sycylijczyk2 30.10.05, 18:41 W związku ze zbliżającymi nie wyborami samorządowymi, oczekuje od państwa rozsądnych kandydatur. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zdzichu333 Re: Kto nowym starostą 30.10.05, 19:42 Znakomitych kandydatów jest pod dostatkiem. Dajmy na to ponownie Pan Roman Szczerbiak, aktualny Starosta Pan Walczak, Pan Szuszman Marek, Pan Marian Surdyk i wielu wielu innych. A zapomniałem o Pani Kazimierze Staszyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
50v Re: Kto nowym starostą 30.10.05, 21:35 zdzichu333 napisał: > Znakomitych kandydatów jest pod dostatkiem. Dajmy na to ponownie Pan Roman > Szczerbiak, aktualny Starosta Pan Walczak, Pan Szuszman Marek, Pan Marian > Surdyk i wielu wielu innych. A zapomniałem o Pani Kazimierze Staszyńskiej. Panie Zdzichu leczyć się na nogi bo na głowę już za późno,a zwłaszcza te dwie ostatnie kandydatury " ale to już było i nie wróci......" Odpowiedz Link Zgłoś
v50ll Re: Kto nowym starostą 31.10.05, 14:30 Pan Marek Szuszman lepiej by wystartował na burmistrza i posprzątał ten syf po Bykowskim ijego przydupasach. Odpowiedz Link Zgłoś
50v Re: Kto nowym starostą 01.11.05, 09:07 Jeszcze mamy sporo czasu i na takie stanowisko trzeba nam wybrać człowieka dużego formatu, kogoś co potrafi wiele dobrego uczynić, a napewno w naszym powiecie nie brakuje takich przedsiębiorczych osob i na boga nie szukajcie i wpychajcie na siłę ludzi co już próbowali , nie róbmy pośmiewiska z tego naszego społeczeństwa proponując jakich satelit nieudaczników jest to nie przyzwoite, Ale jak przyjdzie ku temu czas napewno pomożemy im się wykreować znam osobiście taką postać odpowiednią na to stanowisko i myślę że większość mieszkańców też tak będzie myślała na podstawie wielu namacalnych osiągnięć i możliwości wdrożenia pewnych poczynań w zmianę na lepsze w naszym powiecie.Do tego tematu wrócimy jak przyjdzie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu333 Re: Kto nowym starostą 30.10.05, 23:21 O moją głowę niech nikogo głowa nie boli. O kończyny dolne też. Wszystko w jak najlebszym porządeczku. Jeszcze kilka kandydatur: Pan Romek Lewandowski, Pan Waldek Juszczyński albo Pan Jurek Kłos. No naprawdę wielu, wielu innych moim zdaniem się nadaje na to stanowisko a to pocieszające. Odpowiedz Link Zgłoś
axis66 Re: Kto nowym starostą 01.11.05, 11:26 pan Romek Lewandowski jest chyba "najinteligentniejszy" z tej "elity", a tuż za nim widzę drugiego kandydata - pana Juszczyńskiego - młody, prężny działacz w stylu wczesnych lat pięćdziesiątych - jak znalazł na dzisiejsze czasy !!!! Kolego zdzichu333 myślę, że kpisz, bo normalny umysł powinien funkcjonować inaczej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu333 Re: Kto nowym starostą 02.11.05, 10:30 Ja nie wiem co się poniektórym nie podoba. Ja wymieniłem fachowców przez duże "F". samych najlepszych na urząd Starosty Powiatowego. Wiem też o kolejnych, ale boję się już wymieniać te nazwiska. Może jednak jak przemyślę sprawę to się skuszę. Odpowiedz Link Zgłoś
edytap1977 Re: Kto nowym starostą 02.11.05, 10:43 Już wyobrażam sobie co będzie się działo przed wyborami samorządowymi :) Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku666 Re: Kto nowym starostą 02.11.05, 15:39 Pan Zdzichu wymienia same godne uwagi kandydatury. jeden lepszy od drugiego. A może tak Panie Zdzichu: Zulu Gulę albo Szczakiela. pewnie dobrym starościcem byłby też pana zdaniem: Kapitan Urko albo Małysz??? Odpowiedz Link Zgłoś
50v Re: Kto nowym starostą 03.11.05, 01:07 Ogólnie wiadomym jest by piastować takie zaszczytne stanowisko należy spełniać jakieś wymagania chociażby takie jak wykształcenie, doświadczenie i ogólne poparcie co nie jest bez znaczenia w rodzącej się demokracji. Nie ma potrzeby wyśmiewać się z niektórych ludzi, Oni (łuni)do dziś się wstydzą swoich poczynań i czas wielki by już więcej nie dawali się namawiać. A ludzi wykształconych, zdolnych, przedsiębiorczych i prawych u nas ci jest dostatek i w tym kierunku wypatrywać należy. Odpowiedz Link Zgłoś
supergoth Re: Kto nowym starostą 03.11.05, 09:24 50v napisał: > Ogólnie wiadomym jest by piastować takie zaszczytne stanowisko należy spełniać > jakieś wymagania chociażby takie jak wykształcenie, doświadczenie i ogólne > poparcie co nie jest bez znaczenia w rodzącej się demokracji. Nie ma potrzeby > wyśmiewać się z niektórych ludzi, Oni (łuni)do dziś się wstydzą swoich poczynań > > i czas wielki by już więcej nie dawali się namawiać. A ludzi wykształconych, > zdolnych, przedsiębiorczych i prawych u nas ci jest dostatek i w tym kierunku > wypatrywać należy. To wszystko prawda 50V, ja miałem podobne podejście do sprawy. Niestety wizerunek "pierwszego" radziejowskiego Starostwa spowodował daleko idące zniechęcenie. Łudziłem się przez chwilę, że Urząd Starosty to będzie coś... a tu takie przykre zaskoczenie. Później niestety było nie lepiej. Na lepsze też się nie zapowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
50v Re: Kto nowym starostą 03.11.05, 20:44 I masz chłopie rację tylko wtedy był trochę inny wymiar niż dziś , oby ten nie był filmowy - królewski. A o tym dowiemy się niebawem, ale historia jak wiemy ma to do siebie, że lubi się powtarzać czy zawsze? -chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
sycylijczyk2 Re: Kto nowym starostą 05.11.05, 19:56 Cały w strachu drże przed rządami somoobrony. Patrząc na powiatowych działaczy, można się obawiać najgorszego. Odpowiedz Link Zgłoś
kibicstartu3 Re: Kto nowym starostą 06.11.05, 11:49 Czy pamiętacie tego grubego wicestarostę? On podobno teraz stanowi prawo i sprawiedliwość. Ciekawe mamy czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
goth2 Re: Kto nowym starostą 06.11.05, 12:17 Ja proponuję, aby był to w pełni KOMUCH, przecież jak w Radziejowie bywało Komuchy rządziły świetnie, Proszę popatrzeć jak starzy rywale, czyli panowie z poprzednich kadencji dzieci wychowały jak do dziś kupują im i sobie doktoraty, matury itp. Na jakie rewelacyjne wycieczki zagraniczne jeżdżą i dzieci wysyłają, jakie cudowne posiadłości mają i to wszystko własnymi rękami dokonali. Wyobrażacie sobie państwo, jacy to cudowni ludzie byli i jak dużo dla siebie i swych rodzin zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu333 Re: Kto nowym starostą 07.11.05, 12:03 Ja proponuję, aby był to w pełni KOMUCH, przecież jak w Radziejowie bywało > Komuchy rządziły świetnie, Święta racja! Oczywiście, że lewica powinna zająć się rządzeniem. Bo to jej właśnie najlepiej wychodzi! Za lewicy zawsze był umiarkowany dobrobyt! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas777 Re: Kto nowym starostą 08.11.05, 19:58 A co to jest umiarkowany dobrobyt, w ogóle co znaczy dobrobyt? czy to że za pensyjkę utrzymamy rodzinę, raz w miesiącu impezka, flaszka dziennie z kolegą w blokowej piwniczce, wczasy nad możem z rodziną, dziecko na kolonie, trochę prezentów na mikołaja i zajączka i parę groszy na książeczkę na czarną godzinęok. 500zł - możemy nazywać już dobrobytem? dziwne panie zdzichu, ale dobrze pan piszesz tylko z tą czerwonką trochę przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutas_ole Re: Kto nowym starostą 09.11.05, 07:50 To co pisze Zdzisław to zwyczajne sranie w banie. Komuniści zaprowadzili taki dobrobyt że jesteśmy pincet lat za Afryką na Poziomie Kazachstanu. Nie było normalnego rozwoju przez tyle lat i mamy bidę! Co do nowego starosty to nie wiem kto to mógłby być może burmistrz Buła? Odpowiedz Link Zgłoś
edytap1977 Re: Kto nowym starostą 09.11.05, 12:15 a może nie zmieniać Starosty? Czy obecny jest złym Starostą? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas777 Re: Kto nowym starostą 10.11.05, 01:41 Może i mas rację edytop tylko zmiany na lepsze mogą nas satysfakcjonować, poczekamy zobaczymy kto będzie startował może i trafiłaś, ale też zawsze mozna powiedzieć to był tylko strzał w ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas777 Re: Kto nowym starostą 14.11.05, 01:43 ziutas_ole napisał: > To co pisze Zdzisław to zwyczajne sranie w banie. Komuniści zaprowadzili taki > dobrobyt że jesteśmy pincet lat za Afryką na Poziomie Kazachstanu. Nie było > normalnego rozwoju przez tyle lat i mamy bidę! Co do nowego starosty to nie > wiem kto to mógłby być może burmistrz Buła? I tu ziutas prowokujesz ludzi do myślenia aż sam sie zastanawiam co trzyma tych komuchów na stołkach prócz siły ciążenia? choć wiem że nie wszystkich ludzi należy mierzyć jedną miarą i całe szczęście, tylko kto o tym pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś
ziutas_ole Re: Kto nowym starostą 14.11.05, 08:40 Kto nowym Starostą? Małysz!!! człowiek młody i niepokonany! Miłośnik czterech kółek! Na Małysza nie ma chuja! Oczywiście nie mówię tu o naszym skoczku- narciarzu ale o radziejowskim Małyszu! Odpowiedz Link Zgłoś
gwinter Re: Kto nowym starostą 14.11.05, 08:48 Nie no Ziutek przegiołeś. To jest poważna sprawa a ty o Małyszu. No tu sie z tobą nie zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
v50ll Re: Kto nowym starostą 16.11.05, 11:41 Masz rację Ziutas ole Buła na starostę ale tylko w Wąchocku Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu333 Re: Kto nowym starostą 16.11.05, 15:17 Pod tym podpiszę się na pewno. nam potrzeba burmistrza z i starosty z ludu. Bo tylko taki kandydat może lud zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas777 Re: Kto nowym starostą 18.11.05, 23:03 zdzichu333 napisał: > Pod tym podpiszę się na pewno. nam potrzeba burmistrza z i starosty z ludu. Bo > tylko taki kandydat może lud zrozumieć. Panie zdzichu daj pan sobie na mszę z tym ludem, nam trzba porządnych ludzi i czy wszystkich trzeba od razu zmieniać - napewno nie dobrzy są w cenie i pozostaną a korzenie dzisiaj są trochę inne w modzie i dzięki Bogu czas z głupotą skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: Kto nowym starostą 14.03.06, 11:46 FAKTYCZNIE PRZYSZEDL JUZ CZAS NA TO ABY ZASTANOWIC SIE KTO MA ZOSTAC NOWYM STAROSTA .. A JAK OCENIACIE AKTUALNEGO STAROSTE PANA LUCJANA W .? Odpowiedz Link Zgłoś
gienek2005 Re: Kto nowym starostą 22.11.05, 09:02 starosty trzeba szukać wśród kandydatów samoobrony bo za rok ona (niestety!!!) wygra wybory Odpowiedz Link Zgłoś
50v7 Re: Kto nowym starostą 29.11.05, 17:53 gienek2005 napisał: > starosty trzeba szukać wśród kandydatów samoobrony bo za rok ona (niestety!!!) > wygra wybory Jeszcze nic nie wiadomo jest trochę czasu i nigdzie nie jest napisane że to musi być tylko ta opcja czy podobna Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu333 Re: Kto nowym starostą 14.03.06, 16:26 Samoobrona wygra wybory. To jest pewne jak amen w pacierzu! Co zresztą niezmiernie mnie cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Kto nowym starostą 14.03.06, 17:06 zdzichu333 napisał: > Samoobrona wygra wybory. To jest pewne jak amen w pacierzu! Co zresztą > niezmiernie mnie cieszy. Dobrze że ta samoobrona też korzeniami zrosnięta jest ze słuszną jedyną partią, a nawet jak wygra prawica to też dobrze My całe życie tylko wygranych popieramy. Czyż to nie jest piękne zawsze być zadowolonym? Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: Kto nowym starostą 16.03.06, 12:32 mnie jakos urzad powiatowy i podlegle mu jednostki pomocnicze przypominaja prywatny folwark starosty z uwagi na zatrudnianie tam rodziny i znajomych oraz znajmych znajomych. Czy to prawa ? Odpowiedz Link Zgłoś
gwinter Re: Kto nowym starostą 17.03.06, 08:12 Mam takie same odczucia Panie Radziejowiaku. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: Kto nowym starostą 22.03.06, 13:32 zobacz gwinter mimo ze sie zgadzamy nikt tym yematem nie jest zainteresowany pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Re: Kto nowym starostą 24.03.06, 19:47 A mi to wisi kto zostanie starosta. I tak nie mam bezposredniego wplywu na jego wybor (jest polityczny- wybierany przez rade) Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: Kto nowym starostą 28.03.06, 11:41 kinga nie wie kto moze byc starosta : Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: Kto nowym starostą 04.04.06, 08:57 i do tej pory nie wiem hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: Kto nowym starostą 19.05.06, 20:12 i tu zaczyna cos sie dziac tak donosza jaskulki Odpowiedz Link Zgłoś
lewus12 Re: Kto nowym starostą 22.05.06, 16:48 • Re: KTO NOWYM BURMISTRZEM lewus12 22.05.06, 16:45 + odpowiedz MARKARIA Twoje wywody na postach tego forum i prezentowanie twojego pieknego programu .( kiełbasy wyborczej ) normalnie zalatuje mi slynnym w calej Polsce PO PiS-em a wiec demagogia , populizmem , nienawiscia ,zawiscia , odwetem za nie wiem co , sadze ze w Radziejowie takie numery nie przejda ze nagle znajda sie zamozwancy pod nazwa PiS lub PO a ludzie szalenczo na nich beda glosowac. To co wiem to w Radziejowie ani w okolicach nie ma zadnych struktur PO ani PiS. Ujawnij sie politycznie a dopiero bedziesz mial ( miała ) moralna mozliwosc przedstawiania swojego programu powdzenia w wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
gwinter Re: Kto nowym starostą 23.05.06, 10:07 Lewus, a może spojrzyj w lewą stronę. Może to z tej właśnie strony nadchodzi Markaria... Odpowiedz Link Zgłoś