Dodaj do ulubionych

Szóstoklasiści wypadli gorzej niż rok temu

17.05.06, 08:08
No i oczywiscie czyja to wina???

DZIECI, BO SIE NIE CHCĄ UCZYĆ!
A szanowne grono, jest cacy!
:-)
Obserwuj wątek
    • bart_lex Re: Szóstoklasiści wypadli gorzej niż rok temu 17.05.06, 09:25
      Jakie grono pedagogiczne by nie było, prawda jest taka, że sie dzieciakom du.y
      ruszyć nie chce. Banda leserów i tyle.
      Nie można obarczać winą nauczycieli, ale zacząć od rodziców, którzy (nie
      wyszyscy oczywiście) mają w głębokim poważaniu szkolne obowiązki dzieci.
      Kiedy ja chodziłem do podstawówki czy LO, podejście moje, znajomych i naszych
      rodziców było zupełnie inne. Skończyliśmy dobre studia i dobrze nam teraz idzie.
      A obecni szóstoklasiści? Kto wie, czy z takim poziomem za parę lat UKW nie
      będzie dla nich mocnym wyzwaniem!
      • krstf Re: Szóstoklasiści wypadli gorzej niż rok temu 17.05.06, 09:38
        wg mnie glowna wine ponosi wprowadzenie nowego sposobu nauczania. dzieciaki
        ucza sie po pierwsze mniejszej ilosci materialu niz to bylo przy 8letniej
        podstawowce a potem szkole sredniej a nastepnie obecnie po przejsciu do
        gimnazjum i tak samo w szkole sredniej pierwszy rok stanowi wlasciwie proces
        wyrownywania poziomow i tak uczen traci 2 lata uczac sie tych samych rzeczy
        (najpierw w podstawowce potem gimnazjum i gimnazjum i sredniej). to politycy
        dobrze obmyslili... glupi narod latwiej kontrolowac.
        • bart_lex Re: Szóstoklasiści wypadli gorzej niż rok temu 17.05.06, 09:44
          krstf napisał:

> wg mnie glowna wine ponosi wprowadzenie nowego sposobu nauczania. dzieciaki
          > ucza sie po pierwsze mniejszej ilosci materialu niz to bylo przy 8letniej
          > podstawowce a potem szkole sredniej a nastepnie obecnie po przejsciu do
          > gimnazjum i tak samo w szkole sredniej pierwszy rok stanowi wlasciwie proces
          > wyrownywania poziomow i tak uczen traci 2 lata uczac sie tych samych rzeczy
          > (najpierw w podstawowce potem gimnazjum i gimnazjum i sredniej). to politycy
          > dobrze obmyslili... glupi narod latwiej kontrolowac.

Jak zatem wytłumaczysz fakt, że w innych regionach dzieciakom poszło znacznie
          lepiej?
          • krstf Re: Szóstoklasiści wypadli gorzej niż rok temu 17.05.06, 10:02
            w sumie mialem na mysli ogolna degrengolade intelektualna. wynik kuj.-pom.
            niestety jest dla mnie zagadka.
      • killer.adamski Re: Szóstoklasiści wypadli gorzej niż rok temu 17.05.06, 19:45
        No tak, od razu widac, że jesteś nauczycielem.
        Wszyscy winny, a nauczyciele cacy, zawsze przygotowani inteligentni, oczytani,
        sympatyczni......
    • idziunia Polikwidujmy jeszcze 5 szkol w Fordonie.... 17.05.06, 09:46
      Polikwidujmy jeszcze 5 szkol w Fordonie....
      • bart_lex Re: Polikwidujmy jeszcze 5 szkol w Fordonie.... 17.05.06, 09:50
        A co to ma do rzeczy?
        • idziunia Re: Polikwidujmy jeszcze 5 szkol w Fordonie.... 17.05.06, 09:56
          ILosc szokol okresla ich poziom, szkola przeladowana, gdzie sie 2 wrzucilo
          razem nie zapewnia takih warunkow.
          • krstf Re: Polikwidujmy jeszcze 5 szkol w Fordonie.... 17.05.06, 10:04
            zalatwianie etatow nauczycielskich znajomym tez ma chyba cos wspolnego z niskim
            poziomem nauczania. mlody absolwent nie znajdzie pracy w szkole bo po pierwsze
            szkoly nie maja na to pieniedzy a po drugie zalatwienie stazu (niezbednego do
            pozniejszej pracy w szkole) rozbija sie o wymog zagwarantowania przez
            pracodawce pozniejszego zatrudnienia. i kolo sie zamyka... po prostu Polska
            • krstf Re: Polikwidujmy jeszcze 5 szkol w Fordonie.... 17.05.06, 13:44
              no i znalazlem odpowiedz na GW:
              "Niewielkie były za to różnice w średnich wynikach poszczególnych województw .
              Najlepiej wypadły Małopolska i Mazowsze (przeciętny wynik - 26,4 pkt).
              Najsłabiej Kujawsko-Pomorskie, gdzie prawie 80 proc. szkół znajduje się na
              wsiach i w miasteczkach do 20 tys. mieszkańców (przeciętny wynik - 24 pkt)."
              z artykulu:
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3349772.html
              wynikajacego ze dzieci z mniejszych miejscowosci napisaly gorzej egzamin. Przy
              80procentowym udziale takich osob moglo to rzutowac dosc znaczaco na wynik
              wojewodztwa. zatem problem powstaje w tym jak zwiekszyc poziom nauczania w
              szkolach poza wiekszymi miastami?
            • killer.adamski Może lepiej na prawdziwe studia? 17.05.06, 19:48
              Masz racje.
              Od dawna wiadomo kto idzie na pedagogikę.
              Ci którym nie udałoi sie dostać na prawdziwe studia.
              TO TACY LUDZI UCZĄ POTEM DZIECI, A TE DZIECI MAJA TAKIE WYNIKI. Dlaczego?
              Zeby w zarodku zniszczyć konkurencje?
              Zeby wyleczyc kompleksy.
              Chylinska miała racje! "Pokój" Wam!!!
            • killer.adamski Miernoty 17.05.06, 20:06
              Uważam, że nauczyciele, (bardzo przepraszam dwoje z nich, którzy mi
              zaimponowali) to miernoty i nieudacznicy, tórym życie sie nie ułozyło i na
              uczniach mszczą sie, za swoje niepowodzenia. Wiele z nich to stare, zniszczone
              i pozbaowione ludzkich uczuć stare panny. Maja niskie pensje, ale pracują
              polowe czasu pracy normalnego pracownika i 1/3 czasu przedsiębiorcy (np.mojej
              skromnej osoby) Nie musza sie dokształcać, nie czytają klasyków, nie wiedzą co
              to Discavery. Mój syn ma 14 lat i w jego szkole podstawowej oraz w gimnazjum
              jest tak samo jak za moich czasów. DLACZEGO???
      • ethanak Przecież Fordon nie jest w Toruniu? 17.05.06, 20:19
        Co więc możesz wiedzieć na ten temat?
        • killer.adamski Re: Przecież Fordon nie jest w Toruniu? 17.05.06, 21:35
          To są miejsca gdzie nauczyciele sa inni?
          :-))))
          • mylady1 Fordon jest edukacyjnym dnem 26.05.06, 08:13
            Fordon jest edukacyjnym dnem, zamykane szkoly, ciasnota, bo sie Kostkowi
            przysm=nila Apelacja 5 lat temu....
            • ka_zet Re: Fordon jest edukacyjnym dnem 26.05.06, 11:48
              mylady1 napisała:

> Fordon jest edukacyjnym dnem, zamykane szkoly, ciasnota, bo sie Kostkowi
              > przysm=nila Apelacja 5 lat temu....

A jakie szkoły w Fordonie zamknięto z powodu przygotowań pod apelację?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka