killer.adamski 17.05.06, 08:08 No i oczywiscie czyja to wina??? DZIECI, BO SIE NIE CHCĄ UCZYĆ! A szanowne grono, jest cacy! :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bart_lex Re: Szóstoklasiści wypadli gorzej niż rok temu 17.05.06, 09:25 Jakie grono pedagogiczne by nie było, prawda jest taka, że sie dzieciakom du.y ruszyć nie chce. Banda leserów i tyle. Nie można obarczać winą nauczycieli, ale zacząć od rodziców, którzy (nie wyszyscy oczywiście) mają w głębokim poważaniu szkolne obowiązki dzieci. Kiedy ja chodziłem do podstawówki czy LO, podejście moje, znajomych i naszych rodziców było zupełnie inne. Skończyliśmy dobre studia i dobrze nam teraz idzie. A obecni szóstoklasiści? Kto wie, czy z takim poziomem za parę lat UKW nie będzie dla nich mocnym wyzwaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
krstf Re: Szóstoklasiści wypadli gorzej niż rok temu 17.05.06, 09:38 wg mnie glowna wine ponosi wprowadzenie nowego sposobu nauczania. dzieciaki ucza sie po pierwsze mniejszej ilosci materialu niz to bylo przy 8letniej podstawowce a potem szkole sredniej a nastepnie obecnie po przejsciu do gimnazjum i tak samo w szkole sredniej pierwszy rok stanowi wlasciwie proces wyrownywania poziomow i tak uczen traci 2 lata uczac sie tych samych rzeczy (najpierw w podstawowce potem gimnazjum i gimnazjum i sredniej). to politycy dobrze obmyslili... glupi narod latwiej kontrolowac. Odpowiedz Link Zgłoś
bart_lex Re: Szóstoklasiści wypadli gorzej niż rok temu 17.05.06, 09:44 krstf napisał: > wg mnie glowna wine ponosi wprowadzenie nowego sposobu nauczania. dzieciaki > ucza sie po pierwsze mniejszej ilosci materialu niz to bylo przy 8letniej > podstawowce a potem szkole sredniej a nastepnie obecnie po przejsciu do > gimnazjum i tak samo w szkole sredniej pierwszy rok stanowi wlasciwie proces > wyrownywania poziomow i tak uczen traci 2 lata uczac sie tych samych rzeczy > (najpierw w podstawowce potem gimnazjum i gimnazjum i sredniej). to politycy > dobrze obmyslili... glupi narod latwiej kontrolowac. Jak zatem wytłumaczysz fakt, że w innych regionach dzieciakom poszło znacznie lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
krstf Re: Szóstoklasiści wypadli gorzej niż rok temu 17.05.06, 10:02 w sumie mialem na mysli ogolna degrengolade intelektualna. wynik kuj.-pom. niestety jest dla mnie zagadka. Odpowiedz Link Zgłoś
killer.adamski Re: Szóstoklasiści wypadli gorzej niż rok temu 17.05.06, 19:45 No tak, od razu widac, że jesteś nauczycielem. Wszyscy winny, a nauczyciele cacy, zawsze przygotowani inteligentni, oczytani, sympatyczni...... Odpowiedz Link Zgłoś
idziunia Polikwidujmy jeszcze 5 szkol w Fordonie.... 17.05.06, 09:46 Polikwidujmy jeszcze 5 szkol w Fordonie.... Odpowiedz Link Zgłoś
bart_lex Re: Polikwidujmy jeszcze 5 szkol w Fordonie.... 17.05.06, 09:50 A co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
idziunia Re: Polikwidujmy jeszcze 5 szkol w Fordonie.... 17.05.06, 09:56 ILosc szokol okresla ich poziom, szkola przeladowana, gdzie sie 2 wrzucilo razem nie zapewnia takih warunkow. Odpowiedz Link Zgłoś
krstf Re: Polikwidujmy jeszcze 5 szkol w Fordonie.... 17.05.06, 10:04 zalatwianie etatow nauczycielskich znajomym tez ma chyba cos wspolnego z niskim poziomem nauczania. mlody absolwent nie znajdzie pracy w szkole bo po pierwsze szkoly nie maja na to pieniedzy a po drugie zalatwienie stazu (niezbednego do pozniejszej pracy w szkole) rozbija sie o wymog zagwarantowania przez pracodawce pozniejszego zatrudnienia. i kolo sie zamyka... po prostu Polska Odpowiedz Link Zgłoś
krstf Re: Polikwidujmy jeszcze 5 szkol w Fordonie.... 17.05.06, 13:44 no i znalazlem odpowiedz na GW: "Niewielkie były za to różnice w średnich wynikach poszczególnych województw . Najlepiej wypadły Małopolska i Mazowsze (przeciętny wynik - 26,4 pkt). Najsłabiej Kujawsko-Pomorskie, gdzie prawie 80 proc. szkół znajduje się na wsiach i w miasteczkach do 20 tys. mieszkańców (przeciętny wynik - 24 pkt)." z artykulu: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3349772.html wynikajacego ze dzieci z mniejszych miejscowosci napisaly gorzej egzamin. Przy 80procentowym udziale takich osob moglo to rzutowac dosc znaczaco na wynik wojewodztwa. zatem problem powstaje w tym jak zwiekszyc poziom nauczania w szkolach poza wiekszymi miastami? Odpowiedz Link Zgłoś
killer.adamski Może lepiej na prawdziwe studia? 17.05.06, 19:48 Masz racje. Od dawna wiadomo kto idzie na pedagogikę. Ci którym nie udałoi sie dostać na prawdziwe studia. TO TACY LUDZI UCZĄ POTEM DZIECI, A TE DZIECI MAJA TAKIE WYNIKI. Dlaczego? Zeby w zarodku zniszczyć konkurencje? Zeby wyleczyc kompleksy. Chylinska miała racje! "Pokój" Wam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
killer.adamski Miernoty 17.05.06, 20:06 Uważam, że nauczyciele, (bardzo przepraszam dwoje z nich, którzy mi zaimponowali) to miernoty i nieudacznicy, tórym życie sie nie ułozyło i na uczniach mszczą sie, za swoje niepowodzenia. Wiele z nich to stare, zniszczone i pozbaowione ludzkich uczuć stare panny. Maja niskie pensje, ale pracują polowe czasu pracy normalnego pracownika i 1/3 czasu przedsiębiorcy (np.mojej skromnej osoby) Nie musza sie dokształcać, nie czytają klasyków, nie wiedzą co to Discavery. Mój syn ma 14 lat i w jego szkole podstawowej oraz w gimnazjum jest tak samo jak za moich czasów. DLACZEGO??? Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Przecież Fordon nie jest w Toruniu? 17.05.06, 20:19 Co więc możesz wiedzieć na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
killer.adamski Re: Przecież Fordon nie jest w Toruniu? 17.05.06, 21:35 To są miejsca gdzie nauczyciele sa inni? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mylady1 Fordon jest edukacyjnym dnem 26.05.06, 08:13 Fordon jest edukacyjnym dnem, zamykane szkoly, ciasnota, bo sie Kostkowi przysm=nila Apelacja 5 lat temu.... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Fordon jest edukacyjnym dnem 26.05.06, 11:48 mylady1 napisała: > Fordon jest edukacyjnym dnem, zamykane szkoly, ciasnota, bo sie Kostkowi > przysm=nila Apelacja 5 lat temu.... A jakie szkoły w Fordonie zamknięto z powodu przygotowań pod apelację? Odpowiedz Link Zgłoś