franc_mauer86 05.07.08, 22:15 Witam. Dawno tu nic nie pisałem. Cały czas się leczę, a aktualnie zmagam sie z grzybicą i jest mi potrzebna Optima. Skąd wziąść ten lek? Moze ktos z WAS ma niepotrzebne opakowania i moglby mi sprzedac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anyx27 Re: Potrzebuję OPTIMY 05.07.08, 22:48 Ja tez juz pytalam, ale zero odzewu w kazdym raziek, tez jestem chetna na 1-2op. Odpowiedz Link
franc_mauer86 Re: Potrzebuję OPTIMY 06.07.08, 23:25 W takim razie mam inny pomysł, zeby kazdy kto potrzebuje Optimy wpisał się tutaj i podał ile opakowan potrzebuje oraz zostawil maila kontaktowego. Mysle ze w ten sposob bedzie czytelnie widac jak duze zapotrzebowanie jest na to i moze ktos kto ma mozliwosc wtedy sprowadzi dla nas wieksza partie tego leku. Ja sam potrzebuje jak narazie na miesiac terapii. Mam brac raz dziennie. Nie wiem ile to opakowan. Odpowiedz Link
swigonka Re: Potrzebuję OPTIMY 06.07.08, 23:41 jak ktoś będzie sprowadzał (chociaż wątpie ze wzgl. na to, że mamy lato i tem są dość wysoki) to ja poproszę o 2 opakowania. Odpowiedz Link
anyx27 Re: Potrzebuję OPTIMY 06.07.08, 23:58 Estocek, optima to najlepszy na swiecie probiotyk. ja chetnie wezme 2 opakowania. Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 07.07.08, 00:29 swigonka napisała: > jak ktoś będzie sprowadzał (chociaż wątpie ze wzgl. na to, że mamy > lato i tem są dość wysoki) to ja poproszę o 2 opakowania. Jeżeli moja córka jutro dogada sie z którymś ze sklepów internetowych w USA, to zamówię z 10 opakowań. Myślę, że przesyłka jakimś światowym kurierem nie była by porażająco droga, a dwa dni bez lodówki chyba nie zaszkodzą. W stanach też jest ciepło i w sklepach internetowych sprzedają ją. Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 07.07.08, 00:43 estocek napisała: > A czy moge podpytac co to za lek? Najlepszy probiotyk. Ma 35 mld bakterii w 14-tu szczepach w jednej kapsułce. W opakowaniu jest 60 kapsułek, czyli na dwa miesiące stosowania. Kosztuje w USA ok. 27 $. Taniocha. Zobacz: www.vitacost.com/Natures-Way-Primadophilus-Optima?csrc=NTDC-033674156537 Odpowiedz Link
adomi6319 Re: Potrzebuję OPTIMY 07.07.08, 09:09 też bym chętnie kupiła ze 2 opakowania Odpowiedz Link
kastom55 Re: dziękuję!!!!!!!!!!!! 25.07.08, 18:35 Ja też właśnie dostałam! Bardzo się cieszę i jeszcze raz dziękuję w imieniu Tomka i swoim!!!!!Kasia. Odpowiedz Link
leser57 Re: dziękuję!!!!!!!!!!!! 25.07.08, 20:09 swigonka napisała: > właśnie dostałam! Coś mi to przypomina...... z młodych lat.... ale co? Odpowiedz Link
anyx27 A jednak! 25.07.08, 21:46 Dotarla listonosz chyba zaspal i przyszedl dopiero wieczorem. wazne, ze jest dzieki, Leszku! Odpowiedz Link
franc_mauer86 Re: Potrzebuję OPTIMY 07.07.08, 10:33 W takim razie ja tez poprosze o 1-2 opakowania skoro jest tam 60 kapsulek. Odpowiedz Link
56kaska Re: Potrzebuję OPTIMY 07.07.08, 10:38 Dzień dobry, dopisuję się do listy potrzebujących. Bardzo proszę o 2 opakowania. Pozdrawiam.L.K. Odpowiedz Link
franc_mauer86 Re: Potrzebuję OPTIMY 07.07.08, 12:24 Widze ze sprawa sprowadzenia nabiera tempa, wiec co by nie robic zamieszania i ulatwic ustalenie liczby opakowan jakie trzeba sprowadzic decyduje sie na 2 opakowania. Prosze tez kolejne osoby ktore sie beda wpisywac zeby podawaly konkretna liczbe a nie 1-2, 2-3, 3-4 itd. Odpowiedz Link
ziucia48 Re: Potrzebuję OPTIMY 07.07.08, 13:26 Witam ,ja też bardzo chętnie wezmę 3 opakowania optimy proszę i mnie dopisać do listy pilnie potrzebujących. Odpowiedz Link
trinity28 Re: Potrzebuję OPTIMY 07.07.08, 16:33 Poproszę 3 opakowania. Mój mail paterix@poczta.onet.pl gg 1685404 Dziękuję. Odpowiedz Link
greta32 Re: Potrzebuję OPTIMY 07.07.08, 19:17 ja bym wzięła ze 4 jakby tylko była taka mozliwość, a nawetz 6-biorę 2 dziennie)) Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 07.07.08, 21:20 co sądzicie o tym: www.vitacost.com/NSI-Probiotic-15-Strains-35-Billion-CFUs-with-NutraFlora-FOS Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 07.07.08, 21:27 Córka jest już po rozmowach. Nie wysyłają do Polski, ale do Irlandii bez problemu. Zamówię na razie 30 opakowań, bo na karcie mam troche ponad 1000 $. Córka odbierze i zaraz wyśle do mnie. Już siadam do zamawiania. Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 07.07.08, 22:41 Jestem już po procedurze zamawiania. Udało mi się zamówić 25 opakowań za łączną sumę z wysyłką do Irlandii 709 $ ( koszt Optimy 671,25, koszt wysyłki 37,66). Do tego dojdą koszty wysyłki z Irlandii do Polski - nie wiem ile. Myślę, że razem z wysyłką do każdego z Was wyjdzie po około 70 zł. Ile dokładnie, to napiszę jak dostanę paczkę. Jak przyjdzie paczka, to napiszę w osobnym wątku i podam maila. Wtedy proszę o napisanie do mnie zamówienia z adresem wysyłki. Oczywiście wszyscy, którzy zamówili w tym wątku będą mieli Optimę pierwsi. Myślę, ze wszystkim na razie wystarczy po jednej paczce. Moja żona leci teraz w sobotę do córki, a wraca 26 lipca. Zamówię drugą partię i przywiezie ją sama z Irlandii. Będę miał więc Optimę na zlocie w Warszawie (jak wszystko dobrze pójdzie). Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link
tomiro_999 Re: Potrzebuję OPTIMY 08.07.08, 21:29 a nie boisz sie zamawiac takiej paki wielkiej? jesli urzad celny stwierdzi ze to nie jest do wlasnego uzytku a powinien tak stwierdzic bo tyle opakowan wystarczy na pare lat to trzeba bedzie zaplacic vat 22%, clo o ile na takie cos jest i nie wiadomo co jeszcze.... Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 11.07.08, 00:14 tomiro_999 napisał: > a nie boisz sie zamawiac takiej paki wielkiej? Zobaczymy. Paczka idzie do Irlandii. Tam córka przepakuje ją do Polski. Nie wiem jak potraktuje ją irlandzki urząd celny. Trzeba przecierać szlaki. Nawet gdyby było 30% cła to i tak cena będzie dość dobra. Między Irlandią, a Polską nie ma kontroli celnej, jesteśmy w Unii. jesli urzad celny stwierdzi ze t > o > nie jest do wlasnego uzytku a powinien tak stwierdzic bo tyle opakowan wystarcz > y > na pare lat to trzeba bedzie zaplacic vat 22%, clo o ile na takie cos jest i > nie wiadomo co jeszcze.... Jeszcze podatek, gdybym coś zarobił. Nie zamierzam nic zarabiać, ale to nie jest argument dla skarbowego, gdyby się czepił. Rozważam więc możliwość wprowadzenia do sklepu internetowego, ale to wiąże się z rozszerzeniem działalności (prowadzę inną branżę). Jak paczka dojdzie do córki, to się trochę wyjaśni. Z USA już wysłali. Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link
wmalgosia Re: Potrzebuję OPTIMY 09.07.08, 20:22 Właśnie rozpoczęłam kurację antybiotykową leczenia boreliozy. Jestem zainteresowana 2 opakowaniami Optimy. Z góry dziękuję wmalgosia@gazeta.pl Odpowiedz Link
hopekk candex 07.07.08, 21:41 Czy ktos jest wstanie pomoc zalatwic ten preparat ? www.pureessencelabs.com/candex.php oraz ten www.lauricidin.com/ Bardzo to dla mnie wazne. Niedawno rozmawialem z czlowiekim, ktory sie zna na leczeniu roncych chorob w tym bb i przedstawil calkiem ciekawe podejcie do temat - z gola odmienne niz ja znalem ale zaskoczyl mnei taka wiedza, ktora laczyla wszystko co do tej pory wiezdialem do kupy. Zalecil mi zakpupic na poczatek te 2 specyfiki i o tego jeszcze primal defence. Kto pomoze? Odpowiedz Link
lyrica Optima 08.07.08, 00:46 Ja też bym bardzo poprosiła przynajmniej o 1 opakowanie Optimy. Odpowiedz Link
tajtaja Re: candex 08.07.08, 01:00 to pierwsze jest na bazie drożdży....nie wiem czy to powinno sie zazywać (?) Odpowiedz Link
mag68 Re: Poproszę 1 opakowanie 08.07.08, 16:09 Dopisuję się do listy - 2 opakowania poproszę. Odpowiedz Link
leser57 Re: Poproszę 1 opakowanie 08.07.08, 20:27 mag68 napisała: > Dopisuję się do listy - 2 opakowania poproszę. Kurcze, to chyba już chętnych jest więcej, niż te zamówione 25 sztuk. Sytuacja jest taka. Program sklepowy nie przewiduje, że ludzie w Polsce mają karty VISA. Na Litwie i w Słowenii tak, ale w Polsce nie. Nie mogłem wpisać moich danych przy obciążeniu karty, więc poszedł mój numer, a dane córki w Irlandii. To było wczoraj. Dzisiaj sprawdziłem, czy transakcja wyszła z karty, ale nie. Za to limit do wykorzystania jest pomniejszony o koszt zakupu. Pieniedzy nie ma, a nie wyszły. Po trzech telefonach mojej córki do sklepu wreszcie kompetentny pracownik wyjaśnił, że przesyłkę wysyłają, a obciążą kartę po odebraniu paczki przez adresata. Uffff.... Na razie OK. Widzę, że jednak trzeba już zamawiać następną partię. Tym razem zamówi moja córka i zapłaci ze swojego konta, a ja jej oddam kasę. Będzie prościej. Zaraz dzwonię i uzgadniam. Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link
julka4166 Re: Poproszę 1 opakowanie 08.07.08, 20:51 Ja też poproszę 1 opakowanie jeśli można. Odpowiedz Link
kosa05410 Re: Poproszę 1 opakowanie 10.07.08, 23:15 To w takim razie ja poprosze 4 opakowania. Odpowiedz Link
leser57 Re: Poproszę 1 opakowanie 11.07.08, 00:16 kosa05410 napisał: > To w takim razie ja poprosze 4 opakowania. Nie zjesz ich naraz? ) Na razie będzie po jednym, a może po pół Idzie tylko 25 opakowań.. Jak tylko pomyślnie przyjdzie pierwsza paczka to zamawiam następną. Odpowiedz Link
stachenka Re: Poproszę 1 opakowanie 11.07.08, 00:22 Ty tu już masz zamówienia i na trzecią Odpowiedz Link
leser57 Re: Poproszę 1 opakowanie 11.07.08, 00:32 stachenka napisała: > Ty tu już masz zamówienia i na trzecią Już się boję, co na to skarbowy? No, nic, pomyślimy jak to rozwiązać. Na razie wiadomo, że sklepy internetowe w USA wysyłają do niektórych krajów Unii. Do nas nie. Pozdrawiam Leszek > Odpowiedz Link
aenima11 Re: Poproszę 1 opakowanie 11.07.08, 17:09 ja tez poproszę o 2 opakowania przy nastepnym zamówieniu dzieki z gory Odpowiedz Link
kosa05410 Re: Poproszę 1 opakowanie 12.07.08, 09:48 Ja nie... Ale mam w rodzinie napewno 5 chorych, a 6 jest z podejrzeniem. Odpowiedz Link
tosho Re: Poproszę 1 opakowanie 12.07.08, 10:26 >Czy ktos jest wstanie pomoc zalatwic ten preparat ? >www.pureessencelabs.com/candex.php >oraz ten >www.lauricidin.com/ >Bardzo to dla mnie wazne. Niedawno rozmawialem z czlowiekim, ktory >sie zna na leczeniu roncych chorob w tym bb i przedstawil calkiem >ciekawe podejcie do temat - z gola odmienne niz ja znalem ale >zaskoczyl mnei taka wiedza, ktora laczyla wszystko co do tej pory >wiezdialem do kupy. Zalecil mi zakpupic na poczatek te 2 specyfiki i >o tego jeszcze primal defence. Hopekk, mógłbyś opisać co ta osoba zaleca? (np. w wątku 'Buhner'...) Odpowiedz Link
franiolek1 Re: Poproszę 1 opakowanie 15.07.08, 08:41 Primal defence bralam. Jest bardzo slabiutkie przy Optimie, a bardzo drogie. Dziwne, bo jest bardzo rozreklamowane i bardzo czesto uzywane przez chorych w Stanach. Threelac, to samo - slabiutkie, a pol Lymenetu go lyka....Chyba im sie nie chce poszukac i jak osiolki biora to co ktos reklamuje. By znalezc Optime przekopalam chyba pol internetu ) Odpowiedz Link
franc_mauer86 Re: Potrzebuję OPTIMY 15.07.08, 01:39 Witam. Czy już wiadomo coś w sprawie OPTIMY? Odpowiedz Link
swigonka Re: Potrzebuję OPTIMY 15.07.08, 10:50 Leszku jest juz paczka? jak dostarczyc Ci pieniazki za to opakowanie? Odpowiedz Link
franc_mauer86 Re: Potrzebuję OPTIMY 15.07.08, 16:42 Słyszałem ze Optima musi byc przechowywana w lodowce, wiec czy podczas tych podrozy USA-Irlandia-Polska-adresaci docelowi nic jej sie nie stanie? Odpowiedz Link
anyx27 Re: Potrzebuję OPTIMY 15.07.08, 19:11 Mysle, ze nawet jak sie stanie, to i tak bedzie bardziej wartosciowa, niz te wszystkie nasze polskie probiotyki razem wziete. Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 15.07.08, 23:57 anyx27 napisała: > Mysle, ze nawet jak sie stanie, to i tak bedzie bardziej > wartosciowa, niz te wszystkie nasze polskie probiotyki razem wziete. Przed chwilą rozmawiałem z córką. Czwarty raz dzwoniła do tego sklepu, bo sprawdziła, że status zamówienia jeszcze się nie zmienił na wysłane. Obiecali, ze już wysyłają, ale pierwszy raz mają tak duże zamówienie na Optimę i musieli sprawdzić, czy to nie żart. Co do transportu w temperaturze otoczenia, to myślę, że kilka dni jej nie zaszkodzi. Niektóre probiotyki można przechowywać w temp. pokojowej np. Fisioflor. Tak więc trochę cierpliwości. Nie mogę zamówić drugiej paczki, bo nie wiem jak pójdzie w Irlandii, czy celnicy naliczą jakieś opłaty. Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link
tajtaja Re: Potrzebuję OPTIMY 16.07.08, 02:17 Leszku, trzymam kciuki za powoedzenie akcji i czekam na optimę tez mysle ze nic sie jej nie stanie....w samolotach cargo jest niska temperatura (tak mie sie to widzi) Odpowiedz Link
swigonka Re: Potrzebuję OPTIMY 16.07.08, 14:53 trzymam kciuki. czekam cierpliwie Leszku. Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 16.07.08, 22:04 swigonka napisała: > trzymam kciuki. czekam cierpliwie Leszku. Dzięki. Jest optymistyczna wiadomość. Przesyłka jest już w sortowni w Danii. Myślę, że może już jutro, albo najdalej pojutrze będzie u córki w Irlandii. Jak tylko będzie informacja, że jest odebrana, to policzę wszystkie koszty i równo podzielę. Podam wtedy ile wyszło za opakowanie. Myślę, że mogę już podać maila na który można wysyłać zamówienie. Założyłem nowe konto i będę odbierał te maile na innym komputerze, żeby mi się nie pokićkało i żebym żadnego maila nie skasował razem z setką spamu. Na to nowe konto nie przychodzą jeszcze spamy. Mój adres: leszkowy@op.pl Proszę przysyłać zamówienie z adresem wysyłki i nickiem z forum oraz podaniem czy przesyłka ma być za pobraniem, czy płatna przelewem. Pobranie jest niestety drogie. Kosztuje teraz (po podwyżce poczty) 11,50. Musi być oczywiście priorytet, aby przesyłka nie błądziła tydzień, czy dwa. Przesyłka listem poleconym priorytet kosztuje 4,80. W pierwszej kolejności będę wysyłał osobom, które zamówiły wcześniej i tylko po jednym opakowaniu, tak żeby wystarczyło dla jak największej ilości osób. Jak przyjdzie druga paczka, to będę realizował dalsze zamówienia i większe ilości. Kiedy sklep w USA przekona się, że wszystko jest w porządku to będzie od razu wysyłał zamówienie. Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link
swigonka doatarł do Ciebie 16.07.08, 22:46 mój mail? bo coś mi ostatnio moja poczta strajkuje..... Odpowiedz Link
leser57 Re: doatarł do Ciebie 16.07.08, 22:57 swigonka napisała: > mój mail? bo coś mi ostatnio moja poczta strajkuje..... Tak, dotarł i od kastom55. Leszek Odpowiedz Link
ziucia48 Re: doatarł do Ciebie 17.07.08, 09:10 Ja również wysłałam maila , czy i mój dotarł ? Odpowiedz Link
leser57 Re: doatarł do Ciebie 18.07.08, 12:57 ziucia48 napisała: > Ja również wysłałam maila , czy i mój dotarł ? Tak, od tajtaji także. Mam następną dobrą wiadomość. Przed chwilą dzwoniła córka. Odebrała przesyłkę i biegnie na pocztę ją nadać. Zapłaciła 57 euro cła i za przesyłkę zapłaci jeszcze ok. 40, razem ok. 100 Euro, czyli dochodzi ok. 4 euro za opakowanie. Jak dobrze pójdzie, to w przyszły czwartek lub piątek rozpocznę wysyłki. Wytrzymajcie! Zaraz zamawiam następną paczkę. Żona wraca z odwiedzin córki z Irlandii w przyszłą sobotę, to powinna ją przywieźć ze sobą. Aha, będę na zjeździe w Warszawie. Kto będzie tam, albo mieszka w Warszawie może uniknąć kosztów przesyłki krajowej. Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link
leser57 Re: doatarł do Ciebie 19.07.08, 11:06 Ponawiam pytanie o ten probiotyk; www.vitacost.com/NSI-Probiotic-15-35/cas-1 Ma jeden szczep bakterii więcej od Optimy, tyle samo bakterii (35 mld)i dwa razy więcej kapsułek za tą samą cenę. Może ktoś angielskojęzyczny poczyta i coś napisze. Leszek Odpowiedz Link
leser57 Re: doatarł do Ciebie 21.07.08, 10:47 leser57 napisał: > Ponawiam pytanie o ten probiotyk; > www.vitacost.com/NSI-Probiotic-15-35/cas-1 > Ma jeden szczep bakterii więcej od Optimy, tyle samo bakterii (35 mld)i dwa raz > y > więcej kapsułek za tą samą cenę. > Może ktoś angielskojęzyczny poczyta i coś napisze. > Leszek Jeszcze raz ponawiam prośbę o analizę powyższego probiotyku. Jest dwa razy tańszy od Optimy. Jeszcze nie zamówiłem drugiej partii, ponieważ muszę uzupełnić limit na karcie kredytowej, a przelew wlecze się od piątku. Myślę, że dzisiaj w południe przelew będzie zrealizowany, karta doładowana. Jak zamówię w południe, to będzie w USA rano i jeszcze dzisiaj wyślą zamówienie. Z karty już została pobrana gotówka za 25 szt Optimy, która jest w drodze z Irlandii do Polski. Obciążenie karty wyniosło 1495 zł. Do tego moja córka zapłaciła w Irlandii 54 euro cła i 34 Euro za przesyłkę do Polski. Daje to razem ok. 282 zł. Wychodzi więc, że tą metodą koszt Optimy wynosi 71-72 zł, jeżeli jeszcze jakiś polski urząd mi czegoś nie doliczy, ale myślę, że nie, bo niby dlaczego. Koszt przesyłki w Polsce, to 11 zł za pobraniem i 5 zł list polecony. Dzisiaj biorę się za wypisywanie adresów wszystkich, którzy zamówili za pobraniem, jest trochę roboty.Optimę z tej przesyłki wyślę do wszystkich pierwszych 23 osób, które zapisały się w tym wątku i napisały maila na adres: leszkowy@op.pl Aha, dochodzi jeszcze złotówka za kopertę bąbelkową. To razem będzie 84 zł za pobraniem i 78 zł przy przelewie. Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link
stachenka Re: doatarł do Ciebie 21.07.08, 10:51 No dooobra, jakoś przełkniemy tą złotówkę za kopertę ;P Odpowiedz Link
franiolek1 Re: doatarł do Ciebie 21.07.08, 11:11 Leszku, faktycznie ten probiotyk 15-35 jest lepszy. Nie widze w nim wad - duzo szczepow, w duzej ilosci, enteric na kwas, dobra cena....Do tej pory tego nie widzialam, moze to jest nowosc. Trzeba wyprobowac. Moze jedyna wada jest to, ze nie kaza przechowywac w lodowce. Wbrew pozorom taki nakaz dla mnie jest gwarancja jakosci probiotyku - oznacza to, ze probiotyk jest zywy, i ze w razie ocieplenia bedzie sie mnozyl. Zazwyczaj gdy nie ma takiego nakazu, oznacza to probiotyki ususzone, ktore sluza jedynie wypelnianiu butelek i kapsulek. Producent Optimy jest dobrze znana firma, produkuje suplementy wysokiej jakosci, producenta 15-35 nie znam, ale to przeciez nic nie oznacza. Sprowadze jedno opakowanie i przetestuje dla Was ) Przy optimie nigdy nie lapala mnie grzybica, zobaczymy przy tym nowym cudzie. Odpowiedz Link
leser57 Re: doatarł do Ciebie 21.07.08, 12:32 franiolek1 napisała: > Leszku, faktycznie ten probiotyk 15-35 jest lepszy. Nie widze w nim > wad - duzo szczepow, w duzej ilosci, enteric na kwas, dobra > cena....Do tej pory tego nie widzialam, moze to jest nowosc. Trzeba > wyprobowac. > Moze jedyna wada jest to, ze nie kaza przechowywac w lodowce. Fisiofloru też nie trzeba przechowywać w lodówce, a zdaje się jest najlepszy z tego co w Polsce dostępne. > Sprowadze jedno opakowanie i przetestuje dla Was ) Przy optimie > nigdy nie lapala mnie grzybica, zobaczymy przy tym nowym cudzie. Ja domówię do Optimy z 5 opakowań i też wypróbuję na sobie Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link
niebieskaaa Re: doatarł do Ciebie 21.07.08, 12:36 czy mój e-mail dotarł do Ciebie? pozdrawiam ANia Odpowiedz Link
leser57 Re: doatarł do Ciebie 21.07.08, 12:34 franiolek1 napisała: > Producent Optimy jest dobrze znana firma, produkuje suplementy > wysokiej jakosci, producenta 15-35 nie znam, ale to przeciez nic nie > oznacza. Powiem córce, żeby napisała maila do sklepu o referencje tej firmy od 15-35. Leszek Odpowiedz Link
franiolek1 Re: doatarł do Ciebie 21.07.08, 14:43 Ok dzieki. Fisiofloru nie trzyma sie w lodowce, to blad. Moze jest najlepszy w Polsce, ale to ze sie przechowuje w temperaturze pokojowej to slaby punkt. Odpowiedz Link
stachenka Re: doatarł do Ciebie 22.07.08, 00:16 Ja tam trzymam w lodówce i Fisioflor i ProBacti i wszystkie inne bakcyle. A jak widzę w aptece, że mi je wyjmują z szuflady, to mi kiszki skręca (biedne te moje kiszki). Leszek, proponuję zapodać listę osób, które będą miały Optimę z pierwszej dostawy i postawić "+" przy tych, od których dostałeś maila, bo inaczej co chwilę ktoś bedzie pytał, czy jego mail doszedł. (Ja nie pytam, bo mnie takie "łańcuszki" wnerwiają.) Odpowiedz Link
leser57 Re: doatarł do Ciebie 22.07.08, 00:52 stachenka napisała: > > Leszek, proponuję zapodać listę osób, które będą miały Optimę z pierwszej > dostawy i postawić "+" przy tych, od których dostałeś maila, bo inaczej co > chwilę ktoś bedzie pytał, czy jego mail doszedł. (Ja nie pytam, bo mnie takie > "łańcuszki" wnerwiają.) OK. Zrobiłem listę. 1.Franc_mauer86 + 2.anyx + 3.swigonka + 4.adomi6319 + 5.56kaska 6.niebieskaaa + 7.ziucia48 + 8.tajtaja + 9.stachenka + 10.trinity28 + 11.greta32 + 12.kastom55 + 13.wmalgosia 14.lyrica 15.pedro_x + 16.rzepcia3 17.newborn27 + 18.mag68 19.julka4166 + 20.kosa05410 21.osiulek + 22.aenima11 23.nelka2911 + To chyba wszyscy. Przyjmuję reklamacje jak kogoś nie uwzględniłem. Maila otrzymałem od osób z "+" Pozdrawiam Leszek > Odpowiedz Link
aaa9941 Re: doatarł do Ciebie 22.07.08, 07:43 Czy można sie jeszcze dopisać? Potrzebuję 2 pakowania dla 4 chorych. Ale jeśli jest to problem to chociaż 1. Mogę się połączyć z kimś z Lublina. Odpowiedz Link
tajtaja Re: doatarł do Ciebie 22.07.08, 12:16 aaa, leser zmowil 25 op., 23 przypada na pierwsze 23 osoby z list ( po 1 opiakowaniu)...z tego co wiem leser zamawia kolejna partie Odpowiedz Link
wilczarz44 Re: doatarł do Ciebie 22.07.08, 18:48 witam ja też zapisuję się na 1 opakowanie pozdrawiam Odpowiedz Link
leser57 Re: doatarł do Ciebie 22.07.08, 23:12 wilczarz44 napisał: > witam > ja też zapisuję się na 1 opakowanie > pozdrawiam Załapujecie się na drugą partię. Może już na zjeździe, jak przed sobotą dotrze do Irlandii. W sobotę moja żona wraca z odwiedzin u córki. Leszek Odpowiedz Link
mariano_84 Re: Potrzebuję OPTIMY 22.07.08, 23:48 To i ja poprosze o 1 opakowanie. Mam napisać @ w tym celu czy jak? Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 23.07.08, 00:31 mariano_84 napisał: > To i ja poprosze o 1 opakowanie. Mam napisać @ w tym celu czy jak? Tak. Swój adres i nick wyślij na mój mail: leszkowy@op.pl Napisz jeszcze czy chcesz paczkę pobraniową, czy płacisz przelewem. Różnica w cenie 6 zł. Leszek Odpowiedz Link
tajtaja Re: Potrzebuję OPTIMY 23.07.08, 00:46 poprosze 1 optimę w drugim rozdaniu...namiary na mnie juz masz Odpowiedz Link
greta32 Re: Potrzebuję OPTIMY 23.07.08, 07:06 Ja też w 2 przesyłce wpisuje sie naliste, tymbardziej ze biorę 2 kapsułki dziennie wiec mi tej optimy wystarcza na krócej I na każdej nastepnej przesyłce mozesz mnie uwzględniać. Będę szalenie wdzieczna. Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 23.07.08, 07:36 greta32 napisała: > Ja też w 2 przesyłce wpisuje sie naliste, tymbardziej ze biorę 2 > kapsułki dziennie wiec mi tej optimy wystarcza na krócej I na > każdej nastepnej przesyłce mozesz mnie uwzględniać. Będę szalenie > wdzieczna. OK. Mam nadzieję, że omówimy ten problem w sobotę przy kawce w Gdańsku Tak na serio, to (to wyżej też serio) idę dzisiaj po urzędach dowiedzieć się czy mogę sprzedawać Optimę w sklepie internetowym (mam takowy). Czy potrzebne są jakieś koncesje, jaki jest VAT i t.d. Po przeczytaniu wątku o Stowarzyszeniu i potrzebach finansowych myślę o narzuceniu drobnego dodatku do ceny Optimy i zasileniu tym Stowarzyszenia. Mogę to zrobić tylko w tym wypadku, gdybym legalnie sprzedawał Optimę i NSI 15-35 poprzez sklep. Przy takiej formie sprzedaży jak teraz, to, gdyby mnie dorwał skarbowy, mogę się tłumaczyć, że tylko prywatnie pośredniczyłem w zakupie i nie zarobiłem ani grosza. Nie ma dochodu, nie ma podatku, a VAT-u jeszcze nie płacę. Ja wiem, że obciążenia finansowe przy leczeniu tych wszystkich rzygowin kleszcza są potworne. Sam to już czuję Dlatego ważne jest kupowanie dobrego probiotyku w niskiej cenie. Biorąc Optimę oszczędzamy przynajmniej 2 zł dziennie. Myślę więc, że 5 czy może 10 zł od każdej Optimy na Stowarzyszenie to nie będzie dużo. Co o tym myślicie? Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link
greta32 Re: Potrzebuję OPTIMY 23.07.08, 08:14 Leszku, kawka chetnie ale w piatek. W sobotę wczesnie rano wyjeżdżam na dwa dni. Gdybyś był w piatek w Gdyni to chetnie sie spotkam, odebrałabym tez Optimę dla Rzepci. Proszę, napisz że bedziesz)) Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 23.07.08, 13:13 greta32 napisała: > Leszku, kawka chetnie ale w piatek. W sobotę wczesnie rano > wyjeżdżam na dwa dni. Gdybyś był w piatek w Gdyni to chetnie sie > spotkam, odebrałabym tez Optimę dla Rzepci. Proszę, napisz że > bedziesz)) W sobotę jadę na lotnisko po żonę, a w piątek muszę robić porządki w domu Może Rzepcia będzie mogła odebrać? Odpowiedz Link
stachenka Re: Potrzebuję OPTIMY 23.07.08, 09:58 Nie wiem jak jest z tymi VATami i innymi pierdołami, ale z całą pewnością łatwy dostęp do Optimy wart jest tych kilku zł. Bo rozumiem, że miałbyś ją w stałej ofercie Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 23.07.08, 13:12 stachenka napisała: > Nie wiem jak jest z tymi VATami i innymi pierdołami, ale z całą pewnością łatwy > dostęp do Optimy wart jest tych kilku zł. Bo rozumiem, że miałbyś ją w stałej > ofercie Oczywiście. Aha, właśnie wyjąłem ze skrzynki awizo, przesyłka z Irlandii !!! Dzisiaj wysyłam nr konta, a jutro paczuszki. Nie będę patrzał, czy ktoś zapłacił, czy nie. Jak nie zapłaci w ciągu tygodnia, maczugę wystrugam! Leszek > Odpowiedz Link
greta32 Re: Potrzebuję OPTIMY 23.07.08, 13:16 Leszku, a czy ja Ci mogę zapłacić gotówką? Bedziesz w piatek w Gdyni? Moge zapłacić i za Rzepcie bo ona akurat wybiera sie w rodzinne strony. Odpowiedz Link
kastom55 Re: Potrzebuję OPTIMY 23.07.08, 15:59 Proszę o OPIMĘ z drugiej partii!!! Dzięki Kasia. Odpowiedz Link
anyx27 Re: Potrzebuję OPTIMY 23.07.08, 16:23 Leszku, jak juz bedziesz wiedzial, co i jak, to rozumiem, ze wyslesz maila z nr konta i dokladna kwota? pozdrawiam i czekam z niecierpliwoscia, bo tez biore 2 optimy dziennie i moj zapas sie konczy. Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 23.07.08, 16:46 anyx27 napisała: > Leszku, jak juz bedziesz wiedzial, co i jak, to rozumiem, ze wyslesz > maila z nr konta i dokladna kwota? pozdrawiam i czekam z > niecierpliwoscia, bo tez biore 2 optimy dziennie i moj zapas sie > konczy. Tak, dzisiaj wieczorem wysyłam maile. Optima już w lodówce. Żadne nowe koszty nie doszły. Leszek Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 24.07.08, 00:11 leser57 napisał: dzisiaj wieczorem wysyłam maile. Optima już w lodówce. Żadne nowe koszty > nie doszły. Trzynaście kopert mam już zaadresowanych. Trzy osoby zgłosiły chęć odbioru na Zjeździe. Jedna w trakcie odpisywania. Greta i Rzepcia może same odbiorą. Brakuje mi maili od czterech osób: lyrci, mag68, kosa05410, aenima11. Jak nie dostanę maili z adresem do rana, to będę mógł wysłać do nich Optimę w poniedziałek. Mam jeszcze jedną sprawę. Jedna Ania bardzo prosi o Optimę, bo coś jej się źle dzieje w jelitach. Jeżeli komuś się nie spieszy i może poczekać na drugą partię, to proszę o odstąpienie Ani miejsca w kolejce do pierwszej partii. Leszek > Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 24.07.08, 12:34 leser57 napisał: > leser57 napisał: > dzisiaj wieczorem wysyłam maile. Optima już w lodówce. Żadne nowe koszty > > nie doszły. > > Trzynaście kopert mam już zaadresowanych. Wysłałem wszystkie 13 kopert i wyszły z poczty o godz. 12.00. Jak Wam jutro nie przyniosą, to idźcie na swoją pocztę przed zamknięciem i żądajcie wydania przesyłki. Leszek Odpowiedz Link
anyx27 Re: Potrzebuję OPTIMY 24.07.08, 14:46 W sumie szkoda, ze to dzisiaj poszlo, bo na pewno nie dojdzie jutro (napewno nie do wszystkich) i bedzie przez weekend na poczcie zalegac. wiem, co mowie, bo wysylam ok. 30 paczek priorytetowych dziennie i wiem, jak roznie docieraja (min.2 dni, max 14). Odpowiedz Link
stachenka Re: Potrzebuję OPTIMY 24.07.08, 15:03 Ano. Też mi to dzisiaj przyszło do głowy. W ogóle fajny dzień. Inna przesyłka przyszła uszkodzona. Doktor na recepcie nie wpisał peselu. Pryzmaty rozpierdzielają mi łeb. Jeszcze niech się okaże, że Optima utknęła na weekend gdzieś w Lublinie. Dość! Odpowiedz Link
dx771 Re: Potrzebuję OPTIMY 24.07.08, 15:19 A jest na Optimie informacja że należy ja przechowywać w chłodzie??? Odpowiedz Link
kastom55 Re: Potrzebuję OPTIMY 25.07.08, 09:48 Leszku czy do mnie też wysłałeś? daj znać, bo nie wiem czy mam przelew zrobic... Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 25.07.08, 12:43 kastom55 napisała: > Leszku czy do mnie też wysłałeś? daj znać, bo nie wiem czy mam > przelew zrobic... Tak, do wszystkich, którzy wysłali do mnie maila na leszkowy@op.pl Leszek Odpowiedz Link
kastom55 Re: Potrzebuję OPTIMY 25.07.08, 13:29 Leszku nie podałeś mi nr konta...masz mój adres, przeslij proszę! Kasia. Odpowiedz Link
franc_mauer86 Re: Potrzebuję OPTIMY 26.07.08, 00:59 Lublin-Optima dotarła ok południa. Dziękuję bardzo! Pieniadze posłane. Odpowiedz Link
kastom55 Re: Potrzebuję OPTIMY 26.07.08, 09:08 Przelew zrobiony! Jeszcze raz dziękuję! Kasia. Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 29.07.08, 19:28 www.vitacost.com/Company/AboutNSI.aspx to jest link do opisu firmy NSI, która produkuje Probiotic 15-35, może jeszcze lepszy od Optimy a tańszy o połowę, to znaczy za tą samą cenę co Optima zawiera 120 kapsułek bakterii i do tego nie wymaga trzymania w lodówce. Znakomicie to poprawia nadzieję na nie zepsucie się leku podczas oceanicznych wojaży kurierami i leżenia gdzieś na cle. Może w trzeciej partii zamówić właśnie ten probiotyk, a nie Optimę? Przypominam aenimie11, mag68 i lyrice, że nie napisały jeszcze do mnie na adres leszkowy@op.pl adresu wysyłki Optimy. Jeżeli do 22.00 nie otrzymam maili, to wysyłam innym osobom, które bardzo potrzebują i przysłały maile. Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link
stachenka Re: Potrzebuję OPTIMY 25.07.08, 10:59 No to u mnie gestapo (czyt. listonoszka) już było. Dzięki Leszek. Przelew już poszedł. Odpowiedz Link
ziucia48 Re: Potrzebuję OPTIMY 25.07.08, 12:12 Ja też już jestem szczęściarą bo właśnie otrzymałam przesyłkę .Dzięki wielkie Leszku. Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 25.07.08, 12:45 ziucia48 napisała: > Ja też już jestem szczęściarą bo właśnie otrzymałam przesyłkę .Dzięki wielkie > Leszku. Jednak poczta działa (no może nie wszędzie) Odpowiedz Link
julka4166 Re: Potrzebuję OPTIMY 25.07.08, 13:02 Już Optima dotarła, serdecznie dziękuję Odpowiedz Link
kastom55 Re: Potrzebuję OPTIMY 25.07.08, 13:31 anyx...ja też nie...Wrocław to chyba za....e? Odpowiedz Link
stachenka Re: Potrzebuję OPTIMY 25.07.08, 13:31 U mnie nawet przed Bożym Narodzeniem wszystko jest na czas, ale jak gestapo przypier....niczy w drzwi to zawału można dostać. Nie wiem, co gorsze. Tzn. w kontekście weekendu Optimy na poczcie wiem. Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 25.07.08, 14:51 anyx27 napisała: > A ja nie mam WROCLAW! no coment! To idź przed zamknięciem na swoją pocztę. Z poczty około 12.00 i 16.00 zabierają paczki i listy, ale też dowożą. Jak naciśniesz, to poszukają. Leszek Odpowiedz Link
tajtaja Re: Potrzebuję OPTIMY 25.07.08, 21:10 własnie znalazłam zawiadomienie ze cos dla mnie jest na poczcie...cholera....przez noc tam bedzie lezakować, a dzisiaj taki upał...czy co sie stanie?????? Odpowiedz Link
wmalgosia Re: Potrzebuję OPTIMY 25.07.08, 23:14 Rano dostałam OPTIMĘ ,pieniądze wysłane w południe.Serdecznie dziękuję.Do zobaczenia na zjeżdzie. Odpowiedz Link
tajtaja Re: Potrzebuję OPTIMY 26.07.08, 14:53 optimę odebrałam dziś rano - wielkie dzięki Odpowiedz Link
estocek Re: Potrzebuję OPTIMY 29.07.08, 22:56 tez bym chciala dobry probiotyk dla coreczki, sa jakies szanse? Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 29.07.08, 23:41 estocek napisała: > tez bym chciala dobry probiotyk dla coreczki, sa jakies szanse? Z drugiej partii za tydzień. Wyślij maila na: leszkowy@op.pl z adresem wysyłki. Leszek Odpowiedz Link
stf_polska szybki import w chłodzie 30.07.08, 19:43 A może istnieją lepsze sposoby sprowadzania tej wrażliwej na temperaturę Optimy z USA do Polski niż import przez Irlandię? www.healthcare.ups.com/transportation-shipping-freight/temperature-sensitive-shipping.html www.healthcare.ups.com/transportation-shipping-freight/international.html 2 dni. Tylko trzeba zamawiać w ich poniedziałek najlepiej żeby do końca tygodnia rozdystrybuowało się do każdego z nas chętnego. Potem od Leszka do siebie też pewnie możecie sobie zażyczyć jakiś tego rodzaju transport. Mam dobre zdanie o firmie UPS. Można np. sprawdzać na stronie WWW gdzie jest przesyłka. Również niektóre pielęgniarki współpracujące z Centrum Badań DNA w Poznaniu korzystają z jej usług do przesyłania próbek krwi. Inna sprawa to pytanie co się dzieje z tą Optimą od momentu wyprodukowania do momentu pobrania jej przez kuriera ze sklepu w USA. Czyli na przykład w jaki sposób ów sklep ją sprowadza i jak ją przechowuje. Być może nie robi tego dobrze, ale to jeszcze nie przepełnia miary dla klientów którzy są blisko. Trzeba by to sprawdzić a nie kupować byle gdzie. STF <stf_polska@o2.pl> Odpowiedz Link
leser57 Re: szybki import w chłodzie 31.07.08, 00:37 stf_polska napisał: > A może istnieją lepsze sposoby sprowadzania tej wrażliwej na temperaturę Optimy Może istnieją, ale jak na razie nikt tego nie zrobił. Byłem dzisiaj w urzędzie celnym. Celnik nie potrafił mi nawet powiedzieć, czy mogę to importować i ile bym ewentualnie zapłacił. Na moje pytanie: Co by Pan zrobił, gdyby dostał do odprawy paczkę z Optimami odpowiedział: mam na to 30 dni. Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link
stachenka Re: szybki import w chłodzie 31.07.08, 00:48 Bosko. Bakteriom znaczy się, bo przez ten czas wszystkie pójdą do nieba :] Odpowiedz Link
stf_polska Re: szybki import w chłodzie 31.07.08, 10:20 leser57 napisał: > stf_polska napisał: > > > A może istnieją lepsze sposoby sprowadzania tej wrażliwej na temperaturę > Optimy > > Może istnieją, ale jak na razie nikt tego nie zrobił. Być może wystarczyłoby się z tym zwrócić do któregoś z polskich oddziałów UPS: www.ups.com/content/pl/pl/contact/index.html?WT.svl=SecNav . > Byłem dzisiaj w urzędzie celnym. Celnik nie potrafił mi nawet powiedzieć, czy > mogę to importować i ile bym ewentualnie zapłacił. Na moje pytanie: Co by Pan > zrobił, gdyby dostał do odprawy paczkę z Optimami odpowiedział: mam na to 30 dni. Nie wydaje mi się, żeby takie uganianie się za tymi celnikami było w tym przypadku sensowne. Dopóki nikt tego nie zarekwiruje to po co się przejmować? A że urzędnicy (część z nich) są niekompetentni, pracują powoli i potrafią wszelką inicjatywę obywatelską zniszczyć to wiadomo nie od dziś. PRL się skończył, żyjemy w wolnym kraju i to nie urzędnicy są tutaj najważniejsi tylko obywatele. STF <stf_polska@o2.pl> Odpowiedz Link
stf_polska Re: szybki import w chłodzie 31.07.08, 10:33 > Być może wystarczyłoby się z tym zwrócić do któregoś z polskich oddziałów UPS: > www.ups.com/content/pl/pl/contact/index.html?WT.svl=SecNav Dzwoniłem tam. Dla "klientów gotówkowych" oni tego nie oferują, ale można podpisać z nimi umowę i wtedy jest inaczej. Prawdopodobnie wystarczy mieć REGON. Zdaje się że Stowarzyszenie ma. Więc jak już ustalimy czy jako Stowarzyszenie jesteśmy tym zainteresowani to się mamy zgłosić. Wtedy następują rozmowy z ich handlowcem. STF <stf_polska@o2.pl> Odpowiedz Link
stf_polska To co z tym importem w chłodzie? 07.08.08, 10:48 To jak? Wolimy 2-dniowy import w warunkach chłodniczych czy import z przepakowywaniem w Irlandii w warunkach jakie akurat się przytrafią? Ja mógłbym z nimi ponegocjować ale musiałbym być w stanie powiedzieć ile tego będziemy chcieli (ich interesuje długofalowa współpraca) no i przede wszystkim musiałbym mieć zgodę Stowarzyszenia żeby to robić w jego imieniu. Nie jestem członkiem Stowarzyszenia. STF <stf_polska@o2.pl> *** Jestem zwolennikiem zmiany platformy forum na lepszą: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26140&w=82188776&a=82986513 *** Odpowiedz Link
leser57 Re: szybki import w chłodzie 31.07.08, 00:40 stf_polska napisał: Czyli na przykład w jaki > sposób ów sklep ją sprowadza i jak ją przechowuje. > Być może nie robi tego dobrze, ale to jeszcze nie przepełnia miary dla klientów > którzy są blisko. > Trzeba by to sprawdzić a nie kupować byle gdzie. Proponuję pojechać i sprawdzić. Odpowiedz Link
stf_polska Re: Potrzebuję OPTIMY 30.07.08, 19:46 (1) Ile to w końcu wychodzi za 1 opakowanie, i ile tam jest tych tabletek? I ile się ich bierze dziennie (standardowo)? (2) Leszek podaj adres tego swojego sklepu internetowego. STF <stf_polska@o2.pl> Odpowiedz Link
stachenka Re: Potrzebuję OPTIMY 30.07.08, 20:03 Litości! Odpowiedzi na wszystkie pytania oprócz adresu sklepu Leszka masz już w tym wątku. Wystarczy przeczytać. Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 31.07.08, 00:31 stachenka napisała: > Litości! Odpowiedzi na wszystkie pytania oprócz adresu sklepu Leszka masz już w > tym wątku. Wystarczy przeczytać. Adres sklepu też podawałem: www.vitacost.com/Natures-Way-Primadophilus-Optima?csrc=NTDC-033674156537 > Odpowiedz Link
tajtaja Re: Potrzebuję OPTIMY 31.07.08, 01:00 znalazłam optime taniej, tu tiny.pl/ twierdzą, że mogą do polski wysyłać i to tym specjalnym przewozem (w chłodzie) Odpowiedz Link
tajtaja Re: Potrzebuję OPTIMY 31.07.08, 01:05 cos mi się nie udało, podaję jeszcze raz tiny.pl/215s Leszku, moze tam warto spróbować, mają za 14$ i twierdzą, że do polski moga wysyłać specjalna wysyłką Odpowiedz Link
tajtaja Re: Potrzebuję OPTIMY 31.07.08, 01:08 już widzę: jest taniej bo tylko 30 caps ale mimo wszystko, jesli wysylaja do nas, to nam moze zaoszczedzić sporo czasu Odpowiedz Link
franiolek1 Re: Potrzebuję OPTIMY 31.07.08, 01:47 Leszku Przestudiowalam sprawe Optimy i 15-35 NSI - wychodzi na to samo. Optimy nalezy brac 1 kapsulke dziennie i ilosc bakterii jest podawana dla "one serving" czyli jednej kapsulki. Probiotyki NSI 15- 35 nalezy brac po dwie kapsulki i ilosc bakterii jest podawana dla "one serving" czyli dwoch kapsulek. Nie wiem czy udalo mi sie to prosto wytlumaczyc, ale NSI 15-35 nalezy brac dwa razy wiecej, by miec te sama ilosc bakterii, czyli, ze cenowo wychodzi na to samo co Optima, ok 27 dolarow na dwa miesiace. Trzeba uwazac, bo ceny Optimy czasami bardzo sie zmieniaja, w pewnym momencie byly bardzo wysokie, a teraz opadly. Aha , jeszcze jedno - NSI mowi ze ich probiotyki nie musza byc chowane w lodowce. Wedlug mnie jest to jedynie chwyt reklamowy i czesc bakterii w ten sposob ginie. Pozdrawiam Joasia Odpowiedz Link
estocek Re: Potrzebuję OPTIMY 05.08.08, 14:40 Ja właśnie odstałam pocztą))) Proszę napisać o szczegółach płatności) Odpowiedz Link
estocek Re: Potrzebuję OPTIMY 05.08.08, 14:42 Na kopercie widzę pieczątkę sklepu ogrodniczego. Od dawna szukam czegoś skutecznego by z działki pozbyć się kleszczy, pytałam w wielu sklepach, ale nic podobno nie ma. Gdzieś wyczytałam, ze w Stanach coś takiego maja, nawet było przez moment kiedyś na allegro, czy może Pan pomoc w tej kwestii?? Uściski Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 07.08.08, 19:51 estocek napisała: > Na kopercie widzę pieczątkę sklepu ogrodniczego. Od dawna szukam czegoś > skutecznego by z działki pozbyć się kleszczy, pytałam w wielu sklepach, ale nic > podobno nie ma. Popatrz w wikipedii, tam jest opis ograniczania liczby kleszczy. Kleszcz należy do pajęczaków, więc myślę, że zadziałają na niego preparaty stosowane na przędziorka. Teraz na przędziorka w wysokich temperaturach używa się "Pyraniki" (Pyranica 20 WP). Przy okazji jak masz na działce świerki (zwłaszcza "coniki") to im to dobrze zrobi, ale wszelkie inne ozdobne też podziękują www.e-hortico.pl/go/_info/?id=1182 Kiedy jest chłodniej można użyć któregoś z środków wspomnianych tutaj: iglaki.agrosan.pl/szko.htm Szczególnie ciekawy wydaje się Polysect 003EC, ale nie znam go, nie stosowałem. Ciekawy też jest sposób nasączania watki pestycydem i umieszczania w rurkach dla myszek na gniazdo. Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link
franc_mauer86 Re: Potrzebuję OPTIMY 15.08.08, 01:32 Zauwazylem ze w kilku watkach ciagnie sie sprawa Optimy. To troche bezsensowne zasmiecanie forum. Proponuję zeby moderator podwiesił ten temat i jak ktos bedzie potrzebował Optimy lub bedzie mogl ja sprowadzic bedzie tutaj pisał, a tresc jaka napisalismy dotychczas mozna usunac zeby nie wprowadzala w blad. Leszczku jak wyglada aktualnie sprawa z Optima? Sprowadzasz juz to? Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 15.08.08, 09:35 franc_mauer86 napisał: > Leszku jak wyglada aktualnie sprawa z Optima? Sprowadzasz juz to? Niestety, trzecia paczka nie wyszła jeszcze ze sklepu. Dzisiaj córka będzie jeszcze do nich dzwonić. Nie puścili, bo nie zgadzały się dane karty kredytowej. Nie mogą się zgadzać, bo sklep nie ma możliwości wyboru kraju "Poland". Napiszę jutro, jak ustalenia. Leszek Odpowiedz Link
stf_polska Re: Potrzebuję OPTIMY 15.08.08, 09:49 Hej a co z tym 2-3-dniowym importem w chłodzie? Wy uważacie że ten pomysł nie ma sensu, czy jak?... Dlaczego wszyscy to olewają? STF <stf_polska@o2.pl> Odpowiedz Link
tajtaja Re: Potrzebuję OPTIMY 15.08.08, 10:21 w rozmowie ze sklepem (rozmawiał mój znajomy w usa) powiedziano mu, że w chłodzie owszem ale po otwarciu buteleczki, wg tego rozmówcy jesli optima jest szczelnie i fabrycznie zapakowania, to nie ma to znaczenia...rozmawiałam z polskim lekarzem i on to potwierdził...ale nie sa to informacje od producenta, mysle, ze powinnysmy zadac pytanie producentowi i juz Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 15.08.08, 16:57 tajtaja napisała: wg tego rozmówcy jesli optima jest > szczelnie i fabrycznie zapakowania, to nie ma to znaczenia... Rozmawiałem też w San-epidzie na ten temat. Opinia była taka, że to nie powinno zaszkodzić bakteriom. Ważna jest data przydatności. Leszek Odpowiedz Link
franiolek1 Re: Potrzebuję OPTIMY 15.08.08, 18:13 Ciekawe, dlaczego tak twierdza? Przeciez to nielogiczne... Bakterie, w ciepelku rozmnazaja sie i "zuzywaja sie", i nie ma znaczenia czy szczelnie czy nie sa zapakowane. Wazna jest temperatura, jaka panuje w opakowaniu... Oczywiscie, nie bedzie to szkodliwe, ale bakterie lub ich czesc nie bedzie juz mogla zasiedlic naszego przewodu pokarmowego.... Wedlug mnie, bakterie trzeba trzymac jak najwiecej w chlodzie, bez wzgledu na to co twierdza Ci, ktorzy je sprzedaja i ktorym zalezy na tym by bakterii sprzedac jak najwiecej. Odpowiedz Link
leser57 Re: Potrzebuję OPTIMY 15.08.08, 22:56 franiolek1 napisała: > Ciekawe, dlaczego tak twierdza? Przeciez to nielogiczne... > Bakterie, w ciepelku rozmnazaja sie i "zuzywaja sie", i nie ma znaczenia czy > szczelnie czy nie sa zapakowane. Ma znaczenie jeżeli potrzebują do rozmnażania wody. W szczelnym opakowaniu są suche. Po rozpakowaniu dochodzi do kapsułek wilgoć i może zacząć się proces mnożenia. Jeżeli bakterie są w formie przetrwalnikowej, to temperatura im specjalnie nie przeszkadza. Tak przypuszczam, ale nie jestem specjalistą w tej dziedzinie. Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link
franc_mauer86 Re: Potrzebuję OPTIMY 15.08.08, 23:55 Czy jest mozliwosc podwieszenia tego tematu!? Odpowiedz Link
tajtaja Re: Potrzebuję OPTIMY 16.08.08, 00:34 Leszku,i takiego własnie argumentu uzywali moi polscy rozmócy/lekarze...mnie sie tez to wydaje sensowne....w przeciwnym razie w usa tez nie byliby w stanie dostarczac optimy zgodnie z zasadami chlodu, bo tez potrzebuja 1-2 dni na dostarczenie, a dostarczaja dokladnie w taki sam sposob jak do nas....do mnie dotarla przesylka bezposrednio ze stanow...z tym ze musialam zaplacic clo (ok 40pln za 4 opakowania) Odpowiedz Link
tajtaja Re: Potrzebuję OPTIMY 16.08.08, 00:35 w dalszym ciagu uwazam, ze powinnysmy zadac pytanie producentowi Odpowiedz Link
tosho Re: Potrzebuję OPTIMY 09.09.08, 13:47 tajtaja: >cos mi się nie udało, podaję jeszcze raz > >tiny.pl/215s >Leszku, moze tam warto spróbować, mają za 14$ i twierdzą, że do >polski moga >wysyłać specjalna wysyłką Dzięki, że znalazłaś ten sklep tajtaja! Rzeczywiście - wysyłają do Polski. Oprócz Optimy mają również Candida Clear oraz Olive leaf extract - taniej niż na allegro. www.swansonvitamins.com/NWF034/ItemDetail?n=4294967190 Odpowiedz Link
greta32 Re: Potrzebuję OPTIMY 09.09.08, 17:54 Leszku, czy masz już Optime? Pisałam juz do Ciebie na maila ale nie dostałam odpowiedzi. Greta