Gość: atomski IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 23:38 tłumaczona dosłownie (żadne wirujące seksy ) jako requiem dla snu. czy ktoś widział ? czy ten film (z 2000 r. ) leciał w kinach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: luj Re: requiem for a dream IP: 10.10.70.* 25.09.02, 09:46 Znakomity film Darrena Aronofskiego z powalającą muzyką, w której maczał palce m.in. Kronos Quartet. Lektura obowiązkowa! Przez bydgoskie kina film przeleciał jak meteor. W ubiegłym roku miał trzy seanse w Orle (oczywiście w środku tygodnia), zaś w lipcu tego roku był wyświetlany dwa razy tego samego dnia w ramach Alfabetu Multikina. Na oba seanse sprzedano wszystkie bilety! Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: requiem for a dream 25.09.02, 10:43 widzialem - dobry i bardzo mocny film. warto obejrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: requiem for a dream IP: *.firma / 192.168.20.* 25.09.02, 10:49 dobre kino, lepsze od Pi, ale wydaje mi się, że ten reżyser dopiero przemówi w pełni swoim głosem, w jego filmie cały czas czuć lekki klimat studenckiej etiudy, za kilka lat zrobi pewnie kilka naprawdę dobrych fimów. Ale i tak jest nieźle. Film daje po łbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: requiem for a dream IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 12:12 Dzięki .Też wczoraj widziałem .Mam podobne odczucia ,tym mocniejsze ,ze świeże. Nie polecałbym chyba tylko kobietom . Mocne ,szczere ,bez zmiękcznia i woalowania kino .Kobiety raczej źle znoszą taką prawdę (naturalizm ). Odpowiedz Link Zgłoś
nodorf Re: requiem for a dream 26.09.02, 11:09 Darren ma wileńskie korzenie, stąd pewnie jego osobność i wrażliwość, która tak się podoba w naszej części Europy. Odpowiedz Link Zgłoś