Dodaj do ulubionych

Policja dała pierwszą pracę

IP: *.eu.org / 192.168.0.* 05.01.03, 14:32
Jestem ciekawa ile z tych pań pochodzi spoza Bydoszczy. Posiadam
wyższe wykształcenie administracyjne i zawsze mi odmawiano pracy
w policji dlatego, że nie mieszkam w Bydgoszczy.
Obserwuj wątek
    • radca Re: Policja dała pierwszą pracę 05.01.03, 17:11
      Trzymam kciuki i zycze,aby cala osemka pan otrzymala prace w
      Policji.

radca
      • Gość: ispan Re: Policja dała pierwszą pracę IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.01.03, 17:32
        Nie oszukujmy się, ale policja zdecydowała się na te absolwentki nie po to aby dokonać selekcji i wybrać
        jak najlepsze tylko żeby obniżyc koszty pracy. Gdyby koszty pracy były ustawowo tak niskie jak w przypadku
        programu pierwsza praca (nie chodzi mi o masowe dopłaty do każdego stanowiska) to mielibyśmy
        kolejny napływ inwestycji zagranicznych, a polskie firmy zwiększyłyby swoją konkurencyjność na tyle, że
        dałyby podstawę do zwiększenia eksportu i tym samym nakręcenia wzrostu gospodarczego. Tak w
        uproszczony i skrócony sposob moża to ująć.
        Gdybym byl szefem policji myślącym w kategoriach oszczędności zrobiłbym może posunięcie nieetyczne
        ale logiczne w obecnej sytuacji - podziękowałbym wszystkim paniom za pracę, życzyłbym powodzenia w
        szukaniu nowej pracy i możliwości wykorzystania swojego nowozdobytego doświadczenia (w końcu po to
        jest ten program), nie przedłużyłbym umowy i na ich miejsce zatrudnil kolejne 24 panie-absolwentki.
        Chyba że rzeczywiście miałbym braki kadrowe i trochę ekstra pieniędzy na utrzymanie kolejnego drogiego
        etatu. I mam nadzieję, że tak jest w tym przypadku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka