mocno soft wymieniłem). Jaskółka "Wiem z autopsji, że rejestracja Stowarzyszenia do bardzo żmudny, dłogotrwały i trudny proces. Na początek trzeba mieć statut i jasno sprecyzowane cele, poza tym Stowarzyszenie to działalność gospodarcza- kto miałby tym zarządzać?" Akurat z tego co zdążyliśmy juz wybadac sa dwa rodzaje stowarzyszen jest tez tzw zwykłe gdzie jest o wiele mniej ceregieli itd. (badania w toku wiec na ostateczne wnioski poczekajmy) Co do rzadzenia, przepraszam osobisice uwazam, ze najpierw nalezy odpowiedziec na pytaie KTO JEST CHĘTNY. Nie dzielmy skory na niedzwiedziu wiec :o) KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: odpoweidz na rozne 'podsmi....k.i' (live!) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 21:12 "Prosze o zgloszenia,kto chcialby wlaczyc sie w rejestracje STOWARZYSZENIA ? pozdrawiam radca" ...a może najpierw puknąć się w czoło ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: odpoweidz na rozne 'podsmi....k.i' (live!) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 21:41 prosze mi tu swoich frustracji nie przypisywac idea netbitu byla i bedzie mi bliska i nie zmienia tego zadne 'pewne' pobudki osobiste, dlatego pytam o cele (to chyba dosc wazne) stowarzyszenie nie moze sie obejsc bez wladz ale jesliby w tych wladzach mialy zasiadac osoby bez twarzy lub kregoslupa to nawet najszczytniejszy cel mnie nie przekona, dlatego pytam o sklad zarzadu skoro juz sie mianowales prezesem i z "pewnych pobudek personalnych" stowarzyszenie ma byc dla niektorych zamkniete to miej przynajmniej odwage to przyznac a nie zaslaniasz sie jakimis pseudopsychologicznymi wynurzeniami nie przyszlo ci do glowy, ze na te pytania wszyscy chcieliby odpowiedzi czy to ze to ja pierwszy je zadalem juz je dyskwalifikuje (uprzedzenia jakies?) Autor: Gość: Lisiczka Data: 05-08-2002 13:59 Zobaczymy, gdy padną odpowiedzi Pozdrawiam @ll Drogi Radco czy mógłbyś odpowiedzieć na powyższe pytania (chociaż w cześci) Z serdecznymi pozdrowieniami Fore Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: odpoweidz na rozne 'podsmi....k.i' (live!) 05.08.02, 23:13 powiem ci tak slepy jestes z tymi odpowiedziami, frustracje kazdy prawie wie ze masz BA! sami mi na GG mowili znajomi twoi, tak jak BTW to np Pan atomski miał odwage przyjechac widać było chec jednak zrobienie czegos itp gdy bylismy wszyscy jeszcze w zgodzie tez było widac u niego zaangazowanie, a ty? zreszta sam wiesz... A na koniec powiem z takim chłamem ze sobie przywłaszczyłem prezesure to pedz sufit w parku malowac! Skończyłem rowniez tutaj rozmowa z toba, bo dłuższa grozi mi odruchem powrotnym Amen. EOT (ze se tak zacytuje klasyka) KroTosS Ps.Jak jeszcze nie zniecheciłem do wymiany postow ze mna to nie martw sie sam zrobiłes to doskonale u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: odpoweidz na rozne 'podsmi....k.i' (live!) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 23:59 Ej no przestańcie . Jeszcze Waszego "udziału" tu trzeba ? Krotoss -Ted został zignorowany i potraktowany obcesowo ,a trochę jak dziecko ,przez Jaskółkę. Ted - poproszę o 80% mniejszą złośliwość .Tym bardziej ,ze sprawę prezesury już trawiliśmy i rzygaliśmy tym czas jakiś temu . Wyluzujcie ,wystarczy ,ze macie mnie ,prawda ? Akurat Wasze anse są do pokonania . Bardzo proszę ,bo się zaraz okaże ,ze SDB krzywo patrzył na Wiecha ,a Lisiczka niewystarczająco przychylnie napisała o Robercie Wl ... Odpowiedz Link Zgłoś
yancio.wodnik syf sie robi 06.08.02, 01:34 Nie dajta sie robic w bambuko .To nie radca jest inicjatorem rejestracji .On jest tylko laleczka na sznureczkach .Dowodzi niejaki krzyzak .Znany gosc .Niestrudzony. Doszedl do wniosku ,ze jak mu sie grunt spod nog usuwa ,to on zabierze wczesniej grunt. Radca po czesci tylko udaje czcigodnego glosiciela prawdy .Po czesci zalatwia swoje ambicje i wizje. Caly czas ustalaja i knuja razem.To widac. Radca zaraz pojedzie pa pa i ktos wtedy musi to oragnizacje taszczyc.Wielmozowie beda dowodzic z daleka. Kto chetny? Radca z Austrii ,a + z Warszawki. I tak sie to szybko jebnie o glebe .krzyzak o tym wie i tego chce.Ale nie powiedzial radcy. Bo to troche idealista a tylko troche szlachetka i knowator. Radca ma tez krutki wzrok .On wierzy ze netbit bedzie rosc a on bedzie dogladac chlewik. Najwazniejszym celem krzyzaka jest zniszczenie netbitu.Nie moge miec ,to innym tez nie dam. Kto chetny ? Kto slepy ? Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: syf sie robi 06.08.02, 01:39 Panie atomski masz u mnei wielkie buzi! ;o* BULBA! ;oPP nie serio zaimponowałes mi (kurcze juz raz słąłem ten post cos sie zepsuło..) KroTosS Ps.Yancio moge Cie zapewnic, ze akurat Pan K. wyraznie dał do zrozumienia ze nie interesuje go prezesowstwo itp-mowie Ci to na całkowicie prywatnej stopie. Acha i jeszcze mniej spiskowych teorii dziejow prosze :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyzak Re: syf sie robi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 10:41 yancio.wodnik napisaýa: > Nie dajta sie robic w bambuko .To nie radca jest inicjatorem rejestracji .On > jest tylko laleczka na sznureczkach .Dowodzi niejaki krzyzak .Znany > gosc .Niestrudzony. > Doszedl do wniosku ,ze jak mu sie grunt spod nog usuwa ,to on zabierze > wczesniej grunt. > Radca po czesci tylko udaje czcigodnego glosiciela prawdy .Po czesci zalatwia > swoje ambicje i wizje. > Caly czas ustalaja i knuja razem.To widac. > Radca zaraz pojedzie pa pa i ktos wtedy musi to oragnizacje > taszczyc.Wielmozowie beda dowodzic z daleka. > Kto chetny? > Radca z Austrii ,a + z Warszawki. > I tak sie to szybko jebnie o glebe .krzyzak o tym wie i tego chce.Ale nie > powiedzial radcy. Bo to troche idealista a tylko troche szlachetka i knowator. > Radca ma tez krutki wzrok .On wierzy ze netbit bedzie rosc a on bedzie dogladac > > chlewik. > Najwazniejszym celem krzyzaka jest zniszczenie netbitu.Nie moge miec ,to innym > tez nie dam. > Kto chetny ? > Kto slepy ? > > > Biedny jestes ,a i z ortografia masz niemałe kłopoty.Ale mów dalej.......miło sie słucha. mam nadzieje jak przyjedziesz na ognisko to zmienisz zdanie. Miłego dnia. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: odpoweidz na rozne 'podsmi....k.i' (live!) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.08.02, 09:30 Gość portalu: atomski napisaý(a): > > Wyluzujcie ,wystarczy ,ze macie mnie ,prawda ? > Akurat Wasze anse są do pokonania . > atomski tos mnie dobil a moja frustracja nawet lacina nie rzucila, znaczy sie kompletne dno ale masz racje, to do niczego nie prowadzi, kazdy z nas wie lepiej pax vobiscum teraz robisz za tego dobrego wiec zapytaj prosze o cel stowarzyszenia (ciekawosc mnie zzera a mnie nie odpowiedza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisiczka Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: *.dostep.pl 06.08.02, 01:39 Proszę Lisiczki w to nie mieszać, drogi rozjemco atomski ;) Swoją drogą, ale to się role poodwrałały ;) Kto by pomyslał, że Ty kiedyś będziesz godził innych, ty - ponoć - "czarna owca" tego foroom. Miłego wtorku wszystkim życzę ;) Pozdrawiam @ll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fore Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.08.02, 09:12 1. do Yancio.wodnika - a może po prostu pomożesz facetowi realizować swoją wizję - skoro "ma krUtki wzrok"?. Może, jeżeli jesteś aż takim wizjonerem i jesteś tak dalekowzroczny no i w ogóle potrafisz wiele - to po prostu pomożesz, zgłosisz jakieś swoje propozycje, doradzisz. Zamiast pisać o "pilnowaniu chlewika"? 2. i ogólnie mam prośbe - mniej syczących wypowiedzi o prezesurach, osobach, dowodzeniu, usuwaniu gleby idt a więcej konkretnych propozycji jak temu "jebnięciu" zaradzić. 3. np: zrobienie podziału obowiązków: ten zajmuje sie informowaniem o imprezach w miastach, drugi jest odpowiedzialny za oragznizowanie wycieczek, trzeci za zaorganizowanie wystaw obrazów o Tor I Bydg, czwarty organizuje happening, piąty prowadzi jakąś rejestracje dotychczasowych działań itp. Pozdrawiam wszystkich Fore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyzak Re: rejestrujemy netBiT - Do Fore IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 10:37 Powiedziałas to, co chcemy powiedziec na ognisku!/Podział ról/ Cała twoja wypowiedz jest pierwszym rozsądnym głosem w sprawie. Juz myślałem ,że nikt w całej Bydgodzczy oprócz Radcy i Krottiego nie myśli rozsadnie,a epidemia nie ma końca. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: rejestrujemy netBiT - Do Fore IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 12:09 No nie przeceniajcie moich możliwosci . Ja uważam ,ze mamy jeden problem i na nim trzeba się skupić .Pozostałe problemy są malutkie w porównaniu z tym i da się je ząłagodzić .To prywatne niesnaski . Tymczasem drąży nas od dłuższego klocek ,który zupełnie nijak się ma do towarzystwa.Psuje całą układankę. Tym problemem jest Krzyzak . Krzyzak ,od kiedy o rozsądku świadczy ilośc słanych kurew i chujów ?? Dlaczego oczekujesz ,ze powinniśmy zapomnieć i liczyć na to ,ze się poprawisz ,skoro jak dotąd ani słowem nie wspomniałes ,ze to się nie powtórzy ? Co dopiero oczekiwać ,ze ci przykro ,ze się wygłupiłeś jak smarkacz ?? Mało tego w Kaszczorku butnie krzyczałeś ,ze bedziesz pisał co chciał i gdzie chciał ,a mi PIIIIIIIIIIIIIIIIII nic do tego ? Radca udawał ,ze nie słyszy .Krzyczał z kolei ,ze gruba kreska ,zapomnieć i do dzieła .Jak w amoku też powtarzał ,ze mu Ted nadepnął na odcisk . Co to za cyrk ??? Prawda ,ze tak było ? Ludzie jaka gruba kreska ? Jakie przebaczenie ,odpuszczenie win ,skoro nasz najbardziej rozsądny forumowicz ,nie widzi nic zdrożnego w tym co robił i zapowiedział ,ze bedzie to robił . To ma być budowanie ?? Fajne promowanie naszego regionu . p.s. Rozumiem ,ze Krotoss ma jakieś przecieki ,ze to się nie powtórzy . Tyle ,ze ja oczekuje słów samego mistrza .To on był autorem rozsądnych postów . Posty były na forum .Wyjaśnienia powinny być podpisane przez mistrza i napisane na forum . Po drugie i tak uważam ,ze się na to nie zdobędzie . Tym bardziej trzeba to szybko uciąć .Pisałem .Przypadek nieuleczalny . Poza tym kto się będzie bawił w policjanta i sprawdzał po forach ,czy Krzyzakowi znowu się nie zachciało ? Czy to nie śmieszne ? Jak w Monty Pythonie ,niemal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fore Re: rejestrujemy netBiT - Do Fore IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 14:49 Gość portalu: atomski napisał(a): >> Tymczasem drąży nas od dłuższego klocek ,który zupełnie nijak się ma do > towarzystwa.Psuje całą układankę. > Tym problemem jest Krzyzak . Ja tam nie wiem o co szło, ale w tej chwili wygląda mi to na szukanie wroga klasowego. > > p.s. Rozumiem ,ze Krotoss ma jakieś przecieki ,ze to się nie powtórzy . > Tyle ,ze ja oczekuje słów samego mistrza .To on był autorem rozsądnych postów . > Posty były na forum .Wyjaśnienia powinny być podpisane przez mistrza i napisane > > na forum . Nie będziem tańczyć, jak nam Grecy grają?:( > > Po drugie i tak uważam ,ze się na to nie zdobędzie . Tym bardziej trzeba to > szybko uciąć .Pisałem .Przypadek nieuleczalny . > Poza tym kto się będzie bawił w policjanta i sprawdzał po forach ,czy > Krzyzakowi znowu się nie zachciało ? > Czy to nie śmieszne ? Jak w Monty Pythonie ,niemal. Nie atomski, jak w Złotopolskich. Jak w Złotopolskich. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? 06.08.02, 12:13 Go?? portalu: Fore napisaý(a): > > 1. do Yancio.wodnika - a może po prostu pomożesz facetowi realizować swoją > wizję - skoro "ma krUtki wzrok"?. Może, jeżeli jesteś aż takim wizjonerem i > jesteś tak dalekowzroczny no i w ogóle potrafisz wiele - to po prostu > pomożesz, zgłosisz jakieś swoje propozycje, doradzisz. Zamiast pisać > o "pilnowaniu chlewika"? > 2. i ogólnie mam prośbe - mniej syczących wypowiedzi o prezesurach, osobach, > dowodzeniu, usuwaniu gleby idt a więcej konkretnych propozycji jak > temu "jebnięciu" zaradzić. > 3. np: zrobienie podziału obowiązków: ten zajmuje sie informowaniem o imprezach > > w miastach, drugi jest odpowiedzialny za oragznizowanie wycieczek, trzeci za > zaorganizowanie wystaw obrazów o Tor I Bydg, czwarty organizuje happening, > piąty prowadzi jakąś rejestracje dotychczasowych działań itp. > Pozdrawiam wszystkich > Fore Droga Fore Tak sobie mniej wiecej wyobrazalem ,te nasze dzialania.Myslalem,ye bedziemy sie CIESZYC Z KAZDEGO POZYTYWNEGO DZIALANIA, no coz ..... pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? 06.08.02, 15:08 w tym tygodniu rozpoczna sie przygotowania do rejestracji STOWARZYSZENIA. Jesli ktos nie zdecyduje sie w tym okresie,zawsze moze sie jeszcze zapisac w pozniejszym okresie. pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? 06.08.02, 15:12 Przeciwnikow rejestracji bardzo prosze o odrobine taktu,nie chodzi tutaj w tym ,aby sie wzajemnie oskarzac - temu forum nie powinno sluzyc. Jesli ktos jest przeciwny zarejestrowaniu ? Nikt przeciez nikogu tu do tego nie zmusza sila,a wiec ..... pozdrowienia radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyzak Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 16:12 Dokładnie ,chodzi nam tylko o osoby chcące się zapisac. Statut,szczegóły i podział ról w netBiT na/przy ognisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: *.ipt.aol.com 06.08.02, 16:41 radca napisał: > Przeciwnikow rejestracji bardzo prosze o odrobine taktu,nie chodzi tutaj w > tym ,aby sie wzajemnie oskarzac - temu forum nie powinno sluzyc. > Jesli ktos jest przeciwny zarejestrowaniu ? Nikt przeciez nikogu tu do tego > nie a co z osobami, ktore od poczatku nalezaly do netbitu ale nie chca zeby sie sformalizowal? wywalicie na pysk? kto ma (moralne) prawa do nazwy? itp., itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re; Real-netBiT ? - co Wy na to ? 06.08.02, 17:16 Tak,rowniez o tym myslalem Ochmanie.Chcialbym byc w porzadku wobec wszystkich. NetBiT ? Jak to teraz pogodzic i rozwiazac ? O tym,ze dobrze byloby powolac Stowarzyszenie - sugerowalem wczesniej ( cos okolo rok temu ).Ukazywalem te pomysly,pytalem sie o opinie.Sadzilem,ze wywiaze sie dyskusja,ze bedziemy sie zastanawiac i analizowac - jak to pogodzic ? Niestety,zostalo szybko stonowane i sprawa upadla.Obecnie po konsultacjach i zasieganiu opinii w roznych kregach, doszedlem do przekonania- ze jednak warto i wskazane byloby zarejestrowanie takiego Stowarzyszenia.Nie chcialem niczego robic "po za plecami".Zdobylem sie na odwage i zaproponowalem na Forum - zarejestrowanie takiego Stowarzyszenia. Co sie stalo ? Wystarczy przeczytac wszystkie posty.Lecz ja rowniez obawiam sie, ze moga powstac dwa netBiT-y.Nastapic moze podzial na netBiT i netBiT. Czyli netBiT na forum GAZETY oraz netBiT - Stowarzyszenie.Jak widac na to sie jednak zanosi ( nie ja chcialbym tego ).Jesli tak by sie stalo,to istnieje niebezpieczenstwo powstania balaganu.Jeden netBiT mwil by tak,a drugi netBiT inaczej.Jeden netBiT organizowalby cos,a w drugim bylyby klotnie i forumowe zgryzliwosci. Dlatego proponowalbym ( co nie musi byc zaakceptowane) ,aby zarejestrowac Stowarzyszenie pod nazwa - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Re; Real-netBiT ? - co Wy na to ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 18:57 Mam takie małe pytanko : Dlaczego akurat nicki "radca" i "Krzyzak" uzurpują sobie prawo do posiadania i posługiwania się nazwą netBiT ??? Przecież obaj oficjalnie nie nalezycie do Towarzystwa.Przecież nie stanowicie większości .Bo jak dwójka może stanowić większość ? Domyslam się ,ze Krotoss i Jaskółka .Ale rodzin to chyba nie liczyliście ,co ?? :)))))))) Co za śmieszni klienci . Bawcie się . I sprawdzcie ,czy aby taka firma nie jest już zarejestrowana jako sp.z o.o. ,albo w inny sposób nma zastrzeżoną nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Re; Real-netBiT ? - co Wy na to ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 19:01 Nazwijcie się "Real- Radca" ,albo jeszcze lepiej "Real Krzyzak" Tak ,zeby jak najmniej się kojarzyło z tym wszystkim co ten wielki mistrz zakonu tu pogrzebał :)))))))) I wtedy działajcie sobie do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Re; Real-netBiT ? - co Wy na to ? 06.08.02, 19:02 Witaj Atomski Daj znac,czy jestes chetny do zarejestrowania Stowarzyszenia ? pozdrowienia radca Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss opnęci wszyscy mały pomysł dla Was mam!!! 06.08.02, 19:26 ;oDDDDDDDDD włąsnie teraz sie pokłóćmy o nazwe jeszcze itp. Tylko mnie tak naszło jedno-WY wszyscy ktorzy tak zaciecie krytykujecie, tniecie inicjatywy, wiecie jak najlepiej wszystko zrobic-głównym panaceum ma byc brak Krzyżaka (podpatrzyliscie u Leppera hasło "Balcerowicz musi odejsc?" ;oP) Dobra bez bicia piany, sorrki za juz ubitą. Wiec pytam sie Was ludzie>dla czego nie założycie sobie swojego towarzystwa, niekoniecznie tak jak my chcemy formalnie, ale chocby tu obok nawet jestem pewny ze redakcja jezeli nie stworzy nowego podforum pozwoli Wam pisywac na głownym lub podforum netBiTu. Jest Was całkiem sporo może nawet wiecej niż chetnych do netBiT. Osobisice szczerą rade Wam daje-załóżcie swoj "netBiT" pokażcie nam jak trzeba działac a nawet może sie zapisze kiedys do Was :o) BA! nawet nazwe netBiT dostaniecie jeżeli chcecie>od kogo? Przypomnę tyko iż nazwę tą wymyslił osobnik podpisujący sie nickiem "KroTosS" (jest do sprawdzenia) KroTosS Ps.Tak dla informacji spółka handlowa netBiT nie wyklucza istnienia towarzystwa itp. pod tą sama nazwa (tak na 99% pewności). Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: opnęci wszyscy mały pomysł dla Was mam!!! 06.08.02, 19:48 Tutaj przyznaje racje KroTossowi.Przypominam sobie,jak sie mocno spieralismy o nazwe.Wiele propozycji padalo , na wiele nazw.Lecz KroToss akurat mocno bronil nazwy "netBiT".Tak mocno,ze jednak to ta nazwa sie przyjela - "netBiT ". Pamietam ten czas,jak wlasnie KroToss byl najbardziej ( lub jednym z najbardziej aktywnych ) zalozycieli netBiT-u.Tutaj byla wielka zasluga wlasnie, nie kogo innego - jak wlasnie KroTossa.Jesli dobrze pamietam, to wlasnie KroToss,Krzyzak i my aktywnie sie wlaczylismy w tworzenie netBiT- u. NIektorzy z tych dzisiejszych atakujacych bez litosci i .... weszlo akurat pozniej.KroToss ,krzyzak i jeszcze ktos-( moze i ja rowniez ? ) pisalismy i wypracowywalismy jakis program i realizm netBiT-u.To wlasnie nie kto inny jak Krzyzak zaproponowal pierwsze spotkanie w realu.Okazal sie swietnym organizatorem,ktory poswiecil swoj czas,aby netBiT mogl sie spotkac. Ojcem tej nazwy "netBiT " jest moim zdaniem KroToss. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: opnęci wszyscy mały pomysł dla Was mam!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 20:18 krotoss napisał: > ;oDDDDDDDDD włąsnie teraz sie pokłóćmy o nazwe jeszcze itp. Tylko mnie tak > naszło jedno-WY wszyscy ktorzy tak zaciecie krytykujecie, tniecie inicjatywy, > wiecie jak najlepiej wszystko zrobic-głównym panaceum ma byc brak Krzyżaka > (podpatrzyliscie u Leppera hasło "Balcerowicz musi odejsc?" ;oP) Dobra bez > bicia piany, sorrki za juz ubitą. Wybacz ale to nie ma nic wspólnego .Ja dochodze jedynie sprawiedliwości. Zostałem wielokrotnie obrażony .Wielokrotnie zakpiono z tego w co wierzyliśmy . Na dodatek ten ktoś patrzył w oczy . Działania Krzyzaka bardzo zaszkodziły Towarzystwu .Jego szczeniackie wybryki zniszczyły coś co istniało i miało się cąłkiem dobrze .Gdzie byśmy byli ,gdyby Krzyzak napisał sorry pod MANIFESTEM ??? No ? Nie mówiąc o tym ,ze lepiej by było gdyby Manifest nie musiał się pojawić . Łatwiej jest zrezygnowac z jednego zgniłego jaja i spowodować powrót starych członków ,niż budować coś nowego wokół tego jaja ? No proszę. czy to z powodu darmowych kiełbasek ??? Czyli porównanie z Lepperem zupełnie nie na miejscu. > Wiec pytam sie Was ludzie>dla czego nie założycie sobie swojego towarzystwa, > > niekoniecznie tak jak my chcemy formalnie, ale chocby tu obok nawet jestem > pewny ze redakcja jezeli nie stworzy nowego podforum pozwoli Wam pisywac na > głownym lub podforum netBiTu. Jest Was całkiem sporo może nawet wiecej niż > chetnych do netBiT. Tutaj sobie jaja robisz . Chyba odwotnie ? Osobisice szczerą rade Wam daje-załóżcie swoj "netBiT" > pokażcie nam jak trzeba działac a nawet może sie zapisze kiedys do Was :o) BA! > nawet nazwe netBiT dostaniecie jeżeli chcecie>od kogo? Przypomnę tyko iż naz > wę > tą wymyslił osobnik podpisujący sie nickiem "KroTosS" (jest do sprawdzenia) > > KroTosS > > Ps.Tak dla informacji spółka handlowa netBiT nie wyklucza istnienia > towarzystwa itp. pod tą sama nazwa (tak na 99% pewności). Nazwa została zatwierdzona przez ogół .Wspólnie.Teraz sobie zobacz na stonie www.netbit.and.pl ile jest wsród Was członków netBiT-u. Słownie -jeden. Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia Re: opnęci wszyscy mały pomysł dla Was mam!!! IP: 194.204.138.* 07.08.02, 14:56 Wiekszosc z Was chce,aby nastapila " gruba kreska".Wielu pragnie,aby dzialac i budowac od poczatku i " do przodu".Tutaj kazda z takich osob jest OK. Lecz kiedy #kasia napisze,ze ma kilka pytan .... TO CZYNI SIE POTFORNY ALARM. #kasia jest natychmiast atakowany przez ekipe krzyzaka - natychmiast tak jest. Wystarczy sprawdzic i popatrzec na posty. Krzyzaka, Krotossa, radcy - to "silna grupa pod wezwaniem".To Wy moi drodzy dopatrujecie sie tylko ZLA.Kieruje Wami ZAWISC, tak mozna to zauwazyc. zadalam trzy pytania i dlugo czekalam na odpowiedz.. krotoss mnie atakowal, ze po co mnie to interesuje jaknie chce sie zapisac.. buuu chyba sie poplacze.. odchodze ---------------------------------------------- po chwili zastanowienia stwierdzilam, ze zostane.. ale juz nie jako #kasia tylko jako #kasia mam pytanie do REDAKCJI: czy szanowna REDAJCJA udostepni nam, szarym forumowiczom, nie zrzeszonym i nie majacym zamiaru sie zrzeszac, chociaz jakis zakurzony kacik tu na forum czy moze mamy sie wyniesc bo jak bedzie stowarzyszenie to pewnie wszyscy sie zapisza i bedzie mniejszosc i bedziemy sie klocic.. :( zaznaczam, ze czlonek /jeden z wiekszych czlonkow/ bandy krzyzaka laskawie pozwolil nam sie gdzies zagospodarowac i czasami pisac na forum.. REDAKCJo POZWOLICIE?? ps. pytanie do czlonka: co to jest/sa: opneci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fore Re: opnęci wszyscy mały pomysł dla Was mam!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 15:13 Gość portalu: #kasia napisał(a): > Wiekszosc z Was chce,aby nastapila " gruba kreska".Wielu pragnie,aby dzialac > i budowac od poczatku i " do przodu".Tutaj kazda z takich osob jest OK. > Lecz kiedy #kasia napisze,ze ma kilka pytan .... TO CZYNI SIE POTFORNY > ALARM. #kasia jest natychmiast atakowany przez ekipe krzyzaka - natychmiast tak > > jest. > Wystarczy sprawdzic i popatrzec na posty. Krzyzaka, Krotossa, radcy - to "silna > > grupa pod wezwaniem".To Wy moi drodzy dopatrujecie sie tylko ZLA.Kieruje Wami > ZAWISC, tak mozna to zauwazyc. > > zadalam trzy pytania i dlugo czekalam na odpowiedz.. > krotoss mnie atakowal, ze po co mnie to interesuje jaknie chce sie zapisac.. Oj Kasiu, to chyba nie aż taki straszny atak?:) > buuu > chyba sie poplacze.. Nie ściemniaj, jesteś twardzielką:) > odchodze > > > > ---------------------------------------------- > > > > > po chwili zastanowienia stwierdzilam, ze zostane.. ale juz nie jako #kasia > tylko jako #kasia > > mam pytanie do REDAKCJI: > > czy szanowna REDAJCJA udostepni nam, szarym forumowiczom, nie zrzeszonym i nie > majacym zamiaru sie zrzeszac, chociaz jakis zakurzony kacik tu na forum czy > moze mamy sie wyniesc bo jak bedzie stowarzyszenie to pewnie wszyscy sie > zapisza i bedzie mniejszosc i bedziemy sie klocic.. > :( > zaznaczam, ze czlonek /jeden z wiekszych czlonkow/ bandy krzyzaka laskawie > pozwolil nam sie gdzies zagospodarowac i czasami pisac na forum.. nie tragizujesz troszeczkę?:) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia Re: opnęci wszyscy mały pomysł dla Was mam!!! IP: 194.204.138.* 07.08.02, 15:25 no wiesz.. jak mozesz ja tu takie powazne sprawy... --------------------------- qrde jak radca tak pisze to dziala.. myslalam, ze jak ja napisze to tez podziala :( taja jestem nieszczesliwa nie rozumiem NIE rozumiem nie ROZUMIEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fore Re: opnęci wszyscy mały pomysł dla Was mam!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 15:35 Ty żartownisio:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia polecam lekturke :) IP: 194.204.138.* 07.08.02, 15:55 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=341&w=2615230&a=2624593 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=341&w=2620887&a=2635567 Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: polecam lekturke :) 08.08.02, 18:31 atomski co by było to mozna sobie gdybac, tak samo co by było gdybys mi kiedys nie dowalał (za co oczywiscie nie mogłem pozostać dłużny ;oP) Co do zgniłego jaja hmm masz racje ale ja żyje nadzieją na popraw-już ostanią co dałem do zrozumienia w wątku o wspomnieniach (Yancia) A starzy członkowie... tu odpowiem też #kasi wybacz ale zwyczajnie się pytasz/pytacie, jeżeli masz takie naprawde odczucie to gratuluje systemu wartość. W tych pytaniach co i rusz zawarte są podsmiewcze podteksty, jad i żółć przelewa sie bokami, a ktoś tu kogoś atakjue mowisz. Hmmm czyżbyś miała na mysli insynuacje pana teda iz ktos z forum nie ma jaj? Wymieniłaś mnie za przykład atakow na swoja osobe-smieszy mnie to naprawde bo primo:odpowiadam na zaczepne podsmiechujkowe pytanka secundo: znasz meni juz troche i wiesz kiedy naprawde atakuje :o) Co do mojego z góry stwierdzenia ze nie możesz być zpisana czy coś-nie w tym sęk nei amm nawet takiej mocy, żęby to zablokować, ale mam świadomośc taka sama jak ty i wszyscy mysle-wiadomo iż na tym etapie starasz sie tylko jak najwiecej namieszac! I to nie tylko stwierdzenia aprioryczne z mojej strony bywaja przecieki na GG :o))) Co do nazwy nie interesuja mnie takie spory zaakceptowaną ją ogólnie i owszem ale pomysł był moj-choc jak mowie cienia obiekcji jak się tak nazwiecie :o) To chyba na tyle chodz i tak już mnie nużą te tasiemce-bo co? Piszemy piszemy piszemy, niektórzy rzucaja miesem pluja jadem i żółcią i co? Ano nic nawet jak ktoś ma racje to najwyże oponent zamilknie na kilka dni a potem z boczku znow podgryza... bleh :o/// KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: polecam lekturke :) 08.08.02, 18:35 acha co do www heh naprawdę jestem tam? a kto wykreślał, że nikogo już nie ma? Naprawde nie wiem bo od czasu jak zobaczyłęm tam pewna piekną historyjke nie chadzam tam już... raz byłem tylko i stwierdziłem ze jest z powrotem tresc jaka była. KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: polecam lekturke :) 08.08.02, 18:42 Czy moglby ktos podac ten adres www.netbit itd. Bardzo prosze.Po ostatnim dziwnym rysunku sugerujacym rozpad netbit-u ; nie zagladalem tam nigdy wiecej. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® polecam bardzo lekturke IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 19:06 z przykroscia stwierdzam, ze moje pax vobiscum bylo niestety jednostronne a ty ciagle jatrzysz i bruzdzisz, od twoich znajomych z GG wiem jakie bzdety o mnie wygadujesz obiecalem pokoj i staram sie dotrzymac ale uprzedzam pana ze to co pan robisz nosi znamiona szkalowania wiec bardzo prosze o zaprzestanie oczerniania mojej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: polecam bardzo lekturke 08.08.02, 19:14 he he piana na ustach nie pozwoliła dostrzec ze to o #kasi było? ;o)) co do oczerniania nie rozmawiam waszmość o tobie na GG i znajomych też moich nie znasz wiec wybacz... KroTosS Ps.A o pax ktory chodzi tez z wydmuszkami, kręgosłupem, chorobą czy któryś inny? ;oD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: polecam bardzo lekturke IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 19:33 krotoss napisał: > he he piana na ustach nie pozwoliła dostrzec ze to o #kasi było? ;o)) co do > oczerniania nie rozmawiam waszmość o tobie na GG i znajomych też moich nie > znasz wiec wybacz... > pozwolila, mowie o sobie jak sie sieje plotki to trzeba przynajmniej pamietac o kim i komu bo mozna sie pogubic > KroTosS > > Ps.A o pax ktory chodzi tez z wydmuszkami, kręgosłupem, chorobą czy któryś > inny? ;oD skoro nawet nie raczyles zauwazyc www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=341&w=2620887&a=2629167 Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: polecam bardzo lekturke 08.08.02, 19:54 no dostrzegłęm ten pax dostrzegłem, tylkosorki że nie wymieniłem na liście-to był ten z dnem teraz już jasność jest :o) Co do GG to myślałem, że mowisz o czyms nie wiem jakiś miesiąc temu najdalej bo nie mam styczności w tym czasi ez osobami na GG ktore i TY znasz, ale tu widze znow jakis powrót do przeszłości. Oka niech będzie mawiało sie nieraz, ale nie oczernianie, przepraszam najwyżej stwierdzenie jasnych faktów. Co do tego paxu... hmm o ma polegać na dalszym knowaniu i docinainu-tylko w bardziej zawoalowanej lub perfidnej formie? Powiesz, że demonizuję itp. tyko to niestety z mojego doświdczenia słowa płynące. No ale czemu nei spróbować? Wiec jak mowisz-PAX [choc casus-fire (czy jak się to tam...)wobec pewnych postaw w przeszłości pewnie lepiej by pasowało) KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: polecam bardzo lekturke IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 20:05 krotoss napisał: > no dostrzegłęm ten pax dostrzegłem, tylkosorki że nie wymieniłem na liście-to > był ten z dnem teraz już jasność jest :o) Co do GG to myślałem, że mowisz o > czyms nie wiem jakiś miesiąc temu najdalej bo nie mam styczności w tym czasi > ez osobami na GG ktore i TY znasz, ale tu widze znow jakis powrót do > przeszłości. Oka niech będzie mawiało sie nieraz, ale nie oczernianie, > przepraszam najwyżej stwierdzenie jasnych faktów. > w sadzie to twoje stwierdzanie jasnych faktów nazywa sie naruszeniem dobr osobistych;( a z dnem nie zrozumiales, nie o ciebie chodzilo tylko o poziom dyskusji > Co do tego paxu... hmm o ma polegać na dalszym knowaniu i docinainu-tylko w > bardziej zawoalowanej lub perfidnej formie? Powiesz, że demonizuję itp. tyko > to niestety z mojego doświdczenia słowa płynące. No ale czemu nei spróbować? > Wiec jak mowisz-PAX [choc casus-fire (czy jak się to tam...)wobec pewnych > postaw w przeszłości pewnie lepiej by pasowało) > > KroTosS > strasznie ciezko ci to przychodzi, klawiatura popsuta? ;) jesli o mnie chodzi to jednostronne zawieszenie jest dla mnie rownie wazne (sa wartosci wazniejsze od pieniedzy jak mawial sasiad kargula) hough Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: polecam bardzo lekturke 08.08.02, 21:45 Gość portalu: Ted® napisał(a): > w sadzie to twoje stwierdzanie jasnych faktów nazywa sie naruszeniem dobr > osobistych;( a z dnem nie zrozumiales, nie o ciebie chodzilo tylko o poziom dyskusji no to cóż ja poradze ze te twoje dobra sa jakie sa? :o) jako żywo NIE żaluję tego co powiedziałem. I zapowiadam iż jak ktoś mnie zapyta powiem to samo bo tak po prostu uważam-choc nie mam pojęcia o czym dokładnie mówisz. Ale teraz ja mam na myśli moje poglądy na to co zorbiłeś i takowych nie zmienie :o)) > strasznie ciezko ci to przychodzi, klawiatura popsuta? ;) > jesli o mnie chodzi to jednostronne zawieszenie jest dla mnie rownie wazne > (sa wartosci wazniejsze od pieniedzy jak mawial sasiad kargula) > hough a babka piaskową też mnie rzucisz? jakoś ciężko widze przychodzą docinki :o) a zawieszenie nie jednostronne tylko tymczasowe miałem na myśli. bulba! KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: polecam bardzo lekturke 08.08.02, 23:13 acha update mały co do dna to mówiąc komuś ze rozmowa w ktorej uczestniczy to DNO uważasz ze komplementujesz? ;o> KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: polecam bardzo lekturke IP: 217.97.134.* 09.08.02, 08:58 zaś pieprzycie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia Re: polecam lekturke :) IP: 194.204.138.* 09.08.02, 10:08 krotoss napisał: "tu odpowiem też #kasi wybacz ale zwyczajnie się pytasz/pytacie, jeżeli masz takie naprawde odczucie to gratuluje systemu wartość. W tych pytaniach co i rusz zawarte są podsmiewcze podteksty, jad i żółć przelewa sie bokami, a ktoś tu kogoś atakjue mowisz. Hmmm czyżbyś miała na mysli insynuacje pana teda iz ktos z forum nie ma jaj?" ktos z forum nie ma jaj? no hmm jakbys zauwazyl, ja jajami nie handluje i nie posiadam ich.. ale sie nie obrazam /moze powinnam.. moze handel jajami to dzisiejszy priorytet?/ "Wymieniłaś mnie za przykład atakow na swoja osobe-smieszy mnie to naprawde bo primo:odpowiadam na zaczepne podsmiechujkowe pytanka secundo: znasz meni juz troche i wiesz kiedy naprawde atakuje :o) Co do mojego z góry stwierdzenia ze nie możesz być zpisana czy coś-nie w tym sęk nei amm nawet takiej mocy, żęby to zablokować, ale mam świadomośc taka sama jak ty i wszyscy mysle-wiadomo iż na tym etapie starasz sie tylko jak najwiecej namieszac! I to nie tylko stwierdzenia aprioryczne z mojej strony bywaja przecieki na GG :o)))" jej zazdroszcze Ci szubrawcu!! znajomosc kobiecej psychiki a w szczegolnosci mojej jest godna pozazdroszczenia.. pewnie w zwiazku z tym masz kobiet na peczki?? moze Ty jaka supermenka jestes /jak ta z piosenki/.. a przecieki na gg hmm odgrazasz sie od kulku miesiecy.. walka z wiatrakami.. Ty wiesz ja nie wiem.. oj jak ja bym chciala wiedziec.. oj jak bardzo.. spac nie moge.. "KroTosS" #kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia Re: polecam lekturke :) IP: 194.204.138.* 09.08.02, 10:08 krotoss napisał: "tu odpowiem też #kasi wybacz ale zwyczajnie się pytasz/pytacie, jeżeli masz takie naprawde odczucie to gratuluje systemu wartość. W tych pytaniach co i rusz zawarte są podsmiewcze podteksty, jad i żółć przelewa sie bokami, a ktoś tu kogoś atakjue mowisz. Hmmm czyżbyś miała na mysli insynuacje pana teda iz ktos z forum nie ma jaj?" ktos z forum nie ma jaj? no hmm jakbys zauwazyl, ja jajami nie handluje i nie posiadam ich.. ale sie nie obrazam /moze powinnam.. moze handel jajami to dzisiejszy priorytet?/ "Wymieniłaś mnie za przykład atakow na swoja osobe-smieszy mnie to naprawde bo primo:odpowiadam na zaczepne podsmiechujkowe pytanka secundo: znasz meni juz troche i wiesz kiedy naprawde atakuje :o) Co do mojego z góry stwierdzenia ze nie możesz być zpisana czy coś-nie w tym sęk nei amm nawet takiej mocy, żęby to zablokować, ale mam świadomośc taka sama jak ty i wszyscy mysle-wiadomo iż na tym etapie starasz sie tylko jak najwiecej namieszac! I to nie tylko stwierdzenia aprioryczne z mojej strony bywaja przecieki na GG :o)))" jej zazdroszcze Ci szubrawcu!! znajomosc kobiecej psychiki a w szczegolnosci mojej jest godna pozazdroszczenia.. pewnie w zwiazku z tym masz kobiet na peczki?? moze Ty jaka supermenka jestes /jak ta z piosenki/.. a przecieki na gg hmm odgrazasz sie od kulku miesiecy.. walka z wiatrakami.. Ty wiesz ja nie wiem.. oj jak ja bym chciala wiedziec.. oj jak bardzo.. spac nie moge.. "KroTosS" #kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia Re: polecam lekturke :) IP: 194.204.138.* 09.08.02, 10:08 krotoss napisał: "tu odpowiem też #kasi wybacz ale zwyczajnie się pytasz/pytacie, jeżeli masz takie naprawde odczucie to gratuluje systemu wartość. W tych pytaniach co i rusz zawarte są podsmiewcze podteksty, jad i żółć przelewa sie bokami, a ktoś tu kogoś atakjue mowisz. Hmmm czyżbyś miała na mysli insynuacje pana teda iz ktos z forum nie ma jaj?" ktos z forum nie ma jaj? no hmm jakbys nie zauwazyl, ja jajami nie handluje i nie posiadam ich.. ale sie nie obrazam /moze powinnam.. moze handel jajami to dzisiejszy priorytet?/ "Wymieniłaś mnie za przykład atakow na swoja osobe-smieszy mnie to naprawde bo primo:odpowiadam na zaczepne podsmiechujkowe pytanka secundo: znasz meni juz troche i wiesz kiedy naprawde atakuje :o) Co do mojego z góry stwierdzenia ze nie możesz być zpisana czy coś-nie w tym sęk nei amm nawet takiej mocy, żęby to zablokować, ale mam świadomośc taka sama jak ty i wszyscy mysle-wiadomo iż na tym etapie starasz sie tylko jak najwiecej namieszac! I to nie tylko stwierdzenia aprioryczne z mojej strony bywaja przecieki na GG :o)))" jej!! zazdroszcze Ci szubrawcu ;p!! znajomosc kobiecej psychiki /a w szczegolnosci mojej/ jest godna pozazdroszczenia.. pewnie w zwiazku z tym masz kobiet na peczki?? moze Ty jaka supermenka jestes /jak ta z piosenki/.. a przecieki na gg hmm odgrazasz sie od kulku miesiecy.. walka z wiatrakami.. Ty wiesz ja nie wiem.. oj jak ja bym chciala wiedziec.. oj jak bardzo.. spac nie moge.. "KroTosS" #kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidor Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: 10.10.70.* 09.08.02, 15:51 ale o co w tym wszystkim chodzi??? bo się pogubiłem, kto kogo, kto z kim, kto przeciw kto za, no kompletnie nic nie rozumiem, wracam na bydzie tam przynajmniej spokój i cisza, i żadnych awantur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: 194.203.162.* 09.08.02, 16:09 mam wrazenie ze nikt juz tu nic za bardzo nie wie... slyszalem ze dzialesz w nowej knajpie?!? :-)))) pzdr o. Odpowiedz Link Zgłoś
fiodor2001 Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? 12.08.02, 12:00 a tam zaraz w nowej knajpie, kanjpa stara jak świat, przez 3 miechy prowadziłem tam impreze ot i wszystko, a Ty kiedy zawitasz w ojczyste strony? pozdrawiam F Odpowiedz Link Zgłoś
fiodor2001 Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? 12.08.02, 12:01 a tam zaraz w nowej knajpie, kanjpa stara jak świat, przez 3 miechy prowadziłem tam impreze ot i wszystko, a Ty kiedy zawitasz w ojczyste strony? pozdrawiam F Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: 194.204.138.* 12.08.02, 12:46 no no tego sie nie spodziewalam.. myslalam, ze to przypadek.. wyspa mlynska itp.. a to zamierzone dzialanie! ladnie sie tak kamuflowac?? :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
fiodor2001 Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? 12.08.02, 15:25 ależ Kasiu o co chodzi;-) no dobra dobra już wiem, ale to wynika z mojej wrodzonej nieśmiałości, a na wyspie Młyńskiej to bywam regularnie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: 194.203.162.* 12.08.02, 14:36 he, he wszystko to wiadomosci z drugiej reki, wiec moga byc niescisle. W Bydzi bede nie wczesniej niz w Grudniu a i to cholera wie. Ale jak bede to dam Ci znac :-))) pzdr o. Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? 13.08.02, 18:44 ochodzimy od tematu oki :o) co do jajek to powzole sobie na n/c-i niech ci zeiemia lekką będzie. A co do kobiet, wiesz nie>jakoś tak mam że wystarcza mi jedna (dziwne prawda?), zresztą pilnuj swoich pęczków żeby ci sie gachowie nie rozsypali a nie sie moim życiem interesujesz prywatnym-wtedy przyjdzie spokojny sen :o) GG się nie odgrażam, nie mam zamiaru cytowac itp itd lub robić za plecaim jak ty to kiedys czyniłaś sygnalizuje po po prostu skąd wiem i tyle. KroTosS Ps.miło od czasu do czasu wejść na forum i zobaczyc że po takiej przerwie jestes ta samą żenująco/złośliwie/zaciętą osóbka :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
#kasia Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? 14.08.02, 09:33 krotoss napisał: "A co do kobiet, wiesz nie>jakoś tak mam że wystarcza mi jedna (dziwne prawda?)" prokurator Cie nie sciga? ;p "GG się nie odgrażam, nie mam zamiaru cytowac itp itd lub robić za plecaim jak ty to kiedys czyniłaś sygnalizuje po po prostu skąd wiem i tyle." jej naprawde? ciekawe jestem juz druga osoba o ktorej wiesz wiecej niz ona sama o sobie.. jakos nie moge w to uwierzyc :( (ciekawe tylko co wiesz???) "KroTosS" #kasia "Ps.miło od czasu do czasu wejść na forum i zobaczyc że po takiej przerwie jestes ta samą żenująco/złośliwie/zaciętą osóbka :o))" Ps. milo od czasu do czasu uslyszec, ze sie czlowiek nie zmienia i jest staly w swych postawach zyciowych i do tego szczesliwy :) ps. na Ciebei zawsze mozna liczyc.. wygralam zaklad dzieki Tobie :) dzieki bardzo.. "przeciwnik" uwazal, ze juz nie odpowiesz i dasz sobie luzik a TY mnie nie zawiodles.. dzieki.. jeden lyczak na Twa czesc :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® obstawiamy - kto jest chetny ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.08.02, 12:05 2:1, ze odpowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: obstawiamy - kto jest chetny ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.08.02, 17:05 a przy okazji bedzie to test kogo bardziej lubi (lub nie lubi:) jesli mnie to nie pozwoli zebym stawial 2 piwa za jedno i odpowie a jesli kasie to nie odpowie a to masz chlopie zgryza;) (jak tu odpowiedziec, zeby nie odpowiedziec:) uprasza sie o zwrocenie uwagi na liczbe srednikow i dwukropkow Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss back :o>>> 24.08.02, 14:05 #kasia napisała: > prokurator Cie nie sciga? ;p a ciebie pęczki żon? :o> > jej naprawde? ciekawe jestem juz druga osoba o ktorej wiesz wiecej niz ona sama > > o sobie.. jakos nie moge w to uwierzyc :( (ciekawe tylko co wiesz???) wiem że nudzisz :o) >Ps. milo od czasu do czasu uslyszec, ze sie czlowiek nie zmienia i jest staly >w swych postawach zyciowych i do tego szczesliwy :) no wlasnie wlasnie nadal rzucasz foremkami w piaskownicy-ale przyjemności zycze :o))) > ps. na Ciebei zawsze mozna liczyc.. wygralam zaklad dzieki Tobie :) dzieki > bardzo.. "przeciwnik" uwazal, ze juz nie odpowiesz i dasz sobie luzik a TY mnie > > nie zawiodles.. dzieki.. jeden lyczak na Twa czesc :))))))))))) moja najszczersze kondolencje i mielego popoludnia w tą słoneczna sobote bulba! KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisiczka Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: *.dostep.pl 14.08.02, 21:59 A świstak siedzi i zawija w te sreberka ... " 2:1, że bedzie zawijał jeszcze długo ;) Ludzie, co Wy robicie?! Przysłuchajcie się sobie !!! ;( Pozdrawiam @ll Odpowiedz Link Zgłoś
blondynka Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? 30.08.02, 21:38 Lisiczko - mam podobne odczucia! Nie czytałam przez jakiś czas tego podforum i po prostu teraz siedzę i nie wierzę! Usiądżcie kochani wygodnie i zrelaksujcie się! Może to te upały??? Radco dwa pytania na które od dwudziestu postów nie było odpowiedzi: 1. Gdzie można przeczytać statut stowarzyszenia? 2. Kto już wyraził chęć wstąpienia? ( Chociaż bez przeczytania statutu byłabym zdziwiona) Radco - odpowiedz w punktach, bez wykrzykników i wielkich liter. Nie oczekuję eseju tylko krótkiej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Blondynko - tu moze cos znajdziesz ku rozwadze 31.08.02, 00:01 NetBiT Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? Autor: Gość: Fore IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl Data: 06-08-2002 09:12 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- 1. do Yancio.wodnika - a może po prostu pomożesz facetowi realizować swoją wizję - skoro "ma krUtki wzrok"?. Może, jeżeli jesteś aż takim wizjonerem i jesteś tak dalekowzroczny no i w ogóle potrafisz wiele - to po prostu pomożesz, zgłosisz jakieś swoje propozycje, doradzisz. Zamiast pisać o "pilnowaniu chlewika"? 2. i ogólnie mam prośbe - mniej syczących wypowiedzi o prezesurach, osobach, dowodzeniu, usuwaniu gleby idt a więcej konkretnych propozycji jak temu "jebnięciu" zaradzić. 3. np: zrobienie podziału obowiązków: ten zajmuje sie informowaniem o imprezach w miastach, drugi jest odpowiedzialny za oragznizowanie wycieczek, trzeci za zaorganizowanie wystaw obrazów o Tor I Bydg, czwarty organizuje happening, piąty prowadzi jakąś rejestracje dotychczasowych działań itp. Pozdrawiam wszystkich Fore Odpowiedz Link Zgłoś
blondynka Re: Blondynko - tu moze cos znajdziesz ku rozwadz 01.09.02, 20:42 Wybacz Radco, ale to nie odpowiedź na moje pytania. Po nowię je więc. 1.Gdzie jest statut? 2.Kim są członkowie załorzyciele? Aby zarejestrować stowarzyszenie w sądzie trzeba posiadać i statut i załorzycieli. Skoro stowarzyszenie ma mieć charakter otwarty nie powinna być to żadna tajemnica. Proszę o odpowiedź po raz drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Blondynko - tu moze cos znajdziesz ku rozwadz 01.09.02, 20:58 blondynka napisała: > Wybacz Radco, ale to nie odpowiedź na moje pytania. Po nowię je więc. > > 1.Gdzie jest statut? > 2.Kim są członkowie załorzyciele? > > Aby zarejestrować stowarzyszenie w sądzie trzeba posiadać i statut i > załorzycieli. Skoro stowarzyszenie ma mieć charakter otwarty nie powinna być > to żadna tajemnica. > > Proszę o odpowiedź po raz drugi. Nie wszystkie Stowarzyszenia wymagaja rejestracji w Sadzie. Ja wczesniej zadalem pytanie : "kto jest chetny do zarejestrowania stowarzyszenia NetBiT " ? Prosilem rowniez o ukazywanie pomyslow i koncepcji. Niestety nic nie ukazalas.Ukazala jedynie Fore. pozdrawiam radca ps. oczywiscie zawsze mozesz sie dowiadywac o kazdych Stowarzyszeniach - sa one jawne,nie objete zadna tajemnica.Istnieje rowniez centralny rejestr stowarzyszen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SDB Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 17:08 100!!! chociaz raz mi sie udalo :) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: rejestrujemy netBiT - kto jest chetny ? 04.09.02, 12:23 Gość portalu: SDB napisał(a): > 100!!! > chociaz raz mi sie udalo :) Gratuluje,zrobiles to "na stodwa " :) pozdrowienia radca Odpowiedz Link Zgłoś