Dodaj do ulubionych

rondo grunwaldzkie

12.02.06, 00:05
Kto jest autorem nowego oznakowania poziomego (ul. Focha w kierunku
śródmieścia)? Jest to przykład jak można zepsuć układ komunikacyjny. Ten kto
wpadł na pomysł takiego oznakowania nie jest chyba kierowcą i nigdy nie miał
samochodu. Podobnego absurdu nie widziałem w żadnym mieście w Polsce i w
całej Europie. Proszę o dyskusję!!!
Obserwuj wątek
    • mikimaus11 Re: rondo grunwaldzkie 12.02.06, 10:51
      Oznakowanie poziome jest wykonywane przy dobrej pogodzie, więc musiało powstać
      dawno temu i nie jest nowe. Ale możesz sprecyzować o co chodzi? Bo ja znam
      oznakowanie, które tam istniało przez ostatnie kilka lat i było dobre i w tym
      miejscu niczego lepszego w tych warunkach nie da się zrobić. No, chyba, że
      ostatnio coś zmieniono, ale ja nic o tym nie wiem.
      • a_weirdo Re: rondo grunwaldzkie 12.02.06, 11:19
        > No, chyba, że ostatnio coś zmieniono, ale ja nic o tym nie wiem.

Już kilka miesięcy temu się zmieniło. Jadąc od strony Nakielskiej mamy trzy pasy prosto, dawniej dwa z
        nich pozwalały jechać dalej Focha, a jeden skręcić w lewo. Teraz dwa z tych trzech pozwalają skręcić, a
        tylko jeden jechać dalej prosto, przez co robi się pewne zamieszanie, gdy zaraz za rondem wszyscy chcą
        na ten jeden pas trafić. Chyba o to chodziło.
        • stacha811 Re: rondo grunwaldzkie 13.02.06, 22:17
          Tak o to chodziło. Zadyma straszna. Czy są kierowcy na tym Forum?
          • rokoman Re: rondo grunwaldzkie 13.02.06, 22:40
            Potwierdzam fatalne oznakowanie za rondem w kierunku śródmieścia.Wyjeżdżając ze
            środkowego pasa na rondzie muszę zjechać na prawy pas,bo inaczej trafię na
            lewoskręt w ul.Królowej Jadwigi.Wprowadza to niepotrzebne zamieszanie.Podobnie
            na ul.3 Maja,o czym wielokrotnie juz pisano.Kierowcy i tak jadą po białych
            pasach skośnych,szczególnie w godzinach szczytu.A przecież z ul.Piotra Skargi
            ruchu wielkiego nie ma!Ale decyzje zapadają za biurkiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka