Dodaj do ulubionych

ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE SIĘ!!!!!

IP: 195.94.206.* 14.10.01, 11:12
Może są jacys absolwenci samochodówki przy powstańców? Może raqzem
powspominamy? Czy pamietacie prof. Zielińskiego a moze Fryzowską. A może
powspominamy o obecnym dyrektorze - Jak sie nie myle to prof. Tomas - równy
gość. Nie bądzmy gorsi odezwijcie się!!!!
Pozdrawiam wszystkich absolwentów i uczniów!
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE SIĘ!!!!! IP: *.hinttech.nl 14.11.01, 18:12
      Chlopie zapomniales o najosobliwszej postaci. Gdyby
      byl taki ranking stawiam na Lale...
      • Gość: Krzys Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE SIĘ!!!!! IP: *.proxy.lucent.com 16.01.02, 15:27
        Kończyłem tę zacna szkołe w 89, ale nie moge skojarzyć obecnego dyrektora. Czy zawsze był ten sam?
        Pamięta ktoś moze takie postacie jak:
        Wafel, Redis albo Klamota.
        Prof. Zieliński któż by go nie pamietał i jego miłości do wyrobów fabryki z Mlada Boleslav. To był gość no i jeszcze
        jedno hobby pszczoły.
        Może pamietacie prof Bałę?
        • Gość: genio Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE SIĘ!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 00:07
          ja natomiast konczyłem w roku 1979 było niezle laska \\\\lala była niezwyle
          ułozoną kobietą i bardzo prosto się trzymała.
          • Gość: genio Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE SIĘ!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 00:10
            czy ktos pamieta prof.Gutkinga niezły z niego wafel. w tym okresie dyr. był
            Kolasa 1978 r.
            • Gość: GENIO Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.telsten.com / 10.21.0.* 09.08.02, 12:51
              hej- wspomnienia są wysmienite z perspektywy czasu . Kadra była niezła .No i
              oczywiście super Lalunia , której wiecznie coś śmierdziało . Aby ten zapach
              zabić to wylewało jej się na biurko pół flakonika perfum.Była także z tego
              niezadowolona bo za duża dawka zapaszków . No to na poprawkę część klasy
              wyłożył swoje obuwie sportowe pod ławkę aby było bardziej sielsko.Dalszy ciąg
              wspomnień nastąpi wkrótce. Do miłego
          • Gość: Genio Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.telsten.com / 10.21.0.* 09.08.02, 13:00
            Hej . Co do Lali potwierdzam że była zacną damą , niezwykle trzymającą się
            prosto jakby połknęła niezłej długości kij.Elokwencja tej damy była wyjątkowo
            wysoka.
            Miała swojego wybrańca w latach 80-tych tylko jak długo ze sobą chodzili nie
            wem. Gdy spotkałem ich przy bazylice to byłem miło zaskoczony tym widokiem. Do
            miłego
        • Gość: 1975 Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.pl / *.pl 16.10.03, 20:48
          Babcia Bałowa była moją wychowawczynią w zawodówce. Z latarnią szukać takich
          nauczycieli. Dziś jest nobliwą i elegancką starszą panią. Czasem przychodzi do
          szkoły (np. Wigilia) i wspominamy jak mnie uczyła. Bo ja dziś też jestem
          belfrem Samochodówki. Takie dziwne koleje losu...
      • wakomp Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE SIĘ!!!!! 18.01.02, 12:43
        Witam. Oczywiście że pamiętam Klamota, Lalę i innych. Klamot był nawet moim
        wychowawcą. I oczywiście kto by nie pamiętał prof, Zielińskiego, przecież Skoda
        to najlepszy z samochodów, niejednemu pomogła ta marka przy tablicy (hahaha).
        Ale jeżeli chodzi o ranking to ja bym stawiał z pań na Madonnę (j.angielski)a z
        panów na Ścisłego Gościa (rysunek techniczny). Czekam na kontakt. Mój adres:
        szef@wakomputery.com.pl Wojciech Frysny.
    • Gość: Tadeusz Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE SIĘ!!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 13:56
      Jestem absolwentem szkoły rocznika 1980, bardzo dawne czasy. Kto pamięta
      Redisa, albo Klamota z jego słynnym Moskwiczem.Lala pociągająca nosem, że w
      klasie śmierdzi, bo uczniowie wrócili właśnie z WF-u. Moją wychowawczynią była
      p. Bała. Duże dzięki dla niej za opiekę nad naszą klasą.Może żyje jeszcze ktoś
      z mojego rocznika ?!
      mailto; kosilobunkier@poczta.tpi.pl
    • Gość: Irek Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE SIĘ!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.02, 12:32
      Ciesze sie, ze jest ktos, kto chce powspominac dobre czasy w samochodowce.
      Pamietam wszystkich nauczycieli, o ktorych wspominaja pozostali. Moim
      wychowawca byl Stif (prof. Stefan Zielinski)- klasa 3T matura 1990 rok. Z
      innych nauczycieli wpominam dobrze p. Roszak - mamuskie. W rankingu
      najatrakcyjniejszych nauczycielek nie powinno zabraknac p. Ani Piotrowskiej.
      Przynajmniej taka opinia byla w naszej klasie. Moze ktos jeszcze odezwie sie z
      mojej klasy, kto chce powspominac stare czasy. Dzieki wam za te strone i
      sentyment do naszej szkoly!!!
      • Gość: Maciej Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.pl / 10.0.1.* 10.08.02, 13:55
        W samochodówce spedziłem 6 lat - 3 ZSS i 3 Technikum. Jasne, że z perspektywy
        czasu można na to patrzeć z przymrużeniem oka.
        A więc najciekawsze postaci za "mojej kadencji"
        prof. Henryk Krzeszewski- Redis i jego słynne R. Bardzo go szanowałem. Gość
        praktycznie mógł uczyc wszystkich technicznych przedmiotów w szkole. Jest tam
        chyba do dzisiaj, bo któż inny mógłby uczyc termodynamiki.

prof. A Piotrowska- elektrotechnika na której cisza jak makiem zasiał i jej
        słynne teleexpressy, czyli kartkówka pytanie - odpowiedź. Raz tak się
        zakręciłem, że miałem więcej pytań jak ona zadała::::))))))Obecnie w-ce dyrektor

prof. Makowska - matematyka, miałem to szczęscie, że przez 6 lat nasze drogi
        sie nie zeszły

prof. Andrzej Baldysiak - matematyka w zawodówce, w sumie w porządku facet, ale
        przez pociąg do alkoholu zwolniony z pracy

prof. Teresa Pacek - matematyka w technikum, czarna magia:))))

Prof. Stefan Zieliński - Stif, Kosiarz Umysłów itp.-silniki w sali 02 chyba?
        Ten naoblewał ludzi. Kilka faktów z jego metod nauczania::::))) Wchodzi do
        sali, otwiera dziennik sprawdza obecność itd. Mówi ladna dzis pogoda za oknem-
        na to klasa, że oczywiście, To prosze od okna rząd AB AB AB
        (kartkóweczka:::::))))
        Zielarz opowiada kawał, cała sala leje ze śmiechu a on do gościa-ty się
        najgłośniej śmiejesz to chodź do odpowiedzi.::::)))))) Odpowiadający rysuje
        jakiś schemat na tablicy np sprzęgło. Zielarz patrzy patrzy i mówi - to nie
        działa, siadaj lufa::::))))))))). Tez z nim nie miałem lekcji, opowieści znam
        od kolegów, którzy dzięki niemu powtarzali rok

Dyrektor Kolossa. W 1 klasie zawodówki mój wychowawca. W poniedziałki o 8 rano
        mielismy z nim mieć technologie. Rzadko kiedy była, z przyczyn
        oczywistych::)))))Ponadto do "obowiazków" szkolnego dyżurnego należało bieganie
        po piwo dla dyrka "tylko, żeby było dobrze zmrożone")))))W sumie też dobry
        człowiek. Od roku na emeryturze

Prof Tomas od rysunku technicznego, obecnie dyrektor. Odkąd został wice
        dyrektorem zaczął głowę nosić wyżej niz wszyscy, nie lubiałem go. Teraz
        dyrektor.

Lala i mamuśka Roszak są już na tamtym świecie...
        CDN
        Pozdrawiam
        • Gość: Robi Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.spedpol.com.pl 16.08.02, 09:11
          Samochodziarze z samochodowki laczcie sie...

> prof. Henryk Krzeszewski- Redis i jego słynne R. Bardzo go szanowałem. Gość
          > praktycznie mógł uczyc wszystkich technicznych przedmiotów w szkole. Jest tam
          > chyba do dzisiaj, bo któż inny mógłby uczyc termodynamiki.

Redis - i owszem, rysunek, cząstki (części maszyn), ale pozniej za czesto
          wychodził do kantorka (niby że wode wstawił)w trakcie liczenia na tablicy, a po
          powrocie trzeba było korygować obliczenia...

> prof. A Piotrowska- elektrotechnika na której cisza jak makiem zasiał i jej
          > słynne teleexpressy, czyli kartkówka pytanie - odpowiedź. Raz tak się
          > zakręciłem, że miałem więcej pytań jak ona zadała::::))))))Obecnie w-ce
          dyrekto

Babka na poziomie. Zwracam szacunek.

> prof. Makowska - matematyka, miałem to szczęscie, że przez 6 lat nasze drogi
          > sie nie zeszły

Nigdy z nią nic nie miałem i chyba dobrze, jak widzę.

> prof. Andrzej Baldysiak - matematyka w zawodówce, w sumie w porządku facet,
          ale
          > przez pociąg do alkoholu zwolniony z pracy

Przyszedl juz po moich czasach, ale mialem z nim krotki kontakt. Faktycznie
          ciągle po wódeczce.

> prof. Teresa Pacek - matematyka w technikum, czarna magia:))))
          Wg mnie jeden z najlepszych nauczycieli w tej szkole. Może czasami trochę zbyt
          zasadnicza.

> Prof. Stefan Zieliński - Stif, Kosiarz Umysłów itp.-silniki w sali 02 chyba?
          > Ten naoblewał ludzi. Kilka faktów z jego metod nauczania::::))) Wchodzi do
          > sali, otwiera dziennik sprawdza obecność itd. Mówi ladna dzis pogoda za oknem-
          > na to klasa, że oczywiście, To prosze od okna rząd AB AB AB
          > (kartkóweczka:::::))))
          > Zielarz opowiada kawał, cała sala leje ze śmiechu a on do gościa-ty się
          > najgłośniej śmiejesz to chodź do odpowiedzi.::::)))))) Odpowiadający rysuje
          > jakiś schemat na tablicy np sprzęgło. Zielarz patrzy patrzy i mówi - to nie
          > działa, siadaj lufa::::))))))))). Tez z nim nie miałem lekcji, opowieści znam
          > od kolegów, którzy dzięki niemu powtarzali rok

Można tutaj dopisywać jeszcze wiele faktów. Na pewno zapisał się w pamięci
          wszystkich uczących (raczej pozytywnie). Jak próbowaliśmy niejednokrotnie
          przesuwać sprawdziany to jego słynne: "coś mi w butach chlupie..."

> Dyrektor Kolossa. W 1 klasie zawodówki mój wychowawca. W poniedziałki o 8
          rano mielismy z nim mieć technologie. Rzadko kiedy była, z przyczyn
          > oczywistych::)))))Ponadto do "obowiazków" szkolnego dyżurnego należało
          bieganie po piwo dla dyrka "tylko, żeby było dobrze zmrożone")))))W sumie też
          dobry człowiek. Od roku na emeryturze

Za naszych czasow nie mielismy z nim lekcji.

> Prof Tomas od rysunku technicznego, obecnie dyrektor. Odkąd został wice
          > dyrektorem zaczął głowę nosić wyżej niz wszyscy, nie lubiałem go. Teraz
          > dyrektor.

Pierwsze swoje lata zaczynał z nami. Lubiliśmy go.

> Lala i mamuśka Roszak są już na tamtym świecie...

Lala (z autopsji): Kto dzisiaj jest dyżurnym? -Ja, ja -> wychylaja się dwaj
          koledzy. Dobrze (mówi Lala), idź Grzegorz do ubikacji i pospuszczaj wode po
          tutaj brzydko pachnie (klasa w śmiech).

Roszak, też super - koparki nadsiępierne i podsiępierne...

Przykro słyszeć, że ich już nigdy nie zobaczymy.

Nie zapomnijmy o Żyle, Hys, Ossowskiej, Barańskim (prawą ręką pisał na tablicy,
          a zaraz lewą mazał to gąbką; wygłaszał jakiś dowód, pytał "czy rozumiecie" -
          wszyscy kiwali głowami twierdząco, chociaż nikt nic nie rozumiał), nazwiska
          zreszta mi juz pouciekały: od wf Olszewski czy coś podobnego, Wojtek od
          silników (konkurencja dla Stiva), Józef Podlaski (chyba) od pracowni,
          przepisów; W ostatnich moich latach również inż. Sowiński - od nadwozi i
          podwozi. Kiedyś kolega na sprawdzianie własnie u niego (S.) napisał na 3 czy
          czterech kartkach jedno zdanie powtarzając je słowo w słowo: "Amortyzatory
          służą do tłumienia drgań" lub coś bardzo podobnego. Na końcu dodał wierszyk, że
          przeprasza, że się nie nauczył. Rozdanie prac i kolega otrzymuje ocenę 3 lub 3+.
          Jeszcze była pani od chemii (niestety już nie pamiętam nazwiska). No a
          warsztatch na dole: Berkowicz i Boss.

Kto jeszcze odświerzy mi i innym pamięć?

Pzdr
          Robi
          • Gość: Maciej Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.pl / 10.0.1.* 18.08.02, 21:17
            Ciąg dalszy wspomnień z samochodówki

prof.Urszula Hys - historia, wos. Lubiała sie czepiać bez powodu, miała swoje
            teorie, miałem u niej maturę, wspominam ją bez emocji.

prof.Makarewicz - mechanika. Wzrok rozbiegany niemiłosiernie, nikt nie
            wiedział, gdzie on się patrzy. I jego ulubione powiedzonko "proszę o uwagę"
            wygłaszane ponad 100 razy na 45 minut.

wuefiści - Marian Żyła i Stanisław Olczyk. Ten pierwszy wesołek, w porządku
            gość. Olczyk stary lekkoatletyczny trener i członek dyrektorskiej grupy
            bankietowej. Ponadto zawsze przede mną zabierał z biblioteki Przegląd Sportowy:)
          • Gość: Robi Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.spedpol.com.pl 19.08.02, 20:17
            Heja!

Mam pomysł.
            A może ustalmy najpierw listę wszystkich(?) nauczycieli?
            Potem bedziemy przypominać historie z poszczególnymi postaciami?

To zacznę (na podstawie wczesniejszych wiadomości i mojej pamięci).
            Dopisujcie (poprawiajcie) kolejnych profesorów.

Frączkiewisz Barbara(?) ps.Lala - j.polski
            Fryzowska ps.Fryzia, ps.Madonna - j.angielski
            Hys Urszula - historia, wos
            Ossowska ps.Osa - j.rosyjski
            Pacek Teresa - matematyka
            Krzeszewski Henryk ps.Redis - rysunek techn., części maszyn
            Tomas - technologia
            Marian Żyła - wf
            Stanisław Olczyk ps.Olsen- wf
            Zyglarski - po
            Zieliński Stefan ps.Steve, Zielarz- silniki
            Bała - matematyka
            Guting
            Kolossa - chemia
            ps.Klamot - termodynamika
            Piotrowska Anna - elektrotechnika
            Makowska - matematyka
            Baldysiak Andrzej - matematyka
            Roszak
            Makarewicz - mechanika

Pozdrawiam
            Robi
          • Gość: Robi Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.spedpol.com.pl 26.08.02, 09:45
            Doszły 2 nazwiska

Frączkiewisz Barbara(?) ps.Lala - j.polski
            Fryzowska ps.Fryzia, ps.Madonna - j.angielski
            Hys Urszula - historia, wos
            Ossowska ps.Osa - j.rosyjski
            Pacek Teresa - matematyka
            Krzeszewski Henryk ps.Redis - rysunek techn., części maszyn
            Tomas - technologia
            Marian Żyła - wf
            Stanisław Olczyk ps.Olsen- wf
            Zyglarski - po
            Zieliński Stefan ps.Steve, Zielarz- silniki
            Bała - matematyka
            Guting
            Kolossa - chemia
            ps.Klamot - termodynamika
            Piotrowska Anna - elektrotechnika
            Makowska - matematyka
            Baldysiak Andrzej - matematyka
            Roszak
            Makarewicz - mechanika
            Walczak - chemia
            Zalewski Wojciech - silniki, pracownia

Dopisujcie i poprawiajcie wg wlasnej wiedzy.

Pzdr
            • Gość: wlodek Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.man.poznan.pl 28.08.02, 10:04
              Gość portalu: Robi napisał(a):

> Doszły 2 nazwiska
              >
              > Frączkiewisz Barbara(?) ps.Lala - j.polski
              > Fryzowska ps.Fryzia, ps.Madonna - j.angielski
              > Hys Urszula - historia, wos
              > Ossowska ps.Osa - j.rosyjski
              > Pacek Teresa - matematyka
              > Krzeszewski Henryk ps.Redis - rysunek techn., części maszyn
              > Tomas - technologia
              > Marian Żyła - wf
              > Stanisław Olczyk ps.Olsen- wf
              > Zyglarski - po
              > Zieliński Stefan ps.Steve, Zielarz- silniki
              > Bała - matematyka
              > Guting
              > Kolossa - chemia
              > ps.Klamot - termodynamika
              > Piotrowska Anna - elektrotechnika
              > Makowska - matematyka
              > Baldysiak Andrzej - matematyka
              > Roszak
              > Makarewicz - mechanika
              > Walczak - chemia
              > Zalewski Wojciech - silniki, pracownia
              >
              > Dopisujcie i poprawiajcie wg wlasnej wiedzy.
              >
              > Pzdr

Witam kolegów
              Moja wiedza dotyczy lat 79-84
              Do listy dodam:
              1. Jadzia Derkowska - matematyka, z uwagi na cenzurę nie przypomnę jej ksywki..
              2. Jurkiewicz .. lub podobnie - ...od ruska - wyszła za ucznia
              A kto pamięta przymusową wyprowadzkę na ul. Nakielską?
              Pozdrawiam
          • Gość: zbyszek Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.02, 22:41
            chodzilem,jak dyrektorem byl lis.alale tez pamietam.rocznik 74
        • Gość: 1975 Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.pl / *.pl 16.10.03, 20:58
          Babcia Roszak rzeczywiście zmarła, ale Lala ma się całkiem dobrze. Kiepskie
          informacje. Proponuję sprostować, bo niektórzy bedą płakać....
          • Gość: mariusz Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.adsl.hansenet.de 23.03.04, 19:47
            gucio,bala,derkowska,olczyk czy jeszcze ucza?
    • Gość: CHRISSS Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: 195.94.206.* 18.09.02, 14:04
      Lista jest OK!!
      Ale zabrakło najwspanialszej matematyczki - Stefy jakie Ona miała nazwisko
      chyba Makowska. Jak kończyłem to była Ona starsza Panna a teraz ponoć znalazła
      małżonka. Makarewicz to dopiero historia - pamiętacie knyfa na to aby nie było
      lekcji - należało zabrać Mu książkę o oczywiście amnezja nikt z klasy nie wziął
      swojej!!! Może ktoś wie co On teraz robi?! Prof. Zieliński był moim wychowawca
      i chyba po mnie odchodził - skody nie pamiętam ale potem najlepszym samochodem
      był VW i jakiś japoniec. A czy ktoś pamięta jego koronny cytat -"Porzućcie
      wszelkie nadzieje Wy którzy tu wchodzicie" - przed wejściem do sali.
      A może ktoś wie co się aktualnie dzieje w samochodówce?
      • Gość: wlodek Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 10:30
        ....przypomniało mi się, że w czasach kiedy na blały szło się do kina Bałtyk
        czy do Awangardy (teraz do banku) na "Jak rozpetałem II wojnę światową" nosiło
        sę zajebiste tarcze szkolne. Nikt w Bydgoszczy nie miał większych od nas. Te
        tarcze to był niezły obciach. Zielina stał przed 8 w drzwiach i każdego
        sprawdzał. Dopiero system 4 wygiętych szpilek w obszytych nićmi rogach tarczy
        pokonał jego czujność.
        Ktoś wcześniej wspomniał o Klamocie jako swoim wychowawcy. Klamot był również
        moim. Bardziej utkwił mi jednak jego przedmiot Podwozia-Nadwozia. A skąd ksywka?
        ...."Zabierzcie te swoje klamoty z ławek".

A co do ilości wpisów naszych absolwentów to widać, że kiepsko śród nas z
        informatyką.
        Gerard Kolosa już nic w tym kierunku nie zrobi ale może jego nastepca jeśli tu
        zagląda?
        • Gość: ireczek Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.pl / *.pl 16.10.03, 23:23
          Nie zaglada, ale zajrzy, moja w tym głowa
      • Gość: jodys Re: zielinski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 16:12
        czesc kris mine tez uczyl zielinski wlasciwie byl wychowawca poraz ostatni
        III T 1996.

jacek jodkowski
    • kedmund poszukaj na szkolnelata.pl 11.10.02, 14:57
    • Gość: wlodek Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.man.poznan.pl 25.10.02, 09:14
      Przez rok napisało 20 osób. Za 50 lat może będzie 1000.
      • Gość: Tomek Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 06.11.02, 14:14
        Ja chciałem wspomnieć moją wychowawczynię Panią Bonisławską. Uczyła chyba tylko
        z 6, może 7 lat. Pełniła w szkole funkcję czegoś w rodzaju pomocy
        psychologicznej. Prowadziła lekcje wychowawcze i coś o życiu w rodzinie. Prawdę
        mówiąc nie za bardzo nadawała się na nauczycielkę - była zbyt miękka. Niestety
        już nie żyje. Jej mąż w niecały rok po jej śmierci ożenił się ponownie. Dość
        szybko się pocieszył.
        Jeśli chodzi o prof. Tomasa (obecnego dyrektora) to uważam, że to kiep. Gadkę
        to on miał ale żadnych konkretów. Pod koniec lat 80 i na początku 90 wyglądał
        na gościa któremu o coś chodziło, chciał coś zmienić. Nie wiem jak jest teraz
        ale skoro został dyrektorem, to pewnie ma poparcie SLD. Pamiętam, że kiedyś
        działał w Solidarności. Krótko mówiąc uważam, że to człowiek z olbrzymimi
        kompleksami i zwykły karierowicz.
        Zawsze ceniłem Redisa, Panią Kornacką (od polskiego)i prof. Rymaszewskiego.
        Fryzowska była damulką ą,ę. Czy to prawda, że przez nią powiesił się jeden z
        uczniów (podobno załamał się jak go oblała)? Stefan to był zwykły buc. Nawet
        żony nie potrafił utrzymać przy sobie. Jeden totalny, chodzący kompleks.U niego
        wystarczyło wryć słowo w słowo to co podyktował i luzik (sam jestem tego
        przykładem).
        Lubiłem prof. Piotrowską, bo wszystkich traktowała równo. Ostro, ale równo.
        Natomiast prof. Pacek miała swoich ulubionych uczniów. Był taki jeden
        lekkoatleta o znanym nawet teraz nazwisku na Ch. który był pupilkiem Packowej.
        Gdyby mogła, to pewnie oddałaby mu się na stole lekcyjnym.
        Nie wiem czy wiecie, ale Makarewicz w roku 1990 dostał w Tychach (na praktyce
        miesięcznej) nieźle wpieprz od kolegi z mojej klasy.

Na ra
        • Gość: Maciej Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.tpnet.pl / *.multipc.com.pl 21.12.02, 22:31
          A nie najlepiej się dzieje właśnie z tego powodu, że dyrektorem jest Tomas(((:::
          • Gość: wlodek Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.man.poznan.pl 23.12.02, 09:46
            Gość portalu: Maciej napisał(a):

> A nie najlepiej się dzieje właśnie z tego powodu, że dyrektorem jest Tomas
            (((::
            > :

...A co się złego dzieje?
            Może to tylko recesja w gospodarce. A może robi się normalnie.
            W końcu skończyły się czasu gdy wybierało się szkołę bo była modna.
            Dla mnie Samochodówka to miły okres w życiu, świetni kumple, ale nic więcej.
            Przydaje się zdobyta wiedza ogólna, trochę mechanika w części teoretycznej ale
            myślę, że można to "zdobyć" w każdej innej szkole.
            Ktoś kto decyduje się obecnie na Samochodówkę albo będzie kontynuował naukę na
            kierunku technicznym albo będzie mechanikiem. Inaczej nie ma sensu wybierać tej
            szkoły.
            ...a kiedyś było inaczej.
            • Gość: Maciej Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.tpnet.pl / *.multipc.com.pl 23.12.02, 13:49
              Chodziło mi atmosferę wśród grona pedagogicznego, jaką wytworzył nowy dyrektor.
              (ale jak ktoś pisał donosy na poprzedniego dyrektora do kuratorium i potem
              zajął jego miejsce to niczego dobrego nie można było się spodziewać...)NA
              ostatniej szkolnej wigilii była tylko połowa nauczycieli, szkoda.
              • Gość: wlodek Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.man.poznan.pl 02.01.03, 09:38

> Chodziło mi atmosferę wśród grona pedagogicznego, jaką wytworzył nowy
                dyrektor.
                >
                > (ale jak ktoś pisał donosy na poprzedniego dyrektora do kuratorium i potem
                > zajął jego miejsce to niczego dobrego nie można było się spodziewać...)NA
                > ostatniej szkolnej wigilii była tylko połowa nauczycieli, szkoda.

"Może druga połowa nie wierzy w Św. Mikołaja?"
                • Gość: wlodek Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.man.poznan.pl 16.01.03, 10:32
                  wszystkim którzy pamiętali o moich imieninach serdecznie dziękuję za życzenia
                  Włodek
                  • Gość: piolo Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 15:29
                    Kończyłem samochodówkę (Liceum Zawodowe) w 1979 roku. Świetna to była szkoła.
                    Do wymienionego grona pedagogicznego dodam jeszcze prof. Łopatkę. Imienia nie
                    pamiętam. Ten pan usiłował nauczyć nas elektrotechniki.
                    Przez pewien czas do jednej klasy chodziłem z chłopakami o nazwiskach Jarek
                    Gawara - znany hokeista, Głowacki (Krzysztof ?) - żużel, Marek Kowalski -
                    obecnie biznesmen i wielu wielu innych wspaniałych chłopaków (Wyrwicz, Lorek,
                    Piątek, Kwiatkowski ....). Działałem też w naszym Szczepie ZHP.
          • Gość: gregor Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: 80.51.243.* 30.01.03, 21:49

> A nie najlepiej się dzieje właśnie z tego powodu, że dyrektorem jest Tomas
            (((::

Myślę, że mylisz się co do Tomasa. To jest super gość zawsze pomoże i już wiele
            zrobił dla samochodówki, chociażby wyremontował ją. Odkąd chodzę do tej szkoły,
            a jestem w klasie maturalnej, złego słowa nie powiedziałbym o Tomasie, w
            przeciwieństwie do byłego dyrka czyli Kolossy.
          • Gość: CHRISSS Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: 195.94.206.* 23.05.03, 16:38
            Witam Panów !!!
            Fajnie że lista sie rozrasta a jeszcze fajniej ze spotkamy sie mam nadzieje na
            spotkaniu absolwentów Samochodówki.
            Panowie jezeli ktos może wspomuc szkołę w jakikolwiek sposób to dzwońcie do
            nowego dyrektora Thomasa a On wprowadzi was w szczegóły!!!

Nowy matematyk Kowalski Piotr - to mój rocznik matury!!!!
        • Gość: Kali Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.01.04, 19:00
          Yo. Widze, ze znalazlem kogos z mojej klasy. Szkoda, ze dopiero teraz. To byla
          naprawde niezla paczka. Zabawilismy sie pare razy niezle. Pamietacie naszza
          studniowke. Byl czad!!!!! Tychy - to byl niesamowity epizod. Ciekaw jestem, czy
          byly jeszcze jakies inne roczniki po nas na takiej praktyce. Co do nauczycieli,
          to do nikogo specjalnie nie zachowalem sentymentu. Sa tylko dwie osoby, o
          ktorych nie zapomne. Prof. Kornacka - dzieki za 5 na maturze - do dzis do konca
          nie wiem za co, oraz Pani Fryzowska - najmierniejszy nauczyciel jezykow jakiego
          w zyciu spotkalem - a propos - jesli to pani kiedys przeczyta - juz kilka lat
          pracuje jako inzynier na zachodzie.
          Pozdrawiam wszystkich Absolwentow (przez duze A) Samochodowki.
          A co do kumpli z klasy - chetnie bym sie z Wami spotkal.
          kaliszewski@a-brochier.de
      • Gość: Irek Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.03, 12:47
        Ponad rok temu znalazlem ten "pamietnik" o naszej szkole i ze smutkiem
        stwqierdzam, ze malo nowych wspomnien przybylo...
        Moze faktem jest, ze nie wszyscy mieli informatyke w szkole, ale pomimo tego.
        szkoda, ze P. Roszak juz nie zyje, to byla naprawde u nas lebiana nauczycielka
        Jej ksywa "mamuska" tlumaczy wszystko.
        A co do tego jubileuszu naszej szkoly. Kiedy on przypada?
        Pozdrawiam wszystkich, ktorzy zechcieli swoje wspomnienia tutaj umiescic.
        Szkoda, ze nie ma nikogo z mojej klasy 3T Matura 1990 wychowawca Stefan
        Zielinski..
    • Gość: CHRISSS Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: 195.94.206.* 09.02.03, 12:35
      Witam ponownie Panów!!! Duzo nas nie doszło do forum ale i tak fajnie ze ktos
      daje znac o sobie. Zostawmy swoje uprzedzenie do nauczycieli przestanmy stekac
      i pomózmy naszej starej budzie!!! z tego co sie dowiedziałem i mogę Wam
      sprzedać to zbliza sie rocznica - okragła (może Ktoś wie ile to juz lat?) i ma
      być zorganizowane spotkanie uczniów i nauczycieli. To miłe ale na wszystko jest
      potrzebna kasa albo układy i pomoc wiec jeszcze raz kto może niech pomoze!!!
      Wszelkie propozycje pomocy do dyrektora szkoły.
      A jak dojdzie do spotkania to moze i My wspominajacy sie spotkamy i pogadamy!!!

P.S.
      Czy ktoś zna nowego nauczyciela od matematyki - Kowalskiego Piotra - co o nim
      sadzicie?
    • Gość: Wojtek Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.pppool.de 12.02.03, 23:41
      Czesc,

pozdrawiam wszystkich kolegow z klasy 4A i 4B Liceum (81).
      Miło poczytać co inni wspominają. Byłem w klasie, która przygotowała długo
      przez naszych Belfrów wspominany program Studniówki - Nauka jazdy i szkoła
      samochodowa w starożytnym Rzymie. Pozdrawiam moich najlepszych kumpli z
      naszej "świętej trójcy" IRKA S. JACKA W. i LESZKA Z.
      Ktoś mnie pamięta? Może napisac wojtek_schneider@yahoo.de

PS. Od rosyjskiego była Ewa Jurewicz(moja wychowawczyni), a nie Jurkowska jak
      pisał któryś z kolegów.
      • Gość: wlodek Samochodówka IP: *.man.poznan.pl 18.03.03, 09:25
        Kilka tygodni temu obejrzałem ponownie "Idy marcowe" w TVP, gdzie scena z
        tarczami szkolnymi (lata 60) do złudzenia przypominała akcje z naszej budy z
        początku lata 80. Dawno nie byłem w szkole na Powstańców i nie wiem jakie są
        teraz zwyczaje ale kiedyś wejście dla uczniów było wyłącznie przez szatnię a
        dyżurujący nauczyciele stali przed 8 na schodach i każdemu uczniowi sprawdzali
        tarczę szkolną, czy przyszyta!! A że nasze tarcze były największe w demoludach
        i w całej Bydgoszczy się z nas śmiano to znalazły się sposoby by oszukać
        belfrów. Pamiętam że szkoła zasadnicza miała zielony kolor a technikum i liceum
        czerwony. Ciekawe jak to wygląda teraz?
        Może jakiś aktualny kolega uczeń z samochodówki coś napisze?
        Może ktoś napisze czy w szkole działa radiowęzeł? Pytam bo budowałem studio w
        83-84.
        Pozdrowionka
        Włodek Bujok
        • Gość: CHRISSS Re: Samochodówka IP: 195.94.206.* 23.05.03, 16:41
          Świetlica została przebudowana i powstała sala multimebialna - albo powstaje!!!
          • Gość: wlodek Re: Samochodówka IP: *.man.poznan.pl 27.05.03, 15:02
            Podejrzewam, że jeśli nawet nie powstała jeszcze nowa sala multimedialna to i
            tak po naszej "jajcarni" nie ma już śladu. Sprzęt który tam wtedy grał mozna
            już spotkać w muzeach.
            Ciekawe ilu obecnych uczniów miało kiedyś magnetofon szpulowy...?
    • Gość: matura 81 Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.alstom.pl / 172.20.6.* 17.07.03, 15:18
      Czy jest ktoś z Technikum 3 letniego matura 1981r
      Szuka Tomasz K.
      • Gość: Tomasz Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.alstom.pl / 172.20.6.* 21.07.03, 14:37
        Gość portalu: matura 81 napisał(a):

> Czy jest ktoś z Technikum 3 letniego matura 1981r
        > Szuka Tomasz K.

Gdzie są Gaduła, Światełko, Bedek, Jarmuła i inni, pamięć szwankuje.
        Wszyacy z klasy Lali.

Odezwijcie się "LUFIARZE DOSKONALI".
        TK
    • Gość: chrissss Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: 195.94.206.* 22.08.03, 14:25
      A co sadzicie o obecnych nauczycielach np. matematyk Piotr Kowalski czy
      Stefa?!?!
      • Gość: Ktoś Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.acn.pl / 10.71.0.* 25.08.03, 19:02
        Gość portalu: chrissss napisał(a):

> A co sadzicie o obecnych nauczycielach np. matematyk Piotr Kowalski czy
        > Stefa?!?!

Co do P.Kowalskiego to w porządku gość! Oby inni nauczyciele byli tacy! Co do
        Stefy się nie wypowiadam bo nie znam jej dobrze!

Co do reszty nauczyciei, to są lepsi i gorsi - ale średnio wychodzi, że są O.K
        • Gość: Kali Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.01.04, 19:06
          Stary - Funky Koval jest absolwentem Samochodowki i chodzil ze mna do
          rownoleglej klasy. Na maturze wspolpraca poprostu kwitla. Trenowalismy razem
          rowniez "wiosla" w BTW. To jest naprawde rowny koles. Czasem sie widujemy.
          Pozdrawiam Piotra
    • ireczek Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE 16.10.03, 21:33
      Uwaga wszyscy absolwenci Zespołu Szkół Samochodowych w Bydgoszczy !!!
      W sobotę 12 czerwca 2004 roku odbędą sie uroczystości z okazji 30 lecia naszej
      szkoły. Informacje na temat Jubileuszu znajdą się wkrótce na naszej stronie <A
      href="www.zss.pl" target="blank">http://www.zss.pl</a>
      Właśnie nad tym pracujemy.
      Zapraszamy wszystkich chetnych już dziś. A może ktoś z Was napisze mały
      felieton wspomnieniowy, który zamieścimy w spisie absolwentów?
      Wyślijcie tekst na adres
      ikulczyk@poczta.fm, a my chętnie go
      wykorzystamy.
      Pozdrawiam wszystkich samochodziarzy, a szczególnie z IIIcz rocznik ukończenia
      1975, wychowawczynią była profesor Barbara Bała
      IRENEUSZ KULCZYK
      • ireczek Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE 19.10.03, 23:15
        Przenieście sie na forum dyskusyjne na stronie <a href="www.zss.pl"
        target="blank">http://www.zss.pl</a>
        Tam jest założony temat dla absolwentów. W końcu to nasza szkoła i nasza strona
        www. Gdzie nam bedzie lepiej niz w domu?
        • Gość: Maciej Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.eu.org 20.10.03, 18:11
          no i Pan Prof. się wpisał:)
          pozdrowienia od III T matura 97, można jeszcze na zajęciach obejrzeć filmy z
          Jasiem Fasolą:)????
          • ireczek Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE 21.10.03, 21:16
            Teraz to mu mamy inne filmy,bo ten z Jasiem Fasolą ktoś ukradł. Bardzo nad tym
            ubolewam, ale to dobrze, że ludzie mają takie wspomnienia.
            • ireczek Zjazd absolwentów 18.12.03, 12:51
              Ruszyła strona internetowa Zjazdu Absolwentów Zespołu Szkół Samochodowych w
              Bydgoszczy. Adres to www.zss.pl/zjazd. Jest tam również księga gości. Zapraszam
              do zajrzenia.
    • Gość: TopLiner Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: 212.122.212.* 19.11.03, 11:18
      Witam wszystkich!
      Jestem absolwentem roku 2003. Chodziłem do tej budy przez 6 lat i naprawdę
      doświadczeń i wrażeń mam pod dostatkiem!
      Jeśli chodzi o pierwsze 3 lata (zawodówka) to był to okres chyba najlepszy w
      moim życiu. Nikt nie martwił się nauką, bo żeby oblać naprawdę trzeba było się
      postarać! Była zwała a niekiedy chamówa do granic bezczelności. Pamiętam jak na
      lekcji historii z panią Marzec wyjęliśmy z szafy taki stary adapter na płyty i
      zaczęliśmy nim mixować, mało tego na ścianie przyczepiliśmy wielką flagę
      klubową. Marcowa tak się zdenerwowała, że z łzami w oczach pobiegła po Thomasa
      (jeszcze wtedy wicedyrektora). Jak wrócili to oczywiście wszystko pochowane a
      my nosy w książkach! Naszym wychowawcą był wtedy mgr. inż. Zbigniew Sternicki i
      pamiętam, że trochę się nam oberwało. Facet nie przebierał w słowach ale w
      gruncie rzeczy wiem, że też lubił zabawę i śmiech. Te jego dowcipy (sprośne) na
      lekcjach i luzackie podejście nawet w najwredniejszy dzień potrafiły przywrócić
      dobry nastrój.
      Niestety technikum wspominam nieco gorzej. Tu skończyły się żarty. Rozumiem, że
      powaga tej instytucji wymusza pewne zachowania ale wraz z nimi uleciał gdzieś
      duch uczniowskiej braci. Pojawili się karierowicze i wazeliniarze. Zachowała
      się garstka fajnych ludzi ale to już nie było to! Był to okres kiedy berło
      szkoły przejął Thomas. Nie mogłem gościa wyczuć ale nie przepadałem za nim!
      Moją wychowawczynią w tym okresie została pani Anna Piotrowska. Super babka,
      naprawdę nie wiem gdzie się tu można uczepić. Zawsze uczynna, pomocna może
      troszkę zbyt chłodna. Sprawdzian powtarzaliśmy setki razy aż większość nie
      dostała pozytywek. Makarewicz to dopiero był koleś (jedno oko na Maroko).
      Texty –
      - przychodzi pacjent do tablicy
      - proszę o uwagę sytuacja następująca
      - moment pacjent
      - wektorowo (u niego wszystko było wektorowo)
      Pacek??? Równie dobrze może wykładać „wiedze tajemną”! Pani Jodłowska
      (polonistka), dużo chodzi na jej temat opinii. Nie powiem czasem robiła jazdy
      że hoo hooo! Wydaje mi się, że to dobra kobieta chociaż sama o sobie mówiła, że
      jest wredna. Chemia!!! To była moja zmora. Zajęcia prowadziła Britney czyli
      słodziutka pani Bożenka Łukaszczyk. Osobiście uwielbiałem ją, może i do dzisiaj
      uwielbiam!
      A teraz moje dwie nie zapomniane postacie!
      - 1 – Iwona Krauze (anglistka). Sprawiała wrażenie jakby prowadziła
      zajęcia za karę. Choć naprawdę ładna to bardzo nie sympatyczna. Nie mogłem się
      pogodzić z tym, że tak nie wiele od nas starsza osoba, bez autorytetu gnoi nas
      jak się jej tylko podoba. Nawet nie można było się o nic spytać bo zabijała cię
      już wzrokiem nie wspominając o dość prymitywnych textach i przechwałkach. Nigdy
      nie zapomnę jak kumpel wiedząc, że obleje troszkę ją postraszył. Byście musieli
      to widzieć jak od razu jej się głos zmienił o wzrok opadł haaa.
      - 2 – Sławomir Jósiak (fizyk). No to dopiero był koleś. Jego lekcje to
      totalna niewyróba. Chodziłem na te zajęcia cały w skowronkach. Sympatyczny,
      dowcipny, zabawny miał podejście do ucznia a przy tym ten jego styl prosto z
      lat ’80 sprawiło to, że jestem gotów nominować go na „Nauczyciela Bydgoszczy”!
      Gorąco pozdrawiam wszystkich, którzy zmagali się z trudami „samochodówki”
      (jeśli ktoś jest z tych czasów to proszę piszcie, skonfrontujemy nasze
      wspomnienia i doświadczenia)
    • Gość: Wojtek Zjazd Absolwentow 12.06.2004 IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 09.01.04, 21:50
      Czesc,

pozdrawiam wszystkich kolegow z klasy 4A i 4B Liceum (81)i nie tylko.
      Chłopaki meldujcie się, bo z tej imprezy będą nici.
      www.zss.pl/zjazd/index.php?page=aktualnosci
      Pozdrawiam i do zobaczenia Wojtek Schneider
    • Gość: Andrzej Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.chello.pl 13.01.04, 12:15
      Matura 1977 rok,pozdrawiam wszystkich.Pierwszy absolwent Liceum Zawodowego NR
      3.
      • Gość: Maciej Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.eu.org 03.02.04, 12:53
        ciekawe co z tym zjazdem wyjdzie. Ostatnio na spotkaniu komitetu
        organizacyjnego dyr dziwoląg Tomas wypalił bez ogródek że ma zamiar zarobić
        kasę na tym zjezdzie. np kto nie zapłaci nie wejdzie tego dnia na teren szkoły
        itp. Pozostali członkowie komitetu z zazenowaniem wysłuchali tego wywodu. co
        będzie dalej czas pokaże
      • Gość: Rutek Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.tvgawex.pl 05.02.04, 09:39
        Matura 1991 I klasa p.prof.Makoweskiej pozdrawiam wszystkich
        • Gość: Fabi Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.tvgawex.pl 07.02.04, 22:04
          Pozdrawiem absolwentów z rocznika 1995 od Ulki Hys. Może wypali ten zjazd
          Koledzy i będzie okazja do spotkania się.
          Polecam stronę ZSS :www.zss.pl/index.php?page=aktualnosci.
          Paśnik, Koniu, Cycek , JArosz , Lechu, łuki, Wojtek ŻYJECIE???
          POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH Z TEGO ZŁOTEGO ROCZNIKA!!!
    • Gość: mirsoby Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.dialup.telenergo.pl 09.03.04, 09:30
      Zapraszam --> www.allegro.pl/show_item.php?item=22330310
    • Gość: Ozdar Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE SAMOCHODÓWKI ODZWIJCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 01:43
      Pozdrawiam wszystkich z mojej klasy tzn.95-98 i 98-01...
      Czekam na kontakt: ozdar@tlen.pl
      Chłopaki odezwijcie się... Trzeba gdzieś wyskoczyć na browara!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka