ichbin Kto tu jest chory ...... 18.01.06, 08:52 "Dyrektor Hanna Elszyn przed negocjacjami z młodzieżą nie pozostawia wątpliwości. - Nie zmieniam stanowiska. Dla Mariusza Zamorowskiego w tej szkole nie ma miejsca - mówi." No to po jaką cholere jakiekolwiek negocjacje skoro dyrektorka mówi NIE, i kto tu jest chory. ???? A swoją drogą to jestem zaskoczony postawą ministerstwa, czyżby zmiany na lepsze ? Nauczyciel też ma prawa ;-) ? To nowośc !!!! Pani dyr. czas na wcześniejszą emeryture ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Kto tu jest chory ...... 18.01.06, 09:23 ichbin napisał: > "Dyrektor Hanna Elszyn przed negocjacjami z młodzieżą nie pozostawia > wątpliwości. - Nie zmieniam stanowiska. Dla Mariusza Zamorowskiego w tej szkole > nie ma miejsca - mówi." > > > No to po jaką cholere jakiekolwiek negocjacje skoro dyrektorka mówi NIE, i kto > tu jest chory. ???? > A swoją drogą to jestem zaskoczony postawą ministerstwa, czyżby zmiany na lepsz > e > ? Nauczyciel też ma prawa ;-) ? To nowośc !!!! > Pani dyr. czas na wcześniejszą emeryture ;-) Dla takich jak ta panna Hania Elszyn, które nie panują nad powierzoną im placówką miejsca nie powinno być - ale jak łatwo się domyśleć ta pani ma pewnie poparcie w KURJATORIUM, a może wójt ją lansuje, albo proboszcz albo ...... kto go tam wie kto ? Odpowiedz Link Zgłoś
mln79 Chuligani won 18.01.06, 09:35 Chuligani nie powinni chodzić do normalnych szkół i demoralizować swoich rówieśników. Powinni być kierowani do szkół o specjalnym rygorze, gdzie pracowali by wychowawcy z odpowiednią praktyką (np. w poprawczaku). Odpowiedz Link Zgłoś
blunet44 Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 09:44 Ogólnie sprawy tego typu się powtarzają. Rozwiązanie jest proste zaostrzyć dyscyplinę w szkole (zamontować kamery w klasach i na korytarzach w celu "dokumentowania" tzw. zaszłości - wtedy można pokazać rodzicowi jak jego pociecha się zachowuje)i wyciągać konsekwencje a przede wszystkim SKRÓCIC WIEK PODLEGŁOŚCI OBOWIĄZKOWI SZKOLNEMU np w podstawówce do 15 lat, gimnazjum 16 l. . Spowodowało by to może większą troskę tzw. rodzicieli o swoie "pociechy". Pozdrowienia dla walczących( swoją drogą ta dyr. to szuja). Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Policjant może bic kryminalistow,nauczyciel nie... 18.01.06, 09:59 moze nawet sie obronic przed szumowinami.TO TRZEBA ZMIENIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
chaja1 Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 10:30 Hubercik czul sie bezkarny, bo wiedzial, ze mamuncia nie da synusia "skrzywdzic", wciaz slyszal o leniwych, nieudolnych, przymulatych nauczycielach, ktorzy biora niezle pieniadze za 18 godzin pracy, bycza sie podczas ciaglych ferii oraz dlugich wakacji,sa niewydolni intelektualnie i wychowawczo; mial swiadomosc, ze belfra mozna ponizyc, wsadzic mu na glowe kosz ze smieciami, obrazic.. Uczen gora! Znam to z autopsji...Ale sobie radze !!!!Wale w leb, chociaz moim wychowankom siegam do pasa !!!!Czuje niesmak, bo wiem, ze to sygnalizuje moja porazke pedagogiczna. Ale jest SKUTECZNE !!!!!!!!!Dzieciaki wyzywane, popychane, ponizane w domu "kochanych rodzicow" szanuja tylko silniejszych....Psychicznie lub fizycznie. Ja nawet sie boje okazac im, jak bardzo mi na nich zalezy,lekam ujawnic swoja wrazliwosc, delikatnosc. Tacy nie maja prawa bytu w tej dziczy, jaka jest szkola. I za to odpowiadamy wszyscy; rodzice, nastawieni tylko roszczeniowo, nauczyciele, zmeczeni ciagla walka o przetrwanie oraz mlodziez,niedowartosciowana, pozostawiona sama sobie z roznymi problemami, zagubiona w rodzinie, szkole, swiecie. Moze dla dobra wszystkich warto zastanowic sie, jak to zmienic??????? Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 12:09 Autor: chaja1 Data: 18.01.06, 10:30 (...).."Uczen gora! Znam to z autopsji...Ale sobie radze !!!!Wale w leb, chociaz moim wychowankom siegam do pasa !!!!Czuje niesmak, bo wiem, ze to sygnalizuje moja porazke pedagogiczna."(...) ------------------------------------------ W czym widzisz "porazke pedagogiczna"?? - Nieszczesciem wiekszosci dziedzin naszego zycia sa roznej masci GNOSTYCY" A NIE realisci.. - Uczono cie (choc w jakims stopniu) psychologii na studiach? - Psychologii ogolnej, lub spolecznej, lub zachowan.. etc. - nie tylko pedagogicznej.. Jesli tak, to wiesz ze a/ - stado, sfora, wykorzystuje BEZWZGLEDNIE kazda oznake slabosci i przesuwa coe cie coraz nizej, az na samo dno w hierarchii stada.. i b/ - to powinnas tez wiedziec jako pedagog - KAZDA OSOBOWOSC i kazda PSYCHIKA jest inna! - dochodza do tego najrozniejsze dodatkowe uwarunkowania - klasa spoleczna do ktorej nalezy jednostka i sytem wartosci tam obowiazujacy.. odzialywanie srodowiskowe, zasady moralne i etyczne wyniesione z domu(lub ich brak), mozliwosci percepcyjne osobnika, przewaga odczuc wyzszego lub nizszego rzedu, ogolna i osobista kultura, umiejetnosc rozrozniania dobra i zla(lub ostatnio czesciej brak tej umiejetnosci) etc.. etc.. - Stad tez umiejetnosc zastosowamia ADEKWANTNYCH do sytuacji i kolicznosci metod postepowania, jest twoim SUKCESEM wychowawczym a nie porazka.. Z pewnoscia jestes lagodna wobec osoby zaleknionej, niepewnej siebie, o obnizonym poczuciu wartosci wlasnej.. ustepliwej, poslusznej, poddajacej sie bez oporow obowiazujacym regulom, rutynom i normom?? A takie wlasnie osoby sa najczesciej poddawane z jednej strony "mobbingowi" i przesladowaniom(znajduja sie na samym koncu hierarchii stada), a z drugiej strony macicznomyslace dyrektorki typu "H.Felszyn", chronia nie ofiary.. lecz ich katow. Tak trzymac "chaja"!! - Tak trzymac.. Potrafisz uzywac mozgu, to i masz efekty.. kiczkis Odpowiedz Link Zgłoś
chaja1 Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 21:18 kiczkis, Twoje slowa sa jak miod....Czasem mam wyrzuty sumienia, ze potrafie przylozyc jakiemus wyrosnietemu typowi, ale po paru latach ten sam typ wspomina to nawet z pewnym szacunkiem.Prawa rzadzace stadem znam, dlatego tez bronie przed nim tych, ktorzy nie mieliby wiekszych szans na poradzenie sobie z agresja, sadyzmem, brakiem tolerancji. Jak trzeba, stosuje przemoc!!Ale wolalabym to zalatwiac inaczej.Najdziwniejsze jest jednak w tym wszystkim to, ze uczniowie mnie lubia, uwazaja za ciekawa osobowosc etc. Ich rodzice tez potrafia sie ze mna dogadac...Znam prywatne problemy tych ludzi, pomagamj, jesli tego potrzebuja...Wiesz, kiczkis, to fajna praca, ale nie dla wszystkich ! Odpowiedz Link Zgłoś
nikage wywalić dyrektorke 18.01.06, 10:39 do czego dochodzi, ze banda gowniarzy decyduje kogo zwolnić ze szkoły ? Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Ostatni sprawiedliwi - i tylko szkoda ze nie dyrek 18.01.06, 10:39 torka. Kiedy i tych przeleci walec "cywilizacji konsumpcji", ostatni niech zgasi swiatlo. Odpowiedz Link Zgłoś
teacheran Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 10:40 Albo relacje z tej szkoły są nieprofesjonalne, albo władze oświatowe naprawdę nie rozumieją o co w nauczaniu i wychowaniu chodzi. Przecież te kilkunastolatki pokazały, że potrafią być członkami społeczeństwa obywatelskiego, a o to nam od 1980 chodzi. Kiedy 25 lat temu strajkowaliśmy na uniwersytecie łódzkim, właśnie o prawo głosu studentów i uczniów staraliśmy się najbardziej. Te zbuntowane dzieciaki domagają się tylko, żeby ich prawda została wzięta pod uwagę. To niezwykle cenne w dzisiejszych czasach panującej wśród ich rówieśników obojętności. A że to niewygodne? No cóż, większość nauczycieli prowadzi wojnę z uczniami na zasadzie, albo my albo oni. A przecież to nasze dzieci i one będą tworzyły naszą rzeczywistość, jak dorosną a my się zestarzejemy. Brawo dzieciaki! Odpowiedz Link Zgłoś
dobromir78 Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 10:40 Elszyn, Ty nie jesteś zła. Ty jesteś tylko bezdennie głupia ... Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 13:03 niech zgadnę:ta dyr.to z naboru ex "min."Łybackiej zgadłem? Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_junak Re: brawo dzieciaki 18.01.06, 10:43 imponujecie mi! walczcie o dobrego nauczyciela - popieram! nie może byc tak, że uczeń zwalnia nauczyciela. skoro coś się uczniowi nie podoba to do widzenia. są inne -gorsze- szkoły, gdzie można wejść nauczycielowi na głowę i się nie uczyć. przecież nie każdy musi być wykształcony. ktoś musi w tej Polsce rowy kopać. może rozrabiaki z komórkami? a może, rozrabiaki, nakręcicie film o kopaniu rowów jak juz was wywalą ze szkoły - czego przede wszystkim szkole życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Dołączam się! 18.01.06, 14:52 W szkole mojej córki od lat dyrektorka stara się pozbyć najlepszych nauczycieli. Robi to metodycznie nie przebierając w środkach. Myślę, że tutaj miała miejsce prowokacja. Jeśli to prawda ministerstwo powinno zrobić porządną czystkę, zwłaszacza w kuratorium, gdzie takie "dyrektorki" mają zbyt mocne plecy. Dzieciaki trzymajcie się. Walczycie nie tylko o swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 ZWOLNIC trzeba Holke DYREKTORKE !!! 18.01.06, 15:15 Ta kobieta nie nadaje sie na dyrektora szkoly,przeciez to jest tak oczywiste jak slonce.Przypuszczalnie ta holka-dyrektorka ma znajomego na miejsce tego zwolnionego nauczyciela,potrzebowala tylko do tego pretekstu,zeby zrobic dla niego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
synaps Pani dyrektor ręka w rękę z obwiesiami 18.01.06, 10:58 co to Szkołe traktują jak miejsce leczenia własnych kompleksów ? Czy Pani Dyrektor coś zrobiła, aby radzić sobie z chuligaństwem w swojej szkole? Zwalniać potarfi każdy, im mniej kompetencji tym szybciej mu to idzie. Czy jest zatem niekompetentna ? Może powinna przestać być dyrekcją i zacząć uczyć w klasach "trudnych". Może otrzeźwieje. Odpowiedz Link Zgłoś
krycha.k Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 11:07 Pozdro dla Zamorka, ale z tej szkoły to powinna wylecieć polonistka (i to w trybie natychmiastowym!), skoro nie nauczyła szczeniaków pisać po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
evalka Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 11:09 Od 22 lat pracuję w szkole i bardzo dziwi mnie postawa Pani dyrektor:"Dla tego nauczyciela nie ma miejsca w tej szkole"... Brawo MŁODZIEŻY!!! Zawsze twierdziłam, że mamy mądrą, myślącą i wrażliwą młodzież. Reszta to "odszczepieńcy" Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 11:13 Boże, widzisz i nie grzmisz: "Trzeba zmienić sposób kształcenia nauczycieli...". Czy Pani Profesor jest ślepa? Głucha? A może za długo siedzi na uczelni i nie ma pojęcia jak wygląda życie? Nie nauczycieli zmieniać, tylko rozwydrzone bachory. Nie radzic sobie z kipiąca agresją tylko jej zapobiegać, ale nie dopiero w szkole, tylko w domu. Zezwolic na wywalanie takich kozaków ze szkoy z wilczym biletem, nie rozliczac nauczyciela z kazdej jedynki, uwagi, nie obciążać go całą winą za brak postepów w nauce i chamstwo ucznia. I na miłość boską, zacząć wymagać od rodziców inicjatywy i wychowywania dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
senat1 Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 11:23 dyrekcja szkoły i ministerstwo postępują typowo "po polsku". Nauczyciel stał sie ofiarą zmowy kilku łobuzów i nikt poza kilkuset uczniami nie chce tego dostrzec. Zło zwyciężyło po raz kolejny. Dobry nauczyciel dostał wilczy bilet a chuligani triumfują. Ciekawe czy dyrekcja zastanowiła się jaka z tego płynie nauka dla reszty młodzieży z tej szkoły. Gdyby zachowanie nauczyciela wynikało z jego charakteru sam bym pierwszy sięgnął po kamien, lecz ta sytuacja została aprowokowana przez kilku uczniów którzy chcieli pozbyc sie nauczyciela. Ciekawe tylko dlaczego nikt nie chce tego zauważyć/ Odpowiedz Link Zgłoś
jarker Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 12:11 Jestem byłym nauczycielem. Postawa uczniów naprawdę mnie aż wzruszyła. Znam jeszcze wielu nauczycieli jak Zamorek. Tylko dzięki takim ludziom szkoła jeszcze uczy, pomimo kolejnych, reform zakończonych tą najgorszą, powołującą gimnazja. Pewnie odpowiedzialny były minister prof. Handke powiedziałby, że to wina nauczycieli, bo nie są nauczycielami z powołania, nie umieją wychować....profesorskie bzdury człowieka, który nigdy nie uczył w gimnazjum. Wychowuje wszystko, nie tylko nauczyciel. Politycy jeżdżący pijani bezkarnie, kłamstwa polityków, afery, bogacenie się dzięki koneksjom, machlojkom, nietykalnosć mafiosów. Nauczyciel przyjeżdżający do szkoły starym samochodem ma uczyć ucznia jak postępować, być wzorem, gdy on widzi dealera narkotykowego pod szkołą w nowym BMW. Dlatego podziwiam Was uczniowie z Solca. Zasługujecie na szacunek. Nie jesteście w łatwej sytuacji, ale juz wygraliście. Pokazaliście, gdy zewsząd słychać obawy 'dokąd to wszystko zaprowadzi',że nie jest źle, że może kiedyś, gdy wyrośniecie coś się w Polsce zmieni. A pani dyrektor- niech pani odejdzie sama. Dla pani dobra, dla dobrego imienia i tak tak nisko w społeczeństwie ocenianych nauczycieli. Zwolnić nauczyciela popierając chuligańską prowokację!!! To już i tak koniec pani autorytetu i kariery. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.master Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 11:31 Powinni takich ucniów od razu wyrzucać ze szkoły. To nie uczeń powinien rządzić szkołą, a nauczyciele...teraz jest na odwrót. Dodatkowo uczeń, który obraża nauczycieli, nie chodzi na zajęcia i ogólnie sobie nie radzi dostaje jeszcze indywidulany tok nauczania w prezencie. Nauczyciele przychodzą do niego do domu, podczas gdy zdolni uczniowie tłoczą się w 30-sto osobowych klasach. Chyba powinno być na odwrót - zdolni uczniowie powinni rozwijać się indywidualnie, a reszta motłochu powinna być stłoczona w 50 osobowej klasie z nauczycielem, który nauczyłby ich dyscypliny. Winni są również rodzice, którzy zawsze bronią swoich "dzieciaczków", którzy już w wieku 15 lat przychodzą do domu pijani, chodzą w dresach i mają ogolone głowy. "przecież mój syn jest niewinny - on zawsze przeprowadzał staruszki przez jezdnię i robił zakupy". Rodzice - otwórzcie oczy!!!! A pani dyrektor tylko pogratulować - boi się rodziców, zamiast strzec porządku i nie pozwalać na to, żeby to uczniowie dyktowali warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis PARANOJA zaczyna siegac swego dna.. 18.01.06, 11:34 (...) "Dyrektor Hanna Elszyn przed negocjacjami z młodzieżą nie pozostawia wątpliwości. - Nie zmieniam stanowiska. Dla Mariusza Zamorowskiego w tej szkole nie ma miejsca - mówi." ------------------------------------------------------------------------ Hej "femninistki".. rozne "kocie_nogi".. "diablice".. ciocie dokowskie" e tutti quanti.. Macie najlepszy przyklad tego o czym wam pisal "kiczkis" - macie wrecz podrecznikowy przyklad MACICZNOMYSLACEJ "postempowego pedagoga" na dodatek w ramach dyskryminacji kobiet - na stanowisku dyrektora. Klasyczne myslenie MACICZNOMYSLACEJ: - bandziorom i swoloczom nie moze spasc wlos z glowy - to raz.. Zas dwa.. - znowu typowo macicznomyslace podejscie: - prawa w szkole tej macicznomyslacej dyrektorki, maja.. ale zgodnie z obowiazujaca u macicznomyslacych(szczegolnie feministek) szuje i lajdactwo, natomiast uczniowie ktorym nie podobaja sie rzady mlodocianych bandytow - moga u tej macicznomyslacej dyrektorki zrezygnowac ze szkoly, ale rzadzic beda i tak bandyci - i tak ich "bedzie gora". Hej "femninistki".. pogratulowac kadr i horyzontow myslowych na poziomie krocza waszej "siostrzycy", dyrektorki Hanny Felszyn z Solca Kujawskiego.. Jesli ktos ma watpliwosci dlaczego tak sie dzieje w polskich szkolach jak sie dzieje, to ma wlasnie odpowiedz KTO JEST POD SPECJALNA OCHRONA.. i co wazniejsze.. - KTO chroni i broni mlodocianych bandytow.. Mezczyzna uzylby mozgu do myslenia i zareagowalby racjonalnie.. Niestety.. to nie byl mezczyzna dyrektorem.. to byla MACICZNOMYSLACA przedstawicielka "postempu".. (fragment AUNTENTYCZNEJ reakcji podobnie macicznomyslacej jak i owa dyrektor H.Felszyn: - "No pewnie on zamordowal.. ale JAKIE ON (morderca - dop.moj - dzialo sie to podczas ogladania procesu w telewizji) MA SMUTNE OCZY I JAK NIESZCZESLIWIE WYGLADA"!! - sic! Co tam pomordowani.. wazniejszy macicznomyslacej okazal sie byc morderca - "bo mial smutne oczy" i to natychmiast jemu przebaczyla wszystko macicznomyslaca, majac gleboko w d.... ofiary mordercy..) Tak trzymac "macicznomyslace"!! - Niszczyc wszystkich ktorzy probuja walczyc z anomaliami.. Idiotyzmem byloby gdyby anormalnosc walczyla sama z soba.. To oczywiste, dla pani "dyrektor" tez! kiczkis Odpowiedz Link Zgłoś
jt100 Pani kurator 18.01.06, 11:39 Pani kurator jest bezdennie głupia. Przez takie osoby muszę płacić ciężkie pieniadze za prywatną szkołę. Dlaczego? Proste, w szkole rejonowej też były takie układy, że rządzili zdegenerowani uczniowie. Zbyt późno się zorientowałm, że mój syn trafił do klasy hugercikopodobnych. Początkowo nie wygladało to tak żle, dopiero później się okazało, że jeden czy dwóch bezkarnych łepków zdemoralizowalo całą klasę. Młodzież szybko łapie takie wzorce, a reszta siedzi cicho, bo przecież widać, kto rzadzi. A przeciez to jeszcze dzieci, więc moga bezkarnie zastraszać. "Słodkie" dzieciaczki. Na swoje usprawiedliwienie mogę dodać tylko, że było to tuż po reformie i nie wiedziałam, jak będą funkcjonować gimnazja. Nikt nie wiedział i teraz mamy efekty. Nie wierzę w to, że nauczyciel jest sadystą - głosowało za nim 400 uczniów z tej szkoły. Młodzież nie jest głupa - poza kilkoma degeneratami, ale to widać rodzinne (czytalam wypowiedż Mamuśki Hubercika). Proponuję sprawadzić wyniki nauczania prowokatorów i protestujących? Może to coś wyjaśni. Sama wiem, że nie zawsze w szkole człowiek doceniał, że nauczycielowi się chce uczyć. Że wymaga. Że stara się wychować ucznia za rodziców, którym się nie chce. Jestem matką dwóch uczniów (gimnazjalisty i licealisty), ale osobiście oberwałabym uszy synowi za taki występ. Szacunku trzeba uczyć w domu, ale to nie jest łatwe, bo przecież trzeba od dziecka wymagać. A co z uczniami, którzy chcą się uczyć. Proponuję, aby rodzice w ich obronie więli sprawę w swoje ręce. Świadectwo gimnazjum to nie wykształcenie, a po takiej szkole, w której grasuje banda baranów, trudno mysleć o dobrych podstawach. Przecież nauczyciele zamiast uczyć, będą unikać prowokacji. Najbardziej zmotywowani i pracowici będą się uczyć, reszta dostosuje się do warunków. Może zastanowić się, czy tych dzieci nie szkoda? Może lepiej wystapić w ich obronie, a nie smarkacza, który nie ma kindersztuby. Odpowiedz Link Zgłoś
hashteam Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 11:41 to jakaś pomyłka!!! a później sie społeczeństwo qrwa skarzy że nauczyciele nie reaguja no pewnie ze nie reaguja bo jak zareaguja to ich sie z pracy wyrzuca debilizm!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bemari Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 12:22 Mam nadzieję, że kuratorium potraktuje sprawę poważnie.Jeśli stanie po stronie dyrektorki, to stworzy nowy proceder - w szkole rządzi mafia i trzeba się temu podporządkować.Może na studiach pedagogicznych zajęcia z samoobrony?Jako rodzic protestuję.Moje dziecko ma być bezpieczne, a nie tresowane przez głupiego dresiarza.Obawiam się tylko, że będą sprawę próbowali zatuszować. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Zenada... 18.01.06, 12:29 Wydaje mi sie, ze w całej sprawie to własnie "Pani Dyrektor" pokazała, ze jest kompletnie niewłaściwą osobą, na niewłaściwym miejscu i to ona powinna odejść, nie ten nauczyciel. Najlepiej jakby sama siebie zwolniła. Nie mówiąc już o tym, ze nie potrafi nawet porozmawiać z uczciami własnej szkoły i proponuje metody "proszę sie rozejść"...Jak moja vice dyrektorka wchodziła do szkoły, to każdy kto miał problem do neij szedł i gwarantuję, że w tej szkole nie byloby już tych panow Hubercików, nei nauczyciela. ...ale ja miałam mądrych nauczycieli, nei wiem jakim cudem , aż tak mądrych. Odpowiedz Link Zgłoś
yurekm Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 12:21 Dyrektorzy szkół, bojąc się o swoje stołki nie bronią swoich pracowników. Wystarczy skarga rodzica lub uczniów i wszyscy wiedzą, że nauczyciel będzie miał ochrzan. TO samo dotyczy Kuratorów nie bawią się w sentymenty , wyjaśnienia. Odwołania są najprostszą metodą . Do tego jeszcze jakaś lokalna "gazetka", wypowiedź pseudopedagoga, że nie mamy prawdziwych nauczycieli i już masz powybijane okna, porysiowany samochód i wizytę u psychiatry. A ci co cię zwolnili święty spokuj i narzekanie na poziom nauczania . Młodzież to widzi i poczyna sobie coraz bardziej, na lekcjach dzwonią telefony komórkowe, odchodzą gry , sms-y, . Uczniowie rozmawiają , kręcą się używają brzydkich słów - nawet w stosunku do nauczycieli- wykłócają się o stopnie , fałszują już oddane sprawdziany. Potem lecą do rodziców , pedagoga szkolnego, dyrektora itd. Nauczycielowi nie wiolno krzyknąć dać się sprowokować,na lekcji musi mieć żelazne nerwy - odreaguje w domu.Dożyliśmy czasów, że pokrzywdzony musi udowodnić swoją niewinność. KOdeksy, prawo, przepisy stoją za uczniem - najmądrzejszy jest Rzecznik Praw Ucznia - tak samo jak sądy za "bandytami" , bo człowiek, który zostnie zaatakowany i musi się brinić zostaje oskarżony bardziej niż ten , który go napadł. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wude48 Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 12:21 Ludzie!!! Czy nie rozumiecie, że (=usunięcie DOBREGO) nauczyciela ze szkoły TO JEST CELOWA POLITYKA?!?!?! Uczniowie TAKICH szkół mają je kończyć jako analfabeci!!! Mają być chołotą, NIE ELITĄ!!! "Brawo" dla pani "dyrektor" (małe litery celowo). Mam jednak nadzieję, że NORMALNI uczniowei wygrają ten spór. Odpowiedz Link Zgłoś
romulus_remulus Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 12:48 co to za wpisy !!! sam ciemnogród sprzeciwiający się nowoczesnym i postępowym metodom wychowawczym. Przecież ten biedny Hubercik może tu wejść poczytać i jeszcze się biedactwo zestresuje i co wtedy będzie ??? A wtedy przyjdzie mama Hubercika i będziecie wszyscy mieć, no! LOL !!! Odpowiedz Link Zgłoś
krup10 Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 13:05 To co się stało w Solcu to skandal.Dyrektorka i to całe kuratorium powinno wylecieć. Bańdzior rządzi szkołą i stanowiskami. Lekcja wychowawcza dla uczniów. Trzeba się przeciwstawić złu, a złem dla tej szkoł jest taki uczeń. W jakim zakładzie pracy pozbywają się dobrego fachowca, tylko w szkole.Czyli szkoła jest chora i nią rządząccy. Odpowiedz Link Zgłoś
bender_rodriguez Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 13:25 uczę w tym roku akurat też w gimnazjum i musze powiedziec, że wyjścia są dwa - albo przychodzić co dzien na lekkiej bani i mieć wszystko w dupie, albo lać ile wlezie. sytuacja jest taka, że na dobrą sprawę należałoby zastrzelić wszystkie bezstresowo i postępowo wyhodowane bastardy, bo już nic z tego nie będzie. chyba, żeby lał je do krwi z pięt. a z dresiami nie bawię sie, kiedyś jeden próbował poznać mnie z kolegami starszymi, to zapytałem go, czy jego koledzy chcą poznać moich z prewencji. albo tych na przepustce. poskarzył się mamie, ale siedzi już spokojniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 13:29 Niedługo w Polsce ma być pierwsza kobieta-generał!Boże weż nas pod swoją opiekę Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 13:37 a co Ci przeszkadzaja twarde, silne kobiety? Przyklad amerykanskich Marines (i nie tylko Marines), jak i armii izraelskiej pokazuje, ze kobiety wcale nie sa gorsze w wojsku od mezczyzn. Vivat dzielne Panie!!! Critto Odpowiedz Link Zgłoś
dddd18 Re: Bunt uczniów w gimnazjum w Solcu Kujawskim 18.01.06, 13:33 Sądzę, że powinniśmy (jako rodzice) domagać się prawa dla naszych chcących uczyć się dzieci. Prawa do NORMALNEGO toku lekcji. Przecież nauczyciel zaplanował pewien tok lekcji, dzieciaki mają myśleć, wyciągać wnioski a tymczasem wystarczy na 30 osobową klasę JEDEN rozrabiający ... i już po logice lekcji. Jak chętny uczeń ma coś z takiej lekcji wynieść? Potem dzieciaki siedzą w domu nad tym samym i w zasadzie uczą się same. Efekt - zmęczone dzieciaki, zmęczeni nauczyciele i lawina pretensji z obu stron. Wyobraź sobie, że jesteś na jakimś kursie i ciągle ktoś rozwala tok kursu, zagłusza prowadzącego, "ponawydurnia się".... Będziesz zadowolony? A nasze dzieci mają to na co dzień. Bo jak nauczyciel zareaguje, to ma "przechlapane"... Czasem powinni w ramach powtórek w telewizji puścić "Balladę o Januszku".... Odpowiedz Link Zgłoś