Dodaj do ulubionych

NOWA MIOTŁA =9 WOJEWÓDZW = TO JEST CHORE !!!!

IP: *.chello.pl 22.08.05, 12:39
PO chce zmniejszyć liczbę województw do 9
"Trybuna": Prawica po dojściu do władzy może nas zaskoczyć kolejną reformą
administracyjną. Będzie ona polegać na zmniejszeniu liczby województw.
To poważne ostrzeżenie dla mieszkańców tych regionów, których siedem lat temu
nie było na AWS-owskiej mapie Polski, a które zostały wywalczone w protestach
społecznych.

Wśród pogłosek, których oficjalnie nikt z prawicy nie chce potwierdzić, są i
takie, że Platforma Obywatelska ma gotowy projekt podziału Polski na dziewięć
województw. Oznaczałoby to, że z mapy musiałyby zniknąć m.in. województwa
kujawsko-pomorskie, lubuskie, świętokrzyskie, opolskie i kilka następnych.
"Trybuna" powołuje się na anonimowego kandydata na posła z lubuskiej
Platformy, który w rozmowie z "Gazetą Lubuską" potwierdził, że widział
opracowania przygotowane na zlecenie władz krajowych PO, z których wynika, że
w Polsce powinno być dziewięć dużych województw. Za takim rozwiązaniem mają
się opowiadać wspierające Platformę środowiska biznesowe.

Poseł Waldy Dzikowski, który w Platformie jest ekspertem w sprawach
samorządowych, jest dyplomatyczny. "Dzisiejszy podział już się przyjął. Nie
można go odbierać społeczności lokalnej jednym cięciem noża politycznego.
Nawet jeśli mniejsza ilość województw okazałaby się bardziej optymalna".

Waldy Dzikowski zapewnia, że Platforma nie będzie odgórnie ustalać liczby
województw. Zaraz jednak dodaje, że "analiza zadań publicznych" wykaże, jaka
byłaby najlepsza ilość województw - pisze "Trybuna".

Ps.Nie może być tak że przyjdzie jakaś nowa miotła i to co funkcjonuje
przez ładne lata od razu kilku łebką się nie podoba i trzeba to
zmieniać!!!.Takie rewolty to mogą robić u siebie w gospodarstwie domowym a
nie ustawiać 40 mil państwo!!.Precz łapy od jakichkolwiek zamierzeń zmian
administracyjnych!!!Najpierw PO niech zmieni tok myślenia,a jak będą z tym
problemy to czekają otworem gabinety
psychiatryczne!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kosa Re: NOWA MIOTŁA =9 WOJEWÓDZW = TO JEST CHORE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 12:53
      Szczerze mowiac wole nalezec pod poznan niz klucic sie z toruniem o kazda
      instytucje, o kazdy grosz itd.
      A tak sytuacja bedzie jasna
      bydgoszcz straci range ale zyska spokoj i klimat na inwestycje.
      A nie tak jak jest teraz...
      inwestorzy nie inwestuja np w bydg bo boja sie ze jakis urzednik z torunia
      zablokuje budowe jakas decyzja spowodowana zawisca do bydg
      i oczywywiscie na odwrot tez.
      wiec ja jestem jak najbardziej za!!
      • Gość: Iron Re: NOWA MIOTŁA =9 WOJEWÓDZW = TO JEST CHORE !!!! IP: *.chello.pl 22.08.05, 13:28
        Kosa głupoty gadasz tylko miasta wojewódzkie przyciągają porządnych inwestorów.
        A PO i tak nic nie zrobi bo znowu pojedziemy do Warszawy i pokarzemy co myślimy
        o ich
        pomysłach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Prowokacja Re: NOWA MIOTŁA =9 WOJEWÓDZW = TO JEST CHORE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 13:32
          Przecież to prowokacja Trybuny. Zwrócie uwagę na treść - według informacji,
          których nikt nie che potwierdzić.

Tez mogę napisać, ze według informacji, których nikt w SLD nie chce potwierdzić,
          to jest już gotowy w SLD projekt likwidacji Sejmu.

• Gość: aparat_cyfrowy Byyyzyyydura ! IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 22.08.05, 13:49
            Jeśli to prowokacja to bardzo marna. Jeśli nie ... Widać, że bolszewizm
            pozarażał nie tylko aktywistów PZPR. Jak aksjomat, jak dogmat osobnicy z
            takimipomysłami powiini sobie zapamiętać, że to naród ( lub jak kto woli :
            społeczeństwo) decyduje o swoim losie a nie kolesie z lepkimi rączkami.
            • Gość: normalny Lepiej z Toruniem sie dogadac niz iść pod Poznan ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 14:40
              Lepiej z Toruniem sie dogadac niz iść pod but Poznania !!!!!
        • Gość: Kość Udowa To jest skandal!!! IP: *.bydg.pl / *.bydg.pl 23.08.05, 13:24
          PO na razie nic nie mowi bo nie chce stracic wyborcow ale po dojsciu do wladzy
          pokaze nam co potrfi i Bydgoszcz 8 miasto w Polsce bedzie powitem... To jest
          k..wa skandal, nigdy na to nie pozwole, przukuje sie do urzedu wojewodzkiego a
          nie oddam !!!
    • Gość: SKANDAL SKANDAL:!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 13:54
      SKANDAL
      • Gość: Leszek To antybydgoska prowokacja PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 14:04
        To antybydgoska prowokacja PO.
        Precz z Piotrowska!!!!!!
        • Gość: obserwator Re: To antybydgoska prowokacja SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 14:16
          wiadomo,że to prowokacja.Z drugiej jednak strony sądzę że z Poznaniem byłoby
          korzystniej.
          • Gość: mark Re: To antybydgoska prowokacja SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 14:31
            a co z dwumiastem???? Mozemy sie kłócić z Toruniem konkurowac wyrywac
            kasę ..... ale jeśli nie bedziemy aglomeracja omina nas kolosalne pieniądze ...
            to sa setki milionów złotych ........... mam nadzieję ze elity bydgosko-
            torunskie nie beda takie głupie ...
          • Gość: Gregor Re: To antybydgoska prowokacja SLD IP: *.range217-43.btcentralplus.com 22.08.05, 14:34
            Tyle razy byla tu dyskusja o tym, jak to niedobrze jest byc w 1 wojewodztwie z Toruniem. Teraz sa szanse
            na to, ze tak sie moze stac i nagle panika?!?
            A tak powaznie, to wojewodztwa lubuskie, opolskie, czy swietokrzyskie sa faktycznie bardzo male i warto
            sie zastanowic nad sensem ich istnienia. Co do kujpom, coz... Ciagle walki miedzy miastami sa juz nudne,
            kopanie dolkow pod sasiadem (kosieniak o rdzeniu aglomeracji, dla przykladu) niesmaczne, wiec moze
            nie byloby takie glupie zlikwidowac to wojewodztwo i rozdzielic od siebie miasta. Nie potrafily sie przy
            urzedach pogodzic, to teraz nie bedzie ich wcale. To samo z 1mld euro na aglomeracje. Ale z drugiej
            strony moze wreszcie beda mogly skupic sie na wlasnym rozwoju, zamiast klotniach...
            • Gość: jaca Torun korzystniejszy dla Bydgoszczy niz Poznan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 14:42
              Gość portalu: Gregor napisał(a):

> Tyle razy byla tu dyskusja o tym, jak to niedobrze jest byc w 1 wojewodztwie
              > z Toruniem. Teraz sa szanse na to, ze tak sie moze stac i nagle panika?!?

Masz racje, teraz to widac - Torun jest korzystniejszy dla Bydgoszczy niz Poznan
              • Gość: Gregor Re: Torun korzystniejszy dla Bydgoszczy niz Pozna IP: *.range217-43.btcentralplus.com 22.08.05, 15:05
                Tez tak uwazam. I, co logiczne, Bydgoszcz korzystniejsza dla Torunia, niz Gdansk. Prawda jest taka, ze
                oba miasta uwazaja sie pokrzywdzone. Wg mnie to oznaka tego, ze widac jest w miare sprawiedliwy
                podzial:))
                • Gość: tor Re: Torun korzystniejszy dla Bydgoszczy niz Pozna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 09:31
                  Gwoli sprawiedliwosci nalezy dodac, ze to Torun jako pierwszy zaproponowal
                  symbloliczne rozliczenie przeszlosci, pojednanie i partnerska, szczegolowa
                  umowe!
    • Gość: Nie wierzymy Trybu Nie wierzymy Trybunie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 14:39
      Nie wierzymy Trybunie.
      • Gość: Mago P-O,NOWA MIOTŁA =9 WOJEWÓDZW = TO JEST CHORE !!!! IP: *.chello.pl 22.08.05, 14:56
        Ja wole aby Bydboszcz była z Krakowem, a Toruń z Koronowem!!!!,Co wy nato????
        • Gość: bobo Re: P-O,NOWA MIOTŁA =9 WOJEWÓDZW = TO JEST CHORE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:04
          podoba mi się ten pomysł.
          • Gość: mark Re: P-O,NOWA MIOTŁA =9 WOJEWÓDZW = TO JEST CHORE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:21
            .........a co z dwumiastem???? Mozemy sie kłócić z Toruniem, konkurowac, wyrywac
            kasę ..... ale jeśli nie bedziemy w aglomeracja omina nas kolosalne
            pieniądze ... ok 600 miliardów złotych w infrastrukture aglomeracji /wszystkich/
            .....to są takie kwoty jakich w tym kraju jeszcze nie było na
            infrastrukture .. pewnie Gdańsk chapnie i Poznan i zbudują sobie ...... mam
            nadzieję ze elity bydgosko-torunskie nie beda takie głupie ...i nie zostaniemy
            jak te golodupce..... nie dość ze skłoceni to bez grosza przy duszy.... Piszę
            to jako bydgoszczanin ... życze Toruniowi i Bydgoszczy dwumiasta zycze wam i
            sobie i naszym dzieciom.... bo naprawde staniemy sie zasciankiem i bedziemy
            patrzec jak inni budują cos o czym nasze miasta moga pomarzyc.. a
            infrastruktura to .... nowe miejsca pracy..... magnes dla firm ...... Nie
            wyorazam sobie dwumiasta rozdzielonego granicą wojeódzctw..... No chyba ze tak
            jak mówiłem "spadniemy" z narodowego planu .... a inni łykna kasę .... i
            postawia miedzy nami słupy graniczne ..... Wogóle jestem ciekawy co koledzy z
            Torunia o tym mysla ... mi skóra cierpnie ......
            • Gość: Sławek Re: P-O,NOWA MIOTŁA =9 WOJEWÓDZW = TO JEST CHORE IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.05, 15:41
              Toruń tylko z Gdańskiem w Wielkim Pomorzu
              • Gość: balum Re: P-O,NOWA MIOTŁA =9 WOJEWÓDZW = TO JEST CHORE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 18:03
                Bydgoszcz nic nie zyskała na mariazu z toruniem - taka jest prawda. Per saldo
                to toruń więcej straci przez blokownaie bydgoskiej apelacji, powstania
                uniwersytetu i inne działania któe znięchecają do tego związku bydgoszczan. To
                nie my a toruń straci placówki samorządowe i dotacje któe płyneły szerokim
                strumieniem do torunia. Bydgoszcz sobie w poznańskiem poradzi.
                • Gość: Gregor Re: P-O,NOWA MIOTŁA =9 WOJEWÓDZW = TO JEST CHORE IP: *.range217-43.btcentralplus.com 22.08.05, 18:29
                  Balum, znowu fakty przekrecasz (ze to tak lagodnie nazwe). Torun nie blokuje powstania apelacji w
                  Bydgoszczy, tylko konkuruje z B o utworzenie jej w naszym miescie. Rownie dobrze mozna powiedziec,
                  ze to Bydgoszcz blokuje powstanie apelacji w T!
                  O ile sie nie myle, to jedynie UMK glosowala za powstaniem uniwerku u Was. Chyba ciezko nazwac to
                  blokowaniem?
                  A przy rozdzieleniu miast granica wojewodztwa, bedzie mozna zapomniec o kasie na aglomeracje. Czy Ty
                  az tak nienawidzisz Torunia, ze wolisz pozbawic swojego miasta tych pieniedzy, aby tylko i Torun ich nie
                  dostal? Ta nienawisc musi miec jednak gdzies granice...
                  • Gość: balum Re: P-O,NOWA MIOTŁA =9 WOJEWÓDZW = TO JEST CHORE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 18:53
                    Do gregora - obserwuje to forum dłużej do ciebie a także zachowania waszych
                    lokalnych polityków. Niestety to przedewszystkim w toruniu nie ma atmosfery do
                    tworzenia dwumiasta. Przykładem niech tutaj będą zachowania twoich ziomków na
                    tym forum czy teksty ze strony www.torun-bydgoszcz czy toruńskiego pttk czy
                    nawet treści niektórych artykułów w waszych lokalnych gazetach. Zwracam uwagę
                    że bydgoszczy nikt podobnych stron nie tworzył. Co do zachowań waszych
                    polityków ich wypowiedzi typu "miasto ploretariackie", "przeiceż nie zabierzemy
                    wam krzeseł" itd a także podział środków samorzadowych, nierównomierny ich
                    podział (ostatnio toruń otrzymał 6 karetek od sam. wojewódzkiego - nie zadaję
                    pytania ile ich otrzymała bydgoszcz) nie skłania do pozostawania dłużej w tym
                    związku. Także podział planowanych pieniędzy na dwumiasto w którym marszałek
                    praktycznie oprócz linii tramwajowej zapomniał o bydgoszczy nie skłania do
                    współpracy. Ja wiem że napiszesz że będzie nowa władza to będzie lepiej - ale
                    może być tak że z omiawianej sumy nie bedzie już co dzielić.
                    Lepiej więc niech każdy idzie w swoją stronę.
                    Co do apelacji - blokujecie jeje powstanie przez torpedowanie inicjatywy w tym
                    kierunku bydgoszczy. wdług umowy co rządowe, państwowe miało być lokalizowane w
                    bydgoszczy a samorządowe w toruniu. Bydgoscy politycy nie krzyczą o wywókzach
                    kiedy kolejne centra samorządowe powstają w toruniu, natomiast wam jest mało
                    chcielibyście jeszcze apelacje. Brak waszego umiaru rozsiadził już to
                    województwo.
                    • Gość: Gregor Re: P-O,NOWA MIOTŁA =9 WOJEWÓDZW = TO JEST CHORE IP: *.range217-43.btcentralplus.com 23.08.05, 02:01
                      Balum, to wg Ciebie Apelacja jest w strukturach rzadowych, czy samorzadowych? Bo mnie uczono, ze w
                      Polsce (jak i innych demokratycznych krajach) sadownictwo jest niezawisle. Czyli oba miasta moga
                      walczyc o nia. I tak dlugo, jak tylko wspolzawodnicza, to jest ok. Niech wygra lepszy!
                      Szczerze mowiac o karetkach nie slyszalem. Wiem, ze nowe kupil Citomed, ale to firma prywatna...
                      Ja Ci troche przewrotnie odpowiem. W Toruniu uwazaja, ze wszystko idzie do Bydgoszczy, w
                      Bydgoszczy, ze do Torunia... Dla mnie oznacza to tyle, ze chyba jest w miare consensus utrzymany:))
                      A wydaje mi sie, ze utrzymanie wojewodztwa przyniesie wszystkim wiecej korzysci, niz skarg. Tak
                      Bydgoszcz, Torun, Wloclawek i reszta beda peryferiami odpowiednio Wielkopolski, Pomorza i Ziemi
                      Lodzkiej i jakos nie wydaje mi sie, ze centrale beda sie nami zbytnio przejmowac...
                      PS. krytykujesz torun-bydgoszcz.pl. Ja uwazam strone za ciekawa i w miare obiektywna (wiadomo, ze
                      jest tworzona przez Torunczykow, ale jednak nawoluje do pojednania i wspolpracy). Owszem, pisze o
                      historii obu miast i owszem, byly wywozki. Ani ja, ani Ty nic na to nie poradzimy, bo bylo to kupe lat
                      temu. Jednak dobrze jest wiedziec, ze takie byly fakty i nie mozna u nas o tym zapominac, bo niektorzy
                      (np.Kosieniak) maja podobne zapedy... Co powiesz o bydgoskim odpowiedniku? (www.dwumiasto cos
                      tam) Dla mnie na tej stronie mozna sie doszukac obrazy Torunia, a pewnie Ty, jako ze jestes z
                      Bydgoszczy, tego nie zauwazasz:) Nie twierdze, ze wynika to ze zlej woli! Po prostu kazdy mieszkaniec
                      Torunia i Bydgoszczy nie bedzie obiektywny...
                      Dalej jednak twierdze, ze warto wspolpracowac.
                      Ach i zupelnie zapomnialem. Co z tym blokowanie powstania Uniweku w Bydg przez UMK? Bo sie nie
                      doczekalem odpowiedzi...
                      Pozdrawiam!
                  • Gość: Iron Re: Tylko Toruń głosował za UKW??hahahaha IP: *.chello.pl 22.08.05, 23:25
                    Tylko Toruń głosowł za UKW??Jesteś coraz bardziej zabawny. Do powołania UKW
                    były potrzebne 4 pozytywne decyzje innych uniwerów m.in.UJ wyraził się
                    pozytywnie ....więc O CZYM TY WOGÓLE GADASZ?????
                    • Gość: Gregor Iron, troche powagi... IP: *.range217-43.btcentralplus.com 23.08.05, 02:04
                      Sorry za pomylke. Jednak chcialem podkreslic, ze UMK glosowalo za, nie przeciw. I taka prosba. Troszke
                      wiecej kultury. Ja sie staram nikogo nie obrazac i oczekuje tego samego w zamian. Dyskusja na
                      normalnym poziomie i bez glupich docinek zawsze jest zdecydowanie bardziej konstruktywna, wiesz?:))
                      • Gość: Iron Re: Grgor ale o co Ci chodzi???? IP: *.chello.pl 23.08.05, 17:49
                        A czym poczułeś się urażony bo nie wiem? Przecież nie obraziłem Cie w żaden
                        sposób. Wyluzuj.
              • Gość: mark Re: P-O,NOWA MIOTŁA =9 WOJEWÓDZW = TO JEST CHORE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 18:31
                sądzisz ze Toruń na tym skorzysta .... poproszę o argumenty i fakty .....
                bardzo mnie intersuje skąd płyna takie wnioski ...???????????///
    • Gość: Polak Re: NOWA MIOTŁA =9 WOJEWÓDZW = TO JEST CHORE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:52
      Sądzę, że im mniej województw tym lepiej- bo mniej urzędników i niższe koszty. Zarówno Bydgoszcz jak i Toruń nie potrafią się dogadać, a w dodatku stanowią fatalne stolice dla pozostałych miast tego województwa- myślą tylko o sobie, są egoistyczne; przecież jest jeszcze Inowrocław, Grudziądz czy wloclawek. Mieszkańcy tych miast też chcą żyć! Uważam,że w tym chorym województwie nie ma miasta które było by zdolne być prawdziwą stolicą, jak matka i ojciec dla swoich dzieci, czyli innych miejscowości
      • Gość: mark Re: NOWA MIOTŁA =9 WOJEWÓDZW = TO JEST CHORE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 05:56
        a sądzisz ze Gdańsk jest matka dla Elblaga ......... jedz zobacz i porównaj z
        Olsztynem ..... Gdańsk jest jak pompa ...ssssssssssąca ..hahahahahahah
    • Gość: EX DOGADAJMY SIĘ W KOŃCU Z TORUNIEM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 08:57
      DOGADAJMY SIĘ W KOŃCU Z TORUNIEM!!!!
      STWORZMY PODSTAWY WSPOLPRACY - BO TO SIE OPLACA BYDGOSZZCY !!!
      NIE POZNAN, NIE GDANSK, ALE BYDGOSZCZ + TORUN !!!!
      DOJRZEJMY DO TEGO
      • Gość: ja Odwołac Achramowicza!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:26
        Przeciez miedzy Toruniem a Bydgoszczą nie jest tak zle.Moze po prostu powinni
        odejsc tacy ludzie SLD jak Achramowicz i Kosieniak.
        • Gość: normalny co ma Achramowicz do PO??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:38
          Lecz sie Leszek - co ma Achramowicz do PO???????
          Sa tacy ludzie na ym forum dla ktorych wszelkie nieszczescia i afery w
          Bydgoszczy powstaja z winy Torunia :-)
          • Gość: Wiślak Re: co ma Achramowicz do PO??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 11:20
            Chodziłem na mnifestacje aby utworzyć to województwo i cokolwiek będzie sie
            tutaj pisać to jednak najwięcej zyskał Toruń kosztem Bydgoszczy-jego politycy
            są bardziej obrotni i pazerni.Mimo wszystko lepsze takie wojewodztwo niż
            żadne.Proszę zobaczyć w Polsce kto jest hołubiony przez
            władze:Warszawa,Gdańsk,Wrocław,Poznań,Lódź,Katowice,Szczecin,Kraków,trochę
            Rzeszów
            i Białystok ze względu na położenie przygraniczne.Pozostałe ośrodki takie
            jak Bydgoszcz aby coś osiągnąć muszą same tworzyć ciężką pracą to co inni
            dostają w prezencie przykład szkolnictwo wyższe i wiele innych .Po zabraniu
            wojewodztwa niedość,że nic nowego nie zbuduje się, to podupadnie to co
            jest.Proszę przypomnieć sobie jakie były obiecanki rekompensat dla tych
            miast,które starciły status miast wojewodzkich a co uzyskały ? praktycznie NIC!
            U nas oprócz historycznego słowa:Prywata zawrotną karierę
            robi :Prywatyzacja.Wniosek jest jeden,iż trzeba liczyć tylko na siebie i aby to
            osiągnąć trzeba coś znaczyć.
            • Gość: tor ilosc afer w Bydgoszczy jest chyba najwyzsza w kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 13:17
              Gość portalu: Wiślak napisał(a):

> najwięcej zyskał Toruń kosztem Bydgoszczy-jego politycy są bardziej obrotni i
              pazerni.

Mówisz o próbie wpisania bydgsokiego rdzenia wbrew ustaleniom?
              Czy o blokowaniu studia od stycznia przez TVB?
              Czy o probie likwidacji Poczty w Toruniu?
              Czy o przeniesieniu Strazy Granicznej?
              Czy o likwidacji Izby Dziecka oraz Antyterrorystow w Toruniu?

> Mimo wszystko lepsze takie wojewodztwo niż żadne.

Masz racje - symboliczne rozliczenie wywozek instytucji, pojednanie, partnerska
              umowa.

> Bydgoszcz aby coś osiągnąć muszą same tworzyć ciężką pracą to co inni
              > dostają w prezencie przykład szkolnictwo

A to sie usmialem :-)
              Panstwo polskie nie utworzylo ostatnio jakiegos uniwersyetu w Bydgoszczy ?

> U nas oprócz historycznego słowa: Prywata zawrotną karierę robi

Tu sie zgadzam -ilosc afer w Bydgoszczy jest chyba najwyzsza w kraju -
              Obremski, Piotrowska, KonDom, Gruszka, Graczkowski, Bokiej, Gąsiorek,
              Dombrowiczowa.....
    • Gość: ivo Re: NOWA MIOTŁA =9 WOJEWÓDZW = TO JEST CHORE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 13:02
      Jesli juz mialyby byc zlikwidowane wojewodztwa w tym rowniez nasze to nie
      dopuscmy do tego bysmy byli w jednym wojewodztwie z tymi mutantami zza miedzy -
      a takie sa plany, patrz: www.pomorska.pl (Bydgoszcz, torun i Wloclawek w
      wojewodztwie Pomorskim).
      Nigdy, absolutnie nigdy nasza bydgoska tozsamosc nie wiazala sie z Pomorzem,
      morzem i Gdanskiem. Wrecz przeciwnie - zawsze czulismy odrebnosc kulturowa.
      A w czasach gdy z jakichkolwiek przyczyn nie bylo na mapie woj. bydgoskiego, to
      bylismy w woj. poznanskim - blizej nam do Poznania niz do Gdanska.
      I tak powinno byc w najgorszym wypadku.

W najgorszym wypadku: Bydgoszcz do Poznania, Torun i reszta do Gdanska i sprawa
      zakonczona! Koniec wasni, koniec klotni. PO przemysl to...
      • ethanak Do Poznania!!!! 23.08.05, 13:13
        I odczepić od nas Toruń - w końcu...
        • Gość: normalny SLD rękami Trybuny chce ośmieszyc PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 13:18
          Nie rozumiecie, że SLD rękami Trybuny chce ośmieszyc PO?
          • Gość: !!! Re: SLD rękami Trybuny chce ośmieszyc PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 13:51
            O wlasnie!
    • Gość: Quell NIE dla torunia!!!! IP: *.bydg.pl / *.bydg.pl 23.08.05, 15:36
      • Gość: normalny Wiec mowisz tez NIE dla Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:47
        Wiec mowisz tez NIE dla Bydgoszczy - bo sama nie ma szans na region.
        • Gość: Jola : P-O,NOWA MIOTŁA =9 WOJEWÓDZW = TO JEST CHORE IP: *.chello.pl 23.08.05, 19:17
          Bydgoszcz do Krakowa a Toruń do Koronowa i BASTA!!!!!!
    • morus1000 NIE ODAM BYDGOSZCZY POZ-ŃIU ani GDAŃSKOWI 23.08.05, 19:40
      NNNNNNNNNNNNNNNNNNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEE
      odam Bydgoszczy Gdańskowi ani Poznanowi
      • Gość: Maciej Re: NIE ODAM BYDGOSZCZY POZ-ŃIU ani GDAŃSKOWI IP: *.chello.pl 24.08.05, 06:29
        Prawda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka