Dodaj do ulubionych

Pożegnanie celników

IP: *.gorzow.mm.pl 08.11.04, 00:45
A jakim cudem celnik ze swojej pensji w wysokosci 1200-1500 netto odlożył
przez te 10 lat na ziemię i domek ??? nie wspominając o jakimś autku
Obserwuj wątek
    • Gość: jażemek Re: Pożegnanie celników IP: *.gorzow.mm.pl 08.11.04, 16:08
      grabiąc naród na odprawach! Nikt mi nie wmówi, że z takiej pensji można
      postawic dom (nawet na kredyt, bo ten trzeba spłacać). Zarabiam więcej, a na
      taką inwestycje nie mam szans odłozyć
      • Gość: Zoll Re: Pożegnanie celników IP: 5.5R* / 217.17.233.* 08.11.04, 21:20
        Popatrzcie sie na co lepsze wille w Slubicach, Rzepinie i okolicach. W wielu z
        nich mieszkaja celnicy. Pod willami stoja samochody warte wiecej niz kilkuletni
        dochod takiego celnika... Kto mial wejscia, zalatwil sobie stolek celnika i za
        odpowiednia gotowke przymykal oczy na przemyty...
        Nawet na liscie plac GW jest celnik, ktory sie oficjalnie przyznaje, ze bierze.
        Dokladniej, jest to agent celny, ale... ci mundurowi w Swiecku brali znacznie
        wiecej:

agent celny w Krakowie, niecałe trzy lata stażu. Miesięcznie z łapówek ok. 1000
        zł. Pracuje 55 godzin tygodniowo.

Nic dodac, nic ujac...
        • Gość: Podróżny Re: Pożegnanie celników IP: *.gorzow.mm.pl 08.11.04, 23:33
          Przez wiele lat woziłem różne towary z Niemiec do Polski w celach handlowych.
          Jak widzę dzisiaj tą bandę skorumpowanych i zepsutych przez pieniądze celników,
          to nóż w kieszeni otwiera się sam.Przez całe lata nastawiali tylko kieszenie
          albo wskazywali miejsce gdzie należało zostawić "działkę" bo jak nie to można
          było kwitnąć na granicy wiele dni nawet. Ostatnio w kilku programach w
          telewizji widziałem kilku z nich co się tak bardzo oburzało gdy ktoś im
          zarzucał łapownictwo. Szlag mnie trafia gdy widzę tych "kryształowo czystych"
          urzędników państwowych mających pilnować interesów pństwa na granicach.
          Gdyby dobrać się do tyłka któremukolwiek z celników ze Słubic,
          Rzepina,Kostrzyna czy nawet Gorzowa, to okazałoby się jak to ich
          rodziny /ciotki, wujkowie, babcie, dziadkowie/ wybudowali w ostatnich latach
          domy kupili luksusowe samochody,pozakładali lokaty w bankach niekoniecznie
          polskich.Jest to zakłamana banda złodzei i oszustów skarbu państwa i obywateli.
          Ja się bardzo cieszę że koryto zostało wreszcie od pyska skutecznie odsunięte.
          Teraz kolej na weryfikację dochodów ich samych jak i członków rodziny razem
          zamieszkujących. Nie jest również problemem sprawdzenie posiadania kont w
          zagranicznych bankach. Tylko czy komuś będzie się chciało to robić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka