Dodaj do ulubionych

Czy Forum to dobre miejsce .....

15.12.02, 00:33
do organizowania roznych Akcji Charytatywnych ? Czy jestesmy spoleczenstwem
kulturalnym i tolerancyjnym ? Czy oprocz roznego rodzaju dyskusji na kazdy
temat - moze sie znalesc obok tego miejsce na DZIALANIA DOBROCZYNNE ?
Czy to,az tak bardzo przeszkadza i bardziej w modzie sa dyskusje i tematy -
gdzie mozna sie powyzywac,naublizac i krytykowac ? Czy w kazdych dzialaniach
i Akcjach nasuwa sie zaraz podejrzenie OSZUSTWA ? Podejrzenie i obawa,ze
sie zostanie oszukany i wykorzystany ? Czy potrafimy sie jako narod i
spoleczenstwo polskie organizowac do roznego rodzaju Akcji ? Czy jest to juz
nam obojetne ? Moze juz,a moze od zawsze ? Jacy jestesmy - jacy chcemy byc ?

Niedlugo staniemy sie czescia ZJEDNOCZONEJ EUROPY- czescia UNII EUROPEJSKIEJ.
Czy bedziemy chcieli juz cos przygotowywac i poprawiac nasz WIZERUNEK -
" Wizerunek POLAKA ".

Czy mozemy,zanim sie zjednoczymy - poprawic cos WOKOL NAS ?

radca
Obserwuj wątek
    • Gość: atomski Re: Czy Forum to dobre miejsce ..... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.02, 12:18
      Jak zwykle winni są inni .Tym razem naród polski ?
      A może styl prowadzenia akcji,słowa używane w dyskusji ,zacietrzewienie,
      głoszenie miłości w jednej sprawie ,a w innej nienawiści ??
      ...i parę jeszcze innych detali ,powoduje ,ze ludzie nie wierzą ???????

Po prostu jedne działania niekorespondujące z innymi ,powodujące wątpliwości.
      No ?

Delikatnie sugeruję ,ze powinna zniknąć z postów złość .Nawet jak coś wkurza.
      Nawet jesli to racja.
      Obrazek powinien być krystaliczny ,bez skazy . Nawet jak atomski się
      czepia .atomski się czepia bo uważa ,ze diament można podszlifować (sam nie ma
      talentu w tych kierunkach).
      Wtedy rodzi się postać niezwykła ( i tylko takie odnoszą sukces )do której
      ludzie bedą już powinni lgnąć ?
      To nie musi tak być ,ale wydaję mi się podnieśc pułap można tylko w ten sposób.

No.
      To powodzenia życzę.(Jak wiadomo łatwo jest radzić stojąc z boku ).

• Gość: atomski Re: Czy Forum to dobre miejsce ..... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 00:05
        Chyba zapomniałem dodać ,ze to dotyczy osób takich jak ja ,które Ci wierzą
        (mniejsza o intencje i cele).
        Sądząc z cytatów ,którymi zmasakrowałeś wątek : "i takie posty sie zdarzaja -
        co zrobic ?" jest jednak spora grupka ,która Ci nie wierzy.To dużo większy
        problem.Chyba jesteś już na etapie by rzucić to w cholerę ,albo przejść na
        profesjonalizm .

To takie moje skromne zdanie .

Pozdrawiam .
        • Gość: atomski Re: Czy Forum to dobre miejsce ..... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 00:12
          ojej ,ale się zapętliłem z tą wiarą .

Post pierwszy gdzie opisywałem raczej moją reakcję (i parę jeszcze
          innych ,które znam osobiście ) dotyczy wiary w to,ze faktycznie pieniądze
          trafiają tam gdzie mają trafiać. No w to ,to ja wierzę .
          Wątpliwości budzą jedynie pobudki takiej działalności .

Post drugi dotyczy osób ,które nawet w to nie wierzą .
          • Gość: atomski Re: Czy Forum to dobre miejsce ..... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 00:14
            człowiek sobie myśli : fajnie ,tyle listów przybyło ,edzi eco poczytać ...

... a tu sam atomski : ))))))))

• Gość: atomski Re: Czy Forum to dobre miejsce ..... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 00:16
              Co ja napisałem ?
              "edzi eco " ?

Sorry ,poprawnie -> "będzie co"
        • radca Re: Czy Forum to dobre miejsce ..... 16.12.02, 00:18
          Gość portalu: atomski napisał(a):

> Chyba zapomniałem dodać ,ze to dotyczy osób takich jak ja ,które Ci wierzą
          > (mniejsza o intencje i cele).
          > Sądząc z cytatów ,którymi zmasakrowałeś wątek : "i takie posty sie zdarzaja -
          > co zrobic ?" jest jednak spora grupka ,która Ci nie wierzy.To dużo większy
          > problem.Chyba jesteś już na etapie by rzucić to w cholerę ,albo przejść na
          > profesjonalizm .
          >
          > To takie moje skromne zdanie .
          >
          > Pozdrawiam .

Obecnie jest juz dosc, a raczej juz bardzo pozna pora.Rano musze jechac do
          pracy i bedzie trzeba sie koncentrowac - czytajac plany w jezyku angielskim i
          niemieckim.Zrozumiale,ze powinienem byc dobrze wyspany - bez "pekajacej glowy"
          :))))

Jesli pozwolisz,to jutro - (jesli nic nie stanie na przeszkodzie ) odpowiem
          na te posty.Zauwazylem tutaj,ze masz wiele racji - tak w tym poscie jak i w
          poprzednim.Przyznam tylko krotko,ze ostatnio troche "wytracalem nadzieje".
          Moze to wynik powszechnej "depresji " - ktora rowniez nie ominela nawet Kasi ?
          Moze.... ?

Jutro odpisze,postaram sie to uczynic - tak jak to odczuwam,jak to rowniez
          przezywam.

dzieki za opinie i osad
          pozdrowienia dla rodziny, a szczegolnie dla "malucha" ( nie mylic z fiatem 126)
          :)))

radca
          • Gość: Fore Re: Czy Forum to dobre miejsce ..... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 09:45
            radca napisał:

>
            > Obecnie jest juz dosc, a raczej juz bardzo pozna pora.Rano musze jechac do
            > pracy i bedzie trzeba sie koncentrowac - czytajac plany w jezyku angielskim i
            > niemieckim.Zrozumiale,ze powinienem byc dobrze wyspany - bez "pekajacej glowy"
            > :))))
            >
            > Jesli pozwolisz,to jutro - (jesli nic nie stanie na przeszkodzie ) odpowiem
            > na te posty.Zauwazylem tutaj,ze masz wiele racji - tak w tym poscie jak i w
            > poprzednim.Przyznam tylko krotko,ze ostatnio troche "wytracalem nadzieje".
            > Moze to wynik powszechnej "depresji " - ktora rowniez nie ominela nawet Kasi ?
            > Moze.... ?
            >
            > Jutro odpisze,postaram sie to uczynic - tak jak to odczuwam,jak to rowniez
            > przezywam.
            >
            > dzieki za opinie i osad
            > pozdrowienia dla rodziny, a szczegolnie dla "malucha" ( nie mylic z fiatem
            126)
            > :)))
            >
            > radca

Ja tak z innej beczki. A trochę z tej samej;)
            Spokojniej i z większym zroumieniem czyta się takie posty , jak ten, Radco. Bez
            wielkich liter, bez patosu.
            Pozdrawiam Ciebie serdeznie.
            Atomskeigo też pozdrawiam:)))

• radca Re: Czy Forum to dobre miejsce ..... 16.12.02, 12:17
              Gość portalu: Fore napisał(a):

> Ja tak z innej beczki. A trochę z tej samej;)
              > Spokojniej i z większym zroumieniem czyta się takie posty , jak ten, Radco.
              Bez
              >
              > wielkich liter, bez patosu.
              > Pozdrawiam Ciebie serdeznie.
              > Atomskeigo też pozdrawiam:)))

Widze,ze jednak nie minela "moda na prostowanie mnie " ?. Dziwie sie,ze tak
              Ciebie draznia i draznily te tzw. "duze litery" ?. Czy te niby "duze litery "
              byly ,az tak okropne ? Czy np. uzywanie roznych tz. "bluzgow " i wyzwisk - nie
              draznily ? Lecz jesli "radca " cos napisal "duzymi literami" - to "PSUL
              FORUM " ? ZAKLOCAL FORUM ? ZAJMOWAL KOMUS MIEJSCE NA FORUM ? CZYNIL OGROMNE
              SZKODY FORUM ?

Gdzie jest tutaj TOLERANCJA ?
              Przypomina to cos w rodzaju "SWIETEJ INKWIZYCJI FORUM ".

no... coz :(((

a mialem takkie checi odpowiedziec dzis atomskiemu na Jego posty.
              Widze,ze "INKWIZYCJA FORUM " - wiele juz "wyjasnila ".

......

ps. atomski nie gniewaj sie,ale byc moze nadarzy sie okazja innym razem do
              odpowiedzi .Od tej pory mozna uruchomic "inkwizycje forum przeciwko "radcy ".
              MOga byc i "te duize litery i te male - moze byc rowniez i ewangeila cytowana "-
              zycze udanej zabawy.
              ......

• Gość: Ted® Re: Czy Forum to dobre miejsce ..... IP: proxy / 202.108.122.* 16.12.02, 13:07
                biedny radca, znow go przesladuja
                i to kto? - kobieta (pewnie katechetka;)

drogi radco uzywanie duzych liter to tylko jedna z
                podstawowych zasad netykiety, pisanie duzymi oznacza
                krzyk lub jakies bardzo szczegolne uczucia ktore, i
                owszem, moga sie w dyskusji pojawic ale jesli sie
                pojawiaja zbyt czesto to przystoja tylko egzaltowanym
                panienkom

inna z kolei zasada netykiety jest powstrzymywanie sie od
                udzielania publicznych napomnien innym osobom :)))
                chyba, ze okolicznosci tego wymagaja, albo uczen malo
                pojetny;)
              • Gość: Fore Re: Czy Forum to dobre miejsce ..... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 13:17
                radca napisał:

> Gość portalu: Fore napisał(a):
                >
                > > Ja tak z innej beczki. A trochę z tej samej;)
                > > Spokojniej i z większym zroumieniem czyta się takie posty , jak ten, Radco
                > .
                > Bez
                > >
                > > wielkich liter, bez patosu.
                > > Pozdrawiam Ciebie serdeznie.
                > > Atomskeigo też pozdrawiam:)))
                >
                > Widze,ze jednak nie minela "moda na prostowanie mnie " ?. Dziwie sie,ze tak
                > Ciebie draznia i draznily te tzw. "duze litery" ?. Czy te niby "duze litery "
                > byly ,az tak okropne ?

Nie drażniły, naprawdę się to trudniej czyta.
                Ten post był inny od twoich poprzednich, przukuł moją uwagę.
                Wielkie litery nie są okropne, po prostu jest mi łatwiej się skupić na tekście
                ciągłym, bez wielkich liter. Mam po prostu wrażenie, że czasami jest za dużo
                wielkich słów. To wszystko.

>Czy np. uzywanie roznych tz. "bluzgow " i wyzwisk - nie
                > draznily ?

Drażnia strasznie, ale staram się bardzo nie reagować na takie wpisy.
                Bo taka reakcja zawyczaj do niczego nie prowadzi.

>Lecz jesli "radca " cos napisal "duzymi literami" - to "PSUL
                > FORUM " ? ZAKLOCAL FORUM ? ZAJMOWAL KOMUS MIEJSCE NA FORUM ? CZYNIL OGROMNE
                > SZKODY FORUM ?

Nigdzie czegos takiego nie napisałam.
                Nie wiem dlaczego to do mnie piszesz. Nie wiem czy w ogóle do mnie.
                >
                > Gdzie jest tutaj TOLERANCJA ?

A gdzie w moim poście Radco poczułeś brak tolerancji?

> Przypomina to cos w rodzaju "SWIETEJ INKWIZYCJI FORUM ".
                >
                > no... coz :(((

Nie miałam i nie mam zamiaru uczestniczyc w żadnej inkwizycji.
                Po prostu napisałam, że przyjemniej jest mi czytać post bez wielkich liter i
                zbędnego patosu.

> a mialem takkie checi odpowiedziec dzis atomskiemu na Jego posty.

Nie wiem dlaczego zrezygnowałeś.

> Widze,ze "INKWIZYCJA FORUM " - wiele juz "wyjasnila ".

A tego akurat nie rozumiem ogóle.
                >
                > ......

> ps. atomski nie gniewaj sie,ale byc moze nadarzy sie okazja innym razem do
                > odpowiedzi .Od tej pory mozna uruchomic "inkwizycje forum przeciwko "radcy ".
                > MOga byc i "te duize litery i te male - moze byc rowniez i ewangeila
                cytowana "
                > -
                > zycze udanej zabawy.
                > ......

Kompletnie nie rozumiem, dlaczego w taki sposób zareagowałeś na mój post.
                Jestem zdziwiona.

• lisiczkaa Re: Czy Forum to dobre miejsce ..... 16.12.02, 14:11
                  Radco, niepotrzebnie się denerwujesz. Nie ma żadnej inkwizycji! Nie wynajduj
                  sobie problemów. Po co Ci to, po co nam to? Moje zdanie na ten temat znasz -
                  naprawdę gorzej się czyta posty, w których rzucają się na pierwszy rzut oka
                  wielkie litery. Gdy jeszcze tekst jest z gatunku powiedzmy "ambitniejszych" to
                  już w ogóle.
                  Proszę, nie wchodzmy znów w to "bagno".
                  A Ted miał rację z ta netykietą. Tak naprawdę jest. Dlatego np. na wielu
                  czatach osoby capsloqjące po prostu się banuje.
                  Nie jest to, Radco, nic osobistego. UWIERZ W TO WRESZCIE!
                  Pozdrawiam serdecznie

Resztę również rzecz jasna ;)

Dobrego tygodnia

Acha, i uważam, że każde miejsce, każde medium jest dobre, dla tego typu Akcji.
                  To również, gdyż są tego wymierne efekty.
                  Dlatego rób, Radco, swoje i resztą się nie przejmuj ;)
                  • Gość: austriak Re: Czy Forum to dobre miejsce ..... IP: *.bhakleibnitz.asn-graz.ac.at 16.12.02, 18:11
                    gosciu ma nasrane a wy z nim dyskutujecie

niech radca wraca do czyszczenia kibli i przestanie smecic
    • basia! Re: Czy Forum to dobre miejsce ..... 16.12.02, 14:49
      na to pytanie odpowiedziałam przypadkiem na forum toruńskim i nie będę się
      powtarzać ,z czym innym przyszłam ...otóż moi drodzy Fore ,tedzie i lisiczko
      DLACZEGO zakłócacie rozważania atomskiego,on chciał z samym sobą przecież
      porozmawiać ;) :)
      • Gość: atomski Re: Czy Forum to dobre miejsce ..... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 21:29
        „DLACZEGO zakłócacie rozważania atomskiego,on chciał z samym sobą przecież
        porozmawiać ;) :)”

Na dwoje babka wróżyła . Byłem ciekaw jak to zostanie dzisiaj odebrane . Z
        jednej strony nie miałem nic złego na myśli (trochę samo wyszło ),z drugiej
        strony zauważyłem ,ze może to zostać ,źle odebrane ,że jest złośliwością ,a
        jednak się nie cofnąłem. To chyba przez to ,ze jestem Wagą ?

Ted ma rację –nie pouczać . Ja też wiem ,ze jestem mały misio i niewiele
        wiem . Warto jednak się zastanowić ,drogi radco (jak już pytasz ),gdy misiów
        jest kilka ,kilkanaście ,kilkaset .Gdy wszystkie szepcą na uszko to samo .
        Trudno chyba przypuszczać ,ze Fore( również pozdrawiam )pisze za moją namową ?
        Że te wszystkie cytaty z forum polonijnego to też moja sprawka ?
        Oj warto się wtedy zastanowić i zamiast się złościć- nieco skorygowac kurs
        swojego galeonu .Można uniknąć parę raf ,dopłynąc szybciej i w całości. Nikt
        nie urodził się tak mądrym by być sterem ,kapitanem ,żaglem w jednej
        osobie .Są rzeczy o których nie mamy pojęcia ,są takie na których się znamy .
        Nie ma sensu udawać ,ze się zna na wszystkim.Sens ma wyciąganie wniosków .To
        oznacza rozwój .Postęp.

Z innej beczki :
        Jaki skutek odnosi reklama ,która odstręcza ?

p.s I ten post do Fore ...
        Nie dziwię się ,ze ona się dziwi .Ja też się dziwię.

Pozdrawiam
        Mały Misio

• basia! Re: Czy Forum to dobre miejsce ..... 17.12.02, 09:00
          Gość portalu: atomski napisał(a):

> „DLACZEGO zakłócacie rozważania atomskiego,on chciał z samym sobą przecie
          > ż
          > porozmawiać ;) :)”
          >
          > Na dwoje babka wróżyła . Byłem ciekaw jak to zostanie dzisiaj odebrane . Z
          > jednej strony nie miałem nic złego na myśli (trochę samo wyszło ),z drugiej
          > strony zauważyłem ,ze może to zostać ,źle odebrane ,że jest złośliwością ,a
          > jednak się nie cofnąłem. To chyba przez to ,ze jestem Wagą ?
          >

Wybacz atom :) ja jestem skorpionem ,jeżeli to cokolwiek tłumaczy ;)

Podsumowując,powiem w takim razie,że rzeczy które robimy (piszemy) nie zawsze
          są takie jakie są .Są takie jak je ludzie widzą ,a ludzie widzą różnie :)))
          • Gość: Fore Re: Czy Forum to dobre miejsce ..... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 09:09
            basia! napisała:

>> Wybacz atom :) ja jestem skorpionem ,jeżeli to cokolwiek tłumaczy ;)
            :)
            >
            > Podsumowując,powiem w takim razie,że rzeczy które robimy (piszemy) nie zawsze
            > są takie jakie są .Są takie jak je ludzie widzą ,a ludzie widzą różnie :)))

A to chyba z Granicy Nałkowskiej?:)))))))))
            Pzdr
            • basia! Re: Czy Forum to dobre miejsce ..... 17.12.02, 09:29
              Gość portalu: Fore napisał(a):

> basia! napisała:

>
              > A to chyba z Granicy Nałkowskiej?:)))))))))
              > Pzdr

Jeżeli tak, to
              1."...niezbadane są ścieżki...albo wyroki...;)
              2.czy istnieje życie pozagrobwe?
              3.Czy ja czytałam Granicę?
              ;) :))))

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka