Dodaj do ulubionych

Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mordercow

03.08.06, 23:50
Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mordercow???
Z uwagi na powage tematu prosze o przemyslane i powazne odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • k0pytko Re: Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mord 04.08.06, 06:10
      Nie jestem za tym, żeby dyskutować n teamty zastępcze.

Chciałbym, żebyśmy dyskutowali o tym, co zrobić żebyśmy przestali być
      najbiedniejszym krajem UE, jak modernizować kraj, jak zmniejszyć bezrobocie,
      zwiększyć wydatki na naukę itd. itp.

• rokoman Kara smierci ! 04.08.06, 07:29
        Za najbardziej obrzydliwe przestępstwo wobec dziecka powinno się wysyłać tych
        bandytów - pedofilów na wykonanie wyroku do Chin lub Iranu. Ale najprostszym
        sposobem byłoby oddawać ich w ręce Rodzin poniżanych, bestialsko gwałconych lub
        co jest nie do wyobrażenia dla zdrowego umysłowo człowieka mordowanych dzieci!
        • tytt Re: Kara smierci ! 04.08.06, 09:29
          rokoman napisał:

> Za najbardziej obrzydliwe przestępstwo wobec dziecka powinno się wysyłać tych
          > bandytów - pedofilów na wykonanie wyroku do Chin lub Iranu. Ale najprostszym
          > sposobem byłoby oddawać ich w ręce Rodzin poniżanych, bestialsko gwałconych
          lub
          >
          > co jest nie do wyobrażenia dla zdrowego umysłowo człowieka mordowanych dzieci!

a moze na pal ich? albo na pozarcie lwom?
          • rokoman Re: Kara śmierci ! 04.08.06, 10:57
            Rozsądna propozycja.Ale najlepiej, gdyby takiej potrzeby nie było wcale.
            • tytt Re: Kara śmierci ! 04.08.06, 11:07
              rokoman napisał:

> Rozsądna propozycja.Ale najlepiej, gdyby takiej potrzeby nie było wcale.

nierozsądna wlasnie, tylko pierwotna..
              cywilizowany swiat potrafi utrzymywac ład bez karania smiercią
              jasne zawsze mozna przywolac kilka amerykanskich konserwatywnych
              republikanckich stanow,ale trzeba pamietac o pewnej roznicy-a zasadniczej w tym
              przypadku: amerykanie by dowiesc prawdy, winy łożą grubą kase,
              najnowoczesniejsze metody śledcze etc etc, a i tak popelniają błędy i skazują
              na smierc osoby niewinne! w polsce to nierealna utopijna wizja, ktora okaleczy
              nasz system prawny i osmieszy nas przed swiatem
              • 0maniek0 Re: Kara śmierci ! 04.08.06, 13:35
                > nierozsądna wlasnie, tylko pierwotna..
                a jak sie zachowuje morderca?
                > cywilizowany swiat potrafi utrzymywac ład bez karania smiercią
                hehe...niezle niezle...swiat potrafi utrzymywac lad ;)...jak ty na to wpadles?
                • cep.radca Re: Kara śmierci ! 04.08.06, 13:36
                  Chcę żyć!
                  • gracz_nr_1 Re: Kara śmierci ! 04.08.06, 23:26
                    Poped seksualny pedofolow do dzieci dziala na podobnej zasadzie jak poped
                    normalnego czlowieka do osoby plci przeciwnej Dlatego tez wiezienie nic tu nie
                    pomoze poniewaz taki czlowiek po odsiedzeniu swojego wyroku zrobi to ponownie
                    Wyjscia sa dwa: jadno to kastracja a drugie to kara smierci
                    • rokoman Re: Kara śmierci ! 04.08.06, 23:38
                      Zarówno kara śmierci, jak i kastracja są dla pedofilów do przyjęcia. Głosuję
                      za!
                      • gracz_nr_1 Re: Kara śmierci ! 04.08.06, 23:41
                        Tym razem zgadzam sie z Kaczynskimi!
                        • radca kary smierci nie popieram - ale calkowita izolacje 04.08.06, 23:49
                          kary smierci nie popieram,ale jestem za dozywotnim wyrokiem,calkowitym
                          pozbawieniem praw obywatelskich oraz cele-karcer { cos na wzor lochu,gdzie jest
                          wilgoc itd.} Na suficie wielki hak oraz sznur " do zabawy".....
                          .. zadnych praw obywatelskich,zadnych odwiedzin i kontaktow,jedzenie to czarny
                          chleb i czarna kawa i to zrzucane automatycznie - bez mozliwosci komunikowania
                          sie "z klawiszem "

calkowita izolacja od spoleczenstwa

radca
    • campenile Re: Nie n/t 05.08.06, 02:29
    • tiramisu_pl Re: Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mord 05.08.06, 08:28
      Tak postawione pytanie samo nasuwa odpowiedź...
      moja przynajmniej wyobraźnia nie zna bardziej
      odrażającej zbrodni...
      jestem jednak przeciwnikiem kary śmierci...
      pomimo tego również że nawet Stary Testament ją aprobował...
      za zabicie człowieka karano śmiercią... co więcej, gdy
      mężczyzna zgwałcił zamężną kobietę a ta nie broniła
      się w wystarczający sposób według Starego Testamentu
      oboje powinni zostać ukamienowani...
      od tamtych czasów ucywilizowaliśmy się juz na tyle,
      (choć patrząc na ludzi wygłaszających w TV „odezwy”
      na owy temat nie jestem o tym do końca przekonany...)
      że powinniśmy radzić sobie w inny sposób...

jestem szczęśliwym rodzicem i moje doświadczenia
      z wychowywania dzieci ugruntowały jedno zdanie...
      nie surowość kary a jej nieuchronność jest istotą...
      • virginia1 Re: Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mord 05.08.06, 09:18
        kara śmierci-nie!!!! zycie jest darem Bożym i nie nam decydować o tym ,kogo tego
        życia pozbawiać.Jezeli wykonamy taki wyrok ,niczym nie bedziemy różnic się od
        mordercy.Takie jest moje zdanie na temat kary śmierci ( w skrócie).Mam pytanie,
        który zwolennik kary śmierci byłby w stanie wykonać ten wyrok itd
        • unsatisfied6 mam pytanie - lubisz schabowe ? 05.08.06, 10:40
          virginia1 napisała:

> kara śmierci-nie!!!! zycie jest darem Bożym i nie nam decydować o tym ,kogo
          teg
          > o
          > życia pozbawiać.Jezeli wykonamy taki wyrok ,niczym nie bedziemy różnic się od
          > mordercy.Takie jest moje zdanie na temat kary śmierci ( w skrócie).Mam
          pytanie,
          > który zwolennik kary śmierci byłby w stanie wykonać ten wyrok itd

a zabijesz świnię ?
          • unsatisfied6 a taka świnia nikomu krzywdy nie zrobiła 05.08.06, 10:44
            unsatisfied6 napisał:

> virginia1 napisała:
            >
            > > kara śmierci-nie!!!! zycie jest darem Bożym i nie nam decydować o tym ,ko
            > go
            > teg
            > > o
            > > życia pozbawiać.Jezeli wykonamy taki wyrok ,niczym nie bedziemy różnic si
            > ę od
            > > mordercy.Takie jest moje zdanie na temat kary śmierci ( w skrócie).Mam
            > pytanie,
            > > który zwolennik kary śmierci byłby w stanie wykonać ten wyrok itd
            >
            > a zabijesz świnię ?
            >
            >

i nie człowiek powołał ją do życia - zróbmy głosowanie : kto z notorycznych
            świniożerców zabiłby świnię ?
    • deltalima Re: Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mord 05.08.06, 09:27
      jestem zwolennikiem kary śmierci dla osób, które zabiły planowo, na zimno, z
      premedytacją. weźmy pod uwagę, że kara śmierci jest bardziej humanitarna niż
      skazanie kogoś na dożywotnie odosobnienie. jaka kara spotka skazanego na
      dożywocie za następne zabójstwo? żadna, jest on całkowicie bezkarny więc każdy
      kto znajdzie się w pobliżu takiego osobnika jest narażony na niebezpieczeństwo.
      do tego dochodzi jeszcze aspekt ekonomiczny - dlaczego obywatel ma dożywotnio
      zapewniać wikt i opierunek zwyrodnialcom?
      • radca Re: Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mord 05.08.06, 10:46
        deltalima napisał:

> jestem zwolennikiem kary śmierci dla osób, które zabiły planowo, na zimno, z
        > premedytacją. weźmy pod uwagę, że kara śmierci jest bardziej humanitarna niż
        > skazanie kogoś na dożywotnie odosobnienie. jaka kara spotka skazanego na
        > dożywocie za następne zabójstwo? żadna, jest on całkowicie bezkarny więc
        każdy
        > kto znajdzie się w pobliżu takiego osobnika jest narażony na
        niebezpieczeństwo.
        >
        > do tego dochodzi jeszcze aspekt ekonomiczny - dlaczego obywatel ma dożywotnio
        > zapewniać wikt i opierunek zwyrodnialcom?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=46351708&a=46406226
        • deltalima Re: Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mord 05.08.06, 11:04
          jesteś więc ponurym sadystą, zwolennikiem tortur. pamiętaj, że każdemu, nawet
          największemu zwyrodnialcowi przysługuje godne traktowanie, w przeiwnym razie
          oprawcy niczym się od mordercy nie różnią.
          • radca Re: Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mord 05.08.06, 11:18
            deltalima napisał:

> jesteś więc ponurym sadystą, zwolennikiem tortur. pamiętaj, że każdemu, nawet
            > największemu zwyrodnialcowi przysługuje godne traktowanie, w przeiwnym razie
            > oprawcy niczym się od mordercy nie różnią.

- i tutaj jest to zlo i motywacja dla wszelkiej masci przestepcow.
            Nawet w sadach przestepcy sa lepiej traktowani niz ofiary i pokrzywdzenie
            w sprawie.

Sam uczestniczylem w wielu procesach i doskonale wiem jak potrafia sie sedziowie
            zachowycwac - aby pomagac sprawcom przestepstwa w unikniweciu odpowiedzialnosci
            karnej. Jak sedziowie potrafia niewygodnych swiadkow karac grzywna,jak potrafia
            ofiary bezczescic ... i to wspolnie z OBRONCAMI OSKARZONYCK.....

... a dlaczego ?

bo juz o tym wspominalem kiedys,ze procesami sadowymi STERUJA ADWOKACI....
            a sedziowie sa ustawiani ,aby tym ADWOKATO POMAGAC WYCZYSCIC OSKARZONYCH....

tak wiele jest jeszcze ukladow mafijnych w "polskim wymiarze niesprawiedliwosci"

radca
        • radca zawsze latwiej i inaczej sie mowi, gdy dotyczy to. 05.08.06, 11:10
          ..gdy to dotyczy to innych- obcych ludzi { w tym przypadku dzieci }.
          Oczywiscie jest roznica gdy sie dowiadujemy o tragedii z mediow.Jedni sa za
          kara smierci - inni roznie sie tlumacza i chca podeprzec sie wiara i religia,ze
          "nie chca usmiercac nawet mordercy dzieci " itd.Inni powoluja sie na
          humanitaryzm i byc moze jakas tam "poprawnosc polityczna "dla przypodobania sie
          Europie itd.

...ale pytam sie jak postapilby ktos i jak wtedy by powie ktos - gdy staloby
          sie to jemu dziecku lub wnukowi-wnuczce ? Gdy stanie to z najblizszego grona
          rodzinnego ?

..otoz tutaj napewno i to pewne,ze Ci- ktorzy dzisiaj nie chca kary smierci ,
          wtedy,az sie rwali by do tego ,aby pedofil-morderca zostal zgladzony raz na
          zawsze.

Latwo sie mowi,gdy tylko mozna sobie pospekulowac - bo bolu jaki towarzyszy
          takiej tragedii nie sposob sobie wyobrazic.Kto nie starcil dziecka - ten nie wie
          co top za bol.Ten nie zna tej ogromnej goryczy.

... ja osobiscie - gdyby to spotkalo moich najblizszych - ZABILBYM OSOBISCIE !
          ZABILBYM Z ZIMNA KRWAI .... I JESLI TO MOZLIWE BY BYLO Z NAJWIEKSZYMI
          MECZARNIAMI !

.... bo TEMIDA nasza jest slepa i do tej pory byl to tylko" polski wymiar
          niesprawedliwosci " nasiaknietymi eSBekami i komunistycznymi powiazaniami "

radca
          • unsatisfied6 brak empatii 05.08.06, 11:20
            radca napisał:

> ..gdy to dotyczy to innych- obcych ludzi { w tym przypadku dzieci }.
            > Oczywiscie jest roznica gdy sie dowiadujemy o tragedii z mediow.Jedni sa za
            > kara smierci - inni roznie sie tlumacza i chca podeprzec sie wiara i
            religia,ze
            > "nie chca usmiercac nawet mordercy dzieci " itd.Inni powoluja sie na
            > humanitaryzm i byc moze jakas tam "poprawnosc polityczna "dla przypodobania
            sie
            >
            > Europie itd.
            >
            > ...ale pytam sie jak postapilby ktos i jak wtedy by powie ktos - gdy staloby
            > sie to jemu dziecku lub wnukowi-wnuczce ? Gdy stanie to z najblizszego grona
            > rodzinnego ?
            >
            > ..otoz tutaj napewno i to pewne,ze Ci- ktorzy dzisiaj nie chca kary smierci ,
            > wtedy,az sie rwali by do tego ,aby pedofil-morderca zostal zgladzony raz na
            > zawsze.
            >
            > Latwo sie mowi,gdy tylko mozna sobie pospekulowac - bo bolu jaki towarzyszy
            > takiej tragedii nie sposob sobie wyobrazic.Kto nie starcil dziecka - ten nie
            wi
            > e
            > co top za bol.Ten nie zna tej ogromnej goryczy.
            >
            > ... ja osobiscie - gdyby to spotkalo moich najblizszych - ZABILBYM OSOBISCIE !
            > ZABILBYM Z ZIMNA KRWAI .... I JESLI TO MOZLIWE BY BYLO Z NAJWIEKSZYMI
            > MECZARNIAMI !
            >
            > .... bo TEMIDA nasza jest slepa i do tej pory byl to tylko" polski wymiar
            > niesprawedliwosci " nasiaknietymi eSBekami i komunistycznymi powiazaniami "
            >
            > radca

ludzi , którzy są przeciwko karze śmierci wogóle brak empatii dla ofiar
            okrutnych zbrodni i ich rodzin - nie potrafią sobie wyobrazić ich cierpienia ,
            a żądają prawa do życia dla zwyrodnialców dopuszczających najokrutniejszych
            zbrodni .
            • virginia1 Re: brak empatii 05.08.06, 12:08
              unsatisfied6 napisał:

>
              > ludzi , którzy są przeciwko karze śmierci wogóle brak empatii dla ofiar
              > okrutnych zbrodni i ich rodzin - nie potrafią sobie wyobrazić ich cierpienia ,
              > a żądają prawa do życia dla zwyrodnialców dopuszczających najokrutniejszych
              > zbrodni .
              Czy uważasz,że kara śmierci złagodzi cierpienie rodziny ???,.............
              ponawiam pytanie-czy byłbyś w stanie wykonać taki wyrok -jesteś zwolennikiem
              więc chyba tak, ale najpierw wyobraź sobie minutę po minucie jak to robisz, czy
              w pewnym momencie nie poczujesz się oprawcą.Jeśli nie-to chyba już się Ciebie boję.
              Rozumię zbrodnię w afekcie, zrozumiałabym rodzine,która dopuściłaby sie
              ewentualnego samosądu, ale nigdy nie zrozumię psychiki kata który wykonuje ten
              wyrok.Trudno, możesz przyklejać mi wszystko co najgorsze, ale ja jestem przeciw
              karze śmierci.Uważam ,że empatia nie nma nic wspólnego z moim zapatrywaniem na
              karę śmierci.Dla mnie kara śmierci zawsze była i pozostanie morderstwem w
              imieniu prawa.Czy życie tych niewinnie straconych nie robi na Tobie żadnego
              wrażenia.........??????,

>
              >
              • deltalima Re: brak empatii 05.08.06, 13:04
                kara śmierci nie ma przynosić ulgi w cerpieniu, służyć ma humanitarnej
                eliminacji zwyrodniałych osobników z szeregów społeczeństwa. zgadzam się, że
                kara śmierci była niewłaściwa jeszcze parę-paręnaście lat temu gdyż technika
                niejednokrotnie nie pozwalała jednoznacznie stwierdzić winy i wobec tego
                zdarzały się pomyłki. w tej chwili natomiast należy rozważyć przywrócenie kary
                śmierci jako jako znacznie bardziej humanitarnej, bezpiecznej i tańszej
                eliminacji niż dożywotnie odosobnienie.
                • virginia1 Re: brak empatii 05.08.06, 13:17
                  człowiek był, jest i będzie omylny a technika bywa zawodna.A kto dał mam prawo
                  eliminacji????, możemy własnie zastosować odosobnienie celem zabezpieczenia się
                  przed kolejnymi czynami takich osób, ale nie nieodwracalnie eliminować !!!
                  • deltalima Re: brak empatii 05.08.06, 13:26
                    normy społeczne zwane szeroko prawem dały nam to narzędzie umożliwiające
                    eliminację jednostek, które są niebezpiczne. gdyby nie te normy to nie
                    wsadzalibyśmy ludzi to więzień bo przecież technika bywa zawodna i karę może
                    odbywać ktoś niewinny, czyż nie?

możemy własnie zastosować odosobnienie celem zabezpieczenia się
                    > przed kolejnymi czynami takich osób, ale nie nieodwracalnie eliminować !!!

to jest dopiero okrucieństwo. nie powinno się stosować tortur i narażać innych.

• virginia1 Re: brak empatii 05.08.06, 13:43
                      deltalima napisał:

> normy społeczne zwane szeroko prawem dały nam to narzędzie umożliwiające
                      > eliminację jednostek, które są niebezpiczne. gdyby nie te normy to nie
                      > wsadzalibyśmy ludzi to więzień bo przecież technika bywa zawodna i karę może
                      > odbywać ktoś niewinny, czyż nie?

W przypadku niesłusznego skazania zawsze mamy mozliwośc naprawienia wyrządzonej
                      krzywdy.
                      Niezmiennie powtarzam: NIKT NIE DAŁ NAM PRAWA DO POZBAWIANIA ZYCIA INNYCH.Jesli
                      ktoś to zrobi - dożywotnie więzienie (pomijam afekt, gdyż uważam to za temat na
                      osobny wątek)
                      \
                      \
                      \
                      > !
                      >
                      >\
                      >
                      >
                      >
              • unsatisfied6 brak kary śmierci to kara śmierci dla ... 05.08.06, 13:50
                virginia1 napisała:

> unsatisfied6 napisał:
                >
                > >
                > > ludzi , którzy są przeciwko karze śmierci wogóle brak empatii dla ofiar
                > > okrutnych zbrodni i ich rodzin - nie potrafią sobie wyobrazić ich cierpie
                > nia ,
                > > a żądają prawa do życia dla zwyrodnialców dopuszczających najokrutniejsz
                > ych
                > > zbrodni .
                > Czy uważasz,że kara śmierci złagodzi cierpienie rodziny ???,.............
                > ponawiam pytanie-czy byłbyś w stanie wykonać taki wyrok -jesteś zwolennikiem
                > więc chyba tak, ale najpierw wyobraź sobie minutę po minucie jak to robisz,
                czy
                > w pewnym momencie nie poczujesz się oprawcą.Jeśli nie-to chyba już się Ciebie
                b
                > oję.
                > Rozumię zbrodnię w afekcie, zrozumiałabym rodzine,która dopuściłaby sie
                > ewentualnego samosądu, ale nigdy nie zrozumię psychiki kata który wykonuje ten
                > wyrok.Trudno, możesz przyklejać mi wszystko co najgorsze, ale ja jestem
                przeciw
                > karze śmierci.Uważam ,że empatia nie nma nic wspólnego z moim zapatrywaniem na
                > karę śmierci.Dla mnie kara śmierci zawsze była i pozostanie morderstwem w
                > imieniu prawa.Czy życie tych niewinnie straconych nie robi na Tobie żadnego
                > wrażenia.........??????,
                >
                > >
                > >
                brak kary śmierci to oznacza egzekucję sporej populacji niewinnych obywateli ,
                którzy staną sie potencjalnymi ofiarami tych zbrodni , które by nie zostały
                dokonane ,gdyby wykonawca tych zbrodni obawiał się kary śmierci za swój czyn .

brak adekwatenej kary za dokonane zbrodnicze czyny to jeden z zasadniczych
                czynników rosnącej przestępczości . innym , może ważniejszym czynnikiem
                redukcji przestępczości , jest sprawidliwa społecznie alokacja środków .

dyskusja oparta nie na rozsądku a na dogmatach wiary nie prowadzi do żadnych
                rozsądnych rozwiązań .

nie odpowiedziałaś na pytanie , czy zabiłabyś świnię i czy jesteś świniożerna .
                jak się czuje rzeźnik , który musi codziennie te świnie zabijać dla ciebie ?
                • virginia1 Re: brak kary śmierci to kara śmierci dla ... 05.08.06, 13:57
                  nie zabiłabym świni ,może nie uwierzysz ale nie jestem "Swiniożercą" :))))
                  • unsatisfied6 wierzę 05.08.06, 14:07
                    virginia1 napisała:

> nie zabiłabym świni ,może nie uwierzysz ale nie jestem "Swiniożercą" :))))

jesteś przypuszaczam przeciwko zabijaniu świń i nie pochwalasz
                    świniożerstwa ?:))))

ale pozwól , że w dyskusji oprócz argumentów wegetarianów również uwzględni się
                    argumenty mięsożernych ,którzy świń nie zabijają - i nie bój się człowieka
                    tylko dlatego , że jest za karą śmierci - bój się tych co nie zabiją świni , są
                    mięsożerni i przeciwko karze śmierci , bo się boją kary za własne czyny .
                    • gracz_nr_1 Re: wierzę 05.08.06, 16:21
                      Ludzie o czym wy piszecie o jakis swinach?! Prosilem Was przeciez o powage!
                      Mowimy o pedofilii najgorszj zbrodni ze wszystkich mozliwych o ludziach ktorzy
                      dopuscili sie czynow seksualnych wobec dzieci!!!! Tak wiec prosze was
                      przestancie wypisywac tu glupoty i zajmijcie sie istota sprawy!
                      • trond wierzę w Bożą sprawiedliwość 05.08.06, 23:21

Odpowiadasz na :

gracz_nr_1 napisał:

> Ludzie o czym wy piszecie o jakis swinach?! Prosilem Was przeciez o powage!
                        > Mowimy o pedofilii najgorszj zbrodni ze wszystkich mozliwych o ludziach ktorzy
                        > dopuscili sie czynow seksualnych wobec dzieci!!!! Tak wiec prosze was
                        > przestancie wypisywac tu glupoty i zajmijcie sie istota sprawy!

rzecz należy rozwiązać logistycznie poczynając od prewencji:obserwować zjawisko
                        w każdym zakamarku społeczeństwa,za podstawę biorąc nieufność i podejrzliwość do
                        przesady-oskarżając nawet bezpodstawnie(nawet kosztem przeprosin,zamiast
                        dopuszczenia do dokonania zbrodni).montować kamery w instytucjach gdzie
                        przebywają dzieci w grupach i opiekunowie.zero zaufania dla każdego,niezależnie
                        od statusu społecznego.wobec przypadków wykrytych przymusowe leczenie i
                        dożywotni areszt domowy.naukowo genialna zamiana człowieka niezdolnego do
                        zapanowania nad instynktem w rodzaj łagodnej rośliny.a dla całego społeczeństwa
                        edukacja tv jak rozpoznać zagrożenie.p.s.czai się ono NAJBLIŻEJ zresztą.
    • miwosnygeniu Re: Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mord 06.08.06, 00:14
      Nie !.................bo mi cię szkoda !!!!
      • gracz_nr_1 Re: Czy jestes za kara smierci dla pedofilow-mord 06.08.06, 12:10
        niestety nasze prawo jest chore! Pedofil dostanie 5 lat wyjdzie po 2 i znowu
        zrobi to samo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka