Dodaj do ulubionych

Grzegorz Schreiber to wiochman!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 22:26
Gazeta Pomorska:
"Zawiadomienie mają złożyć bydgoscy radni. Niedawno zablokowali oni
nieodpłatne użyczenie inwestorowi fragmentu ulicy Gdańskiej, na wysokości
zakładów im. KEN, gdzie ma powstać centrum. Teraz rajcy chcą, żeby wstrzymano
prace w zabytkowym budynku.
- Nadal jestem zdania, że centrum powstanie z naruszeniem prawa. Handel
będzie prowadzony na obszarze znacznie przekraczającym dwa tysiące metrów.
Dlatego decyzję w tej sprawie powinna podjąć Rada Miasta. Na skutek machlojek
i krętactwa zostaliśmy odsunięci od tego - mówi Grzegorz Schreiber,
przewodniczący komisji gospodarki przestrzennej RM."
Mowienie o wszystkim: machlojki, kretactwa; rozliczanie poprzednikow - oto
metody PISuarow!
Nie bede przypominal pamietnych machlojek z radiem Schreibera...
Niech sie ten koles wreszcie zamknie!
Obserwuj wątek
    • Gość: maciej Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: 83.238.70.* 18.10.05, 22:28
      Polonista wielki urbanista!
      • Gość: Iron Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.chello.pl 19.10.05, 00:34
        Czy on nie rozumie woli miasta?????Co za koleś..niech się stąd wyprowadzi bo i
        tak nic dla miasta nie robi...dużej straty nie będzie. Polecam mu Toruń hehehe
        (ale sąsiadów by szlag trafił) ;)
        • Gość: bum Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: 82.146.225.* 19.10.05, 13:42
          No poważnie.. Panie Schreiber zrób pan coś dla miasta - przestań mieszać!
          • Gość: mickey Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 16:04
            Dobrze, więc ja po raz kolejny podejmę się niewdzięcznej roli obrońcy, a wy
            atakujcie jeżeli tak uważacie.
            Kolega Janas jest wielkim zwolennikiem PO i Donalda, co zauważyłem już
            wcześniej. Jego prawo. Ale to, że tobie się podoba Astoria, nie znaczy jeszcze,
            że wszystkim Bydgoszczanom. Ja kocham to miasto i właśnie dlatego jestm przeciw
            temu marketowi. Inaczej pewnie byłoby gdybym np tylko studiował w Bydgoszczy.
            Wówczas pewnie byłoby mi to nawet na rękę. Ale tak?? Co mi po tej gó..anej
            Astorii?? WIększe korki, bo i tak tam moja noga nigdy tam nie postanie. To
            centrum handlowe nie jest mi do niczego potrzebne. Macie pięćdziesiąt innych
            hipermarketów w Bydgoszczy, po co kolejny??
            A teraz sam radny Schreiber. Czy nic nie zrobił? Nie mam zamiaru przytaczać tu
            referatu, ale tylko kilka rzeczy. Będąc wiceprezydentem Bydgoszczy, razem z
            Kosmą Złotowskim doprowadził do uwłaszczenia mieszkań dla 100tysięcy
            Bydgoszczan. Był posłem I i III kadencji. W III kadencji razem z Jarosławem
            Kaczyńskim doprowadził do jawności oświadczeń majątkowych parlamentarzystów.
            Był też przewodniczącym komisji etyki. Cóż jako radny sprzeciwiał sie wielu
            biznesowym planom prezydenta Dombrowicza. Znalazłoby się jeszcze więcej, ale z
            tych działań został najbardziej zapamiętany.
            Ale wszystko jasne. Nie lubimy uczciwych polityków, co koledzy? Na koniec
            pozwolę sobie zacytować za Stefanem Kisielewskim:
            "Nic tak nie gorszy ludzi jak prawda
            Czasem nasuwa się myśl,
            że dla uniknięcia publicznego zgorszenia
            trzeba uniknąć prawdy."
            I właśnie wy tak chcielibyście aby politycy postępowali. To przykre.
            • Gość: viva Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 16:14
              Nie ma się co przejmować, wiadomo kto to wypisuje. Sami poplecznicy KonDoma i
              innych tego rodzaju pseudopolityków. Prawda jest taka, że przeciętny
              Bydgoszczanin ma w dupie tę całą Astorię, a jak zajmuje stanowisko to zazwyczaj
              negatywne. nikt nie ma ochoty na niekończące się remonty i propblemy
              konukiacyjne. Tworzycie tu jakieś kółko wzajemnej adoracji, to je sobie
              twórzcie, ale nie udawajcie, że mówicie w imieniu Bydgoszczan. Pamiętam też
              podczas wyborów, co wypisywaliście o jakimś dupku Mazurze, nikomu nieznanym
              Lubrancie, wsopaniałym patriocie Rulewskim i rzekomo znienawidzonym Złotowskim.
              A prawda się okazała taka, że tylko Złotowski z nich wziął mandat. Teraz się
              uwzięliście na Schreibera. Trochę to wszystko śmieszne.
              • Gość: bum Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.chello.pl 19.10.05, 18:28
                Nikt nie ma ochoty na remonty? Buahahha o szok, no to brawo. Żyjmy dalej w
                brudzie, syfie i zaniedbaniu.
                Co do "marketu".. Mogę zrozumieć argument, że będą korki, ale jeśli w przypadku
                Astorii ktoś wyjeżdża z marketem... proponuję najpierw poszukać w necie co to
                jest Stary Browar w Poznaniu, Manufaktura w Łodzi.. oczywiście Astoria była by
                tylko malutką namiastką tego typu obiektów, w zasadzie tylko (lub aż) utrzymana
                w podobnym klimacie architektonicznym.. przy okazji wypiękniałyby kolejne
                kamienice, pasaż ożywiłby park znajdujący się za budynkiem.. ale po co, prawda?
                Przecież nie chcemy kolejnych remontów, po co się rozwijać.
                • Gość: ja Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.tvgawex.pl 19.10.05, 18:44
                  stary browar?? manufaktura w lodzi ??? super pomysl , tylko ze z tego co wiem to
                  astoria ma byc 2 w Bydgoszcyz pseudo"starym browarem" . Nie tak dawno Wyborcza
                  pisala ze na terenie zakladow miesnych na przeciwko PKS ma powstac bydgoski
                  "stary browar" czy nie za duzo tych wspanialych "browarow" w Bydgoszczy???

zreszta co to za atrakcja?? maly szklany barak obok gotyckiego koscola???? jak
                  chcecie "manufakture" czy "stary browar" to robcie cos porzadnego i z
                  prawdziwego zdarzenia a nie namiastke na miare wielkomiejskich ambicji

to tyle.. nie chce tu pisac o tym ze po wybudowaniu astorii upadna sklepiki na
                  gdanskiej i dlugiej ( zreszta juz teraz nie wiedzie im sie najlepiej)
                  • Gość: wyborca Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 19:17
                    No właśnie sklepiki też padną. Już niech pachołki Dombrowicza dadzą sobie pokój
                    z wypisywaniem tych bzdur, o tym jak wielki i wspaniały to będzie obiekt.
                    • Gość: maciej Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 19.10.05, 21:45
                      Niech te sklepiki padaja. serwuja taka jakość i takie ceny, ze niech ich diabli!
                    • Gość: Janas Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 21:53
                      Ja wiem, ze logiczne myslenie sprawia PiSuarom trudnosc, ale sprobujcie:
                      Przeciez TRABICIE non-stop: "Srodmiescie wymiera!" "Starowka smutna bo malo
                      ludzi odwiedza centrum!" "Gdanska wieje szaroscia!" itd...
                      TAK! to sa wasze hasla, poplecznicy Zlotowskiego i Schreibera (swoja droga
                      Kaczynski brzydzi sie obco brzmiacym slowem "biznes" a tu taka pisownia pana z
                      wasikiem, "Szrajbera"?!?! czy Kaczynski wie o jego istnieniu??? gdyby wiedzial
                      pewnie by go wyrzucil)
                      A co da nam CH Astoria? Oprocz miejsc pracy (przy budowie centrum i
                      zatrudnienie w sklepach) da znaczace ozywienie scislego centrum Bydgoszczy, o
                      co tak zaciekle walczycie. A czym ma przyciagac nasze miasto ludzi do
                      srodmiescia? Przeciez zabytkow nie mamy...
                      • Gość: ja Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.tvgawex.pl 19.10.05, 22:26
                        Astoria da nowe miejsca pracy kosztem sklepikarzy , kupocow z gdanskeij i
                        dlugiej ktorzy te miejsca straca

chcemy orzywic gdanska , dluga??? to nie budujmy czegos co spowoduje ze gdanska
                        bedzie tetnila zyciem tylko te pare metrow ktore prowadza do Astorii a reszta
                        Gdanskeij???
                      • Gość: Bromberg Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 20:52
                        A ten głąb swoje. Astoria i Astoria ...
                        Weź idź mi z tym [beep]! CH Astoria ul.Gdańską rzeczywiście ożywi i to bardzo.
                        Chyba kupię sobie jakiś samolot czy chociaż motolotnię, bo na tramwaje, a tym
                        bardziej na autobusy, nie będzie już można liczyć. Widać, że chodzisz do kl.1A
                        w podstawówce w Fordonie, i nie widzisz co się dzieje w Bydgoszczy (centrum).
                        Jak mało tobie galerii handlowych to jeździj sobie do Galerii Pomorskiej i nie
                        marudź, a jeśli chcesz kupić tańszego batonika, który u pani Krysi kosztuje
                        1zł, a w markecie 0,99gr, to jedź sobie do tesco czy oszołoma.
                    • Gość: IconaWypasu Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 21:54
                      wyborco: pacholku rydzyka, zachowaj milczenie!
                      • Gość: mickey Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 22:22
                        Zaślepia już nie pierwszy raz ciebie Janas nienawiść. Otóż Kaczyński z
                        pewnością nie tylko zna, ale i ceni Schreibera, oraz Złotowskiego. Odpowiedź
                        być może na to pytanie poznasz niedługo, ale to zobaczymy.
                        A ty maciej idź do tych ciężko pracujących sklepikarzy i powiedz im, to co
                        napisałeś na forum. Nie wiem, ale dla mnie starówka jest
                        dostatecznie "ożywiona", a wybudowanie gie jak Astoria nie przyciągnie z
                        pewnością turystów. I zamiast wypisywać głupoty na forum może wy byście coś
                        pożytecznego zrobili dla tego miasta.
                        Z pewnością elektorat Radia Maryja należy szanować, a nie lekceważyć jak to
                        czyni PO. A Kaczyński odrobił już 6 punktów procentowych, zobaczymy, co będzie
                        dalej.
                        • yaraz82 Potop,koszykarze i piłkarze Zawiszy 19.10.05, 22:32
                          Niech Astoria powstanie ale coś właściciele dadzą w zamian,czyli niech dadzą
                          kaskę na odbudowę Potopu oraz drużynę koszykarzy,mogliby dać też na piłkarzy
                          Zawiszy :)
                          • Gość: fankostka Brawo!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 22:43
                            O, co znowu temu Schreiberowi chodzi? Walczy z marketami? Nie, on się czepia,
                            że ta Astoria powstaje niezgodnie z prawem. To głupek jakiś. Nie wie, że za rok
                            wybory samorządowe? Za co Dombrowicz ma poprowadzić kampanię wyborczą? Musi
                            ściągnąć trochę kasy, a że coś tam powstanie niezgodnie z prawem? Pieprzyć
                            prawo! A jak mamy wygrać przyszłoroczne wybory na prezydenta Bydgoszczy, to
                            nawet łapówy należy brać jak dają! Brawo Dombrowicz!
                          • Gość: yo Re: Potop,koszykarze i piłkarze Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 23:04
                            jaka Zawisza, chloptasie nie potrafia grac, kibole nadaja sie tylko do robienia
                            zadym, dzialacze skorumpowani, za co mam placic kolezce w trampkach 4 tys.
                            miesiecznie, ze biego po trawie???? trzeba najpierw w tym klubie zmienic gnijaca
                            glowe!!! potem wyselekcjonowac mlodych, zdolnych chlopcow i budowac klub
                        • Gość: mark Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 22:57
                          ... widze tu tylko zaślepioną polityke, poprostu bełkot .... nie .. bo nie ...
                          bo sklepiki padną /jakie???? Eurofirany, Mc donalds, ... Terranowa, ...???
                          wiekszośc to zwyczajni operatorzy ogólnopolskich sieci handlowych/ ...
                          hihihihi .. handel sie zmienił, pojęcia nie macie jak, a zobaczycie za kilka
                          lat, ..... Astoria to nie konkurencja dla sklepikarzy ... to raczej dom
                          towarowy dla bardziej zamożnych, którzy wydaja pieniadze poza Bydgoszcza, ....
                          spójrzcie na marki operatorów sieci handlowych pragnących miec w niej /ASTORII/
                          butiki ... same nieobecne dotychczas tutaj luksusowe i drogie marki ...
                          dostepne obecnie dla Bydgoszczan podczas zakupów w Warszawie, Poznaniu,
                          Gdańsku .... ludzie korzystający z ich oferty to inna jakość konsumentów /min
                          nieczułych na cenę, sugerujących sie marka .../ ... tacy nie robią
                          zakupów "byle gdzie" ... ... rozwijając siec takich marek umieszcza sie sklepy
                          w luksusowych centach .. kreuje specyficzny wizerunek... min dlatego spora
                          cześć z nich jest tutaj nieobecna bo nie ma warunków /lokali o odpowiednim
                          standardzie i powierzchni/ .... Takie sklepy nie powstają w galeriach
                          handlowych marketów ... Szkoda mi tej Astorii zwlaszcza ze dom Towarowy Jedynak
                          przejeła firma aferalna i zdegradowala do zera umiesczając ksiegarnie EMPIK i
                          marny klub .... Szkoda tez ze wypowiadający sie na forum twierdza ze coś na
                          ksztalt Astorii to dla naszego miasta obraz, dyzhonor, wstyd, ... ze to market
                          ze sledziami i kapustą... to świadczy jedynie o naszej zasciankowości ,... nie
                          wiem czy bylo by mnie stać na garnitur za 3 800 i wodę toaletową za 700 zł ....
                          ale miasto moglo by zyskac nowe oblicze, nowe centrum, .... a ci na których to
                          stac pojada na zakupy do W-wy, lub gdzie indziej,.... ale najbardziej sie
                          boje .. ze inwestor sie wystraszy ... ze zostawi to wszytsko .... scenografie
                          do horroru i pójdzie gdzie indziej ... to jego wlasnosc i bedzie nam straszyc
                          rudera /jak młyny rottera/ przez wiele lat ... i watpie czy ktoś /inny
                          inwestor/ sie skusi czująć jedynie problemy i przeszkody... to by bylo zbyt
                          wielkie ryzyko la niego ... myslę ze ten obiekt powstanie ... i bardzo
                          dobrze .. bo są procesy których zatrzymac nie mozna ... a argument ze ludzi nie
                          obchodzi otoczenie w którym żyją są zywcem wyjęte z "komuny" .... jak bym
                          słyszał ówczesna mowę .... szkoda .... brak tu dyskusji prawdziwej o formie,
                          projekcie, ... złożeniach urbanistycznych ... polityka tylko się przeciska i to
                          przez dziurawe spodnie ... a ja chcialbym by miasto przypominalo masto a nie
                          zlams /w samym środku dzielnica ruder nieremontowanych bud/ ... a ci bogaci i
                          tak znajdą droge po towary których chcą .... bedzie ona prowadzic nie przez
                          Gdańską Jagiellonską lecz ... Nowy Świat, ...Św Marcina .... no ale skoro liczy
                          sie polityka .... hihihihihi .. pomijam juz fakt ze dziala to ozywiająco na
                          innych ... ja tez zrobie moze remont ... pójde do urzedu ... zawiąrzemy
                          stowarzyszenie ... ludzie muszą szukac atracji w centrum miast a nie nie
                          uciekać ... wyludniac centrum ... centrum Bydzi wieczorami sie wyludnia .. w
                          soboty wiatr hula ... oj mozna by pisać i pisać ... hihihihi ... mam nadzieje
                          ze miasto i jego centrum odzyska blask ... koniec bo mnie i tak tu zaraz
                          zmieszją z błotem ... hihihiihh
                        • Gość: Janas Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 00:26
                          mickey: elektorat Radia Maryja... hmmm...
                          no wlasnie nic dodac nic ujac... elektorat RM... hmmm... wyborcy Radia
                          Maryja?!?!
                          A no tak! PIS=Radio Maryja, wszystko jasne!

P.S. Kaczynski: "Nie lubie tego sformulowania 'biznes'. Powinienem raczej
                          powiedziec 'przedsiebiorczosc'"
                          Ten facet na gar upadl!
            • Gość: NOT Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: 212.122.214.* 19.10.05, 22:53
              markety niszczą prawdziwy handel, prawdziwych kupców, a do tego stawiać kolejną
              budę masowej sprzedaży w centrum jest szaleństwem i krótkowzrocznością.
              Te stare sypiące sie kamienice w których jeszcze dziś są sklepy niedługo
              rozwalą się bez remontów gdy te splajtują.Bo z czego jeszcze są głównie
              pieniądze na remonty, przecież nie z czynszów i zadłużeń.
              • Gość: yo Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 23:10
                jakie sklepy, czlowieku, jak wy ludzie patrzycie na nasze miasto przez pryzmat
                ogorka kiszonego i marchewek; w kazdym miescie w Polsce czy w Europie takie
                galerie ze sklepami istnieja, ba tworza sie cale kombinacje ulic z przepieknymi
                przejsciami, po ktorych mozna chodzic na okraglo; po jakims czasie te gorsze
                sklepy zastepuja markowe, porzadne, zadbane i czyste butiki, obok kawiarnie,
                puby; nie wiem komu to przeszkadza???? mi tam glupio jak ide w centrum np. po
                starym rynku, a tam ciuchland, brzydkie delikatesy albo jak na Gdanskiej -
                warzywniak!
              • Gość: mark Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 23:11
                ..... hihihihihihihihi NOT ?????? .... hihihihi........
                • Gość: mark Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 23:16
                  ... panie NOT zastanów sie co pan piszesz .... hihihihihihi
                • Gość: NOT Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: 212.122.214.* 20.10.05, 11:28
                  i bardzo dobrze, że różnimy się zdaniami to naszczęście daje nam demokracja,
                  której to czsami nie rozumiemy, czy jej nadużywamy choćby wyzywając kogoś od
                  komunistów nie wiedząc, że ten ktoś jest anytkomunistą. W komunie trzeba było
                  żyć aby dziś o niej pisać -yo. I tak samo trzeba znać kapitalizam, a nie tylko
                  o nim czytać lub oglądać przez okno autobusu jadąc zresztą na saksy, na zachód
                  jak to się dumnie mawiało.
                  Oczywiście zdania nie znieniam i nie będe go uzasadniać, bo ani miejsce, ani
                  czas na to. Forum jest moderowane, prowokowane ale jest i można (na szczęście)
                  wypowiadać własne opinie.
                  pozdrawiam serdecznie NOT
                  • Gość: Janas Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 12:52
                    NOT napisał(a): "Oczywiście zdania nie znieniam i nie będe go uzasadniać, bo
                    ani miejsce, ani czas na to." - A moze brak argumentow???
                    "W komunie trzeba było żyć aby dziś o niej pisać" - Nie koniecznie. Twierdzisz,
                    ze za 100 lat kiedy wszyscy ludzie pamietajacy komune nie beda zyc, nie bedzie
                    sie pisalo o tych czasach? A dlaczego historycy zajmuja sie np. Sredniowieczem
                    albo pisza historie jak to Jagiello pokonal Ulricha... Przeciez wg twojego
                    dretwego rozumowania nie powinni sie tym zajmowac bo nie zyli w tamtych
                    czasach!!!
                    Powiem wiecej: Ludzie pamietajacy dobrze komune (czyli jak to sugerujesz: ty i
                    twoi ro-wiesniacy) wrecz nie powinni pisac o dawnych czasach poniewaz sentyment
                    do lat mlodzienczych jest w nich tak duzy, ze obraz PRL-u zostaje czasami
                    znieksztalcony.
                    • Gość: biber Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.05, 23:43
                      Jakiś dziwny jesteś, czytam to i widzę że ci się forum ze spluwaczką pomyliło,
                      jakiś oszołom czy pieniacz, wszystkich by tylko obrażał
                      • Gość: Janas Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 01:19
                        biber: Od kiedy jestesmy na "ty"?!?!
              • Gość: Janas Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 00:22
                NOT: prawdziwy handel to teraz nie sklepiki z wrednymi sprzedawcami a wlasnie
                takie centra handlowe jak Astoria! Widac tkwisz w glebokiej komunie, ty i twoje
                radio!
                • Gość: mark Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 07:50
                  ... dlatego wizje Sch, sa dla mnie niezrozumiałe .... dlaczego nie????? nie nie
                  nie nie rozumiem ... to jest zagadaka .... ??? oni pewnie nawet projektu nie
                  widzieli .... wnętrz, atrium ... pewnie i tak ich to mało interesuje ........
                  w koncu polityka ....hihihihi
                  • Gość: listek Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: 62.244.137.* 20.10.05, 08:11
                    Wczoraj geodeci pracowali bardzo ostro, chyba wytyczali przyszły dojazd!
                    • Gość: di natale Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 15:48
                      Chłoptasie z UM po co te bzdury wypisujecie??? A ty Janas sam jesteś wiochman.
                      Wielkie centrum, wspaniałe centrum, jak to ma być wyznacznik atrakcyjności
                      miasta, to ja nie wiem co powiedzieć. Prezydent i urzednicy powinni pomyśleć,
                      co zrobić, abyśmy nie przegrywali w rankingach atrakcyjności już nie mówię z
                      Toruniem, ale przynajmniej z Grudziądzem, boi to kompromitacja.
            • koszalek_opalek Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! 20.10.05, 16:19
              No i dał w mordę komendantowi Straży Miejskiej. Za to go lubię:)
              • Gość: mark Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 19:37
                ... wytyczyli nowe drogi ............włssnie ... to nieuchronny znak ...
                budowy ... zeby zaczac trzeba wydzielic nowy pas ruchu .....
              • Gość: yo Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 23:46
                a ja lubię komendanta Straży Miejskiej, za to, że mu nie oddał ;)
                • koszalek_opalek Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! 21.10.05, 17:03
                  Gość portalu: yo napisał(a):

> a ja lubię komendanta Straży Miejskiej, za to, że mu nie oddał ;)

Nie oddał, tylko nastawił drugi policzek :)))
    • Gość: nn Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 08:57
      Grzegorz Schreiber to człowiek uczciwy i bezkompromisowy, dlatego atak na forum
      Gazety Wyborczej i na łamach tej Gazety odbieram jako wyraz jego siły i lęku
      jaki budzi na salonach „michnikowsko-urbanowskich” Bydgoszczy. Tak pokazuje i
      walczy z nadużyciami Dobrowicza , za to mu chwała, szkoda, że tak mało jest w
      Bydgoszczy polityków formatu Schreibera.
      • Gość: nn Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.10.05, 10:01
        Czesiu CZesiu juz dalbys se spokoj z tym wlazeniem bez wazelinki Grzesiowi
        • nikita_gradow Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! 21.10.05, 15:20
          Za to wasza nienawiść to jest powód do chluby, na pewno. Jacy jesteście
          śmieszni i żałośni...
          • Gość: ehh Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.chello.pl 23.10.05, 13:51
            Nie chodzi o nienawiść, tylko o to, żeby chłopina nie blokował wszystkiego, co
            tylko da się zablokować..
      • Gość: Janas Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 18:13
        No to co ty tu robisz nn - na tych "salonach „michnikowsko-urbanowskich”"?!?!

Lechu Kaczynski: Co ty robisz z ta comiesieczna kasa (ponad 12.400 zl), ze na
        koncie masz 15.000 a w domu obdarte i poniszczone krzesla oraz stary
        samochod?!?! Wizyty w klubie go-go? Kochanka? Nieslubne dziecko? Konta w
        Szwajcarii? A moze bodyguard (ochroniarz) tyle kosztuje???
        • Gość: mickey Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 18:37
          Jak powiedział ktoś mądry:
          "Dyskusja z głupcem nobilituje go bez potrzeby"
          Tyle chyba wystarczy. Ludzie dyskutować z Janasem chorym z nienawiści i głupoty
          nie ma sensu. Niech sobie wypisuje te swoje śmieszne posty.
          • Gość: Robinho Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 21:54
            Janas: z takimi opiniami nie warto dyskutowac. podejrzewam, ze wszystkie
            negatywne komentarze co do CH Astoria pochodza albo od tego samego
            sfrustrowanego czlowieka, albo od wlascicieli sklepikow na gdanskiej, ktorzy
            wolaja "Komuno wroc", a najchetniej nie zmienialiby wystroju, oferty, cen w
            swoich malutkich sklepikach i utrzymywali stan beztroski i blogosci,
            rownoczesnie majac za nic klientow i ich rosnace potrzeby.
            • Gość: kasa Re: Tu chodzi o coś więcej .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 22:18
              Nie ma co się podniecać w Warszawie znane są wyczyny zarówno Złotowskiego jak i
              Schreibera.

Tam ich sława też dotarła bo pisały o nich ogólnopolskie gazety. Ja ma inne w
              związku z powyższym pytanie? Czy za sprawą blokady przez nich inwestycji w
              Bydgoszczy nie stoją jakieś deklaracje? wobec no właśnie kogo. WiadomO na
              przykładach z Polski, że za takie działanie bierze się kasę od konkurencji
              inwestora.

To jest tylko pytanie ale sprawę trzeba wyjaśnić bo na chłopski rozum coś w tym
              jest?
              • Gość: Janas Re: Tu chodzi o coś więcej .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 22:35
                masz racje, taki scenariusz jest calkiem mozliwy, pod przykrywka idei i
                przekonan kryc sie moga interesy
                • Gość: ulka Re: Tu chodzi o coś więcej .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 22:47
                  PiS w ramach swojej poprawności politycznej powinien to sprawdzić, bo nie można
                  dopuścić do tego by taka sprawa była zamieciona pod dywan.

I jeszcze jedno, czy panowie Radni nie rozumieją prostej rzeczy, że o tym już
                  mówią środowiska inwestorskie w Polsce. To co stało się w Bydgoszczy, rzuca na
                  nią zły cień.
      • Gość: nn Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 09:15
        ... panie "nn" nie pieprz pan ....
    • Gość: tytan Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 13:53
      Astoria nie jest szczytem marzen (astoria do starego browaru to pikus) ale jak
      sie nic nie rusza i nie dzieje to jest jeszcze gorzej!
    • Gość: tt Całe elity tego miasta myślą tylko o własnym inter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 13:55
      Całe elity tego miasta myślą tylko o własnym interesiku.
      • nikita_gradow Re: Całe elity tego miasta myślą tylko o własnym 22.10.05, 20:35
        Kasa z ciebie jest imbecyl do kwadratu. Sam domyślam się z jakiego ramienia
        wypisałeś te swoje wypociny. Umknął twojej tępej mózgownicy jeden szczegół:
        otóż Schreiber( ale także Złotowski i Gralik) cały czas byli przeciw
        powstawaniu hipermarketów. A tak na marginesie powiedz mnie i forumowiczom, kto
        i co wie o nich w Warszawie, jestem ciekawy.
        A gdzie czuć łapówę? No cóż od tej strony co cośkolwiek wydawała zgodę dla
        inwestora. Jak w takim miejscu można wydać zgodę na budowę CH??? I co się niby
        wielkiego bedzie działo? Remonty przez pół roku. Mało wam tych marketów i centr
        handlowych? Pomyślcie czasem, to wbrew pozorom niekiedy pomaga...
        • Gość: ofset Re: Dziwna postawa Pisu i Markowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 23:47
          Nie ma co się podniecać jakimś tam Schreiberem bo i po co. Zrobił sobie wygłup
          na własną szkodę. Teraz wszyscy już wiedzą co to za koleś. Trochę dziwi, że Pis
          trzyma takich ludzi.Ludzi, którzy najpierw przez ten sam Pis są wywalani z list
          wyborczych za nielegalne akcje i prowokacje. Tego tylko nie mogę pojąć. W
          normalnych partiach za takie wybryki wywalają odrazu - dziwna ta polityka
          Markowskiego, który przecież jest szefem regionu.
        • Gość: Janas Re: Całe elity tego miasta myślą tylko o własnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 10:24
          nikita_gradow-sklepikarz (z gdanskiej?): Posluchaj uwaznie, bo nie bede
          powtarzal:
          Po pierwsze: Nie obrazaj forumowiczow ("Kasa z ciebie jest imbecyl do kwadratu")
          Po drugie: tak! malo nam marketow; zmienia sie model konsumencki w Polsce -
          Polacy wola chodzic do hipermarketow, gdzie w przyzwoitych warunkach moga
          zrobic zakupy (i wszystko jest na miejscu), a wspolczynnik powierzchni tego
          typu sklepow przypadajacej na 1 mieszkanca jest znacznie nizszy w Bydgoszczy
          niz w innych miastach.
          Po trzecie: Zlotowski jest krysztalowy?!?! A to dobre! :D ubaw na calego!
          Po czwarte: Model francuski to model, do ktorego nieuchronnie dazymy i tego nie
          zmienia twoje wypociny!
          P.S. czy myslisz, ze ktos sie liczy z twoim zdaniem? bo ja nie...
        • Gość: ehh Re: Całe elity tego miasta myślą tylko o własnym IP: *.chello.pl 23.10.05, 13:58
          Radę z myśleniem radzę wykorzystać w swoim własnym przypadku.
          Jeśli chcesz być traktowany jak poważny rozmówca to porzuć protekcjonalny ton i
          ubliżanie, a skup się na argumentach.
          Napisz, co lepszego widziałbyś w miejscu CH Astoria? Coś, co realnie może
          powstać w najbliższym czasie i ożywić ten fragment miasta.. Pan Schreiber po
          prostu chce zablokować i już. Gdyby miał jakąś wizję, koncepcję tego miejsca,
          może mógłbym przyznać mu rację, ale on blokuje i koniec.
    • yaroslav_fordon Grzegorz Schreiber - mamy Pana dość !! 23.10.05, 09:25
      Jak widać po działaniach radnego Schreibera ma on swoją wizję walki o dobro
      miasta. Mam jedynie nadzieję, że mieszkańcy wezmą to pod uwagę i w
      przyszłorocznych wyborach samorządowych dadzą tego wyraz. Starczy już tych
      działań, które opóźniają inwestycje i rozwój naszego Miasta. Kiedy zamiast
      działań negatywnych radny Schreiber zaproponuje jakieś pozytywne działania ...
      obawiam się, że już nie zdąży. MIESZKAŃCY wybierajcie nową Radę z rozwagą !!
      • Gość: mickey Re: Grzegorz Schreiber - mamy Pana dość !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 13:38
        Janas a kto tu najbardziej obraża ludzi jak nie ty?? Siedzisz i cały czas
        piszesz, że ten taki, a tamten sraki. Ja rozumiem, że pobierasz( chyba nie
        robisz tego charytatywnie) za to wynagrodzenie od prezydenta, ale to właśnie z
        twoim zdaniem się tu mało kto liczy.
        A co do ciebie yaroslaw no to też widać, że jesteś jakimś przeciwnikiem bądź to
        całego PiS, bądź co gorsza radnego. No ale chciałbym wam przypomnieć, jeżeli to
        umknęło waszej pamięci, że to Schreiber chciał, aby znieść podwójne bilety, za
        linie pośpieszne, a prezydent w związku z tym zlikwidował wszystkie linie
        pośpieszne na cały miesiąc, a potem wrócił do poprzednich cen. Zdaje się, że
        jeszcze radny Król nad tym pracował. No więc co można zrobić będąc w opozycji??
        Co inni opozycyjni radni zrobili? Wiecie tak by to trzevba było oceniać, a nie
        tylko przez pryzmat, że ten optuje przeciw niezgodnymi i neijasnymi z prawem
        budowami marketów, a tamten siedzi cicho, albo jak radny oszołom Dzakanowski
        liże tyłek prezydentowi.
        • Gość: orion Re: Grzegorz Schreiber - mamy Pana dość !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 14:27
          Rozliczymy, rozliczymy. Ale ja zacznę od rozliczenie Dombrowicza. A, że radny
          nie ma wizji, co w tym miejscu ma powstyać? Mnie tam się zdawało, że radni nie
          są od jakiś wizji, tylko prezydent. Poza tym z kim miałby sam rozmawiać, jako
          kto? Chyba, że ja się mylę. Ja bym wolał coś związane z kulturą na tym miejscu,
          ale ja sobie mogę chcieć, tak jak radni. Prezydenbt chce marketu, no i ja też
          jak radni nie chcę tego marketu. Ale co z tego? Ktoś znowu wziął w łapę i
          market będzie.
          • Gość: target Re: Grzegorz Schreiber - mamy Pana dość !! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.05, 15:55
            Popieram całkowicie, a zarazem nie jestem w stanie "zrozumieć" jaki interes
            mają Ci, którzy tak bezwzględnie atakują i obrażają Schreibera i osoby
            wypisujące swoje opinie.
            Co do ilości marketów - z przeprowadzanych badań przez zachodnie korporacje
            handlowe wynika jednoznacznie, że najlepszym skupiskiem "mniejszych" centr
            handlowych i marketów spożywczych są miasta o biedniej populacji (takim miastem
            jest Bydgoszcz), ponieważ mieszkańców nie stać na regularne kupno dóbr
            przemysłowych.
            Czym więcej marketów tym mniej sklepów osiedlowych, a gdy ich już nie będzie to
            centra razem podniosą ceny. Taki to już mechanizam rynkowy. I nie liczcie na
            to, że duża konkurencja marketów spowoduje obniżkę cen produktów - te firmy się
            zawsze dogadają i sprawdzają ceny na bieżąco wspólnie z producentami.
            A gdy tych mniejszych, osiedlowych już nie będzie, wtedy duże centra zrobią
            swoje mniejsze odnogi w miejscach tych byłych ale zatrudniając zamiast 15-stu
            pracowników, góra 7-miu i tyraj po 12 godzin.
            A konsument może zyska tyle, że w niedzielę zamiast do galerii np BWA będzie
            zaspakajał swoje potrzeby wyższego rzędu w "galerii" typu Centrum czy podobnych.
            Gloryfikowanie centrów handlowych jako zasłony braku inwestycji produkcyjnych w
            mieście jest wielkim nieporozumieniem i obłudą. Trzeba tworzyć miejsca pracy w
            usługach i produkcji, a nie w masowym handlu.
            I co z Prkiem przemysłowym na zachemie tyle burzy i znów cisza?
            • Gość: Janas Re: Grzegorz Schreiber - mamy Pana dość !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 17:57
              Teraz rozumiem Kaczynscy i PiSuary zalatwia Bydgoszczy z 5 lub 6 fabryk
              zatrudniajacych 1000 osob kazda!!!
              To bylaby piekna puenta wypowiedzi goscia: "target".
    • Gość: Janas Re: Grzegorz Schreiber ps. Moher to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 19:54
      Dziekuje Rodakom za swietny wybor w minionych wyborach. Od dawna mowie, ze w tv
      jest za malo programow rozrywkowych i kabaretow, ale juz niedlugo rusza nowy
      kabareton pt. "PISk Jurka czyli jak Marek zostal marszalkiem" oraz zabawny
      serial "Z kamera wsrod zwierzat. Odcinek I: Tajemnice Samoobrony."

A tak naprawde to nie do smiechu mi gdy pomysle o kochanej Polsce w rekach tych
      bandytow.
      • Gość: ofra Re: Dlaczego PiS szkodzi Bydgoszczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 20:09
        To co się dzieje to fatalny prognostyk na następne lata. Pis niestety będzie
        tylko szkodził Bydgoszczy. Fatalnie bo już widać, że nie mamy na co liczyć, ani
        na pieniądze z Warszawy ani na pomoc dla załatwiania dla miasta najważniejszych
        spraw. Jak można bowiem wsytrzymwać inwestycje w mieście jak można być przeciw
        rozwojwi miasta tylko dlatego, że prezydent jest z PO. Czy PiS nie intersuje
        rozwój i nowe miesjca pracy?

Widać dla nich liczą się bardziej polityczne gierki niż interes mieszkańców.
        Dziękujemy Panie Markowski, Walkowiak, Latos, Schreiber, Złotowski i Sikorski.
        • Gość: dulux Re: Dlaczego PiS szkodzi Bydgoszczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 12:21
          Poczekajcie na wojewodę !?!?
          Może zostać czasami "bokser" Schreiber.
          Wtedy wszystkim uśmiech zejdzie na Pomorzu i Kujawach.
        • Gość: Bromberg Co tu dużo mowić? Debil z ciebie i tyle! (n/txt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 13:14
          • Gość: mickey Re: Co tu dużo mowić? Debil z ciebie i tyle! (n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 21:23
            Zawiść ludzka i nienawiść nie zna granic. Tylko po co udajecie zwykłych
            Bydgoszczan, od razu napiszcie: jestem pachołek tego, albo tamtego i wtedy
            będzie wszystko jasne.
            • Gość: IconaWypasu Re: Co tu dużo mowić? Debil z ciebie i tyle! (n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 13:57
              Mickey! Pacholku PiSu! Uspokuj sie i wez gleboki oddech!
              • Gość: roma Re: Co tu dużo mowić? Debil z ciebie i tyle! (n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 15:56
                Nie wiedziałem zbyt wiele o tej sprawie, ale teraz już wyrobiłem sobie zdanie.
                Wg mnie to pan Schreiber ma jakąś wizję i przynajmniej coś robi. Zdania są
                podzielone i reakcja byłaby taka sama obojętnie po której stronie stanąłby. Ja
                też osobiści jestem przeciw Astorii, a artykuły w gazetach muszą śwoiadczyć o
                jakiejś politycznej niechęci.
                • Gość: siwy Re: Co tu dużo mowić? Debil z ciebie i tyle! (n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 19:45
                  SCHREIBER TO NAJLEPSZY RADNY TEJ KADENCJI RADY MIASTA!!
                  • Gość: IconaWypasu Re: Co tu dużo mowić? Debil z ciebie i tyle! (n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 21:47
                    Cos zazywales?
                • Gość: Janas Re: Co tu dużo mowić? Debil z ciebie i tyle! (n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 21:48
                  Gość portalu: roma napisał(a):
                  > Wg mnie to pan Schreiber ma jakąś wizję i przynajmniej coś robi.

Wizje to moze ma, ale sa to chyba jakies omamy!
                  • Gość: bydg Re: Co tu dużo mowić? Debil z ciebie i tyle! (n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 09:56
                    Grzegorz Schreiber to człowiek któremu można zaufać. Mam nadzieję, że tacy
                    ludzie jak on w PiS dojdą do władzy w Bydgoszczy.
                    • Gość: juvek Re: Co tu dużo mowić? Debil z ciebie i tyle! (n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 16:49
                      Zgadzam się, to człowiek rozsądny i pomógł naszemu targowisku na osiedlu
                      Tatrzańskim. Szkoda, że nie jest posłem.
    • Gość: CF Czekamy na konkretne inwest pana Dombrowicza IP: 212.122.214.* 05.11.05, 16:37
      Polska musi chronić wydatki na pomoc socjalną, inwestować więcej pieniędzy w
      projekty technologiczne i strzec się przed gwałtowną ekspansją sieci
      hipermarketów - oceniła w wywiadzie dla "FT" minister finansów Teresa Lubińska.

A u nas same centra i markety, jaki rozwój miasta Bydgoszczy
      • Gość: Janas Re: Czekamy na konkretne inwest pana Dombrowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:46
        Teresa Lubińska to odzwierciedlenie mentalnosci calego PiSu.
        PiS to zdecydowanie partia niszowa i niczy mnie juz nie zdziwi. Ta nisza to
        tzw. ujadacze-zawzietusy-88,5 fmowcy, ktorzy NIE chca sie sami wzbogacac tylko
        WOLA oslabiac innych (czyt. najchetniej okrasc...) Taka ich mentalnosc, ot!
        • Gość: dziennikarz Re: Czekamy na konkretne inwest pana Dombrowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 20:33
          Chciałbym przypomnieć, że ta pani minister brała udział w rozmowach
          programowych PiS-PO, ale była ekspertką... Platformy...
          • Gość: BZDURA! BZDURA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 00:27
            Panie "dziennikarzu"
            To co pan szerzy na forum to BZDURA!
            Nie wiem czy blad byl zamierzony czy nie, ale chyba chodzilo o wprowadzenie
            zamieszania na forum i zdezorientowanie opinii publicznej!
            Pani minister Gesicka - czyli minister rozwoju regionalnego byla ekspertem PO,
            NIGDY to TERESA LUBIŃSKA nie wystepowala w imieniu PO na ZADNYM spotkaniu...

Socjotechnike macie opanowana rewelacyjnie, moherowe berety! Widac - szkola
            Rydzyka!!!
            • Gość: gosc Re: BZDURA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 14:51
              wszyscy piszecie tylko brednie.....
    • Gość: ubawiony Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 14:37
      Mowi sie w kuluarach, ze podobno Grzesiu Schreiber byl drugim kandydatem na
      fotel premiera... ;)
      • Gość: gwiazda Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 15:35
        Prawych polityków niestety nie wszyscy lubią i to jest przykre. I tak Schreiber
        będzie robił swoje, nie sądzę, żeby przejmował się bzdurami pisanymi przez
        niektórych forumowiczów, o ile w ogóle o nich wie...
      • Gość: Janas Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 20:37
        I co?
        Ja to mowilem jakis czas temu. A teraz wyszlo szydlo z worka!
        Grzesiu pokazal swoja prawdziwa twarz, telefonujac w nocy do Dombrowicza!
        • Gość: viva Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:57
          Ty jednak Janas masz coś z głową, jeżeli tak uważasz. Żaden polityk, nawet
          jakiś najgłupszy komuch, nawet KonDom nie wpadłby na taki pomysł.
          • Gość: Janas Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 01:08
            Tak???
            A kto jesli nie on jest winowajca tego incydentu???
            Skoro nie on bezposrednio to z pewnoscia posrednio - podjudzal, podburzal
            ludzi, palal nienawiscia do prezydenta, smarowal jakies dziecinne pisma i...
            stalo sie.
            Swoja droga to nie ja mam cos z glowa - to ty skoro tego zwiazku nie
            dostrzegasz...
            • Gość: viva Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 16:07
              Ja myślałem jeszcze, że ty żartujesz. Ale tobie naprawdę się coś popierdzieliło
              w głowie.
              Czy już nie można mieć innego zdania niż KonDom? Dla mnie KonDom stracił
              wszystko tym wystąpieniem, wcześniej go nie atakowałem, ale się skompromitował.
              Najbardziej nienawistnym człowiekiem jest KonDom. Jak on mógł tak zaatakować
              radnych, którzy bronią m.in. mojej sprawy? Że on łapówy bierze to znaczy, że
              każdemu ma się ten hipermarket podobać?
              Ciebie z KonDom-em razem na leczenie trzeba byłoby wysłać i leczyć na nogi, bo
              na głowę już za późno.
              • Gość: Janas Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 20:03
                VIVA sklepikarzu, badz juz cicho!
                • Gość: viva Janas CYMBALE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 15:38
                  Janas glupi jestes! Nie jestem żadnym sklepikarzem, ale studentem. A po prostu
                  jestem bydgoszczaninem. Ty zaś jesteś pachołkiem KonDoma i wszyscy o tym
                  wiedzą.
                  • Gość: Janas Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 20:03
                    Piszesz takie bzdury, ze niektorzy radni bronia twoich interesow, to
                    zrozumialem, ze masz gamoniu sklepik osiedlowy. Bo przeciez w interesie
                    przecietnego konsumenta jest to by powstalo jak najwiecej hipermarketow.

P.S. Pewnie mi nie odpowiesz dzisiaj bo siedzisz w Farze w swoim moherze na
                    glowie i klaszczesz po przemowieniu boga-Rydzyka, ale to nic... poczekam.
                    • Gość: viva Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 20:31
                      Zaskoczę cię, otóż nie siedzę w Farze!
                      Tylko w interesie idiotów są hipermarkety. Ale cieszy mnie pewien postęp w
                      twoim rozumowaniu. Wreszcie twoj tepy mozdzek zrozumial, ze bedzie to
                      hipermarket. Powiedz mi medrco po jaka cholere ci kolejny?? Przeciez mozesz
                      wybierac jest gowniana Galeria Pomorska, jeszcze gorszy Geant. Jakby bylo tego
                      malo sa i Tesca, Biedronki, Hypernove i inne blaszaki. Masz nawet Auchana i sto
                      piecdziesiat innych( to hiperbolizacja jakbys nie skapowal). Po co mi kolejny,
                      tym razem na Gdanskiej??
                      Juz nie mowiac o tym, ze zdaje sie ze prezydent zlamal prawo, a to jakos umyka
                      tobie.
                      • Gość: Janas Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 00:19
                        Tobie moze nie ale Bydgoszczanom jest potrzebny!

P.S. Sadzac po retoryce i nienawisci jaka zioniesz nie wierze, ze nie byles
                        dzis w Farze calowac stopki Tadziowi.
                        • Gość: scoch me! Re: IP: *.acn.waw.pl 09.12.05, 00:28
                          Te... Janas. Idz spac!

A swoja droga ,ciekaw jestem czemu Ci tak bardzo zalezy... nowa fucha,pisanie
                          postow?! <buahabuaha>
                          • Gość: Janas Tea me mozesh scocheatsch! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 01:49
                            viva: "Nie jestem żadnym sklepikarzem, ale studentem."
                            Studentem jakiej uczelni i jaki wydzial?
                            Oglupeistyki medialnej w Toruniu na uczelni Tadeusza???
                            • Gość: viva Re: Tea me mozesh scocheatsch! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 21:29
                              Janas za dużo chciałbyś wiedzieć, tak od razu. Poza tym mam wrażenie, że to ty
                              zioniesz, a nie ja nienawiścią, wystarczy spojrzeć na temat który
                              zapoczątkowałeś swoim postem. Pisanie o polityku w kategoriach "wichman" to
                              raczej nie dowód sympatii, a właśnie nienawiści.
    • 0janas0 Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! 23.01.06, 23:00
      ta.. a teraz na dodatek minister...
      • bydziak1 Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! 23.01.06, 23:04
        0janas0 napisał:

> ta.. a teraz na dodatek minister...

- mirek cos ty ?
        nie pij tyle
        • reijnhard Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! 23.01.06, 23:13
          On chyba nawet i bez tego ma dość idiotyczne poglądy, a jeżeli rzeczywiście się
          nachlał to jego wypociny stoją na jeszcze bardziej imfantylnym poziomie.
          • bydziak1 Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! 23.01.06, 23:16
            reijnhard napisał:

> On chyba nawet i bez tego ma dość idiotyczne poglądy, a jeżeli rzeczywiście
            się
            >
            > nachlał to jego wypociny stoją na jeszcze bardziej imfantylnym poziomie.

- najebal sie jak worek
          • 12wscieklych.ormowcow Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! 23.01.06, 23:30
            reijnhard napisał:

> On chyba nawet i bez tego ma dość idiotyczne poglądy, a jeżeli rzeczywiście
            się
            >
            > nachlał to jego wypociny stoją na jeszcze bardziej imfantylnym poziomie.

- to nasz ulubieniec
          • 0janas0 Re: Grzegorz Schreiber to wiochman! 24.01.06, 01:26
            reijnhard napisał: (...)na jeszcze bardziej imfantylnym poziomie.
            Mam pytanie, bo nie rozumiem po polskiemu: co to znaczy "imfantylny"???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka