facet.36 24.07.06, 22:49 no tacy ludzie jak opisywany dziennikarz zawsze znajda pracodawcę - zawsze wierni przewodniej sile zawsze w pierwszym szeregu..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oblewai Re: Wiceprezes z przeszłością 25.07.06, 01:50 "Żałuję wielu artykułów, ale takie były czasy - mówi. - Nigdy nie byłem zwolennikiem PRL-u. Jednak trzeba było w nim jakoś funkcjonować. Trafiło na mnie. To była mała redakcja, może 10 osób, ktoś musiał się na to zgodzić. Byłem skazany - jak wielu - na służebność wobec władzy. Jednak nie robiłem tego z przekonaniem, a z przymusem." Galaska glowa do gory nie zalamoj sie wiesz jak nalezy obchodzic sie z wazelina, tak jak w przeszlosci miales pryncypia PZPR w dupie jak obecne PIS'kie "nie robiłem tego z przekonaniem, a z przymusem." Odpowiedz Link Zgłoś
o.jarocin Re: Wiceprezes z przeszłością 25.07.06, 07:35 Pan poseł padł ofiarą nieprawdopodobnej /w jego przekonaniu/ hipokryzji swojej przyjaciółki - Ewy Starosty, która tropiąc namiętnie komunistyczną prowieniencję miejscowych VIP-ów, trwa od wielu lat w najbliższej, rodzinnej symbiozie z kadrowym, PZPR-owskim agitatorem /w istocie był zapewne głęboko zakonspirowanym bojownikiem o demokrację/. Poseł, oczarowany niewątpliwie demaskatorstwem "Bydgoskiej ośmiornicy" autorstwa farbowanej antykomunistki, nie zechciał poczytać już "Kłamstw bydgoskiej ośmiornicy" /A. Sobczak - 1993/, z której to książeczki dowiedziałby się tego wszystkiego, co go dzisiaj tak szokuje. A przecież podstawowa, PIS-owska zasada "etyczna" nakazuje ograniczone zaufanie. Karygodny brak rewolucyjnej czujności, panie pośle! Pan Jarosław na pewno skarci... Odpowiedz Link Zgłoś
dociekliwy102 Re: Wiceprezes z przeszłością 25.07.06, 10:10 Znając posła Markowskiego , na pewno o wszystkim wiedział. Ale z drugiej strony jak się na to spojrzy jaką obłudną babą jest ta Ewa Starosta, antykomunistka jedna. Jej historia mogłaby być kanwą dla polskiego filmu "Sypiając z wrogiem..." Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: Wiceprezes z przeszłością 25.07.06, 10:51 Ja sądzę ,że poseł Markowski nie wiedział o przeszłości p. Gąski. Swoją drogą p.Gąsce mimo wszystko bliższy jest jednak PZPR. Szkoda ,że nie może tak jak jego były kolega partyjny A. Kwaśniewski zacząć życiorysu od dzisiaj.Kwaśniewski kandydując na stanowiski w USA /gdzie go nie znano/ jako początek swojego życiorysu uznał moment w którym został prezydentem RP. Odpowiedz Link Zgłoś
emax4 Re: Wiceprezes z przeszłością 25.07.06, 14:47 To kolejny dowód na to, że "spadochroniarze" typu Markowski powinni jak najszybciej zakończyć swoją działalność na terenie kujawsko - pomorskiego. Nie dość, że nie mają czasu dla regionu i ciągle są skłóceni z "tubylcami", to jeszcze wpychają nosy w każdą sprawę, nie mając o niej nawet zielonego pojęcia. PiS zatracił swoją tożsamość. Jego członkowie niewiele wiedzą co o regionie mówi się w rządowej Warszawce. czas z tym skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
grubszy Re: Wiceprezes z przeszłością 25.07.06, 22:39 Red. Kowalski jest hipokrytą. Dlaczego? Przed napisaniem o jakims gościu, który chwalił i bronił wprowadznie stanu wojennego, red. Kowalski szukał w archiwach. A niech poszuka w archiwach własnej gazety,to znajdzie jak red. nacz Michnik Adam oznajmił, że gen Kiszczak i gen Jaruzelski to ludzie honoru! Jak jeden szef medium chwali stan wojenny, to jest "be" a jak inny chwali autorów tegoż stanu wojennego, to jest cacy? Widać, że ulubionym bohaterem red. Kowalskiego jest Kali. ( ten co jak mu ukraść krowa to źle, a jak on ukraść krowa to dobrze). Płacze red.Kowalski nad tym, ze politycy zawłaszczyli media, by nimi sterować. Politycy do Gazety Wyb. wchodzic nie muszą, bo są tam tacy redaktorzy jak Kowalski, którzy mają wewnętrny kompas, ktory ich właściwie pokieruje- co i jak pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
o.jarocin Gąską w Michnika... 25.07.06, 23:35 grubszy napisał: > Red. Kowalski jest hipokrytą. Dlaczego? Przed napisaniem o jakims gościu, > który chwalił i bronił wprowadznie stanu wojennego, red. Kowalski szukał w > archiwach. A niech poszuka w archiwach własnej gazety,to znajdzie jak red. > nacz Michnik Adam oznajmił, że gen Kiszczak i gen Jaruzelski to ludzie honoru! > Jak jeden szef medium chwali stan wojenny, to jest "be" a jak inny chwali > autorów tegoż stanu wojennego, to jest cacy? Widać, że ulubionym bohaterem red. > > Kowalskiego jest Kali. ( ten co jak mu ukraść krowa to źle, a jak on ukraść > krowa to dobrze). Płacze red.Kowalski nad tym, ze politycy zawłaszczyli media, > by nimi sterować. Politycy do Gazety Wyb. wchodzic nie muszą, bo są tam tacy > redaktorzy jak Kowalski, którzy mają wewnętrny kompas, ktory ich właściwie > pokieruje- co i jak pisać. Adam Michnik ze swoją naiwną wiarą w cudowne nawrócenie komunistów ku wartościom demokracji i praw człowieka zasługuje raczej na współczucie niż potępienie. Naczelny "GW" przez długie lata opresyjnej dyktatury demonstrował jednak nienaganną moralnie, znaczoną poświęceniem i honorem postawę, której mogą mu jedynie pozazdrościć dzisiejsi antykomunistyczni nuworysze - nadzwyczaj bojowi, gdy odwaga bardzo staniała. Porównywanie - w jakimkolwiek kontekście - Adama Michnika z nijakim Gąską, reżimowym aparatczykiem i marionetką partyjnej propagandy jest po prostu niestosowne, a nawet niesmaczne. Znaj miarę rzeczy, mocium panie. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Wstyd mi za PiS przez Markowskiego..wrrr 25.07.06, 23:54 a Kowalski powinien się cieszyć, ze farbowany komuch poszedł do radia....w GW na pęczki takowych poczynając od samego Adasia M. Odpowiedz Link Zgłoś