Dodaj do ulubionych

Rozłam w bydgoskiej Platformie Obywatelskiej

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:51
Kiepska Piotrowska z niecekawą PRON-owską przeszłością startuje Bydgoszczy,
unita Wyrowiński w Toruniu, mały cwaniaczek z nie rozliczoną służbową komórką
Nowakowski (zausznik Piotrowskiej z czasów wojewodowania) we Włocławku, który
w Krakowie za Rokitą nosił teczkę, to jest ekipa, ktora idzie po władzę.
Odsuwa się ludzi znanych (Jożef Eliasz) oraz wykształconych i
perspektywicznych jak Paweł Olszewski. Tutaj nawet słyszy się antysemickie
akcenty, byle nie wpuścić na dobre miejsce kandydata młodych!!! Platforma
idzie ku katastrofie. Nie zagłosuję na nią, jedyna nadzieja w Tusku. Przykre
to wszystko.
Obserwuj wątek
    • Gość: ktosiek Re: Rozłam w bydgoskiej Platformie Obywatelskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:04
      A co muzyk chciał miec drugie miejsce ?
      • Gość: xxx Re: w sld bez rozłamu! IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.07.05, 22:52
        dlaczego w sld nie ma tak ordynarnej walki o miejsce na liście, bardzo znane
        osoby i to z wykształceniem lądują na szóstej pozycji, i zachowują się z
        godnością- honor, jaki by nie był, jest najważniejszy!
        • Gość: uvula SLD obiecało wiele a nie spełniło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:04
          Ale SLD mamiło nas obietnicami a nie spełnili np sąd i prokuratura apelacyjna
          • Gość: xxx po prostu nie trzeba było wierzyć! IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.07.05, 23:25
            • Gość: Wyborca Jedyna nadzieja w PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:40
              Po tym wszystkim co czytam.Coraz bardziej umacniam sie w przekonaniu że jedyna
              nadzieja w PiSie.Oni na pewno będą walczyć o wzmocnienie pozycji Bydgoszczy
              (utworzenie sądu i prokuratury apelacyjnej) i interes Polski.A nie o to kto
              jakie ma miejsce na liście itp.
              Politycy PO zajmijcie się merytorycznymi tematami dla rozwoju
              miasta,województwa i kraju a nie tym która cyferka na karcie wyborczej należy
              się panowi X a która pani Y.
              U mnie już głosu na pewno nie macie!
              • Gość: Tylko LPR Re: Jedyna nadzieja w LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:45
                Popatrzcie co robi PO - tam nie ma przyszlosci-rozrobia sie zaraz po wyborach

miasta.gazeta.pl/gorzow/1,35211,2818349.html
              • Gość: lubię Kaczora Re: Jedyna nadzieja w PiS???? buhahahahhaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:13

Gość portalu: Wyborca napisał(a):

> Po tym wszystkim co czytam.Coraz bardziej umacniam sie w przekonaniu że
                jedyna
                > nadzieja w PiSie.Oni na pewno będą walczyć o wzmocnienie pozycji Bydgoszczy
                > (utworzenie sądu i prokuratury apelacyjnej) i interes Polski.A nie o to kto
                > jakie ma miejsce na liście itp.
                > Politycy PO zajmijcie się merytorycznymi tematami dla rozwoju
                > miasta,województwa i kraju a nie tym która cyferka na karcie wyborczej należy
                > się panowi X a która pani Y.
                > U mnie już głosu na pewno nie macie!

czlowieku
                nie masz pojęcia jakie mordobicie się szykuje w PiSie
                Markowski majacy plecy u kaczora gra swoje
                kosma swoje
                shcreiber znów się uaktywnil też gra swoje
                jest mojzewsoicz który ma jeszcze inne pomysły
                inną listę ustalił markowski w wawie ,inną pokazał wybranym w bydzi
                a jeszcze inną oficjalnie póki co pokazuje
                jedni skaczą na drugich

żal....

i na kogo ja mam glosować?>??>?>
                • Gość: lubię kaczora zapomniałbym o latosie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:19
                  "gwiazda" bydgoszczy:) chce być posłem a przynajmniej senatorem
                  żyje w przekonaniu, że kaczor i polowa Polski go zna i że bedzie na 3 mijesy do
                  sejmu najniżej:)
                  ale markowski go spuści bez wazeliny:)
                  a koledzy złotowski i schreiber przyklasną, ze to on pierwszy poleciał a nie
                  oni:)
    • Gość: semeon Re: Rozłam w bydgoskiej Platformie Obywatelskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:04
      Pawełek niech jeszcze nabędzie trochę doświadczenia i tak wszędzie go za pełno,
      na przykład w radiu PiK. A co do nijakiego Nowakowskiego to po prostu szkoda
      słów. Niech sobie może przypomni, albo niech mu ktoś przypomni jego wyczyny w
      KLD, a potem w UW. Wszędzie skonfliktowany, wszędzie najważniejszy i
      najmądrzejszy, a do tego mistrz mijania się z prawdą, delikatnie mówiąc. Taki
      człowiek nie może być posłem.
      • Gość: pawełkowa PAWEŁEK NIC NIE ROBI JAKO RADNY IP: 217.153.62.* 14.07.05, 10:49
        siedzi cichutko a ostatnio najczęściej go nie ma
        czasami tylko nieudolnie próbuje wspomóc dombrowicza w głosowaniach
        a w mediach to i może czasami jest
        ALE PRZECIEŻ "NIBY PO" (bo jakoś zmieniono liście nazwę) ma tylko 2 radnych
        a włściwie często jednego bo eljasz głosuje po rozsądku - czyli często
        przeciwko dombrowiczowi
        a właściwie nie ma wcale bo i pawełka często nie ma
        A JAK JEST - TO JAKIŚ TAKI NIOBECNY !!
    • Gość: obserwator Rozłam w bydgoskiej PO - niech odejdą karierowicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:13
      Pani Piotrowska zna najlepiej środowisko. Dlaczego ma popierać cwaniaków typu
      Eliasz, czy młody Olszewski? Co zrobili z Radzie Miejskiej oprócz załatwiania
      własnych interesów? Tak bardzo chcieli zostać radnymi - niech trwają do końca
      kadencji! Eliasz może zna się na muzyce - ale na polityce facet ze średnim
      wykształceniem chyba nie do końca! Młody Olszewski wszedł do Rady Miejskiej
      będąc studentem i synem Wiesława - wyborcy chyba pomylili imiona i na niego
      zagłosowali. Jednak kiedy zorientowali się, że to dzieciak, który chciał
      załatwić sobie dobrą robotę po ukończeniu studiów (a "zmyła z nazwiskiem"
      zaprowadziła go do Rady Miejskiej) - drugi raz go nie wybiorą!!! Ostatnie
      miejsce na liście to aż za dużo dla Pawełka - tata nie będzie za niego
      występował w Sejmie! Aktualna ZADYMA świadczy o kandytatach - nie wybierać ich
      ani na posłów, ani kolejny raz na radnych!
      • Gość: Fan Re: Rozłam w bydgoskiej PO - niech odejdą kariero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:21
        Pawelek musial niezle podpasc Teresie-on oraz Joachimowski byli przez nia
        wymieniani jako kandydaci na Wojewode.Musial pewnie opowiadac o jej
        dzialalnosci i zaangazowaniu w sprawy bydgoskiego schroniska dla bezdomnych
    • Gość: haha Kto to jest ten Nowakowski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:55
      Po tej awanturze pewnie niewiele głosów zbiorą. Mnie ciekawi co to za jeden ten
      Nowakowski? Wiecie coś o nim? Ja nie słyszałem do tej pory.
      • Gość: semeon Re: Kto to jest ten Nowakowski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 23:57
        Ja wiem dużo, ale nie napiszę, bo to mściwy facet, a jak wygra to będzie ze mna
        licho, a ja jestem mały żuczek.
    • Gość: now Re: Rozłam w bydgoskiej Platformie Obywatelskiej IP: 172.28.30.* 14.07.05, 08:32
      Należę do PO, więc z całą pewnością mogę stwierdzić, że do takiego zamieszania
      doprowadziła sama Piotrowska. Kobieta robi wszystko, aby mieć pierwsze miejsce
      na liście i ucina każdego, kto może zebrać więcej głosów niż ona.
      Zdegustowanych sytuacją w PO jest więcej, bo w tym ugrupowaniu nie liczą się
      doły (potrzebne tylko do plakatowania), a jedynie ludzie, którzy żyją z
      polityki i gdzie indziej nie znajdą sobie miejsca. To przykre...
      • Gość: ciekawe jajo Re: Rozłam w bydgoskiej Platformie Obywatelskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:07
        Ale przecież ona jest szefową wojewódzką PO to kto by miał być inaczej na 1.
        Choć Olszewski jest sekretarzem wojewódzkim PO więc też powinieni być wysoko.
        Ktoś zadał dobre pytanie.Co w ogole posłanka Piotrowska,radni Eliasz i
        Olszewski zrobili dobrego dla Bydgoszczy?
    • Gość: zzz Nigdy baba nie byla lubiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:12
      Nigdy baba nie byla lubiana
    • Gość: Julek Re: Rozłam w bydgoskiej Platformie Obywatelskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:59
      No coż w PO zapanowała psychoza. Nie którym nerwy puszczają, że przy okazji TKM
      się nie załapią do Sejmu. Dziwi mnie, że najbardziej skamlą rajcy, przecież jak
      się sprawdzili to nie wazne które miejsce, wyborcy docenią. Chyba że się boja
      tych ocen, sami wiedzą co robili. Młodym z PO się chyba z lekka poprzewracało,
      sądzili że jak Pawełek wejdzei do Sejmu to bedzie posadki w wojewódzkim
      obsadzał, bo on zna tam kąty najlepiej - tatuś go oprowadzał. A mam pytanie z
      innej beczki, czy stary Olszewski też wycofuje się z życia publicznego, bo
      ostatnio na lewicy do dość popularna fala - Cimoszkę na 30 % wyniosła.
    • Gość: Roman Re: Rozłam w bydgoskiej Platformie Obywatelskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:05
      Ach ta Platforma, ma aspirację na prawicę, ale patrząc na jej skład osobowy to
      ma tyle wspólnego z prawicą co ja z samochodami - czyli nic. Piotrowska rodem z
      koncesjonowanego Pax-u, działaczka PRONU, Eliasz - Ordynacka, Joachimowski - do
      nie dawna różówy (koniunkturalista), Olszewski - tatuś wybrał gdzie synka
      ulokować. Głoszą liberalizm, a to się odnosi chyba do sposobu życia, jak tu nie
      dadzą to tam pójdę, poglądy nie istotne - byle pozycja była dobra. Oni mają
      rządzić Polską?
    • Gość: Saul Lista PO IP: 63.218.109.* 14.07.05, 10:24
      Uważam, że protest bydgoskich działaczy PO jest jak najbardziej zasadny. Uważam
      też, ze powinniśmy wesprzeć ich działanie.

Bez wątpienia w interesie Bydgoszczy jest
      odsunięcie układu SLD-SdPl-UP-PD, który w naszym województwie został
      zdominowany przez czerwonych "nacjonalistów' toruńskich. Skutkuje to m.in.
      pomijaniem Bydgoszczy w przyznawanych funduszach budżetowych/samorządowych.

W wyborach musimy zwrócić uwage na partie które rokują nadzieję na zmianę tej
      sytuacji. W moim odczuciu najkorzystniejszyn rozwiązaniem będzie wsparcie PiS,
      PO i LPR. Jednak to nie wystarczy. Musimy zwrócić uwagę aby na czołowych
      miejscach list wyborczych znaleźli się ludzie związania z Bydgoszczą, ludzie
      którzy coś już dla miasta zrobili. Musimy uniknąć desantu przedstawicieli z
      innych miast w województwie a także spoza województwa!!
      Jest kilka wyjątków: np. Markowski (PiS). To osoba sprawdzona i mimo, ze nie
      pochodzi
      z Bydgoszczy możemy jej zaufać.

Uważam, że protest bydgoskich działaczy PO jest jak najbardziej zasadny. Uważam
      też, ze powinniśmy wesprzeć ich działanie.
      • Gość: xxx Re: Lista PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 20:35
        Saul , Ty idź do rabina i spytaj co z Twoja głowa się stalo. Ty nie zwlekaj...
    • Gość: zniesmaczony kasa kasa kasa IP: *.tvgawex.pl 14.07.05, 11:08
      Co może zrobic z człowieka pęd do pięniędzy potrafią się opluwać choć są na
      świeczniku jako politycy. Wyszła cała prawda w d.... mają wyborców oni liczą
      tylko na intratne stanowiska u władzy i pazernie chcą się dochłapać kasa kasa
      kasa
    • Gość: Saul Żądamy bydgoszczan na listach PO! IP: 63.218.109.* 14.07.05, 11:10
      Nie można dopuścić do zdominowania listy wyborczej w naszym okręgu przez ludzi
      nie wywodzących się z Bydgoszczy. Mamy prawo żądań by na czołowych miejscach
      listy wyborczej Platformy Obywatelskiej znaleźli się bydgoszcanie, oraz osoby
      związane dorobkiem z Bydgoszczą.

Wyraźmy sowje zdanie i opinię!

Biuro Krajowe PO ul. Andersa 21, 00-159 Warszawa
      tel.: (0 prefix 22) 635-78-79, (0 prefix 22) 831-55-07,
      fax: (0 prefix 22) 635-76-41

Przewodniczący PO:

Donald.Tusk@sejm.pl

Zastępca Sekretarza Generalnego PO

pawel.gras@sejm.pl

Biuro Regionu Kujawsko-Pomorskiego
      Adres: 85-004 Bydgoszcz Plac Wolności 1
      Telefon: (52) 345-07-66
      Fax: (52) 345 07 66

Sekretarz regionu K-P:
      pawel_olszewski@interia.pl

Zastępca Sekretarza Generalnego PO
      pawel.gras@sejm.pl

Protest na ręce Przewodniczącej Regionu K-P

Adres e-mail: teresa.piotrowska@sejm.pl

• Gość: lok Re: Żądamy bydgoszczan na listach PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 20:38
        Saul, Ty czytaj co do ciebie piszą
    • adampodg Re: Rozłam w bydgoskiej Platformie Obywatelskiej 14.07.05, 11:13
      Straszne, okropne... Jak ja dzisiaj będę spał... Niech mnie ktoś przytuli...
      :-(
    • Gość: Saul Żądamy bydgoszczan na listach PiS IP: 63.218.109.* 14.07.05, 11:16
      Co zrozumiałe także na listach Prawa i Sprawiedliwości powinni się znaleźć
      ludzie związani z Bydgoszczą. Potrzebujemy ludzi których dorobek świadczy o
      przywiązaniu do miasta. Tylko tacy ludzi potrafią w kluczowych sprawach walczyć
      o interes miasta.

Apelujmy do naszych przedstawilcieli o należne potraktowanie naszych kandydatów.

Kujawsko-Pomorski Pełnomocnik Regionalny PiS

ul. Bernardyńska 3
      85-029 Bydgoszcz
      tel. (52) 345-98-88
      fax. (52) 345-98-52
      e-mail: region.kujawsko-pomorskie@pis.org.pl
      Kujawsko-Pomorski Pełnomocnik Regionalny PiS
      Tomasz Markowski

Biuro Poselskie Posła Tomasza Markowskiego
      85-029 Bydgoszcz
      ul. Bernardyńska 3
      tel.: (52) 3459888
      fax: (52) 3459852
      e-mail: Tomasz.Markowski@sejm.pl
    • Gość: Saul Walczmy o naszych przedstawicieli IP: 63.218.109.* 14.07.05, 11:27
      Wielką słabością Bydgoszczy był w ostatnich latach brak wysoko wykwalifikowanej
      kadry urzędniczej. Wiązało się to z zaniedbaniami lat 1945-89, kiedy to nie
      powstała w Bydgoszczy uczelnia kształcąca ekonomistów i prawników. Nie powołano
      uniwersytetu, a nawet akdemii ekonomicznej. Sytuacja zmieniła się po 89' kiedy
      stopniowo zaczęły powstawać uczelnie prywatne, kształcące przynajmniej na
      poziomie zawodowym ekonomistów, a także (przede wszystkim) rozwój Akademii
      Bydgoskiej, która utworzyła studia na kierunku administracja. W tym miejscu
      należy zwrócić uwagę na pewną bardzo symptomatyczną okoliczność. Myślę o
      zachowaniu środowiska toruńskiego w okresie przekształcania Akademii Bydgoskiej
      w UKW. Ten obraz który się wyłonił ukazał prawdziwe oblicze naszego sąsiada.
      Ilość ataków na forach regionalnych, nieodpowiedzialne i szkodzące wizerunkowi
      uczelni wypowiedzi toruńskiego środowiska osiągnęły niewyobrażalny poziom.
      Sprawa jest oczywista. Zdawali sobie sprawę ze słabości Bydgoszczy, wynikającej
      właśnie z braku uniwersytetu. Słabość bydgoskich kadr urzędniczych,
      samorządowych i parlamentarnych wynikała właśnie ze słabości bydgoskiej nauki
      (w dziedzinach uniwersyteckich). Generowało to określone skutki, m. in. duża
      liczba naszych reprezentantów wywodziła się spoza Bydgoszczy. Tkanka bydgoska
      była słaba i bardzo podatna na wpływy gdańskie, a co gorsze toruńskie.
      Oczywistwe jest, że podjęto próby dyskredytowania Akademii Bydgoskiej właśnie w
      celu zachowania tej niekorzystnej dla Bydgoszczy sytuacji. Toruń doskonale
      wiedział o słabości w dziedzinie administracji publicznej i część środowisk
      robiła wiele żeby utrzymać istniejącą sytuację.
      Na szczęście dzięki zaangażowaniu środowiszka AB, a także wsparciu całego
      społeczeństwa Bydgoszczy powiodło się utworzenie uniwersytetu bydgoskiego.

Dzisiaj szczycimy się posiadaniem uniwersytetu, Akademii Techniczno-Rolniczej,
      uczelni medycznej, muzycznej, uczlni prywatnych. Zacznijmy dostrzegać swój
      dorobek. Stawiajmy na ludzi związanych i wychowanych w Bydgoszczy!!!

• Gość: byd UKLADZIKI, AFERKI, KOLIGACJE.... nigdzie w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 11:32
      UKLADZIKI, AFERKI, KOLIGACJE.... nigdzie w Polsce PO tego nie ma tyle co w
      Bydgoszczy
    • relatywista.pl szlaban dla nierobów 14.07.05, 11:46
      szlaban dla muzykantów,pacykarzy,konserwatorów,lekarzy i katechetów w polityce,
      czas na profesjonalistów!!! przecież ci nieudacznicy przez trzy lata
      "nicnierobienia" w samorządzie teraz chcą się załapać na wyższą dietę.
      piotroska ma rację eliminując ich,ale sama też się nie nadaje do sejmu.
      • Gość: Robert Re: szlaban dla nierobów IP: *.net / *.net 14.07.05, 12:38
        Kiedy pani Piotrowska wyjaśni jak załatwiała pracę w Urzędzie Celnym czas aby
        dowiedział sie o tym Tusk.
        • Gość: robson "bardzo znany radny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:16
          buhahahhaahhahaha
          ciekawe z czego znany?

ja olszewskiemu bym nawet 5 zlotych nie pożyczył:)
    • Gość: Adam Re: Rozłam w bydgoskiej Platformie Obywatelskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 15:27
      Szanowni uczestnicy tego forum, czy nie widzicie że celem artykółu w
      dzisiejszej Wyborczej jest przedstawienie działaczy PO podpisanych pod listem
      do Tuska jako warchołów protestujących z powodu kształtu list wyborczych. Moim
      zdaniem sprawa jest dużo bardziej złożona i poważna i dotyczy Pani Poseł
      Piotrowskiej, która - jestem gotów się założyć - maczała palce w powstaniu tego
      artykółu, który jest typowym uderzeniem wyprzedzającym. Sprawa będzie miała
      ciąg dalszy - jestem o tym przekonany. Osobom podpisanym pod listem do Tuska
      gratuluję odwagi, że widząc smród mają chęć coś zmienić, swoim działaniem
      pokazali,że w PO są ludzie z kręgosłupem, a nie tylko karierowicze łasi na
      stanowiska i klakierzy PRONóWki Tereski (Rysiek, Kubuś, Marzenka itp).
      • Gość: pl Re: Rozłam w bydgoskiej Platformie Obywatelskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 20:43
        Adaś, jak uczyli w szkole gramatyki to gdzie łaziłes?
        • Gość: sadas Re: Rozłam w bydgoskiej Platformie Obywatelskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 20:55
          Czyzby chodziłoo Adasia S.?
    • Gość: Witek Re: Rozłam w bydgoskiej Platformie Obywatelskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 21:56
      Niestety jestem członkiem PO i coraz bardziej zniesmaczony postepowaniem
      Piotrowskiej, która robi wszystko by znow siedziec w parlamencie.
      Przeciez ty kobieto na niczym sie nie znasz!!
      Nie masz żadnego wykształcenia!!!
      Wstyd! tak się pchać po pieniądze!!
    • Gość: Wald Re: Rozłam w bydgoskiej Platformie Obywatelskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 22:03
      Saul ty wynieś się do Izraela!
      Tam twoje miesjce!
      Kto to widział! Głosować na tych, którzy szkodzą Polsce!!
      • Gość: Robert Re: Rozłam w bydgoskiej Platformie Obywatelskiej IP: *.net / *.net 15.07.05, 09:30
        W końcu może wyjaśni zarzuty ktoresa skierowane do niej.uykm
    • Gość: prawnik Re: Rozłam w bydgoskiej Platformie Obywatelskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 15:07
      No kto tej katechetce wierzy?Tusk się gubi,co widać w jego wypowiedziach.Baba
      jest żądna jak Giertych władzy i kasy,bo skoro jest lepsza/?????/od ZYty to
      może stworzy tandem/ale chyba nie/z Gonkowcem-Waltz!Z taką ekipą Tusk leży!!!!
      • Gość: Marek Re: Rozłam w bydgoskiej Platformie Obywatelskiej IP: *.net / *.net 15.07.05, 17:52
        PO obudzi sie po wyborach jak w Bydgoszczy będą mieć 0 posła,czas rozliczyc ta
        babę ktora tylko myśli o prywacie i robi idiotów z ludzi jaka ja pożadna i
        oddana ludziom.
    • Gość: wojtek Rozłam w bydgoskiej PO robi Eliasz z Ordynackiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 18:07
      PO w Bydgoszczy potrzeba oczyszczenia szeregów - wyrzucić Eliasza związanego z
      ORDYNACKĄ i P. Olszewskiego - spowinowaconego z SLD, dalej: przejrzeć
      dokładnie. Najpierw wdarli się na radnych - teraz odechciało się im już radzić:
      wszystko w Bydgoszczy sobie już załatwili!!! Teraz chcą zrobić skok na kasę
      poselską! To oni "szyją buty" Piotrowskiej i wypisują na Forum od miesięcy - na
      czyje zamówienie?
      • Gość: Robert Re: Rozłam w bydgoskiej PO robi Eliasz z Ordynack IP: *.net / *.net 16.07.05, 12:00
        W końcu kto pracuje po znajomości w Urzędzie Celnym,kto skrywa smrod panujacy w
        tej instytucji,kto kryje pyszalkowatych szefów tego urzędu-Teresa P..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka