Dodaj do ulubionych

BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.02.03, 19:58
Sympatyczni kibice oraz biało-czerwony baner z napisem Bydgoszcz to najlepsza
reklama naszego miasta na mistrzostwach świata gdzie Małysz górą :))))))
pozdrawiam prawdziwych Bydgoszczan
Obserwuj wątek
    • ispan Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO 23.02.03, 20:05
      Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Sympatyczni kibice oraz biało-czerwony baner z napisem Bydgoszcz to najlepsza
      > reklama naszego miasta na mistrzostwach świata gdzie Małysz górą :))))))
      > pozdrawiam prawdziwych Bydgoszczan

Myslisz, że ktoś to zapamięta?
      Polacy pewnie tak, ale Włosi i inne nacje? SZCZerze wątpię.
      Tak czy siak, też przyłączam się do pozdrowień! Dobra robota!
      :)))

• radca zauwaza tylko "swoi" 23.02.03, 20:12
        Praktycznie zwroca uwage na to tylko Bydgoszczanie , no... i moze ktos z okolic.
        Gdyby byl plakat z nzwa np. Zielona Gora ( przypadkowy wybor) - rowniez nie
        zwrocilbym na to specjalnej uwagi - no... bo i dlaczego ?

Tak to chyba wyglada praktycznie :)

radca
        • Gość: Wojtek Re: zauwaza tylko 'swoi' IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.02.03, 20:26
          ale zawsze to troche radości w czasie ostatnich afer politycznych,
          gospodarczych, personalnych czy korupcyjnych - jak sie to obserwuje to sie
          niedobrze robi - chociaż Małysz pocieszy i paru bydgoskich
          kibiców :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          hej
          • radca " Bydgoszcz byla blisko MALYSZA " 23.02.03, 20:48
            Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> ale zawsze to troche radości w czasie ostatnich afer politycznych,
            > gospodarczych, personalnych czy korupcyjnych - jak sie to obserwuje to sie
            > niedobrze robi - chociaż Małysz pocieszy i paru bydgoskich
            > kibiców :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            > hej

- tak :) oczywiscie.
            Rowniez i ja wypatrywalem tego transparentu - po tym jak tu napisales.
            W TV-POLONIA po godzinie 20-tej widzialem rowniez i ja ten PLAKAT :)

Przyznam sie,ze poczulem radosc,ze ;

"Bydgoszcz byla blisko MALYSZA "

:))))

radca
      • Gość: gulczas87 Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO IP: *.awacom.pl 23.02.03, 21:59
        Komentarz Szaranowicza... "Są tu kibice z Nysy, Bydgoszczy i innych małych
        miasteczek...." jakoś tak, załamałem się!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: basia! Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 22:05
          małe miasteczka urocze są :) ( dodam na pocieszenie)
        • ivica Szaranowicz musi odejść :))) [ntxt] 24.02.03, 01:00
        • Gość: adek Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 12:24
          Gość portalu: gulczas87 napisał(a):

> Komentarz Szaranowicza... "Są tu kibice z Nysy, Bydgoszczy i innych małych
          > miasteczek...." jakoś tak, załamałem się!!!!!!!!!!!!!

Mnie też ten komentarz troszkę dobił.....
          Ale tak to już jest z warszawką..
          Wystarczy posłuchać pogody...
          Np. w W-wie była ochydna pogoda , a w większej części kraju świeciło słońce ,
          no i słyszysz w prognozie pogody : "Dziś w CAŁYM KRAJU padał deszcz i wiał
          silny wiatr".....
    • ispan Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO 23.02.03, 20:59
      Jako bydgoszczanie cierpimy na "głód zauważania".
      Świadczy to o tym jak kiepsko z nasza promocją i samymi bydgoszczanami wśród
      których brakuje wybitnych jednostek:(((
      Jest to kolejny symptom dużego problemu, który musi byc dostrzeżony i
      rozwiązany przez władze miasta! Niech się w końcu obudzą!!!
      pozdr
      • Gość: basia! Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 21:11
        ja nie cierpię ,a jestem bydgoszczanką
      • radca "jak sobie poscielesz - tak i sie wyspisz " 23.02.03, 21:18
        ispan napisał:

> Jako bydgoszczanie cierpimy na "głód zauważania".

- i dlatego nawet haslo wymyslono ; " ODKRYJ MNIE "
        ( ktore kiedys krytykowalem na forum )

> Świadczy to o tym jak kiepsko z nasza promocją i samymi bydgoszczanami wśród
        > których brakuje wybitnych jednostek:(((

- niech by sie tylko "ktos wybijal" - to zaraz by zlapano "za karabiny "
        ( nie mylic z powiedzeniem : " za szable " )

> Jest to kolejny symptom dużego problemu, który musi byc dostrzeżony i
        > rozwiązany przez władze miasta! Niech się w końcu obudzą!!!

- mysle,ze nie tutaj o "wladze " chodzi.Bardziej widzialbym - by powstalo
        z czasem "spoleczenstwo obywatelskie".By mieszkancy naszego miasta i okolic
        stali sie bardziej aktywni - dlaczego ?

bo... to przeciez dla Nich, dla Nich samych - bo kto ma za nas cos uczynic ?
        jesli nie bedzie tak,jak w tym przyslowiu :

" JAK SOBIE POSCIELESZ - TAK I SIE WYSPISZ "

radca

• empucy Juz sobie Wlosi nas zapamietaja 24.02.03, 11:52
          W niedziele w nocy ogladalem sobie retransmisje druzynowego konkursu na K-120 w
          telewizji Rai Duo.
          Wloski komentator gadal jak nakrecony, a podczas skoku Malysza az sie
          zachrypial. Wtedy kamera przejechala po owym transparencie BYDGOSZCZ - FORZA
          ADAM - FORDON.
          Komentator wesolo powiedzial cos o ''italiano-polacca Forza Adam'' a potem
          jeszcze dodal pare slow po wlosku zakonczonych: ''di Bidgoszcz''.

Jak babcie kocham: nasze poczciwe ''szcz'' wypowiedzial calkiem czysto i
          naturalnie.

Mysle, że brąchanie naszych forumowych volksdeutschow o powodach dla ktorych
          tylko Bromberg sie sprzeda na swiecie, okazuje sie mocno przesadzone.

Pozdr.
          • Gość: Baton Re: Juz sobie Wlosi nas zapamietaja IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 15:05
            > Komentator wesolo powiedzial cos o ''italiano-polacca Forza Adam'' a potem
            > jeszcze dodal pare slow po wlosku zakonczonych: ''di Bidgoszcz''.
            >
            > Jak babcie kocham: nasze poczciwe ''szcz'' wypowiedzial calkiem czysto i
            > naturalnie.

No i prosze..... Chciec to moc..... :-)))
            Na pewno dobrze to swiadczy o komentatorze,
            ktory nie poszedl na latwizne (przeciez mogl
            nie mowic nic, tylko sobie troche jezyk pocwiczyl) ;-)))
          • Gość: ispan Re: Juz sobie Wlosi nas zapamietaja IP: *.acn.waw.pl 24.02.03, 16:47
            empucy napisał:

> W niedziele w nocy ogladalem sobie retransmisje druzynowego konkursu na K-120
            w
            >
            > telewizji Rai Duo.
            > Wloski komentator gadal jak nakrecony, a podczas skoku Malysza az sie
            > zachrypial. Wtedy kamera przejechala po owym transparencie BYDGOSZCZ - FORZA
            > ADAM - FORDON.
            > Komentator wesolo powiedzial cos o ''italiano-polacca Forza Adam'' a potem
            > jeszcze dodal pare slow po wlosku zakonczonych: ''di Bidgoszcz''.
            >
            > Jak babcie kocham: nasze poczciwe ''szcz'' wypowiedzial calkiem czysto i
            > naturalnie.
            >
            > Mysle, że brąchanie naszych forumowych volksdeutschow o powodach dla ktorych
            > tylko Bromberg sie sprzeda na swiecie, okazuje sie mocno przesadzone.

Ciekawe skąd odgadnął jak się wymawia sz i cz???? Chyba mu się samo nie
            nasunęło? Give me a break!

>
            > Pozdr.
            • empucy Re: Juz sobie Wlosi nas zapamietaja 24.02.03, 20:41
              Gość portalu: ispan napisał(a):

> Ciekawe skąd odgadnął jak się wymawia sz i cz???? Chyba mu się samo nie
              > nasunęło? Give me a break!

Mysle ze wiedzial z tego samego zrodla, dzieki ktoremu bezblednie wymawial nazwisko Adam Małysz.

A bez ironii: nie jestesmy jedynym slowianskim narodem w Europie. Europa od dawna wielbi Rosjan,
              kokietuje Czechow. Te nasze szeleszczace nazwy od dawna nie sa zupelnie obce ludziom Zachodu.
              Moze deko egzotyczne, ale od dawna opatrzone. A skad Ty wiesz jak wymawiac serbochorwackie s
              opatrzone ''daszkiem''? Stad, ze niejeden raz wpadlo Ci w oczy.

Wloski sprawozdawca sportowy musialby byc nie lada dzieciolem, zeby nigdy wczesniej nie zetknac sie z
              polskimi zgloskami. I uwazam, ze ta sama regula dotyczy kazdego innego, wzglednie obytego w swiecie
              mieszkanca Europy.
              • Gość: gulczas87 Re: Juz sobie Wlosi nas zapamietaja IP: *.awacom.pl 24.02.03, 21:10
                Totalnie nie wiem kim jesteś empucy... ale masz 100 % racji!!! Robimy zawsze z
                naszych słów tyle zamieszania, Niemcy, Fraancuzi i Grecy też mają walnięte
                wyrazy! Nasi sąsiedzi i mieszkańcy świata coraz bardziej oriętują się gdzie
                leży kraj zwany POLSKĄ... jesteśmy w końcu jednym z 19 krajów tak słynnego
                ostatnio NATO, wchodzimy do UE którą też wszyscy znają a prezydent największego
                mocarstwa świata czyli USA uzanaje Olka za największego kumpla w Europie i przy
                wielu przemówieniach o nas wspomina!!! W NATO też się sporo udzielamy tym
                bardziej że jesteśmy jednym z silniejszych państwo paktu!!! ;-)

Belgia i Dania są małe i mają mało sprzętu, nawet my zmietli byśmy ich
                zpowierzchni ziemi, Holandia i Islandia podobna sytuacja, jednak mogły by być
                problemy, Wielka Btytania, Włochy, Francja i Niemcy oraz Kanada... nawet nie
                porównuje, mamy z nimi "przesrane"... Turcja, Grecja i Norwegia, państwa
                naszego poziomu... Portugalia i Luksemburg- to nawet komentarza nie wymaga-
                Portugalia bierna na to co się dzieje w sojuszu a Luksemburg to nawet mała
                gromada pikinierów by podbiła- mają jedną niepełną jednostkę bojową- raczej za
                reprezentacyjną służy! Czechy nie mają nawet samolotów i po zerwaniu umowy nie
                będą miały ich długo, armia Węgier rozpadła się już dawno, lecz jest
                sukcesywnie remontowana (szybciej od nas im to idzie)... Zapomniałem o
                Hiszpanii, oni są od nas znacznie silniejsi! Więc z moich wyliczeń wynika że
                jesteśmy jakoś 7 siłą NATO, czyli znajdujemy się w G7 zbrojeniówki (bo
                gospodarczo to nam nie grozi ;-)) Jesteśmy w siliejszej części NATO, jednak nad
                innymi państwami przeważa u nas ilość nie jakość! NP. Holandia i Belgia...
                armie nowoczesne, jednak na tyle małe że nasze MIGI 29 i SU 22 nawet jak jeden
                na 10 by strącił jakiś samolot z tych państw zapewne by wygrały!!!

I tak w dziwny sposób z Małysza pzreszedłem na NATO! Sam się zdziwiłem jak to
                przeczytałem 2 raz ! ;-0

cze pzodr

Gotowy na fale krytyki czekam na nowe posty! ;-)
                • bydziak Re: Juz sobie Wlosi nas zapamietaja 25.02.03, 00:19
                  Gość portalu: gulczas87 napisał(a):

> Totalnie nie wiem kim jesteś empucy... ale masz 100 % racji!!! Robimy zawsze
                  z
                  > naszych słów tyle zamieszania, Niemcy, Fraancuzi i Grecy też mają walnięte
                  > wyrazy! Nasi sąsiedzi i mieszkańcy świata coraz bardziej oriętują się gdzie
                  > leży kraj zwany POLSKĄ... jesteśmy w końcu jednym z 19 krajów tak słynnego
                  > ostatnio NATO, wchodzimy do UE którą też wszyscy znają a prezydent
                  największego
                  >
                  > mocarstwa świata czyli USA uzanaje Olka za największego kumpla w Europie i
                  przy
                  >
                  > wielu przemówieniach o nas wspomina!!! W NATO też się sporo udzielamy tym
                  > bardziej że jesteśmy jednym z silniejszych państwo paktu!!! ;-)
                  >
                  >
                  > Belgia i Dania są małe i mają mało sprzętu, nawet my zmietli byśmy ich
                  > zpowierzchni ziemi, Holandia i Islandia podobna sytuacja, jednak mogły by być
                  > problemy, Wielka Btytania, Włochy, Francja i Niemcy oraz Kanada... nawet nie
                  > porównuje, mamy z nimi "przesrane"... Turcja, Grecja i Norwegia, państwa
                  > naszego poziomu... Portugalia i Luksemburg- to nawet komentarza nie wymaga-
                  > Portugalia bierna na to co się dzieje w sojuszu a Luksemburg to nawet mała
                  > gromada pikinierów by podbiła- mają jedną niepełną jednostkę bojową- raczej
                  za
                  > reprezentacyjną służy! Czechy nie mają nawet samolotów i po zerwaniu umowy
                  nie
                  > będą miały ich długo, armia Węgier rozpadła się już dawno, lecz jest
                  > sukcesywnie remontowana (szybciej od nas im to idzie)... Zapomniałem o
                  > Hiszpanii, oni są od nas znacznie silniejsi! Więc z moich wyliczeń wynika że
                  > jesteśmy jakoś 7 siłą NATO, czyli znajdujemy się w G7 zbrojeniówki (bo
                  > gospodarczo to nam nie grozi ;-)) Jesteśmy w siliejszej części NATO, jednak
                  nad
                  >
                  > innymi państwami przeważa u nas ilość nie jakość! NP. Holandia i Belgia...
                  > armie nowoczesne, jednak na tyle małe że nasze MIGI 29 i SU 22 nawet jak
                  jeden
                  > na 10 by strącił jakiś samolot z tych państw zapewne by wygrały!!!
                  >
                  >
                  > I tak w dziwny sposób z Małysza pzreszedłem na NATO! Sam się zdziwiłem jak
                  to
                  >
                  > przeczytałem 2 raz ! ;-0
                  >
                  >
                  > cze pzodr
                  >

pomylka chlopcze, pomylka!!!
                  > Gotowy na fale krytyki czekam na nowe posty! ;-)
              • bydziak Re: Juz sobie Wlosi nas zapamietaja 25.02.03, 00:16
                empucy napisał:

> Gość portalu: ispan napisał(a):
                >
                > > Ciekawe skąd odgadnął jak się wymawia sz i cz???? Chyba mu się samo nie
                > > nasunęło? Give me a break!
                >
                >
                > Mysle ze wiedzial z tego samego zrodla, dzieki ktoremu bezblednie wymawial
                nazw
                > isko Adam Małysz.

Co by zrobił znając słowo Bydgoszcz tylko ze źródła pisanego?

>
                > A bez ironii: nie jestesmy jedynym slowianskim narodem w Europie. Europa od
                daw
                > na wielbi Rosjan,
                > kokietuje Czechow. Te nasze szeleszczace nazwy od dawna nie sa zupelnie obce
                lu
                > dziom Zachodu.

O! Za bardzo to przeceniasz. Megalomania jest słuszna dla osób mało
                przebywających za granicą. Za dużo poznałem cudzoziemców aby się z Tobą
                zgodzić. Niestety:(

> Moze deko egzotyczne, ale od dawna opatrzone.

Hihi! to jest dobre!!!!!!

> A skad Ty wiesz jak wymawiac serb
                > ochorwackie s
                > opatrzone ''daszkiem''? Stad, ze niejeden raz wpadlo Ci w oczy.

Z dedukcji polskiego "ś" mogę to wywnioskować. Niestety żaden nie-słowiański
                naród takich dźwięków ani liter nie ma.
                Bardzo naciągany argument!
                >
                > Wloski sprawozdawca sportowy musialby byc nie lada dzieciolem, zeby nigdy
                wczes
                > niej nie zetknac sie z
                > polskimi zgloskami.

Z Ciebie jest megalomański dzięcioł:(

>I uwazam, ze ta sama regula dotyczy kazdego innego, wzgledn
                > ie obytego w swiecie
                > mieszkanca Europy.

Jeżeli Francuzi porozumiewający się po Angielsku mają problemy fonetyczne z
                wymową, a Brytyjczycy nie znają praktycznie żadnych języków poza francuskim i
                niemieckim to skąd mieliby znać wymowę (bądź ją wydedukować)?

>
                >
                >
                Jeszcze może nasza gospodarka jest najprężniejsza w Europie? Jeszcze się może
                wszyscy z nami liczą?
                Człowieku zejdź na ziemię!
        • Gość: JotZet Re: 'jak sobie poscielesz - tak i sie wyspisz ' IP: 213.77.40.* 24.02.03, 22:54
          Do ciężkiej cholery !!!
          Nie zachowujmy się jak mieszkańcy małych miasteczek ciesząc się że flaga z
          nazwą naszego miasta powiewała w Predazzo. Taki fakt mógłby być znaczącą
          nobilitacją dla miasta góra 100tysięcznego, a nie dla nas, ósmego ośrodka w
          kraju. Powinniśmy być wpisani w świadomość narodową wszystkich polaków jako
          ósmy ośrodek właśnie. Tymczasem dalej słyszałem głosy tych, którzy widzą
          Bydgoszcz jako niewielkie miasteczko.
          Nie ma się co łudzić: w świadomości Polaków (gdyby zestawić średnie wypowiedzi)
          funkcjonujemy jako miasto może stu kilkudziesięciotysięczne.
          Coraz częściej wydaje mi się że mieszkam w molochu, mieście-widmie o którym
          nic nie wie Polska, cóż dopiero Europa czy świat...
          • Gość: gulczas87 Re: 'jak sobie poscielesz - tak i sie wyspisz ' IP: *.awacom.pl 25.02.03, 12:38
            Ja jak próbowałem coś więcej się dowiedzieć to mnie w Poznaniu zmyli, zmieszli
            z błotem1!!! Niech żałują, wole mieszkać w nieznanej Bydzi, niż w znanej Wawie
            z pomyłkami architektonicznymi na każdym rogu!!!!

;-)

• Gość: Yaraz Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO IP: 158.75.15.* 24.02.03, 17:37
      Brakowało tylko napisu ZAWISZA
      • Gość: NIN Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.02.03, 17:36
        jaka Bydgoszcz? towarzystwo było z Fordonu.
        • Gość: gulczas87 Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO IP: *.awacom.pl 25.02.03, 18:49
          O ile się orjentuje to Fordon już całkiem długo jest Bydgoszczą- naszą
          dzielnicą! Więc bzdur nie gadaj!
        • Gość: gigi Re: BYDGOSZCZ ZAUWAŻALNA W PREDAZZO IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 20:12
          Gość portalu: NIN napisał(a):

> jaka Bydgoszcz? towarzystwo było z Fordonu.

To dobrze - jak z Fordonu to - dowód na to, że nie jest tylko "sypialnią"
          a ludziska po swiecie jeżdżą ;)
          jak gdzieś pojade to też wezme transparent BYDGOSZCZ _ SZWEDEROWO :))
          pozdrawiam ziomali
          • empucy ...i wszystko sie wyjasnilo... 26.02.03, 19:57
            www1.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35606,1345585.html
            • Gość: Wojtek Do empucy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.02.03, 21:24
              dzieki za info, panowie lekarze nie musieli ale zadbali o samopoczucie takich
              gości jak ja ;)
              • Gość: ispan Bydgoski duch rośnie w siłę:-) ntxt IP: *.acn.waw.pl 26.02.03, 21:26
    • Gość: Wojtek DZIS TEZ JEST WESOŁO :) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.02.03, 20:39
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka