Dodaj do ulubionych

RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!!

IP: *.visp.energis.pl 11.12.02, 23:35
Na codzien studiuje w Poznaniu.W zeszly weekend przyjechalem do rodzinnego
miasta Bydgoszczy z dwoma kolegami z Poznania, chcialem pokazac ze Bydgoszcz
nie jest az taka dziura - jak mowia niektorzy.Pochodzilismy po klubach a
nastepnie wypadalo cos zjesc wiec zabralem ich do "Starego Portu" Po wejsciu
przybiegl do nas kelner i powiedzial(wydarl sie) ze nie ma miejsc.. - ale
byly moze zajete dwa stoliki. Nastepnie powiedzial ze sa rezerwacje - wiec
stwierdzilismy ze pojdziemy gdzies indziej, ale za nami stal starszy pan z
pania i slyszac ze nie ma miejsc potwierdzil to na glos swojej towarzyszce.
Po woli zaczelismy wszyscy wychodzic az tu nagle kelner na caly glos - dla
pana jest zawsze miejsce... Przykro mi to mowic, ale bylem zaskoczony. Do
restauracji chodze rzadko ale mysle ze tak sie nie powinno traktowac
klientow. Moze ten pan byl znany w Bydg i to ze przyjechal Mercedesem
zawazylo na tym ze dla niego bylo miejsce a dla nas nie! ALe przed lokalem
nie bylo tabliczki typu - "wejscie tylko dla znanych i bogatych"
Niestety przyznalem kumplom ze do Poznania nam jeszcze wiele brakuje
Pozdrawiam Kamil...
Obserwuj wątek
    • oti Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! 12.12.02, 10:31
      szkoda ze mial miejsce taki incydent
      swietna knajpa - pokazowa - mozna bez kompleksów przyjść z każdym
      wniosek - oby nie rozumial po polsku
      • Gość: #kasia Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: 194.204.138.* 12.12.02, 10:32
        i nie przerazal go kicz
        • Gość: kamil Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.visp.energis.pl 12.12.02, 21:11
          dokladnie... najlepiej z obcokrajowcami! Przykro mi ze tak jest.. A jutro mamy
          wejsc do Unii... Ale z czym?!
        • Gość: kamil Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.visp.energis.pl 12.12.02, 21:16
          problem polega chyba na tym ze w normalnym wiekszym miescie kazda restauracja
          dba o kazdego klienta aby go nie utracic( aby nie poszedl do konkurencji)
          Jednak w naszym miescie jest tak maly wybor lokali ze predzej czy pozniej sie
          wraca do danej restauracji, pubu itp.. bo nie mozna wciaz chodzis w to samo
          miejsce!! Jest to przykre gdyz kazdy powinien byc traktowany tak samo..
          Rozumiem ze sa lokale do ktorych TRZEBA sie odpowiednio ubrac (stroj
          wieczorowy) , lokale w ktorych wejscie jest tylko na kare - ale raczej Stary
          Port do nich nie nalezy... Nie twierdze ze lokal jest zly i ze jedzenie jest
          zle (nie probowalem) ale obsluga pozostawia wiele do zyczenia. Niestety juz tam
          nigdy nie pojde..
          • Gość: Zbych Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: 195.117.130.* 12.12.02, 21:42
            Dzięki za info....juz wiem, gdzie napewno NIE pójdę....jest w Bydzi jeszcze
            kilka miejsc, gdzie zostaniesz właściwie obsłużony......
            Pozdrawiam.
            • Gość: MONK Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.02, 22:01
              Nie pekaj, mi zdarzylo sie cos podobnego, tez w Starym Porcie. Co roku przed
              Swietami spotykamy sie z kumplami (jeszcze z liceum) - cos w rodzaju Wigilii.
              Pech chcial,ze w zeszlym roku trafilo na Stary Port. Zdaje sie, ze mielismy
              rezerwacje, glowy nie dam (to bez znaczenia bo i tak wolna byla przynajmniej
              polowa stolikow). Powiedziano nam ,ze ... jest nas za duzo! Wystarczylo troche
              dobrej woli, dostawic jeden stolik - ale widac utrata 12 klientow to dla nich
              pestka. Pamietam, ze skonzcylismy w Sphinxie gdzie oczywiscie z dostawieniem
              stolika nie bylo problemow. pozdr.
            • Gość: kamil Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.visp.energis.pl 12.12.02, 23:31
              Niestety... dzieki za informacje. nastepnym razem sprobuje w sfinx-ie. ALe jak
              wybieralismy sie z kumplami na cos do jedzienia to chcialem im pokazac cos
              innego, a sfinx w innych miastach jest taki sam. Chodzilo o specyficzny klimat..
              Tak przynajmniej mowili o Starym Porcie znajomi - naprawde byl "specyficzny"!!

Pozdrawiam
              • Gość: atomski Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 00:23
                "Niestety przyznalem kumplom ze do Poznania nam jeszcze wiele brakuje"

Dwa miesiące temu byłem tydzień po tygodniu w Poznaniu.
                Na dworcu PKS robiłem slalom między rzygowinami ,na starym miescie papier na
                papierze ,kupa na kupie (gdzie ta poznańska czystość ) .Załapałem się na Rynku
                na farsę z przyjmowaniem Poznania jako miasta europejskiego .Ale kichowata
                impra ,chociaż faktycznie telebim był wielki .Jakaś szkoła plastyczna
                rozwiesiła płachtę z gwiazdkami ,co była na linie podwieszonej od ratusza do
                kamienicy z drugiej strony . No wiec połopotało to chwilę gubiśc gwiazdki Unii
                i się zawinęło na tej lince :))))))) Kichę tej klasy można chyba tylko w TVB
                obejrzeć. Było paru oficjeli z zagramanicy. Coś mi się zdaje ,ze oni tez sobie
                mysleli : "co za wiocha".

W drodze powrotnej -za drugim razem - minęło mnie czerwone AUDI 80 tylko po to
                by 500 metrów dalej przykleić się dachem do słupa .
                Przez kilka nastepnych lat to piękne skądinąd miasto edzi emi się kojarzyło z
                brudnymi ulicami ,szaleńcem co zginął w Audi (chyba kogoś ze soba jeszcze
                zabrał ) ,oraz z zupełnym załamaniem dawnej idei Festiwalu Teatralnego -Malta
                ( kiedyś na Malcie -teraz pod namiotami i w teatrach za grube pieniądze -ot
                festiwal teatrów ulicznych ).

A to wszystko równie subiektywne odczucia jak Twoje ,Kamilu .Spróbuj i to
                wytłumaczyć kolegom .
                Pozdrawiam w szarej polskiej (nie poznańskiej ,nie bydgoskiej )
                rzeczywistości .
                • oti Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! 13.12.02, 14:17
                  duzo powiedziano chcial bym dodac swoje uwagi

1 Stary Port to nie kicz
                  2 Można zamowić stolik telefonicznie
                  3 Sfinx sie nie umywa = fast food z gumowym zarciem
                  4 Zgadzam sie ze zdarzaja sie brzydkie zachowania ze strony obslugi tu czy tam
                  mozna ubolewac ale nie mozna sie na knajpe obrazac
                  5 uwazam ze Stary Port i Meluzyna to jedne z nie wielu miejsc w tej dziurze
                  ktorych nie trzeba sie wstydzic
                  • Gość: MONK Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 15:39
                    oti napisał:

> duzo powiedziano chcial bym dodac swoje uwagi
                    >
                    > 1 Stary Port to nie kicz
                    > 2 Można zamowić stolik telefonicznie
                    > 3 Sfinx sie nie umywa = fast food z gumowym zarciem
                    > 4 Zgadzam sie ze zdarzaja sie brzydkie zachowania ze strony obslugi tu czy tam
                    > mozna ubolewac ale nie mozna sie na knajpe obrazac
                    > 5 uwazam ze Stary Port i Meluzyna to jedne z nie wielu miejsc w tej dziurze
                    > ktorych nie trzeba sie wstydzic
                    1.No zgadza sie, mozna zarezerwowac telefonicznie ale niekoniecznie mozna
                    zostac przyjetym - MIMO WCZESNIEJSZEJ REZERWACJI. Jezeli kanjpa woli pozostawic
                    polowe sali pustej bo nie chce im sie zestawic stolikow to nie ma wogole tematu.
                    2. Zarcie w Starym Porcie tez nie jest rewelacyjne, do tej knajpy chodzi sie ze
                    wzgledu na atmosfere. Sphinx rzeczywiscie sie nie umywa.
                    3. Jezeli obsluga jest marna to zwyczajnie wiecej sie tam nie zjawiam -
                    ostatecznie to moja kasa i moge wydac ja na co mi sie podoba.
    • Gość: ochman Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: 62.190.181.* 13.12.02, 14:21
      Trzeba bylo poprosic o kierownika sali i zrobic zjebke
      (grzeczna acz kategoryczna). Zazwyczaj pomaga :-)))
      • Gość: adek Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 14:52
        Jest jeszcze fajna restautacja w Myślęcinku.
        Dojazd troszkę gorszy ale ....

Tak na marginesie .....
        Niedobrze mi się robi jak czytam takie posty jak Kamila.
        Jedna knajpa , jeden niekompetentny Przygłóp nie świadczą o całym mieście !!!!
        Co rusz ktoś tu pisze , że chciał komuś pokazać miasto , i albo papierek gdzieś
        tam leżał albo w knajpie go żle obsłużyli.
        Ludzie !!!!! Tak jest w całym naszym kraju !!!!!!!
        Nie tylko w Bydzi.
        Ja naprawdę dużo podróżuje po Polsce i zapewniam Was , że nie jest w Bydzi tak
        żle jak można sądzić po niektórych wątkach.
    • Gość: Kiepskość Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 14:51

> nastepnie wypadalo cos zjesc wiec zabralem ich do "Starego Portu" Po wejsciu
      > przybiegl do nas kelner i powiedzial(wydarl sie) ze nie ma miejsc.. - ale
      > byly moze zajete dwa stoliki. Nastepnie powiedzial ze sa rezerwacje - wiec
      > stwierdzilismy ze pojdziemy gdzies indziej, ale za nami stal starszy pan z
      > pania i slyszac ze nie ma miejsc potwierdzil to na glos swojej towarzyszce.
      > Po woli zaczelismy wszyscy wychodzic az tu nagle kelner na caly glos - dla
      > pana jest zawsze miejsce

ach tam
      ch..j im w d..pe
      • Gość: kamil Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.visp.energis.pl 13.12.02, 15:02
        Nie chodzilo mi o oczernianie naszego miasta. W Bydgoszczy sie urodzilem i mam
        tu rodzine i zawsze bede jej bronil.. Ale chodzi tu o postawe kelnerow w Starym
        Porcie. Mysle ze poprostu nie mieli przeszkolenia (czy cos takiego)oraz to nikt
        ich nie pilnuje. Kazdy ma swoje zdanie.. , swoje ulubione lokale. Jednak moja
        noga juz nigdy nie postawi w Starym Porcie - bo uwazam ze ceny nie naleza do
        najtanszych - wiec placac, czegos sie wymaga w zamian - przynajmniej kultury...
        Pozdrawiam..
        • Gość: adek Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.02, 23:15
          Gość portalu: kamil napisał(a):

> Nie chodzilo mi o oczernianie naszego miasta. W Bydgoszczy sie urodzilem i
          mam
          > tu rodzine i zawsze bede jej bronil.. Ale chodzi tu o postawe kelnerow w
          Starym
          >
          > Porcie. Mysle ze poprostu nie mieli przeszkolenia (czy cos takiego)oraz to
          nikt
          >
          > ich nie pilnuje. Kazdy ma swoje zdanie.. , swoje ulubione lokale. Jednak moja
          > noga juz nigdy nie postawi w Starym Porcie - bo uwazam ze ceny nie naleza do
          > najtanszych - wiec placac, czegos sie wymaga w zamian - przynajmniej
          kultury...
          >
          > Pozdrawiam..

No i tu już piszesz bardzo rozsądnie.
          Ale pozwól , że przytoczę twoje ostatnie zdanie z pierwszego wątku :

Niestety przyznalem kumplom ze do Poznania nam jeszcze wiele brakuje
          Pozdrawiam Kamil...

Może i brakuje Kamilu , ale trzeba robić wszystko , aby to zmienić , a nie
          zaraz przyznawać rację Kumplom.
          Pozdr.
    • Gość: bywająca Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.02, 15:05
      Hej Kamil,
      że tez sie oburzasz na Stary Port. To zadna restauracja. Ani menu tam
      nieszczegolne, a kelnerzy bardzo, ale to bardzo tacy sobie.
      Kiedys wybralam sie tam i doznalam szoku. Jakas mloda kelnerka probowala mi
      wcisnąc, ze wino , ktore mi podala jest greckie... wiec sie pytam ale jakie, a
      ona , no... podane w tym szklanym dzbanku, to greckie. Nic dodac nic ująć. Od
      tego czasu nie wymagam nic od wlascicieli tej knajpy. Ceny są wysokie,
      nieadekwatne do jakości. Zresztą Meluzyna to tez ten sam wlasciciel restauracji.
      A ze Cie tak spostponowali kolnerzy, to tylko świadczy o "wysokiej " kulturze
      wlaścicieli Starego Portu.
      Poza tym , wiem, ze szczegolnie traktuje sie klientow z zasobnym portfelem. I
      nie tylko w Bydgoszczy. Na calym świecie Kamilu.
      Podjedz mercedesem, zmien ton rozmowy z klenerem, i ... daj napiwek- od razu
      miejsca sie znajda
      Pozdrawaim
      bywajaca niekoniecznie tam gdzie ty byles w Bydgoszczy.
      • Gość: MONK Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 15:42
        To troche dziwne bo poziom Meluzyny pod kazdym wzgledem jest nieporownywalnie
        wyzszy - mimo , iz wlasciciel jest ten sam
        • Gość: kamil Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.visp.energis.pl 16.12.02, 02:26
          Macie racje ze na calym swiecie traktuje sie troszeczke a czasami o wiele
          lepiej ludzi - z pieniedzmi, dobrymi autami, ale robi sie to w jakis
          kulturalny sposob , aby klient tego nie odczul. Nie zawsze wlasciciel mercedesa
          parkuje przed restauracja i nie zawsze ubiera sie w najdrozsze ciuchy i wyciaga
          gruba gotowke(aby wszyscy widzieli).Czasami osoba wchodzaca w dresie moze byc
          bogatsza od osoby siedzacej w najdrozszym garniturze (tylko ze ona przykladowo
          wlasnie wraca z tenisa i wpadla cos zjesc) Wiec uwazam ze kazdego klienta
          powinno sie obsluzyc (chyba ze naprawde sa rezerwacje itp.) - a w Starym Porcie
          dla innych "lepszych" klientow sie znalazlo.
          Rodzice moich kumpli nie narzekaja na brak pieniedzy, wiec jesli kiedys beda w
          Bydgoszczy to mysle ze po relacji zdanej przez ich synow z pobytu w Straym
          Porcie nigdy tego miejsca nie odwiedza. Wiec patrzac polityka wlascieli (czy
          kelnerow) -"obslugujemy klientow z kasa" to niestety moich kumpli maja z
          glowy.. no i jednego mniej zamoznego klienta -czyli mnie..

Pozdrawiam..
          • Gość: ochman Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: 81.5.147.* 16.12.02, 09:49
            Gość portalu: kamil napisał(a):

> Czasami osoba wchodzaca w dresie moze byc bogatsza od osoby siedzacej w
            > najdrozszym garniturze (tylko ze ona przykladowo wlasnie wraca z tenisa i
            > wpadla cos zjesc) Wiec uwazam ze kazdego klienta powinno sie obsluzyc (...)

Na zachodzie nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie probowal pojsc w dresie do
            restauracji. Sa restauracje do ktorych nie wpuszcza sie ludzi w dzinsach, a sa
            takie ze bez krawata nie wejdziesz. I jezeli o to chodzi, to uwazam ze kelner
            ma prawo odmowic obslugi ludzi ktorzy sa niestosownie ubrani.
            • Gość: #kasia Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: 194.204.138.* 16.12.02, 10:00
              dla mnie kicz..
              wodospadzik, szym rzeczki, owocki w koszyczkach, i pseudo wiejskie dekoracje..

a do tego kelner ktory po wymieszaniu skladnikow w drinku/napoju oblizuje
              lyzeczke i wcale nie mam pewnosci, ze nie po raz kolejny..

po za tym kelnerka znikajaca na 15 minut teznie jest fajna, szczegolnie jak
              zalezy mi na rachunku i czasie..

beznadzieja
    • Gość: kamil Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.visp.energis.pl 18.12.02, 02:43
      a znacie jakies inne fajne knajpki w Bydgoszcy?
    • Gość: kamil Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.visp.energis.pl 18.12.02, 02:43
      a znacie jakies inne fajne knajpki w Bydgoszcy?
      • Gość: adek Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.02, 07:36
        Już pisałem. Np "Pałacyk" w Myślęcinku.
        Miłe otoczenie , brak dresu , jedzonko i obsługa ok.
        Przynajmniej tak było jeszcze latem.
        • Gość: MONK Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.02, 11:53
          Jedzenie swietne w indyjskiej (sogo) ale wystroj niestety nie ten. Do tego
          Meluzyna,Mysliwska (najlepiej w srodku dnia bo inaczej trzeba walczyc o
          stolik), grecka kolo zawiszy (znowu - klimat nie ten ale swietne jedzenie)pozdr.
          • Gość: kamil Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.visp.energis.pl 20.12.02, 13:41
            Ok.. Bede musial sie wybrac..
            Wesolych Swiat..
            • Gość: ochman Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: 62.190.181.* 20.12.02, 13:43
              A "Pod papugami"? Bylem tam raz i zrobila na mnie raczej
              dobre wrazenie.
              • Gość: kamil Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.visp.energis.pl 20.12.02, 19:26
                Dzisiaj po poludniu kuzyn zaprosil mnie do malutkiej bardzo milej knajpki-
                Meluzyny- ale niestety nie bylo miejsc. Wiec zabral mnie gdzie indziej...
                ...do resaturacji Gallery na starym Rynku i musze powiedziec ze jestem pod
                wrazeniem. Mila obsluga, jedzienie rowniez super... Co prawda wystroj jest
                bardzo elegancki wiec nie moge porownywac z wystrojem Starego Portu gdyz sa to
                dwa odmienne wystroje! Bardzo mi sie spodobal swiateczny wystroj... Wszedzie
                swiece..
                Nie wiedzialem ze mamy w Bydgoszczy tak ekskluzywny lokal - a ceny takie same
                jak w Starym Porcie.

Pozdrawiam Kamil

Ps. Podaliscie mi tyle roznych nazw knajp ze bede musial chyba wygrac w Totka
                zeby do kazdej z nich sie wybrac... - ale na piwko powinno wystarczyc!!
                • blondynka Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! 20.12.02, 19:51
                  Restauracja Wenecja na Poznańskiej. Na piętrze jest kawiarnia o tej samej
                  nazwie. Żadnych lamp, tylko świece. No i ten widok na Wennecję Bydgoską...
                  • Gość: MONK Re: RESTAURACJA NIE DLA WSZYSTKICH!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 17:26
                    blondynka napisała:

> Restauracja Wenecja na Poznańskiej. Na piętrze jest kawiarnia o tej samej
                    > nazwie. Żadnych lamp, tylko świece. No i ten widok na Wennecję Bydgoską...

No, zgadza sie - lokal piekny , widoki jeszcze lepsze - ale jedzenie marne.
                    Nie mozna miec wszystkiego :) pozdr.
                    • Gość: Ewa Re: Green Way- restauracja inna i dla wszystkich IP: *.visp.energis.pl 22.12.02, 09:10
                      Polecam Green Way chociaż nie jestem wegetarianką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka