tlss 16.06.06, 12:35 Jesteście zadowolni z tego co się dzieje na forum ? Może już czas zrezygnowac bo wy się do adminownaia nie nadajecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muvon200 Re: admini jesteście z siebie zadowoleni > 16.06.06, 12:44 stary pomarzyć dobra rzecz. Oni działają zgodnie z wytycznymi Agory Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: admini jesteście z siebie zadowoleni > 16.06.06, 12:46 Poza tym admin stokrota jest dziennikarzem bydgoskiej GW :) Odpowiedz Link Zgłoś
tlss należy zmienic adminów 16.06.06, 12:49 Proponuje rozpoczęcie dyskusji o zmianie adminów. Npaiszcie dlaczego nalezy ich usunąc i za co.. Link do tej dyskusji wstawiam na forum o moderacji. Tak aby widomy ślad ewnetulanego usunięcia tego watku. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: należy zmienic adminów 16.06.06, 12:55 to nic nie da właśnie widziałem jak wypadł cały ciąg wpisów w wątku o dobrych wynikach lotów do Anglii. Wystarczy napisać czarodziejskie słowo Babbik ijuż cały wpis leci. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss założyłem informację na forum o moderacji 16.06.06, 12:57 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=43696434 Proponuje teraz wymienienie argumentów z powodu jakich admini powinni odejśc. Jak dla mnie nie potrafią oni zapanowac nad tym co dzieje się na tym forum. Dopuścili do zrobienia z tego forum przez spamerów fora będacego w istocie forum dla podbijania wyłącznie negatywnych informacji. spowodowało to odejście tak powaqżanych tutaj i wnoszących wiele do dyskuscji osób jak a_weidro, pit i wielu innych. Ludzie mieli po prostu dosyc przebijania się przez wioeczne spamowanie, ośmieszanie (np: podrabianiano nicki aktywnych forumowiczów bydgoskich). Na to nakłada się także błyskawiczne przesuywanie do podforów informacji które nie powinny byc tam usuwane. Dodac do tego należy że na tym forum nie można pisac o spamie. Za to spamerzy mogą robic co chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: założyłem informację na forum o moderacji 16.06.06, 13:00 Na pierwszy rzut oka widać kto rządzi na forum. Popatrz na pierwszą setkę tytułów wątków w Toruniu. 99% superlatyw i zachwytów. Popatrz na bydgoskie 95% zwykłych kłamst i negatywnych sformułowań. Czy to Bydgoszczanie tak nie lubią swojego miasta? A może GW nie lubi prezydenta? A może to że od Kondomów wyzywa się oficjalnego prezydenta miasta a admini zabawiają się wywalanie postów o panu Babbiku Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: założyłem informację na forum o moderacji 16.06.06, 13:03 Admin już zdążył usunąc mój jeden wpis - w którym zaproponowałem w tym wątku rozpoczęcie dyskusji o zmianie adminów z tego forum. Zaproponowąłem aby każdy napisał dlaczego oraz napisałem że wstawię link do tego wątku na forum o moderacji któy jest powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
b_cz1 Co można a czego nie można. 16.06.06, 13:07 Co można a czego nie można. 1. Staramy się wyrzucac wszelkie wpisy łamiące regulamin, ale nie jest możliwe wyrzucenie wpisu, który nie łamie regulaminu. O tym wieloktotnie już mowiono tu na forum. 2. Jesli podbity jest wątek powyzej 14 dni - usuwamy na bieżąco. 3. Wpis pita widzialem bodaj 1-2 dni temu, a a-weirdo pisze teraz jako a_creep. 4. Podrabiane nicki - osobiscie zglosiłem ich kilka do blokowania, zreszta chyba jeszcze stokrota czy kazet tez. Chdzilo o "balurnbyd" itp. Blokowanie nickow podrabianych moze zglosic kazdy na forum.abuse@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: Co można a czego nie można. 16.06.06, 13:09 Tak tak jasne, ale spamu nie wywalacie i ciągną się takie wątki podbijane co 14 przez kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
b_cz1 Re: Co można a czego nie można. 16.06.06, 13:12 Spam, czyli powtarzanie tego samego wpisu parę pazy, jest wywalany. Jesli widzisz jakis wpis 2-3 razy, daj link na konto do nas. Ostatnio wczoraj wieczorem było 8 identycznych wpisow -nie ma juz ich. Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: Co można a czego nie można. 16.06.06, 13:14 Spam to też zasmiecanie. tu masz pierwszy lepszy watek i pokaż mi w nim rzeczową wymianę poglądów forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=38238411 Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Co można a czego nie można. 16.06.06, 13:14 Ty chyba sobie żartujesz - babbiszony tworzą teraz na forum o kulturze kolejkn watki o UKW i aferach. Ja to wiem a ty oczywiście teog nie wiesz chociaż wątke już wisi długo. Wy się po prostu nie nadajecie i potrzeba nowych adminów. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_a_tomek Re: Co można a czego nie można. 16.06.06, 13:21 tlss napisała: > babbiszony tworzą teraz na forum o kulturze kolejkn watki o UKW i aferach. Ja staram sie nie rozmawiac z forumowiczami, ktorych nie lubie. I juz, to pomaga. Nie można winic jednych forumowiczow za wpisy drugich, mamy tu roznych uyztkownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Co można a czego nie można. 16.06.06, 13:32 Tommek dobrze wiesz o co chodzi. O zły wizerunek miasta poprzez debilnie sformułowane tematy wątków. Wiesz o tym a piszesz glupoty. Nie bierzemy wpisów personalnie dlatego bez sensu jest ingnorowanie bo to daje przyzwolenie na takie pisanie Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Co można a czego nie można. 16.06.06, 13:11 Chyba sobie żarujesz -b_weidro istniej do tej pory. Gośc tutaj się wpisuje jako cep.bydgoski. Pit już prawie wcale nie pisuje. Przesuwacie do podforów watki o bydgoszczy. Komu jestg potrzebne forum bydgoszcz toruń ? Chyba tylko wam. Odpowiedz Link Zgłoś
b_cz1 Re: Co można a czego nie można. 16.06.06, 13:14 tlss napisała: > Chyba sobie żarujesz -b_weidro istniej do tej pory. Gośc tutaj się wpisuje > jako cep.bydgoski. To dwaj rozni forumowicze. > Komu jest potrzebne forum bydgoszcz toruń ? w mojej opinii pozwala umieszczac typowo waleczne watki, ale można rozważyc jego usuniecie. Choc ja sugeruję zostawic. Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: Co można a czego nie można. 16.06.06, 13:15 Skoro ty ich nazywasz forumowiczami to rzeczywiscie mamy inne poglady jak powinno wygladać forum :/ Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Co można a czego nie można. 16.06.06, 13:16 Dwaj różni - no i co z tego - pierwszy podrabia nick a_weidro podobnie jak podrabia się nicki ethanaka który też prawie tutaj nie pisuje. A drugi jest obrażliwy dla tego miasta. I wy to akceptujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_a_tomek Re: Co można a czego nie można. 16.06.06, 13:22 Widzialem nick cep.bydgposzcz i cep.torunski, wiec jest rownowaga :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Co można a czego nie można. 16.06.06, 13:24 I dla ciebie to jest argument ? Mam podlinkowac twoje wpisy z 8:20 rano od poniedizałku do piątku ? Dziwne to jest że spamerzy zawsze bronią adminów. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_a_tomek Re: Co można a czego nie można. 16.06.06, 13:26 Juz zaczyna sie tropienie, kto ma rację "lepszą" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Co można a czego nie można. 16.06.06, 13:29 Ja sygeruje usuniecie tego podfroum razem z wami. Tak aby tego podfora nie było a was wymieniono na nowych adminów wybranych przez tutejszą społecznośc forumową. Odpowiedz Link Zgłoś
oy2345xxx Re: Co można a czego nie można. 16.06.06, 13:34 tlss napisała: > Ja sygeruje usuniecie tego podfroum dlaczego? Forum Bydgoszcz z Toruniem sie przydaje. Niech bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Co można a czego nie można. 16.06.06, 13:54 do czego się przydaje? Admin Torunia traktuje to jak śmietnik w Windowsie. Wywala tam wszystko co zadaje kłam babikowym rankingom Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_a_tomek Re: admini jesteście z siebie zadowoleni > 16.06.06, 13:19 campenile napisał: > stokrota jest dziennikarzem bydgoskiej GW to zarzut? Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: admini jesteście z siebie zadowoleni > 16.06.06, 13:19 to znaczy że nie jest adminem społecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
oy2345xxx Moze wszyscy podamy swoje miejsca pracy i partie? 16.06.06, 13:36 Moze wszyscy podamy swoje miejsca pracy? No i partie? :-) Oj byloby fajnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: Moze wszyscy podamy swoje miejsca pracy i par 16.06.06, 13:37 I miasto, z ktorego piszemy (z resztą to wyjasniłoby wszystko) Odpowiedz Link Zgłoś
oy2345xxx Re: Moze wszyscy podamy swoje miejsca pracy i par 16.06.06, 13:38 I adres :-) Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: Moze wszyscy podamy swoje miejsca pracy i par 16.06.06, 13:43 Jak chcesz możesz podać, moze się to do czegoś przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
b_cz1 Re: Moze wszyscy podamy swoje miejsca pracy i par 16.06.06, 13:47 No własnie. Kolejna rzecz, ktora czesto kasujemy - adresy, telefony i inne dane upubliczniane na forum. Jest kilku forumowiczow, którzy to robia, a nie wolno. I już mamy paru wrogów, choć to działąnie konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
trendy4 Re: Moze wszyscy podamy swoje miejsca pracy i par 16.06.06, 14:04 b_cz1 napisał: > No własnie. Kolejna rzecz, ktora czesto kasujemy - adresy, telefony i inne dane > > upubliczniane na forum. No i to jest dobre działanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: admini jesteście z siebie zadowoleni > 16.06.06, 15:33 campenile napisał(a): > to znaczy że nie jest adminem społecznym. Wiesz jak to jest. Pierw robi sie cos "spolecznie", a potem wnuki znajduja gruba teczke w IPN ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arek.tomasz > wnuki znajda gruba teczke w IPN ;) 16.06.06, 15:38 kell99 napisał: > wnuki znajda gruba teczke w IPN ;) Najlepsza ocena tych żałosnych ataków! Dajcie sobie luz, jezus maria. Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: admini jesteście z siebie zadowoleni > 16.06.06, 13:05 Nic nie da monitowanie. Zęby na tym zjadłem To poprostu realizowanie z góry zamierzonego planu. Na szczęście niewleu ludzi czyta to forum Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: admini jesteście z siebie zadowoleni > 16.06.06, 13:09 Może wy admini teraz parę słow od siebie. Jak zwykle milczycie jak grób a wiele osób porozmawiało by z wami na wiele tematów. Może ja zadam pytanie - dlaczego nie jesteście w stanie zaponowac nad spamem ? Odpowiedz Link Zgłoś
b_cz1 Nic nie da monitowanie, ale da ignorowanie. 16.06.06, 13:11 muvon200 napisał: > Nic nie da monitowanie. ...ale da ignorowanie. Pisał o tym już ka_zet, stokrota i jabbur, teraz ja potwierdzę. Jesli wpis nie łamie netykiety, nie moze wylecieć. Mozna ignorować złosliwych ludzi lub tych, ktorych poglądy nam nie odpowiadają. Doswiadczenie mowi, ze ignorowanie jest najlepsza bronią. Juz teraz jest tego znacznie mniej niz pare miesiecy temu. Do tego można sobie ustawić w koncie dane osoby jako "wrogów" i nie bedzie sie widziało ich wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: Nic nie da monitowanie, ale da ignorowanie. 16.06.06, 13:12 Znacznie mniej hahahaha. Spamu jest ponad 90%, Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Nic nie da monitowanie, ale da ignorowanie. 16.06.06, 13:13 Chyba żartujesz sobie od ilu miesięcyu forum jest spamowane. Popatrz sobie jak wytglada to forum i porównaj sobie do forum poznania. Jak nie macie czasu to czas już zrezygnowac z funkcji. Prawdę mówiac z tego co widzę nikt dobrze tutaj waszej pracy nie ocenia. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Nic nie da monitowanie, ale da ignorowanie. 16.06.06, 13:18 Panowie jeśli tak macie nam odpisywać to lepiej nie odpisujcie wcale. Zwykłe farmazony z regulaminu który z resztą obowiązuje tylko Bydgoszczan. Co z wątkami Babików o durnych rankingach i innych duperelach? Gdzie są na BT? Nie spoko sobie leżą. NAPISZCIE DLACZEGO TOLERUJECIE DEBILNIE ZATYTUŁOWANE WPISU I POZWALACIE NA ICH PODBIJKI? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_a_tomek Re: Nic nie da monitowanie, ale da ignorowanie. 16.06.06, 13:24 muvon200 napisał: > Co z wątkami Babików o durnych rankingach i innych duperelach? Widzisz kazdy moze sobie pisac swoje duperele, ty mozesz ich nie czytac lub nie odpisywac. Radze sprobowac sposobu z wrogami na koncie. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Nic nie da monitowanie, ale da ignorowanie. 16.06.06, 13:30 Tomkui włąśnie o to chodzi że ja nie mogę bo zaraz jestem wycinany . Wystarczy tylko wspomnieć słowo Babbik albo napisac coś pozytywnego Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_a_tomek Re: Nic nie da monitowanie, ale da ignorowanie. 16.06.06, 13:25 b_cz1 napisał: > Pisał o tym już ka_zet, stokrota i jabbur, teraz ja potwierdzę. > Jesli wpis nie łamie netykiety, nie moze wylecieć. Mozna ignorować złosliwych > ludzi lub tych, ktorych poglądy nam nie odpowiadają. OK, bydgoszcz1, rozumiem, ale jesli coś ewidentnie łamie dobry smak i jest prymitywnym czy wulgarny wpisem - wywalajcie szybciej, dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
oy2345xxx przyjmuje wyjasnienia, ale wywalac ataki na SLD! 16.06.06, 13:33 b_cz1 napisał: > muvon200 napisał: > > Nic nie da monitowanie. > > > ...ale da ignorowanie. > Pisał o tym już ka_zet, stokrota i jabbur, teraz ja potwierdzę. > Jesli wpis nie łamie netykiety, nie moze wylecieć. Mozna ignorować złosliwych > ludzi lub tych, ktorych poglądy nam nie odpowiadają. Doswiadczenie mowi, ze > ignorowanie jest najlepsza bronią. Juz teraz jest tego znacznie mniej niz pare > miesiecy temu. > Do tego można sobie ustawić w koncie dane osoby jako "wrogów" i nie bedzie sie > widziało ich wpisów. W porzadku, przyjmuje wyjasnienia, ale starajcie sie wywalac szybciej ataki na SLD! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_a_tomek Re: przyjmuje wyjasnienia, ale wywalac ataki na S 16.06.06, 13:42 oy2345xxx napisał: > W porzadku, przyjmuje wyjasnienia, ale starajcie sie wywalac szybciej ataki na > SLD! A na PO nie? Moderatorzy dobrze wykonuja swą prace, nie mozna promowac danej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
b_cz1 Re: przyjmuje wyjasnienia, ale wywalac ataki na S 16.06.06, 13:45 tomek_a_tomek napisał: > oy2345xxx napisał: > > W porzadku, przyjmuje wyjasnienia, ale starajcie sie wywalac szybciej ata > ki > na > > SLD! > > A na PO nie? > Moderatorzy dobrze wykonuja swą prace, nie mozna promowac danej partii. Dzięki za zrozumienie, raczej przyda sie nam wsparcie, maile z obraźliwymi i powtarzanymi tematami. Odpowiedz Link Zgłoś
trendy4 Re: przyjmuje wyjasnienia, ale wywalac ataki na S 16.06.06, 14:09 b_cz1 napisał: > Dzięki za zrozumienie, raczej przyda sie nam wsparcie, maile z obraźliwymi i > powtarzanymi tematami. Ja kiedys wyslalem, skasowaliscie - fakt, ale po 2 godzinach. Pracujecie raczej dobrze, ale moze więcej i intensywniej? Odpowiedz Link Zgłoś
cep.torun Re: przyjmuje wyjasnienia, ale wywalac ataki na S 18.06.06, 11:50 > Moderatorzy dobrze wykonuja swą prace, nie mozna promowac danej partii. Kolejny przyjaciel moderatora? Pijasz piwko z którymś czy coś wiecej? Moze gmeracie sobie w majtach i patrzysz na wszystko z innej perspektywy? Odpowiedz Link Zgłoś
mudah Re: Nic nie da monitowanie, ale da ignorowanie. 16.06.06, 18:05 > Jesli wpis nie łamie netykiety, nie moze wylecieć. Klamiesz. Posty wylatuja i to bez sladu, pomimo szumnych zapowiedzi jabbura. Zycze dobrego samopoczucia i dalszego stanu samozadowolenia. Tylko po co udajecie, ze macie dobre checi? Odpowiedz Link Zgłoś
tytt ok wszystko jasne tyle ze: 16.06.06, 13:19 czemu, skoro jak rozumiem zasady są czytelne i uniwersalne, forum torunia wygląda zgoła inaczej? a gros watkow psujących wizerunek torunia wycinane są w pień? lipne watki o bydgoszczy podbijane są regularnie i kazdy to wie-pytanie: naprawde jedyną obroną wlasnego forum przez gazete jest sugerowanie olewania tychże głupoli? Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: ok wszystko jasne tyle ze: 16.06.06, 13:19 OTO ŚLICZNY PRZYKŁAD forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=30351266 Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: ok wszystko jasne tyle ze: 16.06.06, 13:22 I CO CISZA? Jak można pozwalać na nazwywanie wybranego w wyborach prezydenta kondomem? Macie odwagę przyznac się że GW zaczyna kampanię prezydencką? Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: ok wszystko jasne tyle ze: 16.06.06, 13:25 5 minut temu wpisałem oburzenie i powtórzyłem co było w wyciętych watkach. A tu co? Nico. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=43673856&a=43698114 może to zostanie. Jeśli nie będzie nic opod tym odnośnikiem to znowu poleciało. Chodzi wyraźnie o zdołowanie wątków pozytywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss dzieła wybrane tomek_a_tomek 16.06.06, 13:26 Bardzo głębokie wpisy. Prawie zawsze 8:20 rano. szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=tomek_a_tomek&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=54&poz=0&A_szu kaj=autor&zywe=2&x=16&y=5 Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_a_tomek Nie wszyscy musza sie zgadzac ze wszystkimi. 16.06.06, 13:28 No i ? Daj se luz. Nie wszyscy musza sie zgadzac ze wszystkimi. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Nie wszyscy musza sie zgadzac ze wszystkimi. 16.06.06, 13:29 Tomek dobrze wiesz o co chodzi. Z resztą widzisz jak na konkretne pytania admini odpowiadają farmazonami Odpowiedz Link Zgłoś
trendy4 Re: Nie wszyscy musza sie zgadzac ze wszystkimi. 16.06.06, 14:05 Trzeba sie nauczyc poruszac po forum, ja czytam tylko interesujace mnie tematy, inni moga nie czytac moich. Demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Nie wszyscy musza sie zgadzac ze wszystkimi. 16.06.06, 14:07 my o rybkach Ty o pipkach. Wiesz o co chodzi a pitolisz. Nie widzisz? Poczytaj nagłówki postów na czele listy rano w dzień roboczy Odpowiedz Link Zgłoś
cep.torun Re: Nie wszyscy musza sie zgadzac ze wszystkimi. 18.06.06, 11:52 tomek_a_tomek napisał: > No i ? > Daj se luz. Nie wszyscy musza sie zgadzac ze wszystkimi. To wyglada na glebokonalne uczucie.To którego spamera torunskiego tak lubisz, pochwalisz sie? -------------------------- Piotra Ani Widu Ani słychu Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: dzieła wybrane tomek_a_tomek 16.06.06, 13:28 Szczególnie w czwartki. Facet jest na etacie czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
oy2345xxx Re: ok, wszystko jasne 16.06.06, 13:32 tytt napisał: > obroną wlasnego forum przez gazete jest sugerowanie olewania > tychże głupoli? A masz lepsze wyjscie? W sumie to nie jast złe. Mi nie odpowiada nadmiar tematow, tylko ataki na SLD. GW jest wybitnie prawicowa. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: ok, wszystko jasne 16.06.06, 13:34 to nic nie da bo żaden z nas nie bierze tych obelg w wątkach (tytulłach) personalnie a w kontekście złego wizerunku miasta. A olewanie własnie daje otwartą drogę. Bo jeśli ja nie odpowiem to Babbiczki spoko podbijją wąteczek sami Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: ok, wszystko jasne 16.06.06, 13:40 oy2345xxx napisał: > tytt napisał: > > > obroną wlasnego forum przez gazete jest sugerowanie olewania > > tychże głupoli? > > A masz lepsze wyjscie? W sumie to nie jast złe. > Mi nie odpowiada nadmiar tematow, tylko ataki na SLD. > GW jest wybitnie prawicowa. > chyba jest lepsze wyjscie skoro to tylko problem tego forum dwa; ja olewam od dawna i mnie to tam lata Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Kto jest za usunięcme adminów i wyborem nowych 16.06.06, 13:32 Kto jest za usunięcme adminów i wyborem nowych ? Ja głosuje za usunięciem wszystkich i wyborem nowych przez znanych tutaj od dawna i akceptowanych forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: Kto jest za usunięcme adminów i wyborem nowyc 16.06.06, 13:35 Jestem za! Należy wywalić stokrotę i b_cz1. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Kto jest za usunięcme adminów i wyborem nowyc 16.06.06, 13:36 jak najbardziej ZA! Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Kto jest za usunięcme adminów i wyborem nowyc 16.06.06, 13:37 mam też pytanie czy uprawnienia admina na Bydzi ma także admin z Torunia? Pytanie poważne i prosze odpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Kto jest za usunięcme adminów i wyborem nowyc 16.06.06, 13:40 Może tak byc - bo ci i ci moga przesuwac na forum bydgoszcz- toruń Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Kto jest za usunięcme adminów i wyborem nowyc 16.06.06, 13:43 jeśli to prawda że mają takie uprawnienia to bez sensu taka dyskusja Odpowiedz Link Zgłoś
oy2345xxx Jest w porzadku, tylko na bieżaco sprawdzac 16.06.06, 13:37 Jest w porzadku, nie trzeba zmieniac, tylko na bieżaco sprawdzac codziennie, zwłaszcza ataki na SLD i Jasiakiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Jest w porzadku, tylko na bieżaco sprawdzac 16.06.06, 13:39 Proponuje o sprawdzenie kto z ile pisał z jakiego IP pisał pod jakimi nickami. Babbik chociaż jesteś z torunia oddałeś już swój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_a_tomek Re: Jest w porzadku, tylko na bieżaco sprawdzac 16.06.06, 13:41 oy2345xxx napisał: > Jest w porzadku, nie trzeba zmieniac, tylko na bieżaco sprawdzac codziennie, > zwłaszcza ataki na SLD i Jasiakiewicza. Moze byc, nie mam uwag do moderatorow. No ale nie mozna sie koncentrowac na 1 partii. W sumie SLD najbardziej nabruździło w Bydzi i najbardziej o nich beda pisac źle. Twoja partia nie może być pepekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Jest w porzadku, tylko na bieżaco sprawdzac 16.06.06, 13:39 Stary a myślisz co my tu robimy codziennie. Tyle że naszych wpisów nie zobaczysz. Góra 5 minut i nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_a_tomek Re: Jest w porzadku, tylko na bieżaco sprawdzac 16.06.06, 13:43 Ty tez z SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Jest w porzadku, tylko na bieżaco sprawdzac 16.06.06, 13:46 akurat całkiem przeciwnie. Nie mam nic do Jasiaka bo to był dobry prezydent. I nie chodzi o partię a o wątki z debilnymi tytułami podbijane codziennie rano na pierwszy kilkanaście miejsc,. To bardzo zły wizerunek Bydgoszczy. W ten sposób kolejne pokolenia Torunian będą nas miały za roboli niewykształconych niezaradnych i biednych. Bez względu na sympatie polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
b_cz1 Re: Jest w porzadku, tylko na bieżaco sprawdzac 16.06.06, 13:58 oy2345xxx napisał: > Jest w porzadku, nie trzeba zmieniac, tylko na bieżaco sprawdzac codziennie, > zwłaszcza ataki na SLD i Jasiakiewicza. Dzieki za wsparcie, wycinamy też niecenzuralne ataki na inne partie, tak dla wyjaśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Jest w porzadku, tylko na bieżaco sprawdzac 16.06.06, 13:59 ale niecenzuralne ataki na prezydenta to już są cacy tak . Jakby tak Ciebie ktoś od kondomów to.. ? eee znowu piszesz wokoło problemyu a nie o problemie Odpowiedz Link Zgłoś
trendy4 Re: Jest w porzadku, tylko na bieżaco sprawdzac 16.06.06, 14:04 Ja tez nie mam uwag do moderacji, raczej bym powiedział, ze za bardzo pieszczą sie z opisami SLD a zostawiają ataki na PO i Dombrowicza. Ale widac każdy ocenia po sobie. Co bedzie za 2 miesiace, jak sie wybory zaczna? Yaraz nam nie da spokoju z PIS-em. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Jest w porzadku, tylko na bieżaco sprawdzac 16.06.06, 14:05 Pisz pod jednym nickiem. Odpowiedz Link Zgłoś
trendy4 Re: Jest w porzadku, tylko na bieżaco sprawdzac 16.06.06, 14:08 Pisze pod jednym, ale jakbym chcial, moge to robic pod trzema! Pozwol mi zdecydowac. No comments. Odpowiedz Link Zgłoś
cep.torun Re: Jest w porzadku, tylko na bieżaco sprawdzac 18.06.06, 11:55 trendy4 napisał: > > Pisze pod jednym, ale jakbym chcial, moge to robic pod trzema! > Pozwol mi zdecydowac. No comments. Skad cwoku znasz tak trudne zwroty, toc nawet zawodowki nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss wymiana adminów i tyle 19.06.06, 07:53 Admini się nie nadają. I trzeba ich zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: ok wszystko jasne tyle ze: 16.06.06, 13:44 tytt napisał: > czemu, skoro jak rozumiem zasady są czytelne i uniwersalne, forum torunia > wygląda zgoła inaczej? a gros watkow psujących wizerunek torunia wycinane są w > pień? lipne watki o bydgoszczy podbijane są regularnie i kazdy to wie- pytanie: > naprawde jedyną obroną wlasnego forum przez gazete jest sugerowanie olewania > tychże głupoli? no i? to nie jest chyba post z cyklu 'wyjebac adminow' tylko rzeczowe pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: ok wszystko jasne tyle ze: 16.06.06, 13:47 Nie odpowiedzą Ci na to bo to ukartowana polityka i już Odpowiedz Link Zgłoś
b_cz1 Re: ok wszystko jasne 16.06.06, 13:54 Nie odpowiadamy za Forum Torun, ale generalnie na obu naszych forach jest więcej chamstwa, obelg i złosliwosci niz w innych miastach Polski, więc więcej wycinania i przez to - więcej uwag do moderatorow również tam. Takie życie, mam nadzieję, że znormalniejemy wszyscy w obu miastach. W końcu kiedyś. I nie będzie ataków. A koledzy z Torunia na naszą prośbe zrobili kiedys w Toruniu parę rzeczy - więc nie są źli. Złych jest paru wojujących (tam i tu). Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: ok wszystko jasne 16.06.06, 13:56 przez takie moderowanie nie zmądrzeje żadne pokolenie kolego. Dobrze wiesz o co chodzi i nadal udajesz że nie. Pytałem czy masz uprawnienia wycinkui w Toruniu i czy ktokolwiek z Torunia ma takie w Bydgoszczy bo jeśli tak to nasza dyskusja nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
tlss podaj przykłady 16.06.06, 14:01 O czym my tu rozmawiamy - jedyny który może pozostac ewentulanei to ka_zet. Reszty nikt tutaj nie akceptuje. A do admina jak to jest że jeżeli poziom agresji na obu forach jest porównywalny to na forum bydgoskim mamy do czynienia ze spamem a na toruńskim nie. Czy to nie oznacza że jesteś w błędzie i nikt forum toruńskiego nie atakuje - natomiast forum bbydgoskie jest atakowane nieustanie. Podaj mi jakieś przykłady spamu (może linki na toruńskim forum). Nie podasz bo po prostu ich nie ma. A pisanie o wojnie do jbura jest dla was wygodne podobne jak dla spamerów na bydgoskim forum. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: podaj przykłady 16.06.06, 14:05 Nawet pisanie o faktach jest tendencyjne poprzez wymyślanie tytułów. Można przeciez napisać "farmaceuta podrabia ... " itp. Bydgoszczanin by tak wpisał bo wiadomo że jeśli na tym forum to chodzi o Bydzię. Ale zauważcie że ta"W bydgoszczy", "Bydgoskie" itp itd. Wszystko po to by tytuły dawały odpowiedni efekt i niszczyły wizerunek miasta Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: podaj przykłady 16.06.06, 14:06 Doczekam się linku lub odpowiedzi na proste pytanie który burzy twoją tezę ? Odpowiedz Link Zgłoś
cep.torun Re: ok wszystko jasne 18.06.06, 12:01 b_cz1 napisał: > Nie odpowiadamy za Forum Torun, ale generalnie na obu naszych forach jest > więcej chamstwa, obelg i złosliwosci niz w innych miastach Polski, więc więcej > wycinania i przez to - więcej uwag do moderatorow również tam. Dlugo nad tym myslales? A ile czasu zajmie ci myslenie nad faktem ze forum torunskie tryska propaganda sukcesu a bydgoskie defetyzmu? Ile mam dac ci czasu? Rok? To moze pomoge zeby skrocic czas oczekiwania. Wiadomo ze tu i tu dzieja sie te same rzeczy ale forum torunskie wyglada zgoła inaczej!!!! To znaczy ze tam nie sa tolerowane wpisy ktore sa tolerowane tutaj!!! I jakos to funkcjonuje rok przynajmniej i jakos nikt nie polecial za to w Toruniu. Jakis pomysl na rozwiazanie, czy moze oddajcie juz teraz te robote jak sobie nie radzicie? Ile mozna patrzec na podsmiechujki torunian. -------------------------- Piotra Ani Widu Ani słychu Odpowiedz Link Zgłoś
trendy4 idą wybory, każdy wyczulony na głosy o swej partii 16.06.06, 14:00 Nie mam uwag do adminów, raczej bym powiedział, ze idzie walka przedwyborcza i każdy jest wyczulony na głosy o swej partii. Dla jednych za bardzo SLD, dla drugich - PIS. A i tak wygra PO. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss kolejny nick spamera 16.06.06, 14:02 Kolejny ni9ck spamera z 8:20 podobnie jak tomek_a_tomek, janas1, oxy itd. Potem wyjdzije jak to wileu popiera pracę adminów. Odpowiedz Link Zgłoś
trendy4 Re: idą wybory każdy wyczulony na głosy o swej par 16.06.06, 14:11 nie posuwasz sie za daleko w swych przypuszczeniach tropicielu? Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re:chyba nikt nie przy zdrowych zmysłach i trzeżwy 16.06.06, 14:12 nie ma wątpliwości . Poza kazet opiekunowie powinni odejść raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re:chyba nikt nie przy zdrowych zmysłach i trzeżw 16.06.06, 14:13 AMEN! Odpowiedz Link Zgłoś
akrytas Czas zmienić adminów 16.06.06, 14:45 tlss napisała: > Jesteście zadowolni z tego co się dzieje na forum ? Może już czas zrezygnowac > bo wy się do adminownaia nie nadajecie. Niestety, w pełni muszę się z Tobą zgodzić. Admini bydgoskiego forum kompletnie olewają swoje zadania. Jeśli nie odpowiada Wam ta funkcja, to się jej zrzeczcie. To przez Was forum bydgoskie wygląda jak jeden wielki śmietnik. Jeśli to dla Was za dużo pracy, to nikt Was nie trzyma. Może rzeczywiści jeden ka_zet czasem się ruszy i coś tam wytnie. Pozostali mają wszytko gdzieś. > Co można a czego nie można. > 1. Staramy się wyrzucac wszelkie wpisy łamiące regulamin, ale nie jest > możliwe wyrzucenie wpisu, który nie łamie regulaminu. O tym wieloktotnie już > mowiono tu na forum. To, co pisze, to są BZDETY. Czy trollowanie jest zgodne z netykietą?? NIE. To czemu je tolerujecie. > 2. Jesli podbity jest wątek powyzej 14 dni - usuwamy na bieżąco. No wią trolle podbijają wątki co 7 dni. I tak przez 10 miesięcy. A Wy nic. Na forum toruńskim admini wycinają posty już po 2 dniach o ile ktoś się dopisuje do wątków krytycznych. Sam to sprawdziłem kilka razy. Co tu gadać, spórzcie na pierwszą stronę forum bydgoszcz i pierwszą stronę forum toruń. Różnica jest kolosalna. A niby ich obowiązują te same zasady. Niby tak, tylko oni robią co do nich należy, a Wy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_piernik1 przy tej ilosci chamstwa i tak jest nieźle. 16.06.06, 15:05 Moderatorzy dzialaja poprawnie, przy tej ilosci chamstwa i tak jest nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
b_cz1 Re: przy tej ilosci chamstwa i tak jest nieźle. 16.06.06, 15:09 stary_piernik1 napisał: > Moderatorzy dzialaja poprawnie, przy tej ilosci chamstwa i tak jest nieźle. Milo, ze sa i slowa pozytywne. A co do ilosci pracy -jest jej bardzo duzo! Są chamskie wpisy, są powielenia tematów, są czesto podawane dane osobowe, wreszcie są reklamy - to wszystko jest w duzej ilosci. I to wszystko codziennie robimy. Do tego codzienne wgrywanie zdjec, a nawet jesli czasem nie ma - zajrzeć i sprawdzic forum zdjęciowe i moderację trzeba. Robimy to codziennie. Tym głównie sie zajmuje stokrota, ale też inni. Prosze czasem o lekkie wsparcie, przesłanie linków chamskich postów i ułatwienie zadania. To pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Dlaczego usuwasz watki 16.06.06, 15:10 Przed chwilą wstawiłem ten watek gdzie jest regulamin moderacji z omówieniem dlaczego do usunełeś ? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=43702157&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
b_cz1 odpowiedzialem, ale powtórze 16.06.06, 15:15 tlss napisała: > Przed chwilą wstawiłem ten watek gdzie jest regulamin moderacji z omówieniem > dlaczego do usunełeś ? > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=43702157&v=2&s=0 Jest juz jeden wątek o moderacji (ten wlasnie), nie powielaj wątkow, wstaw tu. Mamy dwa identyczne watki na ten sam temat na pierwszej stronie, zalozone tego samego dnia, do tego trzeci watek na FOM - nie za duzo? Odpowiedz Link Zgłoś
tlss regulamin działania adminów 16.06.06, 15:18 Przed chwilą sbd na forum torunia podał regulamin który obowiązuje adminów. W związku z tym zadam parę pytań. Regulamin poniżej. "Zasady sprzątania Forum Reguła podstawowa: masz wątpliwości - nie kasuj. Za mało wolności niszczy forum szybciej, niż jej nadmiar! Co usuwamy: -Wulgaryzmy, antysemityzm, nienawiść rasowa. -Treści ewidentnie chamskie, nawet z grzecznym tytułem. -Wzywanie do przestępstwa -Lżenie osób, zwłaszcza z imienia i nazwiska -Podawanie cudzych danych osobowych. Uwaga: oskarżenia konkretnych osób wymienionych z imienia i z nazwiska mogą zostać - o ile nie zawierają wulgaryzmów - jeśli dotyczą osób publicznych, których krytyka jest dozwolona. -Wielokrotnie wysłany ten sam post/wątek (pomyłka lub spam - usuwamy powtórzenia) -Podbijające wątki posty typu "up" -Ogłoszenia sprzedaży lub usług. -Ataki personalne a nie na poglądy. -Reklamy - wątki lub w środku wątków (Reklamą nie jest link do strony ciekawej i związanej z tematem danego forum itp. ani odpowiedź na pytanie o dane (np. ofert turystycznych itp.)) Nie należy: -Przesadzać z czyszczeniem! Chodzi o to, żeby usuwać rzeczy ewidentne, widoczne i rażące, a nie wyszukiwać, co jeszcze usunąć. -Usuwać krytyki pod własnym adresem, o ile nie jest wulgarna ani nie ma cech spamu (wiele razy to samo, wtedy zostawiamy jedno). -Wdawać się w przepychanki na forum -Reagować na prowokacje... -Załatwiać prywatnych spraw korzystając z możliwości moderatora. -Ujawniać innym użytkownikom wiedzy wynikającej z uprawnień. Sankcje: -Użytkownicy wielokrotne naruszający regulaminu/netykietę przez jedną osobę, spamerzy. -Wulgarny lub obraźliwy login (np. zydzi_do_gazu) Zgłaszamy z objaśnieniem do administracji. Możliwe akcje: ban po IP (nie zawsze się da), blokada loginu." Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Co można usuwac 16.06.06, 15:18 Cytując co można usuwac. "Treści ewidentnie chamskie, nawet z grzecznym tytułem" Wielokrotnie wyzwyano tutaj ludzi od jatrzacych, itd. - zostawało miesiącami aż ktoś zrobił chryję na forum o moderacji. "Wielokrotnie wysłany ten sam post/wątek" Wielokrotnie tworzono tutaj i kopiowano tutaj metodą kopiuj wklej posty o aferach na UKW, rozwoju budwonictwa i cen mieszkań i co ? Wam to nei przeszkadzało "Podbijające wątki posty typu "up" Do tej pory goście podbijaa o stałej godzinie dwoamtrzemna wyrazami jak to w bydgoszczy żel i niedobrze. Dla was jest ok. Wątki podbijane co 10,14 dni. "Wulgarny lub obraźliwy login (np. zydzi_do_gazu)" Dla was nie stanowił problemu nick cep.bydgoski czy podrabianie nicków aktywnych forumowiczów. Jak widac więc nie nadajecie się do moderacji gdyż wielokrotnie naruszyliście zasady wam przykazane przez powolne działanie lubn jego brak. Odpowiedz Link Zgłoś
b_cz1 proszę o konkrety = link. 16.06.06, 15:27 Calkowicie sie zgadzam z w/w regulaminem. Uwazam że tak własnie jest. Nie widze na forum wulgaryzmow, antysemityzmu, lżenia, ujawniania danych forumowiczów, powielających sie postów - spamu. Choć kazdy z nas, a jest nas trzech, może czasem cos przeoczyc, to w 90% nie ma takich w/w treści. Jesli jest gdzies jakies niedopatrzenie - proszę o konkrety = link. Nie usuniemy tylko wpisu poprawnego, tyle, ze komus nie pasują czyjeś poglądy. Usuniemy na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Podaję konkrety o których jako admin nie wiesz 16.06.06, 15:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=303&w=31346362 Spis afer i przekrętów na Akademii Bydgoskiej (zbiór jedynie z ostatniego roku): 1. Prorektor AB własnoręcznie podrabiał sobie recenzje swoich prac i fałszował podpisy osób jakoby je wystawiających, m.in. prof. Blejwasa z USA. Profesor Blejwas pytany o recenzję powiedział: "Nawet nie słyszałem o Bydgoszczy ani o AB!" 2. Profesor AB siedząc w domu na balkonie, "odkrył" rzadki okaz owada, którego próbuje znaleźć cała grupa naukowców. Podobno wpadł mu do szklanki. Jak profesor ogłosił to na sympozjum w Krakowie, to sala pełna naukowców ryknęła śmiechem. Internauci ochrzcili robaka "chrząszcz rarytas bydgostiensis". Artykuł w Wyborczej: www2.gazeta.pl/metroon/1,0,2302161.html Opinie internautów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=17623971&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=16066906&v=2&s=0 3. Trzynaście osób dostało się na anglistykę, bo rektor AB obniżył próg wymagań przyjęcia na studia w trakcie trwania egzaminów. Pozbawiono kandydatów równych szans. Mimo to rektor AB bronił zmian regulaminu egzaminów w trakcie ich trwania. Sprawę bada MEN. Opinie internautów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=17702936&v=2&s=0 4. Wielu profesorów odchodzi z AB. We wrzesniu 2004 w aurze głośnego skandalu odszedł kolejny profesor, Witold Stankowski. Stwierdził, że nie widzi już miejsca dla siebie na AB, zarzucając donosicielstwo, kumoterstwo układów i brak odpowiedniej atmosfery do pracy naukowej. Opinie internautów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=16570904 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=16570904&v=2&s=0 5. Parę miesięcy wcześniej odszedł inny profesor, Andrzej de Tchórzewski. Mimo dotychczasowego znacznego zaangażowania w sprawy uczelni, zdecydował sie odeść i upublicznił swą jednoznacznię negatywną opinię o AB w lokalnych mediach. Stwierdził nawet, że to absurd stworzyć uniwersytet na bazie AB. 6. 24 września 2004 Wyborcza doniosła o korupcji na AB. Studenci AB byli zmuszani płacić i kupować egzaminy. Przed sądem stanął skorumpowany Kazimierz W, wykładowca na pedagogice. Studenci podobno wkładać mieli banknoty do indeksów. Brak banknotu oznaczał oblanie egzaminu. Opinie forumowiczów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=16109575&v=2&s=0 7. W zeszłym roku wykryto proceder sprzedawania testów na studia przez pracowników AB. Sprawę opisywał m.in. ogólnopolski tygodnik Wprost, zaliczajać ją w numerze 49 do największych afer w polskim świecie naukowym. Sprawę bada prokuratura. 8. Profesor, aby podnieść niski według niego poziom moralny pierwszaków na AB, żądał podpisywania "świadectw moralności", zobowiązujących do życia wg określonych przez niego reguł. W razie niepodpisania świadectwa nie dopuszczał do egzaminu. 9. AB zorganizowała podwójne nabory na pierwszy rok, by podwójnie pobierać opłaty od starających się na studia. Płacić trzeba było także podczas drugiego naboru, nawet jeśli startowało się w pierwszym. Ujawniła to Gazeta Pomorska 23.09. 2004: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=16059450&v=2&s=0 10. Rektorem AB jest były pułkownik Ludowego Wojska Polskiego. Tajemnica Poliszynela na uczelni jest podejrzenie o kontakty z SB w czasach PRL. Nikt na AB nie zwrócił się jednak oficjalnie o zbadanie sprawy. 11. We wrześniu 2004 światło dzienne ujrzały informacje o molestowaniu studentek przez kilku profesorów AB. Według zeznań studentek, odbywały się bezpośrednio przed i podczas egzaminu. Były warunkiem zaliczenia przedmiotu. Opinie internautów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=16478708&v=2&s=0 12. Akademia Medyczna z Bydgoszczy wolała przenieść się do Torunia niż łaczyć z AB. Do tej pory były takie plany i AB wielokrotnie to proponowała. AM jednogłośnie podjęła inną decyzję, jak sama twierdziła, dla swojego dobra. Opinia Wyborczej: miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,2420748.html Opinie internautów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=17261575&v=2&s=0 13. Teologia spodziewając się właczenia w struktury AB wolała przeniesć się do Poznania, odchodząc z Bydgoszczy, niż łaczyć z tą uczelnią. 14. W maju 2004 wybuchła kolejna afera ze sprzedawaniem egzaminów i prac magisterskich przez wykładowców AB, a pisanych dla nich samych. Łączono to jednocześnie ze sprzedawaniem tematów maturalnych w bydgoskim VIII LO przez tych samych wykładowców z AB. 15. Rada Główna Szkolnictwa Wyższego opiniowała wniosek AB o przekształcenie w uniwersytet. Decyzja była praktycznie jednogłośna - wszystkie 22 wyższe polskie uczelnie były temu przeciwne, jedna osoba się wstrzymała. Również przeciwne przekształceniu stanowisko zajęło Ministerstwo Edukacji Narodowej. Władze AB nazwały to zdradą i egoizmem czołowych polskich uczelni. 16. AB starając się o uprawnienia do doktoryzowania na politologii źle wypełniła wniosek. Wpisała nazwisko profesora Adama Koseskiego, który nie chciał i nie mógł prowadzić zajęć. Profesor osobiście dzwonił do RGSW i odwoływał dokumenty składane przez AB. Zachowanie profesora władze AB nazwały wymierzeniem ciosu w AB oraz blokowaniem rozwoju. Niektórzy zarzucali w tych błędach dokumentów AB celowe wprowadzanie RGSW w bład, a nie zwykłą pomyłkę. Po tym incydencie profesor oznajmił, że nie zamierza już firmować swoim nazwiskiem politologii na AB. Opinia Wyborczej: miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,2418860.html Opinie internautów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33&w=18128643&v=2&s=0 17. Rada Główna Szkolnictwa Wyższego, otrzymując niekompletne dokumenty od AB, praktycznie jednogłośnie odrzuciła wniosek o przekształcenie w uniwersytet. Mimo, że AB nie wypełniła prawidłowo wniosku, oskarżono Radę Główną Szkolnictwa Wyzszego, że to ona nie zwróciła AB uwagi na te błędy. Artykuł w Wyborczej: miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,2406262.html Opinie internautów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=17826924&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=16884489&v=2&s=0 18. Brak sześciu wydziałów z prawem doktoryzowania nie jest jedyną przzeszkoda formalną do przekształcenia AB w uniwersytet. Poza tym brakiem, AB nie posiada również socjologii, filozofii ani prawa, niezbędnych dla powołania uniwersytetu pełnoprofilowego. Mimo to AB wniosek ponownie złożyła. Opinie internautów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=17106375&v=2&s=0 Opinie innych uczelni: <a href="miasta.gaz Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Podaję dalej orle sokole moderacji 16.06.06, 15:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=303&w=26089114 Tygodnik Wprost (nr.46, 10.07) wydał dodatek Kulturalny WIK, opisujacy wszystkie główne imprezy z całej Polski na okres całych wakacji. Podzielono je na kategorie: Hity, Kino, Teatr, Sztuka, Muzyka, Sport i Plener. Daje sie dostrzec zdecydowana przewagę imprez Warszawy. Za nią jest Krakow, a niewiele dalej Torun (!), z 22 plecanymi imprezami wybranymi przez Wprost jako najwazniejsze w kraju. Torun pod wzgledem ilosci imprez kulturalnych plasuje sie w okolicy 3-4 miejsca w kraju, podobnie jak Poznan czy Wroclaw!!! Wśród krajowych hitów (str.3) wymieniono 12 imprez, w tym torunskie Lato Filmów. Wśród krajowych imprez kina wymieniono torunski festiwal (str.6) jako jeden z 4 najwazniejszych w kraju! Wśród imprez teatralnych wymieniono toruński Bulwar (str.17) jako jedną z 5 najwazniejszych imprez w kraju! Wśród Wystaw Sztuki wymieniono toruńska wystawe Sztuka Ludowa Tybetu jako jedyna z regionu (str.31). Wśród imprez muzycznych Torun wymieniono 18 razy (str.32, 34, 36, 39-40, 42, 43, 45-46), głownie za sprawa Festiwali (Muzyka i Architektura, Probaltica...) Jedynym miastem regionu poza Toruniem (22 imprezy) jest Golub-Dobrzyń (1 raz) i Gniew (1 raz). Opisanych jest ok. 100 polskich miast, w tym nawet Jelenia Góra, Puńsk, Gliwice, Lubiąż, Ełk, Braniewo... ANI RAZU W ZESTAWIENIU NIE WYMIENIONO ŻADNEJ IMPREZY Z BYDGOSZCZY - W ŻADNEJ Z KATEGORII. Warszawscy dziennikarze nie zakwalifikowali żadnej imprezy jako "wartej polecenia", nawet w kategorii Sport (przypomina mi się hasło "Bydgoszcz stolicą polskiego sportu" :-) ani w kategorii Muzyka (przypomina mi się "Bydgoszcz stolicą polskiej muzyki" :-) (cytuje za mav) Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Podaję dalej orle sokole moderacji 16.06.06, 15:48 Te dwa watki powyżej - po pierwsze co rzekome afery na UKW mają do Forum KULTURA ? Po drugie jak to jest że watek "Czarna dziura" spamowania na forum głównym istnieje jeszcze na forum kultura. Wy się po prostu nie nadajcie i szkodzicie temu forum. Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: przy tej ilosci chamstwa i tak jest nieźle. 16.06.06, 15:11 Tak tak gadaj sobie ze spamerem piernikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
akrytas Re: przy tej ilosci chamstwa i tak jest nieźle. 16.06.06, 15:18 b_cz1 napisał: > stary_piernik1 napisał: > >> Moderatorzy dzialaja poprawnie, przy tej ilosci chamstwa i tak jest nieźle > > Milo, ze sa i slowa pozytywne. b_cz1, czy Ty sobie kpisz?? Spamer Ci przytakuje, a Ty się z tego cieszysz. Nie wiesz, że stary_piernik1 to spamer: oto przykłady, dwa ostatnie z jego postów: wątki podbity prze niego po 2 tygodniach forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=33897025&a=42902060 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=41576614&a=42902079 Spamerzy już Cię chwalą a Ty się cieszysz. Brak mi słów > A co do ilosci pracy -jest jej bardzo duzo! > Są chamskie wpisy, są powielenia tematów, są czesto podawane dane osobowe, > wreszcie są reklamy - to wszystko jest w duzej ilosci. I to wszystko codziennie > > robimy. > Do tego codzienne wgrywanie zdjec, a nawet jesli czasem nie ma - zajrzeć i > sprawdzic forum zdjęciowe i moderację trzeba. Robimy to codziennie. Tym głównie > > sie zajmuje stokrota, ale też inni. > Prosze czasem o lekkie wsparcie, przesłanie linków chamskich postów i > ułatwienie zadania. To pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Cytat z akrytasem z usuniętego watku 16.06.06, 15:19 • Re: zasady adminowania akrytas 16.06.06, 15:01 + odpowiedz Jeśli te zasady to prawda, to nasi admini nagminnie je łamią: tlss napisała: > -Lżenie osób, zwłaszcza z imienia i nazwiska Czy piasnie o kimś konkretnym "Kondom" to nie obraźliwe lżenie? > -Podbijające wątki posty typu "up" No tu zaniedbania naszych adminów są tak oczywiste, że szkoda gadać. Codziennie kilkanaście przykładów. > Nie należy: > -Usuwać krytyki pod własnym adresem, o ile nie jest wulgarna ani nie ma > cech spamu (wiele razy to samo, wtedy zostawiamy jedno). Taaa, ileż to wątków z merytoryczną krytyką adminów usunięto natychmiast. > -Użytkownicy wielokrotne naruszający regulaminu/netykietę przez jedną > osobę, spamerzy. Jest tu kilka nicków regularnych toruńskich spamerów no i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
b_cz1 Powyzej odpowiadam szczegolowo 16.06.06, 15:31 tlss napisała: > Czy piasnie o kimś konkretnym "Kondom" to nie obraźliwe lżenie? Byla dyskusja na ten temat i wszyscy 3 admini orzekli ze to zwykly przydomek, zreszta pojawia sie tu coraz rzadziej. Powyzej odpowiadam szczegolowo na reszte: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=43695590&a=43703936 Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Powyzej odpowiadam szczegolowo 16.06.06, 15:45 A może byście sie tak prezydenta zapytali czy uważa to za przydomek ? Przynajmniej jeden z was pracuje podobno w GW wie co za problem ? Może to nie jest prezydent moich marzeń ale to jest po prostu lżenie go na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
arek.tomasz Czy nie mozecie usunac tych atakow na wszystkich? 16.06.06, 15:23 Czy nie mozecie usunac tych atakow na wszystkich? Jakis złosliwy człek to sobie zaklada i smieje sie jak sie wszyscy tłumaczą, naskakują na siebie itp. On ma ubaw, a wy traktujecie go na poważnie, tłumacząc czego nie wolno itp. Sami sie osmieszacie. Więcej stanowczosci w wywalaniu tych ataków! Odpowiedz Link Zgłoś
tytt poza prawdą 16.06.06, 15:23 ten wątek jednak udowadnia w jakich tematach forumowicze mają najwiecej do powiedzenia-w wątkach ktore jadą po kims, ktore pozwalają wylac frustracje, w prosty sposób leczą jakies dyskonforty, dysonanse spojrzcie na siebie! ile-godzina? i 100 postów! a jak jest faktycznie pos o czyms cisza.. sami starajcie sie tworzyc to forum a wtedy bedzie ono wygladalo na pewno inaczej! i nie wnikam w celnosc ww zarzutów bo po czesci są podstawne. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Jak to się robi ilośc popierającą adminów 16.06.06, 15:28 Teraz jesteś arek.tomasz - i tak to mamy tworzenie głosów poparcia dla adminów. Wiele nicków ta sama osoba. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=43703015&a=43703656 O moderacji Czy nie mozecie usunac tych atakow na wszystkich? Autor: Gość: a. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 16.06.06, 15:21 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Czy nie mozecie usunac tych atakow na wszystkich? Jakis złosliwy człek to sobie zaklada i smieje sie jak sie wszyscy tłumaczą, naskakują na siebie itp. On ma ubaw, a wy traktujecie go na poważnie, tłumacząc czego nie wolno itp. Sami sie osmieszacie. Więcej stanowczosci w wywalaniu tych ataków! Odpowiedz Link Zgłoś
arek.tomasz smiesza mnie te ataki. 16.06.06, 15:33 Tak, napisalem to samo, bo tam sie nie musze logowac, a smiesza mnie te ataki. Odpowiedz Link Zgłoś
akrytas Re: poza prawdą 16.06.06, 15:38 tytt napisał: > ten wątek jednak udowadnia w jakich tematach forumowicze mają najwiecej do > powiedzenia-w wątkach ktore jadą po kims, ktore pozwalają wylac frustracje, w > prosty sposób leczą jakies dyskonforty, dysonanse To, że w ciągu godziny przybyłu 100 postów świadczy o tym, jak nabrzmiały jest to problem. Wszyscy ten problem (spamerstwa i trollowania) widzą doskonale, tylko nasi Admini tego nie widzą. To trwa już od wielu miesięcy i jest wkurzające jak cholera. Dlatego ludzi krew zalewa i się wpisują do tego wątku. Ja zaglądam na to forum już od 6 lat. Kiedyś toczyły się tu ciekawe dyskusje, teraz jest prawie pusto, masz rację, w ważnych tematach mało kto się odzywa. Ale może to właśnie dlatego, że wiekszość ciekawych ludzi stąd odeszła? Dzięki adminom zostali tytaj tylko spamerzy z torunia i kilku niedobitków. Wkrótce tych drugich także już nie będzie, bo to forum nie jest miejscem wymiany poglądów tylko agitacji. I to dzięki adminom właśnie. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: poza prawdą 16.06.06, 15:44 akrytas napisał: > tytt napisał: > > > ten wątek jednak udowadnia w jakich tematach forumowicze mają najwiecej d > o > > powiedzenia-w wątkach ktore jadą po kims, ktore pozwalają wylac frustracj > e, w > > prosty sposób leczą jakies dyskonforty, dysonanse > > To, że w ciągu godziny przybyłu 100 postów świadczy o tym, jak nabrzmiały jest > to problem. Wszyscy ten problem (spamerstwa i trollowania) widzą doskonale, > tylko nasi Admini tego nie widzą. To trwa już od wielu miesięcy i jest > wkurzające jak cholera. Dlatego ludzi krew zalewa i się wpisują do tego wątku. > > Ja zaglądam na to forum już od 6 lat. Kiedyś toczyły się tu ciekawe dyskusje, > teraz jest prawie pusto, masz rację, w ważnych tematach mało kto się odzywa. > Ale może to właśnie dlatego, że wiekszość ciekawych ludzi stąd odeszła? Dzięki > adminom zostali tytaj tylko spamerzy z torunia i kilku niedobitków. > Wkrótce tych drugich także już nie będzie, bo to forum nie jest miejscem > wymiany poglądów tylko agitacji. I to dzięki adminom właśnie. > Pozdr no tak ale nie mozesz w prostej lini obwiniac za to spamerstwo 'naszych' adminow" stary ja mam watpliwosci-no bo przeciez wiadomo ze zadne inne forum nie jest forum miasta kolo torunia i to nasze forum jest operacją na otwartej ranie.. to my mamy za miedzą sfrustrowanego i zakompleksionego sąsiada (wiecznie, choc juz naprawde nie wiem dlaczego) i w zasadzie nikt inny! ciezko podawac by przyklady naszym adminom do nasladowania, choc zgadza się-mają to w dupie ewidentnie, znaczy zalatwiają sprawę po polsku-nic sie nie da zrobic, nie wychylam sie, mam to w dupie.. szkoda tylko naszych nerwow tez na to forum wchodzilem jeszcze za dawnych czasow studenskich, faktycznie dzialo sie tu zupelnie co innego.. Odpowiedz Link Zgłoś
akrytas Re: poza prawdą 16.06.06, 15:57 tytt napisał: > > no tak ale nie mozesz w prostej lini obwiniac za to spamerstwo 'naszych' > adminow" No sorry, ale nie rozumiem. A kogo mam obwiniać??? Przecież właśnie admini są po to, żeby takiem spamerstwu zapobiegać. Po to właśnie są, żeby pilnować porządku na forum. Nie sądzisz? > stary ja mam watpliwosci-no bo przeciez wiadomo ze zadne inne forum > nie jest forum miasta kolo torunia i to nasze forum jest operacją na otwartej > ranie.. Ale admini z torunia jakoś radzą sobie ze spamerami. Zobacz jak wygląda ich forum. Jest porządek? Jest. Tamci admini mają inną chorobę, wycinają wszystkie, jak leci krytyczne wątki i toruń jawi się jak doskonałe miejsce na ziemi. Mnie to smieszy, ale dowodzi, że można pilnować porządku, wbrew temu co twierdzą nasi admini. > choc zgadza się-mają to w dupie ewidentnie, znaczy zalatwiają sprawę po > polsku-nic sie nie da zrobic, nie wychylam sie, mam to w dupie.. > szkoda tylko naszych nerwow No masz rację, szkoda nerwów. Tylko tęskinię za czasmi, gdy można tu było ciekawie pogadać, wymienić poglądy. Pozdr Nie rozumiem tylko jednego. Skoro admini sobie nie radzą, nie mają czasu, to dlaczego nie zrezygnują? Lepiej zrezygnować niż odwalać taką fuszerę. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: poza prawdą 16.06.06, 15:44 Tych adminów po prostu trzeba usunąc - i wybrac innych ale nie tak jak ostatnio kiedy nie wiadomo było skąd przyszłi i kto to zacz - może opócz ka_zet. Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: jaka jest prawda ?Czy nasi admini 16.06.06, 15:56 są podopiecznymi toruńskiego roberta ileś tam dwójek . Była przed kilkoma miesiącami podobna dyskusja i stawał w ich obronie . Wypowiadał się tak jakby sprawował nad nimi nadzór. Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: jaka jest prawda ?Czy nasi admini 16.06.06, 15:57 Tak to może byc prawda Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: jaka jest prawda ?Czy nasi admini 16.06.06, 15:58 MNie się czasem wydaje że pomiędzy robertem a b_ i jak mu tam dalej leci mozna postawic znak równości. Może to ta sama osoba - kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: poza prawdą 16.06.06, 20:05 Tytt kurcze no przecież piszemy że nie możemy tworzyć tego forum bo leca nasze wpisy albo wątki lądują gdzieś tam gdzie nikt nie wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kptnikt Re: admini jesteście z siebie zadowoleni > 16.06.06, 19:33 Zauważyliście brak w tym wątku charakterystycznych nicków z forum toruńskiego, brak babbików, darków itp. są za to stali podbijacze z bydgoskiego. Dla mnie to symptomatyczne i dające pewien znak równości pomiędzy pewnymi nickami których tu brak a które tu są. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: admini jesteście z siebie zadowoleni > 16.06.06, 20:03 i znowu starym sposobem rozmył się wątek. Nie chodzi przecież o krytykowanie moderatorów. Nie widzicie naprawde różnicy między moderatorami Torunia i Bydgoszczy? Nie widzicie jak tam ładnie pozamiatane? A u nas "Bydg śmierdzi" "Kondom coś tam" Byd się wyludnia, Afera na UKW mam pisac dalej? Nie udawajcie że nie rozumiecie o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
rr111 Re: admini jesteście z siebie zadowoleni > 17.06.06, 01:13 Jacy to admini ,to cenzorzy działający na zlecenie.Widać wyraźnie,że cenzorzy bydgoscy ,to chłopcy na posyłkach adminów toruńskich.Jak admin toruński wypoczywa ,to chłopcy z wypiekami wypatrują czy na forum ktoś krytycznie nie wypowiadał się o politykach toruńskich.Spróbujcie tylko skrytykować marszałka,to wątek zniknie po paru minutach.Mętne tłumaczenie cenzorów bydgoskich ,że ciężko pracują lecz nie odejdą mimo krytyki ich pracy ,świadczy jedynie o tym,że to nie społeczna praca lecz nakaz pracy albo profity. Odpowiedz Link Zgłoś
rr111 Re: admini jesteście z siebie zadowoleni > 18.06.06, 00:46 komu się uda założyć nick ;cep.toruński itp. odwrotnie jakimi się posługują przyszywani toruńczycy.Proponowałem aby założyli sobie skrót nicku ch.. toruński ale propozycja tego nicku na forum o moderowaniu znikła po paru sekundach.Dziwię sie że taka piękna propozycja skrótu nie została przyjęta,chociaż toruński internauta występujący pod nickiem cep.bydgoski nie oponował.No cóż co cep to cep.Jaki to piękny refleks mają cenzorzy jak datyczy to ich miasta ,o TW bydgoskich nie wspomnę.Ciekaw jestem czy mógłbym tak jak toruński internauta mieć nick ;marszałek ąchram.pisany przez ch Odpowiedz Link Zgłoś
cep.torun Re: admini jesteście z siebie zadowoleni > 18.06.06, 12:02 b_cz1 napisał: > Nie odpowiadamy za Forum Torun, ale generalnie na obu naszych forach jest > więcej chamstwa, obelg i złosliwosci niz w innych miastach Polski, więc więcej > wycinania i przez to - więcej uwag do moderatorow również tam. Dlugo nad tym myslales? A ile czasu zajmie ci myslenie nad faktem ze forum torunskie tryska propaganda sukcesu a bydgoskie defetyzmu? Ile mam dac ci czasu? Rok? To moze pomoge zeby skrocic czas oczekiwania. Wiadomo ze tu i tu dzieja sie te same rzeczy ale forum torunskie wyglada zgoła inaczej!!!! To znaczy ze tam nie sa tolerowane wpisy ktore sa tolerowane tutaj!!! I jakos to funkcjonuje rok przynajmniej i jakos nikt nie polecial za to w Toruniu. Jakis pomysl na rozwiazanie, czy moze oddajcie juz teraz te robote jak sobie nie radzicie? Ile mozna patrzec na podsmiechujki torunian. -------------------------- Piotra Ani Widu Ani słychu Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: admini jesteście z siebie zadowoleni > 19.06.06, 08:42 Czy wpis Cepa-totuńskiego w czymkolwiek naruszył regulamin? No bo chyba nie nickiem bo cep_bydgoski ma się dobrze. Ośmieszacie się panowie admini. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 A jednak cep.tunski wyciety 19.06.06, 11:52 Przeszkadza Wam to adminki kochane że ktoś ma nika Cep_torunski? A cep_bydgoszki jakoś ma się dobrze. Tu był taki wpis i nie łamał regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: admini jesteście z siebie zadowoleni > 29.06.06, 12:19 Niestety strona GW o Bydgoszczy i forum takze jest na niskim poziomie. Czy nalezy obwiniac za to to ze sie tutaj nic nie dzieje? Dzieje sie duzo, ale redaktorzy tego nie widza. Poziom forum jest niski z uwagi tego, ze malo bydgoszczan z niego korzysta, moze wiecej wrogow bydgoszczy (z bydgoszczy i nie tylko) pisze na forum z jakichs osobistych urazow niz bydgoszczan. Admini sa trzej, ale to za malo, zeby kasowac wszystkie, absolutnie wszystkie posty mącicieli. Ich jest tutaj duzo. Zobaczcie na forum GW wogole! Nienawisc, agresja itd. Naprawde malo jest rzeczowych dyskusji. Jakby byl filtr na dlugosc postu... rozwiazaloby to czesciowo problem. A admini powinni byc bardziej rygorystyczni i kasowac konta za wypisywanie spamu i obrazanie innych. Tak dziala wiele forow i jest tam wszystko ok. A tutaj kazdy moze wypisywac co chce bezkarnie. Odpowiedz Link Zgłoś