Gość: petitka IP: *.eu.org / 192.168.0.* 05.01.03, 14:32 Jestem ciekawa ile z tych pań pochodzi spoza Bydoszczy. Posiadam wyższe wykształcenie administracyjne i zawsze mi odmawiano pracy w policji dlatego, że nie mieszkam w Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radca Re: Policja dała pierwszą pracę 05.01.03, 17:11 Trzymam kciuki i zycze,aby cala osemka pan otrzymala prace w Policji. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: Policja dała pierwszą pracę IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.01.03, 17:32 Nie oszukujmy się, ale policja zdecydowała się na te absolwentki nie po to aby dokonać selekcji i wybrać jak najlepsze tylko żeby obniżyc koszty pracy. Gdyby koszty pracy były ustawowo tak niskie jak w przypadku programu pierwsza praca (nie chodzi mi o masowe dopłaty do każdego stanowiska) to mielibyśmy kolejny napływ inwestycji zagranicznych, a polskie firmy zwiększyłyby swoją konkurencyjność na tyle, że dałyby podstawę do zwiększenia eksportu i tym samym nakręcenia wzrostu gospodarczego. Tak w uproszczony i skrócony sposob moża to ująć. Gdybym byl szefem policji myślącym w kategoriach oszczędności zrobiłbym może posunięcie nieetyczne ale logiczne w obecnej sytuacji - podziękowałbym wszystkim paniom za pracę, życzyłbym powodzenia w szukaniu nowej pracy i możliwości wykorzystania swojego nowozdobytego doświadczenia (w końcu po to jest ten program), nie przedłużyłbym umowy i na ich miejsce zatrudnil kolejne 24 panie-absolwentki. Chyba że rzeczywiście miałbym braki kadrowe i trochę ekstra pieniędzy na utrzymanie kolejnego drogiego etatu. I mam nadzieję, że tak jest w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś