adi233 02.04.06, 20:14 Dlaczego uczelnie niepublicznie dostają publicznie pieniądze? Żenada, panowie żenada! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vega_ja Re: Uczelnie niepubliczne czekają na pieniądze z 02.04.06, 20:35 To bezwzględnie wina Platformy Obywatelskiej. Nie czepiajcie się Ministrstwa i PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Uczelnie niepubliczne czekają na pieniądze z 02.04.06, 22:03 a kto w koncu rzadzi? pis czy po? takie bzdurne zwalanie. taka sytuacja nie powinna miec miejsca. doplacac do prywatnego interesu? Odpowiedz Link Zgłoś
nfa05 imperatyw kategoryczny 03.04.06, 08:29 Jak widac system stypendialny nie dziala jak nalezy stąd zapewne obawy, że wprowadzenie płatnych studiow mogłoby byc katastrofą. Sprawne funkcjonowanie systemu stypendialnego i jego rozwój to imperatyw kategoryczny dla reformy szkolncitwa wyższego w Polsce. ----------- Niezależne Forum Akademickie www.nfa.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
studentka85 Zenada? 03.04.06, 13:10 adi233 czy ty tez jestes karmiony stereotypami? Pomysl troche! Czy sadzisz ze na uczelniach prywatnych sa sami bogacze? Ze utrzymuja nas rodzice i mamy kasy po dziurki w nosie? Przelicz sobie szybko ile kosztuja studia w innym miescia: akademik, jedzenie, dojazdy na uczelnie, kserowki, ksiazki i dojazd do domu chociaz 2 razy w miesiacu! Moze cie to zaskoczy ale studia prywatne w miescie w ktorym sie miesza sa zdecydowanie TANSZE niz takie same studia panstwowe tyle ze w innym miescie. U mnie na uczelni, na moim roku 80% ludzi to osoby ktore na czesne wydaja ostatnie pieniadze, ja juz nie mowie o tym ze trzeba sie rowniez ubrac - wcale nie w firmowe ciuszki, ze trzeba cos zjesc - bo jednak nie sama nauka zyje student, ze trzeba kupic ksiazki - jesli studiujesz to zdajesz sobie sprawe z tego ile takie ksiazki kosztuja. Wiec prosze cie nie mow ze to jest zenada, bo w czym niby jestesmy gorsi od was - studentow uczelni panstwowych?! No prosze cie wytlumacz mi. Odpowiedz Link Zgłoś