radca 10.01.06, 15:06 jestem jak najbardziej za tym radca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radca Re: JAN RULEWSKI powinien byc WOJEWODA 10.01.06, 15:09 ADRY. Odpadają kolejni kandydaci na wojewodę A może by tak Jan Rulewski? Zespołu kwalifikującego wojewodów nie zachwycił żaden z kandydatów Kujawsko- Pomorskiego PiS. Niedługo już minie miesiąc, jak pięciu kandydatów na wojewodę, zgłoszonych przez Kujawsko-Pomorskie PiS, rozwiązywało w Warszawie skomplikowane testy. Powołany przez ministra spraw wewnętrznych, Ludwika Dorna zespół kwalfikujący kandydatów miał ich potem zaprosić na rozmowy indywidualne. Ale nie zaprasza. Wśród lokalnych działaczy PiS stało się już publiczną tajemnicą, że żaden ze zgłoszonej piątki nie zachwycił członków zespołu.Dotyczy to także najmocniejszego kandydata, byłego prezesa Radia PiK, Michała Jagodzińskiego. Jego minusem są podobno związki z biznesem i brak znajomości języków. Mniej oficjalnie zarzuca mu się jednak, że kiedyś uchodził za sympatyka Unii Wolności. Mówi się, że jeśli lider PiS, poseł Tomasz Markowski nie zgłosi nowych kandydatów, na fotelu wojewody zasiądzie jakiś spadochroniarz. Jak się dowiedzieliśmy, bardzo poważnie rozważano możliwość zgłoszenia byłego posła AWS, Jana Rulewskiego. Sam Rulewski oświadczył nam wczoraj, że nikt z nim na ten temat nie rozmawiał. A gdyby rozmawiał? - Nie chcę gdybać. Jeśli wcześniej skreślono mnie z listy kandydatów PiS na senatora, uważam to po prostu za nierealne - mówi. GP (dk) " - wszystko jest mozliwe radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca PIS Re: JAN RULEWSKI powinien byc WOJEWODA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 15:15 ta Kandydatura już zyskała szerokie poparcie na tym forum .Popieram również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Chyba jedyny nie umoczony w żadną aferę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 15:16 Chyba jedyny nie umoczony w żadną aferę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: JAN RULEWSKI powinien byc WOJEWODA IP: *.atr.bydgoszcz.pl 10.01.06, 15:35 Nie wezmą Jasia. Jasiu to człowiek, który potrafi niezależnie myśleć i otwarcie bronić stanowiska, ktore uważa za słuszne. Obecna władza boi się takich ludzi, woli wybierać ludzi znikąd, bez kręgosłupa i bez własnego zdania (patrz kandydat na prezydenta Bydgoszczy, jeśli to co pisze GW jet prawdą). Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szneka bydgoska Re: JAN RULEWSKI powinien byc WOJEWODA IP: *.dynamic.dial.as9105.com 10.01.06, 15:42 W celach poznawczych slucham ostatnio Radio Maryja. Jesli zacznie sie tam produkowac Jasiu R., Wojewoda -in spe- i kabotynsko zaczynac co drugie zdanie per Maryja wiecznie Dziewica czy jakos tak, jesli zalozy ten gustowny moherowy berecik dla zdobycia taniej popularnosci- to ja sie chyba wtedy pochlastam! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: JAN RULEWSKI powinien byc WOJEWODA 10.01.06, 18:53 Gość portalu: fin napisał(a): > Nie wezmą Jasia. Jasiu to człowiek, który potrafi niezależnie myśleć i otwarcie > > bronić stanowiska, ktore uważa za słuszne. > Obecna władza boi się takich ludzi, woli wybierać ludzi znikąd, bez kręgosłupa > i bez własnego zdania (patrz kandydat na prezydenta Bydgoszczy, jeśli to co > pisze GW jet prawdą). > Pozdr - zgadzam sie z Toba Fin pzdr. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: JAN RULEWSKI powinien byc WOJEWODA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 15:41 Jeśli szukacie osoby,która nie jest umoczona to na pewno jest nią Ewa Starosta, jej Bydgoska Ośmiornica o tym potwierdza, to ona powinna być Wojewodą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey Re: JAN RULEWSKI powinien byc WOJEWODA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:03 Och Rulewski zyskał szerokie popracie na tym forum? No to w takim razie na pewno PiS uzna go za dobrego kandydata... Czy wy myślicie, że poseł Markowski czyta to forum? A może sam prezes Kaczyński, co? Nic dziwnego, że na tym forum gazety Wyborczej, czyli lewacko-liberalnej część jej czytelników ma taki pogląd. Tylko kogo to obchodzi? No ale jeżeli Starosta miałaby zostać wojewodą to byłoby jeszcze gorzej, zupełnie inna sprawa. Bogu dzięki nie ma na to szans. A tak zupełnie na marginesie to Jan Rulewski nigdy nie był posłem AWS, tylko UW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Jan Rulewski Wojewodą Kujawsko - Pomorskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:06 Jan Rulewski - jedna z legend "Solidarności",znający doskonale środowisko Pomorza i Kujaw,znany w Polsce,ponad 50 tys. głosów otrzymał po raz kolejny jako kandydat niezależny do Senatu,wykształcony inżynier - mechanik ,zna języki obce,nie umoczony w żadne afery! A my nadal mamy wojewodę - komunistę Kosieniaka,co już tylko pobiera pieniądze za swój urząd.Czas na decyzję ze strony min.Dorna.Bo,niestety pozostali kandydaci do bani.Jako bydgoszczanin i Pomorzak popieram zdecydowanie Tą kandydaturę!!!Panie Markowski czas na decyzję.Bo z Kosmą Złotowskim to wyszliśmy jak ten Zabłocki na mydle i nadal się ślizgamy,ale jak długo można? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazeta Pomorska Re: Jan Rulewski Wojewodą Kujawsko - Pomorskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:09 Artykuł poleca i popiera Jana Rulewskiego na Wojewodę Kujawsko - Pomorskiego.Czas na decyzję,bo to dobra kandydatura!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachel Re: Jan Rulewski Wojewodą Kujawsko - Pomorskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:57 Ale przytoczony w tym kontekście senator Kosma Złotowski pasuje tu jak piernik do wiatraka, bo niby przez co ty się ślizgasz???? Rulewski ten co to ma czwórkę dzieci z czterema kobietami?? Daj sobie pokój... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idealizowanie Re: Jan Rulewski Wojewodą Kujawsko - Pomorskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:06 Nie idealizujcie zbytnio faktów. Czy przypadkiem Rulewski nie był członkiem Ruchu Społecznego AWS? Była to jedna z partii wchodzących w skład AWS, stąd moje pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idealizowanie cd Re: Jan Rulewski Wojewodą Kujawsko - Pomorskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:07 moj post w odpowiedzi do kolegi powyżej który twierdzi że Rulewski nigdy nie był posłem AWS. Wydaje mi się że był posłem i UW a potem AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapy Radco - czasami się naprawdę zastanów co piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 20:48 to już jest megabzdura. Pan Rulewski nawet na naprawie kserokopiarek się nie zna, i taka jest żałosna prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja kapy i rachel dwóch kretynów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:13 Nawet zdecydowany kretym może posiąść umiejętność wypisywania kalumni i bredni na Forum.Przykładem niejacy: kapy i rachel.Byle osmarować i zgnoić.Ale ani ta czwórka dzieci z różnymi kobietami,ani nieznajomość kserokopiarek nie jest prawdą,tylko z szamba wziętym pomówieniem!!!Żałosne indywidua!!!Psy szczekają ,a karawana idzie dalej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Ja Re: kapy i rachel dwóch kretynów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:10 no proszę, a u mnie spie..ł robotę , taki fachowiec z twojego Jasia. I to rzy razy spie..ł to samo. Ale ty wiesz lepiej, w końcu to twój idol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyżyny Re: JAN RULEWSKI powinien byc WOJEWODA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:19 najgorsi są tacy którym się wydaje ,że znają sie na wszystkim. Wczoraj sekretarze PZPR i głosiciele linii jedynie "słusznej " partii i z dnia na dzień nowonarodzeni europejczycy "znawcy" kapitalizmu. Cel ciągle ten sam trwanie przy korytku . Pan Rulewski był i jest przynajmniej uczciwy i odważny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miedzyń Re: JAN RULEWSKI powinien byc WOJEWODA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:22 Fajnie,mam takie same zdanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Ciekawe ze tylko neostradowicze tu gadaja... IP: 212.122.214.* 11.01.06, 14:16 a tyle nickow ze hej... to dwie osoby czy trzy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyżyny Re: Zanim cos powiesz trollu sprawdż !!. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:31 i nie pisz bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Wlasnie sprawdzam IP: 212.122.214.* 11.01.06, 15:18 Faktycznie... Jeden atr.pl i jakis wdzwaniany (z GB). Wlasnie pisze bo sprawdzam :P Tak jak w kazdym topicu sa rozne ip`ki tak w niektorych nie ma stalych nickow (neo) tylko robienie wody z mozgu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szneka z Glancem Re: Wlasnie sprawdzam IP: *.dynamic.dial.as9105.com 11.01.06, 15:43 Sugerujesz ze Jasiu sam podbija wlasny bembenek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Jan Rulewski wojewodą Kuj.-Pom. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:19 ten trol pewnie z Torunia ,więc nie na rękę byłby wojewoda z Bydgoszczy i w dodatku uczciwy. Najlepszy byłby dla nich krętacz tyku Achram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll SIUR :) IP: 212.122.214.* 11.01.06, 20:33 Tak jestem z Torunia... Buahahahahah :) Jak nie ma argumentow ale mam racje to zaczyna sie zmiana tematu... Zobacz sobie Ip ofiaro losu to moze dojdziesz skad pisze :) Odpowiedz Link Zgłoś
radca jak slyszalem to "rekiny " nie pozwola na to... 11.01.06, 22:52 aby JAN RULEWSKI zostal wojewoda..... polityka jest bardzo brutalna.... radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca PiS moglby pomyslec nad wyborem RULEWSKIEGO 11.01.06, 23:43 i napewno by na tym nie stracil radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: PiS moglby pomyslec nad wyborem RULEWSKIEGO IP: 212.122.214.* 12.01.06, 00:46 A moze dosyc ludzi z tzw. dobra przeszloscia a czas na tych ktorzy potrafia zarzadzac ?? Swiat nie jest bialy i czarny... Dlaczego jezeli ten czlowiek nidgy sie nie przebil ma teraz zostac wojeowda? Bo tak? Bo nie ma brudnej przeszlosci? Ta sa argumenty? A moze to nagroda ze byl przeciw komusnistom? To w takim ukladzie powinni rzadzic gornicy, stoczniowcy, i inne grupy ktore czynnie braly udzial w strajakach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: PiS moglby pomyslec nad wyborem RULEWSKIEGO IP: 212.122.214.* 12.01.06, 00:48 PS. Autorze watku - znasz go moze osobiscie? Bo mam wrazenie ze tak... Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: PiS moglby pomyslec nad wyborem RULEWSKIEGO 12.01.06, 17:41 Gość portalu: troll napisał(a): > PS. Autorze watku - znasz go moze osobiscie? Bo mam wrazenie ze tak... - nie Szanowny Trollu.... nie znam osobiscie Pana Rulewskiego, nigdy tez nie siedzialem z Panem Rulewskim przy jednym stole, nie rozmawialismy przy jednym stole.... wiec tutaj nie bardzo mozna uznac,ze znam osobiscie... ......znalem osobiscie Sp. Krzysztofa Gotowskiego, ale to raczej z lat szkolnych i czasow SOLIDARNOSCI.... pozniej juz kazdy poszedl swoja droga pzdr. radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: PiS moglby pomyslec nad wyborem RULEWSKIEGO 14.01.06, 16:22 ale jak widac jest inaczej,ktos woli postawic na " marionetke " no coz.... szkoda, ale polityka nieraz dala znac o sobie i ukazala swe smieszne oblicze radca ps. tam,gdzie polityka - tam jest tylko balagan Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: PiS moglby pomyslec nad wyborem RULEWSKIEGO 20.01.06, 17:50 a moze jednak ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
roko55 Re: PiS moglby pomyslec nad wyborem RULEWSKIEGO 21.01.06, 14:32 Dlaczego poza artykułem w Gazecie Pomorskiej w ub.tygodniu nie ma odzewu ze strony PIS na kandydaturę Jana Rulewskiego.Bije na głowę wszystkich "kandydatów" obyciem politycznym,niezależny partyjnie,wykształcony.Znany w świecie polityki.Nie uwikłany w żadne skandale.Obecnie nieco z boku wielkiej polityki.A w głosowaniu do Senatu miał ponad 50 tys. głosów!Panie Markowski.Czas na opinię! Bo pozostali kandydaci są daleko poniżej minimum kwalifikacji.Popieram Pana Jana Rulewskiego! p.s. A wypisywanie bzdur na temat czwórki dzieci z różnymi kobietami to błazenada/rachel/ i poza tym zna się na kserokopiarkach /kapy/!!! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: PiS moglby pomyslec nad wyborem RULEWSKIEGO 21.01.06, 15:10 to,ze jest znany w swiecie polityki - to napewno nie ulega watpliwosci. JAN RULEWSKI to osoba, ktora moglaby zrobic wiele dla REGIONU. Trudno tutaj wyrazic pozytywy w kilku zdaniach, bo jest ich naprawde wiele. ja stawiam na JANA RULEWSKIEGO , ale jak jest - kazdy widzi radca Odpowiedz Link Zgłoś
roko55 Czas na decyzję PIS.Czas na Jana Rulewskiego! 22.01.06, 10:36 Na stołku wojewody cały czas siedzi z politycznego nadania Kosieniak.Nie ma już mocy decyzyjnych a czas nagli i pracy jest po uszy.Wstyd dla naszego Regionu i PIS!Czas na decyzję i nominację na Jana Rulewskiego.Na pewno wśród znanych kandydatów to odpowiednia osoba.A Pan Tomasz Markowski pewnie śpi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fatso60347 Re: Czas na decyzję PIS.Czas na Jana Rulewskiego! 22.01.06, 12:56 Rulewski to chlop z jajami czego chyba nikomu tlumaczyc nie trzeba. Po tym jak go kaczory wystawily do wiatru w wyborach do senatu, musieliby go chyba dlugo prosic aby sie zgodzil zagrac Catona czy tez Cinncinata, oderwac sie od swego warsztaciku i zabrac za naprawianie wojewodztwa. Nie moge sobie jakos wyobrazic ze jasiu pojedzie do Dorna na jakies testy, sprawdziany wiedzy i poczytalnosci. Moze to zrobic jedynie po to aby strasznego Dorna w dupe kopnac. Odpowiedz Link Zgłoś
akademik2003 Re: JAN RULEWSKI powinien byc WOJEWODA 23.01.06, 08:02 Ciekawe kto na niego z WAS głosował. Na wyborach trzeba było pomysleć!! Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: JAN RULEWSKI powinien byc WOJEWODA 23.01.06, 09:24 Głosowali wszyscy moi znajomi,moja Rodzina i głosowałem ja i pozostałych ponad 50 tys .wyborców.Szkoda,że prawo wyborcze dało mandaty tym, co otrzymali 500 głosów/Kepka/! Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: JAN RULEWSKI powinien byc WOJEWODA 23.01.06, 16:09 zapytaj Pana Rulewskiego, gdzie był w 1992 r i dlaczego dopuscił do inwigilacji prawicy? Jak juz się dowiesz co uczynił( trafniej będzie czego nie uczynił)w tamtej haniebnej sprawie, zapewniam Cię, że nie będziesz oisał takich bzdur(!). P.S. Z szacunkiem dla Pana Jana, gdyz odwagi i tupetu nigdy Mu nie zabrakło, zapytam Vox-populi: Panie Janie, pamięta Pan konferencję wyborczą P.C -Porozuminie Polskie Lista nr.1 w 1993 r w Parku w Bydgoszczy? Niechże Pan powie( wklicka) forumowiczom, kto najgłosniej GWIZDAŁ z 5 -tego rżędu -ławek. Był z Panem jeszcze jeden-kompan. Pomimo genialnej pamięci( chociaż 5 rząd mógł ulec przestawieniu, może to był 7-my )nie mogę sobie przypomnieć!!!!!!!!! Pomyśleć, że 4 dni przedtem w Czersku, organizowałem Panu spotkanie w ramach spotkań przedwyborczych. Czy pamięta Pan dlaczego ja- członek zarządu P.C. w Bydgoszczy, Panu z Unii Wolności organizowałem? przypomnę; bo w ramach Komitetu Obywatelskiego w Czersku, sympatycy Unii pochowali głowy w " piasek" i mnie przypadł obowiązek(!). Proszę sobie wyobrazić, co czułem wis\dząc i słysząc gwizdy pana na widowni w Parku(...)? Powodzenia, Panie Janie, do kolejnego spotkania " S"! Odpowiedz Link Zgłoś