Gość: KOŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 20:15 BRałem udział i byłem za powiększeniem granic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lech Re: Chcą się powiększyć IP: *.chello.pl 25.10.05, 20:29 Czy władze Białych Błot wyobrażają może sobie, że lotnisko będzie im przysparzać zysków, a sami z siebie nic nie dadzą? Albo; kawałek lasu gminy Sicienko ma nadal blokować budowę drogi do jednej z dzielnic Bydgoszczy? Przecież ten ich protest jest inspirowany przez miejscowe władze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dervish Re: Chcą się powiększyć IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 20:39 Lotnisko nie przysparza zyskow BB, bo robic tego nie moze. A to z prostej przyczyny - kiedys bylo to lotnisko wojskowe i MON placil za uzytkowanie terenu. teraz jest cywilne i nikt za to nie placi. Dla gminy to jedynie prestiz i atut dla inwestorow O kyory las chodziw gminie Sicienko i jakiej drogi zbudowac nie mozna? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lub Re: Chcą się powiększyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 21:02 To jest normale, ci którzy mogą coś dostać za darmo, oczywiście to popierają. Nie jest też dziwne, że ci którym chce się coś ukraść protestują (jeżeli bierze się coś za darmo, bez zgody właściciela, to przecież kradzież) Natomiast bzdury opowiada prezydent KonDom mówiąc, że lotnisko nie może być na terenie dwóch gmin. Proponuję wycieczkę do Krakowa i sprawdzenie jak funkcjonuje lotnisko w Balicach (na terenie trzech gmin), tylko może niech jedzie za własne pieniądze, bo takie rzeczy to powinien wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: düsseldorf Re: Chcą się powiększyć IP: *.h.pppool.de 26.10.05, 00:12 Jak mozna kogos na sile uszczesliwiac.Jezeli ci ludzie powiedzieli nie to chyba jet jasne ze nie.Ajezeli Pan prezydent chce sie rozpychac to niech sobie szuka innych kierunkow,a nie chaniebnie ludzi okradac. BYLY BYDGOSZCZANIN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Chcą się powiększyć IP: 195.160.253.* 26.10.05, 08:03 proponuje przeprowadzic ankiete wsrod zlodziei. Ciekawe jaki odsetek z nich odpowie na pytanie: czy kraść? albo druga wsrod bydgoszczan: bydgoszcz stolica polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iron Re: Chcą się powiększyć IP: *.chello.pl 25.10.05, 22:37 Lotnisko nie przysparza zyskow BB, bo robic tego nie moze. A to z prostej przyczyny - kiedys bylo to lotnisko wojskowe i MON placil za uzytkowanie terenu. teraz jest cywilne i nikt za to nie placi. Dla gminy to jedynie prestiz i atut dla inwestorow O kyory las chodziw gminie Sicienko i jakiej drogi zbudowac nie mozna? Pzdr. Taaak? to czemu sam wójt mówił o stratach rzędu 600tys. zł. rocznie????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN POWIEKSZYC BYDGOSZCZ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 20:54 POWIEKSZYC BYDGOSZCZ !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: POWIEKSZYC BYDGOSZCZ !!! 25.10.05, 21:10 nie brałem udziału w debacie, natomiast liczę, że projekt wejdzie "w życie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p3 Re: Chcą się powiększyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 22:07 1000 OSÓB NA 400000 SIĘ WYPOWIEDZIAŁO? JAJA SOBIE KTOŚ ROBI CZY CO? Z wyborami tez tak było ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iron Re: Chcą się powiększyć IP: *.chello.pl 25.10.05, 22:39 Ja nie mogę sobie nic zarzucić byłem razem z dziewczyną i oddaliśmy głos na TAK!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Chcą się powiększyć IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.05, 09:07 To ja jutro zorganizuję z kumplami referendum na temat: czy powinienem sypiać z twoją dziewczyną. Mam nadzieję, że też oboje zagłosujecie na TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iron Re: Do Kamil IP: *.chello.pl 26.10.05, 15:35 Wieśniaku gdzie ci pasuje się umówić bo masz wpie..!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iron Re: Do kamila IP: *.chello.pl 26.10.05, 15:40 Z takim fletem jak ty????Ty masz swoją rączkę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iron Re: Do kamila zrobiłaem ref. IP: *.chello.pl 26.10.05, 15:46 Zrobiłem referendum :Czy masz ryj jak koń. Frekfencja była szokująco wysoka i 99,9% odpowiedziało że tak tylko twoja matk powiedziała że masz ryj jak pies. Cieszy cię to????taki zabawny chciałeś być flecie????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Do kamila zrobiłaem ref. IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.05, 21:53 Frekfencja? słownik ortograficzny sobie kup, baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iron Re: Do kamila zrobiłaem ref. IP: *.chello.pl 26.10.05, 23:04 Swoją pierwszą wypowiedzią udowodniłeś kto tu jest baran.....moje zachowanie i reakcja na twoje chamstwo jest zrozumiała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Chcą się powiększyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 10:28 ... dokonac inkorporacji osciennych gmin - bezwarunkowo ... hihihi .. a swoją drogą jesli Polske czekają podobne przemiany jakie zachodziły na zachodzie przez 50 lat ... to zatrzymany proces napływu ludności z małych miejscowości /obecnie brak pracy/ znów odżyje fala migracji ... i napływ do duzych miast .... do osrodków przemysłowych ... to ze dzis jest spore bezrobocie nie świadczy o tym ze tak bedzie zawsze .... /wojna była i tez sie skonczyła ... hihih/ .... miasta są w Polsce karłowate w porówaniu z tymi na zachodzie .... bedą rosły .... jesli bedzie tendencja zachowania odrębości sasiednich gmin rozrosnie sie alomeracja zurbanizują obszary podmiejskie, .......................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Nic co wymaga siły, nie jest dobre!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 10:29 Gość portalu: Kamil napisał(a): > To ja jutro zorganizuję z kumplami referendum na temat: czy powinienem sypiać > z twoją dziewczyną. Mam nadzieję, że też oboje zagłosujecie na TAK. Dobitne, ale sensowne Nic co wymaga siły, nie jest dobre!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Białe Błota nie chcą afer bydgoskich. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 08:50 Białe Błota nie chcą afer bydgoskich. Mamy lepiej, taniej, szybciej, bez afer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aUthor Re: Białe Błota nie chcą afer bydgoskich. IP: *.era.pl 26.10.05, 10:05 A dlaczego ja mieszkaniec ul. Dolnej Waleniowej w Osówcu mam zmieniać przyjazny i miły urząd gminny w Sicienku na niewiadomo co w Bydgoszczy. Gdy rejstrowałem samochód trwało to 15 minut!!! A poza tym nie jestem zainteresowany zmianami we wszystkich dokumentach. Dlaczego mam za to wszystko zapłacić? A z drugiej strony, Pan Dombrowicz nie będzie mógł liczyć na głosy "wcielonych siłą" w następnych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weirdo Re: Białe Błota nie chcą afer bydgoskich. 26.10.05, 10:13 > A z drugiej strony, Pan Dombrowicz nie będzie mógł liczyć na głosy "wcielonych > siłą" w następnych wyborach. Myślę, że więcej głosów zyska na zwolennikach wcielania, niż straci na "wcielonych siłą niezadowolonych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKANIEC POWIEKSZYC BYDGOSZCZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 11:12 POWIEKSZYC BYDGOSZCZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: Białe Błota nie chcą afer bydgoskich. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 16:17 Nic kosztem Białych Blot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Chcą się powiększyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 11:14 Jeżeli NIEmieszkańcy Bydgoszczy nie chcą sie przyłączyć, to dlaczego wy Bydgoszczanie chcecie na siłe ich do siebie wepchnąć? Wyolbrzymiacie wszystko co się da wyolbrzymić na wasz temat (również za sprawą waszych propagandowych mediów) a teraz jeszcze chcecie sie powiekszyć ale na siłe!!! Ja często przejeżdżam przez wasze miasto i widze w jakiej dziurze mieszkacie! Więc lepiej zajmijcie się tym co już macie zanim będziecie chcieli się zająć innymi tymi, którzy was nie potrzebują!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a_weirdo Re: Chcą się powiększyć 26.10.05, 11:20 > Gość portalu: warszawiak napisał(a): Warszawiak, powiadasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiślak Re: Chcą się powiększyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 12:42 Powiadacie nie chcecie "bydgoskich afer"?!.Skąd ta pewność;że przeprowadzają się do was- między innymi z Bydgoszczy- same anioły;które miały dość "bydgoskich afer"!!?A w jakiej to gminie odbywało się referendum o wotum nieufności do władz gminy?.Spójrzcie na Rzeszów tam przyłączono kilkanaście gmin do swojego obszaru.Tutaj śmieszne parę hektarów dla dobra większości- niektórzy mieszkańcy gmin z tego przecież też bedą korzystać(drogi;komunikacja itp.)- wywołuje taką agresję.Przecież wystarczy jednostronnie naświetlić problem ;wskazać zaborcę i w gminie tworzy się front obrony przed agresorem z Bydgoszczy.... a wójt ma stanowisko na następną kadencję i o to chodzi a ludzie ( cała prawda) co tam ludzie mają wiedzieć tyle ile potrzeba.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iron Re: Do warszawiak IP: *.chello.pl 26.10.05, 15:38 Propagandowe i pokazowa jest warszawka....zbudujcie sobie na każdym rondzie Kolumnadę JPII i jeszcze kolumnadę Piłsudskiego .....a potem przez wasze puste głowy walnie się metro ..... nie wcinaj się bo warszawka przyłączyła juz troszkę gmin. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weirdo Re: Do warszawiak 26.10.05, 16:21 > Propagandowe i pokazowa jest warszawka... To, że ktoś się podpisał "warszawiak", nie znaczy wcale, że nim jest. Nie sądzę także, by był to dobry powód, by teraz warszawiaków wyzywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voit Re: Chcą się powiększyć IP: *.datum.pl 26.10.05, 13:34 Zadajcie sobie pytanie po co się powiększyć? W Osielskiej gminy Bydgoszcz chce zabrac: - 2ha kolo Fordonu przez który przechodzi droga do Jaruzyna - przypuszczam ze Bydgoszcz spokojnie moze dostac ten kawalek - wystarczy ze poprosi a nie zabierze - 300 ha lasu kolo Miedzynia pod pretekstem niemozliwosci naprawienia Smuklaskiej. Z tych 300 ha tylko kilka graniczy ze Smukalską (która notabene mozna spokojnie naprawic bez przejmowania ziem), a pozostałe ponad ćwierć tysiąca ha ta są lasy, które nie sa Bydgoszczy do niczego potrzebne, chyba że... ktoś chce przekształcić las w działki budowlane... i zgadnijmy kto bedzie budowal i sprzedawal te dzialki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Chcą się powiększyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 16:14 Zamiast sie wymadrzac na tym forum lepiej jest zapytac PIT-a. Ten facet wie na pewno o co chodzi. wyjassni wszystko. A tak to tylko obrzucanie blotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rządny Wielka Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 16:31 Marzy mi się Wielka Bydgoszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek256 Re: Chcą się powiększyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 18:22 Jestem za poszerzeniem Bydzi. Miasto powinno sie rozwijac. Mozna to jednak robic w sposob cywilizowany, dogadujac sie z sasiadami. Obecna sytuacja jest skrajnie odmienna od tego co mozna nazwac rozsadna dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś