Dodaj do ulubionych

Wyniki matury z przedmiotów ścisłych

IP: *.chello.pl 29.11.05, 21:24
vi schodzi na psy
Obserwuj wątek
    • Gość: uczeń vi Re: Wyniki matury z przedmiotów ścisłych IP: *.tvgawex.pl 29.11.05, 22:29
      święta racja
    • stragtfabus Re: Wyniki matury z przedmiotów ścisłych 29.11.05, 22:46
      Jako obecny uczen vilo powiem tak: nie wiem skad jest ten ranking,kto go robil,
      skad dane, ale nauczycielka odpowiedzialna za francuski w naszej szkole po
      przeczytaniu artykulu wybuchnela smiechem. Moze gazeta dysponuje innymi danymi,
      niz te, ktore szkola dostala z kuratorium, ale to oznaczaloby, ze oszukano
      wszystkich maturzystow i dostali za wysokie noty. Sprawa do przemyslenia.
    • unsatisfied6 śmiechu warta krypto reklama 29.11.05, 22:55
      Gość portalu: iza napisał(a):

> vi schodzi na psy

śmiechu warta kryptoreklama liceum katolickiego .

vi bije każde liceum w matematyce w Bydgoszczy-a przynajmniej jedna z klas
      tego liceum i faktycznie ta klasa to inna szkoła pod szyldem vi LO .

podejrzewam , że żaden uczeń szkoły katolickiej nie jest w stanie
      sprostać umiejętnościom w matematyce dowolnego ucznia z tej klasy - po co
      zatem taki ranking ?

ta szkoła/klasa pod szyldem vi LO zdecydowanie ma najwyższe wyniki w matematyce
      i żadne rankingi wybiórczej tego nie zmienią
      • Gość: s 8A RULEZ !!!!! IP: *.brda.net 30.11.05, 00:44
        8A RULEZ !!!!!!
        • Gość: Emeryt Re: 8A RULEZ !!!!! IP: *.telsten.com / 195.205.6.* 30.11.05, 07:53
          Wasze Liceum jest i bylo najlepsze od ponad pol wieku.Jestem maturzysta z 1954
          roku( tak,to juz historia),bylem trojkowym uczniem,mialem "niesluszne"
          pochodzenie i mimo tego dostalem sie na studia bez problemu.Ukonczylem dwa
          fakultety techniczne i wiem,ze to wszystko dzieki poziomowi nauki w
          liceum.Jestem dumny z tego,ze kontynuujecie nasze tradycje od wielu lat.Nie
          neguje osiagniec liceum katolickiego,ale to jest efemeryda,ktora powstala
          niedawno i nikt nie wie jak dlugo potrwa.Pogadamy za 50 lat.
          • magdalena771 Re: 8A RULEZ !!!!! 30.11.05, 09:22
            Ja z kolei jestem absolwentką IKLO i właśnie z matematyki przyszło mi zdawać
            maturę. Muszę przyznać że poziom prowadzonych zajęć pozwolił mi zdać maturę bez
            żadnych dodatkowych korepetycji na 5. Tak samo było w przypadku pozostałych 3
            zdających ze mną. Oczywiście wielka w tym zasługa Pani Wierzbickiej która nas
            do tego egzaminu przygotowała (uczy przede wszystkim w VI LO). Nie chce
            umniejszać zalet i osiągnięć pozostałych liceów ale uważam że należy docenić
            KLO, które mimo różnych obecnie problemów osiąga jednak sukcesy. Mam nadzieje
            że potrwa jeszcze długo i dorobi się właśnie takiej pięknej i długiej tradycji
            jak wasze.
            • a_weirdo Re: 8A RULEZ !!!!! 30.11.05, 09:42
              U6 uważa, że taka pani Wierzbicka potrafi dobrze kogoś nauczyć, gdy ma w klasie
              30 uczniów, ale gdy prowadzi lekcje dla czterech osób, dopada ją niemoc... Nie
              pogadasz z takim...
              • unsatisfied6 co pani Wierzbicka potrafi 30.11.05, 12:05
                a_weirdo napisał:

> U6 uważa, że taka pani Wierzbicka potrafi dobrze kogoś nauczyć, gdy ma w
                klasie
                > 30 uczniów, ale gdy prowadzi lekcje dla czterech osób, dopada ją niemoc... Nie
                > pogadasz z takim...

nie znam panie Wierzbickiej i nie wiem co potrafi .

wiem natomiast , że niemalże niemozliwym uczyć dwóch uczniów o zupelnie róznych
                możliwościach psychomotorycznych , o różnych motywacjach i priorytetach .
                zdecydowanie łatwiej uczyć klasę 30 osobową którzy są i zainteresowani
                przedmiotem i mają podobne motywacje i cele poznawcze .

to zapewne marzenie nauczyciela uczyć w klasach , gdzie uczniowie stanowią
                łatwy materiał do nauczania - są chętni do poznania przedmiotu i mają
                podobne możliwości i zdobytą wiedzę - niestety polski system edukacyjny
                nie stwarza zbyt wielkich mozliwości , by takie klasy powstawały -
                ( electives i honor classes w każdej szkole ) z faktycznym minimum
                programowym w odniesieniu do przedmiotów które są obowiązkowe dla każdego
                ucznia .

ograniczanie dyskusji tylko do ilosci uczniów w klasie to średniowiecze -
                ludzkość posunęła się znacznie do przodu i poznała tańsze i skuteczniejsze
                metody nauczania od tylko zawężonego do "mniejsze i prywatne lepsze "
                • a_weirdo Re: co pani Wierzbicka potrafi 30.11.05, 12:11

> nie znam panie Wierzbickiej i nie wiem co potrafi .

To była (pewnie dalej jest) matematyczka i wychowawczyni tej twojej genialnej
                  klasy matematyków z VI LO.

> zdecydowanie łatwiej uczyć klasę 30 osobową którzy są i zainteresowani
                  > przedmiotem i mają podobne motywacje i cele poznawcze .

Może więc lepiej robić klasy po 200 osób - będzie jeszcze łatwiej? Czemu
                  twierdzisz, że tylko uczniowie jednej klasy w VI LO "są i zainteresowani
                  przedmiotem i mają podobne motywacje i cele poznawcze"?

• unsatisfied6 chcesz podyskutować ? 30.11.05, 12:14
                    a_weirdo napisał:

>
                    > > nie znam panie Wierzbickiej i nie wiem co potrafi .
                    >
                    > To była (pewnie dalej jest) matematyczka i wychowawczyni tej twojej genialnej
                    > klasy matematyków z VI LO.
                    >
                    > > zdecydowanie łatwiej uczyć klasę 30 osobową którzy są i zainteresowani
                    > > przedmiotem i mają podobne motywacje i cele poznawcze .
                    >
                    > Może więc lepiej robić klasy po 200 osób - będzie jeszcze łatwiej? Czemu
                    > twierdzisz, że tylko uczniowie jednej klasy w VI LO "są i zainteresowani
                    > przedmiotem i mają podobne motywacje i cele poznawcze"?
                    >

nie przeinaczaj moich słów
                  • unsatisfied6 to napisałem i a nie to co ty mówisz , że napisale 30.11.05, 12:19
                    a_weirdo napisał:

>
                    > > nie znam panie Wierzbickiej i nie wiem co potrafi .
                    >
                    > To była (pewnie dalej jest) matematyczka i wychowawczyni tej twojej genialnej
                    > klasy matematyków z VI LO.
                    >
                    > > zdecydowanie łatwiej uczyć klasę 30 osobową którzy są i zainteresowani
                    > > przedmiotem i mają podobne motywacje i cele poznawcze .
                    >
                    > Może więc lepiej robić klasy po 200 osób - będzie jeszcze łatwiej? Czemu
                    > twierdzisz, że tylko uczniowie jednej klasy w VI LO "są i zainteresowani
                    > przedmiotem i mają podobne motywacje i cele poznawcze"?
                    >

nie znam pani Wierzbickiej i nie wiem co potrafi .

wiem natomiast , że niemalże niemozliwym uczyć dwóch uczniów o zupelnie róznych
                    możliwościach psychomotorycznych , o różnych motywacjach i priorytetach .
                    zdecydowanie łatwiej uczyć klasę 30 osobową którzy są i zainteresowani
                    przedmiotem i mają podobne motywacje i cele poznawcze .

to zapewne marzenie nauczyciela uczyć w klasach , gdzie uczniowie stanowią
                    łatwy materiał do nauczania - są chętni do poznania przedmiotu i mają
                    podobne możliwości i zdobytą wiedzę - niestety polski system edukacyjny
                    nie stwarza zbyt wielkich mozliwości , by takie klasy powstawały -
                    ( electives i honor classes w każdej szkole ) z faktycznym minimum
                    programowym w odniesieniu do przedmiotów które są obowiązkowe dla każdego
                    ucznia .

ograniczanie dyskusji tylko do ilosci uczniów w klasie to średniowiecze -
                    ludzkość posunęła się znacznie do przodu i poznała tańsze i skuteczniejsze
                    metody nauczania od tylko zawężonego do "mniejsze i prywatne lepsze "

-------------------------------------------------------------------------
                    i do powyższego , jeżeli chcesz podyskutować , się ustosunkuj a nie
                    do "tworzenia 200 osobowych klas" .
                    • unsatisfied6 czy poniższe jest adekwatne do twoich intencji ? 30.11.05, 12:50
                      unsatisfied6 napisał:

> >
                      > > Może więc lepiej robić klasy po 200 osób - będzie jeszcze łatwiej? Czemu
                      > > twierdzisz, że tylko uczniowie jednej klasy w VI LO "są i zainteresowani
                      > > przedmiotem i mają podobne motywacje i cele poznawcze"?
                      > >
                      >

> wiem , że niemalże niemozliwym uczyć dwóch uczniów o zupelnie
                      róznych
                      > możliwościach psychomotorycznych , o różnych motywacjach i priorytetach .
                      > zdecydowanie łatwiej uczyć klasę 30 osobową którzy są i zainteresowani
                      > przedmiotem i mają podobne motywacje i cele poznawcze .
                      >
                      > ograniczanie dyskusji tylko do ilosci uczniów w klasie to średniowiecze -
                      > ludzkość posunęła się znacznie do przodu i poznała tańsze i skuteczniejsze
                      > metody nauczania od tylko zawężonego do "mniejsze i prywatne lepsze "
                      >
                      > -------------------------------------------------------------------------
                      > i do powyższego , jeżeli chcesz podyskutować , się ustosunkuj a nie
                      > do "tworzenia 200 osobowych klas" .
                      >
                      >

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=32693320&a=32776251
              • Gość: absolwent2005 Re: 8A RULEZ !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 15:58
                co do pani Wierzbickiej to pomyłką jest twierdzenie, że gdy w klasie jest 30
                uczniów to nie da rady ich przygotować do matury, nas w klasie w VILO było 26 i
                wszyscy (z jednym wyjątkiem) zdali maturę z matematyki znakomicie i w dodatku
                wszyscy dostali się na najlepsze uczelnie w kraju, przede wszystkim na kierunki
                związane z matematyką (techniczne, ekonomiczne).
                A co do samego rankingu to trzeba jeszcze zauważyć liczbę uczniów
                przystępujących do egzaminu, bo oczywiste jest, że im ich mniej tym lepsze
                wyniki
                • a_weirdo Re: 8A RULEZ !!!!! 30.11.05, 16:04
                  > co do pani Wierzbickiej to pomyłką jest twierdzenie, że gdy w klasie jest 30
                  > uczniów to nie da rady ich przygotować do matury,

Nie to miałem na myśli. Chodzi tylko, że w mniejszym gronie może być łatwiej,
                  bardziej komfortowo.

> A co do samego rankingu to trzeba jeszcze zauważyć liczbę uczniów
                  > przystępujących do egzaminu, bo oczywiste jest, że im ich mniej tym lepsze
                  > wyniki

Właśnie to nie jest takie oczywiste. Wyniki I KLO nie są takie, jakie są, bo to
                  mała szkoła, tylko dlatego, że przeciętny uczeń kończący to liceum był lepiej
                  przygotowany do matury. Zajęcia prowadzone w małym gronie pewnie to
                  przygotowanie tylko ułatwiło.

Podobnie nie jest oczywiste, że ATR, chociaż dużo mniejsze, jest lepsze niż MIT.

• Gość: ??w Re: 8A RULEZ !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 17:20
        • Gość: wsk Re: 8A RULEZ !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 17:41
          e tam 8A.
          6A rulez
          !!!
          :-)

• stragtfabus Re: 8A RULEZ !!!!! 30.11.05, 17:57
            Ciekawa rzecza jest oszustwo jakiego dokonala gazeta w rankingu z fizyki.
            Sposrod 60 osob zdajacych fizyke uwzglednino w rankingu tylko 3 osoby, ktore
            zdawaly fize jako przedmiot obowiazkowy, traf chcial, ze byly to akurat osoby
            najslabsze. Balbym sie na miejscu p. redaktor, ktora napisala ten tekst, bo
            Olejniczak juz po szkole sie pyta czy nie jest czyjas ciocia i rozpowiada, ze
            jak nie to w morde jej da. Humanisci jeszcze nie podliczyli czy takiego swinstwa
            nie zrobiono tez w wynikach matur dla ich kolas, bo wydaje sie to bardzo
            prawdopodobne. Co na to gazeta?
            • Gość: uczeń vi vi the best IP: *.tvgawex.pl 30.11.05, 20:37
              oj tak.. olej potrafi dać w ryja :D
      • Gość: gość Re: śmiechu warta krypto reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 15:15
        Tak się składa,że vi LO i Katolik mają tego samego nauczyciela od
        matematyki,więc czemu nieby 6 ma być lepsza od katolika....?Osobiście znam tych
        z Katolika, co pisali matmę i zaręczam,że poszło im super!!!
      • Gość: smieszny Re: śmiechu warta krypto reklama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 20:03
        Smieszny to ty jestes a nie kryptoreklama, chodzilem do katola a teraz chodze do
        6Lo i podpowiem ci ze ucza tam ci sami nauczyciele, tylko ze w katolu sie ludzie
        bardziej przykladaja bo nie na darmo placa 450zl na miecha;]
        • unsatisfied6 kto płacił ? 30.11.05, 22:42
          Gość portalu: smieszny napisał(a):

> Smieszny to ty jestes a nie kryptoreklama, chodzilem do katola a teraz chodze
          d
          > o
          > 6Lo i podpowiem ci ze ucza tam ci sami nauczyciele, tylko ze w katolu sie
          ludzi
          > e
          > bardziej przykladaja bo nie na darmo placa 450zl na miecha;]

ty czy twoi rodzice ?

to jest różnica , bo jeśli nie ty , to skąd możesz znać wartość
          tego co oni płacą i dlaczego miałbyś się więcej przykładać ?
          dlatego , że rodzice ci mówią ile to ich kosztuje ?

ile ty z własnego kieszonkowego ( też darowanego ) przeznaczasz na
          podręczniki ?

wiesz jak to wygląda w krajach cywilizowanych ? gdyby twój staruszek
          w USA zarabiał powiedzmy 20 tys miesięcznie , tobie by dał na studia
          ok 400 $ - resztę musiałbyś zapłacić sam z zarobionych niskopłatnych
          robót - oni wiedzą , że ich edukacja kosztuje i znają alternatywną
          wartość kosztów tej edukacji - ty jej nigdy nie poznasz .
          tylko nie myśl , że ten staruszek w USA to zły ojciec - on to
          zrobiłby z miłości do ciebie i z myślą o twojej pomyślnej przyszłości .
      • ethanak KLO po prostu ma najlepszych uczniów 05.12.05, 12:15
        działa ostra selekcja , są małe klasy - jest to szkoła prywatna która zawsze
        będzie lepsza od każdej publicznej.Jaka kryptoreklama ?Przecież to wyniki z
        matur - trudno o bardziej obiektywny wskaźnik jakości nauczania...
        • unsatisfied6 w twoim świecie najlepsza 05.12.05, 19:40
          ethanak napisał:

> jest to szkoła prywatna która zawsze
          > będzie lepsza od każdej publicznej.Jaka kryptoreklama ?

kryptoreklama prywatnej edukacji .

prywatna szkoła w twoim świecie najlepsza - tam gdzie pieniądz
          publiczny oznacza brak inicjatywy a "święte i prywatne" znaczy
          czesto rabunkowe .

w bydgoszczy ta szkoła jest najlepsza - o tym świadczą te rankingi .
          ale nie jest to Bydgoszcz budowana z woli i inicjatywy mieszkańców
          a z woli elit władzy i promotorów beznadziei takich jak ty ethanak .
          w porównaniu z dobrymi szkołami w Europie ta i inne szkoły w Polsce
          nie mają nic wspólnego z jakąkolwiek jakością i są ich poza rankingami .
          ( włącznie ze szkołami publicznymi , które tak krytykujesz za ich rzekomo niską
          jakośc , a faktycznie chodzi ci o to , by taką niską jakością się
          charakteryzowały ). wysoka jakośc szkoły i prywatnej i publicznej ethanak ,
          to wysoka jakośc gospodarki i nie świadczy o tym matura , bo np
          w USA nie ma matur .
    • Gość: Sarenka Re: Wyniki matury z przedmiotów ścisłych IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 30.11.05, 09:10
      Skonczylem VILO w 2002 roku bedac przeietnym uczniemw klasie o profilu niby to
      ogolnym niby jezykowym, a jednak bez problemu w walce o miejsce na
      Telekomunikacji PG pokonalem ludzi z innych liceow (w tym bydgoskich) z klas o
      profilach mat-fiz czy mat-inf...
    • Gość: kamil Uwazam ze poziom kier. ścisłych jest beznadziejny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 09:25
      Jestem po VI LO. Mialem najwyzsze oceny. Probowałem dostac sie na politechnike
      w Lodzi i bylem na szarym koncu listy!!!!
      Uwazam ze poziom kier. ścisłych jest beznadziejny!!!!!!
      • Gość: jan Re: Uwazam ze poziom kier. ścisłych jest beznadzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 13:52
        Moze dobre oceny nie oznaczaja dobrego przygotowania na studia?
    • Gość: seaman Zdzisia !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 12:17
      Zdzisia G. działa jeszcze w VI?
      Cóż za babka!
      Łaske robiła jak 4 do dziennika wstawiała mimo że na wszystko odpowiadałem.
      • a_weirdo Re: Zdzisia !!! 30.11.05, 13:00
        > Zdzisia G. działa jeszcze w VI?

Nawet jej zdjęcie w dzisiejszej gazecie...

> Cóż za babka!

Też mam do niej sentyment :)
        • Gość: sowa Re: Zdzisia !!! IP: *.tvgawex.pl 02.12.05, 17:43
          Zdzisia jest i teraz już nawet 5 stawia, a w VI zajmują się tylko
          jednostkami "wybitnymi" miejsce w rankingu sie liczy a nie jakaś matura
          • a_weirdo Re: Zdzisia !!! 02.12.05, 17:50
            > Zdzisia jest i teraz już nawet 5 stawia,

Ja miałem 6, hehe... :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka