nowy49 24.01.06, 20:48 czy ktoś wie jak i kiedy ma przebiegać gazyfikacja naszego miasta??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
big-cock-tajl Re: gazyfikacja miasta!!! 25.01.06, 09:25 Śladami oddanych już gazów. he, he Odpowiedz Link Zgłoś
50v1 Re: gazyfikacja miasta!!! 25.01.06, 10:05 nowy49 napisał: > czy ktoś wie jak i kiedy ma przebiegać gazyfikacja naszego miasta??? Nareszcie ktoś ruszył temat nie bez znaczenia dla naszych mieszkańców, trochę zdobyczy cywilizacji i postępu technicznego w naszym mieście nie zaszkodzi a i wygodniej i taniej można będzie żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Re: gazyfikacja miasta!!! 25.01.06, 10:09 To juz kolejny absurd naszej kochnej władzy. Uwazam ze nasi lokalni politycy to po prostu debile nie znajacy sie na strategii rozwoju regionalnego a dorwani do rzadzenia tylko i wyłacznienie by nie weszli inni. W imie powiedzenia - "Im wiecej nas tym mniej ich" a dobro wspolne to w du... liczy sie tylko dzis i teraz jak za Polski szlacheckiej. Pisze o tym bo gazociag do Radziejowa to nonsens w warunkch podwyzek gazu z Rosji i politycznego uzaleznienia energetycznego. W obecnych warunkach powinno budowac sie na terenie oczyszczalni sciekow instlacji pozyskania biogazu z sciekow oraz osadow miejskich. Problem tylko lezy w mocy przerabianych sciekow poniweaz zalozenie takiej instalacji jest tylko oplacalne po odpowiedniej przepustowosci oczyszczlni. Ale mozna do obejsc zwozac nieczystosci z okolicznych gospodrstw rolniczych i sprawa zalatwiona. Dodam ze biogaz to miesznaka metanu, co2, wodoru i tlenu jest on tanszym paliwem niz gaz ziemny tak okolo 50%. Trzeba tez nadmienic ze z zwiqzku z zlozeniem instalacji powstaja mejsca pracy przy jej obslugi. Program jest dotowny z Unii Europejskiej w wysokosci do 80% w ramach rozwoju energii odnawilnej takze z Ekofunduszu oraz NFOŚiGW i WFOŚiGW. Pozdro dla normalnie myslacych narodowcow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nima Re: gazyfikacja miasta!!! 25.01.06, 17:03 Idź narodowy głąbie do takiego pana który w UM przyjeżdża z Pomorskiej Spółki Gazowniczej, a dowiesz się ciekawych rzeczy. Ja byłem. Otóż inwestycję przeprowadza na swój koszt wyzej wymieniona spółka. Nasze kochane miastko nie ponosi żadnych kosztów (nie liczac zakupu do kotłowni Empegieku nowych palników). Kupujemy tylko gaz. minimalna oszczędność to około 35% dotychczasowych kosztów (mowa o użytkowniku kotłowni Empegiek czyli wiekszości bloków w mieście). O dalszych przyłaczach dowiesz się u tego pana:-) A co do biogazu no to popierwsze najpierw trzeba przeprowadzić inwestycję i wyłożyć na to pieniądze, a co do twojego info "Program jest dotowny z Unii Europejskiej w wysokosci do 80% w ramach rozwoju energii odnawilnej takze z Ekofunduszu oraz NFOŚiGW i WFOŚiGW" to zwrócę uwagę na to "do". Maksymalnie może być tak dotowany ale rzadko tak się dzieje. Trzeba by wyłozyć duzo kasy a tu jeszcze miasto nieskanalizowane! To priorytet żeby dostać taką dotację mój drogi bekonie. A tu trzeba było ludziom dać tańsze ogrzewanie i skoro pod nosem leci nam gazociąg to aż się prosiło. A gówna zwoźić to możesz sobie do chałupy, a nie do wrót miasta z 750 letnią tradycją:-) A Rosją się nie przejmuj baranie. Jestesmy krajem tranzytowym do momentu jak nas nie ominą jesteśmy bezpieczni. A do braku bezpieczeństwa energetycznego dopuścili jak wiadomo towarzysze z SLD, którzy również do 2002 rządzili (przez 8 lat) w naszym miasteczku. Nic dziwnego że lubią ruskich przecież cały czas powtarzają jak im się dobrze zyło za PRL. A jak wiesz drogi narodowcu oni zabijali prawdziwych narodowców, jak np. sp. ks.J.Popiełuszko, Przemyk, Fijas i inni. No więc obecna niedoskonała władza ma przynajmniej jeden dory objaw ze pozbawiła towarzyszy partyjnych władzy. I z tego powinienes się cieszyć głąbie Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Re: gazyfikacja miasta!!! 25.01.06, 17:44 Sluchaj chamie po pierwsze to nic nie masz z mysli narodowej to widac po twoich wypowiedziach, po drugie skoro tak ich bronich widocznie jestes jednym z zasranych urzedasow ktorzy umia tylko wydawac cudze pieniadze a po trzecie zobaczymy poczekamy 4-5 lat jak ruskie podniosa cene gazu wtedy ludzia bedzie sie wladza jeszcze spowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
50v1 Re: gazyfikacja miasta!!! 25.01.06, 17:07 Pisze o tym bo gazociag do Radziejowa to > nonsens w warunkch podwyzek gazu z Rosji i politycznego uzaleznienia > energetycznego. Bekon co ty wygadujesz rosja wiecznie trwać nie będzie i gaz w rękach mafii ruskiej też wiecznie nie będzie (może we włoskiej)i wiecznie też nie będziemy żyć za grosze (może za eurcenty)ale to nie jest przeszkodą byśmy z tego dobrodziejstwa nie mogli korzystać, sam wiesz że przy naszych blokach gazociąg całkiem nie dawno został położony, tylko reszta miasta i już mamy, gaz nie basem ma rację bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Re: gazyfikacja miasta!!! 25.01.06, 17:47 Nie chodzi mi o to by radziejowiacy z tego nie korzystali tylko ze my w dluzszej perstektywie zaplacimy potrojnie Odpowiedz Link Zgłoś
nima Re: gazyfikacja miasta!!! 25.01.06, 18:37 buraku ja płace kupę forsy podatku z działaności gosp. i lepiej mi sie dogaduje z tymi obecnie zasiadajacymi i dla mnie gaz jest ok. Byłem pogadać w sprawie indywidualnego podłaczenia gazu i nie jestem osamotniony w tym pomyśle. I jeżeli to ja zapłacę potrójnie to nic w porównaniu z tobą krótkowzroczny nacjonalisto. Ty zapewne jako narodowiec nie płacisz nawet za RTV, a i podatków unikasz jak ognia. A psa zamykasz w kiblu zakneblowanego aby nikt go nie zobaczył, aby uniknąć podatku. A zakupy robisz w "polskiej" firmie biedronka tak? No i na pewno wszelkie zasiłki pobierasz narodowcu, a my ciężko pracujący musimy płacić za ciebie insekcie! Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Re: gazyfikacja miasta!!! 25.01.06, 22:06 Jesli bede kiedykolwiek pobieral zasilek to napewno nie z twoich pieniedzy tylko z moich składek na F.G.S.P wielki LIBERATORZE i nie wypowiadaj sie za wszystkich bo nie wszyscy chca placic potrojnie a biedronka nie jest polska tylko portugalaska idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
50v1 Re: gazyfikacja miasta!!! 26.01.06, 12:47 Jesli bede kiedykolwiek pobieral zasilek to napewno nie z twoich pieniedzy Nie byłbym tego tak do końca pewień co do tych zasiłków i ich racjonalnego podziału dla naprawdę tylko potrzebujących ( ale o tym niebawem!!! ???) Odpowiedz Link Zgłoś
staszek-boryna Re: gazyfikacja miasta!!! 29.06.06, 11:43 bekon6 napisał: > Jesli bede kiedykolwiek pobieral zasilek to napewno nie z twoich pieniedzy > tylko z moich składek na F.G.S.P wielki LIBERATORZE i nie wypowiadaj sie za > wszystkich bo nie wszyscy chca placic potrojnie a biedronka nie jest polska > tylko portugalaska idioto. POLAK i PORTUGAL dwa bratanki no nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nowy49 Re: gazyfikacja miasta!!! 25.01.06, 19:17 bekon przenieś sie na inny wątek bo na tym jadą wszyscy po tobie jak po starej szmacie!!!! a co do biogazu to pewnie twoja wiedza pochodzi z ostatniej strony jakiegoś Faktu czy Superexpresu pewnie gdzieś tam obok nagiej babki pisało że kolesie dzieki energii pochodzącej z biogazu ogrzewali przydomowa plantacje "marychy" bo ten biogaz to tylko na tyle sie zdaje - radziejów jest małym miastem ale nie aż takim żeby ogrzać je biogazem!!!! a jeszcze co do zamykania kurka przez ruskich to moze już czas na wizytę u jakiegoś terapeuty (oko ci czasami nie lata!?)wiesz ogólnoświatowy spisek przeciwko Tobie jest wszechobecny!!!! i jeszcze jedno - to prawda ze klamki otwierasz łokciami?! - tak wiesz na wszeli wypadek żeby odcisków palców nie zostawić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Re: gazyfikacja miasta!!! 25.01.06, 21:58 no to poczytaj sobie to www.biogaz.torun.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
nowy49 Re: gazyfikacja miasta!!! 25.01.06, 19:23 NIMA - widzę ze sie orientujesz w temacie i coś wiesz - ja podobnie jak ty jestem zainteresowany indywidualnym przyłączem - jeśli wiesz o planach to napisz w jakich rejonach miasta ma ta inwestycja przebiagać - bo przecież miasto to nie tylko polna i marchlak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nima Re: gazyfikacja miasta!!! 26.01.06, 00:04 No cóż najpierw do szpitala (z Objezdnej vel. Marchlak), a później na górkę czyli do szkół. największą szansę na przyłacze maja ci którzy maja domy blisko ewntualnego gazociągu czyli domki na Brudziczynie i osiedle domków na Becińskiego i koło szpitala, później góry itd. Gdyby zainteresowanie indywidualnych odbiorców było duże to i jakieś odnogi by powstawały, ale wszystko zalezy od aktywności właścicieli domów. Odpowiedz Link Zgłoś
big-cock-tajl Re: gazyfikacja miasta!!! 26.01.06, 08:51 No nie chyba zaraz oddam gazy! Odpowiedz Link Zgłoś
lewus12 Re: gazyfikacja miasta!!! 14.06.06, 19:45 gdzie ten gaz ani nie czuc ani nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Re: gazyfikacja miasta!!! 15.06.06, 09:26 W sumie taka stacja CNG w Radziejowie by sie przydala jak slysze ze LPG za Gilowskiej idzie do gory :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
soltysradziejowa Re: gazyfikacja miasta!!! 28.06.06, 23:21 Słyszałem iż jutro (czwartek) lub w piątej ma byc uroczyste otwarcie "gazociągu". Pewności jednak nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
goth2 Re: gazyfikacja miasta!!! 29.06.06, 11:18 Bekon skończ z tymi nacjonalistycznym dyrdymałami, bo mi się białko w oczach ścina jak czytam twoje posty Bekon proponuje otworzyć samemu produkcję Biogazu podłączyć jakiś wężyk to kibla i produkować energię odnawialną na swój rachunek!! Polecam jeszcze zmienić sklepy z ciuchami na TERAZ POLSKA Bo wiem że waść mość ubierasz się w produkty „made In china” Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczekkk Re: gazyfikacja miasta!!! 29.06.06, 11:20 Oj głupiś Bekonie głupiś!! Odpowiedz Link Zgłoś
manson3 Re: gazyfikacja miasta!!! 29.06.06, 11:35 Oj głupiś Bekonie głupiś!! Bekon wyrzuć kompa bo przecież on nie polski jest!!! Oj chłopie, co w tej twojej czaszce siedzi??? Nima zgadzam się z tobą pan bekon chyba wyczytał to gdzieś w googlach i teraz tutaj farmazony sieje, chłopie ty chyba nie masz pojęcia, o jakich kosztach piszesz I ten nacjonalizm schowaj lepiej do kieszeni, bo rzygać mi się chce jak czytam takie idiotyczne posty, Baran z ciebie i tyle tacy jak ty nie powinni oddychać powietrzem, bo je zatruwają swoim pustymi nic nieznaczącymi ideałami Odpowiedz Link Zgłoś
staszek-boryna Re: gazyfikacja miasta!!! 29.06.06, 11:40 Też kurna nie kumam skąd w Bekonie tyle nienawiści. To ewidentny jak to sie teraz mówi H O M O F O B Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Re: gazyfikacja miasta!!! 03.07.06, 13:17 -------------------------------------------------------------------------------- Bekon skończ z tymi nacjonalistycznym dyrdymałami, bo mi się białko w oczach ścina jak czytam twoje posty Bekon proponuje otworzyć samemu produkcję Biogazu podłączyć jakiś wężyk to kibla i produkować energię odnawialną na swój rachunek!! Polecam jeszcze zmienić sklepy z ciuchami na TERAZ POLSKA Bo wiem że waść mość ubierasz się w produkty „made In china” Wez sie dowiedz co to znaczy CNG a pozniej madrkuj na forum Odpowiedz Link Zgłoś
soltysradziejowa Re: gazyfikacja miasta!!! 03.07.06, 21:00 hucznie przy współudziale samorządów zapalono na znicz! Pytanie- Odpowiedz Link Zgłoś