gracz_nr_1 03.08.06, 23:50 Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mordercow??? Z uwagi na powage tematu prosze o przemyslane i powazne odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k0pytko Re: Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mord 04.08.06, 06:10 Nie jestem za tym, żeby dyskutować n teamty zastępcze. Chciałbym, żebyśmy dyskutowali o tym, co zrobić żebyśmy przestali być najbiedniejszym krajem UE, jak modernizować kraj, jak zmniejszyć bezrobocie, zwiększyć wydatki na naukę itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Kara smierci ! 04.08.06, 07:29 Za najbardziej obrzydliwe przestępstwo wobec dziecka powinno się wysyłać tych bandytów - pedofilów na wykonanie wyroku do Chin lub Iranu. Ale najprostszym sposobem byłoby oddawać ich w ręce Rodzin poniżanych, bestialsko gwałconych lub co jest nie do wyobrażenia dla zdrowego umysłowo człowieka mordowanych dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Kara smierci ! 04.08.06, 09:29 rokoman napisał: > Za najbardziej obrzydliwe przestępstwo wobec dziecka powinno się wysyłać tych > bandytów - pedofilów na wykonanie wyroku do Chin lub Iranu. Ale najprostszym > sposobem byłoby oddawać ich w ręce Rodzin poniżanych, bestialsko gwałconych lub > > co jest nie do wyobrażenia dla zdrowego umysłowo człowieka mordowanych dzieci! a moze na pal ich? albo na pozarcie lwom? Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: Kara śmierci ! 04.08.06, 10:57 Rozsądna propozycja.Ale najlepiej, gdyby takiej potrzeby nie było wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Kara śmierci ! 04.08.06, 11:07 rokoman napisał: > Rozsądna propozycja.Ale najlepiej, gdyby takiej potrzeby nie było wcale. nierozsądna wlasnie, tylko pierwotna.. cywilizowany swiat potrafi utrzymywac ład bez karania smiercią jasne zawsze mozna przywolac kilka amerykanskich konserwatywnych republikanckich stanow,ale trzeba pamietac o pewnej roznicy-a zasadniczej w tym przypadku: amerykanie by dowiesc prawdy, winy łożą grubą kase, najnowoczesniejsze metody śledcze etc etc, a i tak popelniają błędy i skazują na smierc osoby niewinne! w polsce to nierealna utopijna wizja, ktora okaleczy nasz system prawny i osmieszy nas przed swiatem Odpowiedz Link Zgłoś
0maniek0 Re: Kara śmierci ! 04.08.06, 13:35 > nierozsądna wlasnie, tylko pierwotna.. a jak sie zachowuje morderca? > cywilizowany swiat potrafi utrzymywac ład bez karania smiercią hehe...niezle niezle...swiat potrafi utrzymywac lad ;)...jak ty na to wpadles? Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Kara śmierci ! 04.08.06, 23:26 Poped seksualny pedofolow do dzieci dziala na podobnej zasadzie jak poped normalnego czlowieka do osoby plci przeciwnej Dlatego tez wiezienie nic tu nie pomoze poniewaz taki czlowiek po odsiedzeniu swojego wyroku zrobi to ponownie Wyjscia sa dwa: jadno to kastracja a drugie to kara smierci Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: Kara śmierci ! 04.08.06, 23:38 Zarówno kara śmierci, jak i kastracja są dla pedofilów do przyjęcia. Głosuję za! Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Kara śmierci ! 04.08.06, 23:41 Tym razem zgadzam sie z Kaczynskimi! Odpowiedz Link Zgłoś
radca kary smierci nie popieram - ale calkowita izolacje 04.08.06, 23:49 kary smierci nie popieram,ale jestem za dozywotnim wyrokiem,calkowitym pozbawieniem praw obywatelskich oraz cele-karcer { cos na wzor lochu,gdzie jest wilgoc itd.} Na suficie wielki hak oraz sznur " do zabawy"..... .. zadnych praw obywatelskich,zadnych odwiedzin i kontaktow,jedzenie to czarny chleb i czarna kawa i to zrzucane automatycznie - bez mozliwosci komunikowania sie "z klawiszem " calkowita izolacja od spoleczenstwa radca Odpowiedz Link Zgłoś
tiramisu_pl Re: Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mord 05.08.06, 08:28 Tak postawione pytanie samo nasuwa odpowiedź... moja przynajmniej wyobraźnia nie zna bardziej odrażającej zbrodni... jestem jednak przeciwnikiem kary śmierci... pomimo tego również że nawet Stary Testament ją aprobował... za zabicie człowieka karano śmiercią... co więcej, gdy mężczyzna zgwałcił zamężną kobietę a ta nie broniła się w wystarczający sposób według Starego Testamentu oboje powinni zostać ukamienowani... od tamtych czasów ucywilizowaliśmy się juz na tyle, (choć patrząc na ludzi wygłaszających w TV „odezwy” na owy temat nie jestem o tym do końca przekonany...) że powinniśmy radzić sobie w inny sposób... jestem szczęśliwym rodzicem i moje doświadczenia z wychowywania dzieci ugruntowały jedno zdanie... nie surowość kary a jej nieuchronność jest istotą... Odpowiedz Link Zgłoś
virginia1 Re: Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mord 05.08.06, 09:18 kara śmierci-nie!!!! zycie jest darem Bożym i nie nam decydować o tym ,kogo tego życia pozbawiać.Jezeli wykonamy taki wyrok ,niczym nie bedziemy różnic się od mordercy.Takie jest moje zdanie na temat kary śmierci ( w skrócie).Mam pytanie, który zwolennik kary śmierci byłby w stanie wykonać ten wyrok itd Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 mam pytanie - lubisz schabowe ? 05.08.06, 10:40 virginia1 napisała: > kara śmierci-nie!!!! zycie jest darem Bożym i nie nam decydować o tym ,kogo teg > o > życia pozbawiać.Jezeli wykonamy taki wyrok ,niczym nie bedziemy różnic się od > mordercy.Takie jest moje zdanie na temat kary śmierci ( w skrócie).Mam pytanie, > który zwolennik kary śmierci byłby w stanie wykonać ten wyrok itd a zabijesz świnię ? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 a taka świnia nikomu krzywdy nie zrobiła 05.08.06, 10:44 unsatisfied6 napisał: > virginia1 napisała: > > > kara śmierci-nie!!!! zycie jest darem Bożym i nie nam decydować o tym ,ko > go > teg > > o > > życia pozbawiać.Jezeli wykonamy taki wyrok ,niczym nie bedziemy różnic si > ę od > > mordercy.Takie jest moje zdanie na temat kary śmierci ( w skrócie).Mam > pytanie, > > który zwolennik kary śmierci byłby w stanie wykonać ten wyrok itd > > a zabijesz świnię ? > > i nie człowiek powołał ją do życia - zróbmy głosowanie : kto z notorycznych świniożerców zabiłby świnię ? Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mord 05.08.06, 09:27 jestem zwolennikiem kary śmierci dla osób, które zabiły planowo, na zimno, z premedytacją. weźmy pod uwagę, że kara śmierci jest bardziej humanitarna niż skazanie kogoś na dożywotnie odosobnienie. jaka kara spotka skazanego na dożywocie za następne zabójstwo? żadna, jest on całkowicie bezkarny więc każdy kto znajdzie się w pobliżu takiego osobnika jest narażony na niebezpieczeństwo. do tego dochodzi jeszcze aspekt ekonomiczny - dlaczego obywatel ma dożywotnio zapewniać wikt i opierunek zwyrodnialcom? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mord 05.08.06, 10:46 deltalima napisał: > jestem zwolennikiem kary śmierci dla osób, które zabiły planowo, na zimno, z > premedytacją. weźmy pod uwagę, że kara śmierci jest bardziej humanitarna niż > skazanie kogoś na dożywotnie odosobnienie. jaka kara spotka skazanego na > dożywocie za następne zabójstwo? żadna, jest on całkowicie bezkarny więc każdy > kto znajdzie się w pobliżu takiego osobnika jest narażony na niebezpieczeństwo. > > do tego dochodzi jeszcze aspekt ekonomiczny - dlaczego obywatel ma dożywotnio > zapewniać wikt i opierunek zwyrodnialcom? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=46351708&a=46406226 Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mord 05.08.06, 11:04 jesteś więc ponurym sadystą, zwolennikiem tortur. pamiętaj, że każdemu, nawet największemu zwyrodnialcowi przysługuje godne traktowanie, w przeiwnym razie oprawcy niczym się od mordercy nie różnią. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mord 05.08.06, 11:18 deltalima napisał: > jesteś więc ponurym sadystą, zwolennikiem tortur. pamiętaj, że każdemu, nawet > największemu zwyrodnialcowi przysługuje godne traktowanie, w przeiwnym razie > oprawcy niczym się od mordercy nie różnią. - i tutaj jest to zlo i motywacja dla wszelkiej masci przestepcow. Nawet w sadach przestepcy sa lepiej traktowani niz ofiary i pokrzywdzenie w sprawie. Sam uczestniczylem w wielu procesach i doskonale wiem jak potrafia sie sedziowie zachowycwac - aby pomagac sprawcom przestepstwa w unikniweciu odpowiedzialnosci karnej. Jak sedziowie potrafia niewygodnych swiadkow karac grzywna,jak potrafia ofiary bezczescic ... i to wspolnie z OBRONCAMI OSKARZONYCK..... ... a dlaczego ? bo juz o tym wspominalem kiedys,ze procesami sadowymi STERUJA ADWOKACI.... a sedziowie sa ustawiani ,aby tym ADWOKATO POMAGAC WYCZYSCIC OSKARZONYCH.... tak wiele jest jeszcze ukladow mafijnych w "polskim wymiarze niesprawiedliwosci" radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca zawsze latwiej i inaczej sie mowi, gdy dotyczy to. 05.08.06, 11:10 ..gdy to dotyczy to innych- obcych ludzi { w tym przypadku dzieci }. Oczywiscie jest roznica gdy sie dowiadujemy o tragedii z mediow.Jedni sa za kara smierci - inni roznie sie tlumacza i chca podeprzec sie wiara i religia,ze "nie chca usmiercac nawet mordercy dzieci " itd.Inni powoluja sie na humanitaryzm i byc moze jakas tam "poprawnosc polityczna "dla przypodobania sie Europie itd. ...ale pytam sie jak postapilby ktos i jak wtedy by powie ktos - gdy staloby sie to jemu dziecku lub wnukowi-wnuczce ? Gdy stanie to z najblizszego grona rodzinnego ? ..otoz tutaj napewno i to pewne,ze Ci- ktorzy dzisiaj nie chca kary smierci , wtedy,az sie rwali by do tego ,aby pedofil-morderca zostal zgladzony raz na zawsze. Latwo sie mowi,gdy tylko mozna sobie pospekulowac - bo bolu jaki towarzyszy takiej tragedii nie sposob sobie wyobrazic.Kto nie starcil dziecka - ten nie wie co top za bol.Ten nie zna tej ogromnej goryczy. ... ja osobiscie - gdyby to spotkalo moich najblizszych - ZABILBYM OSOBISCIE ! ZABILBYM Z ZIMNA KRWAI .... I JESLI TO MOZLIWE BY BYLO Z NAJWIEKSZYMI MECZARNIAMI ! .... bo TEMIDA nasza jest slepa i do tej pory byl to tylko" polski wymiar niesprawedliwosci " nasiaknietymi eSBekami i komunistycznymi powiazaniami " radca Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 brak empatii 05.08.06, 11:20 radca napisał: > ..gdy to dotyczy to innych- obcych ludzi { w tym przypadku dzieci }. > Oczywiscie jest roznica gdy sie dowiadujemy o tragedii z mediow.Jedni sa za > kara smierci - inni roznie sie tlumacza i chca podeprzec sie wiara i religia,ze > "nie chca usmiercac nawet mordercy dzieci " itd.Inni powoluja sie na > humanitaryzm i byc moze jakas tam "poprawnosc polityczna "dla przypodobania sie > > Europie itd. > > ...ale pytam sie jak postapilby ktos i jak wtedy by powie ktos - gdy staloby > sie to jemu dziecku lub wnukowi-wnuczce ? Gdy stanie to z najblizszego grona > rodzinnego ? > > ..otoz tutaj napewno i to pewne,ze Ci- ktorzy dzisiaj nie chca kary smierci , > wtedy,az sie rwali by do tego ,aby pedofil-morderca zostal zgladzony raz na > zawsze. > > Latwo sie mowi,gdy tylko mozna sobie pospekulowac - bo bolu jaki towarzyszy > takiej tragedii nie sposob sobie wyobrazic.Kto nie starcil dziecka - ten nie wi > e > co top za bol.Ten nie zna tej ogromnej goryczy. > > ... ja osobiscie - gdyby to spotkalo moich najblizszych - ZABILBYM OSOBISCIE ! > ZABILBYM Z ZIMNA KRWAI .... I JESLI TO MOZLIWE BY BYLO Z NAJWIEKSZYMI > MECZARNIAMI ! > > .... bo TEMIDA nasza jest slepa i do tej pory byl to tylko" polski wymiar > niesprawedliwosci " nasiaknietymi eSBekami i komunistycznymi powiazaniami " > > radca ludzi , którzy są przeciwko karze śmierci wogóle brak empatii dla ofiar okrutnych zbrodni i ich rodzin - nie potrafią sobie wyobrazić ich cierpienia , a żądają prawa do życia dla zwyrodnialców dopuszczających najokrutniejszych zbrodni . Odpowiedz Link Zgłoś
virginia1 Re: brak empatii 05.08.06, 12:08 unsatisfied6 napisał: > > ludzi , którzy są przeciwko karze śmierci wogóle brak empatii dla ofiar > okrutnych zbrodni i ich rodzin - nie potrafią sobie wyobrazić ich cierpienia , > a żądają prawa do życia dla zwyrodnialców dopuszczających najokrutniejszych > zbrodni . Czy uważasz,że kara śmierci złagodzi cierpienie rodziny ???,............. ponawiam pytanie-czy byłbyś w stanie wykonać taki wyrok -jesteś zwolennikiem więc chyba tak, ale najpierw wyobraź sobie minutę po minucie jak to robisz, czy w pewnym momencie nie poczujesz się oprawcą.Jeśli nie-to chyba już się Ciebie boję. Rozumię zbrodnię w afekcie, zrozumiałabym rodzine,która dopuściłaby sie ewentualnego samosądu, ale nigdy nie zrozumię psychiki kata który wykonuje ten wyrok.Trudno, możesz przyklejać mi wszystko co najgorsze, ale ja jestem przeciw karze śmierci.Uważam ,że empatia nie nma nic wspólnego z moim zapatrywaniem na karę śmierci.Dla mnie kara śmierci zawsze była i pozostanie morderstwem w imieniu prawa.Czy życie tych niewinnie straconych nie robi na Tobie żadnego wrażenia.........??????, > > Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: brak empatii 05.08.06, 13:04 kara śmierci nie ma przynosić ulgi w cerpieniu, służyć ma humanitarnej eliminacji zwyrodniałych osobników z szeregów społeczeństwa. zgadzam się, że kara śmierci była niewłaściwa jeszcze parę-paręnaście lat temu gdyż technika niejednokrotnie nie pozwalała jednoznacznie stwierdzić winy i wobec tego zdarzały się pomyłki. w tej chwili natomiast należy rozważyć przywrócenie kary śmierci jako jako znacznie bardziej humanitarnej, bezpiecznej i tańszej eliminacji niż dożywotnie odosobnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
virginia1 Re: brak empatii 05.08.06, 13:17 człowiek był, jest i będzie omylny a technika bywa zawodna.A kto dał mam prawo eliminacji????, możemy własnie zastosować odosobnienie celem zabezpieczenia się przed kolejnymi czynami takich osób, ale nie nieodwracalnie eliminować !!! Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: brak empatii 05.08.06, 13:26 normy społeczne zwane szeroko prawem dały nam to narzędzie umożliwiające eliminację jednostek, które są niebezpiczne. gdyby nie te normy to nie wsadzalibyśmy ludzi to więzień bo przecież technika bywa zawodna i karę może odbywać ktoś niewinny, czyż nie? możemy własnie zastosować odosobnienie celem zabezpieczenia się > przed kolejnymi czynami takich osób, ale nie nieodwracalnie eliminować !!! to jest dopiero okrucieństwo. nie powinno się stosować tortur i narażać innych. Odpowiedz Link Zgłoś
virginia1 Re: brak empatii 05.08.06, 13:43 deltalima napisał: > normy społeczne zwane szeroko prawem dały nam to narzędzie umożliwiające > eliminację jednostek, które są niebezpiczne. gdyby nie te normy to nie > wsadzalibyśmy ludzi to więzień bo przecież technika bywa zawodna i karę może > odbywać ktoś niewinny, czyż nie? W przypadku niesłusznego skazania zawsze mamy mozliwośc naprawienia wyrządzonej krzywdy. Niezmiennie powtarzam: NIKT NIE DAŁ NAM PRAWA DO POZBAWIANIA ZYCIA INNYCH.Jesli ktoś to zrobi - dożywotnie więzienie (pomijam afekt, gdyż uważam to za temat na osobny wątek) \ \ \ > ! > >\ > > > Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 brak kary śmierci to kara śmierci dla ... 05.08.06, 13:50 virginia1 napisała: > unsatisfied6 napisał: > > > > > ludzi , którzy są przeciwko karze śmierci wogóle brak empatii dla ofiar > > okrutnych zbrodni i ich rodzin - nie potrafią sobie wyobrazić ich cierpie > nia , > > a żądają prawa do życia dla zwyrodnialców dopuszczających najokrutniejsz > ych > > zbrodni . > Czy uważasz,że kara śmierci złagodzi cierpienie rodziny ???,............. > ponawiam pytanie-czy byłbyś w stanie wykonać taki wyrok -jesteś zwolennikiem > więc chyba tak, ale najpierw wyobraź sobie minutę po minucie jak to robisz, czy > w pewnym momencie nie poczujesz się oprawcą.Jeśli nie-to chyba już się Ciebie b > oję. > Rozumię zbrodnię w afekcie, zrozumiałabym rodzine,która dopuściłaby sie > ewentualnego samosądu, ale nigdy nie zrozumię psychiki kata który wykonuje ten > wyrok.Trudno, możesz przyklejać mi wszystko co najgorsze, ale ja jestem przeciw > karze śmierci.Uważam ,że empatia nie nma nic wspólnego z moim zapatrywaniem na > karę śmierci.Dla mnie kara śmierci zawsze była i pozostanie morderstwem w > imieniu prawa.Czy życie tych niewinnie straconych nie robi na Tobie żadnego > wrażenia.........??????, > > > > > brak kary śmierci to oznacza egzekucję sporej populacji niewinnych obywateli , którzy staną sie potencjalnymi ofiarami tych zbrodni , które by nie zostały dokonane ,gdyby wykonawca tych zbrodni obawiał się kary śmierci za swój czyn . brak adekwatenej kary za dokonane zbrodnicze czyny to jeden z zasadniczych czynników rosnącej przestępczości . innym , może ważniejszym czynnikiem redukcji przestępczości , jest sprawidliwa społecznie alokacja środków . dyskusja oparta nie na rozsądku a na dogmatach wiary nie prowadzi do żadnych rozsądnych rozwiązań . nie odpowiedziałaś na pytanie , czy zabiłabyś świnię i czy jesteś świniożerna . jak się czuje rzeźnik , który musi codziennie te świnie zabijać dla ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
virginia1 Re: brak kary śmierci to kara śmierci dla ... 05.08.06, 13:57 nie zabiłabym świni ,może nie uwierzysz ale nie jestem "Swiniożercą" :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 wierzę 05.08.06, 14:07 virginia1 napisała: > nie zabiłabym świni ,może nie uwierzysz ale nie jestem "Swiniożercą" :)))) jesteś przypuszaczam przeciwko zabijaniu świń i nie pochwalasz świniożerstwa ?:)))) ale pozwól , że w dyskusji oprócz argumentów wegetarianów również uwzględni się argumenty mięsożernych ,którzy świń nie zabijają - i nie bój się człowieka tylko dlatego , że jest za karą śmierci - bój się tych co nie zabiją świni , są mięsożerni i przeciwko karze śmierci , bo się boją kary za własne czyny . Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: wierzę 05.08.06, 16:21 Ludzie o czym wy piszecie o jakis swinach?! Prosilem Was przeciez o powage! Mowimy o pedofilii najgorszj zbrodni ze wszystkich mozliwych o ludziach ktorzy dopuscili sie czynow seksualnych wobec dzieci!!!! Tak wiec prosze was przestancie wypisywac tu glupoty i zajmijcie sie istota sprawy! Odpowiedz Link Zgłoś
trond wierzę w Bożą sprawiedliwość 05.08.06, 23:21 Odpowiadasz na : gracz_nr_1 napisał: > Ludzie o czym wy piszecie o jakis swinach?! Prosilem Was przeciez o powage! > Mowimy o pedofilii najgorszj zbrodni ze wszystkich mozliwych o ludziach ktorzy > dopuscili sie czynow seksualnych wobec dzieci!!!! Tak wiec prosze was > przestancie wypisywac tu glupoty i zajmijcie sie istota sprawy! rzecz należy rozwiązać logistycznie poczynając od prewencji:obserwować zjawisko w każdym zakamarku społeczeństwa,za podstawę biorąc nieufność i podejrzliwość do przesady-oskarżając nawet bezpodstawnie(nawet kosztem przeprosin,zamiast dopuszczenia do dokonania zbrodni).montować kamery w instytucjach gdzie przebywają dzieci w grupach i opiekunowie.zero zaufania dla każdego,niezależnie od statusu społecznego.wobec przypadków wykrytych przymusowe leczenie i dożywotni areszt domowy.naukowo genialna zamiana człowieka niezdolnego do zapanowania nad instynktem w rodzaj łagodnej rośliny.a dla całego społeczeństwa edukacja tv jak rozpoznać zagrożenie.p.s.czai się ono NAJBLIŻEJ zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
miwosnygeniu Re: Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mord 06.08.06, 00:14 Nie !.................bo mi cię szkoda !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mord 06.08.06, 12:10 niestety nasze prawo jest chore! Pedofil dostanie 5 lat wyjdzie po 2 i znowu zrobi to samo! Odpowiedz Link Zgłoś