Gość: Wojewoda - przysz Re: Stara karkówka z nową datą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 08:49 Ta pani z Wojewódzkiej Inapekcji Handlowej powinna szukać pracy sprzątaczki w Tesco Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Re:Małych polskich sklepów inspektorzy nie muszą 27.11.05, 09:19 uprzedzać o kontroli. Walka jest nie z hipermarketami a z prawem promującym wielkich. Kontrolerzy podobnie jak ich zwierzchnicy po wykryciu takich przypadków powinni byc zwalniani z pracy gdyż źle pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa Re: Stara karkówka z nową datą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 09:22 Kiedyś kupiłem i innym supermarkecie rybe pakowana fabrycznir, producent nakleił wahe netto a skłep nową, ciu wyższą bo z opakowianiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odwonic tesko Ludzie - poprostu osiusiajcie Tesco , przeciez IP: *.promax.media.pl 27.11.05, 09:25 tam smierdzi w przenośni i dosłownie . Zresztą tak jest w wiekszości marketów .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisiorekrydzykowy Re: Stara karkówka z nową datą IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.11.05, 09:31 Trzeba pozamykac wszystkie TESCO -Brytyjczyce zabierajom nam miliardy i jeszcze te mienso -na pewno pani minister miala racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 60 latek Tesco - to "tania jadka" - pamietacie te czasy.. IP: *.promax.media.pl 27.11.05, 09:34 Wyjasnie młodszemu pokoleniu co to była "tania jadka". W tej tzw. "taniej jadce " za głębokiej komuny stalinowskiej sprzedawane było mięso własnie takie jak teraz w Tesco, mieso nie pełnowartościowe, sparowane , niby odkazone, wolne od zarazków. Reasumując: Tesco to zgniła komuna . Wróciły stare czasy .... ŚMIERĆ TESCO !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Tesco - to "tania jadka" - pamietacie te cz IP: *.majanet.lan / *.uninet.ee 27.11.05, 11:30 Gość portalu: 60 latek napisał(a): > Wyjasnie młodszemu pokoleniu co to była "tania jadka". W tej tzw. "taniej > jadce " za głębokiej komuny stalinowskiej sprzedawane było mięso własnie takie > jak teraz w Tesco, mieso nie pełnowartościowe, sparowane , niby odkazone, woln > e > od zarazków. Reasumując: Tesco to zgniła komuna . Wróciły stare czasy .... > ŚMIERĆ TESCO !!!!!!!!!!!! nie obrazaj komuny,porownujac z Tesco!Byla Tania Jatka nie "jadka" i uczciwie bo klient wiedzial ze kupuje niepelnowartosciowy towar ale za to bezpieczny dla spozycia. Odpowiedz Link Zgłoś
szukacz_waw Czas na zmianę prawa w IV RP... hehehe 27.11.05, 09:46 Już najwyższy czas na jednolite traktowanie wszystkich przestępców, czyli na realizację zasady równości wobec prawa. Skoro bowiem nieuczciwym hipermarketom przysługuje prawo niewpuszczenia kontroli (jeśli ta nie zaostała wcześniej zapowiedziana) to dlaczego policja bez ostrzeżenia kontroluje kierowców, robi naloty na dziuple i paserów. Im wszystkim też należy się odpowiednie traktowanie. Oczekuję, że pisiorki szybko usuną tę prawną lukę. Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Nie dziwcie sie glupole czemu Rosja i Norwegia 27.11.05, 09:53 odrzuca polskie mieso. Polaczki banda przekretnikow i oszustow - to zostalo po komunie i zadna komisja sledcza nie pomoze. To juz mamy we krwi. Wstyd zwac sie europejczykami. Nawt turcy i arabowie tak nie kantuja. Tesco traktuje klijenta jak intruza ktory przyszedl przeszkadzac pracowac i tak wszedzie. Jestesmy 50 lat do tylu za kultura handlu, oslugi w urzedach itd za Europa. Smutne ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacus Re: Stara karkówka z nową datą IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.05, 10:12 Po wykryciu afery miesnej w Niemczech mozna bylo na lamach Gazety czytac wypowiedzi typu "zawsze mowilem ze polska zywnosc jest najlepsza". Tam gedzie sie nie kontroluje nic sie nie znajdzie. Tak bylo z choroba wscieklych krow, tak jest i teraz. Ten kto mysli ze wszystko co zle to nie u nas bardzo sie myli. Jestem przekonany ze handel "przeterminowanym miesem" juz dawno objal cala Europe i jest to juz "nowa galez handlu". Ciekawy jestem co rosjanie wykryli zakazujac wwoz miesa z Polski. To dopiero wierzcholek gory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kindybal Proste wytlumaczenie... IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 27.11.05, 10:56 Ten Ziutek albo Ziuta co przyklejali naklejki po prostu sie pomylili. zamiast 25 wydrukowali 22, potem poprawili blad. Juz dawno mowilem ze takie prace powinny byc wykonywane tylko przez profesorow. A wy tu zaraz do prokuratury chcecie wnioski skladac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puchowy Re: TAKIE TANIE BO PRZETERMINOWNE :) IP: *.chello.pl 27.11.05, 11:03 KUPUJCIE W HIPERMARKETACH .... tam wszystko jest przeterminowane DLATEGO TAKIE TANIE BO PRZETERMINWNE Odpowiedz Link Zgłoś
mozajsk Re: Stara karkówka z nową datą 27.11.05, 11:04 Pracowałem w Tesco dwa lata. Skończyłem studia i podjąłem bardziej opłacalną prace. Pamiętam jednak , że przebijanie terminu ważności asortymentu było na pożądku dziennym. Ten proceder jest praktycznie nie do wykrycia. Ktoś musiał mieć cynk lub był to przypadek , że wykryto taki przekręt. Ale to jeszcze małe piwo... Wysoką jakość kupowanych warzyw i owoców konsument poznaje po ich kolorze i zapachu. Tym sie kieruje przy wyborze. W Tesco mają sposoby by klienta oszukać. Jest nawet specjalne pomieszczenie gdzie przywraca się sztucznie wysoką jakość owoców i warzyw. Zespół chłodni jest tak mały na zapleczu , że w jednym pomieszczeniu stoją obok siebie ryby , pizze , lody i mrożone warzywa. Prowadzone kontrole od 2001 roku nie wykryły tych uchybień. Łapuwkarstwo ? Jest tylko jedna rampa gdzie przyjmuje sie obok mięsa i wędlin , ryby czy owoce z warzywami. Nie jest to rampa chłodnicza. Pracownik PPT czy ochrony , który przyjmuje towar nie ważnych badań sanepidowskich , bo przepisy obejmują tylko sprzedawców. Paranoja ? Ale świerzystna to kropla w morzu przekrętów w porównaniu z działem żywności paczkowanej. Ale o tym innym razem ... Tesco powinno zostać zamknięte. Ale wtedy prace straci ponad 400 osób. Nałożenie gigantycznych kar nic nie pomoże. Firma ma 800 dużych marketów na całym świecie. Tesco jest sponsorem różnych imprez na mieście. Dyrektor ma więc kontakty wśrud urzędników , polityków i wpływowej śmietanki towarzyskiej. Kontroler woli przyjąć łapówke niż stracić prace. Obawiam się , że nie pomogłaby nawet sejmowa komisja śledcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekq Re: Stara karkówka z nową datą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 13:02 Sprawa w Tesco to mały pikuś - większym przekrętem jest to, że skończyłeś studia... pisząc "na pożądku dziennym", "Łapuwkarstwo", "wśrud". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupek Re: Stara karkówka z nową datą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 19:39 człowieku JEŻELI PRACOWAŁEŚ W TESCO TO MIAŁEŚ DUŻO SZCZĘSCIA, ŻE CIĘ PRZYJĘLI. A STUDIA TO CHYBA SOBIE WYŚNIŁEŚ, STEK BZDUR Z ORTOGRAFIĄ NA POZIOMIE ZERÓWKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Stara karkówka z nową datą IP: *.devs.futuro.pl 27.11.05, 11:10 Juz kilka lat temu w Tesco w Krakowie kupilem wedline z indyka, ktora miala zaklejona oryginalna nadrukowana etykietke. Zwrocilem na to uwage, gdy wedlina smierdziala po otwarciu. Od tego czasu nic tam nie kupuje. Ludzie sami sa sobie winni. Kupuja najtaniej i nie zwracaja uwagi na jakosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Stara karkówka z nową datą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 11:23 Pytanie dla mądralów, których na forum większość: Co robi właściciel sklepiku osiedlowego kiedy mu mięska zostało np. z piątku na poniedziałek (a to które sprzedawał w piątek dostarczyli mu pięć dni wcześniej)? a)wyrzuca do śmietnika i dokłada do interesu z własnej kieszeni aby tylko mądrale się nie otruły? b)sprzedaje chetnym mądralom uprzedzając z jakiego okersu pochodzi mięsko i obniża troche cenę? c) sprzedaje wszystkim mądralom po normalnej cenie, nie uprzedza o niczym i cieszy się że nie musi naklejać żadnej naklejki z datą przydatności do spożycia jak w markecie i że to strasznie mądralów rajcuje? Za podanie poprawnej odpowiedzi nagroda w postaci satysfakcji z posiadanego rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusław Re: Stara karkówka z nową datą IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.05, 12:03 Gość portalu: ciekawski napisał(a): > Pytanie dla mądralów, których na forum większość: > Co robi właściciel sklepiku osiedlowego kiedy mu mięska zostało np. z piątku na > > poniedziałek (a to które sprzedawał w piątek dostarczyli mu pięć dni wcześniej) > ? > a)wyrzuca do śmietnika i dokłada do interesu z własnej kieszeni aby tylko > mądrale się nie otruły? > b)sprzedaje chetnym mądralom uprzedzając z jakiego okersu pochodzi mięsko i > obniża troche cenę? > c) sprzedaje wszystkim mądralom po normalnej cenie, nie uprzedza o niczym i > cieszy się że nie musi naklejać żadnej naklejki z datą przydatności do spożycia > > jak w markecie i że to strasznie mądralów rajcuje? > Za podanie poprawnej odpowiedzi nagroda w postaci satysfakcji z posiadanego > rozumu. Juz Ci odpowiadam! Mięsko z piątku na poniedziałek nie zostaje bo sprzedaje je jeszcze w sobotę. Pięć dni na zapas też nie bierze bo wie,że by się ugotował. Właściciel z rodziną też musi coś jeść,no i właśnie wyjada takie towary,a jak ma psa to też go żywi właśnie takim towarem. Łatwo to możesz sprawdzić jak byś obcował w takim sklepie codziennie,pod warunkiem,że jest się spostrzegawczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł O S O Ś Re: Stara karkówka z nową datą IP: *.atol.com.pl 27.11.05, 11:22 Kupilem niedawno w REALu łososia. Po otwarciu okazało się, że walił szczynami jak kibel w pociągu osobowym relacji Rybnik-Gliwice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cbart78 Re: Stara karkówka z nową datą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 11:24 To normalna praktyka hipermarkietów. Z drugiej strony klienci są sami sobie winni żeby w hipermarkiecie kupować świeżą tzn. nie pakowaną hermetycznie żywność to trzeba być zdesperowany. Procedura wygląda mniej więcej tak świeże- jeszcze raz czy dwa razy świeże- jako danie z grila lub inne - domieszka do mięsa mielonego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marketowa-mrożonka Ludzie wy jeszcze kupujecie mięso w hipermarketach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 11:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczur pożeracz Polecam wszystkim smażone resztki z Tesko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 11:42 Odpowiedz Link Zgłoś
slmako No i tym systemem gramy sami siebie na aut 27.11.05, 11:51 dlatego angole chca zabrac doplaty Unii i maja swieta racje. Kiedyz to ojczulek rydzys i premierzyna dornus zwroca na to uwage .Radyjo maryja i tv wytrzymuje maja pole do popisu. Przeciez to nie tylko teco ale i sokolow i inne zaklady miesne robia takie wolty. Korupcja pozwala im udawac jeza. Odpowiedz Link Zgłoś
oraw HOMO HOMINI LUPUS EST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.05, 11:49 Dla mnie nie istnieje TESCO (chociaż czasem coś tam kupuję)! Istnieją dla mnie LUDZIE w tej instytucji! KAZIE,MARYSIE,ZOSIE,MARKI ANDRZEJE,FRANIE ............. Ja w Nich , Oni we mnie!!!! Rozmawiam z KASIĄ pracującą w kasie TESCO a nie Panią Kasjerką!!! To nie bezduszne maszyny podsuwają swym BLIŹNIM trujące-zepsute produkty spożywcze!!! To MY SAMI - SOBIE TO ROBIMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Znajdziemy zawsze jakies pokrętne tłumaczenie!!!! Wszystkie sprowadzają się do jednego............... NIECH ZGINIE CAŁY SWIAT - BYLEBYM JA MÓGŁ ZYĆ (dostać ochłap umożliwiający przetrwanie) Służymy nie WYZYSKIWACZOM , ale temu CIEMNEMU ASPEKTOWI SWEJ OSOBOWOŚCI!!! Przykro mi , że tak mówię KOCHANI, ale spójrzcie na ŚWIAT przez swoje SERCA!!! A swoją drogą o ile zdrowszy i bezpieczny jest wegetarianizm!!!! Co serdecznie pozdrawiając usilnie zalecam!!! Zdrowia życzę VIATORES!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Re: HOMO HOMINI LUPUS EST cd 27.11.05, 12:01 Przeciez taka Zosia Wisia Marysia I kazio nie robia tego z wlasnej woli tak im kaze kierownik sklepu a oni nie maja innego wyjscia bo wyleja z roboty.kierownik San-epidowi i innym kontrolerom wtyka lapowe i tak leci. Dorn ma policje skarbowa ktora moze w razie co zrobic prowokacje i dojsc do sedna sprawy ale to kosztuje.Dopoki urzedas /kierownik nie odpowiada za blad osobiscie ( nie wiezienie ale porzadna grzywna) sprawa wyglada na beznadzieje. Kaczuchy wola walczyc z gejami i lesbo bo nic przyjemniejszego niz machac pistonowa przed damskimi cyckami i taniej.. Wstyd i hanba Kaczuchom i Dornowi.- sami ich wybraliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
oraw KIEROWNIK TO TEŻ CZŁOWIEK(CHOĆ O TYM NIE PAMIĘTA) 27.11.05, 12:16 Wszyscy TO sobie robimy!!!!!! A wybraliśmy PiS WSZYSCY (Także i ja głosując na DEMOKRATÓW.pl) i nie obwiniajmy się nawzajem , ale spójrzmy w głąb siebie, bo TAM JEST RADA na nasze problemy!!!! BĄDŹMY dla siebie LUDŹMI!!!! Nie CZYŃMY DRUGIEMU CO NAM NIE MIŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zdrowia życząc serdecznie pozdrawiam VIATORES! Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Re: KIEROWNIK TO TEŻ CZŁOWIEK(CHOĆ O TYM NIE PAMI 27.11.05, 12:27 JESTES NIEPOPRAWNY OPTYMISTA. A KIEROWNIK SKLEPU WIE O WSZYSTKIM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Stara karkówka z nową datą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 11:50 Jak robol zle zamontowal jacuzzi Wassermana to go prokuratura sciga a jak Tesco chce kogos otruc to jest ok. Klientowi radze zglosic sie do Pana Wasermana on ma doswiadczenie w podobnych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marecki5 Re: Stara karkówka z nową datą IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.11.05, 12:08 Smacznego - wszystkim marketo-maniakom. I bardzo dobrze! Zdychajcie masowi konsumenci! Odpowiedz Link Zgłoś
bartek1983-1983 Dużo,tanio kiepwsko! 27.11.05, 12:47 To jest całe Tesco.Pracowałem tam kiedyś,ale podobnych rzeczy nie widziałem,a może nie chciałem widzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Stara karkówka z nową datą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 12:50 A kto przy zdrowych zmysłach kupuje żywność w hipermakecie. Już zapomnieliśmy odświeżanie kurczaków ACE w Geant? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Widziałem to osobiście w gdyńskim Tesco. 27.11.05, 13:09 Pracownica naklejała na paletki z mrożonymi kawałkami kurczaka naklejki z adnotacją "świeży drób" z datą pakowania nazajutrz. Działo się to krótko przed zamknięciem sklepu, więc do rana kurczaki się rozmroziły i od rana klienci cieszyli się "świeżym drobiem". Od tej pory nie kupuję u nich niczego z mięs, co nie jest puszkowane przez producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karkówka TESCO to smród , którym woni z daleka , omijam . IP: *.promax.media.pl 27.11.05, 13:52 ten stragan , idzcie w mój ślad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teskowa zaraza reklama:"TYLKO W TESCO KUPISZ ŚMIERDZĄCE MIĘSKO... IP: *.promax.media.pl 27.11.05, 13:56 ...i po reklamie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektyw Super spece z Inspekcji! Drżyjcie handlowcy ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 07:46 Niedawno w wyborczej "krajówce" pisano o proteście greenpece dotyczącym wykorzystywania w Polsce genetycznie modyfikowanej soi do tuczu zwierząt. Działo się to w firmie (nazwy nie pamiętam), która w swoim holdingu ma wiele zakładów produkujących mięso m.in. producenta wyżej wymienionej wędlinki ;-) a także znany wszystkim constar ;-) Zastanawia mnie jedno - bardzo często dziennikarze piszą o różnych kontrolach, zagrożeniu grzywnami itp. ale nie spotkałem sie jeszcze z przypadkiem by ktoś z nich dokładnie pogrążył ile jest takich takich kontroli, które wykazuja jakieś nieprawidłowości (jakie - najczęściej?) i co najważniejsze - jakie (KONKRETNIE) spotykają konsekwencje nieuczciwych handlowców i producentów. Bo grzywna 500zł w przypadku giganta, który ma milionowe obroty - to chyba śmiech (pewnie kierownik płaci z funduszu reprezentacyjnego ;-) hehe A jeżeli te wszystkie sanepidy i inspekcje są niestuteczne - to po co są w ogóle? I niech sie nie tłumaczą, że takie jest prawo - bo jak zostało uchwalone - to może być zmienione! Tylko kumu na tym będzie zależeć? wędlina lub czasopisma ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stara karkówka z nową datą IP: *.atr.bydgoszcz.pl 28.11.05, 14:31 WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁY!!!!!! KUPUJEMY GDZIE CHCEMY. NIKT NIE ZMUSZA DO ZAKUPÓW W HIPERMARKETACH. MOŻNA JE ROBIC RÓWNIEŻ W BUDZIE NA TARGOWISKU. Z PANEM NA ZDJĘCIU KIEDYŚ PRACOWAŁAM I WŁASNIE Z TESCO ZOSTAŁ WYRZUCONY ZA KRADZIEŻE. CZYLI ODWET!!!! WIDOCZNA RZEKOMA METKA NIE POCHODZI Z DZIAŁU MIĘSNEGO A WIĘC WYPRODUKOWAŁ JĄ JAKIŚ WSPÓLNIK. CZY O TO CHODZILO WYBORCZEJ ZE ZNIZYŁA SIE DO ROLI SZMATŁAWCA, A PAN REDAKTOR WYKAZAŁ SIE PRZEDE WSZYSTKIM BRAKIEM PROFESJONALIZMU. A MOŻE TO TAKA AKCJA PRZED ŚWIĘTAMI ABY TAK POMANIPULOWAĆ LUDZMI??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzzzy Re: Stara karkówka z nową datą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 15:12 Re up. Podpisuje sie pod tym. Zostala podrzucona swinia przez ktora teraz po dupie dostala dyrekcja ktora wiele czasu poswiecila by przyciagnac klientow. A co do redaktorka NO COMENT. Odpowiedz Link Zgłoś