hkama 30.08.05, 22:50 Drogie mamuśki, może Wy mi powiecie, ile nalezy zaproponować opiekunce dla trzy letniej rezolutnej dziewczynki. Opiekunkę potrzebujemy na ok.8-10 godzin dziennie.Nie mam zielonego pojęcia ile nalezy płacić???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusiadyk Re: Opiekunka- jaka odpłatność?????? 31.08.05, 17:26 czesc, ja płacę 3,70 za godzinę. Zaczynaliśmy od 3 zł za godzinę ale dziewczyna jest niezła i daliśmy jej podwyżkę po kilku miesiącach. Opiekuje się dzieckiem i myje mi naczynia, nic innego w domu nie robi. Mam też rezerwową opiekunkę i jej płacę 5zł na godzinę bo ona jest rzadko i np. tylko na 2-3 godziny. Z tego co wiem te stawki są średnie, chociaż słyszałam częściej o niższych niż wyższych. Odpowiedz Link Zgłoś
erika26 Re: Opiekunka- jaka odpłatność?????? 12.09.05, 15:11 ja bede mojej placic na razie 4 zł/h ale ona bedzie przychodzic na kilka h na razie potem zobaczymy ... tez mam studentke z pedagogiki, zaczyna od 19.09 zobaczymy, jak sobie poradzi nie opiekowała się jeszcze dzieckiem wiec zastanawiam sie jak sobie poradzi, wydaje sie mila Odpowiedz Link Zgłoś
erika26 Re: Opiekunka- jaka odpłatność?????? 12.09.05, 15:18 czy nie za mało jej płace? jeszcze nie pracuje na etat Odpowiedz Link Zgłoś
inia1972 Re: Opiekunka- jaka odpłatność?????? 13.11.05, 17:35 Dziewczyny, a może mogłybyście mi polecić dobrą opiekunkę z okolic Osowej Góry? Potrzebuję takową na sporadyczne okazje. Olo co prawda chodzi do przedszkola, ale jak do tej pory, to więcej choruje niż bywa w przedszkolu :(. Udało mi się znaleźć naprawdę wartościową (mam spore doświadczenie w opiekunkach) opiekunkę, ale jak każdemu - i Jej czasem coś wypada. Chciałabym mieć na telefon dodatkową Panią. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: Opiekunka- jaka odpłatność?????? 14.11.05, 10:02 To weź spytaj tą panią Krystynę z fitness klubu. Kiedyś z nią rozmawiałam o swoim synku. Odpowiedz Link Zgłoś
loola74 Re: Opiekunka- jaka odpłatność?????? 15.11.05, 18:42 Niestety opiekunki polecic Ci nie moge ale moge Ci polecic strone dzieki ktorej ja bardzo szybko znalazłam taka opiekunke, ktora przychodzi do mnie "dorywczo" i jestem z niej bardzo zadowolona. Ta strona to www.niania.pl Nalepiej daj tam swoje ogloszenie i okresl jakie masz wymagania a opiekunki zgloszą sie same! Ale takze mozesz przejrzec sobie oglaszajace sie panie, ktore są "posegregowane" wg miast i dzielnic. Powodzenia Lula Odpowiedz Link Zgłoś
inia1972 Re: Opiekunka- jaka odpłatność?????? 15.11.05, 21:37 Dziękuję Loola, zaraz tam zajrzę :). Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk PILNE 22.11.05, 18:22 jutro przychodzi do mnie kandydatka na opiekunkę "dorywczą" 91-2x w tygodniu po 2 godziny, w sumie nie więcej niż4 godz tygodniowo). Jak myślicie ile powinnam jej płacicć za godzinę? Będzie się opiekowała synkiem u siebie w domu albo przy dobrej pogodzie brała go na spacer. Prosze o pilna odpowiedź bo już jutro muszę jej coś zaproponować. Dziewczyna jest z mojego osiedla więc nie traci czasu ani pieniędzy na dojazd. Odpowiedz Link Zgłoś
inia1972 Re: PILNE 22.11.05, 22:14 Normą chyba jest, że im mniej godzin w tygodniu, tym stawka większa. Ja zawsze proszę, aby kandydatka sama się oceniła. Najtaniej miałam opiekunkę za 2,50 zł (też z mojego osiedla) - sama zaproponowała taką stawkę, najdrożej dziewczynę po pedagogice - 4 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: Opiekunka- jaka odpłatność?????? 02.12.05, 10:54 jestem po kilku rozmowach z kandydatkami na opiekunki. Najniższa stawka o jakiej słyszałam to 3 zł. Najwyższa to 6 zł ale tyle ta dziewczyna dostawała za opiekę nad starszym dzieckiem , któremu pomagała też w lekcjach. Stawka 5zł/godz, która ja proponowałam w przypadku gdy to była pomoc dorywcza wszystkim pasowała. Odpowiedz Link Zgłoś
azdanowicz1 Re: Opiekunka- jaka odpłatność?????? 02.12.05, 11:58 Ja placilam na pełnym etacie opieka+sprzatanie 600zł/m-c. Odpowiedz Link Zgłoś