Dodaj do ulubionych

Lekarz winny, ale tylko trochę

02.03.06, 19:22
..." bo człowiek, który ma sumienie nie bierze..."

- SUMIENIE ??? jak bardzo to jest potrzebne,a jak trudno je znalesc

radca
Obserwuj wątek
    • radca Re: Lekarz winny, ale tylko trochę 02.03.06, 19:30
      " Dlaczego pani dała tą kopertę ? - dociekał sędzia Taczalski. - Bo chciałam,
      żeby on go ratował, żeby się nim zajął - tłumaczyła Maria Z "

- czy winnych osobiscie SUMIENIE odwiedzi ?

radca
      • ethanak Re: Lekarz winny, ale tylko trochę 02.03.06, 19:54
        A mi jedna rzecz wydaje się bardzo mało prawdopodobna - zmuszenie pacjenta do
        wyprawienia imienin?To chyba jakaś parodia?Oczywiście nie bronię Heliodora bo
        jego sława go wyprzedzała w tym względzie ale wydaje mi się że część zarzutów
        była wzięta z księżyca.No i nie zapomianjmy o jednej podstawowej rzeczy -
        dawanie łapówek też jest przestępstwem a osoba nakłaniana do wręczenia łapówki
        może z marszu pójść z tym na policję - klimat w tym momencie sprzyja nagonkom
        na łapówkarzy.Z drugiej strony marzy mi się sprawa taka - lekarz zakończył
        leczenie pacjenta , ani słowem nie wspomniał o podziękowaniu.Wdzięczny pacjent
        wręcza butelkę dobrego trunku - w tym momencie z szafy wyskakuje policjant i
        skuwa przestępcę...Ale to nie przejdzie - u nas zawsze winny będzie lekarz...
        • radca Re: Lekarz winny, ale tylko trochę 02.03.06, 20:00
          Ethanak
          zauwaz,ze staram sie bardzo ostroznie i bez emocji patrzec na te sprawy, ale...

uwierz mi jednak,ze mam troche lat i dosc wiele widzialem i to nie tylko u nas
          w kraju.Akurat tak sie zlozylo,ze jeszcze dane mi bylo porownac jak bylo
          w PRL oraz w krajach zachodnich.Rowniez obecnie juz w wolnej POLSCE moge
          porownac jak jest , a jak to sie dzieje w innych krajach starej Unii.

Otoz nie masz racji Ethanak , obarczajac wina pacjentow dajacych koperte.

radca
          • ethanak Re: Lekarz winny, ale tylko trochę 02.03.06, 20:25
            Nie ja ich obarczam - prawo mówi że ten który daje łapówkę również odpowiada za
            przestępstwo.A co do wymuszania łapówek - ja akurat się z tym nie spotkałem
            spotkałem się natomiast z pacjentami którzy faktycznie wręczają "dowody
            wdzęczności".Czy to też potępiasz?Uzależnienie położenia pacjenta natomiast od
            wręczenia korzyści majątkowej to już grubsze świństwo i bandytyzm.Tyle tylko że
            z czymś takim mamy do czynienia naprawdę bardzo rzadko.Łapówki to w
            zdecydowanej większości niewymuszone przez lekarzy dowody wdzięczności.Takie
            jest moje zdanie.Jeżeli znasz osobiście przykłady wręczenia łapówki lekarzowi w
            zamian za uzyskanie jakichś korzyści to powiedz o tym.Ja takowych nie znam -
            znam natomiast kilkadziesiąt przypadków wręczenia lekarzowi podarunku po
            wykonanym leczeniu w ramach podziękowania.Kawa , czekoladki , wóda ,
            pięćdziesiąt złotych.
    • btz_fan Medyczne afery Bczy nie przerażają, spowszedniały 03.03.06, 08:50
      Medyczne afery w Bydgoszczy już nie przerażają, spowszedniały.....
      • leumas Re: Medyczne afery Bczy nie przerażają, spowszedn 03.03.06, 08:53
        Teraz pałeczkę przejął Toruń.
        miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,3192240.html
        • lewskyy Re: Medyczne afery Bczy nie przerażają, spowszedn 03.03.06, 10:09
          A co wy tak z ztym torunienm? lepiej sami rozliczajmy nasze brudy.
          • grom3 Re: Medyczne afery Bczy nie przerażają, spowszedn 03.03.06, 16:20
            Radca w krajach zachodnich lekarze zarabiaja ponad 100 tys dolarow i tez kradna
            wpisuja slepe dusze do swoich kartotek,skierowania na rozne badania 99% tych
            badan nie jest potrzebnych ale trzeba kolege utrzymac w busnesie wypisywanie
            tylko wiadomych lekarstw w nagrode wczasy z firmy farmaceutycznej w Australi na
            wyspie Bora Bora,sama lapowka to jest to jak przyjdzie tutaj w Kanadzie pacjent
            do lekarza bez zalacznika lekarz zalocznik dorobi sobie sam.Radca patrz
            troche z lepiej otwartymi oczami na sluzbe zdrowia ta twoja wendeta jeszcze
            bardziej pograza ciebie w rozpaczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka