Gość: Wojtek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.02.03, 19:58 Sympatyczni kibice oraz biało-czerwony baner z napisem Bydgoszcz to najlepsza reklama naszego miasta na mistrzostwach świata gdzie Małysz górą :)))))) pozdrawiam prawdziwych Bydgoszczan Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ispan Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO 23.02.03, 20:05 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Sympatyczni kibice oraz biało-czerwony baner z napisem Bydgoszcz to najlepsza > reklama naszego miasta na mistrzostwach świata gdzie Małysz górą :)))))) > pozdrawiam prawdziwych Bydgoszczan Myslisz, że ktoś to zapamięta? Polacy pewnie tak, ale Włosi i inne nacje? SZCZerze wątpię. Tak czy siak, też przyłączam się do pozdrowień! Dobra robota! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
radca zauwaza tylko "swoi" 23.02.03, 20:12 Praktycznie zwroca uwage na to tylko Bydgoszczanie , no... i moze ktos z okolic. Gdyby byl plakat z nzwa np. Zielona Gora ( przypadkowy wybor) - rowniez nie zwrocilbym na to specjalnej uwagi - no... bo i dlaczego ? Tak to chyba wyglada praktycznie :) radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: zauwaza tylko 'swoi' IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.02.03, 20:26 ale zawsze to troche radości w czasie ostatnich afer politycznych, gospodarczych, personalnych czy korupcyjnych - jak sie to obserwuje to sie niedobrze robi - chociaż Małysz pocieszy i paru bydgoskich kibiców :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) hej Odpowiedz Link Zgłoś
radca " Bydgoszcz byla blisko MALYSZA " 23.02.03, 20:48 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > ale zawsze to troche radości w czasie ostatnich afer politycznych, > gospodarczych, personalnych czy korupcyjnych - jak sie to obserwuje to sie > niedobrze robi - chociaż Małysz pocieszy i paru bydgoskich > kibiców :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) > hej - tak :) oczywiscie. Rowniez i ja wypatrywalem tego transparentu - po tym jak tu napisales. W TV-POLONIA po godzinie 20-tej widzialem rowniez i ja ten PLAKAT :) Przyznam sie,ze poczulem radosc,ze ; "Bydgoszcz byla blisko MALYSZA " :)))) radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulczas87 Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO IP: *.awacom.pl 23.02.03, 21:59 Komentarz Szaranowicza... "Są tu kibice z Nysy, Bydgoszczy i innych małych miasteczek...." jakoś tak, załamałem się!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia! Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 22:05 małe miasteczka urocze są :) ( dodam na pocieszenie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 12:24 Gość portalu: gulczas87 napisał(a): > Komentarz Szaranowicza... "Są tu kibice z Nysy, Bydgoszczy i innych małych > miasteczek...." jakoś tak, załamałem się!!!!!!!!!!!!! Mnie też ten komentarz troszkę dobił..... Ale tak to już jest z warszawką.. Wystarczy posłuchać pogody... Np. w W-wie była ochydna pogoda , a w większej części kraju świeciło słońce , no i słyszysz w prognozie pogody : "Dziś w CAŁYM KRAJU padał deszcz i wiał silny wiatr"..... Odpowiedz Link Zgłoś
ispan Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO 23.02.03, 20:59 Jako bydgoszczanie cierpimy na "głód zauważania". Świadczy to o tym jak kiepsko z nasza promocją i samymi bydgoszczanami wśród których brakuje wybitnych jednostek:((( Jest to kolejny symptom dużego problemu, który musi byc dostrzeżony i rozwiązany przez władze miasta! Niech się w końcu obudzą!!! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia! Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 21:11 ja nie cierpię ,a jestem bydgoszczanką Odpowiedz Link Zgłoś
radca "jak sobie poscielesz - tak i sie wyspisz " 23.02.03, 21:18 ispan napisał: > Jako bydgoszczanie cierpimy na "głód zauważania". - i dlatego nawet haslo wymyslono ; " ODKRYJ MNIE " ( ktore kiedys krytykowalem na forum ) > Świadczy to o tym jak kiepsko z nasza promocją i samymi bydgoszczanami wśród > których brakuje wybitnych jednostek:((( - niech by sie tylko "ktos wybijal" - to zaraz by zlapano "za karabiny " ( nie mylic z powiedzeniem : " za szable " ) > Jest to kolejny symptom dużego problemu, który musi byc dostrzeżony i > rozwiązany przez władze miasta! Niech się w końcu obudzą!!! - mysle,ze nie tutaj o "wladze " chodzi.Bardziej widzialbym - by powstalo z czasem "spoleczenstwo obywatelskie".By mieszkancy naszego miasta i okolic stali sie bardziej aktywni - dlaczego ? bo... to przeciez dla Nich, dla Nich samych - bo kto ma za nas cos uczynic ? jesli nie bedzie tak,jak w tym przyslowiu : " JAK SOBIE POSCIELESZ - TAK I SIE WYSPISZ " radca Odpowiedz Link Zgłoś
empucy Juz sobie Wlosi nas zapamietaja 24.02.03, 11:52 W niedziele w nocy ogladalem sobie retransmisje druzynowego konkursu na K-120 w telewizji Rai Duo. Wloski komentator gadal jak nakrecony, a podczas skoku Malysza az sie zachrypial. Wtedy kamera przejechala po owym transparencie BYDGOSZCZ - FORZA ADAM - FORDON. Komentator wesolo powiedzial cos o ''italiano-polacca Forza Adam'' a potem jeszcze dodal pare slow po wlosku zakonczonych: ''di Bidgoszcz''. Jak babcie kocham: nasze poczciwe ''szcz'' wypowiedzial calkiem czysto i naturalnie. Mysle, że brąchanie naszych forumowych volksdeutschow o powodach dla ktorych tylko Bromberg sie sprzeda na swiecie, okazuje sie mocno przesadzone. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Re: Juz sobie Wlosi nas zapamietaja IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 15:05 > Komentator wesolo powiedzial cos o ''italiano-polacca Forza Adam'' a potem > jeszcze dodal pare slow po wlosku zakonczonych: ''di Bidgoszcz''. > > Jak babcie kocham: nasze poczciwe ''szcz'' wypowiedzial calkiem czysto i > naturalnie. No i prosze..... Chciec to moc..... :-))) Na pewno dobrze to swiadczy o komentatorze, ktory nie poszedl na latwizne (przeciez mogl nie mowic nic, tylko sobie troche jezyk pocwiczyl) ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: Juz sobie Wlosi nas zapamietaja IP: *.acn.waw.pl 24.02.03, 16:47 empucy napisał: > W niedziele w nocy ogladalem sobie retransmisje druzynowego konkursu na K-120 w > > telewizji Rai Duo. > Wloski komentator gadal jak nakrecony, a podczas skoku Malysza az sie > zachrypial. Wtedy kamera przejechala po owym transparencie BYDGOSZCZ - FORZA > ADAM - FORDON. > Komentator wesolo powiedzial cos o ''italiano-polacca Forza Adam'' a potem > jeszcze dodal pare slow po wlosku zakonczonych: ''di Bidgoszcz''. > > Jak babcie kocham: nasze poczciwe ''szcz'' wypowiedzial calkiem czysto i > naturalnie. > > Mysle, że brąchanie naszych forumowych volksdeutschow o powodach dla ktorych > tylko Bromberg sie sprzeda na swiecie, okazuje sie mocno przesadzone. Ciekawe skąd odgadnął jak się wymawia sz i cz???? Chyba mu się samo nie nasunęło? Give me a break! > > Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
empucy Re: Juz sobie Wlosi nas zapamietaja 24.02.03, 20:41 Gość portalu: ispan napisał(a): > Ciekawe skąd odgadnął jak się wymawia sz i cz???? Chyba mu się samo nie > nasunęło? Give me a break! Mysle ze wiedzial z tego samego zrodla, dzieki ktoremu bezblednie wymawial nazwisko Adam Małysz. A bez ironii: nie jestesmy jedynym slowianskim narodem w Europie. Europa od dawna wielbi Rosjan, kokietuje Czechow. Te nasze szeleszczace nazwy od dawna nie sa zupelnie obce ludziom Zachodu. Moze deko egzotyczne, ale od dawna opatrzone. A skad Ty wiesz jak wymawiac serbochorwackie s opatrzone ''daszkiem''? Stad, ze niejeden raz wpadlo Ci w oczy. Wloski sprawozdawca sportowy musialby byc nie lada dzieciolem, zeby nigdy wczesniej nie zetknac sie z polskimi zgloskami. I uwazam, ze ta sama regula dotyczy kazdego innego, wzglednie obytego w swiecie mieszkanca Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulczas87 Re: Juz sobie Wlosi nas zapamietaja IP: *.awacom.pl 24.02.03, 21:10 Totalnie nie wiem kim jesteś empucy... ale masz 100 % racji!!! Robimy zawsze z naszych słów tyle zamieszania, Niemcy, Fraancuzi i Grecy też mają walnięte wyrazy! Nasi sąsiedzi i mieszkańcy świata coraz bardziej oriętują się gdzie leży kraj zwany POLSKĄ... jesteśmy w końcu jednym z 19 krajów tak słynnego ostatnio NATO, wchodzimy do UE którą też wszyscy znają a prezydent największego mocarstwa świata czyli USA uzanaje Olka za największego kumpla w Europie i przy wielu przemówieniach o nas wspomina!!! W NATO też się sporo udzielamy tym bardziej że jesteśmy jednym z silniejszych państwo paktu!!! ;-) Belgia i Dania są małe i mają mało sprzętu, nawet my zmietli byśmy ich zpowierzchni ziemi, Holandia i Islandia podobna sytuacja, jednak mogły by być problemy, Wielka Btytania, Włochy, Francja i Niemcy oraz Kanada... nawet nie porównuje, mamy z nimi "przesrane"... Turcja, Grecja i Norwegia, państwa naszego poziomu... Portugalia i Luksemburg- to nawet komentarza nie wymaga- Portugalia bierna na to co się dzieje w sojuszu a Luksemburg to nawet mała gromada pikinierów by podbiła- mają jedną niepełną jednostkę bojową- raczej za reprezentacyjną służy! Czechy nie mają nawet samolotów i po zerwaniu umowy nie będą miały ich długo, armia Węgier rozpadła się już dawno, lecz jest sukcesywnie remontowana (szybciej od nas im to idzie)... Zapomniałem o Hiszpanii, oni są od nas znacznie silniejsi! Więc z moich wyliczeń wynika że jesteśmy jakoś 7 siłą NATO, czyli znajdujemy się w G7 zbrojeniówki (bo gospodarczo to nam nie grozi ;-)) Jesteśmy w siliejszej części NATO, jednak nad innymi państwami przeważa u nas ilość nie jakość! NP. Holandia i Belgia... armie nowoczesne, jednak na tyle małe że nasze MIGI 29 i SU 22 nawet jak jeden na 10 by strącił jakiś samolot z tych państw zapewne by wygrały!!! I tak w dziwny sposób z Małysza pzreszedłem na NATO! Sam się zdziwiłem jak to przeczytałem 2 raz ! ;-0 cze pzodr Gotowy na fale krytyki czekam na nowe posty! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bydziak Re: Juz sobie Wlosi nas zapamietaja 25.02.03, 00:19 Gość portalu: gulczas87 napisał(a): > Totalnie nie wiem kim jesteś empucy... ale masz 100 % racji!!! Robimy zawsze z > naszych słów tyle zamieszania, Niemcy, Fraancuzi i Grecy też mają walnięte > wyrazy! Nasi sąsiedzi i mieszkańcy świata coraz bardziej oriętują się gdzie > leży kraj zwany POLSKĄ... jesteśmy w końcu jednym z 19 krajów tak słynnego > ostatnio NATO, wchodzimy do UE którą też wszyscy znają a prezydent największego > > mocarstwa świata czyli USA uzanaje Olka za największego kumpla w Europie i przy > > wielu przemówieniach o nas wspomina!!! W NATO też się sporo udzielamy tym > bardziej że jesteśmy jednym z silniejszych państwo paktu!!! ;-) > > > Belgia i Dania są małe i mają mało sprzętu, nawet my zmietli byśmy ich > zpowierzchni ziemi, Holandia i Islandia podobna sytuacja, jednak mogły by być > problemy, Wielka Btytania, Włochy, Francja i Niemcy oraz Kanada... nawet nie > porównuje, mamy z nimi "przesrane"... Turcja, Grecja i Norwegia, państwa > naszego poziomu... Portugalia i Luksemburg- to nawet komentarza nie wymaga- > Portugalia bierna na to co się dzieje w sojuszu a Luksemburg to nawet mała > gromada pikinierów by podbiła- mają jedną niepełną jednostkę bojową- raczej za > reprezentacyjną służy! Czechy nie mają nawet samolotów i po zerwaniu umowy nie > będą miały ich długo, armia Węgier rozpadła się już dawno, lecz jest > sukcesywnie remontowana (szybciej od nas im to idzie)... Zapomniałem o > Hiszpanii, oni są od nas znacznie silniejsi! Więc z moich wyliczeń wynika że > jesteśmy jakoś 7 siłą NATO, czyli znajdujemy się w G7 zbrojeniówki (bo > gospodarczo to nam nie grozi ;-)) Jesteśmy w siliejszej części NATO, jednak nad > > innymi państwami przeważa u nas ilość nie jakość! NP. Holandia i Belgia... > armie nowoczesne, jednak na tyle małe że nasze MIGI 29 i SU 22 nawet jak jeden > na 10 by strącił jakiś samolot z tych państw zapewne by wygrały!!! > > > I tak w dziwny sposób z Małysza pzreszedłem na NATO! Sam się zdziwiłem jak to > > przeczytałem 2 raz ! ;-0 > > > cze pzodr > pomylka chlopcze, pomylka!!! > Gotowy na fale krytyki czekam na nowe posty! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bydziak Re: Juz sobie Wlosi nas zapamietaja 25.02.03, 00:16 empucy napisał: > Gość portalu: ispan napisał(a): > > > Ciekawe skąd odgadnął jak się wymawia sz i cz???? Chyba mu się samo nie > > nasunęło? Give me a break! > > > Mysle ze wiedzial z tego samego zrodla, dzieki ktoremu bezblednie wymawial nazw > isko Adam Małysz. Co by zrobił znając słowo Bydgoszcz tylko ze źródła pisanego? > > A bez ironii: nie jestesmy jedynym slowianskim narodem w Europie. Europa od daw > na wielbi Rosjan, > kokietuje Czechow. Te nasze szeleszczace nazwy od dawna nie sa zupelnie obce lu > dziom Zachodu. O! Za bardzo to przeceniasz. Megalomania jest słuszna dla osób mało przebywających za granicą. Za dużo poznałem cudzoziemców aby się z Tobą zgodzić. Niestety:( > Moze deko egzotyczne, ale od dawna opatrzone. Hihi! to jest dobre!!!!!! > A skad Ty wiesz jak wymawiac serb > ochorwackie s > opatrzone ''daszkiem''? Stad, ze niejeden raz wpadlo Ci w oczy. Z dedukcji polskiego "ś" mogę to wywnioskować. Niestety żaden nie-słowiański naród takich dźwięków ani liter nie ma. Bardzo naciągany argument! > > Wloski sprawozdawca sportowy musialby byc nie lada dzieciolem, zeby nigdy wczes > niej nie zetknac sie z > polskimi zgloskami. Z Ciebie jest megalomański dzięcioł:( >I uwazam, ze ta sama regula dotyczy kazdego innego, wzgledn > ie obytego w swiecie > mieszkanca Europy. Jeżeli Francuzi porozumiewający się po Angielsku mają problemy fonetyczne z wymową, a Brytyjczycy nie znają praktycznie żadnych języków poza francuskim i niemieckim to skąd mieliby znać wymowę (bądź ją wydedukować)? > > > Jeszcze może nasza gospodarka jest najprężniejsza w Europie? Jeszcze się może wszyscy z nami liczą? Człowieku zejdź na ziemię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JotZet Re: 'jak sobie poscielesz - tak i sie wyspisz ' IP: 213.77.40.* 24.02.03, 22:54 Do ciężkiej cholery !!! Nie zachowujmy się jak mieszkańcy małych miasteczek ciesząc się że flaga z nazwą naszego miasta powiewała w Predazzo. Taki fakt mógłby być znaczącą nobilitacją dla miasta góra 100tysięcznego, a nie dla nas, ósmego ośrodka w kraju. Powinniśmy być wpisani w świadomość narodową wszystkich polaków jako ósmy ośrodek właśnie. Tymczasem dalej słyszałem głosy tych, którzy widzą Bydgoszcz jako niewielkie miasteczko. Nie ma się co łudzić: w świadomości Polaków (gdyby zestawić średnie wypowiedzi) funkcjonujemy jako miasto może stu kilkudziesięciotysięczne. Coraz częściej wydaje mi się że mieszkam w molochu, mieście-widmie o którym nic nie wie Polska, cóż dopiero Europa czy świat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulczas87 Re: 'jak sobie poscielesz - tak i sie wyspisz ' IP: *.awacom.pl 25.02.03, 12:38 Ja jak próbowałem coś więcej się dowiedzieć to mnie w Poznaniu zmyli, zmieszli z błotem1!!! Niech żałują, wole mieszkać w nieznanej Bydzi, niż w znanej Wawie z pomyłkami architektonicznymi na każdym rogu!!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO IP: 158.75.15.* 24.02.03, 17:37 Brakowało tylko napisu ZAWISZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIN Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.02.03, 17:36 jaka Bydgoszcz? towarzystwo było z Fordonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulczas87 Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO IP: *.awacom.pl 25.02.03, 18:49 O ile się orjentuje to Fordon już całkiem długo jest Bydgoszczą- naszą dzielnicą! Więc bzdur nie gadaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 20:12 Gość portalu: NIN napisał(a): > jaka Bydgoszcz? towarzystwo było z Fordonu. To dobrze - jak z Fordonu to - dowód na to, że nie jest tylko "sypialnią" a ludziska po swiecie jeżdżą ;) jak gdzieś pojade to też wezme transparent BYDGOSZCZ _ SZWEDEROWO :)) pozdrawiam ziomali Odpowiedz Link Zgłoś
empucy ...i wszystko sie wyjasnilo... 26.02.03, 19:57 www1.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35606,1345585.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Do empucy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.02.03, 21:24 dzieki za info, panowie lekarze nie musieli ale zadbali o samopoczucie takich gości jak ja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Bydgoski duch rośnie w siłę:-) ntxt IP: *.acn.waw.pl 26.02.03, 21:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek DZIS TEZ JEST WESOŁO :) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.02.03, 20:39 Odpowiedz Link Zgłoś