generallo 13.11.05, 16:48 jak się wam podoba ta dzielnica ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radca Re: OSOWA GÓRA 13.11.05, 17:21 generallo napisał: > jak się wam podoba ta dzielnica ??? - trudno powiedziec, daleko jest od "miasta " :} radca Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Ale zawsze można dojechać "60" 13.11.05, 18:36 do centrum miasta(rondo Grunwaldzkie) boa ja tak jeżdziłem podczas mojej wizyty w Bydgoszczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: OSOWA GÓRA 16.11.05, 15:19 ale macie przecież autobusy, nr.60,71(mzk) i 301(pks) które dowożą was do centrum Bydgoszczy :) więc jakoś się dostajecie do miasta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: OSOWA GÓRA 13.11.05, 17:43 bardzo ładna i zadbana dzielnica... Ładne widoki (panorama Osowej) ze skarpy na Wielorybiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: OSOWA GÓRA 13.11.05, 18:37 Osowa ma to coś w sobie, łączące wiejski urok i miejski komfort :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaCeK ! Re: OSOWA GÓRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 20:12 To osiedle marzen, wspaniale miejsce do mieszkania. Szkoda ze nie wiem z autopsji. Mogliby puscic po starych torach szybki tramwaj do centrum- ale minie 10 lat zanim ktos wpadnie na to ze tak sie w ogole da Odpowiedz Link Zgłoś
generallo znajoma mojej przyjaciółki... 13.11.05, 21:14 też mi tak mówiła, że mają w planach szybką kolej do Torunia, która byłaby alternatywą dla autobusu, gdyż stację pkp Osowa Gora mają pod bokiem :) a dojście zajęłoby nawyżej 7 minut :) Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: znajoma mojej przyjaciółki... 13.11.05, 21:24 Również uważam , że tramwaj na Osową jest potrzebny. Ilu mieszka ludzi na Osowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaCeK ! Re: znajoma mojej przyjaciółki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 23:23 Jakies 13 tys- dla porownania w Fordonie 70 tys (stary i nowy)wbrew temu co sie zawsze podaje. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: znajoma mojej przyjaciółki... 14.11.05, 13:24 sprawdziłem dokładnie :) Osowa liczy sobie 15 tys. mieszkańców. Informacja z Kalendarza Bydg. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
generallo a z tego co zobaczyłem... 14.11.05, 14:47 wynika że Osowa G. to rozwojowa dzielnica, gdyż sporo miesca pod zabudowę jeszcze zostało niezabudowanych :) Osowa Góra przypomina mi Elbląską dzielnicę "Bielany" takie same domki i ten sam spokój, z daleka od centrum miasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: a z tego co zobaczyłem... IP: *.net / 213.17.254.* 06.12.05, 11:51 Tylko ten osrodek samotnej matki,nikt nie panuje nad tą zmorą dla okolicznych sasiadow,gdzie nasz pan prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubism Re: OSOWA GÓRA IP: *.telsten.com / 195.205.6.* 06.12.05, 12:36 Ja uważam, że jest to chyba najciekawsza dzielnica bydgoszczy...bardzo nowoczesna i najszysbciej się rozwijająca...jak byłem tam ostatnio to widziałem wiele nowych placów budowy, rozwija się tam budownictwo mieszkaniowe...wiele ludzi się tam wyprowadza...ale minusem i to ogromnym jest odległośc od centrum i z tego co mi znajomi mówią jest to taka sypialnia..nic się tam nie dzieje! No ale cóż nie można mieć wszystkiego...ale i tak bym tam chciał mieszkać! Odpowiedz Link Zgłoś