alla100 27.10.05, 14:21 miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,2988211.html Zobaczymy czy zyjemy w państwie demokratycznym czy wyznaniowym... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciekawski28 Re: Sprawdzian dla PiSu 27.10.05, 14:23 alla100 napisała: > Zobaczymy czy zyjemy w państwie demokratycznym czy wyznaniowym... To Ty masz jeszcze jakiekolwiek wątpliwości??? ---------- "Ważne, że potrafisz widzieć dobro, ważne, że doceniasz jego ogrom..." Odpowiedz Link Zgłoś
alla100 Re: Sprawdzian dla PiSu 27.10.05, 14:27 ciekawski28 napisał: > To Ty masz jeszcze jakiekolwiek wątpliwości??? raczej resztki nadziei :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawski28 Re: Sprawdzian dla PiSu 27.10.05, 14:33 alla100 napisała: > > To Ty masz jeszcze jakiekolwiek wątpliwości??? > > raczej resztki nadziei :) Podobno lepiej być głupim z nadzieją niż beznadziejnie głupim... ;-) ...ale tu mogę się założyć o porzeczkowego Absoluta (mniam!) że przemarszu nie będzie - już się PiSanki z Giertychjugend o to postarają.... ---------- "Ważne, że potrafisz widzieć dobro, ważne, że doceniasz jego ogrom..." Odpowiedz Link Zgłoś
alla100 Re: Sprawdzian dla PiSu 27.10.05, 14:35 Unia Europejska zagroźiła polsce ze jak nie będzie przestrzegać praw człowieka to straci prawo głosu w UE! jeny, wstyd za kaczyńskiego na całą Europę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: Sprawdzian dla PiSu IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.05, 14:35 ja mam pytanie jaki związek ma wyznanie ze zgodą na paradę zboczeńców??? Odpowiedz Link Zgłoś
alla100 Re: Sprawdzian dla PiSu 27.10.05, 14:43 Odpowiadasz na : Gość portalu: miły napisał(a): > ja mam pytanie jaki związek ma wyznanie ze zgodą na paradę zboczeńców??? zasadnicze. w państwie demokratycznym każdy ma prawo wyjść na ulice zamanifestować swoje poglądy i walczyć o swoje prawa jeśli czuje się np. dyskryminowany. natomiast w państwie wyznaniowym (do jakiego pretenduje polska) takiego prawa nie ma każdy obywatel. przestrzeń publiczna zarezerwowana jest dla "jedynie słusznych ideii" zgodnych z wyznawaną tam religią. niewiarygodne, ale kaczyński już raz nie zezwolił na paradę. bliżej nam do turcji niż europy... Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawski28 Re: Sprawdzian dla PiSu 27.10.05, 14:52 alla100 napisała: > bliżej nam do turcji niż europy.. niestety masz rację - idę na kebap (tak to się chyba prawidłowo pisze). ---------- "Ważne, że potrafisz widzieć dobro, ważne, że doceniasz jego ogrom..." Odpowiedz Link Zgłoś